کشاورزی و دامپروریصنایع غذایی

فرايند توليد روغن نباتی

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
شت ار ره ار هه دانه های زوغنی دانه هایی که برای تولید روغن نباتی بکار می روند عبارتند از : پنبه شاهدانه خردل دانه شلغم روغنى كنول (ترع خاصى سلف ‎lee Glee a eg)‏ سمى آتراءية حداكل ايده اند آفتاب گردان

صفحه 4:

صفحه 5:
۲ Tez af fee. ys = on. REN . 1 GF9) HONG 9 GAS OF 9) jorge ‏لين واد از كليه دلنه مُاى روغنى‎ ۱ جود در أنه

صفحه 6:
(Bleaching) 5.53, bs (JSS) Spe gps es Wy yo Sts eye ‏ازى‎ ine Sane ‏روفي‎ ‏واحد با استفاده از خاک رنگبری, روغن بیرنگ می شود و خاک رنگبری شده توسط فیلتر از روغن‎ ‏جدا مى كردق دوروش عمده زنگیری به ضورت ویر اتید‎ ‏روش مداوم بی رنگ کردن:‎ ‏روغن خنتی شده از مخزن روغن خنثی با درجه حرارت ۱۳۰ درجه فارانهایت (۵۵ درجه سانتی‎ ‏گراد) واز طرف دیگر به تدریم تشاک یی رنگک كلنده توسط يى تغطيه كنتدمنبا دور متشزر به مخزن‎ ‏اخطلاط حاك واروعق اتفال داح من كود مخلوط هه منورث دو علب فر م أيد دنتگاه بي ريك‎ ‏کننده دو طبقه بوده و تخت خلا مى باشد. دو غاب به قسمت فوقانی بی رنگ کننده پمپ می شود‎ ‏مخلوط روغن و خاک با رطوبت کم از انتهای طبقه اول خارج گردیده و توسط پمپ از یک مبدل‎ (Sl Se as SAN eG ee oid ae ea out, Sh ales yal, ‏افزایش فاده می شود‎ ‏محلوط رین درچه حرارت ورد قلمت تحطنی ال رنک كتيده مي هلود در لین قسمت حلوط.‎ ‏حدود ۲۰-۱۵دقيقه می ملند و سپس وارد دو فیلتر پرس می شود فیلتر پرس سوم به عنوان يدك‎ ‏می باشد . روفن خروجی از فیلتر را چون هنوز درجه حرارت لن بالاست لذا روغن صاف شده را‎ ‏توبتط آب سرد و شنک تقوم و درجه حرارتاراای ذخبره سازی :4 13001 کاهش من دهنه‎

صفحه 7:

صفحه 8:
خطوط بوگیری: (2600۲121۳9) این مرحله شامل دستگاههای بوگیری می باشند که وظیفه بوگیری و حذف برخی مواد که بایستی از روغن جدا شوند را بر عهده دارد. خرین مرحله تصفیه روغن مرحله بی بوسازی است. در این مرحله بو و مزه نامطلوب روغن حذف می شود. مواد ایجاد کننده بو و طعم عمدتا لاکتونها . کتون هنا آلدئیدها و اسیدهای چرب آزاد هستند. اسيدهاى جرب 04تا 6) مزه تند ولى اسیدهای چرب 6)مزه کهنگی و صابون در روغن ‎east‏ کل به خاطر اختلافی که از نظر قراريت بين كليسريدها و مواد أيجاد کننده طعم و بوی روغن وجود داك مى توان عمليات الى بوسازى ‎iy alae (eG);‏ در روش هاى جديد بخارزدن همراه خلاء انجام مى شود و درجه حرارت هم بالا است. همزمان با كرفتن طعم و بوى روغن تقريبا كليه اسيدهاى جرب آزاد باقى مانده در روغن هم جدا مى شوند. روغن هاى اكسيده نيز در جريان بى بوسازى روغن ها شكسته مى شود و جدا عو 3

صفحه 9:

صفحه 10:
روش نیمه مدوام: بى بو کننده از یک استوانه با صول زیاد ساخته شده است که در داخل لن بسته به نوع طرح از ۳ تا ۵ سینی فولاد زنگ نزن قرار داردکه به این بی بو کننده اصطلاحا دو جداره می گویند . ارتفاع روغن در سینی بسته به ظرفیت دستگاه تا متر است و زمان نگهداری ۲۰ تا ۲۳۰ دیقیقه است وسپس روغن از مخزن اندازه گیر به میزان معین وارد سینی اول می شود . روغن در این سینی توسط روغن سینی چهارم که روغن لن بی بو شده است به طور مستقیم گرم میشود.با اين عمل هوای موجود در روغن سینی اول جدا می شود در سینی دوم روغن توسط بخار غیر مستفیم و گاهی توسط روغن های معدتی گرم مي شود وبه درجه حرارت مورد نظر میرسد در سینی سوم عمل بی بو کردن توسط تزریق ‎Fe ee‏ عمل سرد کردن روغن توسط آب انجام می شود. بين سينى ها شیر های خود کار وجود داردروغن ابتدا از سینی ۵ خارج و کاملاً تخلیه می شودسپس شیر خودکار بین ۴ و ۵ باز می شود و روغن کلا از سینی ۴ به ۵ وارد می شود.سپس شیر بین شینی "و ۴ باز می شود و همین ادامه بيدا مى يابد .

صفحه 11:

صفحه 12:
Winterization) :)51 i559 bs هدف از این عملیات حذف تری گلیسرید های سنگین خوراکی می باشد که در دماهای نگهداری پایین (درجه حرارت یخچال) سبب کدر شدن رنگ روغن مایع آفتابگردان می شود. خط هیدروژیناسیون(0۳ 0۲۵96۳01 ۲۱۷) جات مره روص مه رون ‎SS ces‏ تروش سای تيده رد روغنهای ملیع دارای پیوندهای دوگلنه یا سه گلته می باشند و بالاصطلاح سیر نشده هستند. برای اینکه آنه را به صورت جامد درآورندآنهارالیه صورت اشباع درم آورنده بیتی:تمام پیونذهای حوکلنه رابه پییشدیک ‎SHS‏ ‏تبدیل می کنشد. برای اینکار آنها را هیدروزندار می کنند. یعنی به هر پیوند اضافه. دو لتم هیدروژن متصل می نمایند. هیدروژین دار کردن به صورت واکنش آلکنن های درون روغن با گاز هیدروژن وا" در حضور یک کاتالیزور انجام می گیرد: اما هیدروین دار کردن کاتالیزوری به دو ضورت است؛ ۱) استفاده از کاتالیزورهای همگن ۲) استفاده از کاتالیزورهای تاهمگن. هیدرون دار شدن تاهمگن روشی کلاسیک است و هنوز به طور كرض موزد اسفاته قرار مى كيره كاتاليرور: فلزى الت كيه كراش ری قسیشته امت ر سول بلاتين؛ بالاديم با نیکل می باشد. محلولی از آلکن تحت فشار کم از گاز هیدروین در حضور مقدار کمی از کاتالیزور به هم زده می شود. واکنش به سرعت و به نرمی انجام می گیرد. وقتی واکنش کامل شده محلول محصول سیر شده را به سادگی با صاف کردن از کاتالیزور فلزی تامحلول جدا می کنند. در صنعت یرای هیدروژناسیون روغن ها از واکنش روغن با گاز هیدروین در حضور کاتالیست نیکل استفاده می شود. گاز هیدروژن مصرفی باید درصد خلوص بالایی داشته باشد .

صفحه 13:

صفحه 14:
مخازن روغن تصفیه شده: بعد از کامل شدن عملیات تصفیه, روغن به لین مخازن منتقل می گردد. روغن از لين مخازن جهت عملیات پر کنی و بسته بندی به سالن اصلی منتقل می شود. پر کنی و بسته بندی ها: کر این داد با استفاده از دستكامهاى تمام اتؤماتيت روغ در حجه هاى بسا بسته بندى و آماده اى فروش مى شود.

صفحه 15:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان