صفحه 1:
یشم له ‎Yost‏ تعارضات را * تدوین:فاطمه حسینی ‎A‏

صفحه 2:
تعارض زملنیبه وجود حی آید که زوج هابه دلیل همکاری و تصمیمات مشترکی که درجات مختلفی از استقلال و همبستگی را نشان دهند. تعارضات زناشویی ناشی از ناهماهنگی زن و شوهر در نوع نیازها و روش ارضای آن.خود محوری .اختلافات در خواسته ها و رفتار غیر مسوّلانه نسبت به ارتباط زناشهیی وازدواج است.شاید بتوان نقطة شروع لين تحولات را تغییر خانواده از شکل گسترده به خانوادهُ هسته ای دانست.

صفحه 3:
۱ تعارض سازنده: بر حل مسئله تمرکز میکنند و در آن احترام مثبت واعتماد وجود دارد. ۲ تعارض مخرب: زوجها همدیگر را مورد حمله قرار میدهند و از طریق سرزنش و انتقاد سعی دارند یکدیگر را تحت نفوذ خود دراورند که با پیامد فرزند پروری ناکارامد.سازگاری صعیت فرزندان و از همه مهمتر طلای همراه است که در ابرال بیس ۱۱ ها ۶ درد در لا نوسان است.در این نوسان عملکرد خانواده نش مهمی ایفا میکند.

صفحه 4:
۶ عملکره حانواده ‏ تونادی درهماهتگی با شرت سل سا اسان ل ۱۳ افراد.اجراى اصول حاكم بر اين نهاد با هدف حفاظت از کل نظام خانواده می گویند. 7 تعارضات زناشویی بر پلیه نظریه کنش متقلبل نمادین استواراست.که طبق لین نظریه افراد در موقعیت های مختلف بر اساس معلنی دهتی که ار نگرشهاو انتظارات آن موقعت ار رفتارمیکنند.در این معنا تعارض زملنی رخ میدهد که این معلنی ذهن و انتظارات فرد از موقعیت با تجربه او در واقعیت انطباق نداشته باشد. ¥ رویکرد های نظری مختلفی برای بیان تعارضات در نظر گرفته شده است که مهمترین ان بکار گیری مفهوم پارانطيم است پارادانم زناشمی قرف شامل فظام عقده ای کرد که انتظارات او از ازدواج را شکل میدهد. که شامل: نقش زناشویی, زمانیندی زنا و منطق زناشویی, ارتباط با دیگران, اهمیت زناشویی, دوام زناشویی میشود. پارادلیم زناشویی هر فرد و محصول انتظارات او از ازدواج و زناشویی شامل ۶ مورد ذکر شده ميشود. ۲ به عقیده ترنر انسان از قبل يا هنكام ورود به یک موقعیت کنش متقابل در ذهن خود انتظارات خاصى نسبت به اينكه جه اتفاقى در اين موقعيت بايد رخ دهد و يا رخ خواهد داد شکل میدهد.لین انتظارات نه تنها بر رفتار های خود انسان بلکه بر واکنش های تار دیگران هم تاثیر می گذارند.

صفحه 5:
در این زمینه . محققان ابتدا بر اساس تعلقات نظری شان برخی عناصر منفی در زندگی زناشویی را تعریف و سپس تلاش کرده ند میان این عناصر منفی و تعارضات زناشویی یا طلاق ۰ رابطه برقرار کنندبر لین اساس اغلب پژوهش هابه نتایجی از لین دست رسیده لند که عامل مثلا آ بیشترین تاثیر را بر بروز تعارضات زناشویی یا طلاق دارد. دارد و لین عامل بسته ۳ رویکرد نظری محقق میتواند متفاوت باشد.مثلا نقش اشتغال زنان در بیرون از خانه «تضاد نقش یا برهم زدن نقش سنتی که مبتنی بر تفکیک نقش خانواده است.

صفحه 6:
بر اين اساس اشتغال زمانی میتولند عامل بروز تعارض شود که با نوع نگاه مرد به زندگی زناشویی و انتظارات او از همسر خویش که در طی مراحل جامعه پذیری زندگی اش ‎SSS‏ گرفته است. شرت علی حله للم در مور اس سام اران به تکسی اشاره کرد | ک ‏ خانواده را به فروپاشی میکشاند.عوامل متعددی دراین مورد میتوان نام برد مانند:فقر و كلات اق ادی . عدم دقت در انتخاب همسر ضعف یا فقدان معنويت در خانواده . سبى هاى شناختى ‎soul UU‏ عدم ارضای نیاز های عاطفی در خانواده . انتظارات غلط عدم توچه به ویزگی ها و توانایی های همسر . نقش ناپذیری و خود محوری . با این وجود یک سری اصول از نهج البلاغه بدست می لید که میتولند در فهم مشکلات خانواده و پیشگیری و درمان آن کمک کند که برجی از اسب ها عباردست

صفحه 7:
زندگی در محیط خانوادگی لازمه ان است که سیستم خانواده تا حدی کنترل شده و بسته باشد .باز بودن سیستم خانواده موجب ميشود هر كس به راحتى بتولند وارد لین سیستم شود و ارزش های خانواده را مورد دستبرد قرار دهد. باز بودن سیستم خانلده و کنترل نداشتن بر رقت و امد افراد یک اسيب جدى محسوب ميشودداز لين رو على عليه السلام به حفظ حریم خانواده و پیشگیری از رفت و امد افراد غریبه به داخل سیستم و تعامل با نامحرمان به شدت نکوهش کرده ات یکی دیگر از اسیبها تعارض بین همسران است.ویژگی اصلی رولبط زوجین متعارض ۰ عيب جويى انتقاد. بد بینی .داشتن اهات و لت تدافعی و ابراز هیجان منفی است.عوامل متعددی از جمله تفاوت های فرهنگی, فردی . نادرست هر یک از همسران میتولند زمینه تعارض را فرلهم کند. گاهی مشکلات خانواده به صورت تعارض های والدین با فرزندان بروز می کنسبرای پیشگیری و حل تعارض زناشویی بلید به شناخت ویژگی ها و توانلیی های همسران از یکدیگر . توجه کرد. داشتن رولبط جنسى رضلیت بخش میتولند.به کار امدی خائواد کمک کندو در مقلبل نارضایتی در رولبط جنسی یکی از

صفحه 8:
یکی از موضوعات نهج البلاغه شناخت ویژگی و تفاوتهای شخصیتی و روان شناختی زن و مرد است. لین موضوع به دلیل نگرش تفریطی و زن ستیزانه تاریخی از یک سو و رویکرد افراطی زن سالارانه با پیدایش (فمینیسم) و نهضت تساوی زن و مرد در دوران معاصر از سوی دیگر به یکی ازچالش برانگیز ترین مسایل تبدیل شده است. در نهلیت اگر به معنای واقعی دنبال ارامش باشید به آن خواهید رسید و بجای فرو رفتن در تنهایی خویش به _گانگی هست خواهید بافت.

صفحه 9:
۱- رفتارفردی : خصوصیات رفتاری . اخلاقی و نظام های ارزشی افراد . عواملی ازقبیل تحصیلات . سابقه کاره تجربه وآموزش , هر فرد را به صورت یک شخصیت یا مجموعه ای خاص ازدیگران جدا میکند . عدم درک این خصوصیات ازسوی دیگران میتواند موجب کشمکش و بروزتعارض شود . ۲-ساختاری : عدم توافق برروی ساختارها . اهداف » معیارهای عملکرد . شیوه های تصمیم گیری . قوانین و مقررات و .-. ۳- ارتباطی : عدم درک پیام» پیچیدگی معانی پیامها . اختلاف درمجاری ارتباطی و

صفحه 10:
دربررسی تحقیقات به عمل آمده عوامل گوناگونی به عنوان عامل زمينه ساز بروز مشکلات زناشویی به چشم می خورند که به طور اجمال عبارتنداز : (دهقان» ۱۳۸۰) ۳- عدم تمکین زن وندادن نفقه ۱- تعداد زیاد فرزندان ویا نداشتن فرزند۲- ازدواج درسنین توسط شوهر ۴-تفاوت سنی زیاد زن وشوهر ۵- اختلاف طبقاتی وتحرک طبقاتی (مثبت ومنفی) ۶- زندانی شدن. a ‏ناآشنایی یاکوتاه بودن مدت آشنايى با همسر‎ -٩ ‏۷-فقرومشکلات اقتصادی ۸- فرزندان ازدواج قبلی‎ ‏قبل ازازدواج ۱۰- ازدواج اجباری ۱۱- عدم تفاهم درگذراندن اوقات فراغت ۱۲- رابطه نامشروع‎ ۳بدبینی به همسرو عدم صداقت قبل وبعد از ازدواج ۱۴- اعتیاد شوهر ۱۵ جدرفتاری زن یا شوهر۱۶ بیماری یکی از زوجین

صفحه 11:
مواردی که بایه به ال گام توسط همسران مورد ترجه فرار گیود: قرار دادن مکان و زمان مناسب: شفاف کردن مسائلز مشخص کردن سهم همسران در ایجاد مشکل: طرح موضوع جدید برای حل رویکرد های ناموفق گذشته تفکر درباره حل تعارضاتی که درباره ان صحبت کردند: بحث و ارزیابی راه حلهای ممکن انتخاب یکی از راه هایی که هر دو با آن موافقند: مسئولیت پذیری برای انجام راه ها اما حل تعارض نیاز به موارد دیگری هم دارد :

صفحه 12:
Fe pet ‏روش مرف رد ی مهب اس‎ aha sie) ‏هرقابل تبول است دمت یابندبهطور کلی دونوع مثاکره وجود درد‎ یکی رویکرد برد-باخت است که یکی از طرفین می برد و دیگری می بازد . راهبرد های غالب در این روش ۰ زور ء تقلب و امتناع از اطلاع رسانی ضعیف است. رویکرد دوم برد -برد است که بدنبال به حداکثر رساندن نقاط مشترک است و راهبرد حاکم آن مشارکت ات ۲- میانجگری: د راین روش . شخص ثالث بی عنوان میانجی سعی می کند که به طرفین در یافتن راه حلی براى رفع تعارض کمک کند. ۳- داوری:اگر در فرایند میانجگری طرفین قادرنباشند که از طریق ميانجكرى به اه حلی برسند ,آنكاه میانجگری تبدیل به داوری می شود و شخص ثالث بى طرف راه حل ارائه مى دهد و طرفين بايد آن را بكار گیرند.

صفحه 13:
: ‏ببک | ی برای مدیری ت تعارض بكار اروك‎ oe ee کار کنند که همه برندهباشند . یعنی هم رولبط با دیگران هم منافع خود مهم می باشد و حل تعاوض به سود ريك مساعى( سبك جفد): انتخاب لین سبک به افراد کمک می کند تابه گینه ای کنار هم طرفين است .على رغم مزاياى اين روش ‎٠‏ تلف شدن زمان و تضعيف تولن و انريى افراد از معايب لن است.جغد بخاط داناي و هوشیاری دارد 1 روش را انتخاب رقابتجويى و زور : انتخاب لين سبك بدين معناست كه فرد به طور يكطرفه علايق و خواسته هاى خود مقدم بر خواسته هاى ديكران مى دلند . لين روش ممكن است تعارض راجه طور موقت حل كند اما در استفاده از ن بليد محتاط بود جرا كه ممكن است تعارض را افزايش دهد و بازنده را به اقدلمات تلافى جويانه وادار سازد. اط با اجتنابیابی تفاهتی (سبک لاک پشت): وقتی افراد احساس می کنند هم هدفهای خودشان هم ارتب دیگران برای آنها لهمیتی ندارد ممکن است به راحتی از تعارض ‎LS‏ بکشند .از لین شیوه معمولا زمانی استفاده Se eo ee

صفحه 14:
گذشت با تطبیق : افرادی که این سبک را انتخاب می کنند از علایق و خواسته های خود می گذرند و به دیگران اجازه می دهند به خواسته هایشان دست یابند . در وآقع تمرکز این سبک بر حفظ روابط شخصی با دیگران است.البته ممکن است با این روش ما اعتبار و نفوذ آنی خود را از دست بدهد. مصالحه یا توافق : زمانی از این روش استفاده می شود که بدنبال بدست آوردن تمام خواسته ها و علایق خود نیستند ۰ یعنی ارضای برخی نیازها برایشان کافی است. در این روش انعطاف پذیری .مبادله و مذاکره جایگاه ویژه ای دارند. انتخاب استراتژی و سبک مدیریت تعارض . بستگی به اعتماد به نفس فرد» میزان شناخت او از خواسته ها و اهداف طرف مقابل » میزان اطلاعات موجود و قابل افشا درباره طرفین و حس همکاری و مشارکت آنها دارد.(د کترعلیر ضارزقی رستمیسسیروس آقایار:۱۳۸۹)

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
20,000 تومان