صفحه 1:
به نام خالق زیبایی ها
فصل ۱۴ علوم دوم ابتدایی
سرگذشت نان
صفحه 2:
اصلی ترین ماده ی غذایی در کشور ما نان |
re َ
ان در میان غذاها از جایگاه مهمی برخودار است و مقدار زیادی از انرژی مورد نیازیدن را تامین می کند
لا از آرد گندم برای تهیه نان استفاده می شود اما گاهی از آرد جو و برنج و ذرت و غیره هم مى توا
موكرت واقيره توا
مراحل تهيه كندم :
أ كاشتن دانه ی گندم
۲_ آییاری و رسیدگی ( داشت )
دانه های گندم )
صتعتی ( با استفاده از دستگاه مخلوط کن )
روش دستی ( سنتی) : آرد و آب و مواد لازم را با دست مخلوط می کنند .
ب و روفن را در دستگاه ريخته و به خبنیز تبدیل می کنتد >
صفحه 3:
مراحل تهیه ی نان
۱ ذرو کردن گندم :
برای درو کردن گندم, گندم ها را به کمک ماشین های مخصوص ( کمباین ) جمع آوری می کنند .
؟_ آسياب كردن كندم:
بعد از درو كردن كندم نوبت به آسياب كردن مى رسد زيرا براى آنكه كندم ها ريز و نرم شود آسياب كردن لازم است . در مرحله ی آسیاب
کردن پوسته ی گندم جدا می شود و گندم به کمک آسیاب به ذرات ریزتر تبدیل می شود تا نرم شود .
در گذشته آسیاب کردن بیشتر به صورت دستی و با استفاده از ثیروی ماهیچه های انسان در ابتدا با دست چرخانده می شد بعد از آن از
حیواناتی مانند گاو برای چرخاندن آسیاب ها استفاده شد و پس از آن از آب و باد استفاده کردند
امروزه آسیاب برقی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد .
صفحه 4:
Jol تهیه ی نان
۳۲ خمیر کردن آزد گندم
بعد از آسياب كردن نوبت به خمير كردن كندم مى رسد . خمير كردن كندم به صورت دستی یا به کمک مخلوط کن انجام می شود .
در مرحله ی خمیر کردن آرد گندم با آب به کمک مخلوط کن انجام می شود .
۴ پختن خمیر نانوایی :
در مرحله ی آخر خمیر تهیه شده را در فر و یا تنور قرار می دهند تا پخته و آماده مصرف شود .
صفحه 5:
ضايعات نان
به قسمت هايى لز نان كه بخت خوبى نداشته باشد ضايعات نانى كفنه مى شود
از ضایعات نان براى خوراك دام و حيوانات خانكى مانند مرغ و خروس استفاده مى شود
al, حل هایی مناسب برای کاهش مقدار ضایعات نان :
۱_ کیفیت آرد بهتر شود .
۲_ نان خوب پخته شود .
۳_ نان به اندازه ی نیاز خریداری شود
۴_ نان به طور صحیح نگهداری شود .
صفحه 6:
توصیه های بهداشتی برای نگهداری نان :
نان های دلغ را روی هم نچینیم .
قبل از سرد شدن کامل نان ها آن ها را دسته بندی نکنیم .
قراردادن نان در یخچال باعث بیات شدن آن می شود .
برلی نگهداری طولانی مدت نان آن را در فریزر نگهداری کنید .
صفحه 7: