پزشکی و سلامت مراقبت‌های بهداشتی

ایمنی زیستی در تولید میگوی عاری از بیماری

imeniye_zisti_dar_tolide_meigooye_ari_az_bimari

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “ایمنی زیستی در تولید میگوی عاری از بیماری”

ایمنی زیستی در تولید میگوی عاری از بیماری

اسلاید 1: ایمنی زیستی در تولید میگوی عاری از بیماریعقیل دشتیان نسبآبان 1393

اسلاید 2: تعریف میگوی SPFميگوي SPF به میگویی گفته می شود که عاری از پاتوژن هاي مشخصي مي باشد (در لیست OIE مشخص شده) باشد یا به عبارتیميگوي SPF داراي تاريخچه مستندي مبني بر عاري بودن از پاتوژن هاي مشخصي مي باشد (که در لیست OIE مشخص شده)

اسلاید 3: تعریف میگوی SPF بر اساس سطح ایمنی زیستیمیگوی SPF : بسته به سطح امنيت زيستي جائي كه ميگوها پرورش مي يابند دارد لفظ SPFفقط براي ميگوهاي نگهداري شده در يك هچري با امنيت زيستي بالا(High biosecurity) نظير مركز NBC در انستيتو اقيانوسي Oceanic Institute)) در هاوائي امريكا اطلاق مي شود ميگوهائي كه از NBC به ساير هچري ها با امنيت زيستي متوسط منتقل مي شوند سطح SPF بودن خود را از دست داده و اصطلاحا لفظ High Health (medium biosecurity) به آنها اطلاق مي شودميگوهائي كه از اين هچري ها خارج شده و به هچري هاي با سطح ايمني زيستي پائين ويا استخرهاي پرورشي يا تانك هاي پرورشي منتقل مي شوند تحت عنوان ميگوي تجاري ( Commodity shrimp ) ناميده مي شوند.

اسلاید 4: بهبود شرایط فیزیکی و فضای کار (سخت افزار)

اسلاید 5: بهبود شرایط فیزیکی و فضای کار (سخت افزار)

اسلاید 6: بهبود شرایط فیزیکی و فضای کار (سخت افزار)

اسلاید 7: بهبود شرایط فیزیکی و فضای کار (سخت افزار)

اسلاید 8:

اسلاید 9: بهبود شرایط فیزیکی و فضای کار (سخت افزار)

اسلاید 10:

اسلاید 11:

اسلاید 12: نصب دستگاههاي UF و UV در ورودي سالن تکثير

اسلاید 13: تغییرات نرم افزاریآموزش پرسنل

اسلاید 14:

اسلاید 15: درخواست جهانی برای آبزیانفعالیتهای آبزی پروری= تشدید، متنوع و گسترش بیماریها افزایش خواهند یافتحذف خطرغیر ممکن←استراتژی کاهش خطرکاهش خطر=مدیریت بهداشتی= بیوسکیوریتی

اسلاید 16: مدیریت بهداشتی یعنی چه؟مفهوم بسیار گستردهولی مفهومش استفاده از مواد شیمیایی و بهداشتی نیستدرک ارتباط و مدیریت محیط،میزبان و عامل بیماری است

اسلاید 17:

اسلاید 18: مدیریت بهداشتیدر همه سطوح بایستی اجرا شودهچری/مزرعه/استخر/روستا/استانسطح ملی / منطقه ای / بین المللی

اسلاید 19: بیوسکیوریتی (ایمنی زیستی)یک واژه جدید از تفکر قدیمیواژه ایمنی زیستی(Bio-security) ازحدود 50 سال پیش وارد صنعت دامپروری جهان شد، ولی در پرورش آبزیان و میگو موضوع جدیدی است.

اسلاید 20: بیوسکیوریتیبیو سکوریتی در آبزی پروری را Moss   در 1998 چنین تعریف کرد: به مجموعه روش هائی که در مراکز تکثیر و پرورش اعمال میگردد تا آبزیان پرورشی را از ابتلا، شیوع و انتقال بیماری و یا هرنوع شرایط نامطلوب بهداشتی مصون نگهدارد. اما تعریف جدیدی که در سال 2000 در این خصوص(در زیر بخش پرورش دام) ارائه شد موجب تکمیل این تعریف گردید: ایمنی زیستی به مجموعه روش های ضروری گفته می شود که به منظور پیشگیری، مهار و ریشه کنی بیماریهای عفونی واجد اهمیت اقتصادی در دامداری ها بکار گرفته می شود. امروزه در حقیقت بیو سکوریتی در آبزی پروری تلفیق و یا مجموعه دو تعریف بالاست. به عبارتی این واژه ترکیبی از طب پیشگیری،آزمایشات تشخیصی،عملیات ضد عفونی و درنهایت ریشه کنی است که در سطوح مختلف عملیاتی اجرا و پیگیری می شود.

اسلاید 21: اهمیت بیوسکیوریتی

اسلاید 22: اِعمال بیوسکیوریتیبیوسکیوریتی= استراتژی + ابزار + اجرای عملیاتبرای توسعه و اجرای بیوسکیوریتی ←تقسیم مسئولیتها

اسلاید 23: بیوسکیوریتی = استراتژی+ابزار+اجرای عملیات (پیاده سازی)

اسلاید 24: ابزار بیوسکیوریتیGuidance tools Standards and agreements (OIE Aquatic Code) Regional Technical Guidelinesدستورالعمل دامپزشکی.pdfBetter management practices (BMP, GAP,…) Standard operating procedures (SOPs)Bandargah+SOPs[1].pdf

اسلاید 25:

اسلاید 26: پیاده سازیشناسایی فاکتورهای خطر(Risk factors)Risk analysisآموزش کارکنانگواهی های سلامتقرنطینهثبت داده هاگزارشات بیماریهاطرح عملیات احتمالی

اسلاید 27:

اسلاید 28: سطوح بیوسکیوریتیبین المللیمنطقه ایملی» آیین نامه ها و استراتژی بهداشت آبزیان در کشورمحدوده مشخصمزرعه/هچریاستخر/تانک

اسلاید 29: بیوسکیوریتی در سطح هچریشناسایی راههای ورود پاتوژن به مرکز تکثیر (نقاط بحرانی) ضدعفونی نقاط بحرانی مشخص شدهبازرسی و قرنطینه میگوهای وارد شده به سیستمایجاد محدودیت دسترسیشناسایی فاکتورهای خطر، چگونگی استقرار و گسترش بیماری

اسلاید 30: بیوسکیوریتی در سطح هچریعملیاتی که باعث کاهش احتمال معرفی پاتوژنها به سیستم، بهبود محیط پرورش و مانع بروز بیماری یا گسترش آن بشودبرای رسیدن به موارد فوق بایستی تمامی راههای ورود پاتوژنها به سیستم شناسایی شود(ریسک فاکتورها)همچنین شناسایی کلیه موارد محیطی که ممکن است باعث تقویت عامل بیماری در سیستم و بروز بیماری بشود(risk analysis).

اسلاید 31: ناقلین پاتوژنهاناقلین بیولوژیک (مولد، پست لارو، میزبانهای واسط، میزبانهای مخزن)ناقلین غیر بیولوژیک (انسان، پرنده، سگ، حشره، ... )ناقلین غیرزنده(آب، ماشین، کفش، لباس، سطل و ساچوک، توری و ...)

اسلاید 32: راههای ورود پاتوژنهاانتقال از طریق آب (Waterborne) انتقال از طریق هوا (Airborne) انتقال زمینی (Overland)

اسلاید 33: راههای دستیابی به بیوسکیوریتی Waterborneانتخاب محلی که دور از منبع آلودگی باشدکاهش استفاده از آب (zero exchange)سیستم بستهدرمان آبفیلتر آب ورودیاستفاده از ضدعفونی کننده هااستفاده از استخر ذخیره آب (Reservoir)استفاده از چاه (آبهای زیرزمینی)

اسلاید 34: راههای دستیابی به بیوسکیوریتی airborneانتخاب محل به نحویکه محل مورد استفاده از سایر مزارع یا هچریها دور باشدپوشش دار کردن همه استخرهاپرورش در فضای بسته (All in door)برنامه برای دفع پرندگانکنترل حشرات

اسلاید 35: راههای دستیابی به بیوسکیوریتی Overlandغربالگری میگوهای مورد استفادهمحدودسازی بازدیدها با ایجاد حصار دور هچریایجاد محدودیتهای سختگیرانه بهداشتی برای بازدیدکنندگان و کارکنان هچری(foot dips, hand hygiene,protective clothing) and vehicles (wheel dips)ممنوعیت جابجایی ابزار و وسایل در هچری (ساچوک، سطل،هواده و...)محدودیت در جابجایی موجودات زنده

اسلاید 36: To clean up all of equipment and vehicles before entering farmSanitation and Biosecurity

اسلاید 37:

اسلاید 38:

اسلاید 39:

اسلاید 40:

اسلاید 41:

اسلاید 42:

اسلاید 43:

اسلاید 44:

اسلاید 45:

اسلاید 46: جدول آنالیز خطرات

اسلاید 47:

اسلاید 48: جدول پایش میگوها

اسلاید 49: جدول پایش آب

اسلاید 50:

اسلاید 51:

اسلاید 52:

اسلاید 53: با تشکر از توجه شما

9,900 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید