معماری و عمرانعلوم مهندسی

ساختمان های خورشیدی

صفحه 1:
به نام خدا نام و نام خانوادگی : فردین باجولوند شماره دانشجویی : ۹۸۱۲۱۱۳۵۲۴۱۰۰۴ استاد مربوطه : مهندس حامى كارش وترؤل مرسن : فتاورى على نوين ساختسان موضوع تحقيق : ساختمان هاى خورشيدى دانشكاه فنى و حرفه اى يسران خرم آباد (شهيد مدنی ) تيمسال اول 000 - ©©

صفحه 2:
انسان از دیر باز هميشه سعی بر آن داشته است که از ابزار محیطی خود به بهترین شکل ممکن استفاده نماید. انزژسی خورشیدی یکی از این راهکار ها رای ‎Ne‏ ‏مزايايى زياد اين منبع بی زوال می باشد. با توجه به پیشرفت معماری و نیاز انسان به رویکد های جدید» معماری خورشیدی می تواند انسان را به دنیایی جدید رهنمون سازد. معماری خورشیدی مسیم است میانبس بمراي رسیدن به معماری پایدار و استفاده بهینه ازابرارها و امکانات فعلی بدون آنکه نیاز آیندگان به خطر بیافتد. در این مقاله ‎Ve‏ خورشیدی با استفاده از فناوری آزرژی خورشیدی واینکم جكون توسطط كلكتوره انور را جذب ويس از ذتهره سار در فضا خانه و انبار سنگی؛ در فضا های خانه پخش میکند مورد بحث قررار مى كيرد و طرز استفاده از اين انرثدى در كرمايش و سرمايش خانه ها و نوع طراحی خانه ها با استفاده از روشهاى مختلف خورشیدی بیان شده است.

صفحه 3:
خورشید عامل و منشا انرژیهای گونا است که مر طبيعت موجود است از جمله سوختهای فسیلی که در اعماق زمین ذخیم» شده اند انرثى باده رشد كياهان كه سر موجودات ببرای بقا خود از آن مواد آلى كه یل به انرژی حرارتی ومکائیکی را دارتگ ‎٠.‏ أمواج درياهاء قدرت جر ومد كه يم أساس جاذبه وحم كتويه دور وريد واه حأصل مي شود ينا همد ماد هایی از انرژی خورشیدی هستند. نورشيد يكى از دو منبع مهم انرثى است كه بايد به أن روى آورد زيرأ به فن اورى هاى بيشرفته و بر هزينه نياز نداشته و ميتواذد به عنوان يك منبع مفيد و تا انرژی در اکشر تقاط جهان بکار گررفته شود. بي خالاق به ازاشياى ها مثل اذى هسته اى اشرات نامطلویی از خود بر جا نمیگذارد و خطررناک نیست. شور هایی که فاقد منابع اذرژی 23 زمینی هستند؛ مناسبترین را ای و یه ای هس آمروزه ‎sei eer eis al!‏ باشد ولی اما اقتصادی طرح های مختلف باید 3 ی از ارژی خررشیدی بای ‎dole ess,‏ لحاظ فتاورى امكان ادو ايش روزا" ت سوختها ی فسیلی و سایم متایع أشرذى و تلاش متخصصين در و به استفاده از اذرژی خورشیدی بیش از بیش تشويق نموده است. در میان استفاده از اذرژژي خورشیدی در سیستم 3 اری از جهات منید واقع شود و باعث صرفه جوی

صفحه 4:
‎g 55) ©‏ تجدیدپذیر به‌هیچ عنوان 6(2/) ویا سایر گازه‌های آلاینده و مضر ‎gle‏ اتمفسر را تولید نمی کند. ‏* انرثى تجديديذيى زباله يا بقایای مشکل آفرین تولید نمی کنند. ‏* این انرژی‌ها يايان نايذيرند.

صفحه 5:
اولین ساختمان خورشیدی در دنیا : چگونگی عملکرد صفحات گرمایی خو رشیدی بمرای اولین بار در ساختمان جدید و در دست احداث مدرسه تجاری جان مولسون مورد آزمایش قرار خواهد ‎BS‏ ‏این صفحات خورشیدی که با وسعت ۳۰۰ مت مربع براى ساخت اين ساختمان مورد استفاده قررار گرفته اند سالانه قادر به تامین اضرژی روشنایی این ساختمان بوده و در طول زمستان به عنوان سیستم تولید گرما مورد استفاده قرار خواهد گرفت. پا استفاده از این ابداع جدید می توا خود بوده و علاوه بس این می توانند با مولد انرژی تبدیل شوند. اقدام به بای ساختمانهایی کرد که قادر به تامین انرژیی مورد نیاز 3 ان جربان الكت ريسيته به شبكه انرذى شهرى از يك

صفحه 6:
عکس هایی از ساختمان های خورشیدی در دنیای امروزی: ب رگترین برج و نیرروگاه حرارتی خورشیدی جهان که از بیش از هار و ۲۰۰ آينه در اطرراف یک ساختمان ۵4 طبقه تشکیل شده است در اسپانیا مورد پهره ببرداری قرار گرفت.

صفحه 7:

صفحه 8:

صفحه 9:
برچ بانک آمریکا این ساختمان دومین برج بلند نیویو رک است. کار ساخت آن در سال ۲۰۰4 آغاز و در سال ۲۰۰۹ به ان قادر به تولید روزانه 4.1 ‎are‏ ‏طور کا فراه اين ساحتمان يكى از اكولوثيك ترين ساحتمان هاى دنياست. ديوارهاى ساختمان دو جدارة است واز نفوذ كرماى خورشيد به داخل جلوكيرى مى كند.در عين حال اين ساحتمان داراى سيستم تهويه ى دى اكسيد كربن است تا هواى داخلى هميشه تمين و تازه باشد.

صفحه 10:
ساختمان تخم مرغی شکل در هند کار ساخت این ساختمان اداری ۱۳ طبقه مدتی است که آغاز شده است و در سأل ۲۰9۰ در مومبای ان به گونه ای طبراحی شده است که بیشترین بهره را از اذرژیی خورشیدی بیررد.در آخرین طبقه ی این ساختمان بای قرار دارد که بالای تن ندارد و به طور کلی می توان گفت این ساختمان بهترین مکان بای کار کردن است.مانند اكثى ساختمان های اکولوژیک ستف این ساختمان نیز به شبکه های خورشیدی و ژذراتور های بادی مجهز است. هند به اتمام خواهد رسید.این سا

صفحه 11:
ساختمان هی‌ست این ساختمان ۴۶ طبته در نیویو رک یک سا درصد صرفه جویی در فولاد مصرفی بای ساخت سازه شد. تنظیم نور در داخل ساختمان توسط حس گر های حساس به نور خورشید انجام مى شود در بيشت رمواقع سال هواى بيرون ساحتمانءبراى تهويه مطبوع ساحتمان استفاده مى شود بنابمراین این ساختمان ۲۲ 4 کمتر دی اكسيد كرين وارد هوا می کند. به فرد كن باعث ‎1١‏

صفحه 12:
نخستین شهر با انرژی خورشیدی "شهس مصد ر"؛ شهس ط راح شده ابوظبىء كه قرار است اولین شهری در جهان باشد که ص‌فا از انرژی‌های تحدیدپذیس نیررو می‌گیمرده میزربان اولیسن سا کنانش,دانشجویان انستیتو علوم و تکنوژی مصدر.می‌شود. به گزارش خب مگزاری فرانسه د کتر فرد معاونززادهه رئیس این انستیتوی متمرکن بس پوهش درباره تکنولوژی‌های زیست‌محیطی گفت: شمار کلی دانشحویان حدود ۱۷۰ تا ۱۷۹ نف است. که از این تعداد ۱۰۰ نف آنها در این شهر در پرردیس دانشگاه زندگی می‌کنند." اینها اولین ساکنان شهر مصدر هستند که انستیتو هنوز در حال گسترش» اولین بخش آن استه. وب‌سایت این شهم طراحی‌شد» که نامش در عربی به معنای "منشا" استه می‌گوید این شهر ۲۲ میلیارد دلار خرج بر‌خواهد داشت و " کیلومتس مریع را خواهد پوشاند و نهایتا 8۰۰۰ نفس ساکن آن خواهند شد.

صفحه 13:
این شهس در ۱۷ کیلومتری از ممکسن شهس ابوظبی قرار خواهد گرفتت. اما در حال حاضس ساختمان‌های انستیتوی مصدر تنها بخشی از شهر هستند که کامل شده‌انه و ساختن چند بنای ‎Xs‏ هم آغاز شده است. پردیس دانشگاه از فاصله دور مانتد یک ساختمان منفرد ‎Sze‏ 3 قهوهاى سرب رآورده از ميان بیابان دیده می‌شود که گرروه کوچکی از جرتقیل‌ها در یک طرف آلن قرار دارند. اما در ديد نردیک‌تر؛ جزئیات ساختمان توجه‌برانگیز است. مرک دانش" انستیتو» که کتابخانه انستیتو هم در آنن قرار دارد؛ یک سقف قوسی با صفحات خورشیدی دارده و نمای جلویی آن تقریبا به طور کامل از پنجره ساخته شدء است.

صفحه 14:
نخستین شهر با انرژی خورشیدی حمزه کاظم؛ معاون اجررایی و مالی انستیتو گفت: "همه پنجره‌ها آفتاب‌گیر دارند تا مانع رسیدن نور مستقیم خورشید به درون شوند و به سرد شدن درون ساختمان کمک شود در عين حال امکان روشن‌شدن طبیعی درون اتاقها با نور غی‌مستقیم خورشید فراهم شود." ساختمان از جلو مانند یک ماسک غواصی می‌ماند؛ پلکان‌های اصلی درون یک استوانه شیشه‌ای قرار دارند که از ساختمان بیررون زده است» و شبیه بخشی از ماسک غواصی است که بینی را می‌پوشاند. دانشجویان در ساختمان‌های آجری رنگی مسکن دارند که مانند یک حلقه بیرونی در اطراف پردیس دانشگاه قررار گررفته است. این قوس‌ها و لبه‌های گرد ساختمان‌ها به آنها نمایی تریبا اررگانیک می‌دهد. این ساختمان‌ها روی ستف‌های‌شان دارای صفحات خورشیدی هستند تا ازرژی را جمع آوری کنند و بالکن‌های آنها با مشبک کاری‌های با طراحی هندسی پوشانده شده‌اند که ‎Gly‏ خصوصیات سنتی معماری اسالامی است.

صفحه 15:
کلاس‌ها و آزمایشگاههای | ان فلسر و شیشه‌ای آینده گرای بز رگ و مکعبی شکل در مرک پردیس قرار دارنده و نیمی از سقف این ساختمان نیم با صفحات خورشیدی پوشیده شده است. ساختمان با تکه‌هایی از بالشتک‌های هوایی دراز و مستطیلی شکلی به همراه فولاد بازتابدهنده در پشت آنها پوشیده شده است؛ طراحی که به متصود کاهش مصیف انرژی صورت گرفته است. این طرراحي نورمستقیم خورشید را از ساختمن دورن عو دارده به سرد كردن ساحتفان كنك عى كتد و : را کاهش می‌دهد. کاظم می‌گوید: "پیاده‌رویهای سایبان‌دار و خیابان‌های باریک مینران درخشند گی و جذب نور خورشید را کاهش می‌دهند. ‎j Last gis , Scar‏ مراهاى ختنؤي أ ان بهتريسن استفاده را از نسیم سرد شب فراهم می کند و اشر بادهای داغ روز را کآهش می‌دهد. " دو

صفحه 16:
نخستین شهر با انرژی خورشیدی 6 این پرردیس همچنین دارای یک گوثه مدرن بادگیس استه ساختمانی که جزو معماری سنتی منطقه است. ینب گیس فوادی با وهای بزرگ که در مرک رار مارد شنی‌ها را مگیرد و آزنهاب هس طح خيابان مو رس اند و باع ث حنكشدن آنها موشود. =

صفحه 17:

صفحه 18:
‎ieee lick‏ نم برق ساختمانهای توریستی لندن با از‌ژی خورشیدی تامین می‌شود. مقامات توريسم لندن يك ثنراتور برق ویژسه ساختمان های توریستی را وارد بازار صنایع الكترريكى بريتانيا كردند كه نیاز شش ماه یک ساختمان توریستی را تامین می کند. اين سيستم تامين انرذى برق كه به شكل يك ررك كه هفت متى ارتفاع دارده بدون اين كه كمترين هزينه اى از نظ ماليات به صاحبان ساحتمان هاى توريستى وارد كندء قادر است درحدود نيمى از نياز الكتريكى سالانه ساختمان هاى توريستى لندن را تامين کند. ‎ ‎

صفحه 19:

صفحه 20:

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:

صفحه 24:

صفحه 25:

صفحه 26:
بزرگترین ساختمان خورشیدی جهان در چین: ‎——E eee‏ چین در تلاش برای ترویج استفاده 8 از انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش «های زیست محیطی؛ بز ركترين ساختمان اداری جهان را که انرژی‌اش از پرتوهای خورشید تامین می‌شود.

صفحه 27:
بزرگترین ساختمان خورشیدی جهان در چین چین که همواره بین دو گزینه بسیار آلاینده هوا و پیشتاز در فناوری پاک در حرکت استه از بز ركترين ساحتمان ادارى خورشیدی دنیسا واقسع در شهسم دژسو(استان شانگهای) رونمایی کررد. به این ترتیب علاوه بر نمایش زمان در حال گذر» انرثرى مراكن نمايشكاهى اين ساحتمان, امكانات اتی؛ فضاهای اجلاس و انجمن‌ها و یک هتل» همه و همه با قطعات خورشیدی بام این ساختمان تامین می‌شود.

صفحه 28:
اولین ساختمان خورشیدی در ایران ساختمان خورشیدی دانشگاه علم و صنعت اولیمن ساختمان خورشیدی در ایرانمی‌باشد. این ساختمان در آردیهشت سال ۱۳۷۷ افتتاح گرردید. هدف: استفاده از انرژی‌های تحدیدپزیس در ساختمان» صسرفه‌جویی در مصسرف ان رژسی و ‎oI eo Se‏ مشخصات: محل ساختمان: ضلع شمالى محوطه دانشكاه علم و صنعت ايران ساحت: 310 متر مربع هزینه تمام شده: دویست میلیون ریال تاسیسات: گرمایش فعال: با استفده از کلکتورهای آبگرم خو رشيدى و مخازن ذخيره.

صفحه 29:
اولین ساختمان خورشیدی در ایران: غیررفعال: با استفاده از گرمخانه و مواد ‎AUS‏ ‏س‌مایش فعال: با استفاده از کلکتورهای آب گرج خورشیدی و سیستم آبسرد کن جذبی غير فعال: استفاده از باد كيررها و زمهرریر مززايا: صرفهجوبى در مصرف سوختهاى فسيلى در ساحتمان به ميزان تا 9090 و كاهش آلود گی‌های محيط زيست.

صفحه 30:
ساختمان خورشیدی در اصفهان: واحد دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان» سیستم خورشیدی اختمانی را تولید کرد که با تولید برق 060 ولت قادر به تامپن روشنا داخلی و خارجی ساختمان ها است.

صفحه 31:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان