علوم تجربیعلوم پایه

علوم تجربی ششم دبستان سفر به اعماق زمین

تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 12 اسلاید متن پاورپوینت پاورپوینت سفر به اعماق زمین برگرفته از کتاب علوم تجربی ششم دبستان در 12 اسلاید و با فرمت قابل ویرایش می باشد. بخش هایی از پاورپوینت مطالعه درون زمین که سفر به اعماق زمین در حال حاضر غیرممکن است.زمین شناسان به دو روش مستقیم و غیرمستقیم به مطالعه درون زمین می پردازند. درون زمین انقدر گرم است مطالعه مستقیم الف- حفر چاه های زمین ب- بررسی و مطالعه مواد مذابی که از درون زمین بیرون می آید ج- عکس برداری نکته: از آنجا که عمیق ترین چاهی که تاکنون حفر کردندحدود 13 کیلومتر بوده است و در حالی که شعاع زمین 6400 کیلومتر است.پس مطالعه غیرمستقیم و با امواج لرزه ای مفیدتر می باشد. مطالعه غیرمستقیم الف- استفاده از امواج لرزه ای،چیزی شبیه به لرزش تلفن همراه هنگامی که روی ویبره است ب- چشمه های آب گرم ج-شهاب سنگ هایی که روی زمین می افتند پاورپوینت سفر به اعماق زمین دسته بندی: پاورپوینت تهیه و تنظیم: ارسالی دانش آموزان فرمت: قابل ویرایش تعداد اسلاید: 12

asiyehmardevani

صفحه 1:
ی بسب ‎iH tl‏

صفحه 2:
علوم تجربى ششم لانستان مبحث: سفر به اعماق زمين

صفحه 3:
مطالعه درون زمین درون زمین آن قدر گرم است که سفربه اعماق زمین در حال حاضر غیرممکن است. زمین شناسان‌به دو روش مستقیم و غیر مستقیم به مطالعه ی درون زمین می پردازند . مطالعه مستقیم الف- حفر جاه هاى عميق ب- بررسى و مطالعه مواد مذابى كه از درون زمين بيرون مى آيد . ج- عکس برداری نکته: : از آنجا که عمیق تریین چاهی که تاکنون حفر کردند حدود ۱۳ کیلومتر بوده و در حللی که شعاع زمین حدود ۶۴۰۰ کیلومتر است «پس مطالعه ی غیر مستقیم و با امواج لرزه ای مفیدتر است . مطالعه غير مستقیم الف- استفاده از امواج لرزه اى.جيزى شبيه به لرزش تلفن همراه هنكامى كه روى ويبره است. ب- جشمه هاى آب كرم ج - شهاب سنك هايى كه روى زمين مى افتند.

صفحه 4:
لرزش آیانتا کنون توجه کردید که در روز چهارشنبه سوری وقتی ترقه ای حی ترکد شيشه های ساختمان می لرزد ویا وقتی تلفن همراه روی میز در حللت ویبره زنگ می خورد.میز میلرزد ویا هنگام رعد و برق های قوی.لرزش شيشه و ساختمان را کاملا ‎es go gue‏ اين ها همه مثال هایی از امواجی هستند که باعث لرزش اجسام می شوند. وقتی سر خود را رویییک سر میز حی گذاریید و ضربه ایبه سر دیگر میز وارد می کنید. کاملا صدا و ضوبه را حس می کنید . یعنی موج از یک طرف میز به طرف دیگر رسیده است. اگر تلفن همراه در حال هیبره را روی تشک تخت بگذارید و بار دیگر روی میز آهنی بگذاریید . لرزش کدام بیشتر حس می شود؟ مسلما لرزش روی میز آهنی چون سفت تر است . بیشتر است .

صفحه 5:
امواج لرزه ای به امواجی که در لثر شکستن ناگهلنی سنگ های درون زمین در لثر شدن انرژی زمین. کانون زمین لرزه می گویند. امواج لرزه ای درون زمین. از سنگ های سخت و متراکم. تندتر و از سنگ های نرم و کم تراکم. کندتر عبور می کنند. دانشمندان با ن لرزهایجاد می شوند. امواج لرزه ای می گویند.به محل آزاد استفاده از تغییرات سرعت امواج لرزه ای در بخش های مختلف درون ز: ویژگی های لایه های درونی آنچی می برند. بعضی لایه های زمین از مواد" متراکم و بعضی از مواد کم تراکم تشکیل شده اند. موادتشکیل دهنده ی زمین, در برخی از قسمت ها مانند پوسته. حالت شکننده و در بعضی جاهای گوشته حالت خمیری دارند.

صفحه 6:
لابه های درون ى رمين

صفحه 7:
اد تشکیل دهنده ند اد = ن از نظربهو لابه هاى درونى زمين از نظر مير جلمد.ملیع و خمیری)به پنج ب بند ‎AAS,‏ 2 ی ‎ners‏ ‏هنده( جامد. ملد اساس حللت مواد تشکیل د: اساس يسيس سيوم ساختمان در ۷" می شود: #سنگ کره *خمير كره *گوشته ی زبرین #هسته ی خارجی #هسته ی داخلی

صفحه 8:
سنك كره شامل يوسته و قسمت جامد بالايى كوشته است. روى قسمت خميركره حركت مى كند. حالت فيزيكى آن جامد است. ضخامت اين بخش حدود ‎٠٠١‏ كيلومتر است.

صفحه 9:
تفه کرد .حالت خمیری دارد و از زیر سنگ کره شروع میشود و تا عمق حدود۳۵۰ آتشفشانها و زمین لرزهها مربوط‌به لین قسمت میباشدبه خمیرکره و بخش جامد بالای گوشته. مجموعا گوشته ی بالایی گفته می شود خميركره: اين بخش از كرهى زمي کیلومتری ادلمه دارد.منشاً از زیر سنگ کره شروع می شود و نا عمق حدود ۳۵۰ کیلومتر ادامه دارد. ۰ _ این قسمت حالت خمیری دارد. * _ منشا بیشتر آتش فشان ها و زمین لرزه ها مربوط به این قسمت می باشد. به خميركره و بخش جامد بالاى كوشته. مجموعاً گوشته ی بالایی كفته مى شود.

صفحه 10:
گوشته ی زبرین * _ از زیر خمیرکره تا ابتدای هسته ی خارجی ادامه دارد. ۰ اين بخش حالت جامد دارد. ‎ee‏ ‏* از نظر شیمیایی جنس هسته از آهن و نیکل است و خاصیت مغناطیسی سطح زمین نیز به همین علت است. هسته ی خار: ‎aby ٠‏ ی زبریی تا هسته ی داخلی ادامه دارد. * این بخش حالت مایع دارد. هسته ی داخلی مركز زمين را تشكيل مى دهد و این بخش حالت جامد دارد. ۰ . هسته داخلی‌با آنکه در اعماق بیش تری نسبت‌به هسته خارجی قرار دارد و گرم تر است‌به دلیل فشار بیار زیاد لایه های بالایی . جامد است . * حالت جامد دارد.

صفحه 11:
شگفتی های آذ دانشمندان با استفاده از اختلف سرعت امواج لرزهای در حالت" های مختلف مواد تشکیل دهنده ی هسته ی زمین, دریافتند که هسته ی خارجی- زمین حللت ملیع دارد لما هسته ی داخلی.با آنکه در عمق بیشتری واقع شده است. حالت جامد دارد. ۰ _ اگر دو تکه یونولیت را در تشت بزرگی از ب بياندازيم مشاهده می کنیم‌به هم نزدیک و گاهی از هم دور می شوند . حرکت سنگ کره روی خمیر کره چیزی شبیه حرکت یونولیتت ها روی تشت آب است. * _ از آنجا که سنگ کره یه تکه نیست. بعضی از قطعات در حال دور شدن از هم و بعضی در حال نزدیک شدن به هم می باشند . ۰ در اثر نزدیک شدن تکه های سنگ کره پدیده هایی مانند : کوه .کوه آتشفشان . جزایر آتشفشان بوجود می آیند . * _ زلزله در اثر هر نوع حرکت سنگ کره بوجود می آید .

صفحه 12:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان