علوم پایه محیط زیست و زیست‌شناسی

تغذیه بهینه باغات انگور

taghziye_behine_baghate_angor

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “تغذیه بهینه باغات انگور”

تغذیه بهینه باغات انگور

اسلاید 1: تغذيه بهينه باغات انگور فرخ غني شايستهعضو هیئت علمی مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان غربي

اسلاید 2: افزايش رشد تاكها، توليد و بهبود كيفيت ميوه هاكاربرد مواد غذايي مورد نياز در زمان مناسب و بمقدار مناسبنتايج تحقيقات نشان از نیاز بالای انگور به ازت، پتاسيم، روي و بر می باشد.وجود مواد غذايي در يك محدود مطلوب ،ا اندازه گيري ميزان عناصر غذايي در درختچه ها و تجزيه و تحليل آنها براي پيشبرد صحيح برنامه هاي تغذيه اي و افزايش مناسب رشد و توليد درختچه ها بهمراه بهبود كيفيت ميوه ها شناسايي مشكلات تغذيه اي موجود در تاکستانها

اسلاید 3:

اسلاید 4:

اسلاید 5:

اسلاید 6:

اسلاید 7:

اسلاید 8:

اسلاید 9: Time of the year to sample

اسلاید 10: خاكهاي تحت كشت تاكستان ها آهكي است. ميزان pH بالاي 7 بوده و مقدار كربن آلي آنها كمتر از يك درصد مي باشد. به دليل مصرف بي رويه كودهاي فسفاته، ميزان فسفر خاكها خيلي زياد بوده، در نقطه مقابل آن ميزان پتاسيم در اكثر تاكستانها پائين تر از حد بحراني (300 ميلي گرم در كيلوگرم) مي باشد. بررسی وضعیت تاکستانها

اسلاید 11: متاسفانه مديريت خوب آب چندان جدي گرفته نمي شود. ميزان آب مصرفي، زمان آبياري، كيفيت آب مصرفي همه مواردي هستند كه جذب و فراهمي و كارآيي كودهاي شيميايي و عناصر غذايي را تحت تاثير قرار مي دهند، در حاليكه باغداران نقش آب را در جذب عناصر ناديده مي گيرند. اگرمصرف نادرست آب توام با كيفيت پايين آب مصرفي باشد. مانندبالا بودن بيكربنات آب آبياري، كلر و بر در بعضي موارد ديده مي شود كه زيادي بيكربنات توام با ساير عوامل بويژه عوامل خاكي، بالا بودن فسفر خاک مشكلاتي را از ديد جذب عناصر بويژه عناصر ريز مغذي نظير آهن و روي بوجود آورده است.

اسلاید 12:

اسلاید 13:

اسلاید 14:

اسلاید 15:

اسلاید 16:

اسلاید 17:

اسلاید 18:

اسلاید 19: ازت :ازت يكي از پر مصرف ترين كودها مي باشد. ميزان ازت تقريباً در حد كفايت مي باشد. حتي در بعضي موارد علايم زيادي آن بصورت افزايش رشد رويشي ، سبز تيره شدن برگها، به تاخير افتادن زمان رسيدگي ميوه ها، كاهش ميزان قند و رنگ ميوه ها و نيز كاهش كيفيت شيره انگور خود را نشان مي دهد. ازت زياد مقدار مواد جامد محلول (T.S.S)، اسيديته و تانن ميوه را كاهش مي دهد. حتي ميزان تلقيح گلها ، تشكيل ميوه و به تبع آن ميزان محصول و يكنواختي خوشه ها را پائين مي آورد كه نتيجه اين امر عملكرد وكيفيت پائين انگور توليدي بويژه كشمش در استان مي باشد.

اسلاید 20:

اسلاید 21:

اسلاید 22:

اسلاید 23:

اسلاید 24:

اسلاید 25: فسفر :علايم كمبود فسفر در تاكستانهاي استان مشاهده نمي شود و نتايج تجزيه برگ و خاك نيز مؤيد اين مطلب است. در اكثر تجزيه هاي برگي ميزان فسفر بالاتر از حد بحراني بود و حتي در بعضي از نمونه ها ميزان فسفر در حد مسموميت مشاهده گرديد كه اين مسئله بيشتر در مياندوآب وجود دارد بطوريكه، بخاطر مصرف بيش از حد و بي رويه كودهاي فسفاته (در بعضي موارد 750 گرم براي هر اصله مو) خاكهاي تاكستانها اشباع از فسفر مي باشد در حاليكه به علت نياز كم به فسفر در مو، گياه مي تواند به مقدار مناسب آن را از خاك جذب نمايد و چون اين عنصر در گياه متحرك است، لذا كمبود آن بهيچ وجه در تاكستانها مشاهده نمي شود .

اسلاید 26:

اسلاید 27: پتاسيم :پتاسيم نقش بسيار مهمي در بهبود كمي و كيفي درختان ميوه بازي مي كند و انگور در ميان عناصر بيشترين نيازمندي را نسبت به پتاسيم دارد.حد مطلوب پتاسيم در برگهاي انگور در حدود1/5-2 درصد مي باشد در اکثرتاكستانهاي مورد مطالعه ميزان پتاسيم پائين تر از حد بحراني بود اين تاثير بسيار مهمي در كيفيت خوشه ها و حبه هاي انگور مي گذارد. علايم اين كمبود بصورت سفت شدن خوشه ها، ناجور بودن و عدم توسعه رنگ در حبه ها، ريز ماندن حبه ها، كاهش عملكرد محصول و به تاخير افتادن زمان رسيدن ميوه ها ديده مي شود. در بسياري از تاكستانها علايم مشخصه كمبود پتاسيم (خشك و كشمشي شدن حبه ها و متلاشي شدن قسمت پائين خوشه ها) بوضوح ديده مي شود.

اسلاید 28:

اسلاید 29:

اسلاید 30: كلسيم :كلسيم نقش مهمي در كيفيت ميوه هاي انگور دارد. باعث افزايش عمر انباري ميوه ها شده و قهوه اي شدن دروني ميوه ها را كاهش مي دهد. نتايج تحقيقات محققان نشان مي دهد كه در غلظت كمتر از 2 درصد امكان بروز علايم كمبود اين عنصر ديده مي شود . با توجه به اين نكته مي توان گفت كه در تاكستان هاي مورد مطالعه بجز يك مورد از لحاظ تجزيه برگي كمبودي مشاهده نمي شود ولي با عنايت به روابط پيچيده بين كلسيم برگها و ميوه بايد مطالعات بيشتري در اين مورد انجام گردد.

اسلاید 31:

اسلاید 32: منيزيم : غلظت منيزيم در برگها در حدود 51/ درصد مي باشد كه نشانگر بالابودن جزيي ميزان منيزيم در برگها است و علايم كمبود اين عنصر در تاكستانها مشاهده نمي شود.

اسلاید 33:

اسلاید 34:

اسلاید 35: بــــر: نتايج تجزيه برگي نشان داد كه ميزان برُ نمونه هاي تهيه شده بالاتر از حد مطلوب اين عنصر (60-40 ميلي گرم در كيلوگرم) است و كمبود برُ در تاكستان ها ديده نمي شود. دليل اصلي زيادي برُ در تاكستانها را مي توان به زيادي برُ آب آبياري و بعد از آن زيادي برُ در خاك و شوري خاك در آب نسبت داد ,

اسلاید 36:

اسلاید 37: روي : بسياري از علايم كمبود روي بويژه علايم روي خوشه ها در تاكستانهاي استان ديده مي شود. ميانگين غلظت روي در برگهاي تهيه شده كمتر از حد بحراني اين عنصر براي انگور مي باشد.

اسلاید 38: بــــور: نتايج تجزيه برگي نشان داد كه ميزان برُ نمونه هاي تهيه شده بالاتر از حد مطلوب اين عنصر (60-40 ميلي گرم در كيلوگرم) است و كمبود برُ در تاكستان ها ديده نمي شود. دليل اصلي زيادي برُ در تاكستانها را مي توان به زيادي برُ آب آبياري و بعد از آن زيادي برُ در خاك و شوري خاك در آب نسبت داد , بعنوان نمونه تجزيه آب هاي آبياري در تعدادي از مناطق مو كاري اروميه نشان داد كه ميزان برُ در اكثر موارد بالاي يك ميلي گرم در كيلوگرم مي باشد و حتي تا 5/3 ميلي گرم در كيلوگرم نيز وجود داشت .

اسلاید 39:

اسلاید 40: علل كمبود روي در تاكستانها آهكي بودن خاكها، بالا بودن pH بي كربنات فراوان در آب آبياري، مصرف بيش از حد كودهاي فسفره . عدم مصرف كودهاي حاوي روي.

اسلاید 41: آهن :در كنار كمبود روي، علايم كمبود آهن نيز بصورت پراكنده در تاكستانها ديده ميشود. بدين صورت كه برگها زرد شده ولي رگبرگ ها سبز هستند، حبه ها كوچك مانده و خوشه ها غير يكنواخت مي گردند و حتي در بعضي از تاكستانها موجب خشكيدگي درخت ميشود.

اسلاید 42:

اسلاید 43: علل بروز كمبود آهن :بالا بودن بيكربنات آبهاي آبياري ، آهك و pH خاك، آبياري بيش از حد و غرقاب كردن پاي تاكها و به تبع آن ايجاد مشكل تهويه، مصرف بيش از حد كودهاي فسفره، تغييرات شديد آب و هوايي بويژه دماهاي بالاي فصل رشد.

اسلاید 44: مس :با عنايت به مقدار كم مس مورد نياز انگور در مقايسه با آهن، منگنز، روي و بر ونيز مقدار مس موجود در برگها كه در حد كفايت مي باشدمي توان گفت كه مشكل خاصي از نظر مس در تاكستانها مشاهده نمي شود.

اسلاید 45: منگنز :منگنز نيز جزو عناصري است كه تجزيه برگي و علايم ظاهري موجود در روي موهاي مورد مطالعه نشان از كمبود آن نمي دهد، زيرا ميزان منگنز برگها در حد 108 ميلي گرم در كيلوگرم است كه در حد كفايت مي باشد .

اسلاید 46: California Grower’s Laboratory, Fresno

اسلاید 47: كودهاي آلي و حيواني: 1-كودهاي مرغي 2-كودهاي دامي 3-كودهاي سبز 4-بقاياي گياهي

اسلاید 48: نكات فني هنگام برگپاشي با كود ميكروي كامل

اسلاید 49: - محلول پاشي بايد صبح زود يا عصر هنگامي كه اشعه آفتاب مايل است انجام گيرد. - به محلول كودي تهيه شده با غلظت 3 در هزار، ‌ماده سيتووت يا مايع ظرفشوئي به غلظت 2/ 0در هزار (200 ميلي ليتر در 1000 ليتر آب) اضافه گردد. اين كار باعث كاهش نيروي كشش سطحي آب شده در نتيجه قطرات آب حالت پخشيده به خود گرفته و سطح تماس برگ با ذرات كودي افزايش يافته و در نتيجه ميزان جذب برگي افزايش مي يابد. - هنگام محلول پاشي سرعت وزش باد بايد حداقل باشد- پس از انجام محلول پاشي با حداقل فاصله زماني آبياري مزرعه انجام گيرد. - حرارت محيط در هنگام محلول پاشي پائين تر از 29 درجه سانتي گراد باشد. - براي اطمينان از صحت انجام عمليات فوق پيشنهاد مي گردد كود مورد نظر را با غلظت مربوطه تهيه و در قطعه كوچكي از مزرعه برگپاشي انجام گيرد. در صورت عدم ظهور علائم برگ سوزي پس از سه روز در گياه در تمام سطح مزرعه برگپاشي انجام پذيرد. - در اراضي شور از كود ميكروي كامل بدون ُبر استفاده شود

اسلاید 50:

اسلاید 51: معضل ديگري كه در تاكستانها بويژه در اروميه ديده مي شود سوختگي و ريزش شديد گل ها در زمان گل دهي است كه در اثر آن دم گل، حبه ها و نهايتا كل خوشه خشك شده وسبب ايجاد حالت كشمشي در حبه ها در كل خوشه، در زمان قبل از رسيدن مي شود .

اسلاید 52: الف) نكروز گل آذين Inflorescence necrosis : در مرحله اول گلها و دم گل يا دم حبه ها تحت تاثير قرار مي گيرند. علائم در مرحله گلدهي و يا قبل از گلدهي قابل مشاهده می باشد. به اين عارضه نكروز زود هنگام محور خوشه early bunch stem necrosis نيز گفته مي شود. ب) نكروز دير هنگام چوب خوشه BSN : در اين مرحله بافتهاي چوب خوشه تحت تاثير قرار مي گيرند. علائم در زمانهای متفاوت بعد از مرحله تغيير رنگ حبه ها بروز مي كند.

اسلاید 53: نكروز دير هنگام چوب خوشه يك ناهنجاري فيزيولوژيكي است كه روي چوب گل آذين اتفاق مي افتد (7).اين عارضه در زمان تغيير رنگ حبه ها اتفاق مي افتد. علائم شامل زخمهاي تيره و نكروزه روي چوب خوشه يا روي دم حبه ها مي باشد (23). حبه هاي بالاي محل زخم به طور طبيعي توسعه پيدا مي كنند در حاليكه ساير حبه ها به صورت نارس ريزش كرده يا خشك مي شوند. اين عارضه به طور مكرر فقط در نوك خوشه و يا يكي از خوشچه ها اتفاق مي افتد و گاها روي يك بوته مو هر دو نوع خوشه سالم و مبتلا ديده مي شود. تاثير حرارتهاي پائين در طي گل دهي روي بروز نكروز خوشه در سوئيس نيز گزارش شده است (28).

اسلاید 54: علايم و عوامل موثر در عارضه خشكيدگي چوب خوشه: - محيط:- عناصر غذايي- كلسيم و منيزيم- نيتروژن:- جيبرلين:

اسلاید 55:

اسلاید 56:

اسلاید 57:

اسلاید 58:

اسلاید 59:

اسلاید 60: نتايج نشان داد كه: 1- در باغهاي ايستاده ميزان عارضه خشكيدگي چوب خوشه كمتر از باغهاي خوابيده مي باشد. 2- نسبت پتاسيم به كلسيم و منيزيم از مرحله گل دهي تا تغيير رنگ حبه ها كاهش نشان داد كه كاهش اين نسبت باعث افزايش عارضه خشكيدگي چوب خوشه مي شود.

اسلاید 61: پیشنهادات:استفاده از آزمون خاک در باغهای جدیدالاحداث و آزمون برگ در باغهای دایراستفاده توام از مواد آلی ، گوگرد بهمراه سایر کودهاجایگذاری صحیح و بموقع کودها در تاکستانهابا توجه به تاثیر مثبت منیزیم و اثر متقابل آن با پتاسیم حتما مقدار این عنصر کنترل شود.کنترل کیفیت آب آبیاری و بهبود آن

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید