صفحه 1:
صفحه 2:
PowerPoint
صفحه 3:
در قرآن هفت مرتبه به زیتون اشاره شده است
اب ومن كْلّ الثَمرَات إِنّ فى ذلك لیا وم یرون سوره نحل
به وسیله آن کشت و زیتون و درختان خرما و انگور و از هر گونه محصولات [دیگر] برای شما میرویاند قطعا در اينهابرای مردمی
كه اندیشه میکنند نشانهای است,
_درخت زیتون از لحاظ دینی و مذهبی درختی مقدسی است.
** ۲۰۰بار در انجیل
(سوره 4
* به عنوان تاج بزلى برندكان الميكك a
® نماد برجم كشور لبنان
صفحه 4:
زیتون مخصوص مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری که از حدود
۰سال قبل از میلاد مسیح در سوریه رجنوب ترکیه و فلسطین
می روید.
این گیاء اولین بار توسط فتقی ها و سپس یونانی ها در اطراف
مدیترانه و جنوب اروپا انتشار یافته است
صفحه 5:
مناطق مهم تولید زیتون در جهان
شورهای حاشیه مدیترانه دارای ۹۵/از کل
زیر کشت زیتون دنیا می باشند.
۰زیتونهای تولید شده برای تهیه روغن
.بكار ميرود
,90اسپانیا ۲۳
3% کیه ۱۳
" 96امریکاء.۱۱
مرا کش ۸.۵
ریه ۷.۵
ن ۷۳
صفحه 6:
تاریخچه ی کشت زیتون در ایران:
زمان دقیق ورود زیتون به کشور مشخص
نیست ولی از شواهد به نظر می رسد کشت
زیتون اولین بار در حدود ۲۰۰۰ سال قبل در
ايران انجام كرفته است .
| اولين باد ر على آباد كركان.
اين درخت حدود ۰۰" سال پیش هم زمان با
| مهاجرت گروهی از کردان کرمانجی از حلب
سوریه به منطقه رودبار وارد شد .
صفحه 7:
زود بارور شدن
پر باری
مناسب به برداشت مکانیزه
مقاومت به آفات و بیماری ها
مقاوم به شرایط نامساعد محیطی
اندازه و شکل مناسب میوه
نسبت گوشت به هسته بالا است
صفحه 8:
صفحه 9:
* شرایط کاشت زیتون:
1 زیتونها در خاکهایی قابل کشت اند که 0۲ آنها بین ۵/۶-۲/۸
میباشد
2 استفاده از کود های ازته برای درشتی میوه و افزايش مقدار ان
3) زیتون در مناطقی بهترین د و بهترین کیفیت را خواهد داشت
که دارای زمستانهای معتدل و تابستانهای گرم و خشک و طولانی
باشند در این شرایط میوه ها امکان رسیدن پیدا می کنند.
4( محصول cule, بخش و اقتصادی زیتون در مناطقی که بیش از
۰ ساعت آفتاب در سال داشته باشد به دست می آید در
مناطق کم نور رشد رویشی درخت بیشتر بوده و شاخه ها در
همدیگر فرو رفته تولید محصول را کم می نماید.
صفحه 10:
05
0
REPS CRT TOM rn Sonne RSET) اين ن
دارد. به طورى كه در خاك هاى سنكين " ا ؟ نهر و در خاى هاى
Gt م
teres rene | ل ا 00
ron eT eae ery tae or 1
نهرهاى نشتى بيش أز 1١ نا ه1 سانتى مثر نیست.
لو 1
آن ها معادل است با ۵۰ تا ۱۰۰ متر
ا ا ا ل
ااام ا ۱۳|
هزینه زیادی ندارد و معمولا دستی انجام می گیرد
صفحه 11:
انواع زیتون در ایران
۳5
64 2522 35 7 بیضی رسیده سبز-کنسری
گرد رسیده -سیاه روغنی
20 25-30 34 054 بیضی روغنی
8 20-24 4-6 0/87 بیضی روغنی
4 2024 45 0/67 بیضی روغنی
2 20-22 34 04 بیضی روغني
صفحه 12:
۴ هس 3
کات ژییتو تن
eee ee
رصح حالحاضر هین های
شين تيت كفي لسريو
صفحه 13:
ه زیتون
صفحه 14:
فراورده های زیتون:
تقو
چوب درخت زيتون بسيار مقاوم است. ودر ساخت وسایل چوبی ظریف و ساخت
قفسه ها و .. مورد استفاده قرار مب
غذایی:
از میوه ی زیتون برای کنسرو و ترشی استفاده میشود.
در سوییس در تهیه نان ازش استفاده می کنند
روعش که این اين ميوه گرفته مینشود در غذا ها کاربزد ذارة
و
دارویی:
به پایین اوردن کلسترول خون کمک میکند
در زمینه ی مراقبت از زیبایی هم کاربرد دارد
و
صفحه 15:
میوه زیتون
1
ری ود زد
1
خرد کردن
مالش دادن (3025درجه سکره
1
پرکولا
— | ٠»
مخلوط آب و روغن
صفحه 16:
خواص درمانی روغن زیتون
#نقش حفاظتى از معده
@2 حفاظتى از قلب
##بهبود جريان خون
##درمان نقرس
##درمان رماتيسم
#درمان فشار خون و زخم هاى عفونى
##تسكين درد و سوزش ناشى از سوختگی
#برطف کننده شوره سر
##درمان ترک های پا
#جل و گیری از سفیدی موی سر
#اباعث نرمى يوست
8 کاهش تعریق بدن
صفحه 17:
ه کاریرد روغن زیتون
در مراقیت از زیبایی
توسیون قیل ار تقویت و ترمیم
اصلاح صورت موی سر
» Vike.
صفحه 18:
نقش زبتون در اگروفارستری
این گونه از نظر معیارهای متعارف در طبقه بندی سیستم های بیشه زراعی از نظر ساختاری:
۰ اسان تولیدی توليد میوه بر ان لیجاد سرپناه -
ب ) حفاظتی کمربند سبز» تثبیتشنهایرولنو حفاظتخاک-
از نظر مبانی اجتماعی - اقتصادی : سطح تجاری
از نظر مبائی اکولوژیکی : مناسب مناطق خشک و نیمه خشک وطرح های طوبی
در نواحی خشک ونیمه خشک چون شرایط سخت آب و هوایی بر آن حاکم است و نظر به اینکه
در نواحی خشک , کمبود آب عامل محدود کننده به حساب می آید لذا باید گونه هایی انتخاب شودکه
دارای شرایط زیر باشند
.الف) سیستم slate, عمیقی که بتواند آب را از اعماق بیشتر خاک دریافت کند
ب ) سایه دهی برگها در تابستان (هميشه سبز) . به گونه ای که موجب حفظ رطوبت خاک
شود
gon tps Ce: كائيسم ته خارئ:آب
۵) دارا بودن خصوصیات خشکی پسند دیگر نظیر وجود پرزهای آغشته به مواد مومی » روزنه
. های پوشیده و فرورفته وفرآیند تعرق درآنهابا حداقل هدر رفت آب
۰) عناصر درختی در نواحی خشک می بایست به شوری و قلیاییت آب وخاک مقاومت داشته
.باشند