صفحه 1:

صفحه 2:
3 5 ۰ ما روش های تامین منابع مالی د ملک جمشیدی امعو امين اسلامى سیدمحمدرضا موسوی

صفحه 3:
تعریف تامین مالی به فرآیندی که بدنبالایجاد. جمع آوری و افزايش منابع مالى يا سرمايه لى براى هر نوع ‎alla pesca sors‏ می کرد

صفحه 4:
از منابع درون بنگاه

صفحه 5:
تامین مالی بنگاه ها * تامین مالی از منابع درون شرکت: در تامین مالی طرح ها و پروژهاء منابع داخلی شرکت ها بدلیل ارزانتر بودن و کم ریسک بودن از اولویت برخوردارند.

صفحه 6:
معیارها برای انتخاب روش تامین مالی * هزینه تامين مالی * ريسك كسب و كار *_حد ببهينه استفاده از هر روش * در دسترس بودن © دوره بازكشت سرماية

صفحه 7:
تامین مالی از داخل کشور منابع مالی در کشور در سه حوزه بانک. بازا مایه و بیمه جمع آوری می شود. ۳ ‏مستقيم در جهت تامين مالى يروزه هلى شركت ها و ساير موارد‎ ed

صفحه 8:
عقود مبادله ای نظام بانكى 8 عقود مشارکتی قرض الحسنه بانک ها صدور ضمانتناه بخش رسمی |] اعتبارات اسنادى خارجی آموسسات اعتباری نهاد هاى بازار يولى ‏ | بخش غير رسمى اوراق مشاركت ناد های ای خارح از کل بان مركزى). رای ‎(Ab een‏

صفحه 9:
۱- قرض الحسنه ۲- قراردادهای مبادله ای ۳- قراردادهای مشارکتی فروشقساطی-1 لجایه به شرط تملیک-2 معاملاتسلف-3 مرلبحه -4 جعله -5 ۱-مشارکت مدنی ‎Rares ak‏ ‎ss‏ مشارية ۴- مزارعه ۵- تسهیم سود "- مار در ۷- خطوط اعتباری 8- استصناع 9- كمك فتى

صفحه 10:
ت که به موجب آن بانک:ها به عنوان قرض دهنده مبلغ معینی را طبق ضوایط مقر به اشجاس ا زا به صورت قرض واگذار می نمایند . تامین نسبی نیازهای ضروری و عمومی اشخاص حقیقی و TS ‏سورت رامغ تجارى ويدون انتظار سود . مرتع می‎ se

صفحه 11:
اجاره به شرط تملیک ‎(Leasing)‏ يك نوع اعتبار ميان مدت براى اجراى طرح های صنعتی است که براساس آن تجهیزات سرمایه ای و سایر سرمایه های ثابت مثل کارخانهه ماشین آلات و تجهیزات برای صنایع» صنایع تبدیلی کشاورزی, زیربنایی» حمل ونقل و غیره برای استفاده هر دو بخش خصوصی و عمومی ارائه می شود.

صفحه 12:
(Instalment Sale) ‏فروش اقساطى‎ © فروش اقساطی شبیه اجاره به شرط تملیک است. با این تفاوت عمده که در فروش اقساطی مالکیت سرمایه در زمان :ويل به شم متقل می شود براساس این شیوه بانک تجهیزات و ماشین آلات را خریداری م ۰ ۱۱۱۱ درصدی سود به ذینفع مى فروشد.

صفحه 13:
معاملات سلف * تسهیلات سلف برای تامین نیاز مالی متقاضی برای تولید کالائی است که قسمتی از هزینه تولید کالا توسط متقاضی انجام و تنها بخشی از هر سرمایه در گردش برای تولید محصول نهائی به صورت تسهیلات بانکی در اختیار او قرار می گیرد . * بيش خرید نقدی محصولات واحد های تولیدی به قيمت معين .

صفحه 14:
مرابحه * مرابحه قراردادى است كه به موجب آن عرضه كننده (يانى) » بعاى تمام شده اموال و خدمات را به اطلاع متقاضى میرساند و سپس با افزودن مبلغ یا درصدی اضافی به عنوان سود .آن را به صورت نقدی » نسیه دفعی یا اقساطی + به اقساط مساوی و یا غیرمساوی درسررسید یا سررسیدهای معین به متقاضی واگذار می کند.

صفحه 15:
حعاله * جعاله قراردادى ميباشد كه به موجب أن جاعل يا كارفرما در مقابل انجام عمل معين (طبق قرارداد) ملزم به اذلى مبلغ يا اجرت معلوم ميشود. طرفى كه عمل يا كار را انجام مى دهد "عامل" يا ييماتكار" ناميده مى شود. اين عقد در بخش های صنعت و معدن» کشاورزی» ساختمان» بازرگانی و خدمات مورد استفاده قرار می گیرد.

صفحه 16:
مشارکت مدنی * مشارکت مدنی عبارت است از ذرآميختن سهم الشركه نقدى و يا غيرنقدى متعلق به اشخاص حقیقی و یا حقوقی متعدد به نحو مشاع. به منظور انتفاع و طبق قرارداد. متقاضیان می توانند با توجه به کارآیی اين عقد از تسههیلات بانکی استفاده نمایند.

صفحه 17:
مشار کت حقوفی * مشارکت حقوقی قراردادی است که طی آن بانک قسمتی از سرمایه شرکت‌های سهامی جدید را تأمین و یا قسمتی از سهام شرکت‌های سهامی موجود را خریداری می کند و از این طریق در سود آن ها شریک می شود.

صفحه 18:
مضاربه * مضاربه. یکی از عقود معین قانون مدنی است که به موجب آن تسهیلات لازم در اختیار اشخاصی که در امر تجارت و بازرگانی اشتغال دارند قرار می گیردکه به موجب آن یکی از طرفین (مالک) عهده دار تامین سرمایه نقدی) می شود. طرف دیگر (عامل) با آن تجارت کرده و در سود حاصهء هر دوطرف شریک باشند.

صفحه 19:
مزارعه * مزارعه یکی از روش‌های تامین مالی کوتاه مدت در بخش کشاورزی است. که به موجب آن یکی از طرفین در زمین دیگری به کشاورزی می‌پردازد و محصول را آن طور که عرفا رایج است تقسیم می‌کننده یکی از شرایط شرعی مزارعه آن است که تمام محصول به یکی از طرفین اختصاص داده نشود. © ادر طول موت مزارعه یک سال است.

صفحه 20:
تسهیم سود (55۲۱۳9 ۳۲۵۲) * نوعی از مشارکت است که طبق آن دو یا چند شریک برای تامین مالی یک شرکت. سرمایه ای را فراهم مى کنند. مشارکت کنندگان به نسبت سهمی که فراهم کرده اند در سود یا زبان شرکت, شریک هستند.

صفحه 21:
مشار کت در سرمایه ‎Equity)‏ ‎(Participation‏ * دراین روش تامین مالی بانک در سرمایه شرکت های در حال فعالیت یا جدید در بخش خصوصی يا عمومی مشارکت می کند. مشارکت بانک حداکثر معادل یک سوم سرمایه ثبت شده است.

صفحه 22:
خطوط اعتباری (۳۱۳5۵۲۱۳۵9 0۴ ۱۱8) * طبق این شیوه بانک از طریق اعطای تسهیلات» اجاره به شرط تملیک و فروش اقساطی به منظور کمک به رشد و توسعه صنایع کوچک و متوسط کشورهای عضو (عموما در بخش خصوصی) اعتبار می دهد.

صفحه 23:
استصناع: (15115113”5) * اين شيوه تامين مالى يك نوع جديد از تامين اعتبار براى اجراى طرح هاى صنعتى و تجارت كالاهاى سرمايه ای و افزايش توليد صادراتى كشورهاى عضو است. استصناع قراردادى برلى توليد كالاهاى توليدى يا ديكر دارا ۱ که براساس آن تولیدکننده تعهد می کند. کالاهای مشخص را مطابق با ویژگی معین» با نرخ مشخص و در یک زمان خاص تولید کند.

صفحه 24:
(Technical Asistance) ‏کمک فنی‎ علاوه بر موارد مزبو, بانک برخی کمک های فنی را نیز به صورت بلاعوض يا وام برای فراهم آوردن مهارت هام فی جهت کمک به طرح ها ماد تهیهمالاتامکان سنجی؛ راحی و مهن .۰2۰ ۱۱۶ ۱ مشاوره ای از قبل تیین سیاست ها مطالعات بخش ها تحقيقات و غيره به كشورهاى عضو كمتر توسعه يافتك اعطا می کند.

صفحه 25:
منابع تامین مالی از طریق بازار سرمایه و سهام تامین سرمایه از طریق پذیرش شرکت ها در بورس اوراق بهادار به گسترش بازار سرمایه و تفویت شرکتها می انجامد این عمل دارای مزایای متعددی برای ناشر متقاضی پذیرش است. که در زیر به برخی از آنان اشاره امنا شوت © سهولت ‎ly dle Geel‏ طرح هاى توسعه از طريق انتشار اوراق مشاركت. ۰ برخورداری از مشوق های دولت مانند معافیت مالیاتی * سهولت در تفیبر ترکیب سهام داران و انتقال پذیری مالکیت © سپولت در تامین مالی از طریق سامانه های بانکی در مقایسه با شرکت های غیر بورسی

صفحه 26:
صنعت بیمه ‎٩‏ صنعت بیمه دو نقش عمده در نظام تامین مالی بر عهده دارد: ۱ - تجهیز و تخصیص منابع مالی ۲- مدیریت ریسک فرآیندهای تامین مالی

صفحه 27:
تجهیز و تخصیص منابع مالی در صنعت بیمه * به طور کلی سرمایه گذاری شرکت های بیمه در بازارهای مالی و پولی به استناد آئین نامه ۶۰ شورای عالی بیمه انجام می گیرد. * مطابق این قانون» موسسه بیمه موظف است حداقل سی درصد از منابع سرمایه گذاری ابتدای دوره را به صورت سپرده ها بانکی و اوراق مشارکت که با تضمین دولت يا بانک مرکزی ور اسلا ابران با سایر باتک ها منتشر شده باشند, سرمایه کذاری کند.

صفحه 28:
مدیریت ریسک فر آیندهای تامین مالی * صنعت بیمه علاوه بر اینکه می تولند با تخصیص منلبع خود باعث افزلیش منلبع در نظام مللی کشور شود می تولند با پهشش ریسک فعالیت های مللی و اقتصادی فرآیند تامین مللی را گسترده تر کرده و بهبود ببخشد. از جمله بیمه هایی که نقش روشنی بر روی کاهش ریسک فرآیند تامین مالی می توانند داشته باشند عبارت اند از: *بیمه سپرده *بیمه اعتباری عدم النفع *بيمه نوسانات نرخ ارز

صفحه 29:
ريفايناتس وامهای ‎Ale‏ تامین مالی از منابع خارج از کشور تامین مالی پروژه ای 1 خطوط اعتباری إيوزانس تامين مالى از منابع خارجى روش هاى قرضى ‎el‏ ”ككل ‎ ‏فاینانس ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‏روش های غیر قوضی تامین مالی شرکتی | سرمایه گذاری تبزمیهگذاری غیر مستقیم ‎nis‏ ‏ايه كذ ‎SNe ee‏ مشارکت در تولید سا مشترک ‎١‏ یر ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 30:
روش های قرضی تامین مالی خارجی * تامین مالی شرکتی در لين نوع تامين مللی کشور یا موسسه وام دهنده علاوه بر اعطای وام. به نحوه هزینه شدن آن نیز نظارت کامل داشته و نوع مصرف را از ابتدا با وامگیرنده شرط می‌کند.

صفحه 31:
روش های قرضی تامین مالی خارجی * تامین مالی پروژه‌ای تامين مللی پروژه‌ای عبارت است از تاسیس و به وجود آمدن یک موسسه تامین مللی مستقل قانونی با هدف تامين مالی پروژه‌های زیربنایی. در لین نوع تامین مللی کشور یا موسسه وام‌دهنده هیچ‌گونه شرطی را برای نحوه مصرف وام پرداختی قرار نمی‌دهد ودر واقع فاز تامین مالی از فاز اجرایی آن کاملا جدا است.

صفحه 32:
روش های تامین مالی پروژه ای * فاینانس: تک بتک یا موسسه تجاری خارجی وامی رابه منظور عملیات ممینی به کنو و ۰ ۰ ۲۳۱۱ کرده و در واقع كنترلى روى هزينه كردن أن ندارد و بنابرلين تعهدى نيز براى به ثمر نشستن طرح نداشته و در ای سس شدداى اصل و فرع آن را از طرف قرارداد و دا بانكى تضمین کننده قرارداد دریافت م۲ * فاينانس خودكردان * فاينانس غير خود كردان

صفحه 33:
روش های تامین مالی پروژه ای * ریفاینس: ریفاینلنس نوعی گشای تبار اسنادی می باشد که فروشنده/ ذینفع در زمان معامله اسناد طبق شرلیط اعتبار وجه استاد را به ورت نقد از بلنک کارگزار دریافت می نملید و خریدار با توجه به قرارداد منعقده با بانک در زمان تعبین ۰12 ۲۳9 اقدام ب پرداخت وجه اسناد می نماید. حداکثر مهلت خریدار برای پرداخت وجه اسناد یک سال می باشد.

صفحه 34:
روش های تامین مالی پروژه ای * یوزانس: به معنى توافق بر پرداخت قیمت فناوری و تجهیزات دریافت شده در قبال ارلئه برات مدت‌دار می‌باشد. یکی از روش‌های استقراض کوتاه‌مدت» یوزانس (ورود کالا و خدمات به شکل نسیه) می‌باشد.

صفحه 35:
روش های تامین مالی پروژه ای * خطوط اعتباری: در این حالت دریافت‌کننده خط اعتباری بدون پرداخت هیچ‌گونه پولی اجازه می‌یابد به اندازه معینی از تولیدات يا خدمات اعطاکننده خط اعتباری استفاده کرده و مطابق توافقات قبلی اقدام به بازپرداخت آن کند.

صفحه 36:
روش های تامین مالی پروژه ای * وام‌های بین‌المللی: لين روش به برقراری مشروط و مشخص برای استفاده از وام و اعمال کنترل موسسه وام‌دهنده بر نحوه هزینه شدن وام در زمان اجرای پروژه برمی‌گردد.

صفحه 37:
روش های غیر قرضی تامین مالی خارجی * سرمایه گذاری مستقیم خارجی ۱۳۷651۳06۳۲ ۱۱۲6۲ ؟ سرمایه گذاری غیر مستقیم خارجی ۱۳۷65۲۳6۲۲ ۱۳0۱۲61 * تجارت متقابل ‎Counter trade‏

صفحه 38:
روش های غیر قرضی تامین مالی خارجی * سرمایه گذاری مستقیم خارجی ]۱۳۷65۳6۳ ۱۱۳6۲ منظور از سرمیه‌گذاری مستقیم خارجی, مشارکت یک یا چند سرمایهگذار خارجی در سهام ثبت شده یک موسسه داخلی است که حق و حقوقی را برای سرمایه‌گذار ایجاد می‌کند. انواع روش‌های سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی: تملك يا خريد, ایجاد شعبه فرعی از شرکت سرمایه گذاری مشترک» مشارکت در تولید. مشارکت در سودومشارکت زمانی

صفحه 39:
روش های غیر قرضی تامین مالی خارجی * سرمایه گذاری غیر مستقیم خارجی ۱۳۷65۳۱6۳۲ ۱۳0۱۲6۲ هر نوع سرمایه‌گذاری که در ن سرمایه‌گذار خارجی مایل یا واجد شرایط لازم برای داشتن سهمی از سرمایه و مالکیت مشترک نباشد در این طبقه وسیع که با عنوان سرمایه‌گذاری غیرمستقیم شناخته می‌شود جا می‌گیرد. تفاوت لین روش با سرمایه‌گذاری مستقیم در لین است که در اینجا سرمایه‌گذار در روند اجرای پروژه وارد نشده و نظارتى ندارد و از نظر مللى تيز تعهدلتى نمىسيارد؛ تنها در صورت سود یا زان پرو؛ بر اساس سهم اشراکهدده شده سود دریافت می‌کند.

صفحه 40:
روش های غیر قرضی تامین مالی خارجی انواع قراردادهای سرمایه گذاری ‎pat‏ مستقیم خارجی ۱۳۷65۲۳6۳۲ ۱۱0۱۲66۲ 80137 إساختبهرمب ردايىولكتاييق ‎BOOY‏ (ساختبهرهبردارىما كيك ‎BLTY‏ (ساختلجایی لنتقابل ‏0 (ساختلجیه بسپرم ردیل ‏7 (طراحی ساخت هرهب رداییننگهدریل ‎ites aad) ROTY ‎bel) ROO%y‏ بسهرمب ردايىما كيك

صفحه 41:
a روش های غیر قرضی تامین مالی خارجی Counter trade ‏ت متقابل‎ در لین نوع از سرمایه‌گذاری کشور یا موسسه سرمایه‌گذار در قبال فراهم‌سازی منلبع نقدی (سرمایه لازم برای خرید تجهیزات و نیروهای تولید) و غیرنقدی (تجهیزات, تکنولوژی, دانش فنی و...) مورد نياز برای اجرای ‎el aay‏ سرمایه (مللی و غیرمللی) خود را به همراه سود انتظاری از محل محصولات یا خدمات تولیدی همان پروه یا طرح‌های داخلی دیگر و یا در برخی موارد به صورت معادل ارزی می‌نماید. مهم‌ترین روش‌های معاملات جبرانی: معاملات تهاتری, خرید متقایل, افست. بیع متقابل است.

صفحه 42:
42 روش هاى غير قرضى تامين مالى خارجى * انواع قراردادهاى تجارت متقابل ‎Counter trade‏ ‎(Barter: 545 Mole”‏ مبادله مستقیم کالاها بدون انتقال پول. ‎(Counter purchase) ji 1,5 v‏ قرارداد جداگانه ای است که از یک سو بر فروش کالا و از سوی دیگر بر تعهد صادرکننده به خرید از طرف تجاری خود تاكيد مى نمايد. “” افست( +165 0): صادر كننده تجهيزات (غالبا هوابيمايى و نظامى) تعهد مى نمايند كه قطعات مورد استفاده در اين تجهيزات يا محصولاتی دیگر از کشور واردکننده خریداری نموده یا موجبات خریداری آنها را فراهم نمایند.

صفحه 43:
روش های غیر فرضی تامین مالی خارجی * انواع قراردادهای تجارت متقابل ‎Counter trade‏ بیع ‎«(Buy Back) Ltt‏ یکی از شیوه های رایج معاملات و تجارت متقابل در دنیا است که در آن سرمایه گذار خارجی منابع مالی نقدی و غیر نقدی (ماشین آلات, تجهیزات تولیدی یا یک کارخانه کلی) را جهت توسعه و یا نوسازی بنكاه اقتصادى سرمايه يذير در اختيار بنكاه قرار مى دهد و در مقابل محصولاتی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به وسیله تسهیلات تولید شده بایت تمام يا بخشى از يهاى تسهيلات ع در مدت زمانی مشخص دریافت می شود. ۷ اوراق 42,5 ‎Bonds)‏ (: ورقه بدهی می باشدکه خریدار آن به عنوان طلبکار شرکت محسوب می شود و شرکت متعهد است بهره آن را درموعد مقرر و اصل آن را در سررسید پرداخت نماید. : Compensation) ,).- v ۳ بهای کالای صادر شده(تجهیزات و ماشین آلات و ..) باید به وسیله واردات کالا از آن کشور جبران گردد.

صفحه 44:
ابزار تامين مالی اسلامی (صکوک) گونه‌های مختلفی از اوراق بهادار اسلامی طراحی شده که به سه گروه عمده تقسیم می‌شوند. *_ ابزارهای مالی غیر انتفاعی جهت تامین مالی اهداف خیرخواهانه. * ابزارهای مالی انتفاعی با سود معین برای سرمایه‌گذاران ‎BS Sosy‏ * ابزارهای مالی انتفاعی با سود انتظاری برای سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر 4a

صفحه 45:
ابزار تامين مالی اسلامی (صکوک) * اناع صکوک (از نظر سازمان حسابدارى و حسابرسى موسسههاى مالى اسلامى (|801]5/ه6) مستقر دركشور بحرين) ‎-١‏ صكوك اجارهء ۲- صکوک مشارکت, ۳- صکوک مضاربه: ۴- صکوک مالکیت دارلیی هلیی که در آينده ساخته مى شود 2۵ صکوک مالکیت منافع دارلیی هلیی که در آینده ساخته می شود ۶- صکوک نماینده سرمایه گذاری, ۷- صکوک مالکیت. منافع دارلیی های موجود ۸- صکوک مزارعه. 4- صکوک مساقات. ۱۰- صکوک سلمه ۱۱- صکوک ارائه خدمات 2۱۲ صکوک استصناع ۱۳- صکوک حق الامتیاز و ۱۴- صکوک مرابحد. 45

صفحه 46:
انواع اوراق بهادار اسلامی از دیدگاه کمیته تخصصی فقهی بورس اوراق بهادار تمران از میان انواع صکوک اشاره شده. موارد زیر در کمیته فقهی بورس اوراق بهادار بررسی و به تصویب رسیده اند: *اوراق اجاره: اوراق اجارم اوراق بهاداری است که براساس عقد اجاره منتشر می‌شود و نشان دهنده مالکیت مشاع ‎١‏ دكن أن در دارابی مینای انتشار اوراق است که اجازه داده می‌شود. اوراق اجاره دارای انواعی است. *اوراق مرابعه: اوراق بهاداری هستند که دارندگان آنها به صورت مشاع مللک دارلیی مللی (دینی) هستند که بر اساس قرارداد مرابحه حاصل شده است. این اوراق بازدهی ثابت داشته و قابل خرید و فروش در بازار ثانوی می‌باشند. *اوراق مضاربه: اوراق بهاداری است که براساس عقد مضاربه طراحی می‌شود ءاوراق جعلله: اوراق جعلله. اوراق مالکیت مشاع دارایی (کاره خدمت یا کالایی) است که براساس قرارداد جعلله تعهد انجا و ول ها

صفحه 47:
انواع اوراق بهادار اسلامی از دیدگاه کمیته تخصصی فقهی بورس اوراق بهادار تمران * اوراق استصناع: شرکت‌های دولتی و خصوصی که درصدد احدات یا توسعه پروئه خاصی هستند. می‌توانند با استفاده از اوراق بهادار استصناع. به احداث پروئه اقدام کنند و قیمت آن را طبق زمان‌بندی معینی از محل بودجه سالانه یا از طریق واگذاری واحدهای ساخته شده به تدریج بپردازند. * اوراق رهنی: از منظر فقهی, اکثر تسهیلات اعطایی از طرف بانک‌های بدون ربا قابل تبدیل به اوراق بهادار هستند لکن از این میان تسهیلات فروش اقساطی و اجاره به شرط تملیک از ولویت برخوردرند * صکوک مزارعه و مساقات نیز به تصویب کمیته رسیدند. ar

صفحه 48:
01 1 39 4

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
30,000 تومان