صفحه 1:
صفحه 2:
زندكى يى جوجه
زندگی یک جوجه از یک سلول شروع می شود
ا ا 0
است
لقاح در حدود 24 ساعت پیش از تخمگذاری
انجام مى شود
Ieee S] Cas] Bee ا ا ا ل
2., 4: 8: 16 و ....؛ اين كار در محل جرمينال
ديسك )بلاستودرم( انجام مى شود.
صفحه 3:
orle ai die rubei olSiwo
small yellow follicle
small white follicle
large white follicle
large yellow follicle
صفحه 4:
سلول sl اسيرم
صفحه 5:
چرخه بارور شدن تخمک در مرغ
مر
۳ به لقا Le LE re
2 نتقال اسپرم به محل لقاح
۳
Aner sb شناسایی محل
بارور شدن 7
‘ شد آكروزوم Wf
نفوذ اسيرم يه تحمى
صفحه 6:
باروری
اینفاندیبولوم
۳۲ ۳ Biol
۳
[0 I S|
(قبل از ورود
1ط
صفحه 7:
رشد اوليه جنين در بدن مرغ
٠ دماى مناسب: دماى بدن مرغ 37 تا 38
درجه شانتی گراد
٠ زمان كافى: 21 روز براى رشد كامل
Ca Renee حم مرعغ: حدود 25
1 ers Fe er red
(رشد اولیه)
صفحه 8:
رشد اوليه جنين در بدن مرغ
صفحه 9:
۲100۲۵4: 5۱۲۱۵0۱۷۲۵ 0۲1۱ ۰
ALBUMEN 0
outer thin germinal dice blastederm
fim اعد
inner thin, light yolk layer
chalaziferous 8 dark yolk layer
‘yolk membrane
MEMBRANE
Bir cell 1 5 ره
outer shell membrane
inner shell membrane ما
spongy calcareous layer
mammillary layer
صفحه 10:
DIMENSIONS IN pm
لع وووة يز
GERMINAL
Vesicue (GV)
INNER PERIBLASTIC
RING CIPR)
“NT ourer peristastic
RING COPR)
BLASTODISC
BH
صفحه 11:
ی
Figure 2: Blastodise:
Infertile germinal disc.
صفحه 12:
تخم مرغ بارور
Figure 3: Blastoderm:
Fertile germinal disc.
صفحه 13:
9 er) eae
صفحه 14:
صفحه 15:
صفحه 16:
Table 1. Categorizing cull eggs
i
| همه 1 هت [
صفحه 17:
Table 2. Hatchability of undergrade eggs.
62.32
45.86
31.61
صفحه 18:
Control
(cents)
صفحه 19:
20
Conversion
% Mortality سس
Index,
صفحه 20:
مديريت تخم مرغ ها در واحدهاى
hosel] sla Ey. ا a
ار
ore ae)
CLS eee ا eS ener eg
عادت دادن مرغ ها به تخمكذارى در لانه ها
ree nel SRO Se keer enced
کنترل رطوبت بستر
19 Pe Sees bene] Ree) epee Se) esl eer res
POS FCoE aS PCOS) Bey
Pes Pale NP er ecer eran Pl BSE EE erat its ee Er
سالن
صفحه 21:
مدیریت تخم مرغ ها در واحدهای
oe ee
کاهش تخم مرغ های شکسته و ترک دار:
3
3
000
0
سنكين نبودن مرغ ها در زمان تحريى نورى
تعداد کافی لانه تخمگذاری
قرار دادن لانه های تخمگذاری در روز اول ورود جوجه های
re re
توچه بت مقدار کلشي وافتتفر چیرم و همچین سیت آ ها
ene Peeve 1
FUSE per) etn ae) RUE Pe 0 Bree erry
ee eer erm ee
صفحه 22:
مرغ مادر
Qui aasy ls Syl 00
0
2 5000
صفحه 23:
دمای ناسب برای نگهداری تخم مرغ
قبل از انکوباسیون
هدف:
0 ere
ل Aes eed دمای درون تخم مرغ (دمای
0 در
ا 1
|
14
Bee ee eee re ay اال
سس
wine ola yaljal .2
كاهش كيفيت جوجه هاي بدست آمّده :3
صفحه 24:
0ك
* ذخيره تخم مرغ در
اتاق coe Ev Ae)
02
فارنهايد
|
Dery erty Fea
صفحه 25:
صفحه 26:
Periocic waning
Difference
‘compared
swith fresh
ones
Ne warming ‘contro
Length of
‘gorage
(days)
Ditleconce
compared
with free ۵۵
Average
Hate (4)
صفحه 27:
الوده شدن افد به ميكروب
ال ل ا as
سالمونلا آلوده شده است
Ly Boe 055 U9p2 w 598) ulilyi Qual jj wil 9 le Migolle
دارند
صفحه 28:
۱9 a: org/l Epo eri
صفحه 29:
geste crnive 9) cu Migodby .S29/I clinic
Figure 2. Infection routes of Salmonella in poultry production
animals, humans, en
Raw materials
Feed & water Breeding Hatchery Broilers layers
1
Food industry Eggs Poultry meat
Processing industry Slaughterhouse
> 5
Ref; varied after Int. Poultry Production, Vol, 4, No.2, 1996
صفحه 30:
85 — 5 a
گازدهي تخم مرع
prec ered Keo ei Si aig
ميلي لیتر محلول فرمالین 40 درصد 2 .
jl UsSe o59 52 sly * 7 1
۶ پس از نیم ساعت بايستي گاز تخلیه شود
olSiw> sl» ا ا
كشي
20 كرم برمنكنات
لا 4 ميلي لیتر فرمالین
لابراي هر فوت مكعب از فضاي
Bode
صفحه 31:
٠ غشاهای خارج جنینی مهم:
COOP ee ra Se A
2.آمنیون
318
5
صفحه 32:
Allantois.
Chorion~,
Yolk sac
Albumen
صفحه 33:
|۳۳ JS
کیسه زرده:
۰ لایه است که در اطراف
زرده شروع به رشد مى كند
و مواد موجود در زرده را
براى جنين هضم و جذب مى
61
صفحه 34:
صفحه 35:
عفونت کیسه زرده
مس 99
sll ۳۹۰ ۹ 9 1 روز اول
انکوباسیون وارد ۳ py feed
شوند»
بعس حاص ر2) CT Ny aaah يي
جدود ea
ا ال ا ۱
مي شوند و تمام جوجه هاي مبتلا تلف خواهند
شد
صفحه 36:
مقایسه کیسه زرده طبيعي و غيرطبيعي در
صفحه 37:
كيسه زرده در لاك يشت تازه هج شده
صفحه 38:
(SisdoiS) ا wubulus
> وه
a
eT
صفحه 39:
Bert] ال 9
9 cal ai9 FS ys 59 Ly yim aS
eso ojl>l Qui> a: oS rule
9 JS 9 1S US 5> aS aad
BY Siete re pre more Tey
از جسبيدن اجزاى بدن جوجه به
هم جلوگیری می کند
صفحه 40:
Allantois
Chorion~
Yolk sac
صفحه 41:
کوریون:
Ae] eit است که دو بخش کیسه
زرده و آمنیون ۳ و
عت
٠ در ابتداى رشد جنين نقشى
تدارد ولی بعداً ۳ 2 كت
كورب والانتوئيس را تشكيل مى
دهد
صفحه 42:
Allantois Chorion
Amniotic cavity ی
with amniotic fluid
7— Albumen
صفحه 43:
صفحه 44:
ار
|
عمل می کند
Ce ee co eee
مى
٠ جذب سفيده (يروتئين) براى
٠ جذب كلسيم براى جنين از
صفحه 45:
مراحل تكامل جنين مرغ (روز )١
صفحه 46:
مراحل تکامل جنین مرغ (روز ۳)
لح
صفحه 47:
مراحل تكامل جنين مرغ (روزهاى ؟ و 4)
صفحه 48:
مراحل تكامل جنين مرغ (روزهاى 2#. “ا و 8)
صفحه 49:
مراحل تکامل جنین مرغ (روز ٩ ۱۰ و ۱۱)
صفحه 50:
مراحل تكامل جنين مرغ (روز 217 1١ و 015
صفحه 51:
مراحل تكامل جنين مرغ (روز ه1ء 12 ١١/ و 018
صفحه 52:
مراحل تكامل جنين مرغ (روز 15 و )5١
صفحه 53:
صفحه 54:
صفحه 55:
از دست رفتن وزن نخم مرغ در انكوباسيون
20 الا اا ال Fae eee
اوليه خود را در طول 18 روز اول از دوره
انكوباسيون از دست بدهد
توسط تبخير مداوم آب از تخم مرغ
صفحه 56:
از دست رفتن وزن نخم مرغ در انكوباسيون
ا بیشتر آب
ori or.dw jl |
بخش کوچک ژله مانندي از پروتئین سفیده
ails cro ond Epo pri
۱ re ا
wii? Valles anwoai
ree) Ev) | ا ال
دب و سس |
صفحه 57:
YOLK sac
AMNION,
ALBUMEN YOLK SAC 20 DAYS
45 DAYS
صفحه 58:
وال
أكزإدر,ظول هقفت اول" اعوياسيون دزيجة
انکوباتور بسته باشد؟
صفحه 59:
و(
یک جوجه گوشتی یک روزه بایستی دارای
7 ا 7 |
Bey ا ۱
رشد كند
LES PC ا ort Fae
1- فعالیت جوجه
ا ال ا
lab -3 ل ا ا
aa ailjwur oj9) S: az>g> slal -4
0 5-رنگ
Bert] re CoO ee ee re eee Tk See Pt
صفحه 60:
و(
كارخانه هاى جوجه كشى تمام جوجه ها
(جوجه هاى زنده) را به فروش مى
Beer] Pry
لا greene) Pear ere eee mee errr
wal ors SylF yu j yl lgil say 2 azrg> cuesS gull »
ra ee ee aneee SOM ol ae)
1- جوجه درجه يك («صا0 :-:6)
2- جوجه درجه دو
صفحه 61:
و(
التهاب مفصل خركوشى (وامماك /2©)
:دلايل بروز
اكر رطوبت دوره جوجه كشي (مخصوصاً ستر) بالا باشد
لت بهت 0
a ۳۹ جوجه ها
افزايش تلاش جوجع براى خروج از تخم
7 20-0
صفحه 62:
جوجه يك روزه داراى مفصل خركوش ملتهب
صفحه 63:
و(
0
:دلايل بروز
اكر دماى دوره بت بت (هجر) بالا باشد
تمايل ا ا
استفاده از (epee Oe) ry
BEEK See Bet a eer |
صفحه 64:
راه هاى مقابله با قرمزى مفصل خركوشى در جوجه كوشتى
*درصورتى كه بيشتر از (0© درصد از جوجه هاى تفريخ شده داراى شكم
|
|
رت را Tee ois er ees Tet Sy
فارنهاید افزایش داد.
Oe eee enol ee cme SELES ed
ما Eh ie csr Wet Soy
۹0
صفحه 65:
TABLE 1, Assossment of difforont paramoters for detomnining chick quality
ssment
med to its ft.
ing
Activity is assssed by laying the chick on its back to determine how quickly it
A quick spring back onto its fot was regardod as good, but trailing back onto is foot or
dn ts back was assessed as weak
das normal if itis dry and clean
nit is not good,
The chick body was examined for dryness and cleanness. It was regard
[fit is wet or ditty or both (which can bo a source of contamination},
‘The chick was put on its hack obliquely on the hand palm until abdominal movement totally stopped. The height
ofits abdomen was estimated, The consistency ofthe abdomen to touch was then estimated. IF the heigl
‘of abdomen was estimated to be higher and harder to touch than normal, thon yolk retracted was roganded
as large and consistent
The chick was put on the legs, and its eyes wore observed. The stato of brightness and widenoss
‘of tho gapo ofthe eyelids wore estimated.
The chick was put on its fot to determine ft remained upright well The toas were examined fr their confor.
ration. f the chick remained upright with difficulty, articulations ofthe knows were examined to datact signs of
inflammation or ociness or both
loration. If the color was
and surrounding aroas wore examinad for closure of tho navel and.
clffront from the skin color of the chick, then it was regarded as bad,
Cbservation ofthe navel area allowed estimation of the size of any remaining membrane, The sizeof any
maining membrane was clasfied as very arge, lng, or smal
Observation ofthe navel area allied estimation oft
yolk was cassie as very lange, lage, or smal
size of any 1
ining yolk, The size of any شش
Parameters
Activity
Down and appearance
Rotractod yolk
Navel area
Remaining membrane
Remaining yolk
صفحه 66:
Scores
10
TABLE 2. Allocation of scores to different parameter observations
Characteristics
Good
Weak
Clean and dry
Wet
Dirty and wet
Body with normal swallowed yolk
Body with swallowed large yolk and rather hard to touch
Opened and brig
Opened and not
Closed oyes
Normal legs and toes
One infected leg
Two infected legs
Completely closed and clean
Not completely closed and not discolored
Not closed and d
No membrane
Small membrane
Large membrane
Very large m
No yolk
Small yolk
Largo yolk
Very large yolk
Parameters
Acti
Downs and appearance
Retracted yolk
Eyos
Legs
Navel
Remaining membrane
Romaining yolk
صفحه 67:
هزمان سازى تفريخ جوجه انم مهد و سرت ۱9
Se ae reser
بن مت
8
:مهم
1. مدت زمان روشن ماندن دستكاه هجرى كاهش
aul ino
۱ re ee] PSOne Seer peer EY 2
ene) enc: esr eee rae elec Med
افزایش یکنواختی جوجه ها در دوران پرورش 4
رضایت بیشتر پرورش دهندگان جوجه گوشتی 5
|۱9 peredres paper rer Pee)
صفحه 68:
۱ aCe tee esos
دحال حاسو :دن عرايظ اده آل ol jee ۱
کی 09 ۱۳۳7
صفحه 69:
صفحه 70:
۱
Ce Ct ee ne mer er eed
مشتخصى جواهند كذاضت .و بس راز آن بر روف أن تن
0
جنین های درون تخم مرغ ها با ضربه زدن به لایه درونی
پوسته با جنین های دیگر ارتباط برقرار می کنند
صفحه 71:
تاثیر سن گله مادر بر گستره تفریخ جوجه های گوشتی
4
0 ااا ااا ا See Re Come ee RS WE Sete
صفحه 72:
۸ درصد جوجه ها
تفریخ شده اند
(گستره- ۳۰ سا
460 490 500 50
Incubation duration (1)
صفحه 73:
dd ا ل ا ل
بایستی دمای مورد نیاز (۳۷/۵ درجه سانتی گراد) به طور یکنواخت به تمام تخم مرغ ها برسد.
are rae Ree ered Sec lee Lt Sel cel ed SO ce ota تس
eet oe)
SP GINS gles Gude 99 Cgldt g sole Epo ا ا Joe abold 59 co!
اتواند بر دماى درونى تخم مرغ ها اثركذار باشد
بهتر است كه تخم مرغ ها قبل از قرار كرفتن در دماى 71/8 درجه (ستر)؛ در دماى 7١ تا 74
۱
صفحه 74:
2 eS ake Beet St ed eRe ed
Onn nes eS RR oF Sere ieee Ste ne CREE ey
a eel el Red ee Tee Be rd
00 ا eal eae
تفاوت در نرخ رشد جنین و در نتیجه تفاوت در زمان تفریخ
افزایش گستره تفریخ جوجه ها
صفحه 75:
۱ ار MSEC el ent ae Re Dit eee)
برای رسیدن به حداکثر درصد تفریخ و یکنواختی در تفریخ
3
9)
100
temperature ("F)
average eggshell temperature
=
lower limit (°F) egg shell temperature
‘embryonic mass
910 11 12 13 1415 16 1718 19
days of incubation