صفحه 1:

صفحه 2:
فصل جهار م«اختلال های ار تباطی»

صفحه 3:
فصل چهارم: اختلال های ارتباطی انواع اختلال های ارتباطی در کودکان اختلال آميخته در ۱ اختلال واج زبان دریافتی - شناسی بیانی شناد (آوا شناختی)

صفحه 4:
اختلال های ارتباطی در کودکان . یکی از وجه تملیز انسان و حیوان و یکی از موارد راههای متعدد برقراری ارتباطبا خود وبا دیگران است و هرگاه لین ارتباطبه هر دلیلی دچار نقص شود. می تولنسبه نوعی بر شخصیت فرد تاثیر گذارده و وی را با مشکل ارتباطی مواجه سازد. از آنجایی که ارتباط یک فاکتور رشدی در یادگیری کودکان محسوب ‎oo‏ شود ارتباط کودکبا افراد محیط وبا اشیای پیرامون زمینه ای اساسی برای تقوبت توجه و تمرکز و متعاقب آن بادگیری کودک است»

صفحه 5:
از کین تعداد دو اختلال ارتباط (اختلال ارتباط بیلنی و اختلال مختلط ارتباط بیلنی - دریافتی) جزء اختلالات زبان هستند و دو اختلال دیگر (اختلال نظام صوتی و لکنت زبان) جزو اختلالات تکلم محسوب می شوند. انجمن گفت و شنود آمریکا در سال ۱۹۸۰ اختلالات ارتباطی را جنس تعییف کرد: ناتولنی اشخاص در فهمیدنیابه کار بردن مناسب روش های گفتاری و زبانی جامعه. اختلالات ارتباطی رلبه سختی‌می توان درجه بندی کرد این اختلالات از ناشمرده سخن کفتن-به طور کامیا تکرار صدلتا ناتیلنی کامل کنتار را شامل می شود.

صفحه 6:
اختلالات کفتاری از جمله مشکلاتی هستند که بیشتر برای کودکان رخ می دهند یا به عبارتی دیگر از سنین کودکی آغاز می شوند. در لین اختلالات موارد عمده ای مطرحعی باشند نظیر درک مطلب» استفاده از جنبه های ارتباطی کالمییا نوشتاری وبا سایر سیستم های سمبولیک برای برقراری که همه لین موارد حی توانند شلمل اشکال در فرم» محتوی وجلبه خصوص عملکرد زبان‌به دلبل ققدان اتعطاف پذیری در زبان باشد.

صفحه 7:
اختلال های ارتباطی بیشتر کارشناسانبا لین لمر تولفق دایند که دامنه انواع اختلالات کودکان دارای اختلال زبلنی کاملا متفیرحی باشد لما تولفق اندکی بر روی کامل ترین طبقه بندی اختلاف زبان بیان وجود دارد. ‎Eloi‏ رلیج لین اختلال که تقریباً مورد تولفق اکثر کارشناسان.عی باشد» عبارتند از؛ ‏| - اختلال در زبان بیانی ‏۳- اختلال آمبخته در زبان دریافتی- بیانی ‏۳- اختلال واج شناختی ‏۴- لکنت زبان ‏اختلال ارتباطی نامشخص

صفحه 8:
اختلال در زبان بیانی مهارت های کودکان دجار اختلال در زبان بیلنی» در زمینه ذخیره لغات» استفاده از زمان های مناسب افعال» ساخت جملات بيجيده و به خاطر سپردن لغات» پایین تر از حد مورد انتظار می باشد. در ولقع ویژگی اصلی اختلال در زبان بیلنی» اشکال در رشد زبان بیانی است که نمره فرد مبتلا در مقباس های استاندارد شده فردی در زمینه رشدیلبی پایین-تر از مقیاس های استعداد ذهنی غیر کلاصی در رشد زبان دریافتی است. اختلال در ژبان بیانی ممکن است» اکتسابی و یا ناشی از وشك باشد.

صفحه 9:
نکته؛ در اختلال نوع اکتسابی» اشکال در زبان بیان پس از یک دوره رشد عادی و در نتيجه یک بیماری عصبیا بیماری جسمانی (مانند آنسفالیت» آسیب سرد در معرض تشعشح قرار گرفتن) رخ می دهد. در نوع مرتبطبا رشد اختلال» زبان بیانیک آسیب عصبیبا منشاً ُناخته شده رابطه ندارد. هرگاه اختلال در زبان بیلنی اکتسابی باشده مشکلات گفتاری اضافی در قن شلیع است که امکان دارد شامل مشکلات حرکتی تلفظء اشتباهات واج شناختی» کندی گفتار» تکرار هجاهاء الگوی فشار و آهنگ یکنواخت باشد.

صفحه 10:
شیوع شیوع در کودکان یر ۳ سال, تاخیرهای زبلنی بسبار رلیج است که در ۰اتا 1۵ درصد کودکان رخ‌حی دهد. برآوردهای شبوع در سن آغاز دبستان تقریبا ۳ تا ۷ درصه است. اختلال زبان بیلتی ناشی از رشد شلیع‌تر از نوع اکتسابی ّن است و همچنین در پسران شیوع این اختلال بیشتر از دختران می باشد. انتلاى همزمان ذر اكثر منلبع مرز تقريبا مشخص و واضحى بين اختلالات عصبی رشدی کشیده شده است لعابا وجود لین همچنان بحث های زیادی مبنی بر هم پوشلنی این اختلالات‌با یکدیگر وجود دارد.معمولا در کودکلنی که دجار اختلالات رشد زبانی هستند میزان بروز اختلالات روان پزشکی همزمان بالاتر از حد متوسط است. کناره گیری اجتماعی و برخی اختلالات روانی مانند اختلال نارسایی توجه - بیش فعالی دسیکلسی و اوتیسم عمیمابا اختلال در زبان بیلنی همراه است» همچنین ین اختلال مَغکن است‌با نابینجاری هلیی در الکتروانسفالوکرام و تصویربرداری عصبی با نارساگویی عضوی با کنش پریش و یا سایر علایم عصبی همراه باشد.

صفحه 11:
سبب شناسی هنوز علت اختلال به طور اختصاصی در بیان زبلنی معلوم نیست. ‎Cloke‏ طییف مغزی و تاخیر در بالیسکی مغزبه عنوان علل زمیته اک این اختلال در نظر گرفته می شوند. مباحث زیادی مطرح شده است‌که لیا اختلال در زبان بیلنی از نقص در ذستور زبان ایجادمی شودیا لین که کودک در پردازش زبان‌به مشکل برمی خورند. فرضیه ای که در حال حاضر در توضیح علت لین اختلال وجود دارد به نام فرضیه نقص روندی‌حی باشد. در لین فرضیه فرض بر ّن است که ال در زبان بیلنیبه رشد غیرطبیعی ساختار مغز در بخش مر ۴۳۳3 رونه حافظه انسان کمبه خاطر حی آورد که چگونه اعمال حرکتی و شناختی مختلف را اجرا نماید» برمی گردد.

صفحه 12:
تسحیص ملاک های تشخیصی برای اختلال در زبان بیلنی براساس چاپ چهارم کتابچه تشخیص و آماری اختلال روانی؛ للف) نمرات فرد در سنجش های انفرادی استاندارد شده رشد زبانی بيلنى جه ميزان چشمگیری پایین تر از نمرات وی در سنجش های استاندارد شده ظرفیت هوشی غیر کلاسی و رشد زبان دریافتی است. نشلنه های لین اختلال عبارتند از ذخیره محدود واز کان» اشتباه در زمان افعال و جملات و اشتباهلتی درسبه بادآوری کلمات‌یا ساخت جملانی که طول و پیچیدگی آنها متناسب با رشد فرد باشد. ی

صفحه 13:
ب) مشکلات زبان بیلنی در پیشرفت تحصیلی جا شغلی و ارتباط اجتماعی تداخل ایجاد می کند. ب) اختلال واجد ملاک های اختلال مختلط زبان دربافتی - بیلنی با اختلال فراکیر رشد نیست. ت) در صورت وجود عقب ماندگی ذهنی» نقص حرکتییا حسی تکلم با محروميت محیطی» مشکلات زبلنی فرلتر از ّن است که معمولا همراه با مشکلات فوق دیده می شود.

صفحه 14:
خصوصیات بالینی در لین اختلال تولید صداهای تکلمیبا سطح رشدی و تکاملی کودک متنلسب نیست» کودک نمی تولند.ن گونه که براساس سن او انتظار می رود تلفظ شمرده و صحیحی از کلمات را ارائه دهد. * قلبل هم بودن گفتار لین کودکان نسبت‌به میزان کلامی که در موقعیتی خاص تولید می کنند و جمالتی که بیان.می دایند»کم است. کودک ممکن لست نوک زبلنی صحبت کندیا بعضی از حروف و صداها را حذف کند یا ممکن است حرفی را جایگزین حرف دیگر نماید. © بسیاری از موارد فوق در طی فر آیند رشد طبیعی کودکان نیز دیده بعی شود لعلبه تدییج که سن کودک افزلیشحی بلبد» انتظار می رود تکلم او برای دیگران بیشتر قلبل فهم باشد لما در لین اختلال, مشکل کودک پتن از طی دوره طبیعی رشد باز هم ادامه می یابد.

صفحه 15:
تشخیص افتراقی وبه طور کلی در بررسی کودکلنی که مشکل زبان و گفتار دارند موارد نير جهت تشخیص افترلقی بلید مورد ارزیلبی دقیق قرار گیرند زیر اختلالات زبان‌با بسباری از اختلالات روان پزشکی همراه باشد و زبان و تکلم کودک را تحت تاثبر قرار دهند که شامل موارد ذيل می باشند. عقب ماندگی ذهنی: کودکان عقب مانده ذهنی اغلب مهار تهای ارتباطی ضعیفی دارند. شروع تکلم در لین افرادبا تاخیر است و مهارت های کلامی؛ متناسب با سن کودک نمی باشد. اوتیسمیا اختلالات فراگیر رشد: مهم تین مشکل لین کودکان نقص در برقراری ارتباط است. لین کودکان در تعلمل اجتماعی» ارتباط دو طرفه و بازی های سمبولیک و خلاق نیز مشکل دارند. علاوه برآن كه قادر به ارتباط کلاعی با دیگران نبستند» قادر جه استفاده از جنبه های غیر کلامی ارتباط نیز نمی باشند.

صفحه 16:
اختلال شنولیی: کودکلنی که مشکل شنولیی دایندبه علت ٌن که سیستم شنولیی آنها قادربه دستیابی اطلاعات و پیامدهای زبلنی نبست؛ مستعد اختلالات زبلنی نیز هستند. لین کودکان در ارتباط کلامی درک مطلبء زبان کلامی و نوشتاری و تلفظ ضعف دارند. نکته: سایر مواردی که منجرسبه اختلالات تکلم و زبان‌صی گردد شامل مواردی است کمپس از طی‌یک دوره طبیعی رشد و تکلمل زبان رخ‌حی دهد» مثلسبه دنبال ضایعات منطقه ای مغز» مشکلات تکلصی و زبلنی به دنبال تشنج» آسیب های نلشی از اشعه عفینت (مانند مننژیت) و تومور مغزی و فيز آسيب هاى ناشی از فربه‌به سر کودکلنی که مورد بدرفتاری و آذیت و آزار قرارحی گبیند با مورد غفلت ولقع‌حی شوند ممکن است مهارت هاق کلامی بایین تری نسبت به همسالان خود داشته باشند.

صفحه 17:
از سوی دیگر کودکلنی که مبتلالبه مشکل ارتباطی وبا سیر اختلالات تکاملی هستند بیشتر از کیدکان طبیعی در معرض بدرفتاری هستند. این کودکان معمولا برای مادران کمتر ارضا کننده و پاداش دهنده هستند و لین مساله آنها را مستعد بدرفتاری هی کند و ترکیب موارد فوق درفهلیت منجر به مشکلات رفتاری و هیجانی در کودک می گردد. سیر پیش آکهی پیش آگهی اختلال در زبان بیلنی با شدت اختلال ار تباط دارد. مطالعات انجام شده بر روی کودکانی که دیر زبان باز کرده اند نشان می دهد ۵۰ تا ۸۰ درصد لین کودکان در دوران پیش دبستانی بر مهارت های زبلنی تسلط پیداهی کنند و در لین زمینسبه حدود مهرد اننظار دست.عی یابند.در اکثر کودکلنی که دير ژبان بازهی کنند و بعد لین عقب مانسکی را در سال های پیش دبستانی جبران خی کنند خطر بروز اختلالات زبلنی‌با یادگیری در آینده بیش از سایر کودکان تست به طور کلی پیش آکهی اختلال زبلنی تحت تاثیر سابر اختلالات همراه است.

صفحه 18:
مداخلات درمان برای مداخله درملنی در اختلال در زبان ببلنی ابتدا لازم است مصاحبه اولیه ای‌با مراقبت کننده کودکبه عمل آید» سپس به مشاهده کودک در محیط طبیعی پرداخته شود و بعد از ّن آزمایش شنیداری» آزمون های استاندارد زبان و توانلیی غیر کلامی کودک مورد ارزیابی قرار گیرد. دامنه وسیعی از ارزیلبی ها در لین خصوص در زبان انگلیسی وجود دارد که بعضی از لین ابزارهای ارزیلبی توسط کارشناسان زبان و گفتار مورد استفاده قرار می ‎Wd pF‏ 1 قست باطری برای تشخیص اختلال در زبان بیلنی از رلیج تین تست هاحی باشد که برای ارزیلبی اصول زبان مورد استفاده قرار می گیرد.

صفحه 19:
ل ارزیلبیعی تولندبه وسیله والدینسیا آمیزگار کلمل شده و برای تشخیص کودکانی که نیاز به ارزیابی دقیق تر دارند نیز مورد استفاده واقع شود. ل مداخلات درملنی اختلال در زبان ببلنی معمولایس از ادامه اختلال در سألهای ابتدای ورودبه مدرسه شروع‌سی شود. در مداخله های درمانی» کفتار درمان گرسبه معلمیا والمین فنون درمان زبلنی راحی آموزد که برای بالا بردن راهبردهای ارتباطی و تعامل اجتماعی صورت می گیرد. لآ درمان مبتنی بر لین روش متشکل است از تمرینات و کار تقویت شده رفتاریبا واج های (واحدهای صوتی) وازگان و جمله سازی علاوه بر گفتار درمانی از روان درمانی و مشاوره حمایتی نیز استفاده می شود.

صفحه 20:
اختلال در زبان دریافتی - بیانی مشکلات مربوطبه لین اختلال در هر دو زمینه رشد دریافتی و بیان زبان می باشد. خصوصیات اصلی لین اختلال پایین بودن نمرات فرد در آزمون های استاندارد شده دریافتی (درک) و رشد زبان بیلنی بسیار بایین تو از تمرات شخص در سنجش های استاندارد شده ظرفیت هوشی غیر کلامی است. شیوع کین اختلال یکی از رلیج تیین انواع اختلال زبان بیلنی زبان مى باشد. تخمین زده‌عی شودکه لتا ۳ درصد کودکان سنین مدرسه به اختلال زبان در یاقتی بیلنی مبتلا باشند. تصورصی شود که این اختلال در پسرها دو برابر شایع تر از دخترها باشد.

صفحه 21:
ابتلای همزمان درسيك سوم کودکان مبتالبه اختلال در زبان دریافتی - بیانی» اختلال نقص توجه/ بیش فعالی همانند اختلال در زبان ببانی وجود دارد. سبب شناسی همانند اختلال زبان ببانی» علت مشخصی برای این اختلال بافت نشد. کودکان دارای لین اختلال دییتر از همسالانشان زبان باز هی کنند و در فهم مکالماتی که متناسب با رشدشان است» مشکل دارند. موارد ذیل ملاک های تشخیصی برای لین اختلال براساس متن تجدید نطر شده برای اختلال زبان بیانی می باشد:

صفحه 22:
الت) نمرات فرد درسیک مجموعه ای از سنجش های استاندارد شده انفرادی برای رشد زبان بیلنی و دریافتی-به میزان چشمگیری پلیین تر از نمرات وی در سنجش های استاندارد شده ظرفیت خهدش غیر کلامی است. نشلنه ها شامل تشلنه های اختلال زبان بیلنی و نیز اشکال در فهم کلمات» جملات با انواع خاصی از کلمات نظیر اصطلاحات فضایی است. 7) مشکلات زبان بیلنی و دریافتیبه میزان چشمگیری در پیشیفت تحصیلی يا شغلی با ار تباط اجتماعی فرد تداخل ایجاد می کند. ب) این اختلال واحد ملاک های اختلال فراگیر رشد نیست. 7 در صورت وجود عقب ماندگی ذهنی» نقص حسی‌با حرکتی تکلم با محر ومیت محیطی مشکلات زبلنی فرلتر از آن است که معمولابا لین مشکل دیده می شود.

صفحه 23:
خصوصیات بالینی مهم تین ویژگی بالینی در لین افراد اشکال اساسی در کودک و بیان زبان است. کودک دارای لین اختلال تملیل دارد بسیار کوتاه و مختصر صحبت نملیه که‌با حذف کردن بعضی از اشکال دستور زبان مانند ماضی گذشته همراه‌حی باشد. لین افراد در توانلیی های درک (رمز کشلیی) زبان کلامی سا علامتی تاخیر داشته و کمتر از حد معمول متناسب‌با سن می باشند. از دیگر ویژگی بالینی لین افراد مشکلات حسی شنولیی در آنمامی باشد.اکثر کود‌کان مبتلابه لین اختلال از لحاظ اجتملعی و ارتباط غير كلامى اختلال دایند که در اغلب مولقع موجب انولعی از مسائل خاص نظیر عزت نفس پایین» احساس حقارت‌هی شودسبه هر حال در بین کود کلنی که مشکلات ژبلنی قلبل توجهی را در زمان ورودبه مدرسه از خود نشان‌هی دهند از سطح سواد پایینی نسبتبه همسالان خود نیز برخوردایند که لین لمر حنی در بین کوّدکلنی که کمک ها و آموزش ویئه ای را دربلفت هی کنند نیز مشاهده شده است.

صفحه 24:
تشخیص افتراقی ماننه اختلال در زبلنی بیلنی در تشخیص افتراقی اختلال در زبان دریافتی - بیلنی اختلاللتی نظیر اختلال شنولیی» عقب ماندکی ذهنی» لللی انتخلبی» زبان پریشی اکتسابی و اختلالات فراگیر رشد باید كنار گذاشته شود. سیر پیش آگهی: مطالعات طولانی مدت نشان داده است که حدود ۴۰ درصد از کودکان دارای اختلال بیلنی» مشکل شان در ۴ سالکی برطرف خواهد شد و درصد ‎sleet‏ بالايى از کودکان دارای لین اختلال نیز در سن ۵ سالکی نشانی از این اختلال را د, خود ندار د.

صفحه 25:
لین اختلال ممکن است اکتسابی با مربوط جه رشد باشد. در نوع اکتسابی»,پس ازنیک دوره رشد عادیبه علت‌یک بیماری عصبی یا بستی (مانند آنسفالیت؛ ضوبه خودرن بر سرء تشنج) زبان دریافتی < بیلتی دجار اختلال‌عی گردد و در نوع مربوطبه رشد» تكلم ديرتو از معمول آغاز عی شود و در جربان رشد» زبانبا کندی پیشرفت می کند. گین نوع اختلال معمولا قبل از چهار سالگی قلبل شناسایی است. انواع شميد كن ممكن است در دو سالكى ظلهر شود و انواع خفيف تن بعد از وسیدن-به سن مدرسه بعنی زملنی که نارسایی در درک و فهم زبان بیشتر آشکار می شود باید مورد تشخیص قرار گیرد.

صفحه 26:
مداخلات درمانی: اکرچه مطالعات کنترل شده در مورد درمان لین اختلال کم‌عی باشد لمابه نظر ی رسد اغلب درمان گران زبان بر رولنی درمانی و یادگیری زبان در شرایط انفرادی را توصیه می کنند. اختلال واج شناختی: (آوا شناختی) ف رآیند واج شناسیبه مراحل پیشیفت صدا در کودکان گفته می شود. لین فر آیندها شلمل گروهی از صداها هستند که در الکوهای درستی تلقظ نمی شوند لمابه تدییح در ریند رشد گفتار کودک اصلاح می سود.

صفحه 27:
اختلال واج شناختى زملفی رخ‌عی دهد که فرآیند طبیعی در کودک وشد نيافته باشد. از آنجلیی که تداوم برضی از فرآیندهاحی تواند بر گروه هلیی از صداها تاثیر گذارد» آسیب ممکن است جدی‌تر از یک اختلال تولید ساده صدا باشد زرا لین مساله ممکن است بلعث شود که گفتار کودک حتی در سطح‌تک کلمه ای نامفهوم شود و لین لعر قابل قبول نیست که گفتار کودک تنها توسط مادر او درک و رم زگشایی شود. لین اختلال انواع شدیستا خفیف را در بردارد و تکلم ناشی از آن كاملا قابل فهم تا کاملا غیر قابل فهم می تواند متفاوت باشد.

صفحه 28:
‘ee ‏طبق متن تجدید نظر شده چاپ چهارم کتابچه تشخیص و آماری اختلال‎ ‏رولثی شیوع لین اختلال‌تا اواسط نوجولنی ۰/۵درصد کلهش می یابد.‎ ‏مطالعات نشان داده ند میزان شیوع لین اختلال در کودکان نیر ۱۲ سال‎ ۷ درصد است و در پسرها ۲ تا ۳ برابر دخترها شایع است. ابتلای همزمان: اختلالات شلیع همرامبا لین اختلال در اغلب لین کودکان» عبارتند از اختلال در زبان میلنی» اختلال مختلط زبان دریافتی - بیانی» اختلال خواندن و اختلال رشد هماهنگی.

صفحه 29:
سیب شناسی: علل لین اختلال راحی توان‌به صورت چند عاملی برشمرد که در فيل به آن اشاره می شود: مشکلات ارگانیکی و ساختاری از قبیل شکاف کام. ناهنجاری های دندلنی» فلج مغزی» عقب مانسکی ذهنی فقدان شنولیی در گوش داخلی و دیگر انواع آسیب های ساختاری فیزیکی. آپراکسی گفتار که عموماض با صدمه مغزی مرتبط است. مشکلات کاربردی از قبیل بودن در محیط دوا چند زبلنه وبا تقليد کودک از خواهر یا برادر بزر گتری که دجار اختلالات گفتاری است.

صفحه 30:
نکته: فشار زبان (فرو رفتن و عملکرد زبان هنگام بلع) که یکی از مشکلات عادی استکه دو مشکل ار کانیکی و عملکردی رلبه طور طبیعیبا هم دارد.وقتی که کودک در انجام عمل بلع مشکل دارد؛ فشار زبان بر دندانهای جلویی بلعث فاترازی دندان هاحی شود.تاخیر در پیشرفت گفتار که علت ببشتر مشکلات تولید صدا است و لین مساله حی تولند نتيجه مستقیم ورم مزمن گوش میانی با دیگر کمبودهای شنیداری باشد. کودک نمی تولند خوب تفاوت صداها را تشخیص دهد و بنابرلین مانع درک گفتار خی شود. همچنین اختلالات تولیدی روی هم رفته‌با تأخير پیشرفت های گفتاری مرتبط است.

صفحه 31:
تشخیص: ویژگی اصلی لین اختلال؛ نقص در تلفظ است. کودک به طور مداوم قادر نیست اصوات تکلمی برخی حروفسبی صدا رلبه نحوی متنلسب با رشدببه كار كيرد و مرتكب حذفء جايكزينى و تحريف واج هاى مربوطه مى شود. خصوصیات بالینی: ویژگی اصلی این دسته از اختلالات» ناتوانی در استناده از آواهاست. تشخیص افتراقی: در تشخیص افترلقی لین اختلال بلید دو مورد فیل در نظر گرفته سودد: ‎-١‏ تفاوت بین اشتباهات شدید. تلفظی و اشتباهات تلفظی مربوط به دوره زشد مشخص شود. ‏اشتباهات تلفظی ناشی از دیگر اختلالات باید رد شود.

صفحه 32:
سیر و پیش آگهی: معمولا در کودکلنی که اشتباهات تلفظی تن معمول رشد طبیعی نشان است بهبودی-به طور خودبه خود صورت‌عی گیرد لما اکر از سن ۵ سالگی.به بعد تداوم داشته باشد» بلید ارزیلبی جامعی از کودک به عمل آيد. نکته: مداخلات درمانی: این مشکل با استفاده از شیوه های گفتار درمانی قابل درمان است.

صفحه 33:
لکنت زبان از جمله اختلال گفتاری لکنت زبان است که مشکل عمده آن عدم توانلیی برقراری ارتباطبه شکل آسان‌سبا سرعت مناسب وبه طور پیوسته حی باشد. در نتیجه شخص نمی تولند در انتقال پیام میفق بانشد. اساس گین مشکل در ریتم گفتار است یبا تکرارسیا امتداد اصوات مشخص می شود. لین نارولیی کلام گذراست و در واحدهای بزرگتر زبلنی رخ‌عی دهد» مثلا در سطح کلمه. عبارت ومیا جمله. لکنت‌به صورت ناگهانی و یکبار۵ شروع نمی شود و معمولشبه صورت تدریجی و در طول‌یک دوره زمانی که ممکن است هفته ها و با ماه ها به طول انجامد» آغاز می گردد.

صفحه 34:
در ابتدلبا تکرار هم خوان های آغازین کلمات» تکرار کلمات آغاز عبارات و کلمات طوللنی شروع حی شود و شخص تقریبابه طور دلنّم و ثابت در مورد لغات با عبارات مهم لکنت دارد. در لین اختلال» سلیس و روان بودن تکلم از بين رفته و نخص نکرمی کند بر روی گفتار فرد تسلط و کنترل لازم را ندارد و در نتیجه دچار واکنش های رفتاری و عاطفی می گردد. ممکن است صداها مسدود نشیند و کودک بخواهد حرف بزند» ولی صدایی از کلییش خارج نشود و در نتيجه سکون وبا وقفه ای طولانی در کلام رخ دهد.

صفحه 35:
نکته: لکنت زبان آشفتکی و اختلال در روانی گفتار و برنامه ریزی آن می باشد به طوری که متاسب با سن شخص نبوده و شامل یک با چند مورد از علام ‎1٩‏ ‏ی باشد: تکراز صداهاء کشش صداهاسبه میان اندازی» مکث درون واژه ها» جایگزین کردن واژه ها به منظور جلوگیری از امتداد. شیوع: شبوع لکنت زبان در طول زندکی همه افراد حدود ۸۵ می باشد. میزان شیوع لکنت زبان در جمعیت کلی حدود ۱/ ب رآورد شده است. لکنت معمولا در بین کودکان خردسال بیشتر شلیع است و در سنین بالاتر و بز ركسالى معمولا رفع مى شود.

صفحه 36:
در پسران بین آقا ۵ درصد بیشتر از دختران شیوع دارد. لین مشکل بین سنین ۷- ۲ سالگی شروع حی شود. مطالعات نشان داده است ۸۲۵ اين کودکان نبیر سن ۵ سالگی هستند» و اوج آن در ۳-۴ سالگی است که معمو لا در دوره نوجوانی رو به بهبود می گذارد و شیوع آن کاهش می بابد. انتلاى همزمان کودکان خردسال که لکنت زبان دارند اصولا در رشد زبان و تلفظ تاخیر نشان هی دهند بدون آنکه دچار اختلالات دیگر زبان و تکلم باشند.در کودکان سنین پیش دبستانی و سنین مدرسه که مبتلاجه لکنت هستند» میزان بروز اضطراب اجتملعی, امتناع از رفتنبه مدرسه و سایر نشانه های اضطراب شایع تر است.

صفحه 37:
آسیب شناسی: علت لکنت زبان دقبقا مشخص نمی باشد لملبه نظرحی رسد مجموعه ای از عولمل مانند آسیب پذیری و استعداد بيولوژکی, تقاضاها و درخواست های محیطی و مشخصات سرشتی و ذاتی فرد در ابجاد آن نقش داشته باشد. در ميان اين مجموعه عوامل» عوامل ژنتیک شواهد قوی تری را در سیب شناسی لکنت زبان به دست می دهد کودکانی که بستگان درجه یک آنها دارای لکنت زبان هستند احتمال اینکه آنها نیز به لکنت دجار شوند سه برابر بیشتر از افراد دیگر حی باشند. و همجنین مطالعات نشان داده لند که در خیلی از موارد لکنت زبان هیچ کونه پیشینه خانوادکی از این اختلال را در خود ندارد.

صفحه 38:
تشخیص: ملاک های تشخیص براساس چهارمین چاپ راهنمای آماری و تشخیص بیماریهای روانی عبارتند از: للف) اختلال در فصاحت طبیعی و سطح بندی زملنی تکلم (که‌با سن فرد نامتناسب است) و همراه با تظاهر مکرر موارد ذیل است؛ 7 تکرار اصوات يا سیلاب ها © طولانی کردن اصوات به عبارات تعجبی عبارات شکسته (مانند مکث در وسط کلمه) وقفه خاموش یا صدادار (مکث های پر یا خالی در تکلم) دراز گوبی (جایگزینی کلمات برای اجتناب از کلمات مشکل ساز) کلمات با فشار جسمی مفرطی ادا می شوند تکار کلمات تک سیلابی (مانند | --۱ - | - | اونو ببین) 2 5 2 5 ۲ 0-53 0 + “

صفحه 39:
ب) اختلال فصاحت‌با پیشرفت تحصیلی» حرفه ای-با ارتباطی اجتماعی خرد تداخل می کند. ب) در صورت وجود نقص حسی‌با حرکتی تکلم» مشکلات گفتاری فراتر از است که معمولا با مشکلات فوق دیده می شود. نکنه: تشخیص افتراقی: تفکیک روان نبودن زبان در سنین پیش دبستانی از لکنت زبان ابتدلیی مشکل است. در کودکلنیکمبه دلیل روان نبودن زبان دجار لکنت زبان هستند» اين کودکان احساس ناراحتی نمی کنند لما کود کلنی که دجار اختلال لکنت زبان هستند از نحوه صحبت کردن خود عصبی می باشند.

صفحه 40:
سیر و پیش آگهی: استرس و اضطراب نمی تولند ابجاد کننده لین بیماری باشد یلی‌حی تواند كن را تشسيد كند. زملنى كه لين كودكان تحت فشار براى حرف زدن قراز ‎ome‏ كييذسيا استرس و اضطرلمبىيبه آنها واردمى شود, لکنت زبان آنها شدت هی یابد.در نتبجه لکنت زبان اختاللی است که شدت آن ازمیک موقعیت به موقعيت دیگر متفاوت است. کلهش استرس در زمان صحبت کردن‌به کاهش جملات لکنت زبان کمک‌می کندسبه نظرحی رسد لین بیماران-به دو دسته تقسیم‌سی شهند: درسیک دسته کودکلنی قرارصی گییند که پیش آگهی بهتری دایند و قادیند تکنیک های غلبه بر لین مشکل را ببامیزند» و آنها را استناده کنند و درسیک پنجم موارد فیز کودکلنی هستندکه مشکل آنهاکمتر به درمان باسخ می دهد.

صفحه 41:
مداخلات درمانی: در صورت وجود حرسیک از مشکلات نظیر عقب ماندگی ذهنی اوتبسم» مشکل شنولیی با مشکلات ارگانیک دیگرء درمان بلید متوجه تمام جوانب و حالات مورد نظر گردد و فقط روی تکلم و زبان متمرکز نگردد. درمان شامل درمان های گروهی و انفرادی است.به علت مشکلات روان شناختی» روان پزشکی و آموزشی همراه لین اختلال نبازبه تدییس خصوصی, آموزش مهارت های اجتماعی احساس می شهد. به طور کلی تکنیک های درمانی شامل: ۱" درمان آمیزش سلیس و روان صحبت کردن» کمبه عنوان روان و صحبت کردن» طولانی صحبت کردنبا صحبت بیوسته داشتن شناخته شده است. ابن تكندك در اساس شب طی سازی عاملی استوا, است.

صفحه 42:
۲- تکنیک درمان تعدیلی لکنت که در لین تکنیک هدف بر محو لکنت زبان نیست بلکه تعدیل کردن آن است که تلاش کمتری را هم می طلبد. ۳- در تکنیک سوم استناده از دستگاه الکترونیکی هی باشد. در این تکنیک بازخورد شنیداری تعدیل‌عی بلبد و در نتبجه فرد دارای لکنت صدای خود رلبه شکل متفاوت.می شنود لین تکنیک برای درمان پیش از ۰ سال است که مورد استفاده واقع می شود. ۴- تکنیک دارو درملنی از دیگر تکنیک حاحی باشد. داروهلیی مانند بنزودیازیین» داروهای ضد تشنج» ضد افسردگی‌هاء داروهای ضد جنون و داروهای ضد فشار خون در درمان لکنت مورد استفاده قرار می گيرند.

صفحه 43:
2- استفاده از گروه های همیاری و پشتیبان و خود پیشیفت دهی از دیگر تکنیک ها برای مداخله درمانی در لکنت زبان می باشد. تکنیک تنفس دیافراگمی یکی از تکنیک هلیی است‌که برای مداخله درمانی در لکنت مورد استفاده می باشد. اختلال ارتباطی نامشخص براساس متن تجدیدنظر شده در چاپ چهارم کتابچه تشخیصی و آماری اختلال رولنى دارای هیچیک از ملاک های تشخیصی که برای اختلالات ارتباطی خاص وجود دارد» نیستند و تنها زملنی در زمره اختلال محسوب‌می شهند کمبه دلیل شدیه بودن بلعث مختل شدن پیشرفت تحصبلی-با ارتباطات اجتماعی فرد شود ماه اختلال صوت (یعنی ناهنجاری زیری و بمی).

صفحه 44:
Gee ‏با تشکر از توجه؛‎ ‏استاد کر انقدر‎ و دانشجویان گرامی

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان