محیط زیست و زیست‌شناسیعلوم پایه

علوم زیستی اول دبیرستان

صفحه 1:
‎ae‏ ار علوم زنئتستى اول د ‏در 2 ‏ل ان

صفحه 2:
Muy

صفحه 3:
غذا ها غذاها تیان مارا به ماذه و انره تصرف می کنند,گاه وانشته به توانایی غذاست,نه نوع نیاز يا جیزی که دوست دارند, ‎iD‏ ‏مجموعه اي از مواد زیر باشد: هیدرات هاي کربن , چربي ها, پروتئین ها, آب, و ويتامين ها.

صفحه 4:
هیدرات های کرین 1 - قندها: قندها انرژي زا هستند. قند میوه ها گلوکز موجود در شیر لاکتوز است. قند و شکر نیز ساکارز 2 - نشاسته: نشاسته نیز انرژي زا است بیشتر نان و سنت رميس از شالت ات هابتشا اه و تشاینیته اجه شده اتت, داند هاي نشاسته:را پوششن اجاظه مي کند. 3 - سلولز: دیواره سلول هاي گياهي چند لایه اي و عمدتاً سلولزي است. در بدن ما آنزيمي که سلولز را تجزیه کنند به وجود نمي آید. اما وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم است. رشته هاي سلولزي موجود در غذا الباف تام دارند: الیاف موجود در غذا از ابتلا به يبوست و سرطان روده بزرگ نیز جلوگيري مي کنند.

صفحه 5:
چربي ها نیز انرژي زا هستند و در غذاهاي جانوري و گياهي و چربي هاي مایع ( روغن) زودتر و آسان تر از چربي هاي جاه مقدار کلسترول موجود در روغن هاي گياهي بسیار کمتر | ‎a‏ از یک نگاه: چرین ها را می:توان به دو دسته تقسیم کرد:1,چربی غذایی تب نوغن از چربی گفته می‌شود که شما می‌خورید. 2 چریی بذن:منظور آن چریی است که توسط بدن شما ساخته می‌شود وربسپار متفاوت ان هی ات و رمقند مگ شاستداى در بدن توليد حرارت می‌کنند. چرییها در حرارت معمولی جامد هستند. آن دسته از چربیها که در حرارت معمولی مایع می‌باشتد. به تام روغن شناخته می‌شوند. از سوی دیگر چربیها استرهای اسیدهای کربوکسلیک با زنجیر طولانی می‌باشند. | روغنها و مومهایی که در طبیعت یافت می‌شوند, حاوی استرهایی با جرم الا می‌باشتد کم به ليسي قزر مكل فق

صفحه 6:
غزاهایی مان گوشت , تفم مرغ و شیر سرشار از پروقین هستنرء پروتین شیر و تفم مرغ به صورت معلول و پروتی نگوشت به هورت رشته های است .کمیور پروتین ‎at, Sb» OB pl»‏ بسیر یکواشیورگور می شور اسیرهای آمینه وادرهای سازنره پروتئین هست رکه به رو رسته تقسیم می شوثر شور ۲) اسیرهای آمینه غیرضرور یکه برن انسان , فور قارر به سافت این اسیرهای آمینه است. بروتئين ها وو متبع رارئر :- منابع عيوائى كه بهترين منبع غذابى بره باكيفيت عالى بروتئين سفيره نقم مرغ يا > به همين علت ارزش) ييولويلى آن) را ‎٠٠١‏ در فر م ‎inl‏

صفحه 7:
| ‏بزاي زندگن ضروري است. لب مورد نیاز بدن بیشتر‎ ol شود azz eB aisle! ‏شکلی > که آمروزه می‌شناسیم.‎ بیش از 7/۷۵ جرم یک انسان از آب تشکیل شده‌است و نیز بیش از 1۷۰ سطح کره زمین را آب پوشانده است (نزدیک به ۳۶۰ میلیون دارد رمثلا سوبع زبادي ران كاهو ركلم برشير آب از ‎0٠١‏ ميليون كيلومتر مريع) با وجود اين حجم عظيم آب تنها دو درصد از آبهاى كره زمين شيرين و قابل شرب است و باقی آن به علت محلول بودن انواع نمک‌ها خصوصاً نمک طعام غیر قابل استفاده است. درصد آب شیرین بیش از ‎٩۰‏ درصد به صورت منجمد در دو قطب زمین و بشر واقع شده‌است.

صفحه 8:
مواد دي 1 - سديم: سديم را با خوردن نمك معمولي به دست مي آو مي شود تا اعصاب بيام عصبي را خوب منتقل تمايند و ماد كمبود سديم موجب كرفتكي ماهيجه ها و زيادي آن در خوب م افزايش فشار خون مي شود و خطر بيماريهاي قلبي را كا 2 - كل لسیم در شیر پثیر و ماهي به مقدار فراوان یافت مي شود. کمبود کلسیم در کودکان باعث نرمي استخوان یا راشیتسم مي شود. در اين بيماري استخوان ها شکل طبيعي خود را از د مي دهند. کلسیم همچنین براي انقباض ماهیچه ها لازم است و در هنگام پاره شدن رگ ها به انعقاد خون کمک مي كلو 3 - آهن : آهن در گوشت, جگر , میوه ها و سبزیجات یافت مي شود. آهن در خون در مولکول هموگلوبین وجود دارد. هموگلوبین موجب انتقال اکسیژن مي شود. کمبود آهن سبب کاهش مقدار سا تس بش

صفحه 9:
-4 ید: ید در اکثر آبهاي آشاميدني غذاهاي دريايي وجود دارد. ما به ید براي ساختن هورمون تیروکسین احتیاج داریم. این هورمون که توسط غده ‎J‏ ‏ترشح مي شود موجب بالارفتن سرعت واکنش هاي شيميايي بدن و افزایش فعاليتهاي بدن مي شود. کمبود ید موجب بيماري کواتر مي شود. چنین کمبود .ید موجب" غقب ماندگي ذهتي مي شود کمبود ید در دوزان جنيني باغ نوعي عقب ماندگي ذهني و جسمي به نام بيماري کرتینیسم مي شود.

صفحه 10:
ويتامين ها ‎awe‏ ‏مقامین ها از مود آلی سووری در رزام غذات محسوب در شون 68 ۳ خاصی 9 بر عهده دارند:اما آگر هر یک از آنها @ ‎Deed‏ از رژیم غذايي حذف شود. ما دچار بيماري و احتمالاً مرگ خواهیم شد. ویتامین ها به دو دسته محلول در آب و محلول در چربي تقسیم مي شوند. 1 - ویتامین ۸)قابل حل در چربی) : ویتامین ۸)رتینول) ‎Ly‏ بينايي لازم است. پهترین منبع اين ویتامین روغن جگرماهي است. با خوردن هویج نیز مقداري از اين ویتامین به بدن ما مي رسد. کمبود ویتامین ۸, منجربه کاهش دید در نور کم مي شود. به اين بيماري شب كوري مي گویند. شدید ویتامین۸ قرنیه ضخیم و خشک مي شود به اين بيماري گزوفتالمي مي گویند. بشد بدن, سلامتي پوست و دفاع بدن نیز تأثیر دارد.

صفحه 11:
2 - وینامین هاي گروه ظ)قابل حل در آب) : اولین وبتامین از اين گروه كه قشف شد اسید نیکوتینیک یا به اختصار نیاسین بود. اين ویتامین در ‎iS‏ گوشت و ماهي یافت مي شود. کمبود نیاسین سبب بيماري پلاگر مي شود. وبتامین 31)نیامین) که در مخمر و غلات وجود دارد از مهمترین وبتامينهاي این گروه است. کمبود وبتامین ‎BI‏ ‏سیب بيماري بري بري مي شود. وینامین 132)ریبوفلاوین) نیز از این گروه وینامین ها است. اين وینامین در برگ سبزیجات , تخم مرغ و ماهي وجود دارد. کمبود وبتامین 2 موچب ایجاد زخم در اطراف دهان و گاهش رشد فرد مي شود: 3- ویتامین 6) قابل حل در آب) : ویتامین 6 در سبزي هايي مثل اسفناح و میوه هايي مثل لیمو, لیموترش و پرتقال وجود دارد. اين ویتامین در حفظ و نگهداري پوشش حفره دهان و سایر سطوح بدن دخالت دارد. کمبود ویتامین 6 موجب بيماري فلت ده ‎yoo‏ 58 گرما وقامین ترا از مین مي برد.

صفحه 12:
گياهخواري غذاي گیاه خواران علاوه بر محصولات گياهي شامل فرآورده ها ‎oy‏ باشد. فرآورده هاي لبني مواد ضروري براي سلامت انسان را تأمين ها ‎nn‏ به معتای پزهیز از خوردن گوشت جانداران است که محکن است خیاملیپرهلعز زر انب 4دلیورد مللزدبد و ارا نیک کي‌خاستگاه جانوری دارند نیز بشود. جندین نوع گیاهعواری وجود دازد که بسته به بوع آن جهت>گیریتگیاهخواران در برارر دام‌ها و فراورده‌های داعی ماوت است: 2 گیاهخواران در کنار نخوردن و یا کمتر خوردن فراورده‌های جانوری با آزار و کشتار أنها نير مخالف اند برخی از گیاهخواران از پوشیدن لباس‌هایی مانند جرم, ابريشم, و خز كه از كشتن جانوران به دست آمده نيز يرهيز مىكنند. در وكنيسم1/603171507))كه كاهى «گیاهخواری کامل» هم نامیده می‌شود از همة فراورده‌های جانوری, چه از کشتن ‏تسیو دنت آمده باشتد و چه‌با بهره‌گیری از آن‌ها (مانتد لبتیات؛ تخم فرع ‎

صفحه 13:
رودني امروزه کارخانجات بسياري انواع افزودني هاي غذايي طبيعي اضاقه مي کنند. محافظت کننده ها با جلوگيري از رانند میکروها: نیمه عفر مها 7 ۱ دهند. 1 ین کننده هاي موسوم به سیکلامات, چاشني, رنگ هاء ‎Sec.‏ و ترکیبات ضد اکسید شدن از افزودني هاي غذايي به شمار می ۰" در تهیه بیشتر محصولات غذايي, دارويي, آرايشي و بهداشتي از اقزودني‌هاي شيميايي متفددی استفاده می‌ شود که آکر به فهرست»برکیبات تشکیل دهنده که روی برچست این محصولات درج مي‌شود توجه کنید به نام بعضي از اين ترکیبات یا در بعضي موارد اصطلاح آفرودي‌های مار برخوردمیکند. به طور معمول این افزودني‌ها براي افزایش کیفیت و به خصوص ماندگاري محصولات اضافه مي‌شود, اما تکته مهم اين است که مقدار ترکیبات و مواد افزودني که مصرف مي‌شود در کیفیت محصول اهمیت فوق‌العاده‌اي دارد و به همین دلیل است که گاه دو محصول که به ظاهر از ترکیبات مشابه تهیه شده‌اند کیفیت بسیار متفاوتي دارند. ويك

صفحه 14:
خوداز علتبیماربهایب ریب رو راشیتیسم كمبود كداميكاز وبتا ‎Dil)‏ و 81 ‎Ay Du)‏ ‎A Do)‏ (ونیاستیند132 کدام یکاز گزینه هایزیر از ننقش‌هاي روتلینن یسک - 2 الف) نقش آنزيمي ب) شرکت در دفاع از بدن ج) رشد و ترمیم بافت ها =~ a 7 7

صفحه 15:
www.marmarok.blogf 7 a.com

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان