ocalyptus

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “اکالیپتوس”

اکالیپتوس

اسلاید 1: اکالیپتوسنام استاد: سرکارخانم دکتر کاشفیدانشجو: مسعود به آبادیسال تحصیلی 87 - 86

اسلاید 2: نام علمی Eucalyptus globolus و یا Eucalyptus glauca خانواده مورد ( Myrtaceae ) می باشد .نام های فرانسوی گیاه : Gommier bleu de Tasmanie – Eucalyptus نام انگلیسی : Blue gum tree نام آلمانی : Fieberheilbaum نام ایتالیایی : Eucalypto

اسلاید 3: درختی زیبا به ارتفاع 35 تا 40 متر و در استرالیا به ارتفاع 80 تا 100 متر .گیاه دارای ریشه هایی عمیق بطوریکه باعث پایین رفتن سطح آب زیر زمینی می گردد .با کاشت گیاه در مناطق باتلاقی سبب خشکاندن باتلاق ها و جلوگیری از تکثیر پشه آنوفل و حشرات بیماری زا شده اند .گیاه دارای چوب با دوام که پوسیدگی ایجاد نمی کند و در قدیم جهت تیرهای ریل راه آهن مورد استفاده قرار می گرفته است .پوست ساقه آن رنگ قهوه ای مایل به زرد دارد و به سادگی از تنه جدا می گردد .برگ این درخت بر حسب آنکه متعلق به گیاه جوان و یا شاخه های جوان و یا مسن باشد دارای اشکال مختلف می باشد .

اسلاید 4:

اسلاید 5: در شاخه های جوان برگ ها بدون دمبرگ و بیضوی دراز و در قاعده مدور و طولی در حدود 10 تا 15 سانتی متر و عرض 4 تا 8 سانتی متر می باشند . این برگ ها در ابتدا دارای رنگ مایل به آبی و سپس سبز مایل به سفید پیدا می کنند .در درختان مسن برگ ها دارای دمبرگی به طول 2 تا 3 سانتی متر ، باریک و دراز و عاری از تار و دارای رنگ سبز و سبز مایل به زرد و طول آنها 16 تا 25 سانتی متر و عرض 2 تا 5 سانتی متر می باشند . اگر این گونه برگ ها در مقابل نور خورشید قرار گیرند نقاط متعددی در آنها تشخیص داده می شوند که همان کیسه های ترشحی هستند .ترکیبات شیمیایی : برگ تازه اکالیپتوس دارای 3 تا 5 درصد اسانس ، مواد تلخ ، روتین ، مواد رزینی مختلف ، تانن و ....

اسلاید 6:

اسلاید 7: انواع مهم اکالیپتوس مولد کینو به شرح زیر است:E. corymbosa – از چوب قرمز این گیاه بهترین نوع کینو به رنگ قرمز خونی بدست می آید .-, E . viminalis ، E. leucoxylonبه ترتیب گم – تانن قهوه ای رنگ و یا سیاه رنگ می دهد . مواد اخیر از کینوهایی هستند که دارای 75 تا 90 درصد اسید کینوتانیک و کاتشین به مقدار 2 تا 3 درصد می باشند .- E.rostarta مولد نوع مرغوب کینو است . در شمال ایران پرورش میابد و گلهای لیموئی رنگ دارد .- گونه های دیگر مانند E.margintata و E.amygdalina و E . pilularis و غیره نیز مولد کینو می باشند .برخی از درختان مذکور در ایران پرورش می یابند .

اسلاید 8:

اسلاید 9: اکالیپتوس بومی استرالیا است و 75 درصد فلور این کشور را به خود اختصاص داده است اکالیپتوس دارای رشد بسیار سریع و دارای یکی از متراکم ترین چوب ها است . اسانس گیاه بویی شبیه به نعنا دارد .اکالیپتوس دارای خاصیت ضد رشد برای سایر گونهای گیاهی می باشد بطوریکه در زیر درختان اکالیپتوس گیاه دیگری رشد خواهد کرد .اکالیپتوس بومی ایران نیست و به صورت خودرو در ایران وجود ندارد ولی بصورت دست کاشت و به عنوان زینتی از این درخت ارزشمند استفاده می گردد. اکالیپتوس در مناطق گرم که دارای سرمای زمستانه شدید نیستند رشد می کند به طوریکه در شهرستان مشهد ، سبزوار کشت این گیاه موفق آمیز نبوده است. هم اکنون این درخت با توجه به خصوصیات اکولوژیکی در شهرهای شمالی کشور ، قم ( بسیار زیاد ) در پارک ساحلی حرم مطهر , در شهر های جنوبی کشور مانند دزفول ، اهواز و..... بسیار زیاد جهت زیبا سازی و زینتی کاشته می شود .در صورت نیاز به تعداد اصله درخت کشت شده در استان های مذکور می توانید از شهرداری های مناطق جویای اطلاع شوید و در این مورد اطلاعات دقیقی در دست نمی باشد . با توجه به این که گیاه در دمای -11 درجه سرمازده و خشک میشود می توانید سایر مناطق احتمالی کشت و کار را در ایران حدس بزنید ولی در مناطق ذکر شده شخص بنده در تعداد اصله زیاد مشاهده کرده ام .

اسلاید 10: عملکرد گیاهبا توجه به مناطق مختلف و آبیاری و.... میزان وزن برگ متغییر بوده و در صورتیکه به دنبال خواص رنگ رزی گیاه و استفاده از کینو می باشید باید مقدار درصد کینو مد نظرتان باشد که با نمونه گیری و شناسایی کمی و کیفی توسط دستگاه GC می توانید به این مهم دست پیدا کنید . جهت این عمل می توانید با دانشکده های داروسازی جهت شناسایی کمی و کیفی همکاری نمایید .قیمت اکالیپتوس با توجه به میزان ماده موثره مورد نظر خریدار( مانند اسانس اکالیپتول و یا کینو و ... ) در نمونه متفاوت می باشد ولی در حال حاضر قیمت هر کیلو برگ اکالیپتوس بین 1800 تا 2000 تومان در طب سنتی ایران مورد معاوضه قرار می گیرد .ماده موثره مهم و معرف این گیاه اکالیپتول از نوع اسانس بوده که همان سینئول 1 و 8 معرف می باشد و دارای خواص درمانی ضد عفونی کننده و خلط آور و...... می باشد .

اسلاید 11: محل مناسب رویش گونه های اکالیپتوس بیشتر در زمینهای باتلاقی و مردابها و بر حسب نوع گونه اکالیپتوس در آب و هوای نیمه خشک و نیمه مرطوب، خاک نسبتاً آهکی و ماسه ای بهتر رشد می نماید. قسمت مورد استفاده قسمت مورد استفاده اکالیپتوس برگهای آن به ویژه برگ درختان مسن تر است. برگهای این گیاه بر حسب گونه اکالیپتوس دارای اشکال مختلف هستند که از شکل برگها طرز قرار گرفتن آنها را روی ساقه و ساختمان گل و میوه گونه های مختلف اکالیپتوس را شناسایی می کنند.

اسلاید 12:

اسلاید 13: روش کاشت و داشت تکثیر اکالیپتوس از طریق دانه نهال و اندامهای رویشی (قلمه و پیوند زدن) انجام می گیرد. الف) تکثیر از طریق دانه : برای این کار پس از بدست آوردن بذر مناسب که معمولاً یکی از کارهای اساسی در امر بذرگیری از درخت اکالیپتوس، شناخت درخت مادر می باشد. سپس آنرا در زمینی می کارند که دارای خاک نرم و نسبتاً مرطوب همراه با نور باشد. بعد از این که یک هفته از رشد بذر گذشت و بذرها بتدریج جوانه زدند خطر وجود علفهای هرز نهالها را تهدید می کند و تا زمانیکه نهال اکالیپتوس بر علفهای هرز پیروز نشده است خطر تا دو سال وجود دارد. به همین دلیل بایستی در شرایط بسیار مناسب به کشت اکالیپتوس با بذر پاشی آن اقدام نمود. در هر حال همیشه باید توجه داشت که نهال اکالیتپوس به وسیله پوشش علفی از بین نرود. برای از بین بردن علفهای هرز، در چندین مرحله باید به وجین کردن آن اقدام کرد. ب) تکثیر از طریق نهال : در این جا ابتدا مسئله تولید و پرروش نهال مطرح است که در نهالستان یا در گلدان های مخصوص به نام جیفی (Jiffy pots) انجام می گیرد.

اسلاید 14: ادامه روش کاشت و داشتدر خصوص نهالستان به نکات اساسی باید توجه نمود که عبارتست از : انتخاب محل، مساحت نهالستان ، تسطیح ، خیابان کشی ، آبیاری، بادشکن، سایبان و غیره می باشد. اقدامات لازم در این نهالستان مشابه نهالستانهای عمومی است در هنگام کشت نهالها در مزرعه طول آنها نباید کمتر از 15 و بیشتر از 35 سانتی متر باشد. فاصله و تراکم کشت در درختان اکالیپتوس باید کاملاً رعایت شود. بدین ترتیب که در هر هکتار حداکثر 2500 اصله اکالیتپوس به فاصله 2×2 کاشته شود. جهت مراقبتهای لازم بعد از کاشت از قبیل خارج کردن یا از بین بردن علفهای هرز می توان از دالا پون (Dalapon) کروزن (Kerosene) استفاده نمود. ج) تکثیر اکالیپتوس به وسیله اندامهای رویشی ازدیاد از طریق اندامهای رویشی اهمیت خاصی در توسعه و انتشار پایه های مرغوب دارد. بدین وسیله می توان صفات یا کیفیات خاصی را که در بعضی پایه ها ایجاد شده حفظ نمود و توسعه داد لیکن ازدیاد رویشی در اکالیپتوس فوق العاده مشکل است.زمان برداشت دوره برداشت اکالیپتوس به نوع گونه کیفیت رویشگاه، تراکم جنگل و نوع محصول قابل مصرف در بازار بستگی دارد. بهترین فصل محصول برداری برگها در مرداد و مهر ماه می باشد.

اسلاید 15: دامنه انتشار در خیلی ا ز نقاط کشور پرورش داده می شود.چند گونه آن كه در ايران كاشت شده است : 1-  گونه Eucalyptus camaldulensis و مترادف آن E.rostrata اين درخت در شمال ايران در اوايل مرداد شكوفه مي دهد وگلهاي آن ليمويي رنگ است وبذر آن در اوايل زمستان مي رسد در خوزستان كاشته مي شود. از اين درخت صمغي به نام كينوي استراليا گرفته مي شود. ضمنا در زراعت چوب مخصوصا در ايران مناسب است.2-  گونه E.globulus labill اين درخت نيز حدود 50 سال قبل به ايران وارد شد و در شمال كاشته شد. مقاومت آن به سرما كم است . رشد آن در استراليا و تاسماني زياد و به 100 متر مي رسد اما در ايران به علت نامساعد بودن شرايط اقليمي زياد بلند نمي شود از اين گونه هم صمغ كينو گرفته مي شود.

اسلاید 16:

اسلاید 17: ادامه دامنه انتشار 3-  Eucalyptus microtheca اين گونه نيز دهها سال قبل به ايران وارد شد و در خوزستان و آبادان كاشته مي شود و در مقابل شوري خاك حساسيت كمتري نسبت به ساير گونه ها نشان مي دهد. 4-  به تازگی گونه هاي ديگري نيز وارد شده و از نظر تطابق ، با شرايط اقليمي ايران در شمال تحت بررسي است كه يكي از اين گونه ها اكاليپتوس لثه آبي يا درخت تب استراليا است كه شناخته ترين گونه اكاليپتوس است كه مصرف پزشكي دارد . طول آن 230 پا و برگ هاي 12-4 اينچي سبز تند وبراق .اگر چه اوكاليپتوس بومي اقيانوسيه است . و جنگل هاي وسيعي از آن در استراليا و تاسماني مي رويد اما به دليل داشتن نرمش اكولوژيكي نسبتا وسيع امروزه در اكثر نقاط دنيا ديده مي شود.

اسلاید 18: مشخصات ريخت شناسيچوب آن سخت و بادوام است و پوسيدگي حاصل نمي كنند. پوست ساقه آن قهوه اي مايل به زرد و به سهولت از ساقه جدا مي شود برگ آن دائمي – هميشه سبز وبرحسب اينكه متعلق به گياه جوان يا شاخه هاي جوان يا مسن باشد داراي اشكال مختلف است . در شاخه هاي جوان برگ ها وضع متقابل ، افقي وتقريبا عادي از دمبرگ دارند گلهاي آن بيضي دراز و مدور و در قسمت قاعده پهنك قرار مي گيرد. كناره پهنك برگ ها صاف است طول هر برگ حدود 15-10 cm وعرض آن 8-4cm . رنگ برگ ها در ابتدا سبز مايل به آبي است ولي تدريجا به رنگ سبز مايل به سفيد در مي آيد. و مومي مي شود شاخه هاي حاصل اين نوع برگ ها ظاهر چهار گوش وبال دار دارند. در شاخه هاي مسن حالت منفرد روي ساقه و هريك به يك دمبرگ باريك به طول 3-2 cm ختم مي شود. پهنك برگ درختان مسن ، باريك و دراز ، عاري از تار ، منتهي به نوك باريك و داراي قسمت انتهايي خميده است . رنگ آنها سبز يا سبز مايل به زرد در هر دو سطح پهنك مي باشد طول آنها 25-16cm وعرض آنها 15-2cm ساقه حامل اين برگ ها حالت مدور وبدون بال دارد. اگر برگ ها در روشنايي و در مقابل نور خورشيد قرار گيرند. نقاط متعددي در آنها تشخيص داده مي شود كه محل كيسه هاي ترشحي است .

اسلاید 19:

اسلاید 20: اختصاصات تشريحي‌برگ ساقه هاي جوان از خارج به داخل 1-  بشره يا كوتيكول ضخيم كه فقط در سطح تحتاني پهنك ، روزنه دارد. (در برگ گياهان مسن كه عموما ظاهري باريك ودراز دارند روزنه ها در هر دو سطح برگ ديده مي شود ) 2-  بافت نرده اي كه منحصراً شامل دولايه آن هم در سطح فوقاني پهنك برگ است (برگ درختان مسن داراي بافت نرده اي در هر دوسطح برگ است) در اين ناحيه بلورهاي منشوري شكل اگزالات كلسيم ديده مي شود. 3-  در زير بافت نرده اي برگ ساقه هاي جوان و در فاصله بافت هاي نرده اي دو سطح برگ درختان مسن مزوفيل وجود دارد .4-  در بافت هاي پارانشيمي ، حفره هاي متعددي درزير ميكروسكوپ ديده مي شود كه هريك از آنها يك كيسه ترشحي است . 5-  در ناحيه رگبرگ وسط برگ واقع در دو سمت فوقاني وتحتاني پهنك چند رديف سلول كلانشيمي وسپس پارانشيم مه آدار مركب از سلول هاي مدور ديده مي شود. در مركز اين پارانشيم يكدسته آوند بزرگ چوب – آبكش به صورت قوسي محصور در پرسيكل فيبري وجود دارد كه لايه آندودرمي آن را از خارج فرا گرفته است .6-  در بشره برگ ساقه هاي مسن فرورفتگي هاي عدسك مانند ديده مي شود كه چوب پنبه اي و مدور شده اند كه برگ هاي ساقه هاي جوان فاقد آن مي باشند.

اسلاید 21: تركيبات گياه:چاي و عصاره اين گياه از مادة برگ خيس خورده در محلول الكل كه داراي مواد فعال است، تهيه ميشود. پاره اي از اين عناصر و تركيبات فعال تانين و فلاونويد ناميده ميشوند. روغن اصيل برگ تهيه شده از تقطير بخار عمدتاً از عنصر فعالي به نام سينوئول تشكيل شده است. روغن اين گياه همچنين حاوي ساير عناصر شيميايي گياهي است.اشكال موجود:اين گياه به صورت روغن مايع اساسي، روغن اساسي به شكل پماد تنتور برگ (محلول تهيه شده از گياه و الكل يا گياه، الكل و آب)، برگ خام و چاي قابل دسترسي است. قطره هاي ضد سرفه تجاري، انواع شربتها، مايعات تبخير كننده، روغنهاي ماليدني، انواع خميردندان و مواد شستشوي دهان حاوي روغن اكاليپتوس يا تركيب اصلي آن يعني سينئول است.

اسلاید 22: اسانس اکالیپتوساز برگ های تازه بوسیله تقطیر با آب تهیه می گردد . راندمان آن 800 تا 1000 گرم اسانس برای هر 100 کیلوگرم برگ تازه است . اسانس آن ماده ای سیال و بی رنگ و یا به رنگ زرد روشن می باشد ، طعم آن ابتدا خنک کننده ولی به تدزیج سوزاننده است . اسانس در دمای 15 درجه دارای وزن مخصوص بین 019/0 و 039/0 دارد و نگهداری آن در ظروف شیشه ای در بسته و غیر قابل نفوذ به نور باید انجام گردد . مراکز تولید اسانس اکالیپتوس اسپانیا و پرتغال هستند .از تعداد زیادی از اکالیپتوس ها نوعی گم – تانن به نام کینو Kino تهیه می شود . این ماده دارای تانن فراوان ، اسید کینوتانیک و اثر قابض و رنگ قرمز است .

اسلاید 23: نحوه مصرف اين گياه براي درمان التهاب سينه، ريه ها، بيني و گلو بكار مي رود و مي تواند برخي از گونه هاي باكتري و همچنين برخي از انواع قارچها را از بين ببرد. وقتي ازاين گياه دارويي براي مصرف موضعي استفاده مي كنيد، مي تواند درد رماتيسمي را تسكين بخشد. قبل از مصرف ميزان ريز يا هر ميزان مصرف، با پزشك معالج خود مشورت و از دستورات ايشان پيروي كنيد.جوشانده برگ اكاليپتوس (براي احتقاق): 1/2 تا 1 ميلي ليتر روزانه. روغن براي مصرف موضعي (براي مقاصل متورم يا احتقاق سينه): 30 ميلي ليتر روغن اكاليپتوس را به 500 ميلي ليتر آب ولرم اضافه كنيد. اكاليپتول: روزانه 0/05 تا 0/2 ميلي ليتر (1 تا 2 قطره براي هر ليوان آب جوش). روغن اكاليپتوس (براي استعمال موضعي): نصب تا يك ميلي ليتر (15 تا 30 قطره) روغن مزبور را به نصف ليوان روغن مايع (كنجد، زيتون و غيره) اضافه كنيد. به منظور استفاده استنشاقي از اين گياه داروئي، 5 تا 10 قطره از روغن آنرا به 2 ليوان آب جوش اضافه كنيد و سپس حوله را بالاي سر خود بكشيد و بخار آنرا استنشاق كنيد.

اسلاید 24:

اسلاید 25: نكات احتياطيدر دوران بارداري يا شيردهي از مصرف اكاليپتوس پرهيز كنيد. روغن اين گياه اگر استعمال موضعي داشته باشد، سمي نيست. اما نبايد از اين گياه براي مصارف داخلي استفاده كرد.انجمن فرآوردهاي گياهان دارويي آمريكا برگ اكاليپتوس را از نظر بي خطري در رديف و درجه دو ارزيابي كرده است. درجه 2 به معناي اين است كه در كاربرد اين گياه محدوديتهايي متصور است. در ارتباط با عصاره هاي برگ اكاليپتوس بايد گفت كه افرادي كه مبتلا به التهاب معده اي- روده اي يا التهاب مجراي صفراوي هستند، بايد از مصرف عصاره برگ اكاليپتوس اجتناب كنند. در صورت ابتلا به ناراحتي كبد نيز از مصرف آن پرهيز كنند. در صورتي كه مشمول هر كدام از اين حالات هستيد، با پزشك خود مشورت كنيد. از مصرف بي رويه عصارة مزبور نيز اجتناب ورزيد. تانين موجود در عصاره اين گياه مي تواند، در صورتي كه بي رويه مصرف شود، به انواع شكم درد يا آسيب كبدي و كليوي منجر شود. هرگونه روغن اين گياه را به صورت يا بيني كودكان زير دو سال نماليد.

اسلاید 26: تداخل هاي احتماليروغن و عصاره اكاليپتوس مي تواند اثرات داروهايي را كه براي درمان كمبود قند خون بكار مي رود، خنثي كند. اگر به بيماري افت قندخون مبتلا هستيد، مطمئن شويد كه پزشك شما قبل از آغاز درمان با اين گياه در جريان امر واقع شده است.اكاليپتوس دردهاي‌روماتيسمي را تسكين مي‌بخشد. برگهاي اكاليپتوس داراي اثر تب‌بر و ضد عفوني كننده است و اسانس اين گياه دارويي كه مصرف موضعي دارد، مي‌تواند درد روماتيسمي را تسكين بخشد. يك فارماكوگنوزيست در گفتگو با ايسنا اظهار داشت: اسانس اكاليپتوس‌داراي خاصيت ضد ميكروبي مناسبي در مقابل برخي از باكتري‌هاست و در حالت كلي اثرات ضد ميكروبي اين گياه بيشتر روي باكتري‌هاي گرم مثبت است. وي با اشاره به نقش مفيد بخور اكاليپتوس در ضد عفوني كردن مجاري تنفسي، يادآور شد: از بخور برگ‌هاي اكاليپتوس مي‌توان براي درمان التهاب غشاء مخاطي و ضد عفوني كردنمجاري تنفسي استفاده كرد. اين محقق خاطرنشان كرد: برگ اكاليپتوس نيز داراي اثر ضدعفوني كننده، تب بر، خلط آور، كاهنده قند خون و دافع كرم است. اكاليپتوس در برونشيت هاي ساده يا عفوني كه با خروج خلط فراوان همراه است، نتيجه مطلوبي دارد. همچنين وجود دو خاصيت توام قابض و ضد ميكروبي در اكاليپتوس، باعث شده كه در بيماري‌هاي مختلف مجاري ادرار از آن استفاده شود.

اسلاید 27:

اسلاید 28: استرالیا ناحيه كوهستاني بلوي بزرگ Greater Blue Mountains Area ناحيه كوهستاني بلوي بزرگ شامل 03/1 میلیون هکتار فلات آهکی، دره‌ و سراشیبی‌ است که توسط جنگل‌های اکالیپتوس مناطق معتدل احاطه شده است. این محوطه که در بر گیرند‌ه‌ هشت منطقه‌ حفاظت شده است به خاطر سازگاری وگوناگونی تکاملی اکالیپتوس‌هایش که در وضعیت جغرافیایی مابعد گندوانا (نام قاره‌ای فرضی که حدود سی ميلیون سال پیش با تکامل زمین تبدیل به اقلیم‌های آفریقا استرالیا و آمریکای جنوبی و شبه قاره هند شد) در قاره استرالیا به صورت منفرد باقي مانده‌اند، قابل توجه است. كوهستان بلوي بزرگ 91 گونه اکالیپتوس در خود جاي داده است و علاوه بر این به‌خاطر تنوع ساختاری و اکولوژیکی نادر اکالیپتوس‌هایش که به تنوع زیست‌گاه‌شان برمي‌گردد، قابل توجه است. محوطه با داشتن10% از گیاهان عروقی و تعداد زیادی از گونه‌های نایاب یا در معرض خطر تصاویر زیبایی از گوناگونی بیولوژیکی در استرالیا در معرض دید مي‌گذارد، ناحيه كوهستاني بلوي بزرگ در برگیرنده‌ گونه‌های بومی و باارزش، مانند کاج ولمی است که درکمتر نقطه‌اي از جهان به جا مانده‌اند.

اسلاید 29: دلایل ثبت معیارهاي دوم و چهارم: پوشش گیاهی اکالیپتوس‌های استرالیایی به خاطر توانایی‌شان در سازگاری و تکامل‌ در وضعيت جغرافيايي مابعد كندوانا به صئرت منفرد در قاره استرالیا به عنوان ارزشی جهانی و استثنایی شناخته مي‌شوند. اين محوطه تصويري جامع و متوازن از زیست‌گاه‌های اکالبپتوس‌ها را در خود جا داده است؛ از اسکروفیل‌هاي ]خانواده‌ای از گیاهان همیشه سبز که برگ‌های سخت و محکم و معمولاٌ کوچک و ضخیم دارند[ مرطوب و خشک و خلنگزار‌های مالی ]نوعی اکالیپتوسِ بوته‌‌ای بومی استرالیا[ گرفته تا باتلاق‌ها و مناطق مرطوب و علف‌زار‌های بومی. ناحيه كوهستاني بلوي بزرگ 90 گونه اکالیپتوس دارد (13% از کل گونه‌های اکالیپتوس‌های جهان) و گونه‌هايي از هر چهار خانواده اصلي اکالیپتوس‌ها در این‌جا به‌ چشم می‌خورند.سطح بومیت در این منطقه با مشاهده 114 گونه گیاه بومی بالااست و همچنین 120 گونه گیاه کمیاب و در معرض خطر بر اساس آمار دولتی در این محوطه دیده شده است. محوطه گونه های زیادی از گیاهان در معرض خطر را که در حال تکامل هستند پوشش داده (ولمی آ، میکروستروبوس، آکروفیلوم) که درکمتر جایی از جهان به جا مانده‌اند.

اسلاید 30:

اسلاید 31: بررسي اثرات دگرآسيبي (آللوپاتي) اكاليپتوس، صنوبر و سرو نقره اي بر زير آشكوب و برخي از خواص خاك در ايستگاه هاي شيخ نشين و سراوان استان گيلان در شمال ايران از حدود 30 سال پيش اقدام به كاشت درختان غير بومي شده است. در اين بررسي تاثير كاشت اكاليپتوس بر جامعه گياهي زير آشكوب در مقايسه با قطعات صنوبر (شيخ نشين) و سرو نقره اي (سراوان) بررسي شده است. همچنين برخي از عوامل بستر خاك اين دو منطقه از جمله بافت خاك، ميزان سديم، پتاسيم، مواد آلي، هدايت الكتريكي (EC) و اسيديته خاك (pH) بررسي شد. اندازه گيري سديم و پتاسيم با استفاده از دستگاه فليم فتومتر اندازه گيري شد. EC و pH عصاره آبي گل اشباع بررسي شد. براي اندازه گيري مواد آلي از روش سوزاندن استفاده شد. نتايج فركانس (بسامد) پوشش گياهي نشان مي دهد كه مطابق با فرمول سورنسون بين دو منطقه اكاليپتوس و صنوبر 45 درصد اختلاف در پوشش گياهي وجود دارد.

اسلاید 32: همچنين منحني هاي فركانس حضور گونه ها در مناطق فوق بيانگر جامعه ناهمگن بود. به علاوه مقدار پتاسيم در خاك پلات اكاليپتوس بيشتر از قطعه صنوبر كاري و كمتر از منطقه كاشت سرو نقره هاي است. مقدار مواد آلي در پلات اكاليپتوس بيشتر از پلات سرو نقره اي و كمتر از پلات صنوبر است. به طور كلي خاك ها در مناطق كاشت اكاليپتوس اسيدي تر از پلات هاي مجاور آن مي باشد. در مجموع تاثير شرايط اكولوژيك بر پوشش گياهي زيرآشكوب پلات هاي اكاليپتوس از غرب به شرق استان گيلان بيشتر از نوع گونه هاي اكاليپتوس كاشته شده بوده است.

اسلاید 33: پایان

17,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید