ekhtelalat_eskizo_ferni

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “اختلالات اسکیزوفرنی”

اختلالات اسکیزوفرنی

اسلاید 1: اختلالات اسکیزوفرنی

اسلاید 2: اسکیزوفرنیا(schizophrenia) اسکیزوفرنی یا روان گسیختگی، مجموعه اختلالاتی که با آشفتگی در گفتار، ادراک، تفکر، عاطفه، اراده و فعالیت اجتماعی مشخص می گردد.اختلال سایکوتیک و chronicبندیکت مولر(1852): جنون زودرسیوگین بلولر(1911): اسکیزوفرنی

اسلاید 3: ملاک های تشخیصی DSM-IV برای اسکیزوفرنیا ملاک های A: ملاک های B:هذیان اختلال عملکرداجتماعی/ شغلی توهمات (اختلال در روابط بین فردی،تکلم آشفته(بی ربطی) اختلال در مراقبت از خود، رفتار آشکارا آشفته اختلال در عملکرد تحصیلی)علایم منفی(کند شدن عاطفه، حرف نزدن، فقدان اراده، عدم رعایت بهداشت)

اسلاید 4: ملاکهای تشخیصی4A بلولر برای اسکیزوفرنیا

اسلاید 5: ملاکهای تشخیصی اشنایدر برای اسکیزوفرنیا

اسلاید 6: جدیدترین تقسیم بندی، اسکیزوفرنیا را به انواع 2و1طبقه بندی می کند. این طبقه بندی بر اساس وجود علائم مثبت و منفی است. TYPE 1علائم مثبت و مشتمل است بر توهمات، رفتار غیر عادی، افزایش تکلم، شل شدن تداعی هاTYPE 2علائم منفی و مشتمل است بر عاطفه سطحی یا کند، فقر کلامی، وقفه فکر، فقدان آراستگی و انگیزه، ترک لذت، مردم گریزی.  

اسلاید 7: اپیدمیولوژیشیوع بیماری 1/5-1درصد در شهر ها یا روستاها؟مرد و زن به یک میزان شیوع آن در طبقات اجتماعی- اقتصادی ؟سن شروع 35-15سالگی، قبل از 10و پس از 50 سالگی نادر است.در مردها زودتر از زنها شروع می شود.

اسلاید 8: اتیولوژیفرضیه استرس:عوامل محیطی: زیست شناختی(عفونت)، روانشناختی(موقعیت استرس زای خانوادگی) آسیب پذیری خاص: ژنتیکی، زیست شناختی(اختلالات ساختمانی مغز: کاهش حجم قشرمخ و آتروفی مخچه، اختلالات نوروبیوشیمیایی: ازدیاد فعالیت دوپامین)، روانی- اجتماعی(طبقات اجتماعی- اقتصادی پایین)

اسلاید 9: انواع اسکیزوفرنیپارانوئید (paranoid)بیمار اشتغال ذهنی با هذیان های شدید و توهمات شنوائی فراوان دارد.هذیان ها بخصوص از نوع گزند و آسیب و بزرگ منشی است. سن شروع نسبتا بالاتر از سایر انواع است(40-30 سالگی). هیجان زده، شکاک، محتاط، خشن و پرخاشگربسیار تحرک پذیر هستند. درباره نبوغ و یا قدرت استثنائی خود صحبت می کنند و ممکن است رفتارهائی مذهبی مانند عبادت های بیش از حد، مطالعه، از خودگذشتگی و وعظ وجود داشته باشد.

اسلاید 10: آشفته یا هبه فرنیک (disorganized)بی ربطی، افکار و رفتار آشکارا آشفته، عواطف سطحی و نامتناسب مشخصه های بیماری است. شروع بیماری بی سر و صدا و غافل گیرانه و در اوایل نوجوانی و جوانی است(قبل از 25 سالگی). هذیانهای عجیب و غریب دارند. بدترین نوع اسکیزوفرنی است.حملات خنده بدون دلیل، شکلک سازی، ولخندی شایع و رفتار سبک سرانه: Bizar behavior نظیر خوردن زباله، مدفوع، لخت شدن و رفتارهای احمقانه دارند.

اسلاید 11: کاتاتونیک (catatonic) اختلال در عملکرد حرکتی: بـهـت یـا تـحـریـک ((stupor/excitement، منفی کاری، عدم انعطاف، انعطاف مومی بیماری اغلب بین25-15سالگی رخ می دهد (در پارانویید35-30سالگی است).مراحل هیجانی و بهت از هم مجزا هستند،ولی مرحله هیجانی کوتاه تر از مرحله بهت است.پیشگیری از آسیب زدن بیمار به خود، مراقبت به علت سوء تغذیه، تحلیل قوا، بالارفتن درجه حرارت یا زخم های ایجاد شده توسط بیمار

اسلاید 12: نامتمایز: در طبقه دیگر قرار نمی گیرند. هذیان، توهم، بی ربط گویی و رفتار نابسامانباقیمانده:هذیان، توهم، بی ربط گویی و رفتار شدیدا آشفته ندارند. علائم منفی یا ملاک های A (اعتقادات عجیب، تجارب ادراکی غیرعادی)وجود دارد.

اسلاید 13: درمان درمـان اسـاساً بر درمان دارویی( داروهای ضدجنون(نورولپتیک یا آنتی سیکوتیک)استوار استرفتار درمانی، گروه درمانی و آموزش مهارت های اجتماعی نیز علاوه بر بستری شدن و دارو به کار می روند. E.C.T به خصوص در نوع کاتاتونیک کاربرد دارد.

اسلاید 14: اختلالات هذیانیپارانویا یا اختلال پارانوئیداختلالی که در آن تنها یا نخستین تظاهر بیماری هذیانی ثابت و بدون تغییر است. هذیان ها خیلی عجیب و غریب نیستند و ممکن است بیمار فاقد بیماری روانی به نظر برسد. هذیان ها حداقل باید یک ماه طول کشیده باشد. شخصیت بیمار سالم باقی مانده است. رفتار بیمار و عملکرد او تقریباً عادی به نظر می رسد و ملاک های A برای اسکیزوفرنی هرگز وجود ندارد.

اسلاید 15: شـیـوع 0/3% اسـت و در دخـتـرها بیش از پسرها می باشد. سن شروع از اواسط دهه سوم عمر تا پیری فرق می کند (متوسط حدود 40 سالگی) اتیولوژی: در درجه اول ریشه روانی ـ اجتماعی (Psychosocial) دارد. داشتن پدر و مادر بی رحم و دمدمی مزاج، سابقه سوء رفتار فیزیکی ـ روانی (کتک خوردن) یا داشتن توقع بیش از حد از کودک سبب می شود تا کودک نسبت به محیط بی اعتماد شده و آن را مداوماً خطرناک به حساب آورد.   عوامل روانپویشی: مکانیسم های دفاعی: 1. انکار 2. واکنش سازی 3. فرافکنی (مکانیزم دفاعی اصلی)

اسلاید 16: انواع اختلالات هذیانیشهوانی(آرتومانیا یا سندرم کلرآمبو): شخصی با موقعیت برتر و عالی، عاشق اوست.خود بزرگ بینی(مگالومانی): کشف بزرگ، مذهبی حسادت: بی وفایی شریک زندگی خود(سندرم اتللو)گزند و آسیب:شایعترین، جاسوسی، مسموم شدن، مزاحمتجسمی(پسیکوز هیپوکندریائی تک علامتی): مشکل جسمی

اسلاید 17: درمانسرپائی( رفتارهای خشونت بار، هذیان در حضور خانواده یا محیط کار)تجویز عضلانی داروهای ضدجنونروان درمانی فردی(اعتماد بیمار به درمانگر)

اسلاید 18: اختلال اسکیزوفرنی فرم (Schizophrenifrom.Dis) علایم شبیه اسکیزوفرنی است اما بیشتر از 1 ماه و در کمتر از 6 ماه از بین رفته و عملکرد بیمار طبیعی می شود. شیوع بیماری کمتر از اسکیزوفرنی است. نسبت به اسکیزوفرنی پیش آگهی بهتری دارد. شروع حاد و سیر کوتاه بیماری پیش آگهی را بهتر می کند. درمان توسط داروهای ضدسایکوز صورت میگیرد ( البته پس از 6ـ3 ماه باید مصرف آنها قطع شود).

اسلاید 19: اختلال اسکیزوافکتیو (Schizoaffective.Dis)وجود هم زمان خصوصیات اسکیزوفرنی و اختلالات خلقی که قابل تشخیص به صورت یکی از آن دو نیست. بیمار ممکن است هم زمان با داشتن علایم ملاک A اسکیزوفرنی، یک دوره افسردگی اساسی یا Mania را تجربه کند. وجود هذیان ها و توهمات حداقل به مدت 2 هفته و هم زمان علائم خلقی باید بخش عمده ای از دوره بیماری را در بر بگیرد. پیش آگهی نسبت به اسکیزوفرنی بهتر و از بیماران خلقی بدتر است. درمان بیشتر شامل داروهای ضدافسردگی، لیتیوم و سپس داروهای ضد سایکوز است.

اسلاید 20: اختلال سایکوتیک گذرا (Brief.Reactive.Psychotic.Dis)همان علایم ملاک A اسکیزوفرنی که کمتر از یک ماه طول می کشند و معمولاً در پی یک استرس آشکار در زندگی بیمار پدید می آیند. علایم گذرا و توأم با Disorientation و علایم عاطفی بیشتری هستند. پیش آگهی خوب است. درمان شامل بستری کردن کوتاه مدت و فوری و استفاده از حداقل دوز داروهای ضدجنون و قطع سریع دارو پس از رفع نیاز است. روان درمانی برای بیمار اهمیت زیادی دارد تا ماهیت استرس اخیر که سبب بروز بیماری شده مشخص و طرق مواجه با استرس های احتمالی بعدی آموزش داده شود.

اسلاید 21:   سایکوز پس از زایمان (Post.Partum Psychosis P.P.P) سندرمی است که پس از زایمان رخ می دهد و با افسردگی شدید و هذیان ها مشخص است. اکثراً در 3-2 روز اول پس از زایمان رخ می دهد. ابتدا به صورت بی خوابی، بی قراری و بی ثباتی هیجانی و سپس Delusion,irritability,Confusion و نگرانی های وسواس گونه در مورد نوزاد تظاهر می کند. میل به آزار کودک وجود دارد. در هر 1000 زایمان، 2-1 مورد دیده می شود. در اول زاها بیشتر دیده می شود.معمولاً یک اسکیزوفرنی یا اختلال خلقی کشف نشده است. در واقع بیمار دچار بیماری بوده ولی اینک در نتیجه تغییرات هورمونی بیماری کشف شده است. در حاملگی های ناخواسته و ترس از نقش مادری بیشتر دیده می شود.

اسلاید 22: P.P.P را باید از غم پس از زایمان تفکیک کرد. در موارد درمان نشده خطر بچه کشی و خودکشی بالاست. حمایت خانواده و شخصیت قبل از بیماری در پیش آگهی دخالت دارند. درمان: اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از خودکشی الزامی است. در صورت وجود هذیان از تنها گذاشتن بچه با مادر اجتناب کنید. از داروهای ضدافسردگی، ضداضطراب (لورازپام)، لیتیوم و ضدسایکوزها استفاده شود. روان درمانی هم فردی و هم زناشویی الزامی است.هنگام ترخیص باید کسی برای کمک موقت به امور خانه داری در دسترس بیمار باشد.

اسلاید 23: مداخلات پرستاری در مورد پرخاشگریاجتناب از نزدیک شدن یا دست زدن به بیماردرک احساسات بیمار و بیان مشکلپذیرش بیماربه تنهایی در برابر بیمار قرار نگیرید(وجود چند نفر الزامیست)تخلیه احساسات با گریهدر نظرگرفتن راه خروجعذرخواهی از سایر افرادپرهیز از برخوردهای کلامی و غیرکلامی سرزنش آمیزمهار فیزیکیعدم دسترسی به وسایل تیز و برنده

اسلاید 24: مداخلات پرستاری در مورد هذیان هاپذیرش بیمار علیرغم داشتن اعتقادات غلطاجتناب از بحث و گفتگو به منظور تغییر اعتقاد غلطخودداری از تایید یا رد هذیان های بیمارگوش دادن به نگرانی های بیمار در مورد هذیان هایشعدم خندیدن به هذیان مسخره و خنده دارایجاد شک و تردید در هذیان ها با مصرف منظم دارو

اسلاید 25: مداخلات پرستاری در مورد توهماتعدم قضاوت در مورد توهمات بیماربه بیمار بفهمانید که موافق ادراکات او نیستید.سرگرم کردن بیمار و عدم اجازه به وی جهت غرق شدن در دنیای خیالات

اسلاید 26: مداخلات پرستاری در مورد انزوای اجتماعیبیمار به عنوان یک انسان مورد احترام است.شرکت در فعالیتهای گروهیشناسایی تعاملات داوطلبانهماندن در اتاق بیمار، قدم زمان، شروع صحبت با علائق او

اسلاید 27: مداخلات پرستاری در مورد اختلال در مراقبت از خودتشویق انجام فعالیت های روزانهتشویق کارهای مستقل بیمارسوء ظن و ترس از مسموم شدنجدول امتیاز بندی در رعایت بهداشت

اسلاید 28: مداخلات پرستاری در مورد اختلال خوابمنع خوابیدن در طول روزورزشداروهای آرامبخش در شبمحدودیت وصرف نوشیدنی های کافئین دارنوشیدنی گرم غیر محرک، غذای سبک، حمام گرمایجاد محیط مناسب

اسلاید 29: مداخلات پرستاری در مورد رفتارهای غیرعادیدرمرحله حاد: عدم سرزنش و دارودرمانیرفتاردرمانی(تشویق اقتصادی و کلامی)الگوسازیتنبیه(تمیز کردن اتاق، جدا کردن بیمار از دیگران)

اسلاید 30: مداخلات پرستاری در مورد بدبینیعلیرغم اعتقاد غلط بیمار، صبور باشد و در جلب اعتماد بیمار نسبت به خود عجله نکنید.پرهیز از سرزنش و مسخره کردنپرهیز از بحث و گفتگوپیام های غیرکلامی: خندیدن، نگاه کردن، نحوه ایستادن، فاصله خود با او، تماس فیزیکیدر حضور بیمار پچ پچ و در گوشی صحبت کردن موجب تشدید بدبینی و سوءظن او می شود.

10,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید