صفحه 1:
ارگونومی در منازل
استاد راهنما: جناب آقای مهندس غیور
شیرین اصلانی
al الك
پاییز 656
صفحه 2:
مسائل مورد بررسى در اركونومى منازل
0 5
er ney Cao ee TED ed
طراحى و جيدمان اتاق خواب
eee Tor ere ee
< طراحى و جيدمان اتاق كار
صفحه 3:
صفحه 4:
صفحه 5:
ايعاد
برای یک خانواده 0-8 نفره
5-200 فضاى متاسب
2011016 5 0
آشيزخانه ب فضاى غذا خورى 2 Is
تعدادافراد دور عیز حداقل 5-5
اندازهها . مناد
طول میز غذاخوری 1
7
بهنای فضای پشت صندلیها در دو 37 1
حداقلاندازه ۰ ۸0 128 12۵ 230 رفاو
بهناى ميق 7 7
i a ope gues. Euler ec es epee
بهنای مسیو حرکت دور میز 1 6
صفحه 6:
ظ آشپزخانه یک طرفه
آشيزخانه دو طرفه
۶ آشپزخانه را شکل
< آشپزخته | شکل
صفحه 7:
آشپزخانه بسته
eee ere ese 0
Rew epee renee, acm Ie Somme TNE ES ie ما oe
۳
و
<هود آشيزى
<صدای فن و هود
صفحه 8:
Cae
Seles
۶ عایق حرارتی مناسبی باشد
< تعدیل کننده و کاهش دهنده صدای حرکت پا روی زمین باشد
۶ خیلی راحت بشود آن را تمیز کرد
۶ نسبت به ضربههای مکانیکی و حرارت تا حدودی مقاوم باشد
صفحه 9:
دیوار ها
ديوارهاى آشيزخانه بايد تا ارتفاع “1.6) متر قابل
ل ل ل 0
سراميك كرده باشند» شستشوی آنها بسیار ساده خواهد
Re Sere TOLLE TEE CREWE Rue IO Sct wes
.کناره های سطوح کار است
صفحه 10:
چیدمان اجزای آشپزخانه
0000
۶ اصل اهمیت
1 te erry
مناسب ترين محل قرار كيرد.
۱ ra
اجزانی که بیشترین کاربرد و استفاده را دارند میبایست در بهترين و مناسبترین محل
قرار كيرند.
< اصل نوع وظیفه
ادم ee rom tonne reeEte Te DC 0
ual > 500
Se ee ere eit elle nia tes!
گروه کنار یکدیگر قرار گیرند.
صفحه 11:
جيدمان اجزاى آشيزخانه
برای طراحی نحوه چیدمان سطوح کار توالی انجام کار در آشپزخانه معمولا بهترتیب زیر در نظر گرفته
po
ظرف شوتی 0
سطح اصلی کار
و سل وراک بز ( اجک کر
تست
< برای فرد راست دست توالی کار از دست چپ به راست است.
این توالی تمیباست بوسیله گنجه های بلند درها یا رآهروها به هم بخورد.
۷ eo
وسایل ذخیره و انیار مواد غذائی - ظرف شونی و اجاق خوراک پزی " مثلث انجام کار "
میدهند .اضلاع این مثل نباید قطم شود به ویژه خط میان ظرف شونی و اجاق خوراک پزی که بیش از
ديكر ى در أشيزخائه مورد استفاده قرار ميكيرتد
0 ha
كرائد جان ( 0©97069 )- حداكثر محيط اين مثلث را براى أشيزخانه هاى كوجك 78 متر و براى أشيزخائه هاى
ا 0
دپارتمان محیط 0/26)- ا ا 0600000 میلی متر و فاصله میان ظرف شونی و
اجاق خوراک پزی را 10000 تا (10060) میلی متر تعیین نموده است
صفحه 12:
Pn Ter ta")
meme
0 0 en
آشپزخانه
2 1
ere ee
00 0 res or)
استفاده قرر میگیر
0000-7
كاسيهاى
اندازه سینکهای ظرفشویی دو کاسیه 40 ۰ 50
ای
عمق سعلوحی که ظروف و وسایل 60 ۰۰ 60
روی آن قرار مبگیرند.
صفحه 13:
فضای خالی مناسب در جلوی یخچال و سينك
صفحه 14:
صفحه 15:
صفحه 16:
otal
تجهیزات
وان حمام
شیر آب بای وان
teen
۳
روشویی
قفسه بای روشویی
۳
لبه بالیی آینه
capes)
ia
1
6
40
1
a
5
رت
4و5
1
20010
90
00
100
Oy
eo
40)
1
صفحه 17:
مساحت حمام با یک وان و یک
روشوبی
مساحت حمام با یک وان و یک
روشویی و یک دوش
۳
يه
يك روشوبى
Jats
۳
۳
(متر مریع)
صفحه 18:
طراحى و جيدمان
كك
صفحه 19:
صفحه 20:
حداقل مساحت (مترمریع)
1
12
سم تسد بهنای حداقل (سانتی عتر)
Ey Tae
14 20
240 10
صفحه 21:
طول ۳
هن (تخت یک نفره) 7
بيهنا اتخت دو نفره) 7
ro 7 تخت خواب
فضای اطراف تخت برای oe
se
فضای مناسب اطراف تخت
رت
حداقل حداكثر
(erry Es 95 100
66 10
های بلند (بیشتر از 54 سانتیمتر)
صفحه 22:
اتاق والدین
اتاق کودکان(2 تخت)
اتاق كودكان (1آتخت)
بعاد كمدهاى مورد نياز اتاق هاى آبارتمان:
حداقل طول اندازه مناسب طول
رت
300 240
i 1
7
60
60
60
صفحه 23:
ل اك
سرت ترا
000
eaepenn ea نه
100*210
45*50
60*240-300
له
50*45
50*120
150°80
65*60
صفحه 24:
میز کنار تخت
7 !
عيز تحرير
rs 00
Oe eee) :
pee Se Se TC
۳
20130
45°50
120
90180
50120
50
180*120
ميز تحرير
قفسه کتاب و اسیاب بازی
فضاى خالى براى يازى
ad
12
صفحه 25:
اصول ارگونومیکی در
۱۳
صفحه 26:
صفحه 27:
ابعاد
اندازه آبارتمان (تعداد اتاق ها)
حداقل مساحت (متر حداقل مساحت (متو
ا رت در
غذا خورى ميز غذا خورى
20 18
22 20
22 24
صفحه 28:
۳
1-5000
مل راحتى
ميز نههار خورى
صندلی غذا خوری
0
ميز كار
reir oe re Be re
مساحت برای هر یک(00)
90220
80*100
80*110
سه
60*210
80*120
40*180
Ee OCS ا ا ا wer efor aoe -o oe Et id
Rye re)
۶ برای استراحت پشت باید یک تکیهگاه محدب قرار داده شود تا ماهیچههایی که در ناحیه اتصال
ONE SP ate eee ero
* ارتفاع صندلى راحتى از سطح زمين ©©-):6 سانتيمتر و عمق محل نشستن 66-428
سانتیمتر باشد
< صندلی راحتی باید دارای تشکچه مناسب باشد؛ به طوریکه ترجیح دارد نرمی و انعطانپذیری
000
صفحه 29:
صفحه 30:
صفحه 31:
۳
کامپیوتر در اتاق
4
۳۳
BS
۳
صفحه 32:
oe
نحوه درست کار با کامپیوتر نحوه نا درست كار با كامبيوتر
صفحه 33:
كار با كامييوتر
RE SY ات
باشید؟
Head slightly
downward
Wrists and hands in Shoulders relaxed,
@ neutral position not hunched over,
Ne glare on
acc Back in a natural,
Screen angled in tle curve:
comfortable
viewing position
Fingers :
gently curved Elbows at
approximately
90° angle
Forearms parallel
to the floor
Knees and hips level
Feet Mat on the floor,
or on # footrest
صفحه 34:
صفحه 35:
توت را
1) Ergonomics at Home _, LAWERENCE LIVERMORE
NATIONAL LABORATORY, University of California. June
لاقع تصمط عطغ 1ه دعتصممهو 270
Grandjean
(published 1973)
توا ریت۰۱
By E.Grandjean , Taylor & Francis LTD 1968
a سم مات هتم تست مت سس متا
هت هه لك
001
(®rxnet (990)
COs ee le a eat Gl
و۱ Rea متا ا ل
(eee)