صفحه 1:
صفحه 2:
و مکانیکی محصولات کشاورزی
PHYSICAL AND MECHA
PROPERTIES 0۳ ۷۲
PRODUCTS
کنر کاوه ملازاده
صفحه 3:
صفحه 4:
= محدوده رطوبت محصولات مختلف
vols فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بیوسیستم - دانشگاه کرت سس
عو د ال فو
صفحه 5:
>
>" مفاهیم اساسی در بحث رطوبت مواد کشاورزی و غذایی
وات کاس ke و معا محصیلات کشاوری -کروه مهندس بیوسیستم 7 eee
جوج مساجو برا ی ی
صفحه 6:
اك
"-* " روابط مربوط به محتوای رطوبتی
ویر : محتولی و طوبتوبسر پسلیه تسر
وی/: محتولی و طوبتیبر پسایه خشک
W,, چرم آبموجود در محصول
,۷ جرم کل نونه
* روابط منتج:
وان فیزیکی و مکانیکی معصوا وه مهندسی بیوسیستم - دانشگاهگررن6 ی
عو د ال فو
صفحه 7:
مسئله
وی بر درت بر قرط درم 022 2 لطت وك[ ترشن
خشک شده است. وزن نهایی ذرت چقدر می باشد و چند کیلوگرم آب در طول فرآیند
حتشی کرد تسیر می گردد؟
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه کرد
عو د ال فو
صفحه 8:
«(۷)- () جب مقدار ماده جامد قبل و بعد از
شک شدن ثابت می ماند.
۳
10 10
145
1000: و - ۷/0 100
= (W), 507
b> (Wi), =(M),- (WH), 21009 924-760 عدار آب كرت شد در طول
3
قا قيلي ؛ متانيض ممصوات تشاورزى - كروه مهدس بهسیستم -دنشگه کرد 9
ee ee
صفحه 9:
روش های اندازه گیری رطوبت
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه کرد
عم ا و مد ال ول
صفحه 10:
= 6 6
۶ روش اون
۳ در لس روش نمونه ها واجس از توزين (جرم
کل) در ظرف های آلومینیومی قرار می دهند
مس از گذشت مدت زمان معین, نمونه ها را از
آون خارج نموده و مجدداً وزن می نمایند
(جرم ماده خشک). مقدار رطوبت (بر پلیه تر یا
خشک) با توجه به روابط مربوط به محتوای
رطوبتى به دست مى آيد.
” براى يافدن تركيب منامب زمان و دما براى.
تعيين رطوبت محصولات مختلف به روش آون
از استانداردهاى 009080808 استفاده مى شود
مثال: 1200098) "0 به مدت ١4 ساعت براى
بذرها.
Detkod مد جر
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه کرد
oP REE IER بت ی
صفحه 11:
** " روش کارل فیشر
>
۲ این روش به عنوان استاندارد برای ارزیابی روش های
دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
% لین روش را می توان برای تمام مواد کشاورزی در حالت
جامد و نيمه جامد و برای تمام محصولات غذلیی به کار
برة.
۲ ابندا محصول را ت كاملا شده د
" ابندا محصول رابه صورت کاملا نرم و پودر شده در می
آورند. سپس از محلول شیمیایبی متانول ضد آب
(ا2() لو( به منظور استخراج آب موجود
در نمونه ها پس از گذشت مدت زمان معین, استفاده می
شود. پس از عمل استخراج لب. مواد جامد توسط
فیلترکردن جدا گردیده و عبار مایع باقی مانده توسط
محلول ) (ید. دی اکسید سولفور و عطسر)
بش شود. ود - “
لا كناا ۳ قواص فیزیکی « متانيتى محصولات كشاورزى - كرود مهندس بیوسیستم - دانشگاه کر سر
3 دوجو سر بای نت رو وج —
صفحه 12:
كت
2
>5 روش تقطیر Detkod مات
این روش نمونه را بعد از مخلوط كردن با يك ماده
لیی که دارای نقطه جوش بالاتری نسبت به لب است
(تولوشن): در دستگاه تقطیر حرارت می دهند. لب نمونه
پس از تبخیر شدن در ظرفی جداگلنه جمع آوری می شود.
حرارت دادن تا زمانی ادامه می یلبد که حجم ملیع جمع
آوری شده در طول ۱۵ دقیقه ثابت بماند.
در طول فرآیند با آب تبخیر می شوند.
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه کرد
عو د ال فو
صفحه 13:
سنج مقاومتی Deter سو) سم
از این وسیله برای تعیین سریع رطوبت محصولات کشاورزی بویثه دانه ها
توت هاى كريك عاوقه امتقاده ى شود
وت وی کیرد
” ان وسیله از اصل رسانایی و هدایت
ماوت (لکر نی yy ats eet oases aed باون
بستگی دارد. بنابراین اکثر مقاومت سنج ها مجهز به مکانیزم بارگذاری
فنردار هستند.
مماق محط تاثر سيم بر اندازه گیری دارد این تاد
الكتروتيكى و يا ترسط تمودار قابل جبراك ادست,
موص فيزيكى و مكانيكى محصولات كشاورزى - كروه مهندسى بيوسيستم - دانشگاه کرد
عم ا و مد ال مدو
صفحه 14:
طوبت سنج خازنی مجاه (1) هه ون
v
لیچ ترین وسیلهبرای تعیین سریع رطوبت دلنه ها و ذرها
می باشد.
۳ دنه ها هنگامی که مان دو صفحه و با در سيلندر فلزى
ار می گیرند. به صورت یک دی الکتریک عمل
کیل یک خازن می دهند.
در امه ۷ نا ۱۲ مرصد لز رطويت» مقدار ضريب دی
الكتريك ننه هايه طرر عمده با درصل رطريت» تخبير فى
تمايد
v
دمای محیط تاثیر مستقیم بر اندازه گیری دارد. این تاثیر به
سط نمودار قابل جبران انت
صورت للکترونیکی و یا
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه کرد
عو د ال فو
صفحه 15:
Cquibrice Doerr Overt (BOO) Jabs Cushy gles * سس
7 رطوبتی را که در آن تعادل بین محتوای رطوبتی محصول و رطوبت نسبی هوا (رطوبت نسبی تعادلی) به وجود
می آید. محتوای رطوبتی تعادلی گویند
۲ برای یک محصول مشخص, رطوبت تعادلی در یک رطوبت نسبى معين» با دما تغيير مى نمايد.
” متحتي رطويت محصول ذ براير رطريت دسي در دمك ثليت: متحتي رطودى العادلي (0طاه) اين ذى
شود ۲
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بیوسیستم - دانشگاه رداق
عو د ال فو
صفحه 16:
كت
a
سس پسماند رطوبتی Dvietwe Wyoteros
30
“ون BOO مشخص شده توسط خشک کردن یک
محصول مرطوب (پس دهی یا دفع) از منحنی بدست
آمده پوسیله دوباره خیس کردن محصول خشک (جذب
یا دوباره جنبی) متفاوت است. به این پدیده پسماند
رطوبتی گویند
2
Molsiure,
۲ برای یک رطویت نسبی مشخحص,» محتوای رطوبتی
دوباره جذبی هميشه پایین تر از رطوبت در دفع می
باشل
"" با افرايش در ارت ار اند کاهش مي نانز
Renter, ب
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه کرد
عم ا و مد ال ول
صفحه 17:
te SE 37 هندرسون اصلاح شده برای پیش بینی ۶000)
اي 0 ناك
My, محتولیوطوبتوبر پسلیه خشک
RH وطوبتسبی(بر حسلعشار)
(OC) :T
date eC KN
2710 195267
2.0899 x 10° 234.230
8.6541 x 10° 3 93810
(65.0813 x 10° 50-561
6.6587 x 10° 23318
19187 x 10% اک
0.8532 10° که
30.5327 x 19° 134136
25738 x 10° 22 70318
23007 x 10 55815
1.2299 x 10° 64346
‘BENS فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه vol
عو د ال فو
صفحه 18:
sate SEE 1 چانگ-فاوست برای پیش بینی BOC
My, محتولیوطوبتوبر پسلیه خشک
3 : رطوب سبی(بر حسبلعشار)
(C)s:T
بظظ Ar تابتباترجه
به ییا
36
(043001
033872
8
‘16510
o2n94
035649
041631
037961
038616
027908:
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه گرا
عم ا و مد ال ول
صفحه 19:
Outer Poway فعالیت آبی PS
” فعالیت آبی برای بررسی فساد محصولات در طی انبارداری به کار می رود.
8 ۵
qe
۳۳۳ فاص فیزیکی و مکانیکی معصولات کشاورزی - کروه مهندس پیهسیستم - دانشگاه کردسا ۳"
عو د ال فو
صفحه 20:
Outer Briviy فعاليت آبى >
goles فيزيكى و مكانيكئ محصولات كشاورزى - کروه مهندسی بیوسیستم - دانشگاه گنس
وم وید فسات و تم دوز
صفحه 21:
۱ wl es Se
۳ ماه فعالیت آبی پا استفاده از پتانسیل شیمیایی آب
ay ای
doled) obits jal let Le 0
فثار لتسفر) (1- ل[0201)
(Ks :T
Jmol", °K! 9/209) wei: R
فعان ال ا
٠ Sah ash متائي معصولات كشاورزى - كرود مهندس پهسیستم - داشگ
جوج مساجو برا ی ی
صفحه 22:
۱ 1
ول : الیو رون
»۷ : حجم ی کموللب8 1>< 6۰10 ۰ .تیم
113 : يطوبسسبوفضاءىمحتوىهوا و ديب ركيرنده لمطرلفبسافت
7 دماین مونه 7)
۶ تب گزما د6/969 ۳0 .220[1[)
قاس فیزیکی و مکانیکی محصیلات کشاورزی - کروه مهندسی بيوسيستم - دانشگاه کرد
عو د ال فو
صفحه 23:
0; الكندرسس يبب
Thank You !