پزشکی و سلامت بیماری‌ها

شیگلا دیسانتری

shigla-disantri

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “شیگلا دیسانتری”

شیگلا دیسانتری

اسلاید 1: شیگلا دیسانتری

اسلاید 2: شیگلا هاشیگلا مهمترین عامل بیماری اسهالی باسیلی است که بیماری اسهال ناشی از این باکتری همراه است با دردهای شدید شکمی،مدفوع آبکی ،همراه با دفع خون و موکوس.بیشتر در سنین کودکی بین 10-1 سال دیده می شود.در کشورهای عقب ماده از مهمترین عوامل مرگ و میر کودکان است.در بزرگسالان نیز اسهال ایجاد می کند.از نظر آنتی ژنیکی از ای کلای غیر قابل تشخیص است ولی چون عامل بیماری مهمی مثل دیسانتری است بطور جداگانه از آن نام برده می شود. سروتایپ های شناسایی شده از شیگلاها عبارتند از : سروتایپ گروه A , شیگلا دیسانتری سروتایپ گروه B , شیگلا فلکسنری سروتایپ گروه C , شیگلا بویدی سروتایپ گروه D , شیگلا سونئی

اسلاید 3: مورفولوژیباکتری است گرم منفی، فاقد ای جی هاش،غیر متحرک، از نظر تولید هیدروژن سولفید منفی، از تخمیر گلوکز گاز ایجاد نمیکند.لاکتوز منفی است. شیگلا سونئی در درتز مدت لاکتوز را تخمیر می کند. سوشهای تیپ 6 بنام نیوکاسل منچستر از تخمیر گلوکز گاز ایجاد می کنند.دوز آلوده کنندگی شیگلا 100 -1000 باکتری است.این باکتری تهاجمی به خون ندارد و در دستگاه گوارش باقی می ماند.از توکسین ها 2 نوع توکسین تولید می کند: 1)اندوتوکسین که همان آنتی ژن او است که دارای اثرات سمی بر روی روده است.2)اگزوتوکسین که از نظر شباهت شبیه ال تی توکسین ای کلای است و ظاهرا مکانیسم عمل آن به همین ترتیب است.این توکسین باعث اسهال در روده کوچک می شود پس از 3 روز وارده روده بزرگ می شود، در مخاط های روده بزرگ مستقر می شود و کلونیزه می شود و باعث التهاب نکروزه روده بزرگ می شود که مدفوع با دفع خون و ترشحات موکوسی همراه می شود.در بزرگسالان ضمن 2-3 روز به طور خود به خودی بهبودی پیدا می کند ولی در بچه ها ممکن است به علت بی آبی بدن و در اثر درمان نشدن موجب مرگ بیمار شود. دوره کمون 1-2 روز است.

اسلاید 4: کشت شیگلادر آزمایش لام مرطوب از نمونه مدفوع در بیماران اسهالی مشکوک به شیگلوز تعدادی گلبول قرمز  ، پلی مورف و ماکروفاژ مشاهده میشود. کشت : برای کشت و شناسایی شیگلا باید در نظر داشت که مدفوع به علت خاصیت اسیدی باعث مرگ شیگلا میگردد. بهترین روش نمونه گیری جهت به دست آوردن شیگلا ، سواب رکتال می باشد که در این صورت سواب باید کاملا مرطوب باشد. شیگلا در سطح محیط آگار خوندار ایجاد کلنی های خاکستری میکند و در سطح محیط ای ام بی یا مک کانکی به صورت کلنی های لاکتوز منفی (بیرنگ) دیده می شود برای جدا کردن شیگلا (باسیل دیسانتری) که در مدفوع بیماران یافت میشود باید نمونه مدفوع را مستقیما روی محیط کشت تلقیح نمود. سلنیت اف، ای ام بی،مک کانلی،اس اس از محیط کشت های انتخابی و افتراقی مناسب برای جداسازی و تشخیص شیگلا هستند. برای تایید تشخیص می توان کلنی جداشده را روی محیط های کلیگلر آیرون آگار  ، سیترات ، لیزین آیرون آگار ، اوره و ام آر وی پی کشت و بررسی نمود. شیگلا در محیط کلیگر فقط قادر به تخمیر قند گلوکز می باشد و قادر به تخمیر لاکتوز نیست. در مرحله نهایی به منظور شناسایی دقیق گونه شیگلا و تعیین انواع آن از آنتی سرم های اختصاصی شیگلا و روش های سرولوژی آگلوتیناسیون روی لام استفاده میشود.

25,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید