skizo_ferni_2

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “اسکیزوفرنی”

اسکیزوفرنی

اسلاید 1: اسکیزوفرنی از همه نظرفردین رفیعیدانشجوی ارشد روانشناسی

اسلاید 2: تعریف اختلال روانی:اختلالات روانی معمولا با ناراحتی قابل توجه یا نقص کارکردی در فعالیت های اجتماعی، شغلی و یا سایر فعالیت های مهم فرد همراه هستند ( ملاک اهمیت بالینی). یک واکنش مورد انتظار یا مبتنی بر فرهنگ به یک استرس یا فقدان عادی مانند مرگ عزیزان اختلال روانی محسوب نمی شود. رفتارهای غیرمتعارف اجتماعی ( مثلارفتار سیاسی، مذهبی یا جنسی) و تعارضات بین فرد و اجتماع نیز اختلال روانی نیستند مگر اینکه این انحراف یا تعارض ناشی از یک کژکاری در فرد باشد.

اسلاید 3: اهمیت تشخیص اختلالات روانی:یافتن درمان مناسب برای اختلالات روانییافتن علل اختلالات روانیامکان انجام تحقیقات در زمینه اختلالات روانی

اسلاید 4: .فرن :به معنی ذهن است

اسلاید 5: اختلالات اسکیزوفرنیگروهی از اختلالات پسیکوتیک هستند که در آن رابطه فرد با واقعیت قطع می شود.تاریخچه: در قرن نوزدهم به عنوان اختلال طبي كه ارزش درماني و بررسي داشته باشد مورد توجه قرار گرفتدو شخصیت کلیدی در تاریخ اسکیزوفرنی: امیل کراپلین و یوگین بلولر

اسلاید 6: اسکیزوفرنیملاک­های تشخیصیA دو ملاک زیر (یا تعداد بیشتر)، هر یک برای مدت زمان قابل ملاحظه­ای در طول دوره ۱ ماهه وجود دارد(یا کمتر اگر با موفقیت درمان شده باشد). حداقل یکی از اینها باید (۱)، (۲)، یا (۳) باشد. 1. هذیان­ها 2. توهمات 3. گفتار آشفته(مثل انحراف گفتار یا گسیختگی مکرر). 4. رفتار بسیار آشفته یا کاتاتونیک.(پ.ف) 5. نشانه­ های منفی (یعنی، کاهش ابراز هیجانی یا بی­ارادگی) باشد.B برای مدت زمان قابل ملاحظه­ای از شروع اختلال، سطح عملکرد در یک یا چند زمینه عمده، مانند کار، روابط میان­فردی، یا مراقبت شخصی به طور مشخصی زیر سطحی است که قبل از شروع حاصل شده است.

اسلاید 7: ملاک های تشخیصی اسکیزوفرنیC علایم مداوم اختلال حداقل به مدت ۶ ماه ادامه می­یابند. این دوره ۶ ماهه باید حداقل ۱ ماه نشانه­ها را در بر داشته باشد(یا کمتر اگر با موفقیت درمان شده باشد) که ملاک a به شکل ضعیف­شده وجود داشته باشند(مثل عقاید عجیب و غریب، تجربیات ادراکی غیرعادی). D این اختلال ناشی از تأثیرات فیزیولوژیکی مواد(مثل سوءمصرف مواد مخدر، دارو) یا بیماری جسمانی دیگر نیست. Fاگر سابقه اختلال طیف اوتیسم یا اختلال ارتباط با شروع کودکی وجود داشته باشد، تشخیص اضافی اسکیزوفرنی فقط در صورتی داده می­شود که هذیان­ها و توهمات برجسته، علاوه بر نشانه­های لازم دیگر اسکیزوفرنی نیز حداقل به مدت ۱ ماه(یا کمتر اگر با موفقیت درمان شده باشد) وجود داشته باشند.

اسلاید 8: ویژگی های تشخیصیافراد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است عاطفه نامناسب(مثل خنده در غیاب محرک مناسب)؛ خلق ملول که می­تواند شکل افسردگی به خود بگیرد؛ اضطراب یا خشم؛ الگوی خواب آشفته (مثل خوابیدن در طول روز و فعالیت به هنگام شب)؛ بی­علاقگی به خوردن یا امتناع از غذا نشان دهند. مسخ شخصیت، مسخ واقعیت، و ناراحتی­های جسمانی ممکن است روی دهند و گاهی به درجات هذیانی برسند. اضطراب و فوبی­ها رایج هستند. کمبودهای شناختی در اسکیزوفرنی شایع هستند و ارتباط نیرومندی با اختلالات شغلی و کارکردی دارند. این کمبودها می­توانند کاهش­هایی را در حافظه بیانی، حافظه کوتاه مدت، کارکرد زبان، و کارکردهای اجرایی دیگر، به علاوه سرعت پردازش کندتر دربر داشته باشند. نابهنجاری­هایی در پردازش حسی و قابلیت بازداری، به علاوه نقصان­هایی در توجه نیز یافت شده­اند. برخی افراد مبتلا به اسکیزوفرنی کمبودهای شناخت اجتماعی نشان می­دهند، از جمله کمبودهایی در توانایی پی بردن به مقاصد دیگران (نظریه ذهن)، و ممکن است به رویدادها یا محرک­های نامربوط توجه کرده و بعد آنها را به صورت معنی­دار تعبیر کنند.

اسلاید 9: شکل گیری و سیر بیماریشیوع اسکسزوفرنی 1 درصد جامعه است و تقریبا بین زن و مرد برابر است.شروع می­تواند ناگهانی یا پنهان باشد، اما اکثر افراد شکل­گیری کند و تدریجی است. نیمی از این افراد از نشانه­های افسردگی شکایت می­کنند.به نظر می­رسد که روند در تقریباً ۲۰ درصد افراد مبتلا به اسکیزوفرنی مطلوب باشد، حدود 20 تا 30 درصد بعضی از نشانه های متوسط را تجربه می کنند و 50 تا 60 درصد تا آخر عمر بخاطر بیماریشان نقص کارکردی دارند .عوامل خطر و پیش­ آگهیمحیطی. فصل تولد به وقوع اسکیزوفرنی ربط داده شده است، از جمله اواخر زمیتان /اوایل بهار وقوع اسکیزوفرنی و اختلالات مربوط در کودکانی که در محیط شهری بزرگ شده­اند و در برخی از گروه­های اقلیت قومی، بالاتر است.

اسلاید 10: شکل گیری و سیر بیماریاوج سنی شروع برای اولین بار دوره روان­پریشی در اوایل تا اواسط ۲۰ الی ۳۰ سالگی در مردان و اواخر ۲۰ تا ۳۰ سالگی در زنان است. شروع قبل از نوجوانی و بعد از 60 سالگی نادر است. مواردی که شروع دیرهنگام دارند(یعنی شروع بعد از ۴۰ سالگی) بیشتر در زنان دیده می­شوند. سن شروع در زنان دیرتر است. نشانه­ها در زنان بیشتر آکنده از عاطفه است و نشانه­های روان­پریشی بیشتر وجود دارد. نشانه­های منفی در مردان بیش از زنان وجود دارد. سرانجام اینکه، عملکرد اجتماعی در زنان، بهتر حفظ شده می­مانند.

اسلاید 11: عوامل و سیراسکیزوفرنیعوامل ژنتیک: نرخ همگامی درخواهر و برادر معمولی 8 درصد و دوقلوهای یکسان 50 درصد می باشد.عوامل بیو شیمیایی: فرضیه دوپامین (شواهد: ال دوپا & آمفتامین)نوروپاتولوژی: کاهش حجم مغز و قشر خاکستری. افزایش بطن های جانبی. کاهش تقارن. کاهش حجم سیستم لیمبیک. نابهنجاری کرتکس پیش پیشانی. حرکات غیرعادی چشمنظریه های روانشناختی:روان تحلیلینظریه وابستگی مضاعف: بیتسونشخص پیام های متضادی از یک شخص صاحب قدرت دریافت میکند.

اسلاید 12: پیش آگهی:منظور نتیجه پیش بینی نهایی برای یک بیماری یا اختلال، پیش بینی مسیر یا میزان امید به بهبودی است.

اسلاید 13: عوامل پیش آگهی خوب در اسکیزوفرنیشروع در سنین بالاعلامتهای مثبتعوامل جرقه زننده آشکارشروع ناگهانیسوابق اجتماعی، جنسی و شغلی خوب قبل از اپیزودسمپتوم های اختلالات خلقی ( مخصوصا افسردگی)متاهل بودنسابقه اختلالات خلقی در خانوادهسیستم حمایتی خوب

اسلاید 14: پیش آگهی بدشروع زودرسشروع مزمنسابقه اجتماعی شغلی بدتجردسابقه خانوادگی اسکیزوفرنیسیستم حمایتی ضعیفعلایم منفیسابقه ضربه هنگام تولد

اسلاید 15: علایم مثبت:علایمی که در حالت بهنجار نباید وجود داشته باشد ولی اینک دیده می شود مثل توهم و هذیانعلایم منفی:رفتارهای که در حالت بهنجار باید وجود داشته باشند ولی اینک دیده نمی شوند مثل صحبت نکردن، نداشتن عاطفه در چهره عدم برقراری ارتباط

اسلاید 16: انواع اسکیزوفرنیپارانوییدکاتاتونیکآشفتهنامتمایزباقیمانده

اسلاید 17: اسکیزوفرنی پارانوییدویژگی ها:هذیان های بزرگ منشی و گزند و آسیبتوهمات شنیداری مکررخود را به عنوان یک شخص معروف و یا یک سیاستمدار معرفی می کندفرد مبتلا به پارانوئید معمولا دارای عملکرد نسبتا طبیعی فکری است و با صحبت کردن به سرعت تحت تاثیر قرار می گیرد.سن بروز دیرتر از سایر انواع و شخصیت بیمار کمتر دچار پسرفت

اسلاید 18: اسکیزوفرنی کاتاتونیکویژگی ها:اختلال شدید در عملکرد حرکتیبهتمنفی کاریجمود یا عدم انعطافانعطاف مومی شکل

اسلاید 19: مشخصه کاتاتونی(جنون جوانی )سه (یا تعداد بیشتری) از نشانه­های زیر در تصویر بالینی غالب هستند: بهت(یعنی، بدون فعالیت روانی-حرکتی؛ برقرارنکردن ارتباط فعال با محیط). جمود عضلانی (یعنی، القای منفعل وضع اندامی که گاهی حتی در برابر نیروی جاذبه حفظ می­شود). انعطاف­پذیری مومی شکل(یعنی عدم وجود مقاومت در برابر وضعیت دهی بدن توسط بالینگر). لالی(یعنی، بدون پاسخ کلامی یا خیلی کم) منفی­ کاری(یعنی، مخالفت با دستورات یا محرک­های بیرونی یا بدون پاسخ به آنها). وضعیت گیری بدن(یعنی، وضعیت گیری و حفظ فعالانه یک موقعیت ناجور حتی برخلاف نیروی جاذبه). ادا و اطوار (یعنی، تقلید اعمال عادی عجیب ­وغریب). رفتار قالبی(یعنی، حرکات تکراری، به طرز نابهنجار مکرر، بدون هدفمندی). سراسیمگی، که تحت محرک­های بیرونی قرا ندارند. شکلک درآوردن پژواک­ کلام(یعنی، تقلید کردن از گفتار دیگران). پژواک­ رفتار(یعنی، تقلید کردن از حرکات دیگران).این دست از بیماران نیاز به مراقبت بیشتری برای انجام فعالیت روزانه خود دارند.

اسلاید 20: اسکیزوفرنی آشفته(هبفرنیک)ویژگی ها:پسرفت قابل ملاحظه رفتارتکلم بی ربطرفتارهای بدون هدفخنده های بدون دلیلشکلک درآوردنرفتارهای سبکسرانهشروع اغلب زودرس و قبل از 25 سالگی

اسلاید 21: اسکیزوفرنی نامتمایز و باقیماندهنامتمایز:آشکارا اسکیزوفرنیک هستند ولی علایم به گونه ای هستند که در هیچ دسته ای قرار نمیگیرند.به عبارتی افراد مبتلا به این اختلال رفتارهایی ترکیبی از انواع مختلف اسکیزوفرنی از خود نشان می دهند. یعنی علائم مشترکی از هر نوع این اختلال دارند.باقیمانده:هنگامی که یک فرد دارای سابقه یک دوره اسکیزوفرنی بوده، اما در حال حاضر هیچ نشانه (هذیان، توهم، گفتار و یا رفتار آشفته) از خود نشان نمی دهد، به این نوع اختلال مبتلا است. این افراد ممکن است هیچ علائمی نداشته و یا برخی از علائم رفتاری را به صورت خفیف همچنان به همراه خود داشته باشند.

اسلاید 22: درمان اسکیزوفرنیدرمان بسته به علت جنون متفاوت است. بستری شدن در بیمارستان اغلب برای اطمینان از ایمنی بیمار لازم است. گروه درمانی یا مشاوره روانی نیز کمک کننده بسیار خوبی است.در اکثر موارد بستری کردن بیمار الزامی است.در صورتی که روان درمانی موثر واقع نشود شوک الکتریکی و شوک حاصل از تزریق انسولین و جراحی مغز می تواند تغییراتی بوجود آورد.

اسلاید 23: انواع درمان: گروه درمانیبرقراری ارتباط می‌تواند برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی سخت باشد. افکار و رفتار این افراد باعث دور شدن دوستان، همکاران و افراد خانواده‌شان می‌شود. درمان اسکیزوفرنی به فرد کمک می‌کند که بر تشکیل و پرورش روابط، کنترل و تمرکز بیشتری داشته باشد. اگر در نزدیکان خود بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی دارید، در گروه‌ها و جلسات مشاوره و پشتیبانی شرکت کنید تا کاملاً با بیماری و روش‌های رفتار با آن فرد شناخت پیدا کنید.

اسلاید 24: درمان:1- سايكوتراپي+ دارو+ ECT2- درمانهاي رواني- اجتماعيداروكاهش علائم (در 70% علائم فروكش مي كند) كاهش عود(كمك به بهبود سطح عملكرد)احتمال عود با مصرف دارو ظي يكسال 23-16%احتمال عود بدون مصرف دارو 72-53%نكته: بيماراني كه چند مرحله عود داشته اند حداقل 5 سال و به عبارتي بصورت نامحدود دارو بايد مصرف نمايند.

اسلاید 25: دارو درمانی(اسامی داروهای موثر) اسكيزو فرنیا و سایر سایکوز ها: آنتی سایکوتیک ها : تیپیک و آتیپیک کلرپرومازین-تری فلوپرازین-پرفنازین –فلوفنازین(تزریقی در فرم مزمن هر2-6هفته)+آنتی کولینرژیک(تری هگزیفنیدیل) سایکوز حاد نیاز به بستری داردافسردگی شدید:ایمی پرامین-آمی تریپتیلینمانیک-دپرسیون:لیتیوم-کاربامازپین-سدیم والپروئیت

اسلاید 26: شوک درمانی(پ.ف) روش در مانی مفید ولی در بعضی از بیماریهای روانی نظیر افسردگی شدید و بعضی پسیکوزهای غیرقابل کنترل وخطرناک است. اگر الکترو شوک به موقع و بجا استفاده شودبرای بیمار مفیدتر وکم ضرر تر از سایر روشهای در مانی است.

اسلاید 27: درمان با داروهای گیاهیجنسینگ چینی: از داروهای گیاهی اسکیزوفرنی جنسینگ چینی است. به منظور درمان اسکیزوفرنی با طب سنتی می توانید پس از مشورت با پزشک روزانه ۲۰۰ میلی گرم از جنسینگ چینی را به مدت چند هفته مصرف کنید. این جنسینگ را با جنسینگهای آمریکایی و سیبریایی به صورت همزمان استفاده نکنید.جینکوبیلوبا: مورد دیگر از داروهای گیاهی اسکیزوفرنی جینکوبیلوبا یا کهن دار است. به منظور درمان اسکیزوفرنی با طب سنتی مصرف روزانه  ۳۶۰ میلی گرم از عصاره این گیاه به مدت ۱۶ هفته توصیه می شود.روغن ماهی: جهت درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی از روغن ماهی استفاده کنید. روزی ۱ تا ۴ گرم. همچنین می توانید برای کمک به درمان گیاهی اسکیزوفرنی در رژیم غذایی خود ماهی سالمون، ساردین، قزل آلا، تخم کتان، تخم کدو و منابع دیگر اسیدهای چرب امگا ۳ بگنجانید.ناز باتلاقی: در درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی از گیاه ناز باتلاقی نیز استفاده می شود. به منظور درمان گیاهی اسکیزوفرنی روزانه ۵۰۰ میلی گرم از عصاره ی این گیاه را به مدت حداقل یک ماه مصرف کنید.

اسلاید 28: درمان با داروهای گیاهیآشوگاندا یا جنسینگ هندی: در درمان اسکیزوفرنی با طب سنتی کاربرد دارد. پس از مشورت و تایید پزشک می توانید روزانه ۵ کپسول ۵۰۰ گرمی از این گیاه را به مدت حداقل یک ماه مصرف کنید.بابونه: نیز از داروهای گیاهی اسکیزوفرنی است. مصرف دمنوش بابونه روزانه تا سه استکان پیشنهاد می شود.گیاه ریحان: در درمان اسکیزوفرنی با داروهای گیاهی کاربرد دارد. می توانید از ترکیب دمنوش ریحان و عسل یا به عنوان سبزی از آن در کنار غذا استفاده کنید.هل سبز: از داروهای گیاهی اسکیزوفرنی است. یک قاشق چایخوری از پودر هل سبز را در یک فنجان آب داغ بریزید و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند. روزی دو بار این دمنوش را مصرف کنید.

اسلاید 29: درمان کاملمتأسفانه، هنوز درمان کامل اسکیزوفرنی ارائه نشده است. شاید یکی ازدلایل آن این باشد که هنوز عامل ایجاد اسکیزوفرنی مشخص نیست و شما باید درمان‌ها را مادام‌العمر ادامه دهید تا بتوانید خودتان را خوب نگه دارید.۳ نفر از ۱۰ نفر که مبتلا به اسکیزوفرنی هستند نیازمند درمان مادام‌العمر هستند، اما ۱ نفر در هر ۵ نفر ممکن است شاهد بهبود چشمگیری در خود باشد. تقریبا نیمی از کسانی که اسکیزوفرنی دارند احتمالا شاهد یک بیماری بلندمدت خواهند بود. تجربه هر کسی از اسکیزوفرنی متفاوت است. ممکن است بهتر شود و بعد بدتر شود یا ممکن است ثابت بماند. شما احتمالا نیازمند یافتن درمان مخصوص برای خودتان هستید. تحقیقات نشان می‌دهد برای درمان قطعی اسکیزوفرنی بیمار باید ترکیبی از داروها و درمان‌ها را برای خودش پیدا نماید.

اسلاید 30: درمان اسکیزوفرنی با سلولهای بنیادی در ایران تزریق سلول‌های بنیادی درمان نوینی برای اسکیزوفرنی است. سلول‌های بنیادی روشی موثر برای درمان دائمی بسیاری از بیماری‌ها و اختلال‌ها است. در این بین یکی از هیجان‌انگیزترین زمینه‌های تاثیرگذاری سلول‌های بنیادی به درمان بیماری‌های روحی جدی مربوط می‌شود. آزمایش‌های انجام شده بر روی موش‌ها حکایت از آن دارد که سلول‌های بنیادی می‌تواند درمان دائمی اسکیزوفرنی باشد

رایگان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

دانلود رایگان