پزشکی و سلامت تغذیه

تغذیه با شیر مادر

taghzie_ba_shire_madar

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “تغذیه با شیر مادر”

تغذیه با شیر مادر

اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحيم

اسلاید 2: تغذيه با شير مادر گروه مشاوران تغذيه و رژيم درماني شركت ملي حفاري ايران مرداد 1389

اسلاید 3: توصيـه به تغذيــه با شير مادر از قرن ها پيش وجود دارد.

اسلاید 4: اهميت تغذيه نوزاد با شير مادراشاره به شير مادر در قرآن (5 بار) و احاديث متناسب بودن تركيبات شير هر مادر با نيازهاي نوزاد خودش (نارس، دوقلويي و ...)ارزش اقتصادي براي خانوادهبارعاطفي براي مادر و نوزادآلودگي كمتر ميكروبي نسبت به شير مصنوعي

اسلاید 5: اهميت تغذيه نوزاد با شير مادرارزش غذايي متناسب براي نوزاد انسانوجود تركيبات ايمني بخش شير مادر (ايمونو‌گلوبينها و سلولهاي زنده سيستم ايمني)عدم نياز به تهيه كردن (هميشه در دسترس)كاهش احتمال ابتلاي كودك به آلرژيها و آسم و اگزما و ...كاهش عفونتهاي نوزادي در بيمارستان (هم اتاقي مادر و نوزاد)

اسلاید 6: اهميت تغذيه نوزاد با شير مادرشيرخواراني كه از شير مادر تغذيه مي كنند كمتر دچار مشكلات دنداني ناشي از پستانك وتغذيه مصنوعي مي شوند درجه هوش شيرخوراني كه با شير مادر تغذيه مي شوند بالاتر از شيرخواراني است كه به طور مصنوعي تغذيه مي شوند.

اسلاید 7: تغذيه نوزاد با شير مادركاهش سريعتر اضافه وزن بارداري مادر برگشت سريعتر اندامها و پستان به حالت قبل از زايمانصرفه‌جويي در وقت مادر (نسبت به زمان صرف شده براي تهيه شير مصنوعي)كاهش احتمال ابتلا به سرطان سينه و تخمدانكمك به جلوگيري از بارداري (تأخیر در تخمک گذاری - به شرط شير دهي انحصاري)

اسلاید 8: تغذيه انحصاري با شيرمادر امكان ابتلاء به عفونتهاي حاد تنفسي را تا 5 برابر واحتمال مرگ ناشي از اين بيماريها را تا 4 برابر كاهش ميدهد.مطالعات نشان مي دهد كه احتمال مرگ ومير ناشي از عفونتهاي گوارشي وبيماريهاي اسهالي در بين شيرخوراني كه منحصراً از شيرمادر تغذيه مي كنند تا 25 برابر كمتر از آن دسته از شيرخواراني است كه از شير خشك تغذيه مي كنندتغذيه با شيرمادر نه تنها در پيشگيري از بيماريها بلكه در درمان آنها نيز نقش موثر دارد از آن جمله در درمان بيماريهاي اسهالي است. درمواردي كه تغذيه با شيرمادر در جريان اسهال ادامه يافته از حجم مدفوع كاسته شده و حتي حجم محلول O.R.S مورد نياز نيز كمتر بوده است.

اسلاید 9: تغذيه با شيرمادر خيلي كمتر موجب چاقي كودك مي شود و به شدت از احتمال بروز هيپوترمي(كاهش دماي بدن ) نوزادان مي كاهد. جذب مواد مغذي موجود در شيرمادر واز جمله جذب چربيها ، پروتئين ، كلسيم و آهن فوق العاده مطلوبست . مشكلات ناشي از روئيدن دندانها و نيز پوسيدگي دندان در كودكاني كه از شيرمادر تغذيه مي كنند به مراتب كمتر است . سندرم مرگ ناگهاني شيرخوار در بين كودكان شير مادرخوار فوق العاده كمتر است.

اسلاید 10: آغــوز كلستروم يا آغوز، شير غليظ وزرد رنگي كه پستانها در 3-2روزاول پس از زايمان توليد مي كنند در مقايسه با شيري كه پس از آن توليد مي شود داراي مقدار بيشتري پروتئين، ويتامينهاي محلول در چربي (A,E.K) وبرخي مواد معدني مثل سديم و روي ومقدار كمتري چربي، لاكتوز و ويتامينهاي محلول در آب است.وقتي مادر فرزند بزرگتر خود را شير مي دهد در حالي كه حامله است درست قبل وبعد از تولد نوزاد جديد ، شير او را در فاز کلستروم خواهد بود.

اسلاید 11: شيري كه در ابتداي هر وعده تغذيه با شيرمادر ترشح مي شود Foremilk نام دارد كه حاوي مقدار زيادي پروتئين، لاكتوز وآب مي باشد و اغلب آبي رنگ و همچنين آبكي بنظر مي رسد و ممكن است مادر نگران شده وشيرخود را رقيق تصور كند. اما به تدريج كه شيرخوار به مكيدن ادامه مي‌دهدHind milk ترشح مي شود كه چربي آن 3 برابر بيش از Foremilk و غني از انرژي وسفيد رنگ است. شيرخوار بايد اين شير را به مقدار كافي دريافت نمايد.

اسلاید 12: تركيبات شير مادر در مقايسه با شير مصنوعي (شير گاو)پروتئين:تفاوت از نظر مقدار پروتئينپروتئين شير مادر يك سوم شير گاو استرشد انسان كندتر از ساير حيوانات و لذا نياز وی به پروتئين كمتراست. اگر نوزاد بيش از مقدار مورد نيازش پروتئين دریافت كند دفع آن براي كليه هاي نارس او مشكل خواهدبود

اسلاید 13: تركيبات شير مادر در مقايسه با شير مصنوعي (شير گاو)چربي:مهمترين منبع انرژي نوزاد (35-50 درصد انرژي روزانه)عمدتاً تري‌گليسريدمتفاوت بودن مقدار در مراحل مختلف رشد ، شرايط محيطي و رواني مختلف، زمانهاي مختلف شيردهي (کلستروم، ... ) و حتي در يك وعده شیر دهی (foremilk: چربی کمتر، hind milk : چربی بیشتر-کمک به سیر شدن شیرخوار در انتهای شیردهی)

اسلاید 14: مقايسه چربي شير مادر و شير مصنوعياز نظر مقدار تفاوتي ندارند.تركيبات:كلسترول بيشتر (لازم براي توليد هورمونهاي استروئيدي و اسيدهاي صفراوي)نسبت اسيد چرب غير اشباع به اشباع: يك (شير گاو: يك دوم) (وجود كافي اسيد چرب غير اشباع: كاهش بيماري MS)سرشار از آنزيم ليپاز (بر خلاف شیر گاو): هضم بهتر چربي، كاهش اسيد چرب آزاد، جذب بهتر كلسيمپروستاگلاندينهاي شير مادر: سلامت مخاط گوارش، بهبود ترشحات گوارشي، تعادل بهتر الكتروليتها و جذب بهتر روي

اسلاید 15: مقايسه ويتامينها در شير مادر و شير مصنوعيتحت تأثير مقدار ويتامينهاي غذاي مادر (ويتامينهای محلول در آبحاوی Vit D محلول در آب ويتامينهاي A و C و نياسين و اسيد فوليك بيشتر (كاهش مقدار ويتامين B6 با مصرف قرص ضد بارداري)ويتامين E كافي: (آنتي‌اكسيدان، ضروري براي سلامت گلبول هاي قرمز، شبكيه چشم و ريه)

اسلاید 16: مقايسه ويتامينها در شير مادر و شير مصنوعيمقدار كمتر ( فسفر يك هفتم و ساير املاح يك سوم شير گاو)مواد معدني موجود در شير مادر براي تامين نياز شيرخوار كافي است اما در شيرگاو به مقدار بسيار زياد وجود دارد . جذب بهتر آهن: كمتر، ولي جذب بهتر (جذب در شيرمادر70 درصد- شير گاو 30 درصد) كلسيم: كمتر، ولي جذب بهترروي: كمتر، ولي جذب بهتر

اسلاید 17: اهداف سال2010 براي تغذيه با شير مادرافزايش تعداد مادراني كه به بچه هاي خود شير ميدهند به:1-شيردهي بلافاصله بعد اززايمان 75%2-تا 6 ماه اول بعد از تولد 50%

اسلاید 18: تغذيه با شيرمادر منجر به ايحاد رابطه عاطفي مستحكم و دو طرفه بين مادر وفرزند مي گردد. مادر وفرزند هر دو كاملاً ارضاء عاطفي شده و احتمال كودك آزاري خيلي كمتر مي شود . تكامل بينايي ، تكلم و راه افتادن كودكاني كه از شير مادر تغذيه نموده اند خيلي سريعتر صورت پذيرفته و اين قبيل كودكان در آينده از تعادل رواني مناسبتري برخوردارند.

اسلاید 19: با تشكر از توجـه شما

10,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید