برجام
اسلاید 1: برجاممرصاد میر
اسلاید 2: برجام چیست :برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، توافقی بین المللی بر سر برنامه هسته ای ایران است که در تاریخ 14 ژوئیه 2015 میان ایران و کشورهای گروه 1+5 آمریکافرانسهروسیهچینآلمانانگلیسدر شهر وین صورت گرفتخلاصه ای از تعهدات ایران و ۱+۵ در توافق نهایی به همراه شرح برخی از مواردغني سازيتحقيق و توسعهو ...
اسلاید 3: غني سازي.۱ براي يک دوره ۱۵ ساله، غني سازي و تحقيق و توسعه مرتبط با غني سازي بايد صرفا در نطنز انجام پذيرد.سایت هسته ای نطنز .۲ تحقيق و توسعه روي سانتريفيوژهاي نسل هاي بالاتر تنها به صورت شبيه سازي کامپيوتري! مجاز است..۳ ايران براي ۱۰ سال حق ندارد بر روي ساير روشهاي غني سازي مثل غني سازي ليزري، ديفيوژن گازي و ... تحقيق و توسعه انجام دهد.
اسلاید 4: فٌردو .۱ سايت فردو از يک مرکز غني سازي به یک مرکز تحقيق در زمينه فيزيک، هسته اي و تکنولوژي تبديل مي شود.تأسیسات هستهای فُردو با نام رسمی مرکز هستهای شهید علیمحمدیِ فُردو است که به منظور غنیسازی اورانیوم در کیلومتر ۲۵ مسیر قم به تهران ساخته شده است. نام این مرکز در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۹۰ به پاس خدمات مسعود علیمحمدی به برنامه هستهای ایران، به نام دانشمند ترورشده، نامگذاری شد.۲ براي ۱۵ سال هر گونه غني سازي يا فعاليت مرتبط با غني سازي يا تحقيق و توسعه بر روي غني سازي در فردو ممنوع خواهد بود. .۳ ايران موظف است حدودا ۲۰۰۰ سانتريفيوژ از حدودا ۳۰۰۰ دستگاه موجود در فردو را به همراه زيرساختهايشان جمع آوري و در انباري زير نظر آژانس نگهداري کند. ۴. ۱۰۴۴ سانتريفيوژ به صورت نصب شده در فردو باقي مي ماند که ۳۲۸ دستگاه از اين تعداد براي توليد ايزوتوپ هاي پايدار قابل استفاده خواهد بود. .۵ براي ۱۵ سال ايران حق تزريق اورانيوم به اين دستگاهها را نخواهد داشت. .۶ براي ۱۵ سال حدود ۷۰۰ سانتريفيوژ باقيمانده نيز خاموش خواهند بود. .۷ به مدت ۱۵ سال ايران حق وارد کردن هر نوع ماده شکافت پذير به فردو را نخواهد داشت.
اسلاید 5: آب سنگین اراک .۱ ايران بايد راکتور اراک را به گونه اي بازسازي و باز طراحي کند که توان توليد پلوتونيوم در مقياس تسليحاتي را نداشته باشد.آب سنگین اراک .۳ براي ۱۵ سال ايران حق ندارد آب سنگين اضافه بر نياز مصرفي را ذخيره کند و آب سنگين اضافي را بايد در بازارهاي جهاني به فروش برساند. .۴ ايران موظف است تا زماني که نيروگاه اراک کار مي کند سوخت مصرفي آن را از کشور خارج کند. .۷ به مدت ۱۵ سال بازفرآوري يا تحقيق و توسعه بر روي باز فرآوري يا ايجاد تاسيساتي براي بازفراوري ممنوع است. .۹ ايران تنها مي تواند در زمينه جداسازي با هدف توليد راديوايزوتوپهاي پزشکي و صنعتي از نمونههاي تابش ديده اورانيوم غني شده، فعاليت کند.
اسلاید 6: نظارت و بازرسي هاي گسترده آژانس.۱ ايران از حدود ۲۰ سال پيش عضو دام ان پي تي شده است که بر اساس آن آژانس مي تواند از تاسيسات هسته اي کشور بازرسي کند و به همين خاطر در اين توافق ذکر نشده است. .۳ ايران پذيرفته است تا زمان تصويب دائمي پروتکل الحاقي در مجلس، به طور موقت آن را اجرا کند. بر اساس پروتکل الحاقي آژانس مي تواند از تاسيسات نظامي نيز بازرسی کند. .۵ به مدت ۲۵ سال آژانس بر کنسانتره سنگ معدن اورانيوم توليدي توسط ايران در همه کارخانههاي تغليظ سنگ معدن اورانيوم نظارت خواهد کرد. .۶ به مدت ۲۰ سال آژانس بر رورتورزها و بيلوزهاي سانتريفيوژها نظارت و مراقبت خواهد کرد.بیلوز
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.