علوم انسانی و علوم اجتماعی

سازمان های مردم نهاد (سَمَن) ngo

تعداد اسلایدهای پاورپوينت: 43 وقت بخیر.توضیحات کافی در مورد تاریخچه و اهداف و چگونگی شکل گیری این نوع سازمانها و حدیث و صحبت دانشمند ها در مورد سازمان های مردم نهاد و مردمی

MMSANGAR77

صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم وان درس: سازمان های مردم نهاد # نام استاد: جناب آقای اسفندیاری ۶ محفق: مهدی تعهدی موضوع کنفرانس: سازمان های مردم نهاد(ستاد مردمی اربمین)

صفحه 2:
: امام كاظم عليه السلام لا ‎Tae i dy‏ في الارض يَسعَونَ في حَوائج النّاسٍ هُمْ الآينون یوم القيامة 0 خداوند در زمين بندگاني دارد که براي برآوردن نيازهاي مردم میکوشند ؛ اینان ايمني یافتگان روز قيامتاند . الكافي » ج ۲ ءص ۱۹۷

صفحه 3:
ویکتور فرانکل ویژگی انسان دراصل «با جستجويش براى لآ معنا»مشخص شده است نه با«جستجو برای خودش» هرقدر فردی خود را بیشتر فراموش کند وخود را وقف یک آرمانی یا شخص دیگری سازد بمراتب .بیشتر «انسان»شده است

صفحه 4:
بررسی سازمان های مردم نهاد در ایران(سَمن:) ۸160 ‎Non-government Organization‏

صفحه 5:
فصل اول ‎da.)‏ و عار بف

صفحه 6:
مقدمه و تعار یف: تعریف سازمان مردم‌نهاد (به اختصار: شمن) لا سازمانی با شخصیت حقوقی مستقل, غیر دولتی. غیر انتفاعی و غیر سیاسی است که برای انجام فعالیت داوطلبانه با گرایش فرهنگی» اجتماعی مذهبی بشردوستانه و بر اساس قانونمندی و اساسنامه مدون؛ رعایت چارچوب قوانین موضوعه کشور و مفاد آیین نامه های اجرایی آن فعالیت می کند. 1 اساسا با تأكيد بر م اصل داوطلبانه» غیرانتفاعی و غیرسیاسی تشکیل و تأسیس می‌شوند.

صفحه 7:
تا یخچه: 5 اگرچه انجمن‌های داوطلبانه شهروندان در سراسر تاریخ وجود داشته‌اند» سازمان‌های غیردولتی اغلب به همان منوال که امروزه بویژه در سطح بين الملل ديده مى شوند» در دو قرن اخیر توسعه یافته‌اند. یکی از اولین سازمان‌های لین چنینی. صلیب سرخ جهانی است که در سال ۱۸۲۳ تأسیس نند. عبارت «سازمان‌های غیردولتی» با تأسیس سازمان ملل متحد در سال ۱۹2۵ که مفادگن در ماده ۷۱ از فصل ۱۰ منشور سازمان ملل آمده‌است به وجود آمد. اولین تعریفی که از «سازمان‌های غیردولتی بینالمللی «هر گونه سازمان بین‌المللی که از طریق پیمان و معاهده بین‌المللی ایجاد نشدهاست».

صفحه 8:
مراحل تکامل شکل گیری سازمان‌های غیردولتی: سه مرحله یا دوران تکامل سازمان‌های غیردولتی توسط کورتون سال ۰ در نوشته‌ای تحت عنوان «سه دوره شکل گیری فعالیتهای داوطلبانه» شناسایی شده‌است. مرحله اول. نوع خاصی از سازمان مردم‌نهاد شکل می‌گیرد که بر امدادرسانی و رفاه متمرکز بود و مستقیما به افراد ذی‌نفع خدمات امدادی ارلثه می‌کرد. توزییع غذاء تأمین پناهگاه و ارلئه خدمات بهداشتی نمونه‌هایی از خدمات این قبیل سازمان‌های مردم‌نهاد بود. در واقع سازمان مردم‌نهاد در لين مرحله نیازهای روز افراد را تشخیص می‌دادند و به برآورده ساختن آنهامی‌پرداختند

صفحه 9:
مراحل تکامل شکل گیری سازمان‌های غیردولتی ‎a‏ در مرحله دوم از تکامل. سازمان‌های مردم‌نهاد از لحاظ وسعت و اندازه کوچکتر شده و به مجموعه‌های مستقل و خودکفای محلی تبدیل شدند. سازمان‌های مردم‌نهاد در این مرحله از تکامل, امکانات جوامع محلی را گسترش دادند تا بتوانند با "اقدامات محلی مستقل " نیازهای آنها را برآورده سازند.

صفحه 10:
مراحل تکامل شکل گیری سازمان‌های غیردولتي کورتن مرحله سوم از تکامل و شکل گیری سازمان‌های مردم‌نهاد را " توسعه نظام‌های پایدار " می‌خواند. در لین مرحله. سازمان‌های مردم‌نهاد می‌کوشند تغییراتی را در سیاستها و مسسات در سطح داخلی. ملی و بین‌المللی به وجود آورند به‌تدریج اين سازمان از «سازمان مردم‌نهاد امدادرسان» به «سازمان مردم‌نهاد توسعه و آبادلنی» تغییر ماهیت دادبلکه به مراتب» پیچیده تر می شود.

صفحه 11:
اهداف: > سازمان‌های مردم‌نهاد برای رسیدن به اهداف گوناگهنی فعالیت می‌کنند و معمولا در جهت پیشبرد اهداف سیاسی يا اجتماعی اعضا در حرکت هستند. من‌باب مثال به بهبود وضعیت محیط زیست» تشویق گروهها و مردم به رعلیت حقوق بشر الا بردن سطح رفاه قشرها محروم و آسیب پنیر یا مطرح ساختن یک برنامه مشترک و دسته جمعی می‌توان اشاره کرد. تعداد این قبیل سازمان‌ها بسیار زیاد است و اهداف آنها طیف وسیعی از موقعیت‌های سیاسی و فلسفی را در بر می‌گیرد. حتی می‌توان لن را بی شک به مدارس خصوصی و سازمان‌های ورزشی نيز ربط داد.

صفحه 12:
Se s:Non-Governmental)) 599 ‏دولتى‎ ريغ-١‎ بدین معنی که تأسیس آنها بر اساس تصمیم دولتی و در چارچوب بودجه عمومی انجام نگیره بلکه اشخاص حقیقی یا حقوقی خصوصی موّسس آنها باشند, البته سازمانهای مردم نهاد و مجموعه دولت دارای ارتباط و اثرات دوجانبه می باشند. ؟-غير انتفاعى 09 ‎1(Non-Benefite)‏ بدین معنی که دست یافتن به درآمد و سود و انجام فعالیتهای تجاری و صنفی انتفاعی بمنظور تقسیم منافع بین اعضاء » مؤسسان: مدیران و کارکنان هدف سازمان نباشد» هرچند که این ویژگی, سازمان مردم نهاد را از دست یابی به دراد برای اداره امور خود باز نمی دارد

صفحه 13:
Se ۳.تمابل به استقلال: بدین معنی که سازمان مردم نهاد سعی می کند برای تحقق اهداف خود درچارچوب قوانین موضوعه تا حد ممکن از درجه استقلال بالایی برخوردار باشد و زیر نفوذ صاحبان قدرت و یا گرایش های مختلف قرار نگیرد ۴.خودجوشی و نیاز طبیعی: سازمانیهای مردم نهاد بنابر نیاز طبیعی ناشی از شرایط فکری, محیطی, انگيزش هاء خصوصیت ها و آرمانهای مشترک افراد و جامعه. و به صورت داوطلبانه و خودجوش و بر اساس اصل آزادی اراده اشخاص تأسیس و اداره می شوند. ۵.غبر سیاسی بودن: اهداف غیر سیاسی در بردارنده فعالیتی است که مشمول ماده یک قانون احزاب نگردد.

صفحه 14:
کار کردهای سازمان های مردم نهاد: کار کرد سازمانهای مردم نهاد یک سازمان مردم نهاد برای رسیدن به اهداف مورد نظر خود از شیوه ها و روشهای متفاوتی بهره می گیرد که می توان آنها را در ۷ مورد دسته بندی و بررسی نمود که عبارتند از : ۱- جمع آوری » ارزیابی و انتقال اطلاعات یکی از کارکردهای موثر و مشخص سازمانهای مردم نهاد . حد واسط بودن بين دولت و جامعه است کسب اطلاعات از دولت و انتقال آن به شاخه های پائین تر» یعنی تک تک افراد جامعه و با برعکس آن به شاخه های پائین تر - یعنی تک تک آفراد جامعه و یا برعکس آن یعنی جمع آوری اطلاعات در چارچوب موضوع فعالیت و ارائه آن به دولت مى تواند بصورت یک تعامل فی ما بین و از کارکردهای اساسی یک سازمان مردم نهاد در توسعه فرهنگی و اجتماعی به شمار آید.

صفحه 15:
کار کردهای سازمان های مردم نهاد: ۲- ارائه پشنهاد به دولت * بسیاری از سازمانهای مردم نهاد تلاش می نمایند تا با ارانه راهکارهای اجرائی و با تئوریک در زمینه های موضوعی مختلف به دولت کمک نماینده اين عمل ضمن اينكه مى تواند دولت را در پیشبرد اهداف و سیاست هایش کمک نماید باعث ایجاد تعامل بر پایه اعتماد بين دولت و نهادهاى غير دولتى مى گردد. به عنوان مثال سازمانهای مردم نهاد با ارانه و انجام پروژه های خرد و کلان در موضوعات مختلف دولت را در رسیدن به هدف مبتنی بر توسعه پایدار کمک می نماید.

صفحه 16:
کار کردهای سازمان های مردم نهاد: ۳- اقدامات حمایتی و و کالتی یکی از كاركردهاى مؤثر و رايج در سازمانهاى مردم نهاد » انجام اقدامات حمايتى به اشكال مختلف و ارائه خدمات به فرد فرد جامعه مى باشد . اين ‎po!‏ با اهداف بشر دوستانه اتفاق مى افتد و سازمانهاى مردم نهاد را در شمار نهادهاى حمايتى در يك جامعه قرار مى دهد.

صفحه 17:
کار کردهای سازمان های مردم نهاد: ۴ -آموزش » پژوهش و انجام مطالعات سازمانهای مردم نهاد در کنار نهادهایی که رسما" به این کار اشتغال دارند می توانند در مقیاس هایی کوچکتر به آموزش گروه هایی از جامعه بپردازند که فرصتی برای بهره مندی از آموزشهای رسمی جامعه ندارند و یا نوع آموزش به گونه ایست که نهادهای رسمی آن را تامین نمی کنند به عنوان مثال سازمانهای مردم نهادی که با موضوعات خانواده یا تربیتی فعالیت می کنند می توانند با آموزشهای مناسب و مورد نیاز در حوزه خانواده به رشد و ارتقاء سطح بینش والدین به منظور تحکیم بنیان خانواده ها کمک نمایند سازمانهای مردم نهاد می توانند با تشکیل گروه های کارشناسی رسمی در محیط های مورد نیاز جامعه دست به پژوهش های کلی و يا موردی زده و نتایج آن را در اختیار بخش دولتی مربوط به آن قرار دهند و يا به اطلاع عمومی برسانند.

صفحه 18:
کار کردهای سازمان های مردم نهاد: ۵- ایجاد تشریک مساعی برخی از سازمانهای مردم نهاد با ارائه راه کارهای اجرایی و یا نظری به برخی از افراد و يا حتی دولت در انجام برنامه ها و یا پروژه هایی منطبق با اصول اساسنامه ای خود کمک نموده و با آنان همکاری دارند.

صفحه 19:
کار کردهای سازمان های مردم نهاد: ۶- جمع آوری و ارائه کمک های حقوقی و بشردوستانه : یکی از مسائل که همواره جوامع انسانی بان درگیر هستند معضلات اجتماعی از قبيل فقرء مصرف مواد مخدر » شیوع برخی بیماریها ء اشاعه فساد و بی بند و باری » معضلات زیست محیطی .تنش های اجتماعی . فقر فرهنگی . فاصله های زیاد طبقاتی . فقدان فرهنگ مناسب شهر نشینی و صدها مورد دیگرمی باشد . اگرچه نهادها و سازمانیهای دولتی و رسمی ‏ به منظور غلبه بر این معضلات همواره برنامه ها و سياست هايى را اعمال مى نمايند و بودجه هایی را سالانه مصروف اين بخش مى سازند اما نقش مشاركتى سازمانهاى مردم نهاد و تشكلهاى محلى مى توانند » كمك مؤثرى در اين راه باشند.

صفحه 20:
کار کردهای سازمان های مردم نهاد: ۷-کا کرد روانی تبلیغاتی : = << اين روش به ویژه از سوی سازمانهای حقوق بشری و زیست محیطی مورد استفاده قرار می گیرد » انتشار خبرنامه ها » برگزاری نشست ها و سخنرانی ها در جلسات سازمانهای دولتی و غیردولتی در مورد موضوعی خاص , این کارکرد را عینیت می بخشد.

صفحه 21:
ی جنابراین در یت جمع بندی کلی می توان برای سازمانهای مردم نهاد کار کردهای زير را بیان نمود #اطلاع رسانی و آگاه سازی عمومی و آموزش #جلب مشارکت های مردمی در زمینه های مختلف و متناسب با اهداف سازمان و بسیچ عمومی «ایجاد گسترش و تقویت هماهنگی بین بخش های دولتی و مردم #گسترش نظارت عمومی #ارزیابی پروژه ها و فعالیتههای عمومی «افزایش بهره وری در استفاده از منابع «ارائه راهکارها و پيشنهادها به دولت به منظور کمک به رفع مشکلات و نارسایی ها #پایداری در تولید و مصرف منابع طبیعی و محیط زیست ( بیابان زدايى » درخت کاری) «منابع تولید ( بازاریابی » بهره برداری پایدار توسعه . حفظ )

صفحه 22:
بنابراین در یک جمع بندی کلی می توان برای سازمانهای مردم نهاد کار کردهای زير را بیان نمود: *ارائه خدمات به بخش عمومی جامعه و بخش دولتی ( امدادرسانی ‏ امور خیریه ای » بهداشتی و انجام پروژه های تحقیقاتی به همکاری با بخش دولتی در اجرای پروژه ها ) #همکاری با ارگان های دولتی : اقدامات مشترک برای پیشبرد برنامه ها لازم به ذکر است که دامنه فعالیت سازمانهای مردم نهاد ( متناسب با امکانات و تجهیزات . منابع انسانی و اهداف آن متفاوت است برخی از آنها تنها در سطح استان یا شهرستان » برخی در گستره ملی و برخی دیگر نیز فراتر از آن و سطوح بین المللی فعالیت می کنند.

صفحه 23:
بودجه ازمان‌های دما 598] بودجه سازمان‌های مردم‌نهاد از راههای ذیل تأمین می‌گردد: ۱- تامین بودجه از حق عضویت اعضاء و کمک های مردمی ۲- تامین بودجه از طریق انجام فعالیت های مانند فعالیت های پژوهشی آموزشی خدماتی در چارچوب موضوع فعالیت اهداف و اساسنامه سازمان ۳- دریافت کمک های دولتی مانند کمک از دستگاههای تخصصی و مرجع ۶- دریافت کمک و گرفتن پروژه از سازمان های بین المللی و غیر دولتی

صفحه 24:
فصل دوم با 7 ‎sil‏ ولاز رال

صفحه 25:
سابقه تشکل‌های مردم‌نهاد در ایران: > مساجد. تکایا؛ هیئت‌های مذهبی را نهادهای غیردولتی سنتی قدیمی می‌دانند وپس ازلن صندوق‌های قرض الحسنه., خيريههاء انجمنهاى اسلامى وحتى دوره‌های فارغ‌التحصیلی در دوران بعدتر و سيس اتحاديدهاء اصناف و نظامهاى صنفى ومهندسى و غيرهء شكلهاى جديدتر نهادهاى مدنى هستند.

صفحه 26:
تشکل ها و قوانین مربوطه: ‎WR‏ آیین‌نامه تأسیس و فعالیت سازمان‌های غیردولتی مورخه ۱۳۸2/۳/۲۹ در آخرین روزهای دملت سید محمد خاتمی بنا به پیشنهاد مورخه ۱۳۸۳/۵/۸ وزارت اطلاعات و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی تصویب و اجرایی شد. عناوینی چون «جمعیت» «انجمن» «کانون» «مرکز» «گروه» «مجمع» «خانه». «موسسه» می‌توانند به‌جای وایه«سازمان» و تشکل‌های غیردولتی به‌ کار گرفته شوند. تشکل‌ها می‌توانند با موضوع فعالیت و اهداف مشسترک با رعلیت آیین‌نامه مذ کوربه صورت شبکه درآیند و يا به عضویت سازمان‌های بین‌المللی درآیند. شبکه‌ها یا حتی تشکل‌های فعال در راستای تحقق خواسته‌های مشروع اعضای خود- بسته به اعتباروصلاحیت خودوگسترش فعالیت و تعامل آنها با دیگر تشکلها (کار جمعی تشکلها) - قابلیت‌های قانونی بسیار دارند؛

صفحه 27:
فصل سوم: نحوه ی ایجاد یک سازمان مردم نهاد در ایران

صفحه 28:
اولین قدم در تاسیس یک سازمان مردم نهاد چیست؟ در ایران برای تاسیس یک سازمان مردم نهاد در ابتدا می‌بایست‌به وزارت کشور مراجعه کرد. همچنین قبل از مراجعه‌به وزارت کشور متقاضیان می‌توانند فرم‌های درخواست تاسیس تشکل‌های مردم نهاد را از طریق پورتال وزارت کشور تهلیه و تکمیل نمایند. به همین شكلء متقاضیان می‌توانند فرم‌های اساسنامه که از قبل برای تشکل‌های مردم نهاد تهیه شده است را دریافت و تکمیل کنند. شکل و محتوای اساسنامه برای همه تشکل‌های مردم نهاد یکسان است و بصورت یک فرم تیپ توسط وزارت کشور در اختیار متقاضیان گذاشته می‌شود. لذا بیشتر قسمت‌های اساسنامه از پیش آماده شده است و متقاضیان می‌توانند با وارد = اطلاعات اعضای اولیه گروه یا همان هیات موسس فرم اساسنامه رابه راحتی تکمیل کنند. تنها در قسمتی که مربوط به موضوع و شیوه‌های فعالیت تشکل مردم نهاد است متقاضیان می‌بایست اهداف و موضوع فعالیت‌هایشان را تهیه و تدمین کنند و در آن قسمت همراه با جزئیات بنویسند.

صفحه 29:

صفحه 30:
st a

صفحه 31:

صفحه 32:
2 Help ‏ها مس (ع وق سس‎ ese US گر ‎ead wos‏ استانات مات باشد نام جداكثر” امات را در اد هر اين نحش القذاق خود را دب با ‎ata‏ اش وگل بان ایند ده تسه شود ‎pam a ot ai”‏ اسان يناما ‎Sie Saha a‏ السامات 8 تفرشبات موسيس 9 ‎ne GU AY‏ بارس ناد در شود در صورت عدم درخ اطلعاتاعضادرخواستناقض مخ با تارج نت ات تا در ‎wt‏ ال 00 52 * سمتهاي شتدی ‎ois ous 4‏ ۳ ‎UT‏ مورد ار مومدرين سعدهاي قلات وفعاي ‏در ابن ينس رونسها و سيوه اياي كه براك نيل به اشداف ار سو تشكل اعمان خو هد ‎OSLER asian ie bo‏ ‎

صفحه 33:
ها هات / مور ‎ee Ly‏ EEE) engi ‎ina mein‏ | فك مس مرها ‏ترس ساد | سم ‏درخواست صدعر ره تأسیس اولین مرحله از ثبت تقاضاي شما براي تاسیس سازمان مردم نهاد به نام -خبریه امین سجد با موفقبت به پایان رسید. خواهشمند است. ‎ae‏ شماره رهكيري خود را كه يس ازتاييد نمايش داده ميشود را ياداشت نموده و در ناكهداري آن كوشا باشيد نا درمراجعه هاي بعدي ا ‎SEE‏ .| | ان شمارهبرایپگیريپیشرفتااري درخواست خود ‎hie GOH JH Go OLS i‏ اهداف و موضوع. ‎ot ey ss at‏ اعلام شده براي تاسيس سازمان مردمنهاد را در مدت ده روز با فا ین نامه اجرایي تاسیس ی قعلیت سازمانهاي مردم نها ‏سم مرب | مصوب هبات محترم دنت به شماه ۵/۲۷۴۲ ۳۱۲۸۱ مور ‎۸۴/۵/٩‏ تطیق نمده باسخ مقتضي را از طريق صقحه اول همين ‏عردم لها ايايكاه اطلاع رساني در بش خدمات» كزينه باكيري درخراست صدرر بروانه سمن يه أكاهى برسالتد لذا درخراست ميكردد ا اعلا تخلف ‎le me See‏ | هركؤته تماس تلقني و يا مراجعه حضوري براي بيكيري موضوع خودداري فرماييد ضمنا به اطلاع مي رسائة براي صلوى بروانه تاسيس سازمان مردم نهاك: مراحل داي ثيل سيري ميشود: .تكميل قرم الكترونيكي تقاضانامه تاسيس به منظور تطبيق شرح فعاليت و اهداف بيان شده در فرم با مقاد بين نلمه اجرابي؛ در صورت تاد قاشای تاسیس سمن,پس از تكميل فرم مشخصات فردي موسسين و ارسال اساسثامه ييشثهادي از طريق همين بايكاه اطلاع رساني ازنماينده معرفي شده براي تكميل برونده و طي أخرين مراحل اداري دعرت به عمل ميآيد . همراه داشتن معرفي, انامه امضا شده از سوي كليه اعضاي موسس براي تمايتده الزاميست, شر اين مرحله با وارد كردن شعاره يبكيري لر صفحه مريوطة. ادر همين بابكاه اطلاعرساني؛ بيغام دعوث را خوا هيد ديد ايس ان تشكبل برونده و انجام استعلامات امنيتي «النظامي و همجنين اخذ نظر مراجع تخصصي يريط نسيت به صلاحبت تخصصي اقراد او اساسنامه بيشنهادي برونده به هيات نظارت بر تاسيس و فعاليت سازمانهاي مردم نهاد به منظور برسي و صدور راي ارسال ‎ ‏در صورت مثب بودن نظ هيات نظارت: هيات موسس بايد تسبث به بركزاري مجمع عمومي موسس اقدام ي صورتجلسهاي تنظيم انموده كه در أن به دى موضوع ذبل رسيدكي و ثتيجه به امضاي اعضاي موسس رسيده بلشد. ‏الف) تصريب طرح اساسنامه كه متن تمامي صفحات أن به امضاي اعضاي موسس رسيده باشد. ‏ب) تعين هيات مديره و بازرسان ‏انام معرفي به اداره كل ثبت شركتهاي غير تجاري صادر كه بس ان دريافت باسخ ان سوي اداره كل باد شدد؛ بروائه فعاليت صادري ‎ ‎ ‎

صفحه 34:
انتخاب اسم برای تشکل به چه صورت انجام می‌شود؟ يس از تکمیل فرم‌های اولیه می‌بایست همزمان با تانید موضوع فعالیت تشکل, اسم تشکل نیز به تائید وزارت کشور برسد. اسم هر تشکل در ابتدا توسط یک کارشناس و مشاور در وزارت کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ این نام باید با موضوع فعالیت در ارتباط باشد و هم‌چنین از نظر معنلیی و ساختاری استانداردهای وزارت کشور را نیز داشته باشد. بطور مثال, اسم بيشنهادى بايد فارسى باشد و ديكر لين كه همان اسم يا مشلبه آن تباید پیش‌تر توسط موسسه یا تشکل دیگری انتخاب شده باشد. معمولا مشاور وزارت کشمور در انتخاب اسم کمک می‌کند تا روند ثبت موسسه تسریع گردد.

صفحه 35:
برای اسم تشکل از چه پیشوندهایی می‌توان استفاده کرد؟ معمولا می‌توان از عناوینی چون جمعیت. بنیاد. موسسه مرکز و یا انجمن استفاده کرد. در واقع اینها عناوینی هستند که با توجه به بار معنایی آنها و ارتباطشان با موضوع و شکل فعالیت مورد استفاده قرار مى كيرند بطور مثال اگر تشکلی در حوزه علمی پژوهشی فعالیت می‌کند. بنیاد می‌تواند عنوان مناسبی برای آن باشد. عنوان جمعیت بیشتر روی فعالیت‌های داوطلبانه است.

صفحه 36:
تائید موضوع فعالیت» هوبت و تخصص اعضای هبات موسس در وزارت کشور به چه شکل صورت می‌گیرد؟ معمولاً وزارت کشور استعلام‌هایی در رابطه‌با موضوع ‎Cull‏ هويت و تخصص افراد هيات موسس از «ارگان‌های تخصصی و کارشناسی مرتبط با موضوع فعالیت» و همین طور ارگان‌های نظامی و امنیتی انجام می‌دهد. اگر این استعلام‌ها با موفقیت انجام شوند و مشکل خاصی درخصوص موضوع فعالیت. تخصص و هویت افراد هیات موسس وجود نداشته باشد. پروانه و مجوز برای فعالیت تشکل صادر می‌شود. بطور مثال در ثبت یک تشکل زیست محیطی بلید موضوع فعالیت به تائید سازمان محیط زیست برسد. یا صلاحیت و تخصص اعضای هیات موسس در لین رابطه توسط سازمان محیط زیست تائید شود. به همین شکل عدم سو سابقه افراد هیات موسس نیز توسط نیروی انتظامی و دیگر ارگان‌های امنیتی مورد بررسی قرار می‌گیرد. در حوزه‌های دیگر نیز ارگان‌ها و وزارت خانه‌های مسئول موضوع فعالیت و صلاحیت افراد را مورد بررسی قرار می‌دهند.

صفحه 37:
پس از تائید اسم» موضوع فعالیت» هوبت و تخصص اعضای هبات موسس چه کاری باید انجام داد؟ ل] پس از تائید اسم توسط وزارت کشور می‌بایست یک موسسه در ثبت شرکت‌ها با همان نام به ثبت رساند. پس از دریافت کد ثبت شرکت و طی مراحل بعدی در وزارت کشور پرولنه فعالیت تشکل با همان عنوان توسط وزارت کشور صادر می‌شود.

صفحه 38:
به چه علت باید یک موسسه در ثبت شر کت ها با همان اسم ثبت شود؟ لا از آنجایی که گاهی اوقات ممکن است بین سازمان ثب وزارت کشورعدم هماهنگی پیش ‎tales‏ امکان دارد که موسسه یا شرکتی هم اسم تشکل به شکل انتفاعی وبا هدف کسب درآمد ثبت ‎wl‏ ‏در لین صورت دو موسسه با یک اسم ولی‌با دو هدف (یکی غیرانتفاعی و دیگری تجاری و انتفاعی) وجود خواهد داشت. جه دلیل جلوگیری از لین اتفاق, بليد يك شرکت هم اسم موسسه خود در ثبت شرکت‌ها ثبت شود تا از ثبت موسسه‌ای انتقاعی اما هم اسم در ثبت شرکت‌ها پیشگیری شود.

صفحه 39:
‎LT‏ تمامی سازمان‌های مردم نهاد به یک شکل ثبت می‌شوند؟ ‎ ‏لا خیر. در ایران دو نوع فعالیت مردم نهاد وجود دارد: نوع نخست. سازمان‌های غیردولتی و غیرانتفاعی یا سازمان‌های مردم نهاد(سمن) هستند. نوع دوم خیریه‌ها هستند. ‏لا از آنجلیی که خیریه‌ها مسئولیت جذب کمک‌های مردمی و توزیع ن را به عهده دارند. در ثبت آنها علاوه بر مدارک و اسنادی که برای ثبت یک سازمان مردم نهاد مورد نیاز است. آورده مالی آنها نیز باید از طرف وزارت کشور مورد بررسی و تائید قرار گیرد. خیریه‌ها با توجه به حوزه فعالیت خود باید در ابتدا سرمایه یا آورده مالی مشخصی داشته باشند. ‎ ‎

صفحه 40:
آیا می‌توان از مراکز دیگری هم برای ثبت کمک گرذ تا بله. دفتر سازمان‌های مردم نهاد وزارت کشور در ثبت تشکل مشاوره مىدهد. اما در ثيت شركتها متاسفانه امكان مشاوره حضورى وجود ندارد. ‎O‏ علاوه بر لین در تمامی وزارت خانه‌هاء دفتر مشارکت‌های مردمی به ثبت ‏تشکل کمک می‌کنند. باید وزارت خانه مربوط به حوزه کاری تشکل را انتخاب کرده و به دفتر مشارکت‌های مردمی آن وزارت خانه مراجعه نمود. ‎

صفحه 41:
تر کیب اعضای هیات موسس باید چگونه باشد؟ لا حداقل یک یا دو نفر از اعضای هیات موسس باید مدرکی مرتبط با موضوع فعاليت تشكل داشته باشند. بطور مثال, در ثبت یک تشکل زیست محیطر حداقل یک یا دو نفر از اعضای هبات موسس باید مدرک تحصیلی محیط زیست داشته باشند. ‎O‏ از نظر تعداد نفرات هم باید حداقل ‎٩‏ نفربه عنوان هیات موسس اقدام کنند. در این صورت پنج نفر از اين اعضا اعضای اصلی؛ دو نفر عضو علی البدل و دو نفر هم بازرس می باشند ‎

صفحه 42:
از لحاظ قانون مالبات» وضعیت سازمان‌های مردم نهاد جگونه است؟ آبا آنها نیز باید مالیات پرداخت کنند؟ لا سازمان‌های مردم نهاد معاف از مالیات هستند. لما بلید حتما در ابتدا پرولنه مالیاتی تشکیل دهند و هر سال اظهارنامه مالیاتی پرکنند. يس از تشکیل پروانه مالیاتی برای سازمان مردم نهاده یک کارشناس مالیاتی انتخاب می‌شود که در پایان سال مللی, اسناد مللی سازمان را بررسی می‌نماید. کارشناس مالیلتی بلید تائید کند که فعالیت‌های سازمان فاقد بار انتفاعی هستند. تا در صورتی که دو تا سه سال پی در پی کارشناس مللی عدم انتفاعی بودن فعالیت‌های سازمان را تائید کند. لّن سازمان می‌تولند به دائمی شدن معافیت مالیاتیش امیدوار شود. اما اگر سازمان پرولنه مالیاتی تشکیل ندهد. بدون شک مشمول جریمه‌های مالیلتی خواهد شد در این صورت بلید تلاش كند که یا تخفیف بگیرد یا پیگیربخشیده شدن جریمه‌ها شود. در نهلیت باید پرونده مالیلتی تشکیل شود و اسناد مالی سالانه مورد بررسی کارشناس مربوطه قرار بگیرد.

صفحه 43:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان