سایرورزشی

صنایع دستی کشور اندونزی

صفحه 1:

صفحه 2:
"بر اساس مطالعات و تحقیقات به عمل آمده و آثار و اشیاء گوناگونی که در کاوش‌های مختلف و متعدد باستان شناسی کشف گردیده - که بخش مهمی از آن امروزه زینت بخش موزه ها و سایر مراکز هنری در کشورهای مختلف چهان است - بسیاری از کشورهای جهان سوم را باید مهد و کانون اصلی صنای دمن به شعار آورد. * صنايع دستى در ممالك در حال توسعه از سابقه و سنت ديرين تولید برخوردار و دارای پشتوانه‌ی ‎oe ee‏ ی مد و تا و ات متس ری از اه تا را ی استواری دارد. ( صنابع دستی در کشورهای جهان سوم افزون بر نقش والای فرهنگی, طی ننده ها و بلكه هزاره ها به تأمين توعى تعادل اقتضادى و اجتماعى تيز كمى كردن اشت زيرا كه اینگونه صنایع همواره برای گروه‌های کثیری از صنعتگران شهری و روستایی ایجاد کار و درآمد تسود داز ان به عنوان عامل نهدن در زوق اقتصاد روسيات بار هه

صفحه 3:
"متاسفانه وقوع انقلاب صنعتی در قرن هجدهم ارویا علیرغم آثار و نتایج شگرف و عدیده ای مثبتی که در شئون مختلف زندگی بشر به وجود آورد, موجب گردید که صنایع دستی کشورهای جهان سوم همزمان با تسلط اقتصادی. سیاسی و فرهنگی قدرت‌های صنعتی بر ساير ممالک, تحت تأثیر فراوان انبوه کالاهای ماشینی وارداتی قرار گیرد و حتی برخی از کشورهای جهان سوم که روزگاری طولانی صادرکننده‌ی محصولات صنایع دستی بودند, به صورت یکی از وارد کنندگان و نهایتاً مصرف کنندگان محصولات مشابه ماشینی کشورهای صنعتی درآمدند.

صفحه 4:
*دوران پس از جنگ جهانی دوم را که منجر به استقلال بسیاری از کشورهای دربند استعمار گردید. میتوان عصر احیاء صنایع دستی نیز دانست زیرا گروهی از اين ممالک برای خنثی نمودن ارات سوء تحولات صنعتی, تأمین اشتغالی و حراست از داشته‌های فرهنگی و قومی, حمایت اساسی از صنایع دستی را به طور جدی در دستور کار و رئوس اصلی برنامه‌های خود قرار دادند که از آن جمله می توان به هند, اندونزی, پاکستان. سریلانکا, چین, یونان, مکزیک, کیب و 0

صفحه 5:
توسعه‌ی صنایع دی = کشورهای جهان ‎aul ys‏ شده سس وه اقتصادی 7 - ايجاد اشتغا لد, کار و درآمد .9 يرى ‎us‏ روستایی و را ‎Cees OF‏ ا انان ۰ کاهش رون مهایرت به شهرها و استفاده از امکانات وس بخس سستی و روستاس ۶- تأمین درآمد جنبی برای روستاییان و عشایر و در نهایت رونق و توسعه‌ی کشاورزی و دامداری. ۰ كفك به امن خش ار درامت ارری مور بار 1 طريو شادرات شاك دستی 2 کشورهای خارجی. ‎SoS -0°‏ به تأمین تعادل اجتماعی. ‏۶۰ حفظ میراث قومی و هویت ملی. ‎

صفحه 6:
=s ‏دستی در ممالک جهان سوم نيز عبارتند:‎ ‏تعدد, کوچکی و پراکندگی واحدهای تولیدی صنایع دستی در سطح کشور که طبیعتاً رساندن خدمات لازم به آنها‎ -۱ * ‏وبر اجام هرگوت بزبایه ربری برای افزایش تولید را مار مت ساره‎ ‏ضعف بنیه‌ی مالی صنعتگران و دخالت وسبع عوامل واسطه و سودجو در زمینه‌ی تأمین مواد اولیه‌ی مورد نیاز‎ -۲ © ‏ان و خرید محصولات تولیدی آنان به بهای غیر عادلانه.‎ ۰ ۳- عدم آگاهی و اطلاع صنعتگران از شیوه‌های جدید تولید (فناوری همساز با صنایع دستی) و سلیقه‌ی مصرف کنندگان خارجی و داخلی و نیز تکرار طرح ها و نقش ها در طول سالیان متمادی که نهایتاً یکنواختی آن را موجب هی گرد ۰ عدم تمرکز امور مربوط به صنایع دستی در سازمانی واحد در بسیاری از این گونه کشورها که موجب نابسامانی در برنامه ریزی و اجرای برنامه ها گردیده و در مواردی نیز دوباره کاری‌هایی را باعث شده است. * - رقابت شدید مصنوعات مشابه کارخانه ای (به ویژه کالاهای مصرفی) با فرآورده‌های دست ساز از طریق صرف هزینه‌های تبلیغاتی سنگین برای جلب خریداران.

صفحه 7:
مو‌جود در زمنه‌ی ‎ARI OS‏ و تعمیم صنايع دستى به يكى آز ذه شكل زير ‎mie‏ ا ا تشکیلاتی ‎a‏ در ‎ERs ele s|‏ بدون هدف ‎ee‏ ‏اقداماتی نظیر تامین و توزیع مواد اوليه و ابزار كار بين صنعتكران, آموزش 3 تولید مستقیم, ایجاد نمایشگاه ها و فروشگاه ها و شرکت در نمایشگاه‌های بین ‎ees oe ale oot sli lec LEN)‏ ۰ به خارج از کشور نیز فعالیت می نماید. ۴ مداخلمی غیر_مستقیم از طریق ایجاد تسهیلات قانونی و نظارت و کنترل, این هدف عموما با کمک به ایجاد و تقویت شبکه‌ی تعاونی‌های تولیدی و باررکانی ای ستی و هدا نها توسطا ارعان‌های دبرط ولتت امن مود شود ضمن اينکه می تواند انجام اقداماتی به شرح ذیل را شامل گردد.

صفحه 8:
ae بیس ‎asp gna‏ تولی اقلاس مشتصی ار سصولا مسرفی به موی تانون در قلمرو صنایع دستی قرار گرفته و صنایع ماشینی نباید به تولید آن مبادرت ورزند, نظیر تولید پارچه‌های پرده ای و رومیزی در هند که می بایست توسط دست بافان ان کشور صورت پذیرد و يا آنکه در اندونزی تولید ه ۷۱ قلم کالا به موجب قانون در حیطه‌ی صنایع کوچک, صنایع دستی و سنتی قرار دارد.

صفحه 9:
حمایت صنایع بزرگ از صنایع دستی بیس بو اي وا کار خانهای ول کب زوا اولیت وت هت وا ابزار کاری ملزم می باشند درصدی از تولیدات خود را که مورد نیاز صنعتگران دستی می باشد با قيمت‌های ترجیحی در اختیار آنان قرار دهند. این روش هم اکنون در اندونزی اجرا می شود.

صفحه 10:
مجمع الجزایر اندونزی * مجمع الجزایر اندونزی با بیش از 13600 جزیره‌ی بزرگ و کوچک, میان دو اقیانوس هند و آرام واقع شده و به صورت پلی بین دو قاره‌ی آسیا و استرالیا می باشد. مساحت اندونزی اندکی بیش از دو میلیون کیلومتر مربع است و غربی ترین تا شرقی ترین نقطه‌ی آن سه ساعت اختلاف زمان دارد. SU eerste ‏و هر‎ Iecea se متحده و نخستین کشور از نظر جمعیت در میان ممالک اسلامی محسوب می شود.نژاد مردم اندونزی به علت مهاجرت‌های زیادی که به لین سرزمین صورت گرفته, بسیار پیچیده و عمدتاً مرکب از چهار گروه نژادی است که مبتنی بر زبان و گویش‌های مختلف است. این گروه ها عبارتند از: نژاد بومی (آسترالویید), مالایایی, هندی و چینی,زبان رسمی از سال ۱۹۴۵ میلادی که لین کشور استقلال یافت. زبان اندونزیایی است که آن را با خط لاتین می نویسند. البته به علت پراکندگی جمعیت در بیش از ۶ هزار جزیره مسکونی از 13600 جزیرمی تشکیل دهنده این کشور افزون بر 150 زبان و پیش شناسایی شده است.

صفحه 11:
‎ols‏ اندونزی به طور کلی مبتني بر زبان مالایی است که لغات و ای ار ‎Fata Heyes wits cn em‏ قرن سیزدهم میلادی, ادیان هندو و بودایی در این مجمع الجزایر رواج داش ولی ار این آزمان براتر رفت وا پاررگانان ابرانی ‏ کدراتی که ین الم تسار الب اكتريت مردم يدرفته شد (البته ان فرنا شانزدهم ميلادى در يى ورود ارويايى ها مسيحيت نيز به اين منطقه نفوذ کرد به گونه ای که در جزایر ملوک و تیمور اكثريت جمعيت را مسيحيان تشکیل می دهند. اقتصاد اندونزی متکی بر کشاورزی, منابع جنگلی (چوب و کاغذ), محصولات دریایی و صادرات نفت مى باشد. ‎

صفحه 12:
*صنایع دستی در جامعهی اندونزی جایگاه ویژه ای داشته که ريشه در قومیت ها و سنت‌های مردمان لن دارد, به طوری که بیش از 2.5 میلیون نفر در رشته‌های مختلف صنایع دستی شاغل بوده و صادرات فرآورده‌های دست ساز لین کشور افزون بر 400 میلیون دلار در سال می باشد. تنوع مذاهب (اسلام, بودایی, هندو و مسیحیت) به عنوان یکی از مظاهر فرهنگی موجب تنوع و گوناگونی صنایع دستی در جزایر کوچک و بزرگ کشور اندونزی گردیده است. ضمن آنکه توجه فوق العاده‌ی دولت به صنایع دستی ازطریق تشویق هنرمندان رشته‌های صنایع دستی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

صفحه 13:
‎alg LeSabre Lata Lay cette la?‏ ار ای ی ار تولید آن در جوگ, جاکارتا و جاکارتا می باشد. امروزه هنر باتیک به عنوان مهم ترین صنایع دستی اندونزی محسوب می شود و لباس‌های ملی و سنتی ‏اندونزی با پارچه‌های ابریشمی, چاپ باتیک تهیه می گردد. بافت پارچه, از قبیل پارچه‌های پنبه ای ظریف که برای تهیه‌ی لباس, شال گردن و اشارپ مورد استفاده قرار می گیرد, از دیگر رشته‌های نساجی دستی محسوب می شود که توسط زنان و با کمک دستگاه‌های بافندگی دستی انجام می شود. در سوماترا ضمن بافت از نخهای طلایی نیز استفاده می گردد و در برخی نقاط هم بافت پارچه‌های ابریشمی لطیف مرسوم و متداول است. در جزیرمی بالی نیز پارچه‌های رودوزی شده با استفاده از نخهای زری تهیه و تولید می گردد. ‎

صفحه 14:

صفحه 15:
حکاکی روی چوب و منبت کاری * هنرمندان بالی با ذوق و سلیقه فراوان, تندیس های کوچک و بزرگ زیبایی را از چوب می تراشند. در ‎ey (Pe‏ ها ۱۳ های تزیینی انواع حیوانات و آدم هاء وسایل کاربردی منزل مثل انواع قاشق و کفگیر چوبی هم در بازارزیه های ای دی بیدا مس ‎Res‏ یکی کزان رای هار تون ی رای سای یی عنام پاک بر ریگ ات ای با ای های بای هار اس ور وهای و اک تک سوعات شايد عجيب به نظر پرسد اما یکشوعای خاص و کاملا سس وویی است. جراکه هم ان دی هرسان ی مه اس و همست ها وافساه های پوت رای خی ‎Se Gli‏ دهد. هیچ چیزی بیشتر از یک ماسک بارونگ دست ساز که با چوب های همین منطقه تهیه شده, نمی تواند فرهنگ و سنن بومی بالی را نشان دهد. کاسه های چوبی, سینی های سرو و ساير ملزومات پذیرایی و غذا خوردن, هم وسایل کاربردی هستند و هم تزیینی. مرغوب ترین نوع آنها, وسایلی هستند که با چوب یک تکه تهیه می شوند و سنگین به نظر می رسند.

صفحه 16:

صفحه 17:

صفحه 18:

صفحه 19:
*انواع سبد, دیس, جعبه و کلاه های حصیری را می توانید از فروشگاه های سوغات و بازارچه های صنایع دستی خریداری کنید. این اشیای حصیری, کار دست افالی بالی هستند که از ترکه و شاخ و برگ درختان نخل به دست آمده از جنگل های اندونزی بافته می شوند.

صفحه 20:

صفحه 21:
ءطلا و نقره استرلینگ بالی. کیفیت خوبی دارند. بسیاری از هنرمندان جواهرساز محلی علاوه بر نقره از سنگ های طبیعی, مرجان, استخوان و سایر ‎sh‏ نیمه قیمتی مثل عقیق. یشم و مروارید برای ساخت و تزیین زیورآلات استفاده می نمایند. بیشتر این سنگ های نیمه قیمتی از خود بالی یا ای 5 "زیورآلات سنتی نقره بالی معمولا با مهره های کوچک نقره و سیم های نقره تزیین می شوند و حاصل تکرار یک الگوی تعیین هستند. در سراسر این جزیره می توانید در فروشگاه های سوغات انواع زیورآلات نقره دست ساز را به عنوان سوغات برای خود و نزدیکان تان بخرید.

صفحه 22:

صفحه 23:
شال ابریشمی و سارونگ *سارونگ نوعی دامن سنتی است که هم مردان و هم زنان می پوشند. سارونگ ها معمولا رنگ های شاد و متنوعی دارند و چهارخانه هستند. این پوشش سنتی را می توانید به عنوان یادگاری از سفر به بالی, به خانه ببرید. *علاوه بر لباس سنتی, در ‎wo hl‏ توانید انواع شال های نخی و ابریشمی را با رنگ ها و طرح های متنوع خریداری کنید. بسیاری از لین شال ها با چاپ باتیک بالی به طرح های سنتی مزین می شوند. البته انواع شال ها و منسوجات دست بافت هم در این جزیره پیدا می گردد.

صفحه 24:

صفحه 25:
اسباب‌بازی‌ها و پازل‌های چوبی *اين اسباب‌بازی‌ها و پازل‌های چوبی در بسبیاری از شهرها و کشورهای دنیا به عنوان سوغات به فروش می‌رسند. ویژگی مثبت این اسباب‌بازی‌های چوبی لین است که توجه کوچک و بزرگ را جلب می‌کنند و ارزان‌تر از صنایع دستی چویی هستند. انواع پازل‌های چوپی سرگرمی خوبی هم ‎Sly‏ بچه‌ها و هم برای ‎In‏

صفحه 26:

صفحه 27:

صفحه 28:
دستی در اندونزی *وزارت آموزش و پرورش و فرهنگ : از طریق دفتر روابط بین المللی و امور یونسکو و همچنین اداره‌ی هنرهای زیبا عمل می کند. 1 وزارت صنایع. مدیریت صنایع دستی كر ای ور 3 موّسسه‌ی ملی توسعه‌ی صادرات, مرکز تولیدات دستی

صفحه 29:
رشته‌ی صنایع دستی در کشور اندونزی نبیر .- فرمكسان متنا زيكج أت قفد از: 2 - مؤسسدى تكنولوزى در باندونق 3 - مدرسه‌ی معماری و هنرهای زیبا در باندونگ 4 - مرکز بررسی‌های صنعت ‎(Batik Research Centre) Sul‏ »5 جوگ جاکارتا 5- کارگاه باتیک معاصر در جوگ, جاکارتا 8۵1 ‎Contemporary‏ ‎(WorkShop‏ 6. ارگان رسمی صنایع دستی در اندونزی, كه ضمنا نماینده‌ی این کشور در شورای جهانی صنایع دستی نیز هست. شورای ملی صنایع دستی نام دارد.

صفحه 30:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان