صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
مسجد . : مسجد نپایشگاه و ‎Jaa‏ گردهمایی مسلمانان است. واژه مسجد عربی‌شده مَ زگت فارسی است كه به همان معنا در قدیم بکار می‌رفته‌است. هنوز هم برخی از تیایشگاه‌های تاریخی ايران مانند اسبی مزگت (مسجد سفید)_در گپلان همان نام فارسی خود را حفظ کرده‌اند: عرب‌ها پن از وام‌گیری این واژه از پارسی» آن, را درم زبان خود صرف کرده و از آن ريشه سجد و واژه‌هایی مانند سجود و سجاد و سجاده ساختند:

صفحه 4:
اجدی که در | مقدور استقا

صفحه 5:
ساختمان مسجدها از بخش‌های گوناگون زیر تشکیل شده‌اند: ‎jee‏ 2 حله‌خانه ae 71 St

صفحه 6:
سردر به دروازه‌های بزرگت و روزنه‌های اصلی ورود به ساختمان‌ها يا محوطه‌های ویژه» منرتر می‌گویند. در محل سردر نهادهای مهم معمولاً سازه‌های ویژه‌ای ساخته می‌شود تا ورودی اصلی آن مجموعه را ناناب و برای همگان آشکار و نمایان سازد که به خود این سازه‌ها نیز: سردر گفته می‌شود. این سازه‌ها معمولاً نقش نمادین نیز دارند و شکل آن‌هاٍ‌با موضوع فعالیت نهاد مربوطه ارتباط دارد. معمولاً برائن نهادهایی آ2انند مسجدهای مهم كليساهاء ساختمانهاى دولتى» وزارتخانه‌هاء دادگستری‌ها و همجنين مدارس دينى_و,كاروانسراها بسزدرهای. بزرگ..,باخته. می‌شوند. ,از سردز‌های مشهور در ایران سردر دانشگاه تهران است.

صفحه 7:

صفحه 8:
استانه + آستانه به معنی ادن ورودی است. ‎٠‏ آستانه بايتخت قزاقستان است.آستانه به تازكى به بايتختى قزاقستان درآمده ست.پایتخت ‎Me ray uc‏ است كه به دستور (نظربايف)در سال 90 به آستانه انتقال داده شد. ‏۰ آستانه شهری در استانگیلان نت (گیلان یک استان شمالی در ایران است) . ‏٠_آستانه‏ شنهری است تاریخی که درگذشته به کرج,شناخته هي ۳ است و در جنوب غربي استان مركزي در ایران مي باشد .

صفحه 9:
a ‏و دیگر کشوفای اسلامی است و بیشتر در معماری‎

صفحه 10:
مناره‌ها از آچهار جز ء اصلی تشکیل شده‌اند* صقهان و خسرو گرد سبزوار مربعی شکل بوده و ین و مناره زيار هشت ضلعى.

صفحه 11:
* محراب جايي جد است که امام و پا پیش‌نماز در اثنای نماز گزاردن در . محراب »در گوشه قبله مسجد قرار | دارد. به طورایکه#با ایستادن امام یا پیش نماز رویش به سمت قبله باشد و نمازری‌گزارد. ‎ee‏

صفحه 12:

صفحه 13:

صفحه 14:
۰ رسول اکرم (ص): ۰ كسي که مسجدي را جاروب کند خداوند ثواب آزاد کردن بنده رابرایش"متي نویسد وكسي که از مسجد به مقدار آنچه در چشم وأقع مي شود خارج کند خداوند متعال براي او دو برابر پاداش»از رحمت خود عنایت مي فرماید ۰ كسي که روز پنجشنبه «شب جمعه مسجد را جاروب ‎US‏ واز مسجد به مقدار گرد وعیّاوي که در چشم واقع مي شود خارج سازد خداوند آورا مي بخشد

صفحه 15:

صفحه 16:
هروشن کردن فضاي مسجد: *تأمین نو.كافي در مسجد ٠بيش‏ بيني وسِاتّل [إوشنايي. در هنگام,قطع برق

صفحه 17:

صفحه 18:
* سخوشبو كردن مسجد خوشبوسازى فضاى مسجد با استفاده از بخور ).قسط ( قو)-گیاه &-0( 93298) 25.0 ©.عود هندی(شاخه) ©©. گلاب . مشک (مو)ماده خوشبو ناف آهو weed

صفحه 19:
سر و صدا * هر اقدامی‌که موّجب آلودگی صوتی در مساجد شود» دستور پرهیز داده شده است. ‎٠‏ اما به نظلز می‌زسد که در ساخت مساجد امروزی مسئله آلودگی صبوتي,چندان مورد توجه نیست و بسیاری از مناجد مثا در خیابانهای پر رفت و آمد,و پر سر .و صدا واقع هستند.

صفحه 20:
‎De 5‏ جح . بان‌های پر رفت و آمد و پر سر و ظندا ‎

صفحه 21:
1 سر و صدا ‎ad >‏ این موارد باید در هنگام تعیین محل ساخت مسجد لحاظ شود و مسجد در مکانی ساخته شود که از آلودگی‌های صوتی و هرگونه آلودگی مجیطی دیگر فاصله داشته باشد. ۱ ‏+ جتی بلندگوی مسجذ باید به گونه‌ای باشد.15 صدای ناهنجار تولید نکند.

صفحه 22:
‎Bebe cals‏ أو شستوشوى كاء بد كاه فرفرلا ‏* استفاده از مواد ضدعفونى مناسب براى شستوشوى به كاه صَحَنَّها ‏* نظاقت كليّ قمستها ( آأشيزخانهانبارءحياطسرويس ‏بهداشتى » وضوخانه و<١‏ ‏* شستش شستشوي روزانه اتگیره ها ونرده هابا استفادهاز ‏دستمال يا اسك نج به مواذ تقد کننده با استفاده از ‏دستكش بد

صفحه 23:

صفحه 24:

صفحه 25:

صفحه 26:

صفحه 27:

صفحه 28:

صفحه 29:

صفحه 30:

صفحه 31:

صفحه 32:
محل سجده *- به منظور: پاکیزه بودن محل سجده به عرض (0سانتیمتر روي فرش قرار داده وزوذ به وگ شستشو گردد

صفحه 33:

صفحه 34:

صفحه 35:

صفحه 36:
زباله دان ۰ م»تهیه زباله دان درپوشدار همراه‌با کیسه زباله وتخلیه آن در اسرع وقت

صفحه 37:

صفحه 38:

صفحه 39:
*-خؤددار يي از أو ردن ميت به داخل مسجد

صفحه 40:
نصب توري *-نصب توري براي درب وپنجره جهت جلوگيري از ورود حشرات ازجمله مكس.ويشه به داخل مسجد

صفحه 41:
مهرهاي مساجد و یز ۰ 7 ‎Bi, sy‏ دن مهرهاي مساجد هر چند وقت یکبار با سوهان وسنباده

صفحه 42:

صفحه 43:

صفحه 44:
خوابیدن از ‎oe‏ در خانه خدا جدا*

صفحه 45:
i ‎gh‏ )3 موزائيك ويا سنك جه كف ها وشبستانها وسنككاري ‎

صفحه 46:

صفحه 47:
z 1 6-۰ تمیز 1 تمیز کرد ‎O‏ مرتب درب

صفحه 48:
0-۰)خودداري از آلوده سازي ‎tales‏ با دود زیانبار سیگار , وعمآوري کلیه زیر سیگاریها

صفحه 49:

صفحه 50:
0-۰تهبه کارت سلامت پزشکي ؛ براي متوليان واستفاده راز[ وش .سفید جهت !پذیر آپنیل

صفحه 51:
0-۰نگهداري قند ۰ شکر وچاي در محلي خشك وعاري از رطوبت در ظروف: سر بسته وبه دوراز هر گونه آلودگی7 گرد وخاك ودر حد امکان تهیه کمد درب دار

صفحه 52:

صفحه 53:

صفحه 54:
00-۰ استفاده از ظرف يكبار مصرف جهت سرو چاي شربت وآب درغیر اینصورت استکان ونعلبكي با وایتکس یا با محلول ضدعفونی کننده

صفحه 55:

صفحه 56:

صفحه 57:
*-00جلوگيري از ورود افراد متفر قه فاقد آبدازوخانة 0

صفحه 58:

صفحه 59:

صفحه 60:
».-گذاشتن کپسول آتش نشاني به تعداد مورد نیاز در مسیر هاي رفتآقد #شبستانهاي | i

صفحه 61:

صفحه 62:

صفحه 63:

صفحه 64:
نصب نرده و حفاظ در محلهاي لازم

صفحه 65:

صفحه 66:

صفحه 67:
*دقت در نصب وسايل كرما زا وسرما زا ٠رعايت‏ احتیاطات لازم

صفحه 68:

صفحه 69:
* البسه توزیع:: هر نوع البسه مخصوص عزاداري ونبز چادر ومقنعه در مساجدکه بصورت مشترك استفاده مي شوند م92 ‎en‏

صفحه 70:

صفحه 71:
* بهداشت وضو خانه و توالت مساجد : ۰ محل توالتها بصورت بهداشتي ودور از محوطه مسجد ساخته شود ۰ دیوار هاي توالت کاشيكاريموکف آن با مبنگ یا سراميك مفروش گرد ۰ نصب هواکشها قوي در تك تك تؤالتها راهرهها ومحل وضو خانه

صفحه 72:
تر لاس افا ی و کف ان با سنگ سراميك ‎ST SET‏

صفحه 73:

صفحه 74:
۳ "۹ ۱ «لوله كشي صابون أمايع '

صفحه 75:

صفحه 76:
*تعبیه محلي براي شستشوي پاها ید از وضو گرفتن در وضو خانه ونهادن شیر آب «به ارتفا 000 سانتي متر از تطح زمين

صفحه 77:

صفحه 78:
گند زدايي پرکلرین

صفحه 79:

صفحه 80:
نصب رخت آویز در

صفحه 81:

صفحه 82:

صفحه 83:
شستشو وگند زدايي روزانه توالت ها مساجد * نصب سیفون در همه اطاقهاي توالتها * تأمین نور كافي در توالتها حتي در زمان قطع برق + عدم.اننتفاده از حوله عمومي

صفحه 84:

صفحه 85:
آبدار خانه

صفحه 86:
‎٠ 8‏ 4 ۱ آبدار خانه ۰ بهداشت استکان و نعلبکي ‏شست‌وشوي استکان‌هاآو»نعلبكي با آب و مواد شوینده ضروري است. اگر استکان‌ها را در طشتي بریزیم که در داخل آن به ازاي هر 60 لیتر آب 0 قاشق مرباخوري (9 گرم) پرکلرین اضافه شود» پس از 00 دقیقه تا نیم ساعت هم آنها | ضند عفوني کرده‌ايم و هم کدورت و تيرگي آنها بر طرف شده و کاملا شفاف خواهند شلذ.گاهي دیده مي‌شود استکان‌ها را در داخل ظرفي ريخته و در آن ظرف مقدازي آب.سَریزند و پس از پاك شدن رنگ چايي» دوباره از آنها استفاده مي‌کنند( اين كار نه تتهّاٍسردمند نیست بلکه مجموعه آلودگي‌ها را که با تماس دهان به استگان‌ها رولي آنها بافي مانده در آب منتشتن مي‌کند و تمام استکان‌ها را به مجموعه آلودگي‌هاء آلوده مي‌سازد و هرگز سزاوار نیست که از نمازگزاران و عزاداران اهل بیت(ع) با استكانهاي آلؤتاه پذيرايي کنند.

صفحه 87:
‎٠ 8‏ 4 أبدارخانه 3 . وابهذاشت چاي ۰ ۲۱ ‏چاي پررنگ زیایعٌش و چاي کمبرنگ سودمند است - گاهي به عنوان تقلب چاي مصرف شده را خشك کرده و مجددا پس از آمیختن آن به رنگ» خشگ مي‌کنند و با چاي سالم مخلوط مي‌کنند. يك راه آسان براي تشخیص این تقلب اين است که در يك لیران مقداري آب سرد مي‌ريزيم» سپس کمي از چا خشك را روي آب سرد داخل ليوان مي‌ريزيم به طورري که چاي ‎Gg)‏ بماند» اگز از ذرات چاي رنكي به سرعت شبیه رشته خارج شد دلیل بر تقلب در چاي ات

صفحه 88:
هبوت ای . آلبالو» سكنجبين» بیدمشك» شربت زطرشی و مقد وا درخ لد مجن عزاداري dae) os , ‏د» در این صورت حتما‎

صفحه 89:
اگر از شیر شود لازم است يا از شیر پاستوریزه و سالم استفاده شود.وءپارشیر محمولي راقبل از ۲

صفحه 90:
فآده از ظروف يك بار مصرف در بانوع غذاء كاري آسان و 277721147 خ حلوا نيز ميتوان از نان بستني يا 5 نی/استفاده کرد تا به. نواز شير به هيج عنوان 2 95

صفحه 91:
Bia وقتي قرب 9 ٠ کت وخ | a است | 3 oY

صفحه 92:
‎٠ ۱‏ انتخاب مواد اولیه سالم ي تا اهتگام طبخ باید با مراعات اصول بهداشتي تون مثلا گوشت» مرغ و ساير مواد يخجال يا فریزیر نگهداري شوند. همچنین ز ريت خام استفاده شود قبل

صفحه 93:

صفحه 94:
‎lad a‏ آماده شدن غذآ تا مصرف آن فاصله به و به سردي برود. ‎i‏ ‏غذا ساعت‌ها قبل از مصرف آماده ات جدي در بي داشته باشد. ‎re 3 ‏ان كم > 0 ‎ws jo‏ خوا هد ‎

صفحه 95:
4 غذاي پخته پخته شده را از پیش آماده کرده و در

صفحه 96:
اده غذاين بخته شکه با موایت ۳۰۰۰ خته نشده با آنها | ‎oe‏

صفحه 97:
يك بار براي سرخ كردن مورد استفاده و سمي به نام آكرولئين و مواد زيان بخش

صفحه 98:
۰ یب زميني ۱ 1۱۱ = در سيبزق انه زده یا سيب‌زميني که زیر پوست آن در اثر انبا مقابل نور سبز شده است و همجنين در 3 30 مین آنها یز و خراب شدهه سم

صفحه 99:
پرورش ‎aes,‏ سالم» شرایط ويژه‌اي مثل اعمال ‎Tal‏ ایط بهداشتي محل نگهداريي دام» معاینه و بعد از ذبح و اعلام صحت گوشت عرضه و ‎a‏ گوشت

صفحه 100:
‎ee 3 10 &‏ ۳ . 1 یه» طبخ» توزیع و شست‌وشوي ظروف نقشي دي را با توجه به اصول آن به طور جدي ‏انه و وسایل آن خا بيد كاملا يكيزه و به ور ار مر

صفحه 101:

صفحه 102:
‎٠‏ بوي بد عرق زیز بغل با نظافت 3الْمَيبین» بوي نامطلوب عرق کمتر دیده مي‌شود اما به هر جال:در ایام عزاداري که پوشیدن لباس‌هاي سیاه معمول اتف زاداري و سينه‌زني ممکن است به ‎le‏ ‏تعریق بوي نامطلوب (بوي حاصل از تجزیه 1 بات«از دیگران را فراهم ساز مي‌کند به مسأله نظافت, ‎

32,000 تومان