تعداد اسلایدهای پاورپوینت: ۵۰ اسلاید همه ی موارد در مورد سورتینگ گفته شده است پیج اینستاگرام cafinetonline20

saeedtavakol

صفحه 1:
خب ۱7 eel (bos) ‏بسع الله‎

صفحه 2:
خب ۱7 موضوع سمینار: انواع روش های سورتینگ دستگاه هایی که وجود دارد تکنولوژی های جدید سورتینگ قبيه كنئده :على نوكل

صفحه 3:
خب ۱7 خلصه ی سمیتر؛ دوصنعتموادخام رلبرلساس‌شکللندازم وزنورنگلن‌هارلغربا [هیک نند که .به لیر رلیننجام شده درلصطاح سورتینگمی‌گویند هدف لستفاده ازسورتینگه رصنعت حذف لادم هاولحتما میب اشد .که بولعلینک ارازسورتهای ی کش کلک مکمیگیرند

صفحه 4:
کیفیت مواداولیه مورد استفاده درفراوری محصولات کشاورزی وتولید مواد غذایی تأثیرقابل ملاحظه ای در کیفیت نهایی محصول تولیدشده دارد. یکسان بودن شکل واندازه ی مواد اولیه وهمچنین یکنواخت بودن درجه ی رسیدگی آن ها باعث می شود که حداقل آسیب درفرآیندتولید.برآن ها واردشود به همین دلیل اولین مرحله ویا اولین کار برای انجام فراوری مواد خام سورتینگ و درجه بندی است. میوه ها وصیفی جات.موادغذایی وبه طور کلی مواد خام را براساس کیفیت آن ها رتبه بندی مى_كتند. درصتعت هم این عواد خام را براساس: شكل:اندازه وزن ورنك آن .ها را غربال .مى كنند كه به اين فرآيندانجام شده دراصطلاح سورتينك مى كويند

صفحه 5:
هدف از این فرآیند در صنعت.داشتن یک محصول باکیفیت بالا والبته قیمت مطلوب میباشد. ممکن است که برای برخی افراد. رنگ یک ماده غذایی جذاب باشد يا اينكه در نظر برخی دیگرشکل آن مهم باشد که هدف از فرآیند سورتینگ , درنظرگرفتن این .ذائقه هامی باشد

صفحه 6:
درجه بندی و سورتینگ دواصطلاح پرکاربرد است که درصنایع گوناگون به کاربرده ميشوند. سورتینگ به معنی جداسازی براساس یکی از ویژگی های قابل اندازه گیری مواد خام اولیه میباشد.درحالی که درجه بندی».کیفیت کلی مواد غذایی رابراساس چندین صفت مختلف موردبررسی قرارمی دهند.درجه بندی محصولات تازه نیز میتواند خودبه عنوان یک عملیات برتینگ براساس کیفیت نام گذاری شود.چراکه دراین فرآین ل نهایی بهبودمی یابد ميوه ‎le‏ تازه ی موجود در بازارمثل سیب باتوجه به کیفیت آن ها ازقبیل: اندازه رنگ وشکل وعیب های موجود در آن ها دسته بندی می شوند. دومورد اول(شكل واندازهءرنك) درصنعت مورد كاربرد قرارميكيرد ولى مورد سوم كه دسته بندى براساس نواقص است داراى كاربرد بسياركم تر است واستقبالى از آن نمى شود. جراكه اين فرآيند به صورت دستى صورت مى يذيرد وهمجنين قيمت تمام شده آن نسبت .به كيفيت آن بالا مى باشد

صفحه 7:
ممما سس نگاهی اجمالی به وضعیت سورتینگ محصولات کشاورزی در کشور امروزه علم و فناورى سورتينك انواع محصولات كشاورزى در جوامع ييشرفته به حدى پیشرفت تموده است كه دراكثرواحدهاى بزرى كشاورزى. ويامجاورت آنها انواع تجهيزات سورتینگ یافت می شود كه اين امرسبب تسهيل بسته بندى اوليه وحمل و نقل محصول نيزشده وارزش افزوده ن كشورها خواهدكرد. د ركشورمازنطربسيارى ازمردم عادی سورت ویسته بندى انواع ميوه» سيزى» به عنوان یک بحث فانتزی. تجملی و لوکس است که سبب افزایش بهای عرضه محصول می شودو به ویژه قشر سنتی جامعه همچنان به مصرف محصولات عرضه شده به صورت فله اى وسورت نشده ادامه مى دهند. بسيارى ازمحصولات وفراورده هاى مرغوب ومنحصربه فردكشوريهناورايران نظير:زعفران» مرکبات . خرماءپسته.توت فرنگی.انواع خشکبار (میوه های خشک . برگه های میوه . کشمش ...)که به دلیل عدم رعایت اصول واستانداردهای سورتینگ.بسته بندی وعرضه به صورت فله ای. توانایی واجازه نفوذورقابت در بازارهای خارجی رانداشته وبخش قابل توجهی از آنها نیز تبدیل به ضایعات می شود. 7 یب کشاورزان

صفحه 8:
فرض كنيد كه براى توليديك میوه بااندازه وشکل یکسان دوروش موجود انت. در روش اول اپراتور های انسانی وظیفه جداسازی محصول رابه عهده دارند. درروش دوم برای جداسازی از دستگاه های مجهز به مادون قرمزولیزر کمک میگیرند. درروش اول ممکن است بعضی از میوه ها دارای عیب و نقص یاکپک زدگی باشند که درحین عملیات سورتینگ ممکن است از دیداپراتور‌مخفی بماندکه درنتیجه محصول نهاییدارای عیب ونقص بوده وازکیفیت محصول نهایی کاسته خواهد شد. در روش دوم که ازدستگاه های مادون قرمز و لیزری برای جداسازی استفاده میشود. تمامی میوه ها توسط تجهیزات مربوطه اسکن می شوند که درنتیجه آن محصول نهایی دارای کم ترین عیب و نقص احتمالی می باشد.

صفحه 9:
درمواردی که سورتینگ ودرجه بندی به صورت دستی و سنتی صورت بپذیرد. نمی توان ادعا کرد که محصول نهایی دارای کیفیت بالایی است ولی در صورتی که از دستگاه های مادون فرمز ولیزر یا سایرماشین آلات برای تولید یک محصول باکیفیت استفاده شودبه عنوان مثال: سیب.خروجی نهایی محصولاتی با شکل,اندازه و وزن یکدست خواهد بود که علاوه برداشتن ضرفه اقتصادى وسرعت بالاء نظرمصرف كننده را خواهد كرد. به سمت خود جلب

صفحه 10:
سورتینگ براساس رنگ: اغلب رنگ های مواد غذایی. نظرهربیننده ای رابه سمت خودجلب میکنند وازطرفی داشتن یک محصول با رنگ های مشابه, به طبع قیمت تمام شده ی آن را افزايش خواهد داد.درضنعت برای اينکه میوه یا ضیفی جات را سورت کنند از دستگاه هایی که مجهز به اسکتر رنگ هستند. استفاده میکنند. ازجمله مواد غثایی که ازاین دستگاه ها گیگ میگیرندمیتوان به آجیل هاءروغن های گیاهی وفهوه اشاره کرد. هدف استفاده ازاین دستكا هاءجداكردن ميوه هاءكوشت ياسبزى هايى است كه به خاطر سمى بودن دجارتغيير رنك شده اند. 10

صفحه 11:
خب ۱7 در مقایسه باسورتینگ دستیء استفاده از این ماشین آلات جهت سورتینگ ‏ راندمان کار را افزایش داده وباعث صرفه جویی درکار و زمان خواهد شد.

صفحه 12:
ذستگاه سورتینگ صیفی جات و محصولات گلخانه ای نوع کاربری: دستگاه سورتینگ نواری جهت جداسازی محصولات گلخانه ای وصیفی جات بکارمی رود مانند:سورتینگ گوجه فرنگی . سورتینگ خیاره سورتینگ بادمجان » سورتینگ فلفل دلمه ای و...از سیستم های سورت وجداسازی به صورت نوار نقاله استفاده می شود. درگلخانه هاعمومابه شکل سنتی کارگران برروی زمین می نشینند واقدام به درجه بندی وسورتینگ خیاروگوجه فرنگی می نمایند. ماشین سازی محبوب در طراحی ماشین آلات سورتینگ دربخش گلخانه هاءاقدام به ساخت سورتینگ در طول های متفاوت ومنطبق بر نیازخریدارنموده است به گونه ای که اگر ۲۰نفرکارگر ۰۰۰ ۱کیلوگرم محصول رادرساعت سورت وجداسازی می نمایند بااستفاده از دستگاه سورتینگ ۲۰ نفروبا دقت بیشتروامکان کنترل ونظارت برآنها اين سورتینگ ومرتب سازی رامی توانندانجام دهندباراندمان ۲۵۰۰ کیلوگرم درساعت.شایان به ذکرمی باشدگنجایش محل کارگری دستگاه تا۴۰نفرمیباشد. 12

صفحه 13:
کرناعت دستگاه سورتيتف درقسمت نواراصلى: عخط سورتهتحبيه شده است به تحوی كه باتخليه ى خياروكوجه ياسايرمحصولات مثل فلفل دلمه اى يا بادمجان بر روى ابتداى نوارسورت. امكان جداسازى وسبدكذارى محصول دردوطرف نوارتوسط كاركران به آسانى میسرمی شود. برای بالابردن راندمان جداسازی. سبدهای خالی درقسمت فوقانی نوارنقاله سورتینگ ودر بالای سرکارگران درحرکت می باشدوکارگربه آسانی موقع نیازسبد خالی در دسترس دارد. همچنین سبدهای پرشده توسط دونوارکناری به قسمت انبارياماشین آلات ودستگاه های بسته بندی هدایت می شود. آنچه برروی نوار می ماندهرچه به سمت انتهای دستگاه سورتینگ می رویم محصولات درجه ی آوباکیفیت پایین تراست.به این نحوامكان سورتينك خياروصيفى جات درحذ بالابى فراهم شذه است وامكان حالت ايستايى وديوى محصول نيزازخط سورت وبسته بندى صيفى جات كرفته خواهدشد. 13

صفحه 14:
جهت تعیین قیمت دستگاه سورتینگ بایدطول آن مشخص گردد.همچنین وجود سیستم های ترازودرمیزهای سورتینگ درمحل ایستادن کارگران.امکان عملیات لیبلینگ وزن رادر همان محل سورت میسر می سازد. دوعدد نوارنقاله کناری جهت خروج خیاروگوجه های سبد یاکارتن شده به سمت دستگاه شيرينك ويا انباروجود دارد که. سبب ایجاد بیشترین راندمان باحداقل نیروی کارگری می باشدوقیمت دستگاه سورتینگ راقتصادی وارزان می کند. سایرمشخصات: دارای دونوارنقاله عرض ۴۰سانتی مترکناری به طول ۴آمتر. داراى سبد كردان درقسمت فوقانى دستكاه سورتينك. داراى ميز سبدكذارى وسيستم ترازو برروى ميز. 14

صفحه 15:

صفحه 16:
Td

صفحه 17:
سورتینگ براساس شکل: هدف استفاده ازسورتینگ شکل درصنعت.حذف آلاینده های احتمالی می باشدکه برای اين کارازسورت های یک شکل کمک می گیرند.به عنوان نمونه‌گندم را از سورت هاى دارای شکل مشخص عبورمی دهندتا آلایندهایی که دارای وزن واندازه یکسان هستند ولی دارای شکل یکجورباین سورت نیستندراحذف کنند. 17

صفحه 18:
دقیق ترین معیاربرای سورتینگ براساس وزن است که این کاربااستفاده ازتجهیزاتی مثل وزن کننده های فنری یاترازوهای الکترونیکی که درمسیرسورتینگ تعبیه شده اند به گروه های وزنی مختلف دسته بندی می شوند. یکی ازمعایب سورتینگ براساس وزن کند بودن روش وصرف زمان زیاد به ازای یک واحد محصول است. 18

صفحه 19:
دستگاه مرغ و ماهی و میگو: نوع کاربری: جهت جداسازی مرغ درشش محدوده وزنی بکارمیرود.دستگاه سورتینگ مرغ وسورتینگ ماهی,.براساس مشخصات فیزیکی مانند وزن.نسبت به جداسازی وسورتینگ مرغ وماهی وموادمشابه اقدام میکند.سیستم پیوسته وکانتینیوس سورتینگ باعث می شود راندمان توزین نواری مرغ وماهی بالابرود. دستگاه توزین ازسه مرحله تشکیل شده است: نوارنقاله نمونه گذار,نوارنقاله توزین.نوارنقاله سورت وجداسازی.دستگاه توزین باسیستم مانیتورینگ دارای منو های متعددسورتینگ وگریدینگ می باشد. بسته به سفارش میتوان تعدادمنوها را افزایش دادبه طورمثال منوی مرغ ١تامرغ ‎٠١‏ ‏وهرکدام باتعریف محدوده وزن مثلاعمحدوده توزین: که این امر باعث آسانی کاربادستگاه 19

صفحه 20:
سایر مشخصات دستگاه سور تینگ مرغ و ماهی: ۱. داراى سيستم برق 0160به همراه مانیتورینگ. ۲ _دارای دوحالت توزین ایستا(ترازوی ثابت)ومتحرک نواری. ۳ نحوه ی عملکرد:دستگاه سورتینگ به صورت تمام اتوماتیک می باشد. ۴ دستگاه دارای ۳نوار: ن ج-سورتینگ می باشد. الف-نمونه گذاری ب-توز ۵ قابلیت تنظیم ارنج تنطیم درحافطه برای شش دریچه(۴۲وزن). ۶ مزیت عملیاتی: راندمان بالا+کاربری آسان وکاهش هزینه های کاربری ازجمله مزایای متعدد دستگاه 20

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:

صفحه 24:
سورتینگ براساس اندازه: سورتینگ براساس اندازه دقت کم تری نسبت به سورتینگ براساس وزن دارد وهمچنین کم هزینه تر است. 24

صفحه 25:
دستگاه سورتینگ خیار: نوع کاربری: دستگاه سورتینگ خیاروصیفی جات.جهت سورت کردن محصول وجداسازی محصول براسانن مفحضه های فیزیکی مالید قطر درخطوط فرآوری مواد غذابی مانند. خط تولید خیارشور بکار می رود. دستگاه سورتینگ خیار ‎ne‏ کاربرد در خط تولیدخیارشورازنوع سورتینگ دوار روتاری می باشدکه اساس سورتینگ وگریدینگ آن برمینای قطرمی باشد که درچهارسایزقطرزیرسانتی مترءقطر ۳-۲ سانتی متره قطر۴-۳سانتی مره قطر بالای ۴سانتی متربوده ومتناسب باکیفیت خیارشور تعیین می شود. 25

صفحه 26:
سایرمشخصات دستگاه سور تینگ خیار: ۱. نحوه عملکرد:تمام اتوماتیک می باشد. ۲ سورتینگ خیار دردومدل ساده و دارای فرآیند آب کشی ساخته می شود. ۳ _دارای مخزن جمع آوری آب می باشد. ۴ مزیت عملیاتی: راندمان بالاءکاربری آسان وکاهش هزینه ها ازجمله مزایای متعدد این دستگاه می باشد. 26

صفحه 27:

صفحه 28:

صفحه 29:
دستگاه سورتینگ دوار با ورق های دارای حفره وسوراخ(ورق های مشبک بامش مختلف) . جهت سورت و جداسازی محصولات گرد استفاده می شود مانند: سور" گوجه فرنگی وسورتینگ هلو, 29

صفحه 30:
مقایسه : * دستگاه سورتینگ خیار جهت کاربرد در خط تولیدخیارشور ازنوع سورنینگ دوار روتاری می باشد. در صورتی که سورتینگ خیار برای کارتن نمود خیار باشد از سورتینگ نواری خیار استفاده می گردد مانند بسته بندی خیارخاردارکه معمولا جهت صادرات بکار می رود. * ازسورتینگ توزین دار خیار نیز جهت جعبه نمودن در راندمان های نه چندان بالا استفاده می گردد. 30

صفحه 31:
دستگاه سورتر غلطکی: ازچندصفحه شامل چند نوارضد زنگ فولادی باسرعت ثابت تشکیل شده است که محصولات در فاصله بین اين نوارها قرارمی گیرندوباتوجه به اندازه آن محصولات از کوچک به بزرگ به يايين صفحه سقوط می کنند. این دستگاه برای مرتب کردن میوه هایی بیضی مانند انبه و گوجه وهمچنین زمینی براساس اندازه استفاده می شود. ویژگی های دستگاه سورتینگ غلطکی: * تجهیزات دستگاه سورتینگ غلطکی از فولاد ضد زنگ ساخته شده است. * سورتینگ به پوست میوه ها یاسبزیجات آسیب نمی رساند. * اندازه ابعاد را میتوان دریک محدوده خاص تنظیم کرداین محدوده می تواند با توجه به نوع هيوه يا سبزيجات براى ياسخكوبى به نيازهاى مختلف تنظيم شود. * کارکرد با اين دستگاه آسان است و صرفه جویی در کار صورت می گیرد. 31

صفحه 32:
١ 0 6 6 See

صفحه 33:
تکنولوژی های جدید سورتینگ: در ده سال اخير و به خصوص در اين جند سالء سورتینگ محصولات خام همگام با فت تكنولوزى وآمدن دستكاه هاى مدرن ازقبيل سيستم هاى ايتيكال ومادون ..... بروز شده أند. قرمز اين دستكاه ها علاوه برافزايث سرعت درتوليد محصول نهايىء كيفيت آن رانيزافزا می دهند. باپیشرفت های ذکرشده و استقبال گسترده ازاین دستگاه ها درنقاط مختلذ جهان هنوز روند استفاده ازاین تکنولوژی ها در کشورما با کندی روبه رو می باشد و صنایعی که از این تکنولوژی هاء برای تولید محصول خود استفاده می کنند بسیار اندك می باشد ولی خوشبختانه باتوجه به اهمیت دادن مصرف کنندگان به کیفیت بالاه واز طرفی تبلیغات مناسب در این حوزه» استفاده ازاین ماشین آلات درخط تولید مواد غذایی روبه رشد می باشد. 33

صفحه 34:
تکنولوژی های جدید سورتي 1 ۲ « A ۵ ی 34 لیزر دوربین دوربینی-لیزری X_ray اپتیکال ومادون قرمز شناسایی بیومتریک امضا (5ظ)

صفحه 35:
‎.١‏ ليزر: ‏براساس رنگ .ساختار و ویژگی های زیستی مرتب می شوند. اسکن لیزر آلاینده هارا ‏تشخیص می دهد حتی زمانی که محصولات و نقص ها همان رنگ راداشته باشند. دستگاه سورتینگ لیزری دقت بالایی جهت عملیات سورت کردن محصولات غذایی مانند:برنج » گندم . حبوبات , غلات . خشکبارو...دارد. ‎ ‏6 لعكقط :هي 05011765 با کسیر ا ا ات ی مر 00212130200 ‎a‏ ۰ 9121۱1۵۱ ‎tare‏ ار ‎١‏

صفحه 36:
36 eS orenbenc §= BEST BES] HELIUS™

صفحه 37:
۲ دوربین: موادرا براساس رنگ ۰ ویژگی های بیولوژیکی وشکل(طول وعرض ۰ قطر , ناحیه و....) تشخیص می دهد. توایی ها [ أن ها فراتر از طيف قابل مشاهده است وشامل طیف هاي مادون قرمزء Camera تفت ۱ تست ۱

صفحه 38:

صفحه 39:
۴.دوربینی -لیزری باتلفیق تکنولوژی های لیزر ودوربین نتایج منحصر به فردی را برای محصولات مختلف ارائه می کند. این سورتر دارای دوربین و لیزرهای با رزولوشن بالا بوده که به صورت جداگانه محصول را اسکن می کنند. اين سورتر برای طیف وسیعی از محصولات کشاورزی شامل انواع سیب زمینی:کامل» فرنج فرايزء.خردشده.....انواع میوه جات وسبزیجات تازه ومنجمد مانند هویج ذرت؛ لوبیامبرو کلی‌شخودفرنگی, اسفناج. کافو....انواع خشکیار مانند بادام‌بادام زمینی:پسته. كاريرة فارة: 39

صفحه 40:

صفحه 41:

صفحه 42:
2 ۷ ۴ تشخیص تراکم . صرف نظر از اندازه . رطوبت و سطح آلودگی 2 ee | Dates on dane tasareatvectetin \ mele

صفحه 43:

صفحه 44:
۵. اپتیکال ومادون قرمز: مرتب سازی براساس محتوای آب.با ایجاد یک کنتر است. بین محصولات مبتنی براب ‎pled‏ مواد مرتب. فى كلد. این تکنولوژی برای مرتب سازی میوه ها وسبزیجات ‎oa‏ است. 0111110 eae A = fruit\andjvegetables). ١ ‏ل‎ em enables sorting based on water

صفحه 45:
A ی از این سورتر میتوان برای سورت انواع محصولات ماند خردشده و...).هویج.هلو گلابی؛ گوچه فرنگی»لوبیاسبز:مر زمینی(باپوست یابدون پوست. پیازو...استفاده کرد. ODENBERG TITAN II a

صفحه 46:
۶ شناسایی بیومتریک امضا دأ85): طراحی شده برای شناسایی ویژگی های محصولات خوب و یا ناقصایجاد فرصت های سورتینگ جدید برای آجیل, میوه های خشک وسایر برنامه های غذایی. اجازه مى دهد محصولات غذايى رابا استفاده از نور فراتراز طيف قابل مشاهده درناحيه ى نزديك مادون قرمز بررسى كند. باتكنولوذى 1594امكان شناسايى برخى از تفاوت هاى شيميليى و مولكولى وتغييرات در سطح و درون اشياء مورد بررسى وجود دارد. 46

صفحه 47:
100 1 Identification{(BSI)) 00 تركس ملتسي :ملا مضل لازت 5 سو اندو الات ‎ait‏

صفحه 48:

صفحه 49:
@ با تقدیر @ و تشکر @ از توجه و شما عزیزان وه

صفحه 50:
خب ۱7 منابع: ‎www.ft-machinery.irY‏ ‎www.sortmachin.irY‏ ‎www.tomra.comY‏ بخشی از نشریه ترویجی شماره ۱۱۷سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی "بخشی از جزوه ی علوم پایه 50

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
15,000 تومان