صفحه 1:
طراحی معماری 2
استاد سهیل حیدر زاده
ilo َ جو محمد خاشعی
مبحت ماده چهار قانون مقررات
بخ اشیرخانه و اماکن بخت و
بير
صفحه 2:
فضای آشپزخانه برای بسیاری از افراد مخصوصا خانمها به عنوان قلب خانه شناخته میشود
به همین خاطر میتوان با طراحی حساب شده و اصولی اشپز خانه یک خانه بسیار جذاب داشت
که در این باور پویت به اصول ساخت آن میپردازيم
صفحه 3:
سطح زیربنا, لبعاد و ارتفاع داخلی ن ورگیریو تهویه در ف ضاهایآشپزخانه نباید از *
jee مشخصشده در Le "۳
|
Bab gt 2 0 ع
حداکثر داراي
دو 0 اشتفال
هستند میتولند از یکیاز آنفضاها
تامینش ود مشروط بر لنکه مان
فعالنو کار در آنفضا نبوده,
دسترسیبه فضایمورد نظر
برایهمه فراهم و تهویة لانزم
برایلشپزخانه مطابقلینم قررات
.تامینشده باشد
نوع. حریمها و شرلیط Cues
et عاننان < دی از
صفحه 4:
آشیزخانه هایمستقلباید داراینور طبیعیب اشند. در آشپزخانه هایی از و *
ديواري استفاده از تهویه و نور مصنوعی درصورتعدم امکانتعبية نور و
تهوية طبیعیو در صورنمجاز بودنلستفادم از نها در تصرفموردنظرء
| ارامیاست
.در آشپزخانه هایب از و دیوارم تخلیه هولعم کانیکیا امیاست*
سسمهاي خلیة هولیهمة آشیرحانه هایی> > ملزم 2 یه هواک رو
اجاق (هود) هستند باید ت وسط کانلل | هواکشحستقل ه خارج از بسا
ایا ایند
سیستم تخلیه هولایآشپزخانه در ساختمانهایگ روههاي6 ,7 و8 باید در *
تمام مدتکارکرد آشپزخانه عملکند. عایقکارچحرارتلینک انا لها باید مطابق
.با مندرجاتمبحنچهاردهم م قرراتملیس]ختمانصورتپ ذیرد
.تهوية آشپزخانه هایصنعتیو تجاریم شمولم قرراتخاصخود است*
اس یت رن ماد تس هو اب ق- فد 9اه تا رح مافت ات ان
صفحه 5:
صفحه 6:
اندازة آشپزخانه ها و 4 ضاهای خنم ستقلی | باز بر اساسنوع تصرفو نحوة استفاده *
تعیینميشود. لما در هر صورنحداقلسطح آنها , شاملسطوح زیر قفسهها, 5/5 مترمريع
و حداقللبعاد آشپزخانه مابیندیوارهایاصلی80/1 متر استدر هر اشپزخانه س طحوی pl
AI avon pS ار
Gyan سور كل د كيان فضا يك إر اوه اهار أشلاء و لكبارء نا لاص ال
0 متر از لبة قفسهها دینظر گرفته شود » مگردر مقرراتاختصاصرت صرفییه گمونهاي
تعیینشده باشد
11
1
صفحه 7:
كفسازي و پوشش دیوار
est | er) ۱ | 3 ال كفآشيزخانة مستة
ات Bab ۲ ۱ باز و ف ضامکار مقابل
- آشپزخانة دیواریباید از
كاشورو مصالح مشابه با
قابلینق ظافنپ وشیده
.شود
دیوارهایاطرافظرفشوتیو
اجاقدر اشپزخانهها یم ستقلو
باز و ديوارويايدتا
ارتفاع حدلقل50/1 متر از
کاشییا مصال مشابه
.بوشيده شود
نوع و ساير الإراماتة
9
صفحه 8:
لیعاد آشپرخاتملمیا ی کردیعک ایسسووبرمعدیوار ب جوننیاز به مسیر 1"
دشی
در اين سناریو, آشپزخانه کوچکی برای یک آشپز طراحی شده که یکی از دیوارها
.هیج کابینت یا وسیلهای نداره
عرض ۱۰۲ سانتیمتری برای اين راهرو کافی هست. این مقدار عرض, فضای
طاسب راحت آشپز (يا کسی که تمیزکاری
حداقل عرض راهرو
ل ان تین وهای دو دی هل
۲۳ سانتیمتر
صفحه 9:
لبعاد آشپزخانهایبا دو ردیفک ابینسووبرووهم ب راحضور ی کنفر (مرافب2
بازشوعدرها باشید)
اگه در زمان آشپزی فقط یک نفر در خانه شما کار میکنه. پس فراهم
كردن فضای ۱۰۷ سانتیمتری خیلی آسان هست., فقط قبل از انجام اين
کار, بازشوی کابینتهای زمینی و وسایل رو هم باید چک کرد. بازشوی
۶۱ سانتیمتری کابینتهای زمینی باهم برخورد دارن و اين برخورد در
ماشین ظرفشویی بیشتر هم هست. پس بهتر است که عرض
کابینتهاتون رو تغییر بدین و قبل از جداسازی فضای ۱۰۷ سانتیمتری
.توجه بیشتری به بازشوی درها داشته باشین
99
۰1 99
حداقل عوض راهرو ۲ FasL Ww
بای يك آشيزة بهبخودبازشوی درها
© ۷ سامت دقت كنيد
Ov Ref | Ov
صفحه 10:
لبعاد آشپزخانه(عب ا دو ردیف > ابینستووبرویهم ب رایحضور -3
دو ن فر بب صورتهمزمان(ب ازشوءهمه درها مناسبهسبك
اگه همزمان دو نفر در آشپزخانه شما آشپزی میکنند. پس به فاصله
۲ سانتیمتری برای بین دو ردیف کابینت احتیاج دارید. دو نفر آشپز
به معنای حضور همزمان دو نفره, مثلا یکی آشپزی کنه, یکی سبزیجات
رو جرد اسك درست کنم منظور آرنه أكه اننجا به اشير عات
خونوادگی هست, پس ۱۲۲ سانتیمتر قاصله مناسب شماست.
.علاوهبراین؛ مشکلم. د, باز شهه, کاسنتها هم تخهاهتب. داشت
i
م ۱ error
0 ۲ سانیمتر
Ref | Ov
صفحه 11:
لبعاد آشپزخانهاعب یه ردی فک اپینتووبروعمیز غناخوری4
توی چیدمان تصویر بالاء فضای کافی برای نشستن افراد پشت
ميز (۸۱ سانتیمتر ) و یه نفر که توی آشپزخانه کار کنه (۱۰۲
سانیمتر) وجود داره که مجموعا فاصله ۲۱۳ سانتیمتری از لبه
.كابينت تا لبه ميز رو به وجود مياره
عرض راهرو پيشنهادی
كابينت تا محدوده ميز:
٠ سائتق متر
محدوده ميزا
۸۱ سانقمتر
صفحه 12:
سس یس ۳