صفحه 1:
صفحه 2:
one
دانشگاه کردستان
دانشکده کشاورزی
گروه مهندسی بیوسیستم
و مکانیکی محصولات کشاورزی
PHYSICAL AND MECHA
PROPERTIES 0۳ ۷۲
PRODUCTS:
اکثر کاوه ملازاده
صفحه 3:
GA) YE
ee مزیت اصلی استفاده از روش های وری به منظور کیفیت سنجی و تشخیص عیوب
محصولات کشاورزی و غذلیی. غیر مخرب بودن لن است. به لين نوع آزمون هاء آزمون
(Non-Destructive Test (NDT)) — >» .¢ cb §5 ,4 0
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه کرد
عم ا و مد ال ول
صفحه 4:
ویژگی های محصول به منظور بررسى كيفيت يا تشخيص عيوب
وزن؛ حجم. ابعاد آندازه
ce See ویژگی های بیرونی
رنگ
عيوب
و مزه
الت
آرزش Ae ویژگی های درونی
عيوب
م۰۱۳۳" فاص فیزیکی و مکانیکی محصولت کشاورزی - کروه مهندسی بیهسیستم - دانشگاه کرد سس
إف ی ی و Sales
صفحه 5:
روش های غیر مخرب ارزیابی ویژگی های کیفی محصولات کشاورزی
ویژگی های تابل اندازه گیری
اندازه. شکل, رنگ عبوب بیرونی (ظاهری)
قنده اسيديته. محتواى جامد محلول, رنگ»
عیوب درونی و بیرونی. سفتی
حفره های درونی: ساختار درجه رسیدگی
سلتى» ويسكوالاتت
سفتی, ويسكوالاستيسيته. حفره هاى درونى.
جكالى: قند
قند. محتواى رطوبتى. حفره هاى درونى
ميته درجه رسیدگی
ال“ موا فييك و مكانيكى محصولات كشاورزى - كرود مهندسى بيوسيستم - دا
وم وید ا م ان ال فو
روش استفاده شلد
بردازش تصویر
طیف سنجی بازتابی» عبوری و جذبی؛ طیف
سنجی لیزری
تصویریرداری اشعه و 27
تحریک ارنعاشی
صوتی و فراصوتی
11118 , ۶۲
we
مکایکی
الكترويتاطيى
Moree Caos hp (DO)
M1 Ghat مسا مرو (HDC)
صفحه 6:
we 5000 200 800 400 170 2 nm
0 200 4000 12500 2800060000 105 cmt
Ulwae Vacuum = X-Ray
viotet w
bend
Vine.
): سرعشور در خاا (10*3 20/9)
3 اس فیزیکی و مکانیکی محصولات كشاورزى - كروه مهندس پیسیستم - دانشگاه کر
عو د ال فو
صفحه 7:
به
= برهم کنش با نور مرئی. پرتوهای مادون قرمز و ماوراء بنفش
bb Body reflection (B)
Incident. Transmission (T)
light (lo)
Light عبور
Source
Regular
Reflection (R)
8
ی تدش و مکنیی مسعوت تشورى - که میدس SSSI tase 9
إن محوولک توریب کزور هل mama
صفحه 8:
برهم کنش با نور مرئی. پرتوهای مادون قرمز و ماوراء بنفش
قا قيلي ؛ متانيض ممصوات تشاورزى - كروه مهدس بهسیستم -دنشگه کرد 9
و متو ee
صفحه 9:
= برهم کنش با نور مرئی. پرتوهای مادون قرمز و ماوراء بنفش
دانسیته نوری «Optical density)
معیاری از مقدار انرژی برخوردی است که بطور حتم از ماده گذشته است.
1 و
OD=log{—]=log d=
1-100 09
out
:)۳[1:0۲6506۳06( خاصیت فلورسانسی *
اين خاصيت زملنى يديد مى آيد كه يك ماده بوسیله انرژی با طول موج مشخص برانگیخته
را با طول موج دیگری منتشر نماید.
:Delayed-light emission) |=
ش» از سح ماده پرتوهلیی در طول ملتی چسس
پرتوهای محرک ساطع می شود. لین پدیده در موادی که دارای کلروفیل هستند اتفاق می افتد
و با افزایش محتوای کلروفیل. طول دوره زمانی تابش تاخیری افزایش می یابد.
وا فیزیکی و مکانیکی محصولات كشاورزى - كروه مهندسى بيوسيستم - دانشگاه رداق ۷
عو د ال فو
* تاخير در باز
در يديده تاخير در با
اتمام با
صفحه 10:
۹7*2 رنگ و طیف رنگی
* بسیاری از منابع نور (خورشید. لامپ های حبابی) پرتوهای الکترومغناطیسی با ترکیبی
eel lca ee estes ل تا رن
سفید به نظر می رسد.
* نور در برخورد با محصولات کشاورزی و مواد غذلیی رنگ خاصی را موجب خواهد شد.
این رنگ ممکن است با کیفیت محصول در ارتباط باشد.
قا فيزيش ؛ متانيض ممصوات تشاورزى - كروه مهندس بيوسيستم -دنشگه کرت 9
و متو ee
صفحه 11:
Pixel پیکسل
يك تصوير را پیکسل می گویند.
* کوچکترین جزء ساختاری
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه رداق
عم ا و مد ال ول
صفحه 12:
3 نضای رنك 1618
** هر رنك با تركيب مقاديرى از هر كدام از سه رنك aed ab سبز و آبى ايجاد مى شود.
* سادگی استفاده
* درک آسان
* پشتیبانی سخت افزاری
* مدل پایه
اس قیزیش و مکانیکی محصوات کشارزی -کروه میلس بوسیستم -دانشگه کر ۳0
أ تامو جد را ا ا وج
صفحه 13:
45m s3Snm S750
we
جذب (واحدهای |
تیاری)
g عدم
سه a ها
4
3
557
زا
ارنجی قرمز
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه کرد
عو د ال فو
7
صفحه 14:
HSV تضای رنگ See
* ابعاد تشکیل دهنده این فضا:
* طیف رنگا"
* در فاصله 0:97]
۴ درجه اشباع رنگ 9
* در فاصله [0,1]
* درجه روشنایی آن O
* در فاصله [0,1]
دارای خاصیت یکنواختی ادراکی
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه کرد
عم ا و مد ال ول
صفحه 15:
2112© نضای رنگ۰1*۵*۵ با CIELAB
* دارای خاصیت یکنواختی ادراکی (بر بایه ساختار بینایی انسان)
HL ۶ معرفروشاییلستبینسیام(۳<0) تاسفید(1<100.
08
* مؤلفه ها ۳ * 2* كه بين رنكهاى قرمز و سبز قرار مى كيرد.
٠ ط8* كه محلقراركيرىإنبيزينكهازرد ولبوإست
رسک ترس مش و مكانيكى محصوات كشاوزى - كروه مهندس ببوسيستم - اك و1 1
دوجو سر بای اللا رو وج 3
صفحه 16:
Nuclear Magnetic Resonance تشدید مفناطیسی هسته
(NMR)
حس کردن تشدید مغناطیسی بر اساس پاسخ هسته لتم هابه میدان های مغناطیسی خارجی
بایه گذاری شده است.
۱۷/29 ed
Dipole
لتم های هیدروین در مواد پیولوژیک همانند
یک دو قطبی مغناطیسی رفتار می نمایند. در
Proton ee) en یک در
پرتون در حال چرخش می باشد.
ماع
خواص فیزیتی و مکانیکی, ممصات كشاويزع SES ai eae cases oni ل
ع د لد ديا
صفحه 17:
ae
Nuclear Magnetic Resonance سس " تشدید مغناطیسی هسته
(NMR)
2
مغناطیسی جهت گیری تصادفی دارند. ا wm
7
* در شرایط عادی. دو قطبی های a SK 5
aa
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه کرد
عو د ال فو
صفحه 18:
Nuclear Magnetic Resonance تشدید مغناطیسی هسته
(NMR)
* هتكامى كه ماده بيولوثيك درون یک “كينا د
.ان مغنا. 3 قرا ده دا
| ج حك
همجهت می گردند. هي ar ><
بسک قواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی - کروه مهندسی بیوسیستم - دانشگاه کر که
وم وید فسات و تم دوز
صفحه 19:
Nuclear Magnetic Resonance سس " تشدید مغناطیسی هسته
(NMR)
* از یک پللس فرکللس رادیویی به منظور
انحراف دو قطبی های مغناطیسی از
راستاى ميدان مغناطيسى استفاده مى
شود.
لاض فيزيتى و مكانيكى محصولات كشاورزى - كروه مهندس پیسیستم -دانشگاه گرا 27
یج ووجر ول وی لاد ون بح
صفحه 20:
se
Nuclear Magnetic Resonance تشدید مغناطیسی هسته "2
(NMR)
* با قطع شدن فرکلنس راديويى؛ دو قطبی
های مفتاطسی تملیل دارند که به حالت
اولیه خود بر گردند (یعنی دوباره با
راستای میدان مغناطیسی همجهت
کر دنل
** در اثر برگشت دو قطبی هابه موقعیت
اولیه. یک فرکانس رادیویی ایجاد می
شود. این فرکانس توسط گيرنده های
بخصوصی ضبط می گردد.
ests ae مان فک ٩
5 باده در ارتاط ات see
ای دسا /
فاص فیزیک و مکانیکی محصولات کشاورزی - کروه مهندسی بیوسیستم -دانشگاه گرا WAZ
وو وج تاد رار بجا ی
صفحه 21:
تعیین کیفیت میوه آوو کادو با روش NMR
NMR measurement of Avocado Quality
| ۳ 0 RF(radio freq.
1١ hada receiver
صفحه 22:
تعیین کیفیت میوه آوو کادو با روش NMR
NMR - Data Analysis
FFI |
— > --
وه
Water
(py = 85 x 106 Hz
@; = 85 x 106 - 350 Hz
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی ~ کروه مهندسی بیوسیستم - دانشگاه کرد
اوه مان و تمد کم هو
صفحه 23:
تعیین کیفیت میوه آوو کادو با روش NMR
لاع ناققع1/! بأألهب 9 عصنتام0 - NT
صفحه 24:
یس
تعیین کیفیت میوه آوو کادو با روش ۷۲/۲(
Prototype NMR Avocado Sorter
صفحه 25:
نمونه ای از کاربردهای روش NMR
NMR - Example Applications
* Seed/pit detection
+ Worm damage
5ع5ألم8 ٠
عو2ه! أممومععه عتاعمودا
of Partially Frozen Orange توت ار
Freeze damage
eee عیحو1]
ات ها
کرو سیسته - دانشگاه گرا
مهندس بيوسيستم 7 ۳
یی + مکانیکی
صفحه 26:
0; الكندرسس يبب
Thank You !