صفحه 1:

صفحه 2:
تغذیه بهینه باغات انگور فرخ غنی ‎Causal‏ ‎(ale Ce gic‏ مرکز تمقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

صفحه 3:
افزایش رشد تاکهاء تولید و بهبود کیفیت میوه ها کاربرد مواد غذایی مورد نیاز در زمان مناسب و بمقدار مناسب نتایج تحقیقات نشان از نیاز بالای انگور به ازت. پتاسیم. روی و بر می باشد. وجود مواد غذایی در یک محدود مطلوب .اندازه گیری میزان عناصر غذایی در درختچه ها و تجزیه و تحلیل آنها برای پیشبرد صحیح برنامه های تغذیه ای و افزایش مناسب رشد و تولید درختچه ها بهمراه بهبود کیفیت میوه ها شناسایی مشکلات تغذیه ای موجود در تاکستانها

صفحه 4:
Vineyard Management

صفحه 5:
Essential Mineral Nutrients Macro Elements: Micro Elements: Nitrogen (N) Manganese (Mn) Phosphorous (P)_ Iron (Fe) Potassium (K) Boron (B) Magnesium (Mg) Copper (Cu) Calcium (Ca) Zinc (Zn) Sulfur (S) Molybdenum (We) N, K and Zn are the nutrients that will most likely limit grape production in lowa.

صفحه 6:
Availability of ‏وا ادتأمعودوع‎ dg ‏درو‎ ‎* Composition of the soil | ‏تفت فان فت ات‎ ۰ Soil pH * Soil weathering / leaching * Soil organic matter content * Previous fertilizer history

صفحه 7:
Nutrient Availability 9 ‏یا‎ lay SoMa) ailability

صفحه 8:
Normal Nutrient Ranges for Grapes PNG Mid-July / Macro Nutrient | Full Bloom ۱۷۵-۰ 1.6 to 2.8 % 0.9 to 1.3% 0.20 to 0.60 % | 0.16 to 0.29% 1.50 to 5.00 % | 1.50 to 2.50 % 0.40 to 2.50 % | 1.20 to 1.80% 0.13 to 0.40 % | 0.26 to 0.45 % No data No data The nutrient content changes during the season. Therefore, it is important to collect petiole samples at the proper time.

صفحه 9:
Normal Nutrient Ranges for Grapes ‎TESTA‏ ام ‎Micro Nutrient | FullBloom | Mid-Aug.‏ ‎18 to 100 ppm | 31 to 150 ppm ‎40 to 180 ppm | 31 to 50 ppm 25 to 50 ppm 25 to 50 ppm 5 to 10 ppm 5 to 15 ppm 20 to 100 ppm | 30 to 50 ppm 0.2 to 0.4ppm | 0.3 to 1.5 ppm ‎ ‎Sampling at full bloom is good for N. However, sampling Lice CRU alee eau etl) Bole Mao ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 10:
Time of the year to sample N,PZn Mi Ca | Le, = Ap. May = June July Aug. Sept. 0 ure 26.3. Generalized concentration curves of mineral nutrients in leaves during the growing season. The curves show trends, not actual levels.

صفحه 11:
بررسی وضعیت تاکستانها خاكهاى تحت كشت تاكستان ها آهكى است. ميزان ]آم بالاى ا بوده و مقدار کربن آلی آنها کمتر از یک درصد می باشد. به دلیل مصرف بی رویه کودهای فسفاته. میزان فسفر خاکها خیلی زیاد بوده. در نقطه مقابل آن میزان پتاسیم در اکثر تاکستانها پائین تر از حد بحرانی (۳۰۰ میلی گرم در کیلوگرم) می باشد.

صفحه 12:
متاسفانه مدیریت خوب آب چندان جدی گرفته نمی شود. میزان آب مصرفی, زمان آبیاری. کیفیت آب مصرفی همه مواردی هستند که جذب و فراهمی و کارآیی کودهای شیمیایی و عناصر غذایی را تحت تاثير قرار می دهند. در حالیکه باغداران نقش آتب را در جذب عناصر نادیده می گيرند. اگرمصرف نادرست آب توام با کیفیت پایین آب مصرفی باشد. مانندبالا بودن بیکربنات آتب آنبیاری, کلر و بر در بعضی موارد دیده می شود که زیادی بیکربنات توام با سایر عوامل بویژه عوامل خاکی. بالا بودن فسفر خاک مشکلاتی را از دید جذب عناصر بویژه عناصر ریز مغذی نظیر آهن و روی بوجود آورده است.

صفحه 13:
Balanced Nutrition @® Healthy Vine Growth ® Controlled Yield @ Large, long storing table grapes

صفحه 14:
Calcium | uacnesum | ‏مده‎ |

صفحه 15:
«a. and its affect on nutrition

صفحه 16:
Many nutritional problems come from poor water management

صفحه 17:
iy Cover crops [Cover crops need to be fertilized

صفحه 18:
Understanding the nutritional effects | Early vigour from balanced nutrition

صفحه 19:
۱ 0 Vigour @ New shoot growth @ Yield Essential to young vines Must be controlled in mature vines

صفحه 20:
ازت : ازت یکی از پر مصرف ترین کودها می باشد. میزان ازت تقریباً در حد کفایت می باشد. حتی در بعضی موارد علایم زیادی آن بصورت افزایش رشد رویشی . سبز تیره شدن بر گها,ء به تاخیر افتادن زمان رسید گی میوه هاء کاهش میزا قند و رنگ میوه ها و نیز کاهش کیفیت شیره انگور خود را نشان می دهد. ازت زیاد مقدار مواد جامد محلول (۲.5.5). اسیدیته و تانن میوه را کاهش می دهد. یکنواختی خوشه ها را پائین می آورد که نتیجه این امر عملکرد وکیفیت پائین انگور تولیدی بویژه کشمش در ,: استان می باشد.

صفحه 21:
Nitrogen @ Excess ع © ‏01ل‎ fungus problems @ excess vigour ۹ @ smaller, weaker bunches ®@ lower sugars ® reduced colour intensity cracked fruit @ poor storage life

صفحه 22:
® high rates, esp under fertigation can lead to toxicity. Nitrate toxicity

صفحه 23:
فتاه ‎Legumes‏ + ‎(Fix up to 300 Ib/A/yr) |* De-nitrification‏ * Soil organic matter | Taken up by Plants: (Releases + Recycled: ~20 Ib / A/ % OM / yr) Leaves & Prunings + Lightning * Removed: Fruit (Fix ~10 Ib / A/ yr) * Tied up: Old wood

صفحه 24:
How Much Nitrogen is Needed? Mid-Atlantic Wine Grapegrower’s Guide: * Grapes ~.18% N, Canes ~ .25% N ¢ Nitrogen removed: Grapes: 3.6 lb / A/ton Canes: 1.7 Ib / A/ |b of prunings / vine ¢ For a3 ton crop & 2 Ib prunings / vine: Grapes: 10.8 Ib / A + prunings 3.4 Ib/A

صفحه 25:
Nitrogen Released from Organic Matter 0 7 8 9 3 4 5 6 ‏»لاما‎ ccs Need to adjust N fertilization practices based on ‏اامو ۷۵۲ 0۲ احعاومه ۲وناوه عنصوو۲ه وطا‎

صفحه 26:
: قسفر * علایم کمبود فسفر در تاکستانهای استان مشاهده نمی شود و نتایج تجزیه برگ و خاک نیز موّید این مطلب است. در اکثر تجزیه های بر گی میزان فسفر بالاتر از حد بحرانی بود و حتی در بعضی از نمونه ها میزان فسفر در حد مسمومیت مشاهده گردید که این مسئله بیشتر در میاند و آلب وجود دارد بطوریکه. بخاطر مصرف بیش از حد و بی رویه کودهای فسفاته (در بعضی موارد ۷۵۰ گرم برای هر اصله مو) خاکهای تاکستانها اشباع از فسفر می باشد * در حاليكه به علت نياز کم به فسفر در مو, گیاه می تواند به مقدار مناسب آن را از خاک جذب نماید و چون این عنصر در گیاه متحرک است. لذا کمبود آن بهیچ وجه در تاکستانها مشاهده نمی شود .

صفحه 27:
Phosphorus ® Promotes vigour @ active root growth @ yield Rarely seen @ Essential to young vines @ Maintain in mature vines

صفحه 28:
پتاسیم نقش بسیار مهمی در بهبود کمی و کیفی درختان میوه بازی می کند وا انگور در میان عناصر بیشترین نیازمندی را نسبت به پتاسیم دارد. حد مطلوب پتاسیم در بر گهای انگور در حدود۲-۱/۵ درصد می باشد در اکثر تاکستانهای مورد مطالعه میزان پتاسیم پائین تر از حد بحرانی بود این تاثیر بسیار مهمی در کیفیت خوشه ها و حبه های انگور می گذارد. علایم این کمبود بصورت سفت شدن خوشه ها,ء ناجور بودن و عدم توسعه _ رنگ در حبه هاء ریز ماندن حبه هاء کاهش عملکرد محصول و به تاخیر افتادنا زمان رسیدن میوه ها دیده می شود. در بسیاری از تاکستانها علایم مشخصه کمبود پتاسیم (خشک و کشمشی شدن| حبه ها و متلاشی شدن قسمت پائین خوشه ها) بوضوح دیده می شود.

صفحه 29:
Potassium ® Promotes @ berry size ® berry skin colour @ cell strength tolerance to disease and stress Essential to vines

صفحه 30:
Potassium Botrytis cinerea duc to K deficiency Afier High K fertilisation Leaf: 2.10% N and 0.80% K Leaf 1.40% N and 1.20% K

صفحه 31:
کلسیم نقش مهمی در کیفیت میوه های انگور دارد. باعث افزایش عمر انباری میوه ها شده و قهوه ای شدن درونی میوه ها را کاهش می دهد. نتایج تحقیقات محققان نشان می دهد که در غلظت کمتر از ۲ درصد امکان بروز علایم کمبود این عنصر دیده می شود . با توجه به اين می توان گفت که در تاکستان های مورد مطالعه بجز يك مورد از لحاظ تجزيه بركى كمبودى مشاهده نمى شود ولى با عنايت به روابط ييجيده بين كلسيم بركها و ميوه بايد مطالعات بيشترى در اين مورد انجام كردد.

صفحه 32:
Calcium ® Promotes root and shoot growth @ berry strength @ storage quality @ tolerance to stress Essential to table grapes

صفحه 33:
= منیزیم غلظت > نشانگر بالابودن جزبی شد که بالاب منیزیم در بر گها د در یاب تاكستاتها مشاهدة ار بركها | ت و علایم کمبود این عنصر در تاکستانها مشا است اپ زان یم در بر نمی

صفحه 34:
Magnesium vital to chlorophyll improves P efficiency ® bunch stem necrosis is associated with Mg def. ® must be balanced with Ca and K Apply Mg early

صفحه 35:
Trace Elements @ Activators of: Enzymes @Sugars @hormones @ Essential to flowering, berry set, maturity, yield & quality.

صفحه 36:
ببسر: ۰ نتایج تجزیه برگی نشان داد که میزان بر نمونه های تهیه شده بالاتر از حد مطلوب این عنصر (۴۰-۶۰ میلی گرم در کیلو گرم) است و کمبود بر در تاکستان ها دیده نمی شود. ۰ دلیل اصلی زیادی بر در تاکستانها را می توان به زبادی بر آب آبیاری و بعد از آن زیادی بر در خاک و شوری خاک در آب نسبت داد ,

صفحه 37:
vital to fruit formation @ improves juice content and solids

صفحه 38:
۶ روی *_ بسیاری از علایم کمبود روی بویژسه علایم روی خوشه ها در تاکستانهای استان دیده می شود. میانگین غلظت روی در بر گهای تهیه شده کمتر از حد بحرانی این عنصر برای انگور می باشد.

صفحه 39:
:ب ور نتايج تجزیه بر گی نشان داد که میزان برٌ نمونه های تهیه شده بالاتر از حد مطلوب این عنصر (۴۰-۶۰ میلی گرم در کیلو گرم) است و کمبود ‎jy‏ در تاکستان ها دیده نمی شود. دلیل اصلی زبادی بر در تاکستانها را می توان به زیادی بر لب آبباری و بعد از آن زيادى برٌ در خاک و شوری خاک در آب نسبت داد , بعنوان نمونه تجزیه آسب های آبیاری در تعدادی از مناطق مو کاری ارومیه نشان داد که میزان بر در اکثر موارد بالای یک میلی گرم در کیلوگرم می باشد و حتی تا ۵/۲ میلی گرم در کیلوگرم نیز وجود داشت .

صفحه 40:
Zinc @ involved with auxins in plant ® improves fruit set ® sandy soils, high pH soils and high P soils may be def. in zinc

صفحه 41:
علل کمبود روی در تاکستانها آهكى بودن خاكهاء بالا بودن 11م بى كربنات فراوان در آب آبيارى, مصرف بيش از حد كودهاى فسفره . عدم مصرف كودهاى حاوى روى.

صفحه 42:
: آهن در کنار کمبود روی, علایم کمبود آهن نیز بصورت پراکنده در تاکستانها دیده ميشود. بدین صورت که بر گها زرد شده ولی رگبر گ ها سبز هستند. حبه ها کوچک مانده و خوشه ها غیر یکنواخت می گردند و حتی در بعضی از تاکستانها موجب خشکیدگی درخت میشود.

صفحه 43:

صفحه 44:
علل بروز کمبود آهن : بالا بودن بیکربنات آبهای آبیاری . آهک و !0۲ خاک آبیاری بیش از حد و غرقاب کردن پای تاکها و به تبع آن ایجاد مشکل تهویه, مصرف بیش از حد کودهای فسفره. تغییرات شدید آب و هوایی بویژه دماهای بالای فصل رشد.

صفحه 45:
Ge! * با عنایت به مقدار کم مس مورد نیاز انگور در مقایسه با آهن, منگنز. روی و بر ونيز مقدار مس موجود در برگها که در حد کفایت می باشدمی توان كفت كه مشکل خاصی از نظر مس در تاکستانها مشاهده نمی شود.

صفحه 46:
: منگنز * منگنز نیز جزو عناصری است که تجزیه برگی و علایم ظاهری موجود در روی موهای مورد مطالعه نشان از کمبود آتن نمی دهد. زیرا میزان منگنز بر گها در حد ۱۰۸ میلی گرم در کیلوگرم است که در حد کفایت می باشد .

صفحه 47:
SAMPLE LOCATIONS FOR COMMON CALIFORNIA CROPS Apples, Pears, Cherry Tne ~ Joly 'Non-ffuting spue $0.~60 Leaves, 7 In Bloom Fl Blom Fall Bloom (May) Recenily Mature Petioles Petiole Opposite Clue ‘30 ~ 8 Petites

صفحه 48:
کودهای آلی و حیوانی: ۱ -کودهای مرغی ۲-کودهای دامی ۳-کودهای سبز ۴-بقایای گیاهی

صفحه 49:
نکات فنی هنگام بر گپاشی با کود میکروی کامل

صفحه 50:
- محلول پاشی باید صبح زود يا عصر هنگامی که اشعه آفتاب مایل است انجام گیرد. - به محلول کودی تهیه شده با غلظت ۳ در هزار, ماده سيتووت يا مايع ظرفشوئی به غلظت ۳/ ۰در هزار (۲۰۰ میلی لیتر در ۱۰۰۰ لبتر آب) اضافه گردد. این کار باعث کاهش نیروی کشش سطحی آب شده در نتیجه قطرات آب حالت پخشیده به خود گرفته و سطح تماس برگ با ذرات کودی افزایش يافته و در نتيجه ميزان جذب برگی افزایش می یابد. - هنگام محلول پاشی سرعت وزش باد باید حداقل باشد - پس از انجام محلول پاشی با حداقل فاصله زمانی آییاری مزرعه انجام گیرد. - حرارت محيط در هنكام محلول پاشی پائین تر از ‎۲٩‏ درجه سانتی گراد باشد. - برای اطمینان از صحت انجام عملیات فوق پیشنهاد می گردد کود مورد نظر را با غلظت مربوطه تهیه و در قطعه کوچکی از مزرعه بر گپاشی انجام گیرد. در صورت عدم ظهور علائم برگ سوزی پس از سه روز در گیاه در تمام سطح مزرعه برگپاشی انجام پذیرد. - در اراضی شور از کود میکروی کامل بدون"بر استفاده شود

صفحه 51:
Determining How Much Fertilizer ‏ره‎ + Fertilizer analysis written as % N - P -K "20-10-15" = 20% N, 10% P, & 15% K Urea = 46-0-0 or 46% N, 0% P, & 0% K To determine how much of a N product to apply, divide Ibs of actual N by the % N analysis of the product: (50 Ib actual N/A) Lbs of 20-10-15 / A = 50 Ib N/ .20 = 250 Ibs Lbs of Urea / A = 50 Ib N/ .46 = ~109 Ibs

صفحه 52:
* معضل دیگری که در تاکستانها بویژه در ارومیه دیده می شود سوختگی و ریزش شدید گل ها در زمان گل دهی است که در اثر آتن دم گل. حبه ها و نهایتا کل خوشه خشک شده وسبب ایجاد حالت کشمشی در حبه ها در کل خوشه. در زمان قبل از رسیدن می شود .

صفحه 53:
* الف) نکروز گل آذین 066۲۳055 ۱]۱810۲656666: در مرحله اول كلها و دم كل يا دم حبه ها تحت تاثير قرار می گيرند. علائم در مرحله كلدهى و يا قبل از كلدهى قابل مشاهده مى باشد. به اين عارضه نكروز زود هنگام محور خوشه 66۲055 ‎early bunch stem‏ نیز گفته می شود. * ب) نکروز دیر هنگام چوب خوشه 851 : در این مرحله بافتهای چوب خوشه تحت تاثیر قرار می گيرند. علائم در زمانهای متفاوت بعد از مرحله تغییر رنگ حبه ها بروز می کند.

صفحه 54:
* نکروز دیر هنگام چوب خوشه یک ناهنجاری فیزیولوژیکی است که روی چوب گل آذین اتفاق می افتد ‎AY)‏ * این عارضه در زمان تغییر رنگ حبه ها اتفاق می افتد. علاثم شامل زخمهای تیره و نکروزه روی چوب خوشه یا روی دم حبه ها می باشد (۲۳). * حبه های بالای محل زخم به طور طبیعی توسعه پیدا می کنند در حالیکه سایر حبه هابه صورت نارس ریزش کرده پا خشک می شوند. این عارضه به طور مکرر فقط در نوک خوشه و یا یکی از خوشچه ها اتفاق می افتد و گاها" روی یک بوته مو هر دو نوع خوشه سالم و مبتلا دیده می شود. تاثیر حرارتهای پائین در طی گل دهی روی بروز نکروز خوشه در سوئیس نیز گزارش شده است (۲۸).

صفحه 55:
علایم و عوامل موثر در عارضه خشکید گی چوب خوشه: - محیط: - عناصر غذایی - کلسیم و منیزیم - نیتروژن: - جیبرلین:

صفحه 56:
جدول۷- تغیرات نسبت پناسیم به کلسیم و منبزیم در زمان گلدهی و تغیر رنگ حبه ها 1/0۶( كل تسرام هرم 7 er Dae اه ها(سال دوم ۳ 0 oy ‏رضي‎ ‎03 wav ~ ” 17 ‏فلاحت‎ wy 000 ” ‏ثوولفكن(سالم)‎

صفحه 57:
عکس . خشکبدگی و ريزش تعدادی از انشعبات خوشه

صفحه 58:
عکس ۳. حذف انشعابات خوشه در مرحله قبل از گلدهی

صفحه 59:
‎Kae FS‏ شدن خوشه بعد از تشکیل حبه ‎ ‎

صفحه 60:
عکس ۵ خشک شدن فسمتی از خوشه در مرحله تغیبر رنگ حبه

صفحه 61:
* ننایج نشان داد که: ۱- در باغهای ایستاده میزان عارضه خشکیدگی چوب خوشه کمتر از باغهای خواییده می باشد. جوب خوشه مى شود.

صفحه 62:
: پیشنهادات استفاده از آزمون خاک در باغهای جدیدالاحداث و آزمون برگ در باغهای دایر استفاده توام از مواد آلی » گو گرد بهمراه سایر کودها جایگذاری صحیح و بموقع کودها در تاکستانها با توجه به تاثیر مثبت منیزیم و اثر متقابل آن با پتاسیم حتما مقدار این عنصر کنترل شود. کنترل کیفیت آب آبیاری و بهبود آن

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان