صفحه 1:
۱ uo © snes i Lote i | 1 Wi از | Hi ۱ پا م ۱ ۱ ۱ | i

صفحه 2:
ey) * پایههای اصلی آموزش بزرگسالان: تریخچه و اصول اولیهتنوری آموزش بزرکسالان * نظریه‌های یادگیری: نظریه‌های کل‌نگر و جزء نگر؛ نظریه آندراگوژی * نظریه‌های یاددهی: مدل فرایندی آموزش بزرگسالان برای یادگیری * چگونگی اعمال نقش آموزش بزرگسالان در زمینههای مختلف توسعه منابع انسانی * جكونكى اعمال اصول بنيادين؛ تأثير آموزش بزرگسالان در زمینههای علمی و تحقیقاتی * آموزش عملی بزرگسالان: مدل جامع بادگیری؛ از معلم به تسهیل کننده یادگیری * آموزش عملی بزرگسالان؛ کاربرد قراردادهای پادگیری؛ تشخیص شایستگی‌های کلیدی * آموزش عملی بزرگسالان: پرسشنامه سبک یادگیری بزرگسالان؛ راه‌حل‌های انتقال آموزش

صفحه 3:
مقدمه: اصول بنيادين 7موزش بزوكسالان

صفحه 4:
* تاریخچه آموزش بزرگسالان؟ * اصول بنیادین آموزش بزرگسالان؟ * تمرین تأمل؟

صفحه 5:
* موضوع آموزش بزرگسالان (۸2017290957) و منهوم تفاوت یادگیری میان دو گروه خردسال و بزرگسال, برای اولین بار در اولین ده ۷۰ میلادی توسط مالکوم تولز رهم۷۲۸1 روع[مصک) در ایالات متحده آمریکا مطرح شد. * در سال ‎VARY‏ مریام: مجموعهای از دستورالعملها * پرت در همان سال: آندراگوژی به عنوان یک فلسفه واحد * بروک فیلد (۱۹۸۶): مجموعهای از مفروضات * نولز (۱۹۸۹): آندراگوژی به عنوان یک نظریه علمی در تمامی اين تعابیر علیرغم تفاوتهای موجود. از یادگیرنده بزرگسال به عنوان عنصر اصلی امر آموزش نام برده شده است.

صفحه 6:
تفاوت‌های فردی و موقعیتی آموزش بزرگسالان: اصول بنيادین ۱ نیاز یادگیرنده به دانستن ۲ خود پنداره یادگیرنده ‎(a‏ - استقلال - خود فرمانی ۳ تجارب قبلی یادگیرنده ۴ آمادگی برای یادگیری بت - مسائل زندگی فردی -الگوهای ذهنی - توسعه وظایف ۵ جهت‌گیری یادگرفتن ۰ ۰ ۶ انگیزش برای یادگیری مسأله - ارزش‌های درونی - بردي ل تفاوتهاى فردى يادكيرندكان

صفحه 7:
(Knowles 00 ۱ )» so pFob Jqol بزرگسالان نیاز دارند بدانند چگونه آنچه یادمی‌گیرند برای آنها سودمند خواهد بود. به دانستن متوجه مسؤليتشان در قبال تصمیاتی که می‌گیرند و زندگیشان هستند و یادگیرندگانی خود راهبر هستند. خود پنداره با تجارب متفاوتی نسبت به جوانان وارد آموزش می‌شوند. استفاده از تجارب نقش مهمی در یادگیری دارد. نقش تجربه بیشتر مشتاق یادگیری چیزهایی هستند که برای مقابله موثر با موقعیت‌های واقعی باید آنها را بدانند. ‎Solel‏ برای یادگیری , جهتگیری نسبت به جهتكيرى بزركسالان در يادكيرى زندكى محور (وظيفه محور يا مسأله محور) است. یادگیری بزركسالان به وسیلة فرایندهای درونی (به‌عنوان مثال. تمایل آنها به افزایش رضایت شغلی. ‎[ES‏ انكيزة يادكيرى کیفیت زندگی) و انگیزه‌های خارجی (برای مثال. شغل بهتر حقوق بالاتر و ارتقاء) برانگیخته می‌شوند.

صفحه 8:
۷ به نظر شما یادگیری انسان معمولا بر پایهی چه مواردی صورت میگیرد؟ ۲ بر اساس تجارب فرد. عوامل کلیدی مرتبط با آموزش بزرگسالان را نام ببريد؟ ۳) چرا مفهوم آندراگوژی و اعمال آن به عنوان الگوی جامع آموزشی معرفی میشود؟ ۴ درک مفهوم بادگیری بزرگسالان چگونه منجر به استفادهی بهینه از آن می‌شود؟

صفحه 9:

صفحه 10:
ل ‎RBS es ear‏ (تاریخچه و اصول اولیه تلوری آموزش بزر گسالان) Im Hil 3 mm 5 ۲ 1 3 ۳

صفحه 11:
‎Te‏ يادك ‎ ‏*اگر شما دلیلی برای بررسی کیفیت آموزش در سازمان خود نمیبینید و مطمتن هستید که سطح آموزشی شما در بهترین وضعیت خود است. بهتر است همین حالا ‎OLS‏ را پس بدهید!! ولی اگر جز یکی از گروه‌های مدیران ارشد. متخصصین آموزش و یا مشاورین هستید. باید امر بررسی اجمالی نظریه‌های یادگیری را جدی بگیرید. مطمئن باشید از این طریق درک کاملتری از نظریه‌های یادگیری ‏خواهید داشت و نتیجتاً به اهداف مطلوبتری خواهید رسید.

صفحه 12:
0 * آیا اقدامات توسعه متلبع انسائی بر پلیه مفروضافی در رابطه با طبیمت فردی- سازمانی شکل گرفتهاند و آیا این اقدامات با سیاستهای مدیریتی ما متناسب هستند؟ * آيا برنامههاى مرتبط با متابع انسانی سازمان را جهت نیل به اهداف بلندمدت یاری میکند یا فقط بطور مقطعی هزینهها را پایین میآورد؟ * چرا پرسنل منابع توسعه انسانی. هدفگذاربهای خود را بر پایهی اولویتهاء فعالیتها و روشهای استفاده از منابع خارجی مثل مشاورین, برنامههای فشرده. سختافزارهاء نرمافزارها و درسهای دانشگاهی بنیانگذاری میکنند؟ * آیا اینها تصمیمگیریهای درستی هستند؟ * چطور میتوان نتیجهگیری کرد که اين برنامههای طرحریزی شده بهترین اهداف سازمانی را بدنال دارند؟

صفحه 13:
* چگونه میشود نقش یک متخصص آموزشی را پررنگتر نمود؟ موثرترین روشهای آموزش ‎Sle‏ یک موقعیت خاص کدامند؟ * مناسبترین نظریه‌های یادگیری مطابق بر طبیعت یادگیرنده و سازگار با هدف آموزشی کدامند؟ * چگونه میتوان نظریه‌های مختلف یادگیری را در چهارچوب نقش و هدف آموزشی اجرایی نمود؟

صفحه 14:
* کدام نظریه یادگیری. تحت کدام موقعیت آموزشی استفاده میشود؟ * چگونه میتوان نظریه‌های مختلف یادگیری. ماهیت و اهداف آنها را برای مشتریان توضیح داد؟ *چگونه میتوان طرحهای اجرایی هر نظریه یادگیری را بسوی هدفی اصلی سازماندهی نمود؟ * کدام تعریف از نظریه یادگیری با نقش مشاورهای سازمان همسویی دارد؟

صفحه 15:
* به نظر اسکینر, نتیجه نهایی یک تحقیق علمی ارتباط عملی اطلاعات در ّن زمینه است و لزوما نظریه خاصی را دنبال نمیکند. اسکینر بعد از بررسی نظریه‌های کلاسیک. به این نتيجه رسید که این فرضیات تنها ارزش تاریخی دارند و متأسفانه بیشتر فعالیتهای انجام شده جهت اثبات درستی آنها فاقد ارزش هستند. لن چه که ما به لن میپردازيم بررسی تغییرات مرحله به مرحله یادگیری افراد است. * شلید بتوان نظریه را دیدگاه شخص از مفهومی خاص نامید. به تعبیر دیگر. نظریه همان نگاه فرد به یک موضوع است. آنچه که ما در این کتاب به عنوان نظریه از آن استفاده میکنیم. مجموعهای کامل. واضح و منسجم از عقاید مربوط به یک پدیده واحد است.

صفحه 16:
‎cul ce (Education) Juss‏ که طی آن یک یا چند عامل, تغییرات مؤثر بر دانش, مهارت و كرليش افراد. گروهها و انجمنهای مختلف را تحت تأثیر قرار میدهند. معلم به عنوان بازیگر نقش اصلی فرایند تحصیل, انواع محرکها و تشویقهای آموزشی را فراهم می‌کند و به عنوان عامل تغییر اقداماتی را برای ایجاد تغییر طراحی می‌کند. ‏* یادگیری (68۳۳03898): بر خلاف تحصیل بايد به اين نكته توجه نمود كه تأكيد يادكيرى بر شخصى است كه هدف نهليى تغيير ايجاد شده است. يادكيرى عملى است كه طى ‏أن تغييرات رفتارىء كردارى و نكرشى در فرد مورد نظر شكل ميكيرد.

صفحه 17:
Fam * اسکینر (۱۹۸۸) از کنترل (20۲۱۲۳0۱)) و شکلگیری (510001۳09) به عنوان دو رکن اصلی یادگیری نام برده است: ‎.١‏ یادگیری تغییر حاصل از نوعی تجربه است (کنترل) ۲ تقویت (۲6[]۱]0۲66۲۱6۱) موجب شکلگیری رفتار به مطلوبترین وضع أن ميشود

صفحه 18:
(competency development) ‏توسعه شایستگی‎ * اصول روانشناسی انسان گرایانه (۵96۲5 ‎(Carl‏ ‎.١‏ درگیری شخصی در روند یادگیری: احساسات و شناخت ‏۲ شروع از خود (10110110۳-]66۱): خود شخص نقطه شروع روند یادگیری ‏۳ شیوع (۳6۲۷35/۷6۳655): تغییرات رفتاری. کرداری و يا حتی شخصیتی در فرد ۴ _ارزیابیهای یادگیرنده: یادگیرنده طی فرآیند یادگیری: پیوسته خود را می سنجد ‏۵ معناپذیری: بعد از یادگیری, تجربهی یادگیرنده بطور جامع و کاملی معناپذیر ميشود.

صفحه 19:
* هدف اصلی یادگیری خودشکوفایی است * وی رسیدن به هدف متعللی رشد را در ارتباط میان دو نیروی درونی شخص میداند: یکی از این دو نیرو همان نیروی نگهدارنده است که شخص برای حفظ امنیت خود حللت دفاعی می‌گیرد و از پیش رفتن شانه خالی میکند. نیروی دوم نیرویی است که شخص را بسوی فردیت ‎(Self)‏ خاص خود پیش میبرد و از او میخواهد که به تمامی استعدادها و توانایتهایش جامه عمل بپوشاند ... رشد واقعی زمانی اتفاق میافتد که لذت رشد و نگرانی امنیت. بیشتر از لذت امنیت و نگرانی رشد بیشتر باشد.

صفحه 20:
(independent adult learning) ‏ى مستقل‎ * سیدنی جرارد (۱۹۷۲) با درنظر گرفتن این مورد که علوم رفتاری موجبات تقویت استعدادها و توانائی‌های فردی را فراهم میآورد فرد را از حللت غیرفعال و پذیرنده تبدیل به موجودی فعال. پویه متفکر و مستقل میکند. موضوع جدیدی بنام یادگیری مستقل را مطرح میسازد. * علیرغم تصور بسیاری از افراد. یادگیری مستقل امری دشوار نیست. چرا که شخص در طول زندگی خود همواره در حال یادگیری است .. به بیان دیگر, یادگیری مسوولیت ویا وظیفه نیست بلکه فرصتی برای زندگی کردن است.

صفحه 21:
Pp ‏ا‎

صفحه 22:
(Thorndike’s ConnectiVism) S53 ol Fxgn * * شرطيسازى ‎(Pavlov Classical Conditioning) 4), x05‏ * شرطیسازی مجاورهای گاتری (5لا0لا00۳[9 5 601۳0۲[6) * شرطيسازى كنشكر اسكينر (001017© 06131 615ل أ»ا5) * نظريه سيستمى ‎Hull’s Systematic, Behavior, Theory Jle‏ * رفتارگرایی هدفمند تولمن 56۳۵۷0۲15۳ ۳۵۲۵۵5۱۷6 101۳8۳5 * روانشناسی گشتالت ۴5۱6۳۱۵۵۷۲۵۲۳۱66 ‎Gestalt‏ Functionalism ‏کارکردگرایی‎ * * نظربه ریاضی یادگیری ۲۳6۵0۵۲۷ ‎Mathematical Learning‏ Information Processing Models ‏مدلهای خبرپردازی‎ *

صفحه 23:
* ماشینی‌نگری (661۱۵۲۱/51[6): نظریبههای رفتارگرابلنه یا پیوندگرابانه (مطرح شده توسط ثورندایک پاولوف. گاتری اسکینر و هال) * اركانيسمى(010311151111) : نظریههای گشتللت و شناختی (مطرح شده توسط تولمن و روانشناسهای گشتالت).

صفحه 24:
مفاهيم مدلهاى جزء و كل نكر (ماشينينكرى و١‏ ع ه دراين مدلء. عالم هستى ساختاری » ‎Jas gal‏ عللم هستى را سيستمى محدود به واحد دارد. اجزای این ساختار همواره با فضا و مکان میدلند که در آن اعضاى مجموعه یکدیگر در ارتباط و تعامل بوده. آنرا بطور مجزا در حال حرکت و تکاپو میباشند. بسوی تکامل و پیشرفت سوق میدهند: . رابطهی ‎ole‏ این اعضا به گونهایست که مدل كنش و انطباق انسان پدیده‌های پیچیده لن سیستم را كاملاً قابل درک میسازد: مدل واکنش و انطباق انسان

صفحه 25:
* سه رکن اصلی این نوع روانشناسی در یادگیری انسان و حیوان: ‎bolo (readiness) Solel yg.)‏ که یادگیرنده تملیل یا عدم تمایل خود را به یادگیری نشان میدهد و به بیان دیگر پذیرش يا عدم پذیرش خود را اعلام مینماید. ۲ قانون_تمرین (0۲3116): تقوبت ارتباطات از طریق تمرین و ممارست. ۳ قانون اثر (6۲61): (نقوبت و یا تضعیف نهایی ارتباط در اثر پیامدها)

صفحه 26:
(Holistic) 5% JS Juc ob 43 * قانون مجاورت (0۲0[۲۳/۲۷. اجزای تشکیل دهنده یک محرک باید بصورت یک گروه در کنار يكديكر عمل کنند: به اين معنی که مجاورت اجزا در زمان و مکان مشخص, موضوعات یادگیرنده را تحت تأثیر قرار میدهند. * قانون آشنلیی (3۳0[1/3۲16۷: اجزای مشبه و هماندازه طبیعتاً در یک گروه و مجموعه قرار میگیرند. زمینهساز یک قللب کلی در ذهن میگردد. (لين قانون تعبیر دیگری از نظریه گشتللت از حافظه است. به نظر گشتللت حافظه, ردپاهلیی حک شده در مفز است. لین ردپاها بطور مداوم تجربیات گذشته را با تجربیات زمان حال پیوند میدهند و همواره پویا و در عین حال منسجم عمل میکنند.) * قانون بندش ‎(CIOSUTE)‏ یادگیرنده برای رسیدن به تعادل تلاش میکند؛ اطلاعات و قسمتهای ناتمام را درون ذهن خود کامل میکند. بندش برای گشتالت درست همانند تقویت برای نظریه تداعیگرایی است. * قانون تداوم و پیوستگی (20۳۱[]0013110۳): تملیل به کامل نمودن لین ذهنیت رابه دنبال داردکه فرد برای تکمیل طرح خط مستقیم. آنرا بصورت همان خط ادامه میدهد. لین شباهت.

صفحه 27:
0 - sh 7 ob 7

صفحه 28:
۱ * مسیرهای پژوهش در آموزش بزرگسالان * حمايتهاى علوم اجتماعی * حمایت‌های آموزش بزركسالان * نظریه آندراگوژی و پداگوژی

صفحه 29:
* پس از تأسیس انجمن آمریکایی آموزش و پرورش بزرگسالان در ایالت متحده در سال ۱۹۲۶ دو مسير اصلی تحقیقاتی در آموزش بزرگسالان مطرح گردید: ۴ مسیر علمی: به کشف اطلاعات جدید به روشهای تجربی «که اغلب سخت و دشوار نیز است) می‌پردازند. ثرندلیک برای اولین بار ین موضوع را در مجموعه «بادپگری بزرگسالان» در سال ۱۹۲۸ مطرح نمود. علیرغم عنوان این مسیر. ثرندایک بیشتر به قابلیت‌های یادگیری بزرگسال میپردازد و عملا مراحل یادیگری را نادیده میگیرد. * مسیر هنرمندلنه یا شهودی- تأملی: به کشف اطلاعات جدید به روش‌های ادراکی. تحلیل تجارب میپردازد و به دنیال چگونگی یادگیری بزرگسالان است. اولین بار لیندسن این مسیر تحقیقاتی را در کتاب «مفهوم آموزش و پرورش بزرگسالان» در سال ۱۹۲۶ معرفی نمود.

صفحه 30:
* آموزش و پرورش بزرگسالان بیشتر از موضوعات درسی به موقعیت‌های آموزشی وابسته است. سیستم آموزشی معمولاً همیشه برلین اساس پایه‌گذاری شده است که معلم و موضوع درس اولین اولویتهای کلاس هستند و شاگرد در رده دوم قرار دارد؛ به بیان دیگر لین شاگرد است که خود را با برنامه و طرح درسی تطبیق می‌دهد. حال آنکه در آموزش و پرورش بزرگسالان» طرح درس براساس نیاز و علاقه فرد پایه‌ریزی شده است؛ لذا یادگیرنده بزرگسال با درنظر گرفتن شرلیط کاری. تفربحی, زندگی خانوادگی و اجتماعی موجود. خود را در مواجهه با موقعیت‌های ویئه قرار می‌دهد. در حقیقت همین نقطه. سرآغاز آموزش و پرورش بزرگسالان محسوب می‌شود. انتخاب موضوع درس و چگونگی عملی کردن ن در گرو موقعیت و شرایط موجود است. در این روش. یادگیرنده محور اصلی آموزش و پرورش و معلمین و موضوعات درسی دومین عوامل موْثر در روند یادگیری است.

صفحه 31:
۱۱ ‏دس‎ ee ۱. . بزرگسالان برای یادیگری انگیزه کافی دارند و آن را تنها راه تجربه نیازها و علایق خود میدانند. ۲ تمایل به یادگیری در بزرگسال امری زندگی محور است. ۴ تجربه بهترین و کاملترین منبع درسی بزرگسالان است. ۴ خود راهبری نیاز واقعی هر بزرگسال است. 0 تفاوتهای فردی. با بالارفتن سن افراد. بیشتر ميشود. * لیندمن به هیچ عنوان آموزش نوجوان و آموزش بزرگسال را در مقابله یکدیگر در نظر نمیگیرد. مسیر هنرمندانه ارائه شده توسط لیندمن» در سال ۱۹۲۶ در مجله ۴011061108 ۸016 به چاپ رسید.

صفحه 32:
بين سالهاى 998 و1151 انتشارات American Association for Adult Education * جکس لارنس. مدیر کالج منچستر: زندگی و امرار معاش دو امر مجزا نیستند؛ آنها در حقیقت دو روند ادامه دارند که از دو زاویه متفاوت مورد بررسی قرار گرفتهلند ... یکی از اصلرٍ ترین نیازهای جامعه انسانی, وجود سیستم آموزش و پرورش مناسب جهت حفظ و تداوم ‎rig,‏ زندگی است. ضمنا سیستم مذکور صنعت جامعه را بزرگترین مرکز آموزش و پرورش استعدادها میدلند و صنعتگران نیز نقشی فراتر از متخصص بودن را دارند و وظایف خود را در قلبی فراتر از شغلشان ایفا میکنند.به جرلت میتونم بگویم که هدف اصلی لین سیستم نوین, تبدیل تدریجی صنعت در دنیا به دانشگاه در دنیاست. به بیان دیگر با كذشت زمانء زندگی و امرار معاش که تاکنون به عنوان دوامر جداانه در نظر گرفته میشوند. با یکدیگر ترکیب میشوند و نهایتاً یک عملکرد واحد را بر عهده دارند.

صفحه 33:
ی علوم اجتماعی پس از سال ۱۹۵۰ ‎ *‏ علوم مختلف اجتماعی چون روانشناسی بالینی. روانشناسی رشد. جامعهشناسی. روان‌شناسی اجتماعی و فلسفه. بررسی اجمالی طرح آموزش و پرورش بزرگسال را برعهده گرفتند. ‏* بسیاری از روانشناسان بالینی (از جمله فروید. یونگ. اریکسون. مازلو و راجرز) نیز تحقیقات بسیاری را در این زمینه ارلئه نمودند: فروید به بررسی تأثیرات ضمیرناخودآگاه بر رفتارهای فردی پرداخت یهنگ از احساس. تفکر» هیجان و شهود به عنوان ۴ عملکرد اصلی هوشیاری در انسان نام برد؛ اریکسون به معرفی هشت مرحلهی زندگی فردی پرداخت؛ مازلو امنیت فردی و اهمیت آّن را مورد بررسی قرار داد؛ و راجرز با اركئه دیدگاهی دانشآموز- محور, به بیان ۵ نظریه اصلی آموزشی- پرورشی پرداخت. بطور کلی روانشناسی رشد به بررسی تواناییهای جسمی و روحی, علایق. رفتارهاء ارزشها» میزان خلاقیت و شیوههای گوناگون زندگی فرد در طول مدت زمان زندگی وی میپردازد؛ حال آنکه جامعه شناسی و روانشناسی اجتماعی با مطالعه سیستمهای رفتارهای گروهی و اجتماعی, شناخت عوامل موّثر و یا غیرمثر در روند یادگیری را هدف اصلی خود میدانند. ‎ ‎

صفحه 34:
ی روانشناسی بالینی شناخت تأثیرات ضمیر ناخودآگاه بر رفتارها معرفى جهارعملكرد هوشيارى در انسان: احساسء تفكر. هيجان و شهود كار معرفی هشت مرحله زندگی انسان: دهانی- حسی. ماهیچهای- مقعدی. ‎in‏ ‏تناسلی, نهفتگی, بلوغ و نوجوانی» جوانی بزرگسالی و مرحله پایانی اسر تأثير امينت ما معرفی پنج فرضیه اصلی درباره آموزش و پرورش از ديدكاه دانشآموز- محور

صفحه 35:
۳ * هول در سال ۱۹۵۰ یادگیرندگان دائمی را به سه گروه اصلی تقسیم نمود: 3 بادگیرندگان هدف- محور: اعضای این گروه از آموزش و پرورش برای نیل به اهداف شناخته شدهی خود استفاده میکنند. شروع روند یادگیری دائمی در لین افراد معمولاً پس از سن پیست و پنج سالگی است. بادگیریندگان فعالیت- محور: برای اين گروه. میان محتوای درس و هدف فعالیتهای یادگیری ارتباطی ناچیز و یا عملاً هیچ نوع ارتباط معنایی وجود ندارد. اعضای گروه فعالیت محور. یک يا چند آموزشکده را برای خود انتخاب میکنند. این افراد در انتخابهای خود به دنبال ایجاد روابط انسانی- اجتماعی است. یادگیرندهی یادگیری- محور: اعضای لین گروه بیشتر از هر چیز به نفس یادگیری علاقه مند است.

صفحه 36:
۱ re ewe) ما نمیتوانيم مستقیماً افراد را آموزش دهیم؛ ما فقط قادربم یادگیری را آسانتر نماییم. ۲ یادگیری به طور مستقیم زملنی امکانپنییر است که شخص فردیت خود را در مسیر پیشرفت رسیدن به اهدافش درگیر سازد. 1 فرضیه‌های سوم و چهارم: هر گاه یک نجربه موجب تغییرلتی, در فردیت شخص گردد. خودبهخود تحریف و یا انکار می‌گردد. ؟. فرضیه پنجم: بالاترین میزان یادگیری در لین شرلیط امکانپنیر است. میزان تهدید فردیت شخص در پایینترین حد خود باشد. * راجرز یادگیری را روندی کاملاً درونی میداند که طی لن یادگیرنده با تمام وجود با محیط اطرافش در تعامل است. وی از طرفی نیز معتقد است که یادگیری درست همانند نفس کشیدن؛ امری طبیعی و البته اجتنابناپذیر است.

صفحه 37:
‎Steal al‏ روند یادگیری بزرگسال ‎3 ‎ ‏تصمیم به شروع کار: تاف در اين مرحله به ۲۶ فعالیت به عنوان قدمهای اصلی این مرحله اشاره ميٍ کند: از جمله این فعلیتها میتوان به موارد زیر اشاره نمود: هدفگذاری. ایجاد انگیزه. جستجوی اطلاعات موردنظر: انتخاب اطلاعات یا مهارتهای مناسب. تعیین میزان یا مقدار اطلاعات و مهارت و تخمین هزینهها. ‏انتخاب برنامهریز: در اين مرحله. برنامهریز میتولند خود یادگیرنده. شینی خاص ( به طور مثال متن برنامهریزی شده, کتاب کاره ضبط صوت و غیره» مشاور یادگیری (معلم» مشاور درسی يا شخص مرجع) و یا یک گروه باشد. انتخاب و استفاده موثر از آن در قللب مشارکتی (ونه در قالب وایستگی) مهمترین ارکان در اين مرحله به شمار ميایند. ‏درگیری: یادگیرنده خود را درگیر مسائل مربوط با روند یادگیری میکند و نهایتا براى نيل به هدف اصلياش تلاش می‌کند. در این مرحله تنوع منابع موجود. قابل دسترسی بودن آنها و مهارت یادگیرنده در استفاده بهینه از آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

صفحه 38:
عد بذ هذ ‎yb ws‏ واه پداگوژی از و ريشه یونلنی 310 به معناى كودك و 3000105 به معناى راهنما كرفته شده است. (0©0131115 يا دكتر متخصص اطفال) نياز يادكيرنده به دانستن: معلم تنها فرديست كه نياز واقعى يادكيرنده را ميشناسد. خود ينداره ياكيرنده: معلم؛ يادكيرنده را فردى وابسته به مربياش ميداند. نقش تجربه: تجربهى يادكيرنده به عنوان منبع يادكيرى او از ارزش بسيار يايينى برخوردار است. آمادگی یادگیری: زمان ارتقاء به سطح بالاتر براى هر يادكيرنده توسط معلم او مشخص ميكردد. تشخيص موقعيت يادكيرى: يادكيرنده در انتخاب موقعيت يادكيرى خود موضوع - محور است. انگیزه: انگیزه یادگیرنده عواملی بیرونی مانند نمرات درسی, تأييد معلم و فشار والدين است.

صفحه 39:
eS ‏ات م‎ EL Bie at tt en Te Bat a) Andragoay practiced appropriately Degree Pedagogy of practiced Dependency Intaney Adolescence Adulthood Natural rate of growin seo Culturally permitted rate of growth

صفحه 40:
* تعریف زیستی يا بیولوژیکی: از نقطهنظر زیستی, انسان زمانی بزرگسال تلقی میشود که قادر به توليد انسانى ديكر باشد (مرز نوجوانى). * تعریف حقوقی: از نقطهنظر حقوقی. فرد زمانی بزرگسال محسوب ميشود كه از نظر قانونی حق ‎«sly‏ اجازه رانندگی با گواهینامه. حق ازدواج بدون رضایت والدین و غیره را داشته باشد. * تعرییف اجتماعی: اجتماع فردی را بزرگسال میداند که در جامعه خود نقش یک بزرگسال (مثلا کارگر تمام وقت. همسر والد. شهروند و ...) را ایفا نماید. * تعریف روانشناسی: روانشناسان, فردی را بزرگسال مینامند که به مرحله درک فردی رسیده باشد و خود را مسئول زندگی خود بدانند یا به بیان دیگر خود فرمان باشد. (در اینجا شاید بتوان تعریف چهارم را متناسب با روند دیگری دانست.)

صفحه 41:
۱ +s 4 4 کوژیک: (آموزش بزر کسالان) * برمبنای اصول ذیل پایهگذاری شده است: بزرگسال قبل از شروع یادگیری, باید نیاز اصلی خود به یادگیری را بشناسد؛ خودپنداره. در زندگی فردی خود متعهد و مسئولیتپذیر باشد؛ از میزان اندوختههای تجربی خودآگاهی داشته باشد؛ برای یادگیری آمادگی کافی داشته. سعی نماید از تجربیات خود برای حل مسائل و مشکلات زندگی فردیش استفاده نماید؛ جهت گیری نسبت به یادگیری. یادگیری را امری زندگی محور بداند؛ در روند یادگیری به انگیزههای درونی خود بیش از عوامل بیرونی توجه نماید.

صفحه 42:
* البته افزایش میزان تجربه در بزرگسالان. بطور بالقوه تأثیرات منفی چون عادتهای ذهنی. تعصب و پیشپنداری را در فرد موجب میگردند و او را محدود به چهارچوب قدیمی عقاید. افکار و تصمیمگیریهای سنتی خشک و انعطافناپذیرش می‌کند. به همین دلیل تلاش اصلى پرورشکاران گروه بزرگسال, کمک به آنها جهت شناخت عادات و تعصبات خود و پذیرش عقاید و نظریات جدید است. از جمله راهکارها: ۱. آموزش حساسیتها (1۲۵1۳1۳9 ۱۷ ۷کطع6) ‎(Values Clarification) .s;,) cla! ۲‏ ‎(meditation) jess. ۳‏ (dogmatism scales) whey ‏مقیاس‎ ۴

صفحه 43:
جشمانداز مدلهای پدراکوژی و آندراگوژی *The Modern Practice of Adult Education: Andragogy versus Pedagogy 1970 *The Modern Practice of Adult Education: From Pedagogy to Andragogy 1980

صفحه 44:
۷ . دو مثال در رابطه با کلاسهای آندراگوژی و پداگوژی ارائه دهید. پنج اصل بنیادین لیندمن را تفسیر کنید. تأثیرات آموزش و پرورش بزرگسالان بر آندراگوژی کدامند؟ آبا میتوانید شیوههای یادگیری خود را در قالب مدل آندراگوژیک تفسیر کنید؟

صفحه 45:
1 1 |

صفحه 46:
اهداف بادگیری * اصول ۲۰ کانه آموزش * یادگیری کودک و حیوان: الهام از نظرات ثرندايك. گاتری, اسکینر هال, تولمن و كانيه. برای ارائه نقشهای معلم در روند یادگیری * یادگیری بزرگسالان: اهمیت شریط محیطی: راجرز و مازلو واتسون. هال و تاف * نظربه‌های آموزشی: دیوئی. آموزش اکتشافی برونره بندورا * نظریههای تحول ديدگاهپ مزیرو و "بازتاب پذيري بروکفیلد: تأثیر کیفیت آموزشی در سازمانها

صفحه 47:
عبانى مؤثر در نظريه محر - رت ۱ * ۱. در روند یادگیری, یادگیرنده نقشی فعالانهتر از نقش شنونده یا نظارهگر را دارد. * ۲. نظم در تکرار عامل مهم اکتساب مهارت و یادداری و نتیجتاً پرآموزی (0۷6۲۱6۵۲۳۳9) است. * ۳. اجر نهادن به پاسخهایی صحیح و نامناسب در امر یادگیری از اهمیت بسزایی پرخوردار است (اصل اهمیت تشویق). * ؟. منظور از ‎discrimination) 5.5 5 generalization) gras‏ توجه به بافتهای یادگیری متنوع و ارتقاء میزان یادگیری است. * ۵. الگوبرداری از مدلهای گوناگون از طریق نشانهآموزی (و شکلگیری». ایجاد رفتارهای نوینی در یادگیری را منجر مي شود. * ۶ در امر بادگیری نقش سائق (0۴1۷6) از اهمیت زیادی برخوردار است؛ البته نمیتوان تمامی انگیزه‌های اجتماعی را به اصول کاهش دهندهی سا * ۷. وجود مشکلات و اضطرابهای ناشی از تبعیضهای گروهی و اجتماعی. اجتنابناپنیر است. لذا شناخت و ایجاد راهجا های مناسب جهت رفع اين موانع. الزامی است. داد

صفحه 48:
مبانی موّثر در نظریه شناخت ‎BSUS Ae‏ ساخقارمشلكلات بباذكيرقةه.قر ايخ روف طیّفوسیسی از از نباظانق ار قانی, خلالل و غم پیو اف ازکانیک. راد دنیال. دازرف لقا بفتر است: تضویرشی کامل از مسائل و مقفنکلانت پاذگیریفره با گیرئنه بذ منظور بررسی اصولی آنها در نظرگرفته شود. ‏* ۲. مهمترین وظیفهی معلم. اراه مطالب درسی از آسانترین به دشوارترین است. ‏* ۳ یادگیری و فرهنگ در ارتباط مستقیم با یکدیگر قرار دارند. ‏* ؟. بازخوردهاى ادراكى.: يادكيرى نادرست را محك زده. اطلاعات صحيح را جايكزين آن مينمايند. يادكيرنده يذيرش يا رد مطللب كوناكون را به طور موقتى و بريليه درك نهليى خود از نتليج آنها انجام مي دهده لين مورة تعبير اذراكئ '(شناختى) نظرية محرك-بياسخ:اسث:يا لين تفاوث'كة.ذر نظرية شنتاخته تأكيد اصلى بر نظريه آزمودن (5]179©]) و يا بررسی بازخوردها است. ‏* ه. هدفكذارى يادكيرنده به عنوان عامل انكيزش يادكيرى به همراه موفقيت و يا عدم نء نقش مهمى در تبيين هدفهاى آتى فرد دارد. ‎

صفحه 49:
مبانی مؤثر در نظريه انكيزشى - شخصيتى ‎.١ *‏ تواناييهاى يادكيرنده. ايجاد انكيزه در يادكيرندكان ضعيف و نظارت بر یادگیرندگان قوی ‏* ۲ مراحل رشد پس از تولد و همچنین خصوصیات فردی و مادرزادی عوامل مهمی در شناخت تواناییها و علایق یادگیرنده است. ‏* ۳. یادگیری و فرهنگ در ارتباط مستقیم با یکدیگر قرار دارند. ‏* ۴میزان اضظراب یا گیرنده؛عاملمهعی در شتاغت تأذیرات مقبت و منفی زوشهای یادگیری است: ‏* ۵. یادگیرندگان در موقعیتهای یادگیری خود انگیزههای گوناگون و منحصر به فردی دارند. ‏* ۶ طبقهبندی و سازماندهی انگیزهها و ارزشهای فردی در ارتباط مستقیم با شخص یادگیرنده عمل میکنند. بنابراین بسیاری از اهداف بلندمدت بر فعالیتهای کوتاه مدت تأثیرگذار است. به همین دلیل, دانشجویلنی که درسهای خود را مرتبط با رشته تحصیلی خود میدانند. نهایتاً آنها را بهتر فرا میگیرند. ‏* ۷ محیط یادگیری گروهی (رقابت در مقلبل همکاری, قدرت طلبی در مقلبل دموکراسی, (انزوای فردی در مقابل شناخت گروهی) عوامل موْثری در ایجاد رضایت در یادگیرنده و همچنین فرآوردههای یادگیری است.

صفحه 50:
مفاهيم آموزشى بركرفته ازنظريدهاى يادكيرى در كودكان و حيوانات * ثرندلیک: آموزش را «کنترل یادگیری از طریق مدیریت تشویق» میداند. نقش معلم توليد ساخت اتصالات پاسخ- محرکی در مجموعه رفتارهای یادگیرنده است. * گاتری: در روند یادگیری اگر میخواهید وجود رفتار خاصی را پررنگ یا کمرنگ نمایید. بهتر است مواردی که منجربه ایجاد آن رفتار میشود را در صورت مسأله بگنجانید. در حقیقت یادگیرنده کتاب درسی خود را یاد نمیگیرد؛ او فقط چیزی را فرا میگیرد که کتاب درسیاش او را با انجام آن واداشته است. * اسکینر: آموزش. نظامی انسجام یافته از تشویقهای مشروط است. منظور از تشویقهای مشروط. رابطه میان رفتار و عواقب آن است. * هال: به نوعی نظریه رفتاری سیستماتیک و پیشرفت آن تحت شرایط آزمایشگاهی معتقد است و عملاً توجه خاصی به تأثیرعوامل آموزشی ندارد. کلاسهای درس در مدل هال. از نظم و سیستم خاص خود برخوردار است. مهمترین عامل ایجاد عادات مطلوب. تمرین و ممارست است. * تولمن: قدم به قدم حرکت کنید. طبقهبندی کنید. از تصاویر کمک بگیرید. تجربیات را بشناسید.

صفحه 51:
مدل شماره ا: یادگیری علایم یادگیری همان تعبیر کلاسیک پاسخهای شرطی پاولوف است. مدل شماره ۲: یادگیری محرک- پاسخی در اين مدل, یادگیرنده در مواجهه با محرکهای مختلف. پاسخهای دقیقی را رائه میکند. مدل شماره ۳: زتجیرهای کردن. محصول نهایی این مدل. توعی یادگیری زنجیرهای واحد و متشکل از زنجیرهای یک یا چند پاسخ- محرکی است. مدل شماره ۴: نزاع کلامی در این مدل. یادگیری زنجیرههای کلامی اتفاق میافتد. مدل شماره ۵: تنکیک چندگلنه در لین مدل, فرد در مواجهه با محرکهای گوناگون. پاسخهایی متشلبه و البته متنوعی را ارلئه مي کند. مدل شماره ۶: یادگیری مفهومی دراین مرحله. یادگیرنده توانلیی پاسخ به محرکهای متنوع و نامتشابه و همچنین پاسخگویی به قالبی کلی را میآموزد. مدل شماره ۷: یادگیری اصول منظور از اصول (یا مجموعهای از مفاهیم». کنترل رفتار در قالب قوانین کلامی آنهاست. مدل شماره۸: حل مسأله پس از ترکیب دو یا چند مفهوم پایهای. فرد توانایی خود را برای رسیدن به اصل مرتبه بالاتر (یا همان تفکر برتر) آماده میسازد.

صفحه 52:
2201111111 1 1979 ‎.١‏ معرفى محرك: محركهاء محيط يادكيرى فرد جلب توجه يادكيرنده ‏تهیه مدل نهایی عملکردها ‏استفاده از رهنمودهای بیرونی ‏هدایت به سوی تفکر ‏انتقال دانش و اطلاعات: بحث و گفتگو ‏ارزیابی اهداف یادگیری: روش پرسش از یاد گیرنده ارائه بازخورد ‎tx‏ مد و لمك كا اذ

صفحه 53:
SEN Ry TS tte Bie ee Te Sle) به نظر من. آموزش. مفهومی مبالغه شده است. برای اینکه مطمئن شوم كه منظورم از جمله بالا واقعاً جه بوده است: به لغتنامه رجوع کردم و معنی *تعلیم دادن" (۳5۲۱68] ۲0) را برای واه آموزش (۲6۵/۱1۳9) یافتم. البته به نظر من هيج کس آنچه را که میدلند یا در ذهن دارد را تعلیم نميدهد. معنی بعدی "انتقال دانش یا مهارت" بود. به خودم گفتم: آیا استفاده از کتاب یا یادگیری برنامهریزی شده به همین معنی است ؟ معنی سوم "(باعث) دانستن چیزی (شدن)" آیاواقعاً کسی در دنیا وچود دارد که بخواهد کسی را مجبور و یا وادار به دانستن كند؟ معنى جهارم “نشان دادنء راهنمليى كردن”. آيا واقعاً تمام کسانیکه چیزی را نشان میدهند یا دیگران را راهتملیی میکنند. آموزش هم میدهند؟ ...به نظر من. آموزش چیزی نیست جز مجموعهای بزرگ از فعالیتهای بیانتها. * راجرز مفهوم آموزش به عنوان انتقال دانش و یا اطلاعات را مختص به محیطی بدون تغییر میدانست. نقش اصلی معلم به عنوان تسهیلگر در روند یادگیری مهمترین وظیفهی او را ایجاد ارتباطات شخص (فردی) میان شاگرد و معلم میداند. معلم برای نیل به هدف مذکور, سه خصوصیت اصلی زیر را در حیطه نگرش خود به امر یادگیری» پرورش میدهد: ۱) اصالت ۲) توجه. تشویق. اطمینان و احترام غیرانحصاری و نامحدود ۳) همدلی و توانایی گوش فرادادن

صفحه 54:
سون میزان آمادگی فرد برای یادگیری نکات تازه. در گرو وجود عوامل گوناگون زیر است: ‎.١‏ تجربیات قبلی: وجود لین گینه تجربیات به عنوان پیش زمینه, یادگیری تجربیات جدید را آسانتر می‌کند. ‏۲ ارتباط مناسب: هرگاه فعالیت موردن ‎ ‏در ارتباط مستقیم با اهداف یادگیرنده باشند. یادگیری با سرعت بیشتری امکانپذیر خواهد بود. ۲ رهلیی از اامیدی: دوری از هرگونه نامیدی و شکست فیزیکی, احساسی و آموزشی, تأثیر ‏مثبتی در اجرای بهتر روند یادگیری دارد. ‎

صفحه 55:
۳ * تاف در زمینهی یادگیری خود محور در بزرگسالان, از نقش معلم به عنوان امدادگر نام برده شده است * امدادگر نمونه فردی مهربان و دوست داشتنی است؛ یادگیرنده را آنطور که هست میپذیرد. به نیازهایش توجه میکند. مشکلاتش را جدی میگیرد. برای کمک تأیید. پشتیبا با او وقت + تشویق و ابراز دوستی یگذارد و در نهایت با او در نهایت برابری و انصاف برخورد می‌کند. یادگیرنده نیز خود را در ابراز عقاید به امدادگر ایدهاش آزاد میداند و به راحتی در محیطی آرام و بدور از استرس با وی به تعامل Races * امدادگر واقعی مهمترین وسیلهی ارتباطی میان خودش و یادگیرنده را مکالمه میدلند و معتقد است که در هنگام مکالمه. شنیدن و صحبت کردن, هر دو به یک اندازه ارزشمند است. همچنین در زمان مکالمه. نیازهاء اهداف و در خواستهای یادگیرنده به خوبی مطرح ميشوند. * به امدادگر نمونه. فردی پذیرا و در حال رشد است. یک امدادگر واقعی از سکون, محدودیت. منفي گرایی. حالتهای تدافعی, ترس و ابهام دوری میکند

صفحه 56:
۱. معلّم. شاگردان خود را با هدف نیل به خودشکوفایی؛ در موقعیتهای مناسب یادگیری قرار ميدهد. ۲ معلم, شاگردان خود را در شناخت انگیزهها و رفتارهای مورد نظره یاری میکند. ۳ معلّم. شاگردان خود را در شناخت فاصله میان انگیزه و هدف مورد نظرشان؛ یاری میکند. ۴ معلم, شاگردان را در شناخت بهتر تجربیات نشأت گرفته از ضعفهای فردیشان, یاری میکند. ۵ معلّم با ایجاد شرایط محیطی (میز و صندلی مناسب. دمای مطلوب) شاگردان خود را در ارتباط مستقیم با یکدیگر قرار میدهد. (چیدمان کلاس) ۶ معلّم به تکتک شاگردان خود احترام میگذارد. ۷ معلّم با اعمال فعالیتهای گروهی مناسب میان دانشآموزان. آنها را در ایجاد روابطی سرشار از احترام متقابل و بدون از رقابتها و قضاوتهای نادرست. یاری میکند. ۸ معلّم با ابراز احساسات خود در کلاسء روحیهی همکاری و همدلی را ميان كروه را افزايش ميدهد.

صفحه 57:
‎٩‏ معلم به همراه شاگردان طی فرآیندی دو طرفه. اهداف یادگیری را بر پایهی نیازهای دانشآموزان. آموزشگاه. معلم. موضوع درسی و محیطهای اجتماعی. تعیین و تبیین ی ‏۰ معلم با ارلله نظریات خود در زمینههای برنامهریزی, انتخاب موارد درسی و روشهای آموزشی. شاگردان خود را در ابراز عقاید و اعمال تصمیمگیریهای مختلف. يارى ميكند. ۱ نظمپذیری فعالیتهای دانشآموزان در کلاس. (انجام پروژههای گروهی. تشکیل تیم های یادگیری- آموزشی. و داشتن مطالعات انفرادی) با هدف تقسیم مسئولیتهای گروهی, ميان آنهاء توسط معلّم مدیریت ميشود. ‎

صفحه 58:
۲ معلّم با استفاده از تکنیکهایی چون ایجاد بحنهای گروهی و نقشگزاریهای موردی در کلاس, از تجربیات گوناگون شاگردان به عنوان منابعی قابل استفاده بهره میگیرد. ۳ اراتهی منابع تجربی توسط معلّم متناسب با سطح هر یک از دانشآموزان انجام میشود. ۴ با کمک معلّم» شاگردان قادر خواهند بود که مطالب جدید را در چهارچوب تجربیات ن خود را بهتر درک نمایند. ۵ میزان پیشرفت توسط معلّم و از طریق اعمال روشهای مناسب. ارزیابی ميشود. ‎VP‏ معلم؛ شاگردان خود را در مسیر نیل به هدف ارزیابی فردی مناسب, راهنمایی میکند. ‎

صفحه 59:
مناهیم آموزشی بر گرفته از نظربههای ‎٠‏ تجيبه: در اين سیستم. تجربه نتیجهی نهایی روند آموزشی به حساب نمیآید؛ بلکه همیشه به عنوان نقطهی آغازین آن در نظر گرفته میشود:آموزش و پرورش واقعی در حیطه تجربیات قابل اجرا است. ‏» دموکراسی: چرا ما سیستمهای دموکراتیک رابه سیستمهای استبدادی ترجیح میدهیم؟ شاید دلیل این امر این باشد که تجربیات فردی در مجموعههای گروه- محور از کیفیت بالاتری نسبت به زندگیهای اجتماعی جوامع استبدادی برخوردار است. ‏» استمرار: استمرار به معنای استفاده بهینه از تجارب پیشین و اصلاح مقطعی تجاره ‏۰ تعلمل: برای شکلگیری یک تجوبه واحد وجود شرلیط درونی و عینی و همچنین تأثیر متقابل آنها بر یکدیگر الزامی باشد..به بیان دیگر, تعامل لین دو عامل. نقش مهمی در ايجاد موقعیتهای تجربی موردنظر را برعهده دارند. مشکل اصلی سیستمهای قدیمی آموزشی, به هیچ عنوان ارزش گذاری عوامل عینی و بیرونی نیست؛ دلیل اصلی ضعف لين سیستم سنتی. عدم توجه به شرایط درونی موثر بر تجربه است. ‏آتی است. ‎ ‎ ‎

صفحه 60:
* گروه بعدی مبلنی آموزشی که مجموعهای از نظریات دیوئی (بخش صورتبندی تفکر علمی) و نظریهپردازان علوم شناختی است. تحت عنوان روش اکتسابی. روش تحقیقی, یادگیری خود راهبرانه و یادگیری حل مسأله معرفی ميشوند. * نقش اراده در یادگیری به عنوان یکی از مهمترین مشخصههای وجودی یادگیرنده * شیوههای نمایشی و آموزش به شیومی فرضیهای * در سیستم آموزش اکتشافی ارتباط معلم با شاگرد از طریق مطرح کردن سوالات همگرا (کاملا مرتبط با موضوع درسی) و واگرا (در رابطه با مسائل پیرامون مطالب درسی) صورت میگیرد.

صفحه 61:
آموزش به روش الگوپذیری: بندورا * بندورا یکی از کاملترین سیستمهای آموزشی را تفکر بر پلیه تقلید. تشخیص و الگوپذیری معرفی می‌کند. اور سیستم آموزشی خود را یادگیری اجتماعى 18311110 |500613) مينامد. * در روش آموزش به روش الگوپذیری, معلم با اعمال روش مدل نقش (۲0۵061/09 ۲۵16 به گونهای رفتار میکند که شاگردانش از او الگوبرداری نمایند: 0 تآثیرالگویی: که در آن اکتساب الگوهای پاسخدهی از طریق یادگیرنده اعمال میشود؛ ۲ تأثير مهارى يا غيرمهارى: که در ن یادگیرنده حفظ تکرار و شدت پاسخهای اکتسابی خود را کنترل می‌کند؛ ۳ _تأًثیرفراخولنی: که در آن یادگیرنده با دریافت نشانهای از الگوی خود. پاسخی (شاید تکراری و البته مهارنشده) را ارائه می‌کند.

صفحه 62:
* یکی از نقاط ضعف سیستم آموزشی/ یادگیری در بزرگسالان. عدم وجود برنامههای آموزشی مناسب با هدف برطرف کردن نیاز افراده سازمانها و جامعه است. در تأثیر این موضوع. مزیرو(۱۹۹۷) دیدگاه جدیدی را به نام تحوبل دیدگاهی معرفی می‌کند. این دیدگاه. یادگیرنده بزرگسال را بسوی تغییر روشهای تفکری مرتبط با خود و دنیای اطرافش راهبری می‌کند. * با تابپذبری انتقادی: یادگیری در فرد بزرگسال را نمیتوان از قبل, در قالب اهداف و رفتارهای خاص پیشبینی نمود؛ به این معنی که یادگیری در این گروه روندی مداوم بوده و تصورات شخصی, تغییر دیدگاههاء ارزیلبی هنجارهای درونی شده «رفتاری, اخلاقی) و تفسیر دوباره رفتارهای پیشین و نوین بخش مهمی از آنها را شامل میگردند... یادگیری فردی لبه روش مذکور) با ایجاد تغییرات بنیادی» در یادگیرنده, او را در مسیر درک و تعبیر دربارهی دنیای فردی» اجتماعی و حرفهای هدایت می‌کند. در لین روند. یادگیرنده بزرگسال, شناخت و ارتباط با قلمروهای احساسی, ادراکی و حرکتی- روللی مرتبط با خود را برای اولین بار تجربه ميکند.

صفحه 63:
بیذیری انتقادی: بر و کفیلد بروکفیلد یکی از وظایف اصلی تسهیلگر آموزشی را اعمال توانلیی تحلیلی و کمک به یادگیرنده برای درک بهتر دنیای سیاسی, کاری و اجتماعی او معرفی میکند. از این طریق. یادگیرنده پس از بررسی عقاید. ارزشها و رفتارهای پیشین خود. در محیطی آرام و غیرتهدیدآمیز و دور از انتقاد. با عقایدی نوین در دنیای خود روبرو میشود و با کمک تسهیلگر آموزشی, به تحلیل لین دیدگاهها میپردازد. گاهی یادگیرنده در لین مسیردچار هیجانلتی نیز مي گردد. البته بروز لین گونه هیجانات امری کاملاً طبیعی است و ترس از آنها نباید یادگیرنده را از هدف اصلی خود و گروهش دور نگاه دارد. چرا که معمولاً بسیاری از دستاوردهای آموزشی پس از مواجهه با چنین احساساتی ایجاد میگردند. آنچه در امر یادگیری بزرگسالان نادیده گرفته ميٍ شود بررسی عقاید و رفتارهاى و نوين و تحلیل بازتابهای انتقادی آنهاست.

صفحه 64:
* یکی دیگر از سیستمهای موثر در روند آموزش و پرورش, توجه به کیفیتهای آموزشی موجود در محیط اطراف است. موضوعات و راهکردهای مربوط به این سیستم فکری در حیطههای نظریهی میدانی. نظریه سیستمها نظریات پیشرفت سازمانی و مشاروهای و همچنین روانشناسی بومشناختی مطرح گردیدهاند.

صفحه 65:
* متأسفانه بیشتر ما تعبیر نادرستی از مفهوم سازمانها داریم و آن را صرفاً انجام کار میدانیم (البته لازم به ذکر است که اين تعبیر. یکی از اهداف چندگانه سازمانها نیز است.) به طور کلی. سازمان به عنوان مجموعهای اجتماعی» افراد را برای رسیدن به نیازهای انسانی خود یاری می‌کند به بیان دیگر هدف اصلی شرکت افراد در سازمانها. شناخت و نیل به اهداف انسانی آنها است. اهمیت اهداف انسانی در سازمانها به اندازهای است که نادیده گرفتن ن در سیستم. سبب از دست دادن تدریجی اعضای تشکیل دهندة سازمان میگردد. آموزش و پرورش بزرگسالان را میتوان یکی از مهمترین ابزار پیشبرد اهداف حرفهای- انسانی سازمانها دانست.

صفحه 66:
ارتباط سازمانها با آموزش و پرورش بزرگسالان * مدير جولنى را در نظر بكيريد كه سالها در زمینهی مسائل مدیربتی و فعالیتهای مرتبط با آن مطالعه نموده و حالا نیز قصد داردبا استفاده از لین مطللب در مجموعه کوچک خود نیز تصمیمات جدیدی را اتخاذ نماید. اگر رژسای مافوق. موقعیت تصمیمگیری را از مدير جوان سلب نمايند, آنكاه به نظر شما لين مدير تمایلی به کسب روشهای مدیریتی جدید و یا استفاده از آموختههای پیشین خود را خواهد داشت؟ لین قضیه درست همانند لین است که یکی از اعضای کلیسا (که با شعار "عشق به همسایهاش" تعلیمات خود را آغاز نموده است). تبعیض, حسادت و تعصب را در محیط اطرافش تجربه نماید. به نظر شما یادگیری ارزشها برای او معنیدار میشود؟ یا مثلاً یادگیرنده بزرگسال در کلاس درسی خود. برتری دموکراسی نسبت به سایر انواع حکومت در جامعه را تقسیم سیاستهای عمومی را میدلند ولی هیچگاه در جامعهای بنام کلاس مفهوم تقسیم کار مسئولیتپذیری انتخاب مطالب درسی و اتخاذ و تصمیمگیریهای مختلف را تجربه نمیکند. آیا در اين مورد یاگیرنده معنی واقعی دموکراسی را فرا میگیرد؟ آموزش مطللب از طریق کلاسهاء کارگاهها. برنامهها و جلسات آموزشی و گروههای مطالعاتی صورت نمیپذیرد. آنچه در آموزشگاهها تدریس میشود تنها مجموعهای از فعالیتهای لین گروه است. به بیان دیگر, لین مراکز معمولاً آنچه در برنامههای آموزشی خود تعلیم میدهند را به اشتباه در فعالیتهای سازمانی خود میگنجانند.

صفحه 67:
م 1 ۳ ۱ یادگیری ‎i‏ ظ | |

صفحه 68:
Fe eC are Tees) ‏اول روند یادگیری» بعد محتوا - اول محتواء بعد يادكيرى‎ ۱. تهیه مطالب و اطلاعات ۲ آمادهسازى جهت همكارى عدون ۳ کمک به رشد انتظارات قابل قبول ۴. توجه به محتوا ا غیررسمی, ۱. سلطهگرا ۲: رسميی رقاب - ابتی ۴ گرم ۵ يث همراه ۶ اصیل و انتقادپذیر انسانی مکانیسم برنامهریزی متقابل (یادگیرنده و تسهیلگر) توسط معلم از طریق ارزیابیهای متقابل توسط معلم از طریق مذاکره توسط معلم ‎١ . ۲‏ اه و ‎.١‏ اولويتبندى بر پایه ‎Sol‏ واحدهای موضوعی ‎Takes‏ ی ‏روشهاى تجربى (اكتشافى) روشهاى انتقالى فعال ‎.١‏ بازبينى نيازها ۲. ارزشیابی برنامهها توسط معلم

صفحه 69:
‎.١‏ آمادهسازى يا ‎ ‏* مسئوليتيذيرى ياكيرنده در قبال يادكيرى خود - راهبر * طرح يادكيرى جكونه بادكرفتن (0-16212]-110117 (1.631121126آ) بين يك ساعت تا يك روز بوده و اصول زير را شامل ميشود: ‎.١‏ توضيح مختصر تفاوتهاى ميان يادكيرى فعالانه (©0أ01036©1) و واكنشى ‎(reactive)‏ ‏۲ شناخت شرکتکنندگان رند یادگیری (چه کسی چه چیز را میدلند و چه کسی تجربه چه کاری را داشته است) و ایجاد رابطههای گروهی و مشارکتی من- تو ‎a) A-THOU)‏ جای آن- آن [(11-1) با یکدیگر در گروههای ۴ تا ۵ نفری ۴ اعمال پروژههای کوچک و استفاده از مهارتهای مرتبط با یادگیری فعالانه. مثل کتابخوانی و با ارتباط فعالانه با سرپرست روند.

صفحه 70:
* تأثیرات محیط فیزیکی: نور و گرما .. * تأثیرات ‎ge‏ فردی: ارتباطات انسانی؛ جوی هدفمند. صادق. پذیرای تحقیق؛ سرشار از نظم و ترتیب؛ احترام به تفاوتهای فردی و فرهنگی؛ کنترل میزان اضطراب در حدمتعادل؛ نقشهای همکاری و نه رقابتی؛ تقویت میزان تعهد به گروه * تًثیرات جو سازمانی: ساختار سازمانی؛ منلبع مللی؛ منلبع کافی و استفاده از آنها؛

صفحه 71:
۳ ایحاد سازو کاری برای بر نامهریزی متقابل * پیش ازاينء مسئولیت برنامهریزی بر عهدهی قدرت حاکم برکلاس (معلم. برنامهنویس و یا مربی) بوده است. برنامهریزی سنتی را نقطه مقابل مفاهیم نیاز بزرگسال به خود راهبری. آندراگوژی و تمامی نظریههای آموزش و پرورش بزرگسال میداند. * یکی از مهمترین یافتههای علم کاربرد رفتاری این است که افراد در روبارویی با تصمیمگیری و فعالیتهای سیستم. خود را متعهد به حضور فعالانه و تأثیرگذار بر اعمال برنامهریزیهای مرتبط با مجموعه میداند. خلاف این مورد نیز کاملاً صحیح است: هرگاه وظیفه یا مسئولیت انجام کاری به فرد تحمیل شود و شخص تأثیر چندانی بر تصمیمگیریهای موجود نداشته باشد. طبیعاً احساس تعهدات فردی, نیز در وی کمرنگ میگردد.

صفحه 72:
۴ شناسایی نیازها و 500 5 الزامات نیاز سنجی: نتايج نياز سنجى آموزشى: الزامات نياز سنجی: مقررات و قوانين نياز آموزشى يادكيرندكان چیست؟ چه کسانی باید آموزش ببینند؟ چه روش آموزشی مورد نیز است؟ استمرار آموزش به چه میزان باشد؟ تصمیمگیری درباره تهیه زیر ساخت آموزش استفاده از ساير ابزارهاى مديريت منايع انسانی همجون (كزينش يا طراحى مجدد

صفحه 73:
زسنجی: به یک فرآیند یا جریان اشاره دارد که نتیجه آن عبارت است از مجموعه‌ای از نیازها که اولویت‌بندی شدهاند و ‎ly wh‏ کاهش یا برطرف کردن آن اقدامات اساسی صورت پذیرد. * تحلیل نیازها: بهدنبال آن است که علل و دلایل پیدایش نیاز را مشخص کند و از لین طریق به تعریف مشکل و یافتن راه‌حلهای مناسب کمک کند. در واقع تحلیل نیازها بعد از سنجش آنها مطرح ميشود. * نیاز آموزشی: (بهعنوان نتیجه فرایند نیازسنجی) به نیازهایی اطلاق ميشود كه از طریق آموزش قابل رفع است.

صفحه 74:
۵ تنظیم اهداف بر نامه * یادگیری مستقل در بزرگسالان: در روند یادگیری مستقل. ظهور و شکلگیری ارگانیک اهداف بزرگسال در چهارچوب فرآیندی تحقیقی- اکتشافی با وضوح و دقت بالا صورت میپذیرد» مداوم تغییر میکند و در نهایت در قللب هدفهای گوناگون؛ رده بندی ميشود. * مازلو خودشکوفایسی فردی: به عنوان هدف نهایی در روند یادگیری, شکلگیری اهداف (ارتباط يادكيرنده با تجربیات گوناگون) را فرآیندی پویا معرفی می‌کند.

صفحه 75:
* رفتارگرایان: طراحی مجموعهای منسجم از تشویقها و تقویتهای موثر در ایجاد رفتار * نظریه‌های شناختی و اکتشافی: برنامهها را توللی مشکلاتی میدانند که یاگیرنده با رعلیت مراحل پیشرفت ارگانیسمی» برای حل آنها تلاش ميکند. * روانشناسان جریان سوم: از برنامههای طراحی به عنوان ایجاد محیطهای حمایتی در قالب گروههای بدون ساختار * مدل طراحی آندراگوژیک: . شناخت و انتخاب مناطق مشکلساز توسط یاگیرنده از طریق برنامههای تشخیص فردی ۲ . انتخاب قالبهای مناسب (فردی, گروهی و جمعی) با هدف یادگیری. طراحی واحدهای یادگیری تجربی و با استفاده از روشها و مطالب آموزشی مناسب ۳ اولویتبندی مشکلات بر پایهی آمادگی یادگیرنده و اصول صحیح یادگیری

صفحه 76:
؟ شرایط مدرسان؛ * نحوه گزینش شرکتکنندگان؛ * مدت زمان دوره و زمان برگزاری دوره؛ * تعداد شرکتکنندگان؛ * تجهیزات و امکانات موردنیاز؛ * واگذاری وظایف و مسئولیت‌ها به افراد؛ * تهیه و توزیع اطلاعیه برگزاری دوره.

صفحه 77:
eS ere Sy Ut Sere an) el تدریس (فنون و روشها) علم (دانش ااطلاعات) تجربه (مهارتها| فنون)

صفحه 78:
ار میزان رضایت فراگیران نسبت به همه عوانل و ابعاد آموزش از برنامه ریزی تا اجرا و ارزشیابی دوره با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه بررسی می گردد + میزان تحقق اهداف آموزشی دوره از طریقارزیابی -اهداف یادگیری با استفاده از آزمون های پایان دوره سنجیده می شود ميزان انتقال دانش ‎٠‏ نگرش و مهارتهای آموخته شده به محيط كار و فرایند های عملیاتی با استفاده از طرح های ارزیابی پیش آزمون -پس آزمون و گروه نتایج نسبتاً طولانی مدت آموزش بر عملکرد سازمان سنجيده مى شود. نتايجى که موجب افزایش نقاط قوت سازمان و یا کاهش نقاط ضعف می شود

صفحه 79:
نسل‌های ارزشیابی *اندازهگیری

صفحه 80:
1 7 ‏مه‎ a i 1 | 11 ۳ Hi بخش ۲: ‎Pen gerne)‏ 0 00 (ديدكاهى نودر يادكيرى مؤثر يزركسالان) ...|||

صفحه 81:
تفاوت‌های فردی و موقعیتی آموزش بزرگسالان: اصول بنيادین ۱ نیاز یادگیرنده به دانستن ۲ خود پنداره یادگیرنده ‎(a‏ - استقلال - خود فرمانی ۳ تجارب قبلی یادگیرنده ۴ آمادگی برای یادگیری بت - مسائل زندگی فردی - الگوهای ذهنی - توسعه وظایف ۵ جهت‌گیری یادگرفتن ۰ ۰ ۶ انگیزش برای یادگیری مسأله - ارزش‌های درونی - بردي ل تفاوتهاى فردى يادكيرندكان

صفحه 82:
* تأکید ویژه آن بر فرد و عدم ارتباط آموزش و پرورش بزرگسال با جامعه * ضعف آندراگوژی در عدم اعمال نمونه مناسبی برای یادگیری بزرگسالان * پاسخ‌ها *دیدگاهانسانیآندراگوی, برگرفته از نظریات مازلو و راجرز به اهمیت خودشکوفلیی در فرد اشاره می‌کند و فسلفه عملگرایی برگرفته از نظریات دیوتی و لیندسن: کسب دانش از طریق تجربه را به مراتب باارزشتر از کسب دانش از طریق اعمال زور و قدرت میداند.

صفحه 83:
* فرضيات فلسفههاى عملكرا. رفتاركراء انسانكرا و ساختاركرا بر يايه دو مفهوم كلى بنا شدهاندد ۱ یاد گیرنده ۲ تعامل یادگیری * نظریه انتقادی, تغییرات اجتماعی را نتایج اصلی یادگیری میدانند. * نوز: در آموزش بزرگسال هدف پیشرفت فردی و پیشرخت اجتماعی است. آندراكوى طراحى تبادلی از یادگیری در بزرگسالان است و هدف آن اعمال برنامههای کاربردی خاص در عرصف‌های: ‎١‏ آموزش و پرورش بزرگسال ۲ كوسعه متابع السانى ‏۳ آموزش عالی

صفحه 84:
كام تحليل عملكرد يادكير نده در استفاده از مدل عملى آذ اصول بنیادی آندراگوژی. ستون و پایهی برنامهریزی تجربیات در یادگیرنده بزرگسال است؛ به لین معنی که لین ۶ اصل. به تنهلیی (و بدون نیاز به هیچ منبع اطلاعلتی)» یادگیری مؤثر در یادگیرنده بزرگسال را موجب میگردند. اعمال تحلیل تفاوت‌ها و بررسی اصول بنیادی به دلایل زیر الزامی است: * شناخت دقیق یادگیرندگان بزرگسال و مشخصات فردی آنها * شناخت موضوع آموزشی (درسی ..) * شناخت موقعیت (های) یادگیری شناخت و تبیین اهداف یادگیری جهت شکلگیری تجربیات یادگیرندگان و بررسی تأثیرات یادگیری در آنها

صفحه 85:
تحلیل آندراگوژیک یاگیرنده اهداف موردنظر تفاوتهای فردی و موقعیتی اجتماعی آموزشی فردی موقعیت يادكيرنده موضوع

صفحه 86:
اهداف موردنظر تفاوتهای فردی و موقعیتی اجتماعی ‏ مذ فردى موقعيت یادگیرنده ‏ موضوع 98

صفحه 87:
1 1 2 توه - انسانى

صفحه 88:
‎HRD *‏ هدفلیجاد سایمانی‌انسانی ‎Afric!‏ نسیازها ولهدلفتوسعه عملکرد و کار آیی‌سانمان تاش ند در هنكام طبیین‌سسیر تسنظيمات سازشها و وافهایسیری‌سیانسانمازو مفاهیم لصل آندراگوژی‌صووت ‎sete‏ ‏* وجود ۸۳7 در سازمان هميشه پیشرفت عملکردها و کارآیی آنرا دنبال نمیکند. بلکه نتلیج ‎۸٩‏ میتولند رشد فردی, ‏کسب دانش کلی و حتی تفریح و سرگرمی نیز باشند. ‏* تفاوت اصلی ميان 11101 و" به اعمال کنترل اهداف و مقاصد یادگیری (کنترل سازمانی در مقابل کنترل فردی) است. ‏* آنچه 71102 را امری متفاوت و نامتجانس با اصول یادگیری بزرگسال میداند. مفهوم اعتقاد به خود- راهبری ‏بزرگسالان به عنوان هدف یادگیری در اين گروه است. ‎

صفحه 89:
چکونه اعمال (11131 منجر به پیشرفت کار آیی میکردد؟ سطح فردى سطح فر آيندى سطح سازمانی آيا مدف سازبان را میتوا ‎x fs‏ ۳ ان را میتوان ‎LI‏ اهداف فردی ‎Hea ke‏ در افراده ‎sat‏ ارود اعداف سارمان را ره یی ناما ملا بسوى اهداف فردی و نیروهای اقتصادی» سیاسی رد ‎Sing) | asain Gila) || “Ea I‏ معن در نظو فت؟ دارد؟ آیا ترکیب فرایندها به گونه ‎UT‏ سازمانی» ایجاد آیا فرد د اعما ‎Sere a Te‏ م ‎ae‏ ای طراحی شده است که به ساختارها و سیاستهای موثر بتوان آن را یک بر کارآیی موردنظر را ما شم موانعی رویرو میگردد؟ کات اس مدير میسازند؟

صفحه 90:
OF IL Ro pee pers IUD IN| ae pod سطح فردی سطح فرآیندی سطح سازمانی آیا فرد در اعمال فرایند کارآیی, از آیا فرآیند. توانایی لازم برای ‏ آيا سازمان براى نيل به اهداف توانایبهای فکری. جسمی و کارآیی مناسب (کمی, کیفی و خود. از رهبری. سرمایه و توانايى حساسی منامبب برخوردار است. نامحدود) را دارد؟ زيرساخت مناسب برخودار است؟ آبا فرد كاملاً آمادم اعمار آیا فرآیند. جمعآوری اطلاعات و آیا سیستمهای سیاسی. فرهنگی ی 0ك ‎oe eee‏ (فرآیند) را نیز موجب میگردد؟ موجب میگردند؟ 2 آيا فرآیند توسعه حیطهی 7 7 آيا اقراد دادع , هات ب ع 0 ايا ان تسد آيا سازمان: انتخاب و آموزش یا افراد دانش» مهارت و تجر؛ : سازمان, با نیازهای ‎je‏ ب و أموزش اعمال فعالية اجرا! ادارا ‎Pind‏ ‏ال فاليتهاى إجرانى را * إن ‎١‏ متغير در فرایندهای متغير از ان اس ارس ۳ عهدهدار مي هماهنگی کافی برخوردار ا 1

صفحه 91:
کنترل فر آیند یادگیری توسط مرحله دوم فرآیند 1 مرحله اول فرآیند | لیجد لستلتزیهاو سابع گوناگو یادگیری بزرگسالان ‎pet‏ ایب ادگبری پلعت بلس" "جهتشیله اهدلفیادگیری | دانش و "لهاغم تیط ی ان مرحله سوم فرآيئد 0 مرحله چهارم فرآیند پ ده وید تاتزیهای ادكيرىو" وباب ومسي ر ياد كيروو مراحلهسترسيبه" "استقهم از ملع موجود و مرتبطبالن ۱۳

صفحه 92:
| EE aE TT Ten he در مرحله نیازها. بزرگسال (با ارائه مفهوم ‎(SES‏ نیازهای مرتبط با اهداف شخصی خود را تعیین می‌کند. مفهوم کنترل در مرحلهی تعیین نیاز, در قالب ۴ نوع یادگیری قابل تعبیر است. بدون کنترل کنترل از سوی یادگیرنده تقسيم كنترل ميان بادگیرنده و عامل اقتدار خارجی کنترل از سوی عامل اقتدار (سازمانی و فردی)

صفحه 93:
۳ * آنچه در مراحل ایجاد و اجرا از اهمیت بسیاری برخوردار است. نقسیم کنترل میان عامل اقتدار خارجی یا معلم و یادگیرنده است. در لین طرح. پرورشکاران متخصص. با دعوت یادگیرنده (و یا یادگیرندگان مستعد) به همکاری در مرحله ایجاد. انگیزه و همکاری را در وی تقویت نموده. اعتبار تجارب و محتوای یادگیری را افزایش می‌دهد. در مرحله اجراء اشتراک عامل کنترل, در قالب گونه‌های متفاوتی چون سنجش اطلاعاتی. بادگیری گروهی و آموزشهای گروههای همگنان» اعمال می‌گردد.

صفحه 94:
‎tl eee XO‏ سا ‎ ‏* تحقیقات نشان میدهند که خود - سنجیهای شرکتکنندگان در برنامههای آموزشی, ارتباط چندانی با یادگیری واقعی ندارند. به بیان دیگر. خودسنجیها: علیرغم وضعیت پایا و همسان ‎UST‏ صحیح و معتبر نیست. علاوه بر لین اجرا و تفسیر این سنجشها. براحتی از طریق اعمال روشهای نفوذ آموزشگر, بزرگتر و مهمتر نشان داده میشود. ‏* در یک سا زشیابیهای تکوینی به عنوان بخشی از فرآیند یادگیری در نظرگرفته میشوند و ‏ارزشیلبی کارآیی سازمان و نیازهای توانشی افراد را در حیطهی مسئولیت خود آنها قرار نمیدهند. لین نوع ‏ارزشیلبی از طریق سازمان, اداره و مدیربت میگردد و مدیریت و گروههای کاری نیز بیشتر از آنکه ‏نقش یادگيرنده در سازمان را بپذيرنده در اعمال ارزشیابی نتایج یادگیری, با یکدیگر شریک میگردند. ‎

صفحه 95:
نظریهی یادیگری بزرگسالان در ارتباط با ۰۳۷۴]0 پيشنهادات مرتبط با هر یک از مراحل فرآیند برنامهریزی را به این گونه خلاصه میکند. در این مرحله یادگیرنده را برای افزایش سطح انگیزه مشارکت دهید. نتظارنداشته باشید که تمامی نیازهای خود گزارش شده برای فرد يا سازمان از صحت کافی برخوردار باشند. یادگیرنده را درکسب راهکارهای انتخابی یادگیری معتبر مشارکت دهید. یادگیرنده را در اعمال بهتر بادگیری واقعمی دخالت دهید. یادگیرنده را بسوی خوداندیشی بالاتر و ادغام دانش و تخصصی مورد نظر مشارکت دهید.

صفحه 96:
۳ 1 جديد در 7 ش بزر کسالان

صفحه 97:
اصول یادگیری بزرگسالان ۱ نیاز بادگیرنده به دانستن ۲ خود پنداره بادگیرنده - چرا - چه - استقلال - چگونه - خود فرمانی ۳ تجارب قبلی یادگیرنده ۴ آمادگی برای یادگیری - منابع - مسائل زندگی فردی - الگوهای ذهنی - توسعه وظایف ۵ جهت‌گیری یادگرفتن ۶ انگیزش برای یادگیری - مسأله محور - ارزش‌های درونی - زمینه‌ای - بازدهی شخصی

صفحه 98:
* چرا؟ نياز به دانستن ارزشمندی محتوا (دلیل یادگیری) * چه؟ نیاز به دانستن محتوای یادگیری (نوع یادگیری) * چگونگی؟ نیاز به دانستن چگونگی اعمال یادگیری اين موارد. انكيزه یادگیرنده. پیامدهای آن و انگیزههای استفاده از محتوای یادگیری را در فرد پرورش میدهد.

صفحه 99:
Self-directed Learning :هدنريكداي ‏خودينداره‎ ." (SDL) * استقلال: یادگیرنده مسلط بر اهداف یادگیری و مالک اصلی یادگیری خود است. * خودفرمانی: یادگیرنده فردی مسلط بر روش‌ها و مکانیسمهای آموزشی (خود-آموزی) * چهارمرحله روش‌های آموزشی اصلی: ۱ _ مرحله ۱- دانشآموز وابسته/ قدرت مطلق. مربی/ آموزگار. ۲ مرحله ۲- دانشآموز علاقهمند/ عامل ایجاد انگیزه. راهنمال آموزكار. 1 مرحله ۳- دانشآموز مشغول (درفرآیند)/ آموزگار تسهیلگر, ۴ _ مرحله ۴- دانشآموز خود- راهبر/ آموزگار مشاور و نماينده. خود-آموختگی نیز هميشه نشانگر استقلال بادگیرنده نیست. منبع کنترل: درونیها معتقد به مهارت و بیرونیها معتقد به شانس

صفحه 100:
‎.١‏ یادگیری تک حلقهای: اعمال این نوع یادگیری بطور خودکار مطلبق با تجارب پیشین و ارزش‌های موجود در فرد یادگیرنده صورت میپذیرد. ‎-Y‏ یادگیری دوحلقهای: در قالب تجارب و طرحوارههای قبلی نمی گنجد و یادگیرنده را بسوی تغییر بنیادی طرح‌وارههای ذهنی خود سوق میدهد. آرگریس یادگیرنده موفق را یادگیرنده دو حلقهای مینامند. * شان با معرفی دلنش- در- عمل (دلنش عملی) و تفکر- در- عمل (تفکر عملی» بهترین پرورشکاران و موفقترین یادگیرندگان را اعمالگران تفکر در عمل می‌داند. * سنگه مدلهای ذهنی را به عنوان یکی از پنج شاخهی اصلی یادگیری سازمانی معرفی میکندد. * روانشناسان علم شناخت. تجربیات قبلی یادگیرنده را به یک اندازه بر اعمال یا تهقف فرآیند یادگیری مؤثر ميدانند. ۱

صفحه 101:
و۱۳ * مسائل زندگی فردی * توسعه وظایف * لازم به ذکر است که آمادگی بزرگسال برای یادگیری در ارتباط مستقیم با نیاز وی قرار دارد. پرات بانوجه به امر موقعیت محوری تجربیات یادگیری و تغییرات رفتاری یادگیرنده در شرایط گوناگون يادكيرى؛ به نقش هدایت و حمایت اشاره میکند. وی با ارلئه طرح مدل "چهار- ربع " به بررسی ارتباط ميان اين دو عامل مهم ميبردازد. * هدایت ‎direction)‏ نیاز یادگیرنده به دریافت کمک از سایرین در فرآیند یادگیری * حمايت (00016لا5: نیاز يادكيرنده به دريافت تشويق مؤثر از دیگران در فرآیند یادگیری

صفحه 102:
Cio a) * مسأله محور * زمینه‌ای * همانطور که تجربیات قبلی یادگیرنده در شکلگیری یادگیری, نقش مهمی را ایفا میکنند. تجارب موجود. نیاز به یادگیری و هدف نیل به آسن را در فرد معنی میبخشند. معمولاً بزرگسالان مطللب مرتبط‌با زندگی روزمره خود را سریعتر و بهتر میآموزند. "کلب "با توجه به این مهم. یادگیری تجربی را به عنوان یکی از مهمترین ارکان یادگیری عملی معرفی می‌نماید و در طرح مدل ۴ مرحلهای خود به بررسی تئوری و عملی این نوع یادگیری میپردازد.

صفحه 103:
‎bob‏ تجربی کلب ‏* دیوید کلب: یادگیری فرایند تولید اطلاعات از طریق ایجاد تغییر در تجربیات است. ‎.١‏ تجربیات عینی. درگیری کامل در تجارب نوین اینجا- و- در حال حاضر. ". مشاهده و تعمق. مشاهده دقیق و تفکر در زمینهی تجارب مختلف یادگیرنده. ۲ _ایجاد مفاهیم انتزاعی و تعمیم آنها. ایجاد مفاهیمی نو بر پایه ترکیب مشاهدات یادگیرنده و تثوریهای منطقی مرتبط, ۴ ارزیلبی کاربردهای مفاهیم نوین در موقعیتهای جدید. استفاده از تئوربهای مذکور جهت اخذ تصمیمگیریها و حل مشکلات.

صفحه 104:
* اساسا نگیزه یادگیری در بزرگسال. وی را برای حل مشکلات زندگی و در نتیجه رسیدن به احساس آرامش و رضایت آماده میسازد. * ولودوسکی انگیزهی فرد بزرگسال را در قالب ۴ مورد زیر تعریف نموده است: . . موفقیت. بزرگسال مایل است یادگیرندهی موفقی باشد. ۲ _اراده. بزرگسال مایل است در فرآیند یادگیری برای انتخابهایش» شخصاً تصمیم بگیرد. ۳ ارزش. بزرگسال مایل است چیزی را بیاموزد که خود. آن را بارزش و مفید بداند ۴ لذت. بزرگسال مایل است از مراحل یادگیری خود لذت ببرد.

صفحه 105:
| تخصص: سطح بالای اطلاعات و میزان آمادگی در مربی. * مربی در مورد یادگیرندگان (نیازهای آنهاء خصوصیات و ...) اطلاعات مفیدی دارد. * مربی اطلاعات مذ‌کور را به خوبی میشناسد. * مربی آمادگی لازم برای انتقال این اطلاعات از طریق اعمال فرآیندهای آموزشی را دارد. ۲ _ همدلی: توانایی درک شناخت و توجه به امور مختلف * مربی با دیدگاهی واقعگرانه نیازها و انتظارات یادگیرنده را شناسایی میکند. * مربی با درنظر گرفتن سطح تجربی و پیشرفت مهارتهای یادگیرنده. روشهای آموزشی مناسب را بکار میبرد. * مربی همواره دیدگاههای مختلف یادگیرنده را مورد توجه قرار میدهد.

صفحه 106:
۳ اشتیاق:ارزشگذاری و تعهد توسط مربى. * مربی موارد درسی را با ارزش و مهم میداند. * مربی با مدیرت احساسات. انرژی و سرزندگی, خود را فردی متعهد معرفی مینماید. ۴ وضوح: توانایی ارتباط و حفظ نظم و انسجام در سیستم آموزشی * رفتارهای مربی برای یادگیرندگان معنیدار و هدفمند میباشند. * مربی یادگیرنده را در مسیر درک بهتر مطالب آموزشی یاری میکند.

صفحه 107:
* با اراته یکی از تجربیات خود. اصل "نیاز به دانستن " در یادگیرنده را توضیح دهید. * با ارائه يكى از تجربيات خود. اصل "یادگیری خود- محور" را توضیح دهید. * با ارائته یکی از تجربیات خود. اصل "تجربیات قبلی" در یادگیرنده را توضیح دهید. * بارنه یکی از تجربیات خود. اصل "آمادگی برای یادگیری" را توضیح دهید. * با رئه یکی از تجربیات شوده اصل "جهت یادگیری برای حل مشکل " ر توضیح دهید. * با ارائه یکی از تجربیات خود. اصل "انگیزه یادگیری" را توضیح دهید.

صفحه 108:
0 1 بزرکسالان

صفحه 109:
تفاوتهاى فردى يادكيرنده الف) ادراكى ‎.١‏ تواناييهاى ذهنى و كلى * توانایبهای مرتبههای (سیال. متبلور و فضايى) ۲. تواناییهای ذهنی اولیه * محصولات ؟ عملکردها * محتوا

صفحه 110:
۳ کنترلگرهای ادراکی * وابستگی و عدم وابستگی میدانی * مفصلهای میدانی نتومتت ادراک * توجه کانونی * عرضه مقولهای * پیچیدگی و عدم پیچیدگی ادراکی * خودکاری قوی در مقابل ضعیف ‎F‏ شیوههای ادراکی: جمعآوری اطلاعات * تصویری/ لمسی * تجسمگرا/ بیانگرا * هم سطحی/ بزرگنمایی

صفحه 111:
تفاوتهاى فردى يادكيرنده ۵. شیوههای ادراکی: ترتيب اطلاعات * زنجیرهای/ کلی * شیوههای مفهومی ۶ شیوههای یادگیری * طرح شیوه ادراکی ‎Hill‏ ‏* شیوههای یادگیری ‎Kolb‏ ‏* شیوههای یادگیری ۷۲۳ ,۱۱۳ * شیوههای یادگیری 866۳۵۲ -66۲۵518 * شیوههای یادگیری 5۲690۲6

صفحه 112:
۷. شخصیت: ت: روشهاى توجه و درگیرسازی تحمل انتظارات غیرواقعی تحمل ابهام تحمل اضطراب ۸ شخصیت: شیوههای انتظار و تشویق * محل کنترل * درونگرایی/ برونگرایی * انگیزه پیشرفت * خطرپذیری و احتیاط ج) دانش قبلی ‎٩‏ دانش قبلی * دانش قبلی و پیشرفت

صفحه 113:
(۳0 om 1 ‏آينده‎ ١

صفحه 114:
تحقیقات در زمینه آندراگوژی سه گستردهی اصلی پیشرفت علمی آندراگوژی: af x ایجاد یک تعریف نظری واضح (آندراگوژی در عمل) ایجاد و توسعه ابزار سنجش دقیق با عملکردی روان سنجی (اصول و فرایند آموزش بزرگسالان) پرسشنامه جهتگیری آموزشی- پرورشی (200) پرسشنامهی عملکرد آندراگوژی ۵۳۱ مطالعات اعتبار سنجی: ارزشیابی پیامدها انگیزه و رضایت یادگیری یادگیری استفاده از آموختههای فرآیند یادگیری در موارد مرتبط ‎HRD b‏

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان