صفحه 1:
صفحه 2:
بكارگيري مشاركني مدیریت تلفيقي تولید و
آفات» توانمندسازي جوامع محلي براي کشت
بومها و کاهش آلايندههاي گشاورزي
طرحي مشترک بین
برنامه کمكهاي کوچک تسهیلات جهاني محیط زیست/ برنامه عمران ملل
(ODDP/BEPIGEE) v0
انجمن توسعه پایدار کشاورزان دشت POCO jbo F
موسسه تَوْسعّه پایداز و محیط ژشت 060667۵
صفحه 3:
صفحه 4:
3
vr
0 oie
) =
ELS
Ca aru 6
ae
rene
ل
Toss
صفحه 5:
صفحه 6:
شاخصهاي موفقیت- 1
حذف کامل سموم شيميايي در تولید خیار گلخانهاي در گلخانة
پایلوت
کاهش 50 تا 60 درصدي کودهاي شيميايي در تولید خیار
گلخانهاي در گلخانه پایلوت
کاهش جشمگیر مصرف pel تولید خیار گلخانهاي
کاهش بروز آفات و بيماريها نسبت به گلخانههاي شاهد
عدم مصرف سم براك سن گندم توسط کشاورزا پیشرو به علت
شناخت کامل کشاورزان از مراحل زندگی و نحوه خسارت آفت و
نظارت دقیق و مستمر تراکم جمعیت آفت
کاهش چشمگیر خسارت سن گندم به علت کشت و برداشت
زودهنگام محصول در قالب کنترل زراعي مدیریت تلفيقي آفت
تولید کمپوست از ضایعات دامي و كشاورزي توسط تعدادي از
کشاورزان پیشرو
صفحه 7:
صفحه 8:
صفحه 9:
1901. 2005
صفحه 10:
شاخصهای موفقیت- 2
by ۳
* ساختن آزمایشگاه توسط خود کشاورزان
۶ مراجعهسانو کشاوررانی لاله دار وزران قرو جهت
بهرهبزداری از فتايج طرح
* استقبال کارشناسان دولتي منطقه در استفاده و بسط برخي نتایج حاصل
از تولید خیار گلخانهاي
تنظیم گزارشهاي جامع و مصور از فعالیتهای انجام شده در رابطه با سن
م و تولید خیار گلخانهاي توسط خود کشاورزان
لي از مراحل مختلف پیشرفت کار توسط
peer
* شرکت کشاورزان در بحثهاي كارشناسي توسعه غذاي سالم با مسئولان
* نتایج آزمایش هاي تعیین باقيمانده سموم توسط آزمایشگاه آنالیز
دستگاهي دانشکده علوم دانشگاه تهران از نمونههاي خیار تولید شده در
گلخانه پیشگام
صفحه 11:
شاخص های موفقیت- 3
* توانمند شدن کشاورزان در زمینه هاي:
- مشاهده. تحقیق و تحلیل داده ها
- گزارشگري؛
- طرح نويسي؛
- تحلیل تجربه ها و ارائه آنها؛
- یاد گيري از طریق عمل؛
- تصميم گيري عقلائی در مراحل کاشت. داشت و برداشت؛
- کاربرد رایانه در زمینه هاي تهیه گزارش. استفاده موّثر از اینترنت و
پست الکترونی و ارائه مطالب با نرم افزار بو
- عكاسي از نزدیک (کلوس آپ)
- سفر علمى به خارج براي بادگيري کشت ار گانیک و حاکمیت غذائی
صفحه 12:
صفحه 13:
مشكلات - 1
* نداشتن امكانات مشاهده و بررسي دقيق (دوربين و بينوكولر Hong
* نداشتن امكانات و تجهيزات لازم جهت نكهداري و يرورش زنبوزهاي انكل
(يارازيت) سن گند: 7
Sk. 8 کیپ شد اببداني كما
وقت طرح؛ Fi ۱
٠» عوض شدن ن تسهیلگر فني طرح و معلق اند طرح به مدت 6 فاد
5 توجیه نبودن بحامعه محلي به تحوه مشارکت مالي در طرح هاي این چنيني
۴ عوض شدن جارجوب منطقي طرح به دليل داشتن اشكالات اساسي در اجرا
5 ايجاد حس بي اعتقادي و كمرنىك شدن علاقة كشاورزان'به ادامه طرّج به
كروه توسط تسهيلكران
صفحه 14:
صفحه 15:
«8 ت بذ a
il وم
۰ عقب افتادن زمان کشت به,علت: f
- ایجاد مزاحمت و جلوگيري از شروع کشت و کار گلخانه توسط يكي از شركاء
زمين كروه مشاعي قدسٍ و دير آماده شدن ' كا
- شرايط جوي نامناسب 9 Ss glee يد هوا در زمان آماده سازي بسترها؛
سبز نكردن بخش عمدهاي از بذرهاي خريداري شده توسط کشاورزان از
فروشند كان بوي ود اد جهت جایگزین نمودن آنها؛
- حمله موش به بذرهاي كش تشده در كلدانهاي نشاء و از بين بردن حتاوف 70
درصد آنها و مجدد بذر و واكاري ز
2 ب ركان فزمهاي متعدد طرح أن کارشناسان طرح؟
عدم وجود مرا كنترل كيفي و ابزارهاي آژمايشگاهي لازم جهت تعیین باقيمانده
سموم در این مراکز"
* كمبود يا فقدان نهادههاي
2 قفا دشواری zane
بیولوژیک. آلي و طبيعي براي کنترل آفات و تغذیه
صفحه 16:
صفحه 17:
درسهای آموخته شده
S (
* اهمیت توانمند شدن کشاورزان در مدیریت و کنترل همه
مراحل تصمیم گيري تولید سالم و حاکمیت غذائي
* اهمیت توانمند شدن کشاورزان در استفاده از ابزارهاي
مستند سازي و برخورداري آنها از ابزارهاي مناسب براي
اين منظور
* اهمیت خودكفايي و خودباوري کشاورزان در حفظ و
بکارگیری مستندات 9 دستاوردها
1 اهمیت مشارکت کشاورزان در همه سطوح علمي و عملي
صفحه 18:
صفحه 19:
پیشنهادها و برنامههای آینده
۴ اصلاح نواقص و مشکلات موجود
* حرکت به سمت حذف کامل كودهاي شيميايي و جایگزین نمودن كودهاي
آلي و بیولوژیک
* بسط. تعمیم و آموزش آموختهها به سایر بهرهبران و گلخانهداران
* ایجاد بسترهاي فرهنگی و متوجه کردن مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به
رعایت استانداردهاي سلامت محصول
۰ تعيه و توليّد حشرات مفيد توييظ كشاورزان و بكاركيري سحيح ۳۲۵۲
j آفات گلخانهاي
* نفوذ در بازارهاي ملي و بين المللي و آموزش مصرف کنندگان و کشاورزان به
اصول تولید و مصرف سالم. طبيعي و آلي با نرخ مناسب
* ایجاد ارتباط با کشاورزان مناطق مختلف کشور و جهان براي يادگيري متقابل
از تجربه ها
* ثبت تشکل کشاورزان و بسط آن
صفحه 20:
صفحه 21: