صفحه 1:
۳-۹
ساخت اسيدهاى آمينه توسط ميك رواركائيسمها
(لیزین-تر پیتو فان-گلو تامیک اسید)
شيما رحيمى راد
استاد بهشتى مآل
كت
صفحه 2:
05
cel va
ا تشکیل دهنده پروتئینها هستند
Tote S Beyer te SP One لت
نيازهاى زيادى به اسيدهاى آمينه در زمينه هاى مختلف از جمله
.افزودنيهاى غذايى وساخت دارو وجود دارد
در پزشکی از آنها به عنوان ماده تشکیل دهنده محلولهای تزریقی بعد
.از عمل و عاملهای درمانی استفاده مشود
ا ا سم
ey كي ل ا ل 200
ا ا ا ی
,است
صفحه 3:
Lysine
one
sD
-ووع ع لا
H
Glutamate
(Glu, E)
صفحه 4:
: روشهای تولید
استخراج از يروتئينهيدروليز شده (1
و ۳(
(۳
۳ 5 بر ay
تبدیلترکیباتعد و لسط ارزانقیمت
لستفادم از لنزیمها یا سلولهاوت تبینشدم.
صفحه 5:
: تولید اختصاصی اسید گلوتامیک
عمدتا به روش میکروبی تولید
oe
طیف وسیعی از باکتریها
و استریتومایسسها ومخمرها و
قارچها اسید ال-گلوتامیک تولید
8
:نزادهاى صنعتى توليد كننده
Fe ee Cee pees
۱۳
آرتروباكتر يارلفينئوس.
صفحه 6:
:بیوسنتز اسید گلوتامیک
:منبع كربن
گلوکز ,ساکارز Sy ee
.ملاس .لستات .آلكانها
:منبع نیتروژن
آمونیاک ,لورم نمکهایمونیوم.
فاکتوررهای رشد
Does) Gras
صفحه 7:
ae ~ a2
27 3-F کات و لوط سس سا
1
ههه et الت 5 لصويو وه
00 j
Oxalacetate
cittate,
a )
تس تلور
Furparate
Glutamine
مس |
N-Acetyigiutamate
صفحه 8:
Production of mono sodium glutamate by fermentation
Sugars in syrup are
taken into the fermentative
۱ microorganism
Sugar cane
2 Glutamate
Glutamate is Excreted into is accumulated,
increased, يه =~ At a 9 0
۸ Fermentative Ff a سس ©
microorganisms ( ‘e8ugars oGlutamate)
1 are added, كت Ss 7 Crystallization of
7 | mono sodium glutamate|
Sugars ۱
Fetmented broth 2
که امن ما ۱ سا
Fermentation tank ‘ss _ glutamate crystal is dried|
صفحه 9:
: کاربردهای صنعتی اسید گلرتامیک
۱۵ aree eng
شناخته ميشود به عنوان افزودنى
غذایی و جهت تشدید طعم
.استفاده میشود
:براى مثال
ب 0
ل ا ا
1
مخلوط چاشنی ها و ادویه ها
صفحه 10:
تولید اختصاصی لیزین
۱ ee SCS SSS SLY ee TCLS ont)
DL_Aminocaprolactam+H20------- > L-lysine
ید ۳
9 7 :توسط نژادهای زیر صورت 1 نا
hed ۱70۳۳ ی
20 | a een ل
: 3 بروعياكتريوم فلاوم .
. باسيلوسلايشنىفورميس
صفحه 11:
OOH همع
Hare a SO eons)
۲ ۳ ی cunt,
fe ke oh 5
‘COOH cco-P ۴
Aspertate b-Asporeyi
coon
7 م6
He,
1 ve 5
ال 3
coor ۷ ۵۵۵ مه
goon
wag Gr ;
—_—e
nen, 8
بوم
صفحه 12:
: کاربردهای صنعتی لیزین
۱ eel
.استفاده ميشود
: لیزیندر برخیاز مواد غذلییو خورلکدلم وجود دارد از جمله .
ذرت گوشت سویا
د خضي
res يودرشير بدون جربى
559 خوراک گوشت
در ژلپنلیزینبه منظور لفزلیشارزشغذلییبسه نانلفزوده میشود .
صفحه 13:
۱ P mee)
Sp ee ye EE روز
مر رس ۱
i) L
لیزینهنگام پختناناز بسینمیرود. از بسینرفتنبا آزمونمیگروبیولوژیکیمشخصمیشود .
لیزین موجود در نان همجنين با تست كردن نان و نيز خشك و بيات شدن نان از بين ميرود
رم ١ طیریت بیشتر. sa as
صفحه 14:
: تولید اختصاصی ترییپتوفان
,توسط ایشرشیا کلی و پروتتوس رتگری انجام میشود
ا له
Indol + Pyruvate + NH3 ---------> L-Tryptophan + 20
Indol + L-Serin --------- > L-Tryptophan + 120
Seer Toe eS eee ا ا ل
Cy
9 er eres
صفحه 15:
Phenyl
alanine
00
cu,
cooH 2000
-
1 Anthranilate
mae: 8
۳ 35
۲
Phenyl
pyruvate
Prepnenata) coon
p-Hiydioxy
Phenylpyruvate
Phospho- لسن
‘COOH
enolpyruyate
۳ هه
cook
و
Seba بو سب
nie se
0 هم
و
heptulonic acig-7.P
صفحه 16:
: كاربردهاى صنعتى ترييتوفان
00000000
Ee TS Or De ۱
.لفزودن -اترييتوفانبه غذا در دستلحدائلست
صفحه 17:
بنتیجه گیری
نظر به فقر تغذیه ای موجود در جهان سوم نیاز فزاینده ای به تکمیل
يروتئينهاى كياهى و غذايى با اسيدهاى آمينه اى كه مقدار آنها كمتر از حد
يك ا ده
با توجه به افزايش روزافزون جمعيتها نياز به روش توليدى است كه اين مقدار
.نياز لازم را برآورده كند
از اینرو امروزه با روش میکروبی بسیار سریع و به مقدار زیاد اسید آمینه تولید
.ميشود
در آینده فرایندهایی که در آنها نزادهای اصلاح شده توسط مهندسی
ا feat DN EU ATH Ce ett Gap
صفحه 18:
نی
|] CES eer eC BE PEE Seay Eee a]
ااا اكت
2-Hans R. Rosenberg and Edward L. Rohdenburg
( New Brunswick, N. J. ) Jul 1951 page593-596
صفحه 19:
Thank you