پزشکی و سلامت مراقبت‌های بهداشتی

بهداشت و ایمنی مواد غذایی

behdasht_va_imeni_mavade_qazaee

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “بهداشت و ایمنی مواد غذایی”

بهداشت و ایمنی مواد غذایی

اسلاید 1: بهداشت و ايمني مواد غذايي راهنماي آموزش تغذيه در دوران مختلف زندگيواحد بهبود تغذيه جامعهشبكه بهداشت ودرمان فلاورجان

اسلاید 2: غذاي خوبغذايي است كه تركيب آن موافق با نيازهاي بدن باشد و در عين حال سالم و بدون آلودگي به مصرف انسان رسيده باشد

اسلاید 3: در بسياري از موارد غذاي خوب وكافي با دست انسان به غذاي آلوده و بي ارزش و حتي زيانبخش تبديل مي شود.

اسلاید 4: بهداشت مواد غذاييكليه موازيني كه رعايت آنها در توليد ،نگهداري،عرضه مواد غذايي ضروري است تا ماده غذايي سالم با كيفيت بالاي بهداشتي به دست مصرف كننده برسد .پس در بهداشت مواد غذايي در مرحله اول سالم بودن غذا و پس از آن بالا بودن كيفيت خوراكي آن مد نظر مي باشد.

اسلاید 5: ایمنی مواد غذاییرعایت ایمنی غذا به مفهوم رعایت تمام نکات و شرایط و قوانین لازم در مراحل مختلف تولید، فرآوری ،حمل و نقل ،فروش نگهداری و مصرف است تا غذایی ایمن ، سالم و با ارزش غذایی بالا به دست مصرف کننده برسد.در ایمنی مواد غذایی سالم بودن غذا و پس از آن بالا بودن کیفیت خوراکی یعنی ارزش تغذیه ای حائز اهمیت است

اسلاید 6: فساد مواد غذاييبه كليه تغييراتي گفته مي شود كه خوردن ماده غذايي را براي بدن زيان آور مي كند.در واقع غذاي فاسد غذايي است كه خوردن آن از نظر حفظ سلامت انسان به صلاح نباشد.

اسلاید 7: عوامل مؤثر در فساد مواد غذايي1-ميكرو ارگانيسم ها )شامل باكتري ها-قارچ ها-كپك ها- مخمرها)2 – حشرات و جوندگان ( مثل شپشك گندم و برنج ،لمبه آرد ،كرم سيب و ساير ميوها ،مورچه و سوسك ، ملخ و غيره )3-عوامل فیزیکی )گرما-رطوبت- نور ؟؟4 -عوامل شیمیا يي )سموم- رنگهاي غير مجاز ؟؟؟

اسلاید 8: سرعت فساد پذيريمواد غذايي زود فاسد شونده :(شير،گوشت ،مرغ ،ماهي)آنها را براي مدت كوتاه آن هم در يخچال مي توان نگهداري كرد

اسلاید 9: مواد غذايي نيمه فساد پذير: اين مواد غذايي را در هواي خنك و بيرون يخچال براي مدت كوتاهي مي توان نگهداري كرد . (مثل سبزي وميوه)

اسلاید 10: مواد غذايي دير فساداين مواد غذايي را مي توان در شرايط مناسب براي مدت طولاني نگهداري كرد (مثل حبوبات و دانه هاي خشك)

اسلاید 11: به عنوان یک قانون کلی هرچه در تهیه غذا آب،زمان و روغن کمتری استفاده شود مواد مغذی کمتری از بین خواهد رفت.

اسلاید 12:

اسلاید 13:

اسلاید 14: آب پز کردنمصرف آب زیاد و افزایش زمان پخت باعث از بین رفتن ویتامینهای محلول در آب می شود.بهترین روش آب پز کردن:استفاده از کمی آب،حرارت ملایم و ظروف دربسته است

اسلاید 15:

اسلاید 16: پوست گیری پوست گیری صیفی جات قبل از پخت باعث کاهش قابل توجه در مواد مغذی آن می شودبهترین روش برای مصرف سبزی ها مصرف بصورت تازه و خام است.

اسلاید 17: بخارپز کردنسالمترین روش پخت غذابه علت پخت طولانی تجزیه ویتامین c زیاد است اما بقیه مواد مغذی حفظ می شود

اسلاید 18: بخارپز کردنگذاشتن درب ظرفابتدا آب را به جوش آورید سپس سبزی را داخل آن بریزیدبه هیچ عنوان از جوش شیرین برای حفظ رنگ سبزی استفاده نکنید این کارباعث از بین رفتن ویتامین های cوBو برخی مواد معدنی می شود.حرارت ملایم

اسلاید 19: تفت دادنبه جای سرخ کردن از تفت دادن مواد غذایی با حرارت کم استفاده کنید روغن مصرفی از نوع مایع باشد

اسلاید 20: نکات ضروری در مورد پخت خورشت هاتفت دادن گوشت خورشت برای جلوگیری از کف کردن آن در موقع پخت و درنتیجه جلوگیری از بد رنگ شدن خورشحرارت ملایم با آب کماضافه کردن سبزیجات بعد از پخت گوشتسرخ نکردن سبزیجات بلکه تفت دادن آن و گذاشتن درب ظرف موقع تفت دادنهم نزدن زیاد خورشت (هم زدن زیاد باعث له شدن مواد درون آن می شود)اضافه کردن نمک و ترشی در آخر طبخ

اسلاید 21: کباب کردنکباب کردن روی زغال روش سالمی نیست چون حرارت زیاد باعث سوختن چربی گوشت و ایجاد مواد سرطان زا می شود.گوشت را قبل از کبابی کردن در سس بخوابانید این کار باعث مرطوب و پایین نگه داشته شدن درجه حرارت می شود.تهیه قطعات کوچکاستفاده از گوشتهای لخم(چربی کمتر باعث کاهش شعله و دود می شود.)گوشت را در معرض شعله قرار ندهید.پشت و رو کردن مداوم گوشت

اسلاید 22: روشهاي نگهداري مواد غذايي

اسلاید 23: نگهداري به كمك حذف يا كنترل مقدار آب1-انجماد2-خشك كردن3-اضافه كردن نمك يا شكر

اسلاید 24: خشك كردن ميوه وسبزيميوه ها وسبزيها در زمان برداشت تا 90درصد وزن خود آب دارند واگر بتوان آب آنها را 14درصد رساند ميكروبها غير فعال مي شوند و مي توان ميوه ها وسبزيها را ذخيره ونگهداري كرد.

اسلاید 25: محصول مورد نظر،وسايل كار ودست ها را پيش از كار بايد به دقت شست وتميز كرد.ميوه ها وسبزيها را روي ظرف هاي شسته شده و آماده قرار داد و روي آنها را بايك پارچه تميز و نازك پوشاند و محل خشك كردن بايد بدون گرد و خاك باشد.ميوه ها وسبزيهاي خشك شده را بايد در ظرف هاي در بسته و دور از گرد و خاك نگه داري كرد.سبزيها را بايد طوري خشك كرد كه رنگ آن از بين نرود. هنگام خشك كردن ميوه وسبزي به نكات زير توجه كنيد

اسلاید 26: مراحل تهيه سبزي خشكسبزي را پاك كرده ومواد زائد وصدمه خورده را جدا كنيد.سبزي پاك شده را شسته وآب كشي كنيد تا آب آن كاملا خشك شود .جهت جلوگيري از زرد شدن سبزيها كمي آنها را خرد كنيد.سبزيها را بروي پارچه تميزي در آفتاب پهن كنيد .براي جلوگيري از آلودگي يك تنظيف يا توري نازك روي آنها قراردهيد.بعد از 5-4ساعت پارچه اي كه سبزيها روي آن قرار دارد به سايه منتقل كنيد.بعد از 2-1روز مي توان سبزي را دركف دست ريخت وبا كف دست ديگر آن را ساييد اگر كاملا پودر شدند نشان دهنده خشك شدن سبزي است.

اسلاید 27: نگه داري مواد غذايي با استفاده از سرمانگهداري در يخچال خانگيمنجمد كردن

اسلاید 28: نگهداري مواد غذايي با استفاده سرماسرما يكي از بهترين راه هاي نگهداري مواد غذايي است در خانه ها براي اين كار از يخچال خانگي استفاده مي شودبعضي مواد غذايي فساد پذير مانند گوشت ، شير ، تخم مرغ حتي سبزي ها و ميوه ها را نمي توان به مدت طولاني در يخچال خانگي نگه داري كرد .

اسلاید 29: چند نكته مهم درنگهداري مواد غذايي در يخچالشير پاستوريزه يا جوشيده را مي توان فقط 2تا 3 روز در قسمت پائين يخچال خانگي نگهداري كرد .انواع گوشت قرمز را به شرط اين كه بهداشتي تهيه شده باشد و تازه بدست مصرف كننده رسيده باشد فقط براي حدود يك هفته در قسمت جا يخي نگه داشت .زمان نگه داري گوشت هاي سفيد مانند مرغ و ماهي از اين مدت هم كمتر است

اسلاید 30: درجه حرارت قسمت پائين يخچال خانگي بسته به بي عيب و نقص بودن دستگاه هاي آن و همچنين مقدار غذايي كه در آن نگه داري مي شود و بالاخره بسته به دفعاتي كه در يخچال باز و بسته مي شود متفاوت و بين 1+ درجه سانتيگراد ( در شرايط مطلوب ) و 10+ درجه سانتيگراد ( در شرايط نامطلوب ) متغير است .به طور متوسط درجه حرارت قسمت پائين يخچال را 4+ درجه سانتيگراد در نظر مي گيرند

اسلاید 31: نگه داري مواد غذايي در منزلروي هم انباشتن مواد غذايي به ويژه آنهايي كه تنفس مي كنند مانند سبزيها ،ميوه ها و حبوبات و غلات مناسب نمي باشد وبراي جلوگيري از فساد آنها بايد در ظرف ،كيسه ها وگوني هاي مناسب قرار داده و اين ظرف ها وكيسه ها را با فاصله هاي معيني روي هم يا دركنار هم گذاشت .

اسلاید 32: روش استفاده از يخچال و فريزرخونابه هايي كه هنگام خارج كردن مواد غذايي از حالت انجماد از گوشت خارج مي شود با رعايت اصول بهداشتي ،مجددا به غذا اضافه شوند.يخچال را بيشتر از ظرفيت آن پر نكنيد. يخچال را در يك سطح صاف وتراز قرار دهيد.هر قدر سرعت انجماد بيشتر باشد تغييرهاي نامطلوب كمتر است.

اسلاید 33: نكات اساسي در خريد، آماده سازي ، پخت و مصرف مواد غذايي

اسلاید 34: شير سالم طعم مطبوعي دارد، كمي شيرين بوده و رنگ سفيد مايل به زرد دارد . شير يكي از غذاهاي بسيار مفيد است ولي خيلي زود آلوده مي شود و محل مناسبي براي رشد ميكروب ها مي باشد شير و فرآورده هاي آن

اسلاید 35: اگر از شير خام استفاده مي كنيد ، حتما آن را به مدت يك الي 5 دقيقه بجوشانيد و سپس مصرف كنيد . سعي كنيد ، از شير پاستوريزه (شير كارخانه اي) استفاده كنيد. شير پاستوريزه را مي توان تا 2 الي 3 روز در يخچال نگهداري كرد. در بيرون از يخچال زود فاسد مي شود .شير و فرآورده هاي آن

اسلاید 36: اما شير استرليزه تا زماني كه درب آن باز نشده است براي مدتي خارج از يخچال قابل نگهداري است .پس از باز كردن درب قوطي شير استرليزه بايد در يخچال نگهداري مي شود .در زمان خريد شير پاكتي يا شير شيشه اي بايد به تاريخ مصرف آن توجه كرد .شير و فرآورده هاي آن

اسلاید 37: از مصرف پنير تازه بپرهيزيد مگر اين كه با شير پاستوريزه تهيه شده باشد و يا اين كه براي درست كردن آن ، به كمك ماست ، سركه يا ابليمو از شير در حال جوشيدن استفاده شده باشد .

اسلاید 38: هنگام خريد كشك مايع دقت كنيد كپك زدگي و بوي نامطبوع نداشته باشد. كشك مايع را قبل از مصرف به مدت 15 دقيقه بجوشانيد .شير و فرآورده هاي آن

اسلاید 39: از بستني هايي كه با شير جوشيده شده و يا پاستوريزه تهيه شده اند استفاده كنيد. به منظور پيشگيري از بيماريهاي مزمن مانند قلب و عروق و ... براي افراد بزرگسال، توصيه مي شود از شير و فرآورده هاي لبني كم چرب استفاده نمايند. شير و فرآورده هاي آن

اسلاید 40: گوشت ، غذاهاي گوشتي و تخم مرغ *گوشت سالم داراي خصوصيات زير است : رنگ طبيعي داشته باشد –بوي بد ندهد-سطح آن ليز و مرطوب نباشد و مهر كشتارگاه داشته باشد. *گوشت يخ زده را به همان صورت در فريزر نگهداري كنيد .*در موقع خريد گوشت بصورت چرخ كرده بهتر است از فروشنده بخواهيد كه عمل چرخ كردن در حضور شما انجام شود . *در مصرف مغز و زبان به علت دارا بودن چربي زياد افراط نكنيد .

اسلاید 41: مرغ سالم داراي پوست شفاف و مرطوب بوده و بوي بد نمي دهد .گوشت مرغ نگهداري شده ، در شرايط نامناسب خاكستري و گاهي سبز رنگ است و مصرف كردني نيست .گوشت ، غذاهاي گوشتي و تخم مرغ

اسلاید 42: از مصرف مرغ هايي كه دچار لاغري شديد هستند ، خودداري كنيد . اندازه متوسط مرغ بهترين است زيرا چربي آن كمتر است.  قبل از پختن و مصرف گوشتهاي قرمز تمام چربي قابل ديد آن را جدا كنيد پس از پختن نيز مي توانيد آ نرا در يخچال بگذاريد تا سرد شود و آنگاه چربي هاي اضافي را جدا كنيد. پوست مرغ را كه داراي چربي زياد است بكنيد تا آنجا كه ممكن است از سرخ كردن گوشت دوري كنيد و در عوض آن را بخارپز كنيد . *هنگام خريد تخم مرغ به تازه بودن آن توجه كنيد (در ته آب نمك قرار مي گيرد. ) گوشت ، غذاهاي گوشتي و تخم مرغ

اسلاید 43: سبزي و ميوه ها ميوه ها و سبزي را تا حد امكان بصورت خام مصرف كنيد. براي خرد كردن سبزي از چاقوي تيز استفاده كنيد .براي پختن سبزي ها ، ابتدا آب را بجوشانيد و سپس سبزي را در آن بريزيد و به مدت 20 دقيقه بپزيد. هنگام پختن سبزي ها در ظرف را ببنديد و از پختن آنها به مدت طولاني خودداري كنيد .

اسلاید 44: ميوه و سبزي را تازه خريداري و مصرف كنيد و از انبار كردن آنها به مدت طولاني در منزل خودداري نماييد. براي نگهداري ميوه ها در يخچال بايد توجه داشت كه هواي سرد در اطراف ميوه جريان پيدا كند . از نگهداري آنها در داخل كيسه هاي نايلون خودداري كنيد .

اسلاید 45: براي نگهداري غذاي پخته در يخچال نبايد از ظرف هاي بزرگ استفاده كرد چون قسمت هاي مياني غذا ديرتر سرد شده و ميكروبها مي توانند در آن قسمت رشد كنند. غذاي پخته شده حتماً بايد در ظرف دردار در يخچال نگهداري شود .غذاي پخته را دركنار غذاي خام قرار ندهيد زيرا مي تواند موجب انتقال آلودگي از غذاي خام به غذاي پخته شود .غذاي پخته اي كه در يخچال نگهداري مي شود قبل از مصرف دوباره بايد به خوبي گرم شود به طوري كه همه جاي آن تاحدود 70 درجه سانتيگراد حرارت بگيرد

اسلاید 46: ميوه و سبزي را قبل از نگهداري در يخچال به روش زير شسته و بسته بندي كنيد : 1- ابتدا بايد سبزي ها را با آب شست و به خوبي پاك كرد تا گل و لاي و مواد اضافي آنها را از بين برد2- براي از بين بردن تخم انگل ها بايد سبزي ها را در يك ظرف مناسب با حجم سبزي ريخت و آن را از آب پر براي هر ليتر 1 تا 3 قطره مايع ظرفشويي در ظرف ريخت سپس با دست به هم زد تا تمام سبزيها در كف حاصل از مايع ظرفشويي قرار گيرد. بعد از 5 دقيقه بايد سبزي ها را از ظرف خارج كرد و با آب سالم شست . 3-براي از بين بردن ميكروب ها بايد سبزي ها را كه در مرحله قبلي با مايع ظرفشويي شسته شده اند در مايع ضدعفوني كننده ريخت براي اين كار بايد در يك ظرف 10 ليتري آب ، يك قاشق چاي خوري پركلرين (گردكلر) را حل كرد و سبزي ها را به مدت 5 دقيقه در آن نگهداشت .

اسلاید 47: 4-پس از ضدعفوني كردن بايد سبزي ها را با اب سالم به خوبي شست و سپس مصرف يا بسته بندي شود .5-براي شستشوي ميوه ها و سبزي هايي كه در زيرزمين كشت مي شوند مثل هويج، سيب زميني و.... بايد ابتدا خاك روي آنها را با دقت پاك كرد و سپس با يك وسيله كه سطوح زبرتري دارد بخوبي شسته شود . 6-براي شستشوي كاهو ، كلم پيچ و... بهتر است ابتدا پرپر شده و سپس شستشو گردد.

اسلاید 48: روش پخت سبزي هاي خشك شدههنگام استفاده از سبزي هاي خشك شده ، مقدار لازم سبزي خشك را در مقدار آبي كه براي پخت لازم است خيس كنيد و بسته به نوع سبزي مدت 1 تا 5 ساعت به حال خود بگذاريد تا خيس بخورد سپس سبزي را همراه با آبي كه در آن خيسانده ايد به غذا اضافه كنيد تا بپزد يادآوري مي شود كه آب سبزي ها را نبايد دور ريخت زيرا مقداري از مواد مغذي سبزي در آن است اگر احياناً سبزي هاي خشك شده داراي مقداري گرد و خاك و يا شن ريزه باشد ابتدا آنها را سريع آب بكشيد و سپس به روش بالا آنها را خيس كنيد

اسلاید 49: غلات و حبوبات مواد غذايي خشك مانند گندم ، برنج ،حبوبات و.... را مي توان در هواي معمولي نگهداري كرد اما قبل از انبار كردن بايد دقت كرد حشره يا كپك نداشته باشد. مواد غذايي كه در منزل انبار مي شوند بايد هرچند وقت يكبار جابجا و از نظر آلودگي و فساد بررسي شوند.محل نگهداري نان بايد خشك و بدون رطوبت باشد چون ممكن است روي آنها كپك رشد كند .

اسلاید 50: حبوبات را قبل از پختن يك شبانه روز در آب بخيسانيد و آب آن را دور بريزيد و بعد بپزيد . در صورت امكان برنج را بصورت كته مصرف كنيد تا مواد غذايي آن در اثر آب كش كردن از بين نرود .از نان هاي سبوس دار به ويژه آنهايي كه از خمير مايه براي تهيه خمير آنها استفاده شده است استفاده كنيد . نان را به اندازه مصرف روزانه بخريد واز مصرف نانهاي كپك زده خودداري كنيد . غلات و حبوبات

اسلاید 51: نان به صورت روزانه تهیه شود در غیر این صورت نان به شکل اصولی قبل از قرار دادن در داخل یک نایلون تمیز خنک گردد زیرا در غیر این صورت نان داغ داخل نایلون به اصطلاح عرق کرده وبا توجه به رطوبت حاصل از تعریق ممکن است کپک بزند .آرد در محیط بسیار خنک ویا در داخل بسته بندی مناسب به شکلی که رطوبت یخچال راجذب نکند در یخچال نگهداری شود.نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه نان وغلات

اسلاید 52: از نانهایی استفاده شود که به جای جوش شیرین در تهیه آن خمیر مایه استفاده شده باشد زیرا نانهایی که از جوش شیرین تهیه شده اند عوارض متعددی نظیر ناراحتی های گوارشی ، کاهش جذب آهن و....همراه دارند.مصرف نانهایی که از آرد کامل تهیه شده اند به جهت ارزش تغذیه ای بالا توصیه می شود. (نان سنگک)نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه نان وغلات

اسلاید 53: مواد غذایی این گروه باید عاری از کپک زدگی بوده وهمچنین دچار له شدگی یا ضربه خوردگی نیز نباشد که در این صورت فساد میکروبی یا شیمیایی آن سریعتر رخ خواهد داد.در صورت کپک زدگی باید میوه وسبزی کپک زده از محیط یخچال خارج شوند. نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه میوه ها وسبزیها

اسلاید 54: میوه ها و سبزیها در زمان خرید بازمین تماس نداشته باشد.از قرار دادن سبزیها در داخل روزنامه یا نایلون های پلاستکی باز یافتی خودداری شود. میوه ها و سبزیها پس از شستشو باید در یخچال نگهداری شوند. نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه میوه ها وسبزیها

اسلاید 55: تخته آماده سازی گوشت از سبزیها جدا باشد و به جای تخته های چوبی از تخته های پلاستیکی فشرده استفاده شود.در صورت استفاده از تخته های چوبی بعد از استفاده باید آنرا به دقت شست و سطوح آنرا با لایه نمک پوشاند. نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه میوه ها وسبزیها

اسلاید 56: سبزی و میوه را نباید با نایلون در داخل یخچال قرار دادزیرا تعریق امکان ایجاد فساد را بیشتر می کند.برای جذب بهتر آهن مصرف لیمو ترش یا گوجه فرنگی یا فلفل دلمه ای به همراه غذا توصیه می شود.سبزی ها ومیوه ها بهتر است به صورت خام مصرف شوند تا ویتامینهای موجود در آن حفظ شود. نکات بهداشتی و تغذیه ای در خصوص گروه میوه ها و سبزیها

اسلاید 57: گوشت قرمز نباید دارای بوی نامطبوع باشد وسطح آن نباید لزج باشد.هر چه چربي گوشت بيشتر باشد مدت زمان نگهداري آن كوتاه تر است.از باز شدن یخ گوشت وانجماد مجدداً آن خودداری شود.جهت خارج کردن گوشت از حالت ا نجماد از روش حرارت دادن ،خیساندن در آب گرم و.... خوداری شود.جهت رفع انجماد مواد پروتئینی اصولی ترین روش این است که 24 ساعت قبل از مصرف ماده غذایی منجمد از فریزر به داخل یخچال منتقل کنید.نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه گوشت وحبوبات

اسلاید 58: لکه های سفید روی پوست مرغ بعلت انجماد آب زیر پوست است ومصرف چنین گوشتی بلا مانع است .از مصرف مرغ هایی که دچار لاغری مفرط هستند باید خوداری شود.(وزن زیر1500گرم)نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه گوشت وحبوبات

اسلاید 59: جوجه هايي كه براي كباب مصرف مي شوند نبايد كمتر از 300گرم وزن داشته باشند.مرغ سالم داراي پوست شفاف ومرطوب بوده وبوي بد نمي دهد.نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص گروه گوشت وحبوبات

اسلاید 60: ماهی سالم باید چشمان شفاف و برجسته داشته باشد پولک های آن به آسانی کنده نشود بوی نامطبوع ندهد زیر گوش ماهی قرمز روشن باشد جای فشار انگشت روی گوشت ماهی بعد از بر داشتن باقی نماند.ماهي هايي كه از راه دور مي آورند به صورت يخ زده خريداري كنيداز خريداري فيله ماهي و ماهي هاي پاك كرده بدون مشخصات بسته بندي خودداري كنيد.نکات بهداشتی و تغذیه ای در خصوص گروه گوشت وحبوبات

اسلاید 61: علايم ماهی منجمد فاسد پس از رفع انجماد از آبشش ها خونابه غليظ به رنگ قهوه ای وبد بوخارج می شود، چشم ها كدر وگود افتاده است، پوست وباله به راحتی كنده می شود.

اسلاید 62: نباید در معرض رطوبت قرار گیرند.نباید دارای رنگ غیر طبیعی باشد.نباید این اقلام در خارج از فروشگاه و در معرض گرد و غبار و ... قرار بگیرند.نکات بهداشتی وتغذیه ای در خصوص مغزها

اسلاید 63: نگهداري مواد غذايي در يخچالبراي نگه داري غذاي پخته در يخچال نبايد از ظرف هاي بزرگ استفاده كرد چون قسمت هاي مياني غذا ديرتر سرد شده و ميكروبها مي توانند در آن قسمت رشد كنند.غذاي پخته شده حتما بايد در ظرف دردار در يخچال نگهداري شود.

اسلاید 64: كنسروهااز خريد ومصرف كنسرو باد كرده زنگ زده خودداري كنيد.از نگه داري قوطي كنسرو در يخچال و محيط هاي مرطوب خوداري كنيد باقيمانده قوطي كنسرو باز شده را در ظرف هاي شيشه اي و در يخچال نگه داري كنيداز خريد كنسروهاي كه پروانه ساخت از وزارت بهداشت وتاريخ توليد ومصرف ندارند خودداري كنيد

اسلاید 65: قبل از باز كردن در كنسرو آن را به مدت 15-10دقيقه در داخل آبي كه در حال جوشيدن است قرار داده وحرارت دهيد. از نگهداري ترشي ها در ظروف فلزي خودداري كنيد.كنسروها

اسلاید 66: روغن هااز حرارت دادن زياد وطولاني روغن هاي مايع خودداري كنيد.از مصرف روغني كه چند بار حرارت ديده به طور جدي پرهيز كنيد.هنگام خريد به تاريخ توليد روغن توجه كنيد.در ظرف روغن را پس از هر بار مصرف ببنديد ودر جاي خنك ودور از نور نگهداري كنيد.

اسلاید 67: از حرارت دادن حلب يا قوطي روغن جامد به علت ايجاد تركيبات سمي خودداري كنيد .از باز گرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلي خودداري كنيد.روغن ها

اسلاید 68: مشخصات يك فرآورده ي غذايي بسته بندي شده يك بسته غذايي بايد شامل موارد زير باشد : برچسب نام محصول تاريخ توليد و انقضا مصرف مواد تشكيل دهنده محصول نام و آدرس كارخانه سازنده علاوه بر موارد فوق وجود جدول غذايي محصول كه تعيين كننده ميزان انرژي ، پروتئين ، ويتامين ها و.... است در روي بسته بندي توصيه مي شود زيرا به افزايش آگاهي مصرف كننده در مورد ويژگي محصول كمك مي كند .

اسلاید 69: ظروف مناسب برای بسته بندی و نگهداری مواد غذایی

اسلاید 70: برای شستشوی مواد اولیه غذاییظروف رویی ،مسی، استیل، لعابی، پلاستیکی وملامینی می توان استفاده نمودظروف چینی و شیشه ای بدلیل سنگینی برای شستشو توصیه نمی شود

اسلاید 71: برای سرو غذای گرمظروف چینی ، استیل، لعابی

اسلاید 72: نگهداری در یخچالظروف شیشه ای ،چینی ، لعابی، ملامینی ، پلاستیکی مخصوص یخچال و درب دار

اسلاید 73: برای نگهداری در فریزرظروف پلاستیکی و مخصوص غذا در فریزر

اسلاید 74: برای طبخ غذا در مایکروویوظروف پیرکس ،شیشه ای ،چینی ،لعابی، و ظروف پلیمری مخصوص طبخ غذا در مایکروویو

اسلاید 75: برای سرخ کردنظروف پیرکس ،ظروف نچسب(تفلون)و چدنی

اسلاید 76: برای جوشاندن،دم کردن،بخارپز کردن غذاظروف پیرکس ،لعابی،استیل ،چینی ،چدنی

اسلاید 77: ظروف ملامین و پلاستیکی در صورتیکه دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی باشند. برای سرو غذای سرد ،سبزیها و میوه مناسب هستند

اسلاید 78: ظروف تفلون و لعابی را تنها تا زمانی که آسیب ندیده اند مورد استفاده قرار دهید.ظروف مسی برای تهیه و طبخ غذا مناسب نیستند.ظروف رویی به دلیل داشتن درصد بالایی آلومنیوم برای پخت و نگهداری مواد غذایی ترش و شور و اسیدی مانند سرکه ،آب لیمو، آبغوره، مرکبات ، گوجه فرنگی و ریواس مناسب نمی باشند.آزاد شدن یونهای آلومنیوم در حین پخت سبب بروز اختلالات گوارشی ،پوکی استخوان،کم خونی، آلزایمر می شود

اسلاید 79: مدت زمان نگهداری انواع گوشت قرمز در یخچال و فریزر

اسلاید 80: زمان نگهداری گوشت طیور

اسلاید 81: مدت زمان نگهداری ماهی-میگو

اسلاید 82: مدت زمان نگهداری انواع گوشت قرمز در یخچال و فریزر

اسلاید 83: مدت زمان نگهداری انواع مواد غذایی

9,900 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید