آموزشعلوم انسانی و علوم اجتماعیکودک و نوجوانسبک زندگیاخلاقروانشناسی و روانپزشکی

تعریف تفاوت‌های فردی از نظر هوش، جسمی، عاطفی، اجتماعی، فرهنگی

تعداد اسلایدهای پاورپوینت: ۳۵ اسلاید

mehran1996.a

صفحه 1:
vc اا

صفحه 2:
* تعریف تفاوت های فردی از نظر هوش » جسمی » عاطفی » اجتماعی » فرهنگی استاد : ارائه دهنده: رشته تحصیلی:تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی سما (نیشابور) نیمسال اول ‎۹٩-۹۸‏

صفحه 3:
اجداد او را به خاطر می آورد . بی همتا و منحصر به فردى بيدا

صفحه 4:
مقدمه : آمروزه توجه به آموزش و پرورش از شاخص‌های عمده وتوسعه جوامع انسانی محسوب می‌شود . یمبی کشیرهاننه بز اساس زشنهو توسیعه آقتمادی بلکه بز اسان میزان توجه یه آموزش چیزورشن مورد ارزیابی قرار می‌گیرند . برای ارزیابی میزان توسعه آموزش و پرورش به میزان توجه آموزش و پرورش به اسر تفاوتهای فردی دانش اموزان اهمیت داده می شود. همان گونه که می‌دانیم هیچ أنسانى كاملاً شبيه به ذيكرى نيست . لين تفاوتها در همه جا وبين همه انسانها تى در بين دوقلوها وحتی دوقلوهای هم شکم یکسان ملاحضه می‌شود . اين تفاوتها به گون‌ای است که به جرات می‌توان ادعا کرد.به تعداد انسانها روی زمین یعنی شش میلیارد انسان استثنایی وجود دارند که در کنار هم زندگی می‌کندد . عوامل بسیاری در ایجاد تفاوتهای فردی دخللت دارند که از آن جمله می توان به ورائت و محیط اشاره کرد

صفحه 5:
تعریف تفاوت های فردی از نظر هوش تفاوت فردی در هوش افراد مختلف در سطوح مختلف هوشی متفاوت از یکدیگر هستند. بررسی تفاوت افراد از لحاظ هوشی منجر به تهیه ابزارهای مناسب برای سنجش هوش گردید. افراد را از لحاظ درجه هوشی می‌توان از عقب مانده شدید تا هوش بسیار بالا و نبوغ طبقه بندی کود. ن افراد می‌توانند از لحاظ جنبه‌های مختلف هوش متفاوت باشند. برخی دارای هوش عملی بالایی هستند و برخی از لحاظ هوش کلامی بالاتر هستند. تعریف های هوش: تفاوت اصلی در تعریف های هوش در محدوده ی مورد نظر لین تعرییف هاست. نظریه های اولیه هوش. عمدتاً از داده هلیی درباره ی توانلیی های تحصیلی افراد که پرسش های.به سوالات کلامی و ریاضی به اضلفه ی چند آزمون استدلال محدود حی شد. به دست آمده اند. نظریه های بعدی هوش, تعریف هوش را گسترش دادند و توانایی های مهم از نظر فرهنگی و دامنه ای از فرآیندهای شناختی را در آن گنجاندند. با لین که همه‌با چنین تعریف هلیی مولفق نبودند. لین تعریف ها حوزه ی تحقیق درباره ی هوش را به طور قابل ملاحظه ای گسترش داده است.

صفحه 6:
تعریف هوش هوش رابه صورت ساده توانلیی ذهنی تعریف کردند؛ هلی اخیراً بیشتر نویسندگان روی استعداد و قدرت استدلال انتزاعییا توانلیی انطباق و سازگاری‌با موقعیت های جدید وبا حل مسأله متمرکز شده اند. ظرفیت دستیابی.به دلنش و اطلاعات جدیدیا کسب مهارت های تازه نیز. مورد تأکید قرار گرفته است. تعریف استرنبرگ از هوش (فعالیت ذهنی در جهت انطباق - مانند تعریف شخصیت - کار دشواری است. محققان مانند بینه, تعریفی محدود به طرف رویکردهای نظری پدید می آید. یفی گسترده‌تر از هوش. تابع تغیبرلتی است که در

صفحه 7:
تفاو تهای فردی هوش . ناشی از دو علمل اساسی ورائت و محیط حی باشد. برخی از پژوهشگران آمریکلیی در توجیه تفاوت هوشی کودکان سفیدپوست و سیاهپوست.به عامل ورلئت متوسل می شوند . یعنی عامل اصلی پایین بودن هوش کودکان سیاهپوست. ورائت است و آن ها به طور ايثى كم هوش .تر و بایین-تر پست تر از سفیدپوستان هستند. عده ای دیگر از روانشناسا لین نظر را قبول نداشته و بیان می دایند که وجود تفاوت بین سفیدپوستان و سیاهپوستا بیش از تفاوت ‎ch‏ هوشی. به تفاوت نمرات آنها مربوط اسست به عبارت دیگر . زملنی که آزمونگرهای سیاهپوست . کودکان سیاهپوست را مورد آزمون قرار می دهند . مشاهده می شود که نمرات آنها افزلیش می یلبد . علاوه بر لین . هنگلمی که امکانات کلفی در اختیار کودکان سیاهپوست قرار داده می شود . آنها نیزىبه میزان کودکان سفیدپوست ‎١‏ 222111 ۵ از آنجا که توزیع هوش در جامعه تلبع منحنی نرمال است . لين ‎pal‏ در مورد سياهيوستان صادق می باشد و پایین بودن نمره هوشی سیاهپوستان . ناشی از محرومیت های فرهنگی و امکانات مختلف آنهاست . نه علل توارثى .

صفحه 8:
تفاوتهای موجود در هوش و موفقیت نقاط شهری و روستایی به طور معمول . تفاوتهایی از نظر توزیع امکانات بین شهر و روستا وجود دارد . شهرها نسبت به روستاها از امکانات بیشتری برخوردارند . توزیع ناعادلانه امکانات بین شهر و روستا را می توان به فرد بیماری تشبیه نمود که دارای سربزرگی است . اما بقیه اندامپهای وی کوچک و نحیف می باشند . یعنی در کشورهای جهان سوم . تمامی امکانات در یکجا تجمع یافته ( شهرها ) و اکثر روستاها از امکانات کافی برخوردار نیستند . پژوهش انجام شده در ایران نشان می دهد که با وجود شروع تحصیلات رسمی در سن هفت سالگی . کودکان روستایی از لحاظ هوشی در سطح تری قرار دارند .

صفحه 9:
بر اساس تحقیقات انجام شده . می توان گفت که هر چه سطح طبقات اقتصادی - اجتماعی بالاتر رود. سطح هوشی نیز بالاتر است و بالعکس . با پایین آمدن سطح اقتصادی - اجتماعی. سطح هوشی نیز پایین می آید . زیرا در مناطق بالای اقتصادی . افراد از امکانات زیادی برخوردار می باشند و محرکهای بسیاریبه آنها ارلئه می شود. لین لمر موجب تفاوت هوشی بین طبقات مختلف شهریا روستا حی گردد . زیرا ارلیه امکانات. حتی در روستاها نیز به طور یکسان صورت نگرفته و همه‌به یک اندازه از امکانات و شرلیط لازم برخوردار نیستند. علت اصلی تفاوت هوشی بین نقاط دور افتاده. کوهستانی, عشایر و ... نیز همین امر می باشد .

صفحه 10:
تعریف تفاوت های فردی از نظر جسمی داشتن یک ارتباط صحیح با دانش آموزان در کلاس تنتلزم آشنا شدن با ویژگی های عمده رفتاری آنهاست. در واقع داشتن تعاملی مناسب با دانش آموزان در گروه شناختی صحیح و البته نه همه جانیه از افراد است. چرا که هیچگاه نمی توان یک انسان را از تمامی جوانب شناخت وقتی شناخت کلی از شاگردان پیدا کردیم قادر خواهیم بود سازگاری مناسبی با آنها پیدا کنیم. تفاوت های روانی و جسمانی دانش آموزان در یک کلاس که دانش آموزان دارای مشترکاتی از قبیل سن . جنس ۰ زبان . جامعه و ... تفاوت های زیادی هم با یکدیگر دارند. اين تفاوت ها در سه نوع از شاگردان جلب توجه می کند. و البته منظور از تفاوت ها همان تفاوت های روانی و جسمانی است. گروه اول در بین شاگردان یک کلاس عده ای هستند که باصطلاح افراد بدون دردسر نامیده می شوند. که درس خوان و وقت شناس و بی آزار هستند. دوستان معدود و مانند خودشان دارند. سر بزیرند و حتی چندان سوال نمی پرسند اما تکالیف شان را انجام می دهند. برای امتحان دلشوره زیادی دارند و هیچ رقلبت قلبل ملاحظه ای بین آنها دیده نمی شود. در هیچ گروهی عشو نمی شوندء جون فكر مى کنند چیزی برای عرضه ندارند. آنها اوقات فرافت را درس می خوانند تا عقب ماندگی که رغم خود دارند. جبران کنند.

صفحه 11:
عده دوم افرادی هستند بسیار پر جنب و جوش و کمی هم خودخواه و خود مرکزبین » هنگام ورود به کلاس سر و صدا راه می اندازند. تا معلم آماده درس گفتن بشود و یک دور کتایشان را دید می زنند و در طول درس معلم را یاری می دهند تا نشان دهند که پیش از او مطالعه کرده اند. نمرات متوسط است. اما هوشیار و زیرک هستند. غیر از کتاب های مدرسه به خواندن جملات و داستان ها علاقه ان می دهند. آنها به تمرات شاگردان آرام و درس خواندن حسادت می کنند و البته به نوعی معتقدند که آنها درس نمی خوانند بلکه همه چیز را حفظ می کنند. به نظر افراد لین گروه سواد داشتن فقط حفظ کردن مطللب کتاب های درسی نیست. این افراد اهل ریسک کردن هستند. دوستان بسیار زیادی دارند چرا که جسور و سر زبان دار هستند و بچه ها چنین افرادی را دوست دارند. آنها حتی ممکن است برای بیشتر سر جلسه امتحان افراد ضعیف را بوسیله تقلب یاری دهند. نها دوست دارند نمینده كلاس بشوند. به هر بهلنه اى وارد دفتر مدرسه مى شوند , تخته را قبل از معلم پاک کرده و در ردیف های اول می نشیند. گاهگاهی به تقلید از بزرگترها اخبار هم گوش می کنند.آنها همیشه از لحاظ سر و وضع آراسته . تمیز و مرتب هستند. در گروه های نمایشی و سرود شرکت می کنند و دوست دارند قبل از همه انشائشان را بخوانند. حتی موقع معمولی صحبت کردن هم صدایشان بلند است. تعداد اين افراد در كلاس زياد نيست.

صفحه 12:
ترجیحا آنها را افراد پر دردسر می نامیم. ردیف هاى آخر كلاس با چنین افرادی آشناست. آنها دوستان بخصوصی دارند. دوستانی که برخلاف مقررات مدرسه لباس می پوشند و وضع و ظاهر خود را درست می کنند. ظاهرا کلاس درس معلم و نمره یرای لین افراد اهمیتی ندارد. آنها موضع قدرت خود را جای دیگری یافته اند. درس خواندن آنها اجباری است که از سوی والدین و شاید هم اجتماع بر آنها تحمیل شده | مردود شدن و تجدید شدن نه تنها برای آنها سهمناک نیست. بلکه خیلی عادی می نماید. آنها یه عنان افرادی ناهنجار شناخته می شوند و این . رفته رفته برای خود آنان نيز قلبل قبول مى شود. بنابرلين به پرخاشگری و آزار و اذیت همکلاسی ها و هم مدرسه ای های خود می پردازند و به لین ترتیب همیشه عده ای از آنها حساب ترک تحصیل ‏ فرار از مدرسه ۰ گرایش به گروه های نامناسب ۰بی بند و باری و.. در

صفحه 13:
تفاوت های فردی در قالب تفاوت های جسمانی دانش آموزان قدرت تکلم: قدرت تکلم در همه افراد یکسان نیست. بعضی از افراد از لکنت زبان ۰ بعضی از صدای گرفته و تودماغی . بعضی از تندگویی و بعضی از کند تلفظ کردن رنج می برند. عده ای هم هستند که صدای رسا و گیرایی دارند. تلفظ کلمات را بطور صحیحی انجام می دهند. اما در هر صورت . همه به نحو یکسانی در کلاس سهیم هستند. یک فرد که صدای خوبی ندارد. یا موقع خواندن دچار مشکل می شود, نبلید محکوم به سکوت شود. و معلم نبلید در این مورد تبعیض قاتل شود. اگر صدای یک فرد دلنشین و زیباست. نحوه تلفظ کسی که کلمات را می جود و نندتند بیان می کند. نیاز به اصلاح دارد. معلم علاوه بر تشویق شاگردان در مورد نلفظ صحیح و فن بیان . بلید از مسخره شدن شاگردان مشکل دار توسط سایرین جلوگیری کند.

صفحه 14:
ن افراد شایع است و گاه به علت بی تفاوتی والدین . بسیاری اوقات ناراحتی هایی مانند تتبلی چشم ‎٠‏ ضعف دوریینی ۰ نزدیک بینی . آستیگماتیسم » انحراف چشم و ... را باعث می شود. اما یک معلم یاید با تیزبینی افراد مشکل دار را تشخیص داده و موارد لازم را به خانواده ها هشدار دهد. مشکل شنوایی: اين نوع ضعف معمولا دیرتر از ضعف چشم احساس می شود. غالبا فردی که مشکل شنوایی دارد. تصور می کند اطرافیان آرام صحبت می کنند. لین عامل به خاطر خجالتی که شاگرد از معلم دارده به راحتی بیان نمی شود. و به آسانى قابل تشخيص نيست. ولى مى توان با دقت در اما نویسی و محاوره با او به اين مشكل بى برد و مراتب درمان را پی گیری کرد.

صفحه 15:
تفاوث در قوای جسمانی: در یک کلاس هموارهافراد بلند قد و قوی بنیه احساس قدرت می کنند. آنها همکلاسی های کوتاه قد و ضعیف خود را تحقیر می کنند وبه زور در هر کجا که دوست دارند می نشینند. به لین ترتیب دللش آموزلنی که جثه ضعیفی دارند و نمی تونند با نها مقابلهکنند. به آخر کلاس رانده مي شوند. معلم در لین مورد بلیدبرخورد منطقی و صحیحی داشته باشد. اول بليدبه همه اطمينان بدهد که ردیف اول و آخر کلاس در صورتی که آنها لنش آموزان ساعی و خوبی باشند. تفاوتى با هم ندارند. و بعد بايد آنها را با ردیف كردن و تفاوت های قدشان برای جایگزین شدن در جای خود اعد كند. البته در صورتى كه يك فرد بلند و يك فرد كوتاه قد دوست باشند . جدا كردن آنها تاثير عاطفى بدى + روى ls آنها می گذارد.

صفحه 16:
چپ دست بودن: موضوعی که متاسفانه چندان اهمیت به آن داده نشده است. چپ دست بودن عده ای از افراد است. تمام امکانات موجود در کشورها برای افراد راست دست تدارک دیده شده است. در یک کلاس درس ۰ معلم باید تعداد جب دست ها را شناسایی کرده و صندلی مناسب برای این افراد سفارش دهد تا آنها نیز با مشکل مواجه ند.

صفحه 17:
تعریف تفاوت های فردی از نظر عاطفی مهمترین عاملی که باعث تفاوت در افراد می شود هوش است .هوش درمفز انسان جایگاه مشخصی دارد و حاصل واکتش عمومی سلولهاومراکز مغز است.در نیمکره چب مغز فرایندهای تفکرات منطقی را می توان یافت و جایگاه عشق واحساس عاطفی درسمت راست مفز است.یک فرد می تولند هم کودن و هم زيرك باشد تنها به این دلیل که یک سمت مغز وی از سمت دیگر رشد بیشتری کرده است. مدیرنی واقعأيرجسته اندكه مى توانتدفرایندهای لثر بخش نیمکره راست را با فرایندهای لثر پخش نیمکره چپ در هم آمیزندیافته های جدید نشان می دهد که نقش عواطف واحساسات مثبت در کنار عوامل منطقی مثل هوشمند بودن و تفکر در کامیبی انسانها ان طور که باید شناخته نشده است . اگر چه يافته های جدید بهره احساسات وهیجانات انسان است که معیار واقعی تری برای سنجش میزان

صفحه 18:
دانيل كلمن معتقد است تفاوت را بايد در تواناييهاتى 1 آن را هوش عاطفى ناميده ايم .هوش عاطفى تونایی مهار کردن تمایلات عاطفی و هیجانی خود است وباعث درى خصوصى ترين احساسات ديكران و ارائه یک رفتار آرام وسنجیده در رولبط انسانی با دیگران است . لین توانلیی باعث حفظ رولبط ارزشمند انسانی می شود .امروزه به هشیاری عاطفی به عنوان عامل مهمی برای موفقیت شغلی بر شمرده می شود.

صفحه 19:
هوش عاطفى ععمع ع تنلاع اصآ ۱۳۱۱۱۱۱ ۱ weed 0 ‏انكيزه ها و تاخير در رضايتمندىء تنظيم‎ ا 0 نسبت به از بین رفتن توقابی قکری و ۱-0

صفحه 20:
هوش عاطفی چیست؟ * این قابلیت که بتوانیم عواطف خود و دیگران را تمیز دهیم و از آن در ‎acl stl eee‏ برای خودمان , دیگران استاده کم الاك مدیریت مناسب عواطفمان را در دروئمان و در ارتباط با دیگران داش باشیم * به طور خلاصه: خود رابشناسيم و - دیگران را بشناسیم 7 دیگران را کنترل کنیم

صفحه 21:
تاثیر هوش عاطفی بر کودکان * کودکانی که هوش عاطفی ندارند 7 عصبانی ترند 7 ثبات کمتری دارند 7 نیاز به یادگیری سواد عاطفی دارند 7 قابلیتهای مقابله با احساسات مخرب. در بچگی رشد می یابد - والدین معلمین اصلی عواطف هستند دست به خشونت می زنند

صفحه 22:
مراحل هوش عاطفی خود اگاهی 7 به بصیرت خود توجه كنيد ‎Sel‏ وااسات به هم مرتطد ۱ Ce We yy Nyt: oc sls ‏وا توانانی رابه دس‎ * کنترل عواطف تین قیرزت تن رز رل اعد 7 صبر و خونسردی صفتی پسندیده است - استرس باعث پاسخهای عجیب و نا خواسته می شود

صفحه 23:
* ایجاد انگیزه ster - داشتن دورنمائی در زندگی - فراگرفتن رفتارهای پسندیده ‎gee”‏ - درک احساسات دیگران - خواندن سرنخهای غیر کلامی 7 اساس توجه به دیگران است 7 در کودکی خود را نشان می دهد

صفحه 24:
* مهارتهای اجتماعی و ایجاد ارتباط 7 تمام عکس العملهای ما به هم وابسته است - جز لاینفکی از جعبه ابزار عواطف ماست 7 عواطف ما با سیستم ایمنی بدن مرتبط است 7 تمرین در پرورش آن نقش مهمی دارد - اگر نمی توانی شرایط را عوض کنی, طرز پاسخ خودت را تغيير بده.

صفحه 25:
خانواده مهمترین نهاد اجتماعی در جوامع ان ز نظر تکوین شخصیت و پرورش آن همین سازگاری سدی قرد با اجامعه رای آتاز وسیعی می‌باشد. پدر و مادر دو رکن اساسی خانواده هستند که با به وجود آوردن محیطی امن و سالم» رشد روانی فرزندان خود را میسر می‌سازند .لذا عدم حضور هر یک از والدین در محیط خانواده تعادل آن هم زده و آثاری سوئی می‌گذارد. شناخت نحوة 7 ‎AM‏ بررسى نقش هر يك از آنا ادر ره#ة ركيد رواذ اجتماعی و شخصیتی کودکان و توجوانارن همواره مورد توجه روان‌شناسان و جامعه شناسارم36 است

صفحه 26:
‎dine}‏ در طی دهه‌های گذشته. بیشتلاترتّش مادر, ‏در پرورش فرزندان تأکید شده» در ‎Sl NALS‏ ‏اهمیت نقش پدر نیز شناخته شده و در پژوهش‌هیای متعدد بر اهمیت حضور پدر در خانواده و نقش وی در سلافت رواق کزدگان تاکیذ ده استا دير قف ‏مهمی در خانواده داشته و حضور وی در رشد عاطفی ‏اجتماعی کودکان بسیار موثر است. پدراتی که ارتباط ‏مثبت و موّثری با کودکانشان داشته, زمان بیشتری را با آنها می‌گذرانند و ارتباط گرم و نزدیکی با آنها دارند. دارای فرزندانی با ۳/۳۳ ‎es‏ رفتار اجتماعی قابل قبول‌تر و احساس 3 پیشرفت تحصیلی بالاتری هستند

صفحه 27:
۳ ١ ۳ Mi ۳ ere pene scene بسح ‎DR ol ele Soho‏ «۲ EE ar ۱ 000 Co ede acl Se aCe Pa epee ‏وایستگی اجتماعی‎ ‏و سوجب رفتار مناسب بزرگسالی است‎ a

صفحه 28:
Hi) ۳۳ /

صفحه 29:
را RN و در واكنش بيه محركهاى درد آور ‎٠‏ باسخهاى نامناسبى

صفحه 30:
" ۳ ۳ قا سن شش سالكى زبان را ياد تكيرد ‎reer son cy‏ 00 سر ‎Peper 9 ۰۰‏ شد , سه زبان یاد گرفت و ... بنبرلین . تأثیر ‎ree re cees ier)‏ ۱[

صفحه 31:
تعریف تفاوت های فردی از نظر فرهنگی در هر جامعه ای سنت هاباور ها نگرشهاو بطور کلی فرهنگ خاصی حاکم است. در آن فرهنگ برای ‏ فرد به عنوان عضو جامعه پذیرفته شود ,خانوده وسایر اعضای جامعه تلاش می کنند در پرورش وی ارزشها و باورهای جامعه را لحاظ کنند و پر اساس فرهنگ حاکم بر جامعه ی خود به تربیت فرزندان بپردزن. بطور مثال در بعضی از جوامع توجه به فردیت باعث تربیت افراد مستقل می شود و یا در بعضی دیگر اژ فرهنگ ها روح همکاری و جمع گرلیی به عنوان یک اصل پذیرفته شده و رفتارهای متناسب با آن مورد توجه و تشویق قرار می گیرد. به نظر بسیاری از روان شناسان , فرهنگ و جامعه باعث نوعی نگرش در آموزش و پرورش شده .ولین خود نیز می تولند در ایجاد تفاوتهای اساسی در ایعاد مختلف نظیر بعد شناختی ۰ عاطفی . و اجتماعی کودکان و نوجوانان شود . به عنوان نمونه انتظار پیشرفت در ریاضیات و مهندسی برای پسران و شقل های متناسب با آن و انتخاب اسباب بازیهای متناسب با جنسیت باعث نوعی نگرش سوگرانه شده و بالطبع در رشد توانمندیهای آنها تاثیر مستقیم می گذارد

صفحه 32:
محرومیست های فرهنگسی و تأئیسر آسن در ایجاد تفاوتهای فردی کمبود و عدم دسترسی به لمکاناتی که موجب گسترش و رشد فرهنگی می شود." محرومیت فرهنگی " نام دارد که شامل عدم توزیع امکانات صحیح بین شهر و روستاست. محیط های غنی ۰ سیب افزایش و رشد بهره هوشی شده و محیطهای فقیر . سبب عدم رشد ذهنی می گردند. محرومیت های فرهنگی اصطلاحی است که تقریباً از دهه ۶۰ میلادی به بعد وارد متون بیدی است . منظور از محرومیت های فرهنگی, وضعیت محیط های خاصی است که از لحاظ امکانات مشخص دارای مشکلاتی می باشند. به همین دلیل. محیط های مختلف از نظر توزیع امکانات و یا برخوردلری از امکانات رشد و توسعه با هم متفاوت هستند ؛ بنایرلین. محرومیت های فرهنگی مربوط به فقدان امکانات لازم جهت رشد انسانها در ایعاد مختلف باشد . می با روانشناسی شده و مبخث

صفحه 33:
محرومیت های فرهنگی زیر سبب ایجاد تفاوتهای اساسی بین افراد می شود: های نژادی - قومی (مثل سیاهان امریکا که بهره هوشی کمتری دارند) ۲ - تفاوت در مناطق شهری و روستایی (مثل بهره هوشی روستاییان که نسبت به مراکز ‏ متفاوت است) ۳ - زندگی چادر نشینی و عشایری ۴ - زندگی در مناطق کوهستانی و دورافتاده (بخاطر عدم امکانات و رسانه و ) - زندككى بر قايقها و سطح درياها

صفحه 34:
از جمله عواملی است که در تشکیل شخصیت موثر می باشند و عبارتند از: فرهنگی که شخص در ‎ol‏ بزرگ می شود- هنجارهای موجود میان اعضای خانواده-دوستان -گروههای اجتماعی و سایر عوامل با نفوذ که فرد نها را تجربه میکند

صفحه 35:
با تشكر از حسن توجه شما gly اگر می خواهید خودتان را بشناسید به رفتار بقیه نگاه کنید اگر می خواهید بقیه را درک کنید به قلب خودتان نگاه کنید.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
15,000 تومان