modiriate_technology (2)

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “مدیریت تکنولوژی”

مدیریت تکنولوژی

اسلاید 1: مدیریت تکنولوژی دکترسهیل سرمد سعیدی

اسلاید 2: فصل اول مفاهیم پایه

اسلاید 3: مفهوم تکنولوژیتکنولوژی را می توان کلیه دانش ها، ابزارها،روش ها و سیستم های بکار رفته در ساخت محصولات و ارایه خدمات، تعریف کرد. در بیانی ساده تر، تکنولوژی روش انجام کار و ابزاری است که توسط آن به اهداف خود نایل می شویم.زلنی، چنین عنوان می کند که هر تکنولوژی شامل سه جزء قابل تمایز از یکدیگر و دارای اهمیت یکسان است.این اجزا عبارتند از:سخت افزارنرم افزارمغزافزارعلاوه بر سه جزء بالا، جزء دیگری نیز باید بطور مستقل در نظر گرفته شود: دانش فنی

اسلاید 4: دانش و تکنولوژیتکنولوژی، دانش لازم برای ساخت کالاها، ارایه خدمات بهتر و اداره بهتر منابعی است که باارزش ومحدودند.توسعه و پیشرفت تکنولوژی،گسترش دانش را ده دنبال خواهد داشت.تحولات تکنولوژی اطلاعات درنیمه دوم قرن بیستم، به حجم اطلاعات موجود جهان افزوده است.این امر باعث انفجار دانش و موجب تحولات و پیشرفت های عظیمی در تکنولوژی شده است.

اسلاید 5: تکنولوژی و کسب و کارسازمان را می توان به صورت ماشینی تصور کرد که یک یا چند تکنولوژی را به جامعه عرضه می کند. هدف،دستیابی به هداف خاصی است و تکنولوژیهای مورد استفاده نیز سطوح مختلفی دارندسازمان نیز می تواند غرانتفاعی یاانتفاعی باشد.بنگاه های کسب و کار،برای کسب سود ایجادشده اند و دانش موجود هر جامعه،عامل اصلی شکل گیری بنگاه های کسب و کار است. تکنولوژی نه تنها در چگونگی ایجاد کالاها و خدمات،بلکه در اینکه چه چیزی می تواند تولید شود یاحتی اینکه توان بالقوه لازم برای تولید چه چیزی وجود دارد،نقش قابل توجهی دارد.تکنولوژی های هر کسب و کار،به عنوان دارایی های تکنولوژیکی آن کسب و کارمطرح می شوند.امروزه،ارزش واقعی سازمان،بیش از ارزش فیزیکی و دارایی ها یا ارزش خالص آن است. تکنولوژی برای دارایی های سازمان،ارزش افزوده ایجاد می کند.

اسلاید 6: براساس نظر کويین و همکارانش، دارایی های سازمان های امروزی در چهار سطح قرار دارند:دانش ادراکی یا دانش چیستیمهارت پیشرفته یا دانش فنیفهم سیستمی یا دانش چراییخلاقیت خود جوش یاپیگیری چرایی

اسلاید 7: طبقه بندی تکنولوژیتکنولوژی جدید:به آن دسته از تکنولوژی هایی که جدیدا عرضه یا پیاده سازی شده اند،اطلاق می شود و بایستی تثیر روشن و شفافی بر عملکرد سازمان داشته باشد.تکنولوژی نوظهور:به تکنولوژی خاصی اطلاق می شود که تا کنون بطور کامل تجاری نشده باشد،ولی در طی 5سال آینده،تجاری می شود.تکنولوژی پیشرفته:به تمام تکنولوژی های پیچیده یا پیشرفته اطلاق می شود.تکنولوژی های پیشرفته در بسیاری از صنایع، استفاده می شوند.هر شرکتی دارنده این تکنولوژی قلمداد می شود که دارای شرایط زیر باشد:افراد و نیروهایی با تحصیلات بالا را استخدام کند که بافت اصلی آن را دانشمندان ومهندسین تشکیل می دهند.نرخ تغییر تکنولوژی آن نسبت به دیگر صنایع بیشتر باشد.مخارج زیادی صرف تحقیق و توسعه کند.می تواند از تکنولوژی برای رشد سریع خود استفاده کند.

اسلاید 8: تکنولوژی پست:به تکنولوژی هایی اطلاق می شود که در سطح گسترده ای از جامعه مورد استفاده قرار می گیرند.تکنولوژی پست در بسیاری از صنایع که از خصوصیات زیر برخوردارند،استفاده می شوند:از نیروهای کاری با سطح آموزش یا مهارت نسبتا پایین استفاده میکنند.از روشهای دستی یا نیمه اتوماتیک استفاده می کنند.اعتبارات تحقیقاتی آنها محدود است.زیربنای تکنولوژی آنها نسبتا پایدار بوده و از تغییرات کمی برخوردار است.محصولات تولید شده آنها،نیازهای اساسی انسان از قبیل غذا،مسکن،لباس و خدمات اولیه را تامین می کند.تکنولوژی متوسط:به تکنولوژی هایی اطلاق می شود که بین تکنولوژی پیشرفته و سنتی قرارمی گیرد. معمولا جزء تکنولوژی های بلوغ یافته ای است که برای انتقال تکنولوژی، بیشتر از سایر تکنولوژی ها مورد توجه اند.تکنولوژی مناسب:این واژه شاخص تطبیق و سازگاری مناسب تکنولوژی مورد استفاده و منابع مورد نیاز ،جهت استفاده بهینه ازآن است.تکنولوژی مستند در مقابل نهفته:تکنولوژی می تواند ثبت و نگهداری شود و به استفاده کنندگان انتقال یابد،به شرط آنکه بتوان آن را در قالب نشانه ها و علایم استاندارد شده ای مستند کرد.تکنولوژی پنهان،همان دانش غیرقابل لمس و غیرقابل بیان است.هیچ روش ئحد و مشخصی جهت ارایه آن به گروهی از مردم وجود ندارد.

اسلاید 9: تعریف مدیریتمدیریت،هنر است و تکنولوژی نیز تا حدودی این چنین است.مدیریت،هنر هدایت و اداره کسب و کار است و هدایت و کنترل سازمان و سوق دادن آن به سمت تحقق اهداف را شامل می شود.مدیریت تکنولوژی:تخصصی میان رشته ای است که علوم پایه،مهندسی و دانش و روش های مدیریت را یکپارچه می کند و بر تکنولوژی به عنوان عامل خلق ثروت تاکید می شود.مدیریت تکنولوژی به مفهوم مدیریت سیستم هایی است که به ایجاد،کسب و استفاده از تکنولوژی کمک می کند.فرض اساسی مدیریت تکنولوژی این است که تکنولوژی،مهم ترین عامل تاثیر گذار در ایجاد سیستمی مبتنی بر ثروت است.

اسلاید 10: مدیریت تکنولوژی در سطح بنگاهتکنولوژی باید مرتبط با نیازهای مشتری باشد،بدین جهت که این نیازها را ارضاء نماید و به اهداف اجتماعی برسد.تکنولوژی محرک رشد اقتصادی است.مدیریت تکنولوژی اجزای مختلف عملیاتی سازمان همچون تحقیق و توسعه،طراحی،تولید،بازاریابی،پرسنل و اطلاعات را تحت تاثیر قرارداده و فعالیت های عملیاتی و استراتزیک بنگاه راشامل می شود.

اسلاید 11: نمودار تفصیلی تکنولوژینیازهای جامعهنیازهای بازارتبدیل ایجاد تکنولوژی یااحتساب آنتکنولوژینیازهای جامعهنیازهای بازارتبدیل تکنولوژیایجاد تکنولوژی یا احتساب آنتولیدمشتریاستاندارد سطح زندگی،مسایل اجتماعی و محیط زیستی

اسلاید 12: مدیریت تکنولوژی در سطح ملی/دولتیاز دیدگاه کلان،می توان تعریف کلی تری از مدیریت تکنولوژی ارایه کرد. در این دیدگاه،مدیریت تکنولوژی دانشی است که به تدوین و اجرای سیاست هایی جهت مواجهه با تغییرات تکنولوژیکی و استفاده موثر از آن،و تاثیر تکنولوژی در جامعه،سازمان ها،افراد و طبیعت می پردازد.در سطح ملی،بر نقش سیاست های دولتی تأکید مضاعفی می شود،چرا که این سیاست ها می تواند باعث پیشرفت علم و تکنولوژی شود.اثرات کلی تکنولوژی در جامعه مورد توجه قرارمیکیرد.

اسلاید 13: چرا اکنون مدیریت تکنولوژی مطرح شده است؟جهان در حال تغییر است،همچنانکه ما به قرن 21 وارد می شویم،نرخ تغییرات افزایش می یابد. تکنولوژی های جدیدی ظهور می کنند و سازو کار تجارت را دگرگون می سازند.سیستم های مدیریتی نیز باید الگوهای خود را تغییر دهند. این تغییرات،الگوهای کاملا جدیدی را در کسب و کار مطرح می کنند.

اسلاید 14: دنیای امروزمهم ترین تفاوت دنیای امروز و روزهای بعد از جنگ جهانی دوم،سرعت تغییرات تکنولوژی است. این روند با تنوع کاربرد تکنولوژی عجین سده است.روند تغییرات تکنولوژی:حجم و سرعت تغییرات تکنولوژی در سالهای اخیر چشمگیر بوده است.نرخ سریع نوآوری تکنولوژی،سبب شده تا تکنولوژی به عنوان عامل موثر بررشد اقتصادی و توان ملی قلمداد شود.تغییرات تکنولوژی آنقدر گسترده و وسیع بوده که دنبال کردن آن توسط افراد و گاهی سازمان ها،بسیار دشوار است.تغییرات تکنولوژی قرن بیستم؛ الگوهای استخدام و تغییرات جتماعی راشدیدا تحت تاثیر قررداده است.تکنولوژی تولید،فرصت های اشتغال را افزایش داده و حدودا 73 درصد از نیروی کار را به خود اختصاص داده است.در دهه90،تکنولوژی اطلاعات باعث تغییر دیگری در اشتغال شد،تحولی که در بخش خدمات به وقوع پیوست.با توجه به نرخ شدید تغییرات تکنولوژی،مدیران موفق آنهایی هستند که از تغییرات به نفع سازمانشان استفاده کنند. نقش مدیریت،در محیط تکنولوژیک نستا پایدار ، قابل پیش بینی، بهینه سازی استفاده از منابع موجود است.

اسلاید 15: توسعه تکنولوژیزمان (سال)178018801980نرخ تغییرات تکنولوژی

اسلاید 16: تنوع فزاینده:همزمان با نرخ سریع تغییرات تکنولوژی،شاهد تغییر رفتار بازر نیز هستیم. در حال حاضر مشتریان از حق انتخاب برخوردارند و توقع دارند که محصولاتی با کیفیت در اختیارشان قرار گیرد.سطح عالی خدمات امروزی، به دلیل پیشرفت های تکنولوژی امکان پذیر شده است.سرعت تغییرات تکنولوژی به همراه رفتار جدید مشتریان، زمینه حرکت از خطوط تولید ثابت به سمت دیدگاه های جدید را فراهم کرده است. انعطاف پذیری و قابلیت پاسخ گویی سریع به تغییرات، همان تفکر جدید تولید است.تغییرات رقابت:رقابت نسبتا جدید جهانی،هر روز شدت می گیرد. آلمان و ژاپن پس ار جنگ جهانی بازسازی شده اند.امروزه کشورهای جدیدی به عرصه رقابت وارد شده اند و کشورهایی همجون تایوان،کره،سنگاپور و اخیرا چین به عنوان رقبای قدرتمندی مطرح شده اند.

اسلاید 17: فصل دومعوامل موثر در مدیریت تکنولوژی

اسلاید 18: خلاقیتتکنولوژی،نشانه خلاقیت انسان است. مدیریت تکنولوژی مستلزم تلاش مستمر در راه خلق تکنولوژی،عرضه محصولات و خدمات جدید و بازاریابی موفق آنهاست.اختراعهنگامی که موضوع خلاقیت در تغییر تکنولوژی مطرح می شود،اغلب دو واژه اختراع و نوآوری مطرح می شوند. اختراع به معنی ایه یا ساخت تکنولوژی جدید است.اختراع حاصل هوش و تفکر انسان است. اختراع فقط به صورت غیر منظم و برنامه ریزی نشده اتفاق می افتد.نوآوریخلق محصول،خدمت یا فرایندی جدید در سازمان را نوآوری می نامند. نوآوری به مفهوم ارایه محصول یا فرایندی جدید به بازار است.نوآوری ضروتا در کل جهان جدید نیست،بلکه ایده ای است که برای اولین بار در سازمان استفاده شده است.اختراعات و نوآوری ها مستقیما با هم مرتبط اند اما یکی نیستند.اختراع بیشتر حالت اتفاقی دارد،در حالی که نوآوری یک فرایند است. اختراعات به ندرت اتفاق می افتند،ولی هر اختراع معمولا به چندین نوآوری منجر می شود.نوآوری،حاصل ارتباط مهم یک ایده و کاربرد آن است.

اسلاید 19: ارتباط میان علم و تکنولوژیعلم به شناخت قوانین طبیعت می پردازد و به کشف دانش پایه ای جهان هستی و تمام موجودات منجر می شود.دانش علمی،پدیده های بسیاری را در برمی گیرد،صرفه نظر از اینکه این دانش بکار بیاید یا خیر.هنگامی که دانش در امور روزمره زندگی ما بکار گرفته شود،به حوزه تکنولوژی وارد می شود.هنگامی که علم و تکنولوژی شروع به تاثیرگذاری و تقویت یکدیگر نمودند،انفجار واقعی در توسعه دانش و تکنولوژیبه وقوع پیوست.هنگامی که از علم بحث می کنیم،منظور ما اکتشافات علمی است،ولی وقتی که از تکنولوژی صحبت می کنیم،هدف ما نوآوری های تکنولوژیک است.

اسلاید 20: انواع نوآورینوآوری می تواند بر محصولات،فرایندها،خدمات یا سیستم ها تاثیرگذار باشد.نوآوری خدمات می تواندتوسعه خدمات موجود یا ارایه ای خوب یا توسعه ابزار تکنولوژی باشد.نوآوری سیستم می تواند در قالب توسعه اجزای مختلف سیستم عمل کند.شبکه ارتباطات،مثالی از نوآوری در سیستم است.نوآوری باید به خلق کمک کندتا از سوی بازار پذیرفته شود.نوآوری های موفق آنهایی هستند که از نظر مشتریان،عامل افزایش ارزش باشند.کلیه نوآوری ها را می توان به نوآوری های بنیادی و تدریجی طبقه بندی کرد. نوآوری های بنیادین موفق،معمولا از یک اختراع ناشی می شوند.این دسته از نوآوری ها صنایع جدیدی را بوجود آورده و یا صنایع موجود را تغییر می دهند.این نوآوری ها نسبتا نادر بوده و معمولا در خارج از مرزهای شرکت آغاز می شوند.دسته دیگر از نوآوری ها،تدریجی یا تکاملی هستند.هر چند این نوآ.ری ها جزیی می باشند ولی بهبود چشمگیری در محصولات،فرایندها یا خدمات فعلی شرکت ایجاد می کنند. این نوآوری ها نسبتا متداول بوده و در داخل صنعت یا شرکت رخ می دهند و به شرکت ها کمک میکنند تا در بازاربه موقعیتی رقابتی دست یابند و آن را حفظ کنند.نوآوری روتین،نوع دیگری از نوآوری است که به چیزی اطلاق می شود که برای سازمان جدید است ولی به آنچه که در گذشته وجود داشته شباهت زیادی دارد.

اسلاید 21: خلاقیت و نوآوریخلاقیت موتور نوآوری است.جوهره خلاقیت،ترکیب دو یا چند ایده برای رسیدن به ایده ای کاملا جدید است.خلاقیت،هم به افراد و هم به محیط بستگی دارد.باتوجه به نظرات جین و تریندیسف هر محیط خلاق دارای مشخصات زیر است:به افراد اجازه می دهد تا در زمینه مورد علاقه خود فعالیت کنند.کارمندان را تشویق می کند تا ارتباط گسترده ای با همکاران فعال و پرتحرک داشته باشند.امکان تقبل ریسک های متعادل را فراهم میکند.برخی اشتباهات و عدم انطباق ها را تحمل می کند.پاداش مناسب و تشویق لازم را ارایه می کند.به اعتقاد بارون،افراد خلاقی که می توانند تفکرات خود را به نوآوری تبدیل کنند، از مشخصات زیر برخوردارند:فصاحت در بیان مفاهیمتوانایی تولید سریع ایده های فراوانتوانایی جدا کردن منبع از محتوا در ارزیابی اطلاعاتتوانایی شاخص شدن در میات دیگران و کمی با بقیه متفاوت بودنعلاقه به مواجهه با مسایل و مشکلاتپشتکار در تعقیب مشکلات تا هر جا که پیش روندتامل در تصمیم گیری و عدم اظهار نظر سریعاشتیاق به صرف زمان در تحلیل و کشف اطلاعاتعلاقه واقعی و حقیقی به موضوعات فکری و ادراکی

اسلاید 22: ارتباط تکنولوژی با قیمتهنگامی که بنگاهی ار مزیت تکنولوژیکی برخوردار است،می تواند قیمت تکنولوژی خود را افزایش دهد.مقدار افزایش قیمت به ارزش تکنولوژی برای مشتریان بستگی دارد.عامل زمانیکی از حیاتی و مهم ترینعوامل در مدیریت تکنولوژی،زمان بندی مناسب در خلق و عرضه تکنولوژی به بازار است.زمان بندی مناسب از اهمیت کلیدی برخوردار است. اگر شرکتی می خواهد در بازار رقابتی موفق باشد،باید در زمان مناسب،اقدامات مناسب را انجام دهد.

اسلاید 23: ارتباط شکاف تکنولوژی و قیمت آندانش مادانش مشتریشکافزمان یا انتشارنقش تکنولوژیقیمتشکاف تکنولوژیAB

اسلاید 24: مدیریت تغییر30 سال قبل،عصر مدیریت تولید بود.کسب و کار امروزی،رویکردهای کاملا متفاوت و جمع تری را می طلبد.بعد از این،حوزه عمل مدیریت،محیط ثابت و پایداری نخواهد بود.در عوض،مدیریت باید در محیطی شدیدا پویا و غالبا پراغتشاش عمل کند.تنها چیزی که تغییر نمی کند،خود تغییر است.مدیران موفق تکنولوژی باید بتوانند تغییرات محیط بیرون را هرچه سریع تر بشناسند و نسبت به آنها عکس العمل نشان دهند.

اسلاید 25: بهره وری،اثربخشی و توان رقابتیبهره وری،نسبت خروجی به منابع ورودی است.منابع ورودی هر شرکت تولیدی،سرمایه،مواداولیه،نیروی انسانی و انرژی را شامل می شود.خروجی آن نیز چیزی است که شرکت تولید می کند.بهره وری ملی را می توان بصورت نسبت تولید ناخالص داخلی به کل ساعات کاری تعریف کرد: (تولید ناخالص داخلی)خروجیساعات کاری/دلار= =بهره وری (کل ساعات کاری)ورودی

اسلاید 26: اثربخشی،تولید یا توانایی تولیدنتایج یاتولید آن دسته از خروجی هایی است که به تقاضاها یا انتظارات گروه های ذی نفع سازمان پاسخ می دهد.اثربخشی به مفهوم توانایی در تحقق اهداف مورد نظر است.اثربخشی را می توان،میزان دسترسی سازمان به اهدافش نیز قلمداد کرد.توان رقابتی نشان دهنده موقعیت یا وضعیت هر شرکت یا کشور در مقایسه با یک گروه شناخته شده است.توان رقابتی شرکت،خروجی شرکت را با خروجی سایر رقبا مقایسه می کند و موقعیت را در بازار مشخص می کند.مدیریت تکنولوژی به دنبال رسیدن به کارایی و بهره وری بالا است. مدیریت تکنولوژی به بحث توان رقابت در بازار رو به گسترش جهانی نیز می پردازد.مدیریت تکنولوژی،مدیران راتشویق می کند تا به آینده توجه کنند،بدون اینکه بهینه کردن عملیات موجود را نادیده بگیرند.

اسلاید 27: پیشتازان و دنباله روهاپیشتاز:شرکتی است که نوآوری را برای اولین بار در بازار مطرح کرده باشد.دنباله رو:این شرکت موج سرمایه کذاری اولیه تکنولوژی را از دست می دهد ولی تاثیر تکنولوژی در کسب و کار خود را درک می کند.عقب مانده:این گونه شرکت ها،توانایی بالقوهتکولوژی مورد نظر را در ارتقای سودآوری رک می کنند ولی بندرت بر اسفاده از تکنولوژی تاثیر می گذارند.مزایایپیشرو بودن در نوآوری عبارتند از:شهرت شرکتموقعیت بهتر در بازار شانس تعیین استاندارد صنعتنقطه شروعی در منحنی یادگیریموانع حفاظتیسود فراوانتـأخیر در تغیر رفتار مشتریانپاسخ مثبت از خارج

اسلاید 28: نقاط ضعف پیشتازی در نوآوری عبارتند از:شرکت نوآور هزینه زیادی را صرف تحقیق،نمونه سازی،آزمایش و توسعه کلی می کند.شرکت نوآور باید بتواند موقعیت پیشتازی را حفظ کند و برای به روز کردن تکنولوژی هزینه هایی صرف کند.اگر رقبا بتوانند تکنولوژی بهتر یا طراحی پیشرفته تری ارایه دهند،سرمایه گذاری اولیه در طراحی،ابزارسازی و تولید می تواند برای شرکت مشکلاتی ایجاد کند.عرضه تکنولوژی جدید به بازار،با عدم قطعیت همراه است.مشکل می توان تقاضا راپیش بینی و قیمت بهینه را مشخص کرد.شرکت پیشتاز ، به عنوان هدف رقابت،مطرح می گردد.شرکت های پیشتاز در نوآوری می توانند از طریقترکیبی از استراتژی های زیر،موقعیت راهبری خود را حفظ کنند:در تحقیق و توسعه سرمایه گذاری کنند تا توسعه تکنولوژی را استمرار بخشند.باید به جای استفاده از تکنولوژی خارج از سازمان،به توسعه داخلی تکنولوژی تـأکید ورزند.منابع تکنولوژیکی خود را سرو سامان دهند و نیروی انسانی با مهارت های بسیار بالا گرد هم آورند.در جهت انتشار تکنولوژی خود تلاش کنند،ولی دستیابی رقبا به تکنولوژی را به تأخیر اندازند.

اسلاید 29: فصل سوممدیریت تکنولوژی

اسلاید 30: الگوهای جدیدتکنولوژی،در تعامل افراد،جامعه و طبیعت،نقش حیاتی ایفا می کند.پیشرفت های تکنولوژی تأثیرمهمی بر هر یک از این عناصر داردو به نوبه خود از آنها تأثیر می گیرد.مدیریت تکنولوژی،مستلزم شناخت این ارتباطات و نحوه برخورد موثر و منطقی با آنهاست.گروه کاری شورای ملی تحقیقات آمریکا،نیازهای صنعت در حوزه تکنولوژی را چنین تعیین کرد:چگونه باید تکنولوژی را با اهداف استراتژیک یکپارچه کرد.چگونه میتوان تکنولوژی را سریع تر و موثرتر بکار گرفت یا آن را از دور خارج کرد.چگونه می توان ارزیابی و ارزش گذاری تکنولوژی را بهتر انجام داد.چگونه می توان فرایند انتقال تکنولوژی را با موفقیت انجام داد.چگونه می توان زمان توسعه محصول جدید را کاهش داد.چگونه می توان بر سیستم ها یا پروژه های پیچیده،بزرگ ومیان رشته ای یا میان سازمانی مدیریت کرد.

اسلاید 31: موضوعات اساسی در مدیریت تکنولوژیدر هزاره سوم،تغییرات شگرفی را در محیط کسب و کار شاهد خواهیم بود.ریتم وحدت بخش اصلی در حوزه مدیریت تکنولوژی،همانا نگاه به تکنولوژی به عنوان عامل خلق ثروت است.منابعاستفاده موثر از منابع تکنولوژیک،ویژگی مهم مدیریت بر سازمان های تکنولوژیکی-اقتصادی است. در زندگی مبتنی بر تکنولوژی،استفاده کارآمد و منطقی از ابزارها،تجهیزات،وسایل،مواد،نرم افزار،نیوی کار ماهر،اطلاعات،دارایی های معنوی و منابع مالی موجود،نقش مهمی در کسب توان مناسب رقابتی ایفا می کند.

اسلاید 32: روش های ارزیابی عملکردباید میزان تأثیر گذاری ویژگی های تکنولوژی جدید بر روش های ارزیابی عملکرد مشخص شود.سنجش منافع فعالیت های تحقیق و توسعهباید برای شناسایی منافع بالقوه و معیار های اندازه گیری مناسب از روشی منطقی و سیستماتیک استفاده کرد.ابزارهای جدید برای بهینه کردن تصمیم گیریدر این زمینه،توجه به موارد زیر الزامی است:بهبود روش های پیش بینی تکنولوژی و روش های یکپارچه سازی تکنولوژی با استفاده از فرایند برنامه ریزی و تصمیم گیری.استفاده از معیارهایی جدید و کامل تر برای بهینه سازی عملکرد شرکت های دارای تکنولوژی پیشرفته.تعیین ترکیب بهینه ای از تکنولوژی پیشرفته در مقابل محصولات سنتی.

اسلاید 33: همکاری مشترک،جایگزین رقابتلازم است موارد زیر را مورد توجه قرار دهیم و بدانیم که:آیا همکاری های مشترک در پروژه های خاص جایگزین مناسبی برای انجام تحقیق و توسعه است؟اگر چنین است،چگونه می توان ساختار مناسبی برای همکاری های ایجاد کرد تا مذاکره در مورد محصولات و تکنولوژی جدید تسهیل شود؟اقدامات دولتی تا جه اندازه در ارایه تکنولوژی های جدید و کمک به شرکت های صنعتی بزرگ برای ورود به همکاری های خارجی موثر است؟آیا همکاری مشترک و تقسیم نوآوری میان شرکت بزرگ و یک شرکت کوچک باعث رشد توانایی های هر در دو و بر طرف کردن نقاط ضعف آنها می شود؟چه زمانی می توان نتایج تحقیقات و تکنولوژی های عمومی را میان هم پیمانان تقسیم کرد؟قوانین پاتنت(ثبت اختراعات) چقدر به انجام این همکاری ها کمک یا از آنها مانعت می کند؟محیط کسب و کاردر بحث مدیریت تکنولوژی،عمده توجهات معطوف به عوامل تکنولوژیکی ، فعالیت ها و برنامه هاست.عرضه نوآوری تکنولوژی به بازار تأثیرات متفاوتی بر خامعه،اقتصاد و محیط طبیعی در جای می گذارد.معیار نهایی موفقیت یا بقای هر سازمان به چگونگی حضور محصولات و خدمات آن در بازار بستگی دارد.یکی دیگر از عوامل مهم محیطی که براستراتژی کسب و کار تأثیر می گذارد،رقابت در بازار است.

اسلاید 34: یکپارچه سازی برنامه های استراتژیک و تکنولوژیبرنامه ریزی تکنولوژی،تصمیمات موثر برانتخاب پروژه های تحقیق و توسعه،تخصیص منابع و زمان بندی انجام موفقیت آمیز آنها را شامل می شود.تآثیر شخص ثالث بر تغییرات تکنولوژی:تآثیر ملاحظات نظارتی شخص ثالث(از قبیل تصمیمات قضایی،اقدامات قانون گذاری و نظارتی،تصمیمات مرتبط به ریسک بیمه و تضمین آن)بر تصمیم گیری های مرتبط با پیگیری و پیاده سازی تکنولوژی های خاص چیست؟افزایش تآثیر گذاری مصرف کننده بر انتخاب و بکارگیری تکنولوژی:باید شناخت بیشتری از سازوکار بازخورد میان مصرف کننده و تولیدکننده تکنولوژی بدست آید و راهی بهتر برای تقویت نقش مصرف کننده در انتخاب و بکارگیری تکنولوژی اندیشیده شود.کاهش مقاومت اجتماعی در برابر عرضه و استفاده از تکنولوژی در محیط کار:با توجه ته مقاومت موجود در برابر تغییر که بر قوانین کار و ساختار سازمان تآثیر می گذارد،ممکن است ارائه سیستم های تکنولوژیکی جدید در محیط کار،نوعی هراس و مخالفت راموجب شود.توزیع منافع حاصل از تکنولوژی های جدید برای کسب موافقت:اگرمنافع تکنولوژی های جدید،تقسیم شده یا به صورت منطقی تشریح شوند،پذیرش آنها آسان تر خواهد شد.سایرموضوعات مورد توجه بنگاه ها:سایر موضوعات جالب توجه،جهت راهنمایی مدیران برای تعامل با تکنولوژی عبارتند از:موانع و فواید بالقوه همکاری های درون سازمانیاستراتژی های مناسب و توجه به عامل زمان برای گذر از همکاری به سمت رقابت،در پیمان های تکنولوژیکی درون سازمانیاثر تکنولوژی در کیفیت زندگی،سلامتی و امنیت.

اسلاید 35: ساختار و مدیریت سازمان هاتغییرات سریع تکنولوژی که با رقابت شدید جهانی همراه شده،مشکلات عدیده ای را در ساختار و مدیریت سازمان ها موجب گردیده است.در صنایعی همچون صنایع تولیدی،استفاده از پرسنلی با مهارت بالا،الزامی است.تفیض اختیار به کارکنان،بهره وری را افزایش و زمان پاسخ گویی به نیازهای مشتریان و بازار را کاهش می دهد.این عوامل،نیاز به ساختارهای سلسله مراتبی را کاهش می دهند و ساختارهای مسلح یا تحت را می طلبند.در سازمان هایی با شرایط تکنولوژیکی متغیر و پویا،انتصاب مرزبانان تکنولوژی،تشویق کارآفرینی داخلی و افزایش همکاری های مشترک در تحقیق و توسعه و تولید،همگی پیامدهای عمده ای بر ساختار سازمانی دارند که باید به صورت منطقی بیان شوند و مجددا باید تآثیر تغییرات سازمان بر خلاقیت تکنولوژیک و پویایی داخلی سازمان،مورد بررسی قرار گیرد.عناوین زیر،مهم ترین مسایل مرتبط با ساختار سازمانی را تشکیل می دهد:عوامل تجدید ساختار فعالیت های تکنولوژیک در شرکت ها:پویایی تکنولوژی،بررسی سایر ساختارهای سازمانی را به طور جدی طلب می کند.باید بین ساختارهای مشوق پیشرفت های تکنولوژی و آنهایی که با الگوها و فعالیت هی تولیدی موجود سازگارند،نوعی موازنه و معاوضه صورت گیرد.ارزیابی اثرات تغییر ساختار بر فعالیت های فنی:تغییر ساختار هر شرکت می تواند فعالیت های فنی و تعامل این فعالیت ها با تولید و بازاریابی را مستقیما تحت تآثیر قرار دهد.تآثیر ساختارهای سازمانی مختلف بر کارایی دوره توسعه محصول:از موضوعاتی که در این رابطه باید مورد توجه قرار گیرند می توان به موارد زیر اشاره کرد:شناسایی روابط و ارتباطات مفیدتعیین اینکه کدامیک از روابط و ارتباطات،مشکلات و موانع بیشتری در راه نوآوری ایجاد می کنند.توجه به اختلاف آرایش تکنولوژی ها یا صنایع.

اسلاید 36: عوامل تسهیل کننده و بازدارنده نوآوری و انتقال تکنولوژی در سازمان:در ارتباط با این موضوع،به دو نکته باید اشاره شود. نکته اول،آن دسته از پیکربندی هاو انگیزه های سازمانی است که انتقال تکنولوژی در داخل سازمان را تسهیل میکند.نکته دوم،علم به آن دسته از عواملی است که از عملکرد مرزبانان تکنولوژی،کارآفرینان داخلی و دیگر افراد نوآور سازمان حمایت کرده و آنها را تشویق می کند و همچنین علم به عواملی که برای این افراد ممانعت ایجاد می کند.مستند سازی فرایندهای تصمیم گیری در تغییرات سازمانی:حفظ اطلاعات فرایند تصمیم گیری، به خودی خود کار مفیدی است. این کار می تواند به هدایت فعالیت های آینده کمک کند.

اسلاید 37: برنامه ریزی و مدیریت پروژهپروژه های پیچیده تحقیق و توسعه،مستلزم تآمین منابعی قابل توجه و نیز هماهنگ کردن فعالیت آزمایشگاه های مختلف(و بعضا در کشورهای مختلف) است. مدیریت بر این گونه پروژه ها،وظیفه دشواری است که مهارت های فوق العاده ای نیاز دارد.انتخاب و تلفیق بهینه پروژه ها:معمولا سازمان ها،تعداد زیادی از پروژه های بزرگ و در حال اجرا را برنامه ریزی می کنند.نه تنها باید فواید و دستاوردهای بالقوه این پروژه ها برای سازمان به طور مداوم کنترل و ارزیابی گردند،بلکه باید مطلوبیت آنها دوباره سنجیده شود.

اسلاید 38: شکل گیری ایده های نو در سازمان:ازبالا به پایین یا از پایین به بالا؟در سازمان هایی با استراتژی های بلند مدت کسب و کار،انتظار می رود که تصمیمات استراتژیک و برنامه های عملیاتی در قالب برنامه ها و پروژه های خاص در آیند.بنابراین لازم است تا به موارد زیر یوجه شود:ایجاد توازن میان این دیدگاه های متباینفهم سازوکار این توازنشناسایی و ارزیابی الگوهای موجود و تعیین اثر آنها بر عملکرد سازمان.مشکلات انسانی در مدیریت پروژه:هرچند در برنامه ریزی و کنترل،پیشرفت های خوبی مشاهده می شود،ولی برای کمک به مدیران پروژه در انتخاب پرسنلو مواجهه با مشکلات ناشی از تخصص هاو فرهنگ های مختلف در بین کارکنان،باید تلاش بیشتری صورت گیرد.ارزیابی پروژه ها پس از انجام آنها: تحلیل و کالبد شکافی پروژها،بعد از اتمام آنها از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

اسلاید 39: مدیریت منابع انسانیپیشرفت های اخیردر تکنولوژی ارتباطات،سیستم های حمل و نقل،سیستم های اطلاعاتی و دستاوردهای جدید در سیستم های یکپارچه کامپیوتری و اتوماسیون اداری،تغییر در ویژگی هاو رفتار موسسات تولیدی و خدماتی پیشرفته امروزی را در پی داشته باشد.در سازمان هایی که از نظر تکنولوژیکی پویایی دارند، به متخصصینی کاملا آموزش دیده نیاز است تا آخرین پیشرفت های تکنولوژی و آنهایی که می توانند در آینده نزدیک مطرح شوند راارزیابی کنند.بزرگ ترین چالش سازمان ها،کنترل و بهره گیری کامل از توانمندی های کارکنانشان است.اثرات تغییرات تکنولوژی بر مهات های مورد نیاز نیروی کار:ظهور تکنولوژِی های جدید و پیشرفته در محل کار، مهارت های متفاوتی را می طلبد.نوع و میزان این تغییرات به صنعتی که در آن فعالیت می کند،بستگی دارد.تطبیق و آموزش نیروی کار ماهر جهت کار با تکنولوژی جدید:بعد از تصمیم گیری در مورد استفاده از تکنولوژی جدیدو قبل از عملی شدن این تصمیم،مدیریت باید مهات های لازم جهت بکارگیری موثرو کارآمد این تکنولوژی ها را مشخص کرده و برنامه های عملیاتی را به نحوی تدوین کند تا این مرحله گذار را با حداقل مشکلات و حداقل اثرات منفی بر نیروی کار موجود،پشت سر بگذارد.منسوخ شدن دانش و مهارت پرسنل تخصصی و نیاز مستمر به افزایش تخصص و مهارت های آنها:رشد دانش و روند رو به گسترش تحولات تکنولوژی به نوبه خود باعث منسوخ شدن و عدم کارایی آموزش هایی می شود که نیروهای تخصصی در طول دوره آموزش رسمی یا در طی تجارب گذشته بدست آورده اند.

اسلاید 40: نقش مرزبانان تکنولوژی و کارآفرینان داخلی: با توجه به تغییرات سریع تکنولوژی،سازمان ها باید به دنبال روش هایی جهت شناسایی،پذیزش،انتخاب و استفاده از تکنولوژی های مناسب باشند.نقش مرزبانان تکنولوژی و کارآفرینان داخلی سازمان در شناسایی،پیاده سازی و بهره برداری موفق از تکنولوژی های جدید،نقشی کاملا محوری است و اهمیت این نقش باید کاملا درک شود.پیامدهای اجتماعی تغییرات تکنولوژی:تکنولوژی،مهم ترین عامل تغییرتجارب انسانی است.تآثیر تکنولوژی بر زندگی روزمره،ساختارهای اقتصادی-اجتماعی،سیستم سیاسی و اشتغال،ضرورت درک کامل ابعاد مختلف آن و تهیه مدل هایی پیش بینانه و قابل اطمینان را بیش از پیش نمایان می سازد.

اسلاید 41: رهنمود های مدیریت تکنولوژی در مدیریت بنگاهبتز و همکارانش رهنمود هایی برای مدیریت بر بنگاه های جدید پیشنهاد می کنند،که عبارتند از:خلق ارزشکیفیتتوان عکس العملچابکینوآورییکپارچه سازیتشکیل تیمعدالت سازمانی

اسلاید 42: تکنولوژیدر قرن جدید،تغییرات سزیع تکنولوژی،تشدید خواهد شد و تغییرات زیر به وقوع خواهد پیوست:پیچیدگی تکنولوژیکی افزایش خواهد یافت.این امر،دانش و مهارت بیشترنیروی اتسانی(جهت مواجهه با این پیچیدگی)و توسعه هرچه بیشتر منابع انسانی رامی طلبد.ترکیب تکنولوژی ها،بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات در حال گسترش است و این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت.تکنولوژی های نوظهور(مشخصا بیولوژی مولکولی و تکنولوژی اطلاعات کامپیوتری)صنعت و مسیر زندگی انسان را شدیدا تحت تآثیر قرار خواهد داد.پیش از این همواره دوره عمر تکنولوژی از دوره عمر کسب و کار بیشتر بوده است.امروزه،دوره عمر تکنولوژی در صنایعی با تکنولوژی پیشرفته،بسیار کمتر شده است.

اسلاید 43: تغییر در محیط کسب و کارمحیط کسب و کارقرن بیست و یکم،بسیار پیچیده تر از امروز خواهد بود و احتمالا شاهد بروز ویژگی های زیر در کسب و کار خواهیم بود:گروه های ذینفع جدیدی مطرح می شوند که مدیریت با آنها تعامل داشته باشد.همکاری های جهانی افزایش می یابد. از این رو،مدیریت باید شناخت بیشتری از کسب و کار جهانی ،داشته باشد.حفظ حقوق مالکیت معنوی در بازار جهانی،یکی از چالش های اصلی مدیران سازمان ها خواهد بود.گروه های مختلفی در نوآوری درگیر خواهند شد و باید چندین منبع مالی به صورت همزمان برنامه ریزی و سازمان دهی شوند.تکنولوژی درتمامی زوایای کسب و کار رسوخ خواهد کرد.رشد کارآفرینی و رشد بنگاه های کوچک و متوسط، از مشخصه های قرن جدید خواهد بود.

اسلاید 44: ارتباطات،یکپارچه سازی و همکاریسازمان ها برای بهبود ارتباطات و یکپارچه سازس،تلاش کرده و بیش از پیش به سمت گسترش همکاری ها حرکت خواهند کرد. تغییرات زیر ناگزیر خواهد بود:فرهنگ سازمان ها،تغییر خواهدکرد.سازمان هایی که تا کنون این کار را انجام نداده اند،به سمت اتخاذ فرهنگ تکنولوژی حرکت خواهند کرد.ارتباط و مشارکت بیشتر با مشتریان و توزیع کنندگان،الزامی خواهد بود.همکاری میان شرکت ها افزایش می یابد.اقدامات مشترک بخش تجاری ودولت افزایش می یابد.

اسلاید 45: مسیر استراتژیک صنعتبه احتمال زیاد،شرکت ها به اهمیت نقش برنامه ریزی استراتژیک در کسب مزیت تکنولوژی،هرچه بیشتر پی خواهد برد.باید در فرایند برنامه ریزی استراتژیک، سرمایه های معنوی و فکری و دانش نهفته نیز به رسمیت شناخته شود. به پیش بینی های زیر در این رابطه توجه کنید:شرکت ها به تفکرات استراتژیک پیچیده تر احتیاج خواهند داشت.ارتباط استراتژی های کسب و کارو تکنولوژی،اهمیت بیشتری خواهد یافت.الگوهای قدیمی مدیریت در حال از بین رفتن است.صنعت از نوآوری تکنولوژی بهره مند خواهد شد.

اسلاید 46: تغییر در ساختار سازمانیساختار سازمان ها تغییر خواهد کرد.در این رابطه می توان به موارد زیر اشاره کرد:با افول سازمان های دائمی،تعداد سازمان های موقت افزایش خواهد یافت.شرکت های مجازی،با هدف کسب مزیت از پیشرفت تکنولوژی های حمل و نقل،لجستیک و فرصت های جهانی شدن و برای ارضای نیازهای مشتری،گسترش خواهند یافت.ساختارهای عمودی و سلسله مراتبی به ساختارهای افقی و ماتریسی تبدیل می شوند.یکپارچگی درون سازمانی،بیشتر خواهد شد.استفاده از تکنولوژی اینترانت به سازمان ها کمک می کند تا یکپارچه سازی را بهتر انجام دهند.افزایش دانش،باعث بروز نوآوری درمحصولات،تولید،توزیع و بازاریابی و تدوین استراتژی جدیدیبرای زنجیره عرضه می شود.سازمان هایی شکل می گیرند که کسب و کارشان بر تولید و انتشار دانش متمرکز خواهد بود.فرهنگ های ملی،حضور سازمان هایی را دیکته می کنند که از الگوی فرهنگی خاصی پیروی کنند و طراحی و فعالیت آنها نیز در جهت پاسخگویی به نیازهای خاص فرهنگی باشد.

اسلاید 47: ساختار بخش مالیبخش های مالی در ارتباط باسرمیه گذاری های تکنولوژیفبا موضوعات مختلفی مواجهند.در این ارتباط می توان به تکات زیر اشاره کرد:تکنولوژی های جدیدو نوظهور به منابع مالی نیاز دارند.سرمیه گذاران پروژه های تحقیقاتی به روش های بهتری نیاز دارند.گروه های متعددی در پروژه های نوآور در گیر خواهند شد.تعیین ارزش سرمایه های فکری و معنوی و ارز ش گذاری قابلیت خلق ثروت کارگران متبحر در تکنولوژی پیشرفته و شرکت های نوظهور صنعت اطلاعاتی،برای تحلیل گران مالی و اقتصاددانان،مشکلاتی جدی بوجود می آورد.به همین جهت به روش های جدیدی برای پیش بینی و ارزیابی اقتصادی نیاز است.در حال حاضر،اختصاص اعتبار پروژه های ملی و تدوین سیاست های دولتی،عمدتا،نژادپرستانه و کوته نظرانه است.

اسلاید 48: آموزش و کارآموزیدر این راستا توجه به نکات زیر ارزشمند است:به نظر می رسد که سیستم آموزشی موجود،عامل بازدارنده ای در مسیر پیشرفت تکنولوژی و رشد اقتصادی است.سبک و سیاق آموزش های رسمی،باید تغییر کند.نحوه ارائه آموزش ها باید تغییر کند.رشته های جدیدی بایدایجاد شود.افرادی خواهند آمد که به دنبال آموزش و کسب دانش در چندین رشته هستند،به نحوی که دیگر هیچ مدیری نباشد که تنها در یک رشته آموزش دیده باشد.آموزشعالی دانشگاهی،در پاسخگویی به چالش های قرن 21 از صنعت عقب افتاده است.

اسلاید 49: فصل چهارمدوره عمر تکنولوژی

اسلاید 50: نمودارs پیشرفت تکنولوژیبهبود عملکرد تکنولوژی از نموداری به شکلs تبعیت می کند.هنگامی که شاخص عملکرد تکنولوژی(محورy) با توجه به محور زمان(محورx)ترسیم سود،شکلی شبیه sحاصل می شود که به آن نمودارsمی گویند.تکنولوژی در طی فرایند 3مرحله ای دوره عمر تکنولوژی متحول می شود:دوره اختراع جدید،که مرحله طفولیت نیز نامیده می شوددوره بهبود تکنولوژی که به مرحله رشد معروف است.دوره بلوغ تکنولوژی،هنگامی که تکنولوژی جدید یا بهتری ظهور می کند،تکنولوژی موجود با خطر جایگزینی یا منسوخ شدن مواجه می شود. نمودارs-شکل پیشرفت تکنولوژیشاخص عملکرد تکنولوژیدوره اختراعات جدیدطفولیتمحدودیت فیزیکیرشددوره بهبود تکنولوژیدوره تکنولوژی بالغبلوغزوالزمان

اسلاید 51: دوره عمر تکنولوژی و رشد بازارهنگامی که تکنولوژی وارد بازار می شود،ایجاد درآمد می کند.تکنولوژی در مرحله توسعه از نظر درآمدزایی،هیچگونه ارزشی ندارد. همچنانکه تکنولوژی،توسعه مییابد،ورود به بازار و در نتیجه رشد اتفاق می افتد،که به آن حجم بازار گفته می شود.محورxبیانگر زمان و محورyبیانگر حجم مورد انتظار در شش مرحله تکنولوژی است:مرحله توسعه تکنولوژیمرحله ابتدای کاربردمرحله رشدمرحله بلوغمرحله جایگزینی تکنولوژیمرحله زوال تکنولوژی

اسلاید 52: رشد بازار در مراحل مختلف دوره عمر تکنولوژیABCDEFحجم بازارزمانAتوسعه تکنولوژیBشروع کاربردCرشد میزان کاربردDتکنولوژی بالغEجایگزینی تکنولوژیFمنسوخ شدن تکنولوژی

اسلاید 53: کشش بازارتوسعه تکنولوژی،توسط کشش بازار تحریک و تقویت می شود. در اکثر اوقات،کشش بازار توسط مشتریان اعمال می شود.مشتریان ممکن است از وجود یا ساخت تکنولوژی جدید آگاهی داشته یا نداشته باشندو اگر هم اطلاعاتی داشته باشند،ممکن است که تکنولوژی را به درستی نشناخته باشند.هنگامی که تقاضای تجمعی زیادی برای یافتن راه حل مشکل خاصی وجود داشته باشد؛کشش بازار می تواند به پیشرفت های چشمگیری ختم شود.

اسلاید 54: تکنولوژی های دارای چند نسلنظیر تمام سیستم ها،تکنولوژی نیز دارای ساختاری سلسله مراتبی است.تکنولوژی می تواند از مجموع چندین تکنولوؤی تشکیل شده یا حاصل چندین نسل نوآوری باشد.تکنولوژی و تعامل با بازارمیان نوآوری تکنولوژی و بازار،نوعی سازوکار ارتباطی بسیار قوی حاکم است.فشار علم-تکنولوژیبیشترتحولات تکنولوژی در سالهای اخیر،بر اساس اکتشافات علمی قبل از آن،پایه ریزی شده است.علم،زیربنای توسعه تکنولوژی را فراهم آورده و توسعه تکنولوژی به نوبه خود بازارهای جدیدی را خلق می کند.می توان گفت که علم،زمینه فشار بر تکنولوژی را فراهم می کند.نوآوری های حاصل از تکنولوژی،زمینه ساز تحولاتی اساسی در صنعت شده و بازارها را تغییر داده است.

اسلاید 55: کشش بازارتوسعه تکنولوژی،توسط کشش بازار تحریک و تقویت می شود. در اکثر اوقات،کشش بازار توسط مشتریان اعمال می شود.مشتریان ممکن است از وجود یا ساخت تکنولوژی جدید آگاهی داشته یا نداشته باشندو اگر هم اطلاعاتی داشته باشند،ممکن است که تکنولوژی را به درستی نشناخته باشند.هنگامی که تقاضای تجمعی زیادی برای یافتن راه حل مشکل خاصی وجود داشته باشد؛کشش بازار می تواند به پیشرفت های چشمگیری ختم شود.

اسلاید 56: دوره عمر محصولدوره عمر محصول،نمایانگر دوره عمر تکنولوژی و نمودار رشد بازار آن است.A =نمونه اولیه،B =آغاز تولید محصول،C=رشد محصول،D=مرحله بلوغ،E=جایگزینی محصولات،F=منسوخ شدن محصولدوره عمر محصول-بازارABCDEFحجم بازارزمان

اسلاید 57: هنگامی که پیشرفت های علمی و مهندسی به عرضه تکنولوژی جدید منجر می شود،سیستم های موجود با اغتشاش مواجه می شوند.محصولات جدیدی در مرحله رشد اولیه تکنولوژی وارد شده و نوآوری های فراوانی در محصولات رخ می دهند.نوآوری فرایند،باعث طولانی شدن دوره عمر محصول شده وتازمانی که یک تکنولوژی جدیدتر،سیستم را با گسستگی مواجه نکرده و دوره عمر جدیدی،بوجود نیاورده ،به حفظ توان رقابتی کمک می کند.رابطه پیشرفت تکنولوژی با نوآوری محصول و فرایندتکنولوژی فرسودهزمانطرح برترناپیوستگینرخ نوآورینوآوری محصولنوآوری فراینددوره عمرتکنولوژی

اسلاید 58: رفابت در مراحل مختلف دوره عمر تکنولوژیشرکت ها جهت افزایش ارزش محصولات و خدماتی که به مشتریان ارائه می دهند،به نوآوری هایشان تکیه کرده و تکنولوژی ارائه شده،هنوز توان تغییر اصول رقابت را از خود نشان نداده است.در اولین فازاز مرحله رشد،تکنولوژی عرضه شده به زشد بازار محصولات کمک می کند.زمانی که نوآوری،توانایی خود را در بازار اثبات کرد،صاحب تکنولوژی می تواند آن را به ثبت رسانده یا استاندارد صنعت را تعریف کند.هنگامی که تکنولوژی به مرحله بلوغ می رسد و نرخ نوآوری کاهش می یابد،تبدیل به متاعی می شود که در دسترس تمامی رقبا قرار دارد.

اسلاید 59: رقابت با نوآوری فرایند محصولهنگامی که محصول یا فرایند جدیدی به بازار عرضه می شود،مقداری انرژی در عرصه نوآوری آزاد می کند که همین انرژی باعث تغییر محصولات و فرایند ها می شود.در طی زمان،نرخ نوآوری محصولات و فرایند های جدید افزایش یافته و به سطحی ثابت می رسد و سپس کاهش می یابد.

اسلاید 60: رقابت در تکنولوژی بالغهمچنانکه تکنولوژی به مرحله بلوغ می رسد،در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:نقطه تمرکز رقابت،از نوآوری به سوی قیمت و کیفیت تغییر می کند.نوآوری های فرایندی بتدریج پر رنگ شده و در کسب مزیت رقابتی اهمیت بیشتری می یابد.شرکت ها از طریق ارائه تولیدات خود در بازار های مجزا و تفکیک شده، رقابت می کنند.شرکت ها جهت کاهش قیمت،بر صرفه جویی ناشی از مقیاس تأکید می ورزند.در درون شرکت ها،تخصصی کردن کارها و کارایی تولید،اهمیت بیشتری می یابد.فقط شرکت هایی باقی می مانند که بر بازار تسلط داشته باشند.سازمان های بزرگی که دارای تکنولوژی های بالغ هستند،اغلب غیر منعطف،بروکرات و دارای سطوح متعدد خواهند بود.شرکت هایی با تکنولوژی بالغ،در معرض رقابت شدید شرکت هایی قرار می گیرند که هزینه های تولید کمتر،نیروی کار اندک یا هزینه های سربار کمتری دارند.تکنولوژی های بالغ،همواره در معرض تهدید جایگزینی توسط تکنولوژی های جدیدتر قرار دارند.

اسلاید 61: انتشار تکنولوژیانتشار،فرایندی است که نوآوری بواسطه آن و در طی زمان،از طریق کانال هایی مشخص به اعضای یک سیستم اجتماعی منتقل می شود. میزان بکارگیری هر نوآوری توسط اعضای یک سیستم اجتماعی،به عوامل زیر بستگی دارد:در نظر مردم،مزایای این نوآوری چقدر بهتر از عملکرد فعلی است؟سازگاری نوآوری با نیازها و ارزش های کاربرانپیچیدگی و دشواری کاربرد نوآوریقبل از اینکه کاربران کاملا نسبت به استفاده از نوآوری تعهد یابند،چقدر می توان آن را به صورت آزمایشی عرضه کرد؟میزان رویت نوآوری و اثرات آن از سوی استفاده کنندگان بالقوه

اسلاید 62: ارتباط میان انتشار تکنولوژی و کانال های ارتباطیماهاجان و همکارانش چنین عنوان کردند که استفاده کنندگان تکنولوژی،تحت تاثیر دو نوع کانال ارتباطی قرار می گیرند.ارتباط کلامی افراد و رسانه های جمعی. تاثیرگذاری رسانه های جمعی در مراحل اولیه انتشار به بیشترین مقدار خود می رسد و این تاثیرگذاری در طی فرایند انتشار نیز ادامه می یابد.در مقابل،تعداداستفاده کنندگانی که نوآوری جدید را از طریق ارتباطات فردی بکارگرفته اند در طی مراحل اولیه انتشار افزایش یافته و در مرحله دوم آن کاهش می یابد.عقب ماندگاندنباله روان پیشروانمدت زمان تصمیم گیری برای بکارگیرینوآوری

اسلاید 63: فصل پنجمفرایند نوآوری تکنولوژی

اسلاید 64: فرایند نوآوری تکنولوژی،مجموعه پیچیده ای ازفعالیت هاست که ایده و دانش را به واقعیت فیزیکی و کاربردهای عملی تبدیل می کند.این فرایند،دانش را به محصولاتی مناسب و دارای اثرات اجتماعی-اقتصادی،تبدیل می کند.مراحل نوآوری تکنولوژی عبارتند از:تحقیقات پایهتحقیقات کاربردیتوسعه تکنولوژیپیاده سازی تکنولوژیتولیدبازاریابیانتشارارتقاء تکنولوژی

اسلاید 65: تشخیص نیازروش های مختلف ارضای نیازتحلیل راه حلهای مختلفانتخاب بهترین راه حلوبهترین معیار جهت انتخابپیشنهاد برای پیاده سازیضایعاتتوجه به مسایلزیست محیطی تعریف مفهومی محصولاتتعیین اهداف و اولویت های فنیتعیین سطح عملکرد مطلوبتحلیل بازارتعریف بازارتحلیل نیازهای فعلی و آتیشناسایی مشتریانشناسایی رقباشناسایفرصتتحلیل فنیمنابع مورد نیازمنابع موجودچارچوبزمانی توسعهبرنامه تجاریSwotتحلیل اقتصادیسرمایهدورنمای استراتژیتست بازارتعیین استراتژی برای ارایه محصول به بازارنوآوری بازاریابیزمان بندیاندازه گیری عکی العمل هاتصویب توسطمدیریت عالیتوسعهنمونه اولیهآزمایشنیازهای ابتداییخلق ایدهتعریف مفاهیمتولید انبوه و تجاری سازیتولیدتجهیز کارخانه کنترل عملیاتسازمان تامین کننده لجستیکفرایند نوآوری تکنولوژی

اسلاید 66: معادله زنجیره ای نوآوری،اهمیت کارافرینی در رساندن ایده ها به بازار را به خوبی نشان می دهد.معادله زنجیره ای نوآوری نقش اصلی مدیریت درزنجیره نوآوری،حفظ ثبات و کنترل در هریک از مراحل فرایند نوآوری است.ساختارهای رسمی مدیریتی،نوآوری تدریجی و نوآوری فرایندی را بیش از نوآوری بنیادی می طلبد. فرهنگ کارآفرینی با فرهنگ مدیریت رسمی تفاوت داشته و می تواند در شرکتی که بدنبال نوآوری است،ایجاد تعارض کرده و نوآوری را با مانع مواجه می کند.اختراع علمیتوسعهمهندسیکارافرینیمدیریتنیازهایاجتماعی شناسایی شدهمحیط حمایت کننده=نوآوری موفقازنظر تجاری+++++

اسلاید 67: میلز،تعریف بسیار جالب و در عین حال ساده ای برای اجزاء و عناصر فرایند نوآوری تکنولوژی ارائه کرده و موارد زیر را حداقل تعاریف لازم می داند:علم:چگونگی امورتکنولوژی:نحوه انجام کارهامدیریت:نحوه انجام کار توسط دیگرانمدیریت: تکنولوژی:انجام کارهاکارآفرینی:انجام کارهاجهت کسب درآمدنوآوری:کارآفرینی در انجام کارها

اسلاید 68: سه تحول مهم در فرایند نوآوریعبور از مرزها(ملی و محلی)پیدایش تکنولوژی های پیچیدهتوزیع دانش و اطلاعاتعبور از مرز(ملی و صنعت)اولین تحول،با عنوان عبور از مرز ارائه می شود. منظور از آن وسعت و اهمیت رویکردهای مشترک به تحقیقات علمی و تکنولوژی است.در سالهای اخیر،شاهد افزایش قابل توجه همکاری های تحقیقاتی بوده ایم که از مرزهای بین المللی فراتر رفته است.تعبیر دیگر،نیز اخیرا شایع شده است.همکاری های مشترکی که مرزهای صنعتی را در می نوردند،دیدگاهی استراتژیک و نسبتا جدید به سرمایه گذاری تحقیقاتی در دانشگاه های معاصر است و به نظر می رسد که روند افزایش این همکاری ها،با شتاب کمی همراه باشد.

اسلاید 69: ظهورتکنولوژی های پیچیدهموضوع ظهور تکنولوژی های پیچیده،دومین تحول اساسی است.تغییر ماهیتمحصولات و فرایندهای مورد نیاز جهانی امروزی،مهرتأییدی بر این تحول است.ایکروفت و کش معتقدند که در آینده،موفقیت و برتری اقتصادی از آن کسانیست که در نوآوری تکنولوژی های پیچیده موفق باشند. یعنی آینده متعلق به کسانی است که بتوانند پیچیدگی ها را بشناسند،کسانی که بتوانند دانش های مختلف موجود در سازمان را در جهت خلق قابلیت هایی که قبلا وجود نداشته،یکپارچه کنند.

اسلاید 70: عصر دانش و آگاهی فراگیرسومین تحول که در انجا بررسی می شود،اثر تکنولوژی پیشرفته اطلاعاتی بر جامعه است.حقیقتا اینترنت یک تحول شگرف و مهم است.اما انقلاب بعدی، اینترنت را به یک اینترنت هوشمندتبدیل می کند.ما در حال حرکت از دهه اینترنت به سمت دهه فراگیری اطلاعات هستیم.در بنیاد ملی علوم،ما چارچوب و الگویی طراحی کرده ایم که آن را دانش و آگاهی فراگیر(یا بطور خلاصهkhowwledge and distributed intelligence) نام نهاده ایم.سرمایه گذاری های پروژه KDLدر سه حوزه اساسی متمرکز شده است:شبکه های دانشسیستم های یادگیری و سیستم های هوشمندچالش های جدید در محاسباتدر کنار سه رویکرد فوق،نسل بعدی اینترنت را هم باید مورد توجه قرار داد.

اسلاید 71: تبدیل خلاقانهژوزف شومپیتر هشدار می دهد که هر چیزی که نتواند خود را دائما از حالتی به حالت دیگر تغییر دهد،نهایتا در اثر رقابت بازار،از بین خواهد رفت.امروزه،مدل جدیدی برای سازمان موفق،مطرح شده است.رابرت کیدل این مدل را سازمان مبتنی بر همکاری نام نهاده است.هدف نهایی آن،تقویت عملکرد گروهی،تشویق به کارهای تیمی و انعطاف پذیری و ایجاد آهنگسریع در فعالیت ها است.

اسلاید 72: کارآفرینیجرقه پیشرفت تکنولوژی،اغلب توسط کارآفرینان و روحیه کارآفرینی زده می شود.کارآفرینان،گروه خاصی از مردم اند که می توانند ایده هایشان را به دیگران بفروشند.آنها از ویژگی های خاصی از جملهبصیرت،جسارت،ابتکار،تعهد،پشتکار،تفکر مستقل،انگیزه موفقیت و آرمان گرایی برخوردارند. بیشتر کارآفرینان،علاقه خاصی به یک تکنولوژی خاص داشته و از مهارت های انگیزشی بالا و شخصیتی حکمران،برخوردارند.کارآفرینان موفقی که از روحیه بازاری نیز برخوردارند، از قدرتی ماندگار برخوردارند.کارآفرینان در تغییر و پیشبرد تکنولوژی و زمینه سازی رشد اقتصادی و ایجاد شغل، نقش کلیدی دارند.اما کارآفرینی تنها به افراد یا سازمان های کوچک محدود نمی شود. شرکت های بزرگ، برای تضمین بقا و رشد درازمدت خود،باید سازو کارکارآفرینی را در داخل خود فعال کنند.

اسلاید 73: مدیریت کارآفرینانه در مقابل مدیریت دستوریمدیریت بر سازمان ها می تواند هم به صورت ساختار یافته و نظام مند و از راهکارهای خشک و استاندارد شده و هم از راهکارهای کارآفرینانه و انعطاف پذیر و غیررسمیصورت گیرد.در مدیریت تکنولوژی ،سبک مدیریت بر سازمان،نیاز به تعدیل دارد. در مرحله اول توسعه تکنولوژی، به سبک مدیریت کارآفرینانه نیاز است.روح کارآفرینی،در سیستم، اغتشاش ایجاد کرده و به سازمان کمک می کند تا دوره های جدید تکنولوژی شکل گیرند یا دوره های فعلی با گسستگی مواجه شوند. اما هنگامی که دوره عمر تکنولوژی در مرحله رشد یا بلوغ قرار می گیرد، به مدیریت حرفه ای یا دستوری نیاز است تا بتوان کارها را تحت کنترل گرفت.معمولا مدیران رسمی و حرفه ای، به هدایت و راهبری روزمره سازمان ها می پردازند و از طریق روش های کنترل شده و منظم، این روند را حفظ می کنند. مدیریت دستوری از ریسک دوری می جوید.

اسلاید 74: دوره تجدید الگوی مدیریتزمانی فرامی رسد که سبک مدیریت کارآفرینی باید جای خود رابه مدیریت دستوری بدهد. هنگامی که زمان مدیریت دستوری فرا می رسد، کارآفرینان را تحت فشار به حاشیه رانده یا خلاقیت آنها را محدود می کند.سازمان های موفق باید بتوانند اجزاء و عناصر هر دو سبک مدیریتی رادر خود پذیرا بوده وبه گونه ای سازمان دهی شوند که نوآوری کرده، به تغییرات پاسخ داده و رشدی پایدار داشته باشند و در خط مقدم تغییرات تکنولوژی باقی بمانند.

اسلاید 75: کارآفرینیمدیریت دستوریدوره رشددرازمد تدوره افول دیدگاهدوره تجدید الگوی مدیریت

اسلاید 76: عوامل موثر بر نوآوری تکنولوژیعلمسطح بلوغ علوم وابستهنوع تکنولوژی و جایگاه آن در دوره عمر تکنولوژیسطح سرمایه گذاری در تکنولوژیحمایت سیاست گذارانتوانایی جذب و دریافت پیشرفت های تکنولوژی از سایر تکنولوژی هانرخ و الگوی انتشار

اسلاید 77: با توجه به شرایط جدید جهان،عوامل دیگری نیز وجود دارد که نوآوری تکنولوژی در صنعت را تحت تأثیر قرار می دهد:تغییرات محیط جهانیبهبود ارتباطاتتحقیق و توسعه مداوم در مکان های چندگانهزمان عرضه محصول به بازارتلاش برای ارتقاء آموزشتغییر تعاملات سازمانی (امروزه،همکاری ها و پیمان های مشترک، به اصول بنیادین نوآوری تکنولوژی تبدیل شده اند. این پیمان ها در سازمان های مختلف و در سطوحی مختلف روی می دهند:میان کشورها، میان صنایع، میان دولت و صنعت، میان صنعت یا دانشگاه و نهاد های علمی)تغییر ساختارهای سازمانیتخصیص مناسب منابع در توسعه و پیشبرد تکنولوژی

اسلاید 78: فصل ششمتوان رقابتی

اسلاید 79: تعاریف و شاخص های توان رقابتیکسب توان رقابتی، فرایندی است که هر نهادی می کوشد بواسطه آن از دیگری بهتر عمل کرده و از وی پیشی گیرد. هدف همانا پیروزی و برتری است. توان رقابتی از دیدگاه شرکت ها، به معنای تولید یا ارائه محصولی است که مورد نیاز بازار بوده و نیازهای مشتریان را در زمان مناسب و با هزینه ای قابل قبول تامین کند. در سطح کلان،توان رقابتیکشورها نشان دهنده استاندارد سطح زندگی مردم آن کشورهاست. توان رقابتی ملی،حاصل ترکیب عملکرد بنگاه ها و افراد در سطح خرد است. بهره وریاستانداردسطح ملیبازرگانیسرمایه گذاری در تجهیزات تولیدیهرم توان رقابتی

اسلاید 80: سرمایه گذاریهیچ کشوری نمی تواند بدون سرمایه گذاری مناسب، موفق باشد. خلق ثروت نیازمند یک زیرساخت بهره ور، به عنوان بستر رشد اقتصادی است.بهره وریقدم بعد، بهبودبهره وری است. بهره وری نشان دهنده میزان کارایی در تولید و خدمات است. سطح بالای بهره وری، مزیتی عالی به هر سازمان می بخشد.تجارتتجارت، حلقه ارتباطی محصولات به بازار است. معاهده هایی از قبیل موافقت نامه جهانی در تعرفه و تجارت و سازمان تجارت جهانی در دنیای پیشرفته امروزی، نقش کلیدی ایفا می کنند. ذکراین نکته کافی است که محصولاتی که نتوانند در بازار آراد مبادله شوند،به رشد اقتصادی ختم نمی شوند و این رشد اقتصادی است که می تواند استاندارد سطح زندگی را شدیدا بهبود بخشد.استاندارد سطح زندگیتولید ناخالص داخلی و ملی، شاخص هایی اقتصادی در تعیین میزان ثروت خلق شده در هر کشور به شمار می روند. این ثروت به مردم کشور منتقل شده و در استاندارد سطح زندگی انان مجسم می شود. بنابراین، می توان توان رقابتی هر کشور را بر اساس استاندارد سطح زندگی آن کشور تعیین کرد، که استاندارد سطح زندگی نیز با کمکتولید ناخالص داخلی سرانه تعریف می شود. پیشرفت های تکنولوژی هر کشور، از دلایل اصلی رشد اقتصادی آن کشور محسوب می شود.

اسلاید 81: مدیریت تکنولوژی و توان رقابت جهانیمدیریت تکنولوژی،نقش مهمی در ایجاد و حفظ توان رقابتی در سطح جهانی ایفا می کند. در سطح کلان، کشورها باید بتوانند:سیاست رشد اقتصادی را تدوین کنند( بادر نظر گرفتن اینکه سیاست تکنولوژی، نقش عمده ای در رشد اقتصادی دارد).زیرساختی را ایجاد کنند که از شرکت های مبتنی بر تکنولوژی،حمایت و تجارت و بازرگانی را تسهیل کنند. برنامه ریزی توسعه منابع انسانی باید بخشی از هر استراتژی توسعه تکنولوژی باشد.تشویق همکاری دولت، صنعت و موسسات آموزشی و تحقیقاتی.حمایت و تقویت نوآوری تکنولوژی و تدوین طرح هایی برای گسترش خلاقیت و حمایت از فعالیت های تحقیق و توسعهانجام اقدامات حقوقی و قانونی ضروری برای حفاظت از محیط زیست و تقویت ساختارهای اجتماعی

اسلاید 82: کمیته مهندسی آکادمی ملی به عنوان یک بنگاه بین المللی، چنین جمع بندی می کند که توان نسبی بنگاه های فنی هر کشور به عوامل زیر بستگی دارد:توان بنگاه های تحقیقاتی ملیکیفیت آموزش های فنیوجود استعداد های فنی فراوانتوان زیرساخت تکنولوژی اطلاعاتتوانایی گسترش و بسط خلاقیت ها و ابتکارات فردیهم افزایی تحقیقات پایه و فعالیت های فنی پائین دستی(ازقبیلقابلیت های طراحی و تولید)حجم بازارهای داخلی و میزان دسترسی به بازارهای جهانی به عنوان موتورهای محرک نوآوری و تجاری سازی آن.توانایی مدرن کردن و بازسازی مستمر کارخانجات و تجهیزات در بخش خصوصی و تعهد در قبال این کارهمکاری صنعت، دانشگاه و دولتپس انداز ملی در حمایت از ابتکاراتی که برای پذیرش، سازگار نمودن و انتشار تکنولوژی و دانش فنی مرتبط با آن صورت می گیرندتوسعه زیرساخت های لازم انسانی، فیزیکی، مالی، نظارتی و حقوقی و سازمان مورد نیاز برای جذب افراد، شرکت ها و نهادها در جهت سرمایه گذاری و هدایت فعالیت های فنی در درون مرزهای کشور

اسلاید 83: مطالعه موردی ژاپنعوامل موثر درموفقیت ژاپن عبارتند از:1-برنامه ریزی استراتژیک متفکرانه2-انتقال تکنولوژی برنامه ریزی شده3-هدف قراردادن محصولات و بازارهای مشخص4-کار تیمی و اجرای عالی5-تعهد و میل به پیروزیبحران نفتی، نیاز بازار را تغییر داد و آن را به سمت خودروهای کوچک تر و اقتصادی تر هدایت کرد. این امر به ژاپن کمک کرد تا فرصت های ویژه ای را در صنعت خودرو بیابد و برای استفاده از این فرصت، استراتژی موفقی ، تدوین کند.صنعت ژاپن این کار را با تکنیک هایی از قبیل کانبان، روش تغییر قالب و کنترل کیفیت آماری انجام داد.چنین تکنیک هایی در زیر چتر برنامه های کلب تر سازمانی، از قبیل مدیریت کیفیت جامع و تولید به موقع قرار داشتند.مطالعه موردی سنگاپورمثال جالب دیگری در این مورد، سنگاپور است. پوه- کام ونگ سه مشکل اصلی پیش روی کشورهای کوچکی نظیر سنگاپور راچنین عنوان می کند: بازار داخلی کوچک، منابع طبیعی محدود و محدودیت نیروی انسانی بومی. ونگ به سه رویکرد استراتژیک اشاره می کند که سنگاپور برای غلبه بر این مشکلات از آنها بهره برده است:فعالیت تخصصی در حوزه های خاصفعالیت به عنوان مقر اصلی و مرکز فعالیت های تحقیق و توسعه برای شرکت های بین المللی ارائه خدمت به عنوان قطب خدمات تجاری منطقه ای، برای کشورهای مجاوردر حال حاضر دولت، تأکید زیتدی می ورزد تا نوآوری و خلاقیت را در طراحی و خدمات کل زنجیره ارزشی کسب و کار ارتقاء دهد. در استراتژی توسعه اقتصادی، تغییر از جایگاه مصرف کننده تکنولوژی، گام اساسی محسوب می شود.

اسلاید 84: مقایسه تطبیقی توان رقابت بین المللی: شاخص های اقتصادیمعمولا عملکرد اقتصادی کشورها را با تولید ناخالص داخلی بیان می کنند. این شاخص بیانگر ثروت خلق شده در مرزهای کشور و نشان دهنده خروجی تولید شده توسط مردم، شرکت ها و دولت در داخل کشور است.شاخص تولید ناخالص داخلی از شاخص تولید ناخالص ملی متفاوت است، چرا که تولید ناخالص ملی خروجی تولید شده توسط مردم هر کشور در داخل یا خارج از مرزهای آن کشور را نشان می دهد. تولید ناخالص ملی کشوری نظیر ژاپن، سود شرکت های ژاپنی فعال در امریکا را نیز شامل می شود.شاخص استاندارد سطح زندگیاستاندارد سطح زندگی، بیانگر رفاه نسبی یا سطح زندگی مردم هر کشور یا منطقه از جهان است.این شاخص، نشان دهنده توزیع ثروت در میان مردم هر کشور است. شاخص استاندارد سطح زندگی،برابری قدرت خرید است.این شاخص مشخص می کند که هزینه خرید سبد کالا ها و خدمات در هر کشور،به نسبت خرید همان سبد در امریکا چقدر است.شاخص های تجارتموازنه تجاری همان اختلاف ارزش کل کالاها و خدمات تجاری صادر شده هر کشور و ارزش کل کالا ها و خدمات تجاری وارد شده توسط آن کشور است.موازنه تجاری، شاخص توان نسبی رقابتی سازمان های خدماتی و صنعتی هر کشور است.شاخص های بهره وریاین شاخص نشان دهنده کارایی فعالیت است.متداول ترین شاخص بررسی بهره وری تولید، خروجی به ازای هر ساعت کار کارگران است. شاخص متداول بررسی بهره وری ملی بر پایه تولید ناخالص داخلی به کل نیروی کار شاغل تعریف می شود.شاخص های سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه، کارخانه و تجهیز ت و آموزش، زیربنای مناسبی برای زشد اقتصادی دراز مدت فراهم می کند. میزان پس انداز، شاخص دیگری است که نشان دهنده تجمع منابع مورد نیاز برای سرمایه گذاری است.شاخص ثبت اختراعات و اکتشافاتدیگر شاخص توان رقابتی، تعداد اختراعات و اکتشافات به ثبت رسیده در سال است. چرا که بیانگر توان نوآوری یا توانایی کشور در خلق تکنولوژی است.

اسلاید 85: ظهور ببرهادر اواسط دهه 1980 با ظهور گروهی از کشورهای جدیدا صنعتی شده که آنها را ببرها می نامند، رقابت جهانی تشدید گردید. کره، تایوان، سنگاپور و هنگ کنگ در جهت توسعه اقتصادی پیش رفتند.گسترش سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای جدیدا صنعتی شده و کشورهای در حال توسعه، به همراه حمایت این کشورها از آموزش بهتر و اشتیاق و فشار بیشتر آنها برای انتقال تکنولوژی، باعث شده تا رشد واقعی ثروت این کشورها در مقایسه با کشورهای صنعتی شده، بیشتر باشد.

اسلاید 86: توان رقابتی: بازی مللکشورهای جهان در نوعی بازی اقتصادی درگیرند.رقابت آنها برای منابع و ابزاریست که در تبدیل این منابع به محصولات بکار می روند.بازی ملل مثل یک بازی فوتبال است.تمام کشورها برای حضور در این میدان دعوت شده اند. هدف هریک از این کشورها پیروزی است. جایزه آن خلق ثروت و افزایش استاندارد سطح زندگی است.هر کشور با تیمی متشکل از مردم همان کشور پا به عرصه رقابت می گذارد. هر کشور مربیانی نیز دارد، که رهبران دولتی آن کشور هستند. کشورها می توانند برای بازی خود استراتژی تدوین کنند.قوانین بازی بواسطه مجامع بین المللی تعیین می شود و تعیین این قوانین حاصل مباحثات، مذاکرات و موافقت نامه های فراوان است.تمامی اعضای تیم ها با قوانین آشنا می شوند.هر تیم آزاد است تا افراد خود را آموزش دهد، تمرین تیمی انجام دهد و نمایندگانی را برای بررسی عملکرد سایر تیمها و تحلیل آنها اعزام کند. تیم ها می توانند از بازی موفق سایر تیم ها سرمشق بگیرند. در نهایت، هر تیم باید خوب بازی کند تا بازی را ببرد و باید بازی خوب خود را ادامه دهد تا روی خط پیروزی باقی بماند و سوپر جام یا جام جهانی را در انتهای رقابت ها به خود اختصاص دهد.

اسلاید 87: در ادامه، رهنمودهایی از دیدگاه مدیریت تکنولوژی برای بهبود و حفظ موقعیت رقابتی کشورها در محیط جهانی، آمده است:هرکشور بایستی در ابتدا سیستم سیاسی پایداری ایجاد کند تا شزایط را برای رشد اقتصادی فراهم کند.ایجاد نهادهای قدرتمند برای مشارکت فعال در توسعه، انتقال و بکارگیری تکنولوژیایجاد نهادهای قدرتمند مالی برای حمایت از پیشرفت فنی مداومتقویت سیستم های آموزشی و تربیت نیروی انسانی، به نحوی که مردم کشوربتوانند به سطوح علمی بالاتر دست یابند.تدوین استراتژی تکنولوژی و حمایت از تکنولوژی های عمومی و حیاتیحمایت از فعالیت های تحقیق و توسعهشرکت فعال در مجامع بین المللی مرتبط با مباحث تکنولوژی و تجاری برای بیان دیدگاه های ملی و رسیدن به تفاهم در موضوعات مهمپیش بینی نتایج اجتماعی و زیست محیطی تکنولوژی و تدوین سیاست های دولتی مناسب برای مواجهه با آنهاتوسعه همکاریهای استراتژیک با کشورهای همسو، برای گسترش پیشرفت های تکنولوژی و تقویت مشارکت های تجاری

اسلاید 88: توان رقابتی شرکت ها:سطح خردتوان رقابت ملی، عمدتا به توان رقابت شرکت های فعال در هر کشور بستگی دارد.توان رقابتی هر شرکت نیز به توانایی آن شرکت در عرضه کالا ها و خدمات بهتر به بازار بستگی دارد. این امر نیز به نوبه خود به توانایی شرکت در بکارگیری ایده ها و منابع در زمان مناسب و با هزینه مناسب، جهت تحقق اهداف و آرمان های مطلوب و همچنین به خلق محصولاتی، بستگی دارد که رضایت و نیاز مشتریان شرکت را مرتفع نموده یا حتی بیش از انتظار آنها باشد.مدیریت تکنولوژی در سطح شرکت، نه تنها برای ارتقاء سودآوری شرکت، بلکه برای بقای آن نیز الزامی است.شرکت ها برای رقابتی ماندن باید بتوانند موارد زیر را انجام دهند:ایجادفرهنگی که ارزش تکنولوژی به عنوان یک اسلحه رقابتی استراتژیک، به طور کامل در آن لحاظ شود.شناخت ساز و کار فرایند نوآوری تکنولوژیردیابی و بررسی تغییرات تکنولوژیایجاد و بکارگیری روش هایی موثر برای سنجش اثر تکنولوژی های جدید بر کسب و کار خودتسهیل بکارگیری تکنولوژی های جدید در عملیات شرکت و ایجاد زیر ساخت لازم برای کنار گذاشتن یک تکنولوژی و بکارگیری تکنولوژی جدیدآماده سازی، آموزش و بکارگیری نیروی کار مناسب برای استفاده از تکنولوژی های جدیدایجاد ساختار سازمانی مناسبی که پیاده سازی موثر و اثربخش تغییرات تکنولوژی را میسر کند.برقراری سیستم تشویق مناسب برای پرسنل و مدیران

اسلاید 89: شرکت ها برای رقابت در بازار از راهکار های متعددی استفاده می کنند:ارائه محصولات مورد نیاز مشتریتأکید بر نوآوری جهت عرضه محصولات جدیددستیابی به برتری تکنولوژیدر محصولات، فرایندها و بازاریابیتمرکز بر کیفیت محصولاتکاهش هزینه/ قیمتنخستین عرضه کننده محصولات به بازارکاهش دوره زمانی توسعه محصول از ایده تا بازارایجاد یا هدف قراردادن بازارهای خاص برای محصولاتحذف ضایعاتایجاد انعطاف پذیری برای پذیرش تغییرارتقاء کاراییبهبود ارائه خدمات به مشتریارتقاء روحیه خلاقیت و کارآفرینیتوسعه و هدایت دانش و استعداد پرسنلتوجه به شکل گیری فرهنگی مترقی در سازمانتقویت فعالیت های تیمیمعرفی الگوی مدیریتی موفق و مترقیافزایش توان پیش بینیتقویت توان برنامه ریزیتأکید بر افزایش سهم بازار

اسلاید 90: هر شرکت موفق، معمولا دارای یک یا چند مشخصه زیر است:سودآوربا ثباتتوان پیشتازی در نوآوری و تکنولوژیبرخورداری از توان لازم برای حفظ یا افزایش سهم بازار توان توسعه و ارائه نوآوری در زمان مناسبتعیین استاندارد صنعتتوان بکارگیری تکنولوژی و کسب سهم بازار از طریق نوآوری در محصولات، فرایندها، سیستم های اطاعاتیتوانایی تطبیق نقاط قوت خود با نیازهای بازار هدفپرتلاش و مصمم در راه رسیدن به اهداف برنامه ریزی شدهانعطاف پذیرمترقیمنصف وعادلبرخوردار از دانش لازم در مورد تکنولوژی های محوری خودبرخوردار از دانشلازم پیرامون نقاط ضعف و قوت خودبرخورداری از دانش لازم در مورد رقبای خودداشتن رهبرانی آینده نگرترخورداری از دانش لازم برای استفاده کامل از توانمندی های پرسنلتشویق پرسنل و اعطاء پاداش به آنهاشناخت کامل دوره عمر تکنولوژی و کسب و کار و برخورداری از دانش کافی در توقف یا اجرای پروژه های جدیدشناخت کافی از محیط اجتماعی، سیاسی و قانونی

اسلاید 91: شرکت های چند ملیتی، زمینه ساز موفقیتمطالعات انجام شده توسط امیر مهینی از شرکت مکنزی، نشان می دهد که در سال 1987، حدود 73درصد از صادرات امریکا و 39درصد از وارداتاین کشور، در ارتباط با 2300شرکت چندملیتی امریکا بوده است.به بیان دیگر، این2300 شرکت، عامل517میلیارد دلار موازنه مثبت تجاری امریکا در طی یک سال بوده اند.

اسلاید 92: وظیفه دولت در این میان چیست؟دولت می تواند و باید توان رقابتی ما را در بازارهای جهانی تقویت کند.این امر می تواند شرایط مناسبی برای تجارت فراهم آورد، شرایطی که شأن و اعتبار خاصی برای تولیدکنندگان قائل باشد. ولی بدون یک زیرساخت مستحکم تولیدی، هیچ کشوری نمی تواند، در اقتصاد جهانی اثرگذار باشد.اولین کار، ایجاد سازوکار مالی و اعتباری مناسب برای کاهش بودجه دولت است.دوم،ما بای د دسترسی به بازارهای جهانی را تضمین کنیم.سوم، دولت نبایدتجارت را با اعمال مالیات بر سود خارجی جریمه کند و باید مالیات مضاعف سود سهام را حذف کند.چهارم، دولت باید از قانون کنترل صادرات به شکلی واقع گرایانه استفاده کند.ما باید قوانین زیست محیطی واقع بینانه ای داشته باشیم.ششم، مسلما ارزش واقعی پول ملی، از اهمیت زیادی برخوردار است.هفتم،برای حمایت از موقعیت تولیدی ما در سرتاسر جهان، به یک سیاست تکنولوژی قوی تردر سطح ملی نیاز است.هشتم، دولت باید از تحقیقات صنعتی، بیشتر حمایت کند.نهم، دولت باید موانع ضد انحصار را از سر راه ادغام فعالیت های تولیدی بردارد.در نهایت، امر آموزش به حمایت بیشتری نیاز دارد.

اسلاید 93: نزول ببرهای آسیااقتصاد کشورهای جنوب شرق آسیا در دهه 1980 و ائایل دهه1990 شاهد رشد وحشتناکی بود. گروه موسوم به ببرهای آسیا، شامل کشورهایی همچون اندونزی، کره جنوبی، تایلند، مالزی، تایوان و هنگ کنگ،از استراتژی رشد تهاجمی پیروی کردند.آنها از نیروی کار ارزان، استراتژی های آموزشی خوب، سیاست های حمایتی دولت برای رشد سریع و سیاست های سرمایه گذاری آزاد بهره می بردند. این کشورها غالبا در محصولاتی با سطح تکنولوژی پایین و متوسط و بلوغ یافته به رقابت پرداختند و در صنعت پوشاک، محصولات خانگی، قطعات نیمه رسانا، سخت افزار، کامپیوترهای شخصی و بخش هایی از صنعت خودرو نیز عملکرد بسیار خوبی داشتند. انتقال این تکنولوژی ها به نسبت آسان است و همین امر به این کشورها امکان داد تا از نظر قیمت و کیفیت به رقابت بپردازند. این کشورها از استراتژی های بازاریابی بسیار قوی پیروی کردند.ناگهان در سال1997 بحران آغاز شد. این بحران از تایلند آغاز و همچون شعله های آتش به سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی سرایت کرد. ارزش پول تایلند، اندونزی و کره جنوبی کاهش یافت. ارزش بازار سهام اندونزی، کره جنوبی، مالزی، تایلند، فیلیپین و هنگ کنگف به شدت سقوط کرد.بحران ببرهای آسیا عمدتا ناشی از شکست سیستم مالی آنها بود. ولی این سیستم آنقدر با اصول مدیریت تکنولوژی مرتبط است که باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. توان رقابتی پایدار به سه سیستم وابسته است:سیستم مالی و اقتصادی که سیاست های پولی را تحت کنترل دارد.سیستم تکنولوژیکی، که دانش را به سوی تولید هدایت می کند.سیستم تجاری،

اسلاید 94: نزول ببرهای آسیافریدمن به برخی از عوامل بحران آسیا اشاره کرده و مشکل ببرهای آسیا را درسه حوزه بحران چین، بحران آموزش و بحران سیاسی، طبقه بندی کرده است. منظور از بحران چین، اشاره بهظهور اقتصاد چین است که توانایی تولید و فروش محصولاتی ارزان تر از همسایگان خود برخوردار بود. بحران دوم؛ آموزش است. این بحران هم ناشی از سیستم آموزشی این کشورهابود که خلاقیت، تفکر آزاد و نوآوری را تشویق نمی کرد.بنظر می رسد که بحران سیاسی، منشأ تهدیداتی جدی برای کشورهای آسیای جنوب شرقی باشد. دولت های آنها، باید قبل از ایجاد تشنج و شورش در کشور، بسرعت امور را به حالت عادی بازگردانند.

اسلاید 95: فصل هفتماستراتژی تجاری و استراتژیتکنولوژی

اسلاید 96: منظور از استراتژی چیست؟استراتژی، شناخت آینده و برنامه ریزی برای آن است. استراتژی، ابزاری است که اهداف درازمدت بواسطه آن قابل تحقق است.مدیریت استراتژیک، فزایندی است که از سه بخش مهم و مرتبط به هم تشکیل شده است:برنامه ریزی استراتژیکپیاده سازی استراتژیکارزیابی استراتژیک

اسلاید 97: تدوین استراتژیتدوین استراتژی، نیازمند واحدهایی محوری و عملیاتی برای اجرایی کردن استراتژی است.در هر شرکت، مرکز اصلی تدوین استراتژی، مدیریت است که همچون مغز بنگاه تجاری، اطلاعات را از محیط اطراف دریافت، آن را پردازش و اهداف و سیاست هایی را تعیین می کند که توسط واحدهای عملیاتی سازمان به اجرا در آیند.هسته مرکزی تدوین استراتژی، تعیین دورنما و مأموریت کسب و کار است.بیانیه مأموریت، دلایل وجودی سازمان را مشخص می کند.بیانیه هر کسب و کار به این سوال پاسخ می دهد که ما می خواهیم به کجا برسیم؟پورتر، برای نشان دادن استراتژی رقابتی کسب و کار شرکت از مفهوم چرخه استفاده کرده است.استراتژی در حلأ شکل نمی گیرد بلکه در چارچوب یک سری عوامل داخلی و خارجی تعریف می شود.

اسلاید 98: چرخه استراتژی رقابتیمنابع انسانیطراحی و ساختتوزیعفروشحمایت مالیبازاریابیتحقیق و توسعهاز خارجخرید و تأمیناستراتژی های رقابتی و اهداف(سود، سهم بازار،خدماتاجتماعیو غیره

اسلاید 99: روش های مورد استفاده در تحلیلها و تصمیم گیری های استراتژیکماتریس ارزیابی محصول تدوین سیاست کسب و کار و اتخاذ تصمیمات لازم، می تواند بر پایه یک ماتریس تحلیل دو به دو صورت گیرد. جایگاه محصولات جدید در هر یک از این چهار سلول، با توجه به دو عامل مشخص می شود:آیا محصول برای اولین بار است که در جهان عرضه می شود؟نقطه قوت تجاری یا موقعیت رقابتی شرکت در این نوع از محصول چیست؟اکتسابحالت بینابینحالت بینابیناجتنابکیفیتقیمتبالاپایینبالاپایینکمک به تصمیم گیریدر خرید یک محصولماتریس 2*2 برای

اسلاید 100: ماتریس تحلیل رشد بازار- سهم بازاراین ماتریس، به نام ماتریس تلفیق بهینه فعالیت های شرکت شناخته می شود، چرا که می توان از آن ، برای اتخاذ تصمیمات بهتر استفاده کرد.هریک از سلول های ماتریس، تصمیم خاصی را می طلبد. قراردادن شرکت ها در یکی از دسته بندی های ماتریس، در تعیین استراتژی لازم برای بهبود عملکرد آنها مفید است.علامت سوالستارهسگگاوحجم بازارکمزیادکمزیادرشد بازار

اسلاید 101: روش تعیین موقعیت هماهنگ x-yدر هر سیستم هماهنگx-y محورx نشان دهنده یک عامل و محور y بیانگر عامل دیگری است. موقعیت هر شرکت یا محصول را می توان با توجه به دو عامل فوق، در صفحه x-y ترسیم کرد.قیمت بالاقیمت پایینکیفیت پایینکیفیت بالامرسدسلکسوسهونداپینتو

اسلاید 102: ماتریس M درNهر شرکت را می توان با توجه به معیاری خاص، در سه سطح کم، متوسط و زیاد، طبقه بندی کرد. معیار های چند سطحی، طبقه بندی مناسب تر و گزینه های تصمیم گیریبهتری را ارائه می دهند.کممتوسطزیادقابلیت بازارقابلیت فنیتردید؟موفقیت؟ستاره؟زیادپیشرفته ترینشکست؟تردید؟موفقیت؟متوسطپیشرفتهفاجعه؟شکست؟تردید؟کممنسوخ شده

اسلاید 103: ماتریس نقاط ضعف و قوت، فرصت ها و تهدیدهادر ماتریس SWOT فهرستی از تمامی عوامل داخلی و خارجی که به عنوان نقاط ضعف و قوت،فرصت ها و تهدیدها شناسایی شده ان، آمده است.تحلیل گران می توانند عوامل مشخص شده در ماتریسswot را باز نگری کرده و چهار نوع استراتژی متفاوت تدوین نمایند:استراتژی های نقاط قوت- فرصت ها(so)استراتژی های نقاط ضعف- فرصت ها(wo)استراتژی های نقاط قوت- تهدیدها(st)استراتژی های نقاط ضعف- تهدیدها(wt)

اسلاید 104: این قسمت خالیمی ماندلیست نقاط ضعف(s)لیست نقاط قوت(w)فرصت ها(o)لیست فرصت هااستراتژی های(wo)غلبه بر نقاط ضعف با بهره گیری مناسب از فرصت هااستراتژی های(so)استفاده از نقاط قوتبهره گیری مناسب از فرصت هاتهدیدها(T)لیست تهدیدهااستراتژی های(ST)استفاده از نقاط قوت و اجتناب از تهدیدهااستراتژی های (WT)کاهش نقاط ضعف و اجتناب از تهدیدهاماتریس SWOT

اسلاید 105: تدوین استراتژی تکنولوژیهدف از استراتژی تکنولوژی، دستیابی به مزیت تکنولوژیکی پایداری است که مزیت رقابتی مشخصی را به دنبال دارد.مهار و به کار گیری تکنولوژی های شرکت بایستی مطابق با برنامه هایی باشد که به دقت و به خوبی ، طراحی شده باشند. مدیریت تکنولوژی زمانی موفق خواهد بود که میان استراتژی کسب و کار و استراتژی، ارتباطی مناسب برقرار شود. فورد بیان می کند که استراتژی تکنولوژی، همانا بکارگیری، توسعه و نگهداری کلیت دانش و توانایی شرکت است.مطالعات فروهمن نشان می دهد که میان شرکت هایی که از تکنولوژی به عنوان یک سلاحرقابتی استفاده می کنند، دو مشخصه مشترک را می توان یافت. این دو عبارتند از:نگاه مدیریت به تکنولوژی، به عنوان یک سلاح عمده رقابتی است ولی آنقدر بر آن تأکید نمی کنند که به سایر حوزه ها ضربه واردشود.از این معیارها برای تعیین حمایت یا عدم حمایت از پروژه ها استفاده می شود:(الف) آیا پروژه به تحقق اهداف کسب و کار کمک می کند.(ب) آیا پروژه موجبات پیشتازی تکنولوژیکی را فراهم می آورد(ج) آیا پروژه مشکلات مشتریان را حل می کند.

اسلاید 106: پورتر پیشنهاد می کند که در تدوین استراتژی تکنولوژی، مراحل زیر طی شود:شناسایی تمامی تکنولوژی ها، تکنولوژی های فرعی و متمایز کننده زنجیره ارزشی.شناسایی تکنولوژی های سایر صنایع یا تکنولوژی هایی که هنوز مراحل توسعه را می گذرانند و از این پتانسیل برخوردارند که در زنجیره ارزشی مورد استفاده قرار گیرند.تعیین مسیر تغییرات تکنولوژی های کلیدی و تغییرات بالقوه تکنولوژی.تعیین اینکه کدام تکنولوزی ها، بیشترین تأثیر را بر مزیت رقابتی و ساختار صنعت بر جای می گذارند.ارزیابی توانایی های نسبی شرکت در تکنولوژی های مهم و هزینه بهبود آنهاانتخاب استراتژی تکنولوژی، که تمامتکنولوژی های مهم را شامل شود و استراتژی کلی رقابتی شرکت را تقویت کند.باید استراتژی های تکنولوژی تمام واحدهای کسب و کار، در سطح بالای سازمان حمایت شوند.

اسلاید 107: مسیر حرکت استراتژیماشین توان رقابتی و خلق ثروت را می توان به صورت مونتاژ قطعات در نظر گرفت:1-تدوین استراتژی با جهت گیری مشخص2-بکارگیری قابلیت های تکنولوژیک3-رسیدن به سطح بالایی از بهره وری4-انجام فعالیت های تهاجمی و پیگیر در بازاریابی.خلقارزشبازاریابیبهره وریتکنولوژیاستراتژیماشین خلق ثروت

اسلاید 108: قابلیت های محوریاین ویژگی، همان نقطه قوت داخلی است که استراتژی بر روی آن بنا می شود. قابلیت محوری سازمان، می تواند در تکنولوژی، محصول، فرایند یا شیوه یکپارچه سازی دارایی های تکنولوژیکی باشد.ساخت محصول یا خدمتی که برای مشتریان، ارزش منحصر به فردی داشته باشد.معمولا قابلیت های محوری هر سازمان ، به محصولاتی محوری تبدیل می شوند که می توانند در قالب یک یا چند محصول نهایی ظاهر شوند. این محصولات نهایی، سازمان را به مشتریان متصل می کنند.این وظیفه مدیریت است که قابلیت های محوری سازمان را شناسایی کند.نکات زیر می تواند به شناسایی قابلیت های محوری کمک کند:فراهم کننده مزیت خاص آن سازمان هستند.تقلیدشان برای رقبا مشکل است.در محصولات نهایی عرضه شده توسط سازمان، نقش بسیار مهمی دارند.زمینه حضور و دسترسی به بازار های بسیار متنوعی را فراهم می کنند.شرکت ها برای سرمایه گذاری برنقاط قوتشان، مشخصا باید کارهای زیر را انجام دهند:موارد زیر را به روشنی شناسایی کنند:بهترین فعالیتی که شرکت انجام می دهد.کاری را که بهتر از سایر شرکت ها انجام می دهد.کدامیک از کارهایی که انجام می دهد، می تواند موقعیت برتر جهانی به شرکت ببخشد.2. برای بهره گیری کامل از توانمندی هایشان، برنامه های مشخصی تدوین کنند.

اسلاید 109: بکارگیری قابلیت هادر این ارتباط، انجام اقدامات زیر پیشنهاد می شود:توسعه، آماده سازی و گسترش قابلیت های محوری شرکتبکار گیری هر چه بیشتر قابلیت های محوری در محصولات شرکتترکیب سایر فعالیت های شرکت در حول قابلیت ها، با هدف ایجاد هم افزاییتدوین طرحی بهینه برای یکپارچه سازی تکنولوژی و استفاده از منابع خارجی در تأمین تکنولوژیایجاد موانع بازدارنده در برابر ورود رقبای جدید به حوزه قابلیت های شرکتغلبه بر وسوسه کسب سود کوتاه مدت، بجای دستیابی به موفقیت استراتژیک و دراز مدت

اسلاید 110: تکنولوژی و مفهوم قابلیت محوریمحصولات تولیدی هر شرکت،یامبتنی بر تکنولوژی هایی است که با چند مورد از قابلیت های درون شرکت ارتباط دارند یا به تکنولوژی هایی وابسته است که در اختیار دیگر شرکت ها هستند.تکنولوژی هر شرکت از سه لایه تشکیل شده :تکنولوژی های متمایز کننده: تکنولوژی هایی که به شرکت قابلیتی خاص می بخشند.تکنولوژی های پایه ه ای: آن دسته از تکنولوژی هایی که بقای شرکت به وجود آنها بستگی دارد و بدون آنها، از عرصه بازار حذف می شوند.

اسلاید 111: یکپارچه سازیهنگامی که شرکتی بزرگ، بر تمامی یا اغلب تکنولوژی هی موثر در تولید و بازاریابی محصولی خاص کنترل دارد، چنین شرکتی اقدام به یکپارچه سازی عمودی نموده است. میزان یکپارچه سازی عمودی شرکت ها متفاوت بوده و می توان آن را در قالب طیفی تعریف کرد که یک سر طیف، مالکیت کلی تکنولوژی مطرح می شود و در سر دیگر طیف، هیچ نوع مالکیتی دیده نمی شود. تصمیم گیری پیرامون مالکیت یا عدم مالکیت بر تکنولوژی و ساخت یا خرید محصولات، باید با توجه به موقعیت و جایگاه تکنولوژیکی شرکت صورت گیرد.از این رو، شرکت باید بتواند:تکنولوژی های متمایزکننده خود را شناسایی کرده و حوزه هایی را انتخاب کند که بتواند در آن حوزه ها، به قابلیت تکنولوژیکی دست یابد.تمام تلاش خود را صرف کسب یا حفظ موقعیت برتر در این حوزه های تکنولوژیکی کند.در رابطه با سطح یکپارچه سازی لازم در عملیاتش تصمیم بگیرد.نسبت به تکنولوژی های نوظهور که می توانند کسب و کارش را تحت تأثیر قرار دهند، هوشیار باشد.برای تقویت استراتژی تکنولوژی، استراتژی کسب و کار خود را تعدیل کند.

اسلاید 112: یکپارچه سازی بالادستی هنگامی رخ می دهد که سازمان به دنبال اعمال مالکیت یا کنترل بر تأمین کنندگان خود باشد.یکپارچه سازی افقی، مستلزم افزایش کنترل بر رقبای تولیدی است.یکپارچه سازی پایین دستی هنگامی رخ می دهد که سازمان به دنبال اعمال کنترل بر فعالیت های توزیع، خرده فروشی و فعالیت های بعد از تولید باشد.یکپارچه سازی عمودی می تواند ترکیبی از یکپارچه سازی بالادستی، افقی و پایین دستی باشد.

اسلاید 113: پیوند استراتژی تکنولوژی و استراتژی کسب و کارموفقیت کسب و کار، به محصولاتی بستگی دارد که به بازار عرضه می شوند و این محصولات، مبتنی بر تکنولوژی اند. قدم اول در یکپارچه سازی استراتژی تکنولوژی و استراتژی کسب و کار این است که بخش های فنی و تجاری شرکت در مورد یکسریاز اولویت های مشترک، به توافق برسند.از یک سو تکنولوژی، زیرمجموعه ای از کسب و کار است و ترکیب و ساختار جمعیتی بازار، موفقیت کسب و کار را تحت تأثیر قرارمی دهد.از سوی دیگر، تکنولوژی بواسطه تأثیری که در ارتقأ بشریت دارد، عاملی موثر در خلق کسب و کارهای جدید است.میشل چند سوال کلی مطرح می کند که باید مورد نظر طراحان استراتژی هر دو طرف قرارگیرد:تکنولوژی، چقدر با کسبو کار مرتبط است؟کدام استراتژی های کسب و کار به تکنولوژی نیاز دارد؟آن تکنولوژی را از کجا می توانیم به دست آوریم؟تکنولوژی های محوری کسب وکارمان چیست؟تحقیقات خود را باید بر کدام تکنولوؤی ها متمرکز کنیم؟

اسلاید 114: ایجاد ارتباط محصول- تکنولوژی- کسب و کارهر شرکتی برای شناسایی ارتباط محصولاتش باتکنولوژی های اصلی اش، می تواند یکی از چند روش موجود را به کار گیرد. فوسفلد، استفاده از نوعی ماتریس محصول- تکنولوژی را پیشنهاد می کند. در این روش، هر محصول به تکنولوژی های تشکیل دهنده اش شکسته می شود. هر خانه ماتریسش، نشان دهنده توانایی نسبی آن تکنولوژی است. ماتریس تکنولوژی - محصولمحصولN…محصولBمحصولAمحصولاتشرکتتکنولوژی هاتوانایی نسبیتوانایی نسبیتکنولوژی مورد نیاز1توانایی نسبیتکنولوژی مورد نیاز 2توانایی نسبیتوانایی نسبیتکنولوژی مورد نیاز 3

اسلاید 115: سوالات استراتژیکتکنولوژی چقدر با کسب و کار شرکت مرتبط است؟کدامیک از استراتژی های کسب و کار به تکنولوژی نیاز دارد؟از کجا می توان به تکنولوژی مورد نیاز دست یافت؟تکنولوژی های محوری کسب و کار کدام است؟تلاش های تحقیقاتی خود را بر کدام تکنولوژی ها متمرکز کنیم؟این تکنولوژی ها چه گزینه های استراتژیک جدیدی را پیش روی ما می گشاید؟

اسلاید 116: چالش های برنامه ریزی در دهه 1990جهانی شدن بازارهاتجاری کردن سریعاطلاعات و خدمات

اسلاید 117: توانایی های متفاوت – قابلیت های محوریتقسیم بندی توانایی های اولیه در قالب دسته بندی های زیر، می تواند مفید باشد:توانایی های مرتبط با بازارتوانایی های زیربناییتوانایی های تکنولوژیک – همین توانایی ها را می توان به چند دسته تقسیم کرد: 1- توانایی های علوم کاربردی2- توانایی های طراحی و توسعه 3- توانایی های ساختتوانایی های محوری فنی(CTC)توانایی های محوری بازاریابی(CTM)

اسلاید 118: CTSها، ارزشمند، کمیاب و نادر ندهر CTC کاندید، برای اینکه لرزشمند شناخته شود، باید به دقت مورد مطالعه قرار گیرد و تمام شرایط و مشخصات قابلیت محوری را در خود داشته باشد:آیا با ایجاد هماهنگی بین مجموعه ای از توانایی های تکنولوژییک حیاتی،مزیت رقابتی فراهم می آورد؟آیا می تواند به ارزشی برای مشتریان تبدیل شود؟آیا تقلید آن دشوار است؟آیا می توان آن را به بازار های جدید وارد کرد؟

اسلاید 119: برنامه هایCTC، مستلزم برنامه ریزی دقیق استبرنامه های قابلیت محوری اگر به خوبی برنامه ریزی و اجرا نشوند، معمولا بسیار عریض و طویل و پیچیده می شوند و مدیریت بر آنها مشکل می شود.با تشکیل یک گروه هدایت کننده اولیه، امر برنامه ریزی تسهیل می شود.محور اکثر برنامه های CTC، درک این موضوع است که آیا سازمان از توانمندی های فنی خود به بهترین نحو ممکن استفاده می کند و آیا در توسعه تحقیقات وتکنولوژی، به خوبی سرمایه گذاری کرده است یاخیر

اسلاید 120: روش کلی برای شناسایی CTC فرایند کلی شناساییCTC ، از 6 مرحله کاری تشکیل شده است. هنگامی که این فرایند به خوبی پیاده شود، زمینه بسیار مستحکم و مناسبی برای فعالیت های آتی فراهم می آورد، مزایای جانبی فراوانی از آن حاصل می شود و چندین دستاورد ارزشمند را نیز به دنبال دارد.فهرستی از تمام توانمندی های ،شرکت و شناسایی توانمندی هایی که در بخش های مختلف شرکت، تکرار شده است.ارزیابی تمام نقاط ضعف و قوت تکنولوژیکی شرکتشناخت قابلیت های محوری بالقوه و موجود در شرکت و الگو برداری مقایسه ای از برترین های خارج از شرکت

اسلاید 121: روش شش مرحله ای شناسایی قابلیت های محوری فعالیت ها مراحلشروع برنامهتست قابلیت هایمحوری کاندیدجایی که بیشترین احتمال انحراف در مسیر فرایند وجود دارد تهیه فهرستی از کلیهتوانمندی هاارزیابی توانمندی هاایجاد گروه راهبری و تیم های کاری و برگزاری جلسات شروع کارتهیه فهرست اولیه، جمع آوری و جمع بندی کلیه ورودی ها و نهاییکردن فهرست توانمندی هاارزیابی تمامی موارد با استفاده از مقیاس های اندازه گیری انتخاب شدهبرای تعیین نقاط قوت و اهمیت هر یکمحدوده مورد نظر، نقاط تمرکز، تیمها، مسئولیتها، زمان بندی، تقسیم بندیموجودی ها، تعیین پارامترها و مقیاس هایاندازه گیریلیست جامع و طبقه بندی شده ایاز کلیه توانمندی های تکنولوژیکیشرکتنقاط قوت و ضعف توانمندی ها و لیستتوانمندی های تکنولوژیکی شرکتارزیابی وضعیتقابلیت های محوریشناسایی قابلیت هایمحوری کاندیدتست انواع مختلف توانمندی هایحیاتی مکمل، تدوین لیست احتمالیقابلیت های محوریاعتبار سنجیCTCها: مزیت رقابتیارزش ادراکی مشتری، میزاندشواری تقلید، امکان ورود به بازارهای دیگرتحقیق پیرامون برداشت بیرون از شرکتنسبت به قابلیت ها و افزودن یافته هاو نتایج آن به ممیزی توانمندی های داخلیلیست کاملی از تخصص های تکنولوژیکیمرتبط و آتیه دارمجموعه ای از CTCهای معتبر که در راستایتوانمندی های حیاتی موجود شرکت می باشندوضعیت نسبی شرکت ها از نظر CTCهای موجودو بالقوه . در اینجا الگوبرداری مقایسه ای با دیگرشرکت ها و اعمال بهبود لازم استخروجی ها

اسلاید 122: مرحله (1)- شروع برنامهاین کار باید با نشست رسمی گروه هدایت کننده آغاز شودتا اهداف، محدوده، اصطلاحات، تعاریف، بازه زمانی و روش مورد استفاده، تایید شود. در اولین جلسه تیم کاری، مدیر برنامه باید خلاصه ای از کل برنامه را توضیح داده و مباحثات اولیه ساختار فهرست توانمندی های شرکت را هدایت کند.مرحله (2)- تهیه فهرست توانمندی هااهداف این مرحله عبارت است از نهایی کردن ساختار کار و محتوای فهرست تایید شده شاخص های ارزیابی و سپس آغاز تعریف دقیق روش ارزیابی. تکمیل فهرست توانایی ها، بوسیله مصاحبات رودررو یا تلفنی اعضای تیم با همکاران فنی شان در سرتاسر شرکت صورت می گیرد.مرحله (3)- ارزیابی توانمندی هاخروجی و ماحصل این مرحله، فهرست نهایی مجموعه جامعی از توانمندی ها و ارزیابی و شناسایی توانمندی های تکنولويژیکی شرکت است. در فرایند مورد نظر ما، محور اصلی اقدامات اولیه، ارزیابی نقاط قوت است. این فرایند با مصاحبه های رودرروی اعضا گروه با پاسخ دهنده گانی که به دقت انتخاب می شوند، آغاز شده تا اطلاعات اولیه ، جمع آوری و صحت فهرست تهیه شده ، بررسی شود.

اسلاید 123: مرحله (4)- شناسایی قابلیت های کاندیدچالش تیم کاری در مرحله (4)، استفاده از دانش و داده های جمع آوری شده در مراحل(29 و (3) جهت شناساییCTCهای کاندید است. نتایج حاصل، باید فهرستی بلند بالا از حوزه های تخصصی تکنولوژیکی آتیه دار باشد که بتوان آنها را به عنوان CTCهای شرکت مورد ارزیابی قرار داد.تحلیلاولیه، توسط مدیر برنامه صورت می گیرد. در این کار نباید دقت فوق العاده و بیش از حد نشان داد، چراکه هدف اصلی در این مرحله، شناسایی تعداد هرچه بیشتری از CTCهای کاندید است.مرحله (5)- تست قابلیت های محوری کاندیدهدف از این مرحله، تعیین آن دسته از CTCهای کاندید است که تمامی معیارهای قابلیت های محوری را در خود دارند. خروجی این مرحله، مجموعه ای از CTCهای ارزشمند است که بر توانمندی های حیاتی فعلی شرکت بنا شده اند.مرحله (6)- ارزیابی موقعیت قابلیت محوریدر این مرحله، مشخص می شود که شرکت، کدامیک ازCTCهای ارزشمند خود را در مالکیت دارد. موقعیت نسبی شرکت در هر یک از CTCها چگونه است. بهترین سازمان های خارجی که باید برای الگوبرداری مقایسه ای مورد توجه قرارگیرند و همچنین کارهایی که باید صورت گیرد تا مالکیت شرکت بر CTCهای بالقوه اش محفوظ بماند، از مواردی است که در این مرحله روشن می شود.

اسلاید 124: فصل هشتمبرنامه ریزی تکنولوژی

اسلاید 125: فرایندی که برای برنامه ریزی استفاده می شود، حداقل به اندازه خود برنامه تدوین شده اهمیت دارد. این فرایند موارد زیر را شامل می شود:بررسی تمامی نقطه نظرات درون سازمانیتعیین هدف های واضح و واقع گرایانهترسیم راه یا راه هایی برای نیل به آن اهدافایجاد تعهد برای اجرااجرا و پیگیری برنامه

اسلاید 126: پیش بینی تکنولوژیاولین گام در برنامه ریزی تکنولوژی، پیش بینی است. پیش بینی، دورنمایی از آینده فراهم آورده و می تواند راهنمای اقدامات امروز در شکل دهی به شرایط آینده باشد.پیش بینی تکنولوژی با استفاده از متدولوژی های زیر صورت می گیرد تا ویژگی و نقش پیشرفت تکنولوژی، پیش بینی شود.روش های سنتی پیش بینی، اکثرا متکی به برون نمایی عملکرد گذشته و تعمیم آن به آینده است. پیش بینی آینده، زمانی مشکل تر می شود که سرعت تغییرات تکنولوژی زیاد باشد. پیش بینی کننده تکنولوژی، محدودیت طبیعی عملکرد هر تکنولوژی راپیش بینی می کند.پیش بینی کننده تکنولوژی برای پیش بینی خوب، باید شناخت مناسبی از چرخه عمر تکنولوژی، عوامل تأثیرکذار بر تکنولوژی و نرخ نوآوری، داشته باشد. هر پیش بینی خوب باید دارای ویژگی های زیر باشد:اعتبار و مطلوبیتمبنای دقیق اطلاعاتیروش ها و مدل های دقیقا مشخصفرضیا ت مشخص و تأیید شدهحد قبولی از اطمینان به اطلاعات پیش بینی شدهبیان کمی، هر جا که امکان باشد.

اسلاید 127: روش های پیش بینینظارتنظر متخصصینتحلیل روند تحولاتمدل سازیسناریوهاتکنولوژی های حیاتی و نگاشت تکنولوژی (تکنولوژی های حیاتی ملی)برنامه ریزی آینده، شناخت عمیقی از تغییرات تکنولوژی را می طلبد. برای این کار، تکنولوژی های حیاتی نوظهور، باید به دقت جستجو شوند.این امر مستلزم نگاشت تکنولوژی است که به برنامه ریزان کمک می کند تا به خوبی سازمان را به سوی آینده راهبری کنند.

اسلاید 128: تکنولوژی های حیاتی در سطح شرکت هامرزبانان تکنولوژی، پیش بینی کنندگان و مدیران تحقیقات شرکت ها می توانند، نقشه تکنولوژی هی مرتبط با محصولات و خدمات شرکت را ترسیم نمایند.ممیزی تکنولوژیممیزی، ابزاری است برای ارزیابی شرایط بخش خاصی از سازمان. ممیزی تکنولوژی، تحلیلی است که جهت شناسایی نقاط ضعف و قوت دارایی های تکنولوژیک سازمان انجام می شود. هدف آن، ارزیابی موقعیت تکنولوژیک شرکت در مقایسه با رقبا و پیشرفته ترین تکنولوژی ها است.به نظر فورد، ممیزی تکنولوژی می بایست به سوالات زیر پاسخ گوید:کسب و کار شرکت به کدامیک ار تکنولوژی ها و دانش های فنی وابسته است؟موقعیت تکنولوژی شرکت در مقایسه با رقبا چگونه است؟ آیا شرکت پیشتاز، دنباله رو یا عقب مانده است؟موقعیت چرخه عمر تکنولوژی هایی که شرکت به آنها وابسته است، چگونه است؟نقطه قوت شرکت کجاست؟ آیا در تکنولوژی های محصول یا تولید یا ترکیبی از تکنولوژی هاست؟آیا شرکت از تکنولوژی های محوری خاص خود، به خوبی محافظت می کند؟کدام تکنولوژی های نوظهور یا در حال رشد می توانند موقعیت تکنولوژیک شرکت را تحت تأثیر قراردهند؟ارزش تکنولوژی شرکت برای مشتریانش چقدز است؟

اسلاید 129: مدل ممیزی تکنولوژیاهداف مدل ممیزی تکنولوژی عبارتند از:1-تعیین شرایط فعلی تکنولوژی2-تأکید بر فرصت ها3- بهره گیری از قابلیت های خوب شرکت. مدل ممیزیتکنولوژی دارای سه سطح است، که در هر سطح آن، عملکرد های خاصی مورد بررسی دقیق تر و عمیق تر قرار می گیرند.بالاترین سطح این مدل به سه گروه مختلف تقسیم شده است. در سطح دوم، 20 حوزهارزیابی وجود دازد و نهایتا 43 عنصر ارزیابی هم سطح سوم را تشکیل می دهند.این مدل بر پایه شش دسته بندی زیر بنا شده است:محیط تکنولوژیدسته بندی تکنولوژی هابازارها و رقبافرایند نوآوریفعالیت های دارای ارزش افزودهاکتساب و بکارگیری تکنولوژی

اسلاید 130: محیط تکنولوژیمدیریت اجراییاستراتژی تکنولوژیساختار سازمانیفرهنگ تکنولوژیافراداولویت تکنولوژیمشارکتاستراتژی کلی شرکتاهدافپیاده سازیچارت سازمانیکار تیمیفرهنگ سازمانسازمان یادگیرندهارتباطاتمدیریت تغییراستخدام نیروی جدیدآموزش کارکنانتوان افزاییسیستم پاداشدسته بندی تکنولوژی هاتکنولوژی محصولتکنولوژی فرایندتکنولوژی در بازاریابیتکنولوژی های داخلیتکنولوژی های خارجیتکنولوژی های پایهروند تحولات تکنولوژیتکنولوژی های داخلیتکنولوژی های خارجیتکنولوژی های پایهروند تحولات تکنولوژینوآوری در بازاریابیایده محصولرقبا و بازاریابینیازهای بازاروضعیت رقباارزیابی بازاربازاریابی تکنولوژیارزیابی رقباالگوبرداری مقایسه ایفرایند نوآوریخلق آیندهخلق کنندگان تکنولوژیاز ایده تا بازارکارآفرینی درونیکارآفرینی بیرونیفشار علمکشش بازارزمان سریه سرهزینه سربه سرVAFهاتحقیق و توسعهعملیاتتکنولوژی سازگاربا محیط زیستتیم هاهدف طراحیبرای ساختتوجیه تلفیق بهینهتحلیل موفقیت/ شکستبهبود فرایندمحصولات سبزTAEPاکتسابانتقال تکنولوژیبکارگیری برای کسبحفاظت از تکنولوژیروش های اکتسابسرمایه گذاریرویه های انتقالانتقال افراد

اسلاید 131: هر ممیز تکنولوژی، می بایست موارد زیر را انجام دهد:تکنولوژی های درونی شرکت را تحلیل کردهتا بتواند قابلیت های محوری را شناسایی کند.تکنولوژی های خارجی و بتیادی را شناسایی کند.خلأها یا شکاف های تکنولوژی را شناسایی کند. منظور از شکاف، شرایطی است که به تأمین تکنولوژی های جدیدی نیاز است.بازنگری فشار علم/تکنولوژی و کشش های بازار.بررسی اینکه در فرایند نوآوری، به ملاحظات فشار علم و کشش بازار توجه می شود یا خیر؟بررسی زمان لازم برای عرضه محصولات به بازار، شناسایی محدودیت های فرایندبازنگری استراتژی تحقیقات، آیا فشار علم و کشش بازار با هم مطابقت دارد؟بررسی تطابق و هم راستا بودن تکنولوژی محوری، تحقیقات و بازاریابیجستجوی شواهد بهبود در تولیدتحلیل مشارکت ها و سرمایه گذاری های مشترک. آیا آنها با استراتژی کلی شرکت هم راستا هستند؟بازنگری رویه های خاص انتقال تکنولوژی. شرکت چگونه از حفظ و انتقال دانش اطمینان می یابد؟تحلیل ساختار شرکت. آیا انعطاف پذیر است؟ ارتباط بین لایه ها چگونه است؟

اسلاید 132: فرایند مدل ممیزی تکنولوژی، از چند جهت می تواند برای شرکت ها، ابزاری ارزشمند محسوب شود:به عنوان ابزار تشخیصی برای تعیین نقاط ضعف و قوتبه عنوان روشی برای شناسایی و هدف گیری فرصت های بهبودبه عنوان ابزارالگو برداری مقایسه ایبه عنوان ابزار سنجش پیشرفت های حاصله و موفقیت برنامه های پیاده شدهبه عنوان ابزار دستیابی به بهبود مداومبه عنوان وسیله خود ارزیابی که برنامه ریزی مناسب تکنولوژی را به دنبال خواهد داشت.

اسلاید 133: برنامه ریزی بر اساس چرخه عمر تکنولوژیدر این راه کار، سرمایه گذاری یا عدم سرمایه گذاری در تکنولوژی، با توجه به اثر رقابتی تگنولوژی صورت می گیرد. این اثر، به موقعیت تگنولوژی در منحنی Sبستگی دارد.کهولتبلوغرشدطفولیتنظارتسرمایه گذاریموردیساخت سیستماتیککلیدیدر حال رشدنوظهوررها سازی موردیپایه ایعملکردزمانشیوه های مختلف سرمایه گذاری تکنولوژی

اسلاید 134: روش برنامه ریزیB-TECH این روش که به روش B-TECH معروف است، توسط استیسی تدوین و توسط بهالا تشریح شد. در این روش، اهمیت یکپارچه سازی استراتژی تکنولوژی با استراتژی کسب و کار مورد تأکید قرار می گیرد.اما این استراتژی ها قبل از اینکه کاملا با هم یکپارچه شوند، مسیر توسعه مجزایی را طی می کنند.تقسیم بندی کسب و کار1تخصیصمنابع 9انتخاباستراتژیارائهاستراتژی های مختلف 8کسب و کارهایمتأثر شده6بررسی محیطکسب و کار4تکنولوژی های متأثر شده7بررسی محیطتکنولوژی5ممیزیتکنولوژی3تقسیم بندی تکنولوژی2اجرا 10کنترلاستراتژیک 11یکپارچه سازی استراتژی تکنولوژی و کسب و کاربه روشB-TECH

اسلاید 135: مدیر ارشد تکنولوژییکی از پست های نسبتا جدید در امریکا، مدیر ارشد تکنولوژی(CTO)است. این پست سازمانی، نشان دهنده نقش چشم گیر تکنولوژی در موقعیت رقابتی شرکت هاست. نقش اصلی مدیر ارشد تکنولوژی، لحاظ کردن دیدگاه تکنولوژی در تمامی مسایل استراتژیک است. مهم ترین فعالیت های CTO، موارد زیر است:پیش بینی تکنولوژی و تحلیل تکنولوژی های مختلفی که شرکت در صدد کسب آنهاست.ایجاد قابلیت فنی در شرکتتدوین برنامه اکتساب برای کلیه منابع تکنولوژی شرکت و حفظ تلفیقی مناسب از تکنولوژی هاایجاد شبکه ها و پیمان های رسمی و غیر رسمی تکنولوژی و اطمینان از اینکه فرهنگ، پرسنل و تکنولوژی گروه های هم پیمان، با هم ، همخوانی داشته باشند.انجام ممیزی های تکنولوژیتخصیص و ساختار دهی منابع تکنولوژی شرکتسازمان دهی برنامه های آموزش فنی برای افزایش سطح مهارت کارکناناطمینان از انتقال و انتشار تکنولوژی در کل شرکتمرزبانی تمامی تکنولوژی های موجود در تلفیق تهینه تکنولوژی های شرکتحفاظت از حقوق مالکیت معنوی و حقوق تکنولوژیکی شرکتبهره گیری از تکنولوژی دیگر شرکت ها، بدون اینکه مزیت رقابتی خاص آن شرکت به خطر افتد.

اسلاید 136: فرایند ASSETSانتخاب کلمه ASSETSبرای تأکید بر این حقیقت بوده که بنیاد تکنولوژیک سازمان، جزء دارایی های سازمان محسوبمی شود. فرایند ASSETS به نحوی طراحی شده که به صورت مداوم پیاده شود.1ارزیابی وضعیت جاریحفظ موقعیتدرازمدت 6تعیین تکنولوژیاستراتژی2انتخاب تلفیقبهینه 3سرمایه گذاریتکنولوژی 4انتقال نتایجبرای پیاده سازی5انعکاس ها و تأثیراتدارایی های عملیاتینتایجکاربردهای هدفسیستم های سازمانیبرنامه هامعیارراهکارهامنابعاهداف کسب و کاروضعیت رقابتی شرکتنقاط قوت شرکتنیازهای بازارمحیط کسب و کارروند تحولاتمفاهیمتعدیلاتمحیطپروژه ها

اسلاید 137: این فرایند دارای شش مرحله است:تعیین استراتژی تکنولوژیانتخاب تلفیق بهینه ارزیابی شرایط فعلیتکنولوژیسرمایه گذاری تکنولوژیپیاده سازی نتایجحفظ موقعیت در بلند مدتپیاده سازی فرایندASSETSبهترین شیوه برای پیاده سازی فرایندی همچونASSETS در هر سازمان، انجام این کار در طی چند مرحله و به صورت فازبندی شده است. زیرا موفقیت روش های ساختارمند برنامه ریزی در هر سازمان، مستلزم توجه دقیق به عوامل فرهنگی و سیاسی است و پیاده سازی کامل آن، چندین مزحله برنامه ریزی را می طلبد.

اسلاید 138: فصل نهماکتساب و بکارگیریتکنولوژی

اسلاید 139: اکتساب تکنولوژیدر برنامه ریزی تکنولوژی، برای کسب تکنولوژی های خاص، برنامه ریزی می شود. اطلاعات لازم در مورد این تکنولوژی ها نیز از ممیزی تکنولوژی بدست می آید که جزئیات تمامی تکنولوژی های اصلی و فرعی زنجیره ارزشی را تشریح می کند.آنگاه مدیران باید تصمیمبگیرند که کدام تکنولوژی را باید بلافاصله کسب نماید و کدام را می بایست در آینده دنبال کنند.مسأله بعدی این است که شرکت چگونه می خواهد تکنولوژی های مورد نیازش را کسب کند.

اسلاید 140: روش های کسب تکنولوژیچند روش شناخته شده برای کسب تکنولوژی وجود دارد:1- استفاده از تحقیقات داخلی2- سرمایه گذاری مشترک3- واگذاری قراردادی تحقیقات به خارج از شرکت4- خرید حق امتیاز تکنولوژی5- خرید تکنولوژی از دیگرانفورد، ماتریس بسیار جالبی طراحی کرده که نحوه کاربرد هر کدام از این روش ها را نشان می دهد. این ماتریس، پنج عامل را برای اتخاذ تصمیم، در نظر می گیرد. این عوامل عبارتند از :1- موقعیت نسبی شرکت در تگنولوژی2-فوریت اکتساب3- میزان سرمایه گذاری لازم4- جایگاه تکنولوژی در منحنی چرخه عمر5- دسته بندی تکنولوژیدر این ماتریس، امکان بکارگیری تک تک روش های اکتساب بررسی می شود.

اسلاید 141: عوامل تأثیرگذار بر تصمیمات اکتساب تکنولوژیدسته بندی تکنولوژیوضعیت چرخه حیات تکنولوژیتعهد/سرمایه گذاری لازمفوریت اکتسابجایگاه نسبی شرکتروش های اکتسابمتمایزکننده ترین یا حیاتی تریندر ابتدایی ترین مراحلکمترینتحقیق و توسعه داخلیمتمایز کننده یا یه ایاوایلکمترسرمایه گذاری مشترکمتمایز کننده یا پایه ایاوایلکمواگذاری قراردادی تحقیقات به بیرونمتمایز کننده یا پایه ایمراحل بعدیکمترینزیادخرید حق امتیازخارجیهمه مراحلعدم تعهد/عدم سرمایه گذاریزیادترینکمعدم اکتساب

اسلاید 142: بکارگیری تکنولوژیهر شرکتی که از تکنولوژی خاصی برخوردار است، باید بکارگیری تکنولوژی را در استراتژی تکنولوژی خود بگنجاند. اگر شرکتی در زمینه تگنولوژی خاصی قدرتمند باشد، احتمال موفقیتش در واگذاری حق امتیاز تکنولوژی به دیگران، بسیار زیاد است. در غیر این صورت باید تکنولوژی را در داخل شرکت بکار گیرد.شرکتی که می خواهد تکنولوژیش را اکثریت بازار بپذیرند و بدین وسیله استاندارد صنعت را تعیین کند، باید با حداکثر سرعت ممکن، از تکنولوژی خود در محصولات مختلف استفاده کند.فورد، ماتریس دیگری برای بکارگیری تکنولوژی، تدوین کرده که در آن به معرفی فاکتورهای موثر بر تصمیمات بکارگیری تکنولوژی می پردازد.

اسلاید 143: عوامل تأثیرگذار بر تصمیمات بکارگیری تکنولوژیکاربرد های بالقوهدسته بندی تکنولوژیوضعیت چرخه حیات تکنولوژیتعهد/سرمایه گذاریلازمنیاز به تکنولوژی تکمیلیفوریتجایگاه نسبی شرکتروش های بکارگیریبسیار محدودمتمایز کننده ترین یاحیاتی تریننزدیکترینزیادترینکمترینکمترینبدتریبنبکارگیری تکنولوژیدر محصولات یا فرایند تولیدخودمحدودنزدیکزیادزیادبدترینواگذاری قراردادیتولید و بازاریابی به بیرونگستردهنزدیکزیادکمخوبسرمایه گذاری مشترکبسیار گستردهتکنولوژی های حاشیه ایکه کمترین تمایز را دارنددیرترکمترینکمزیادترینخوباعطای حق امتیاز

اسلاید 144: خلق تکنولوژی از طریق تحقیقاتخلق تکنولوژی می تواند نتیجه تلاش های فردی یا گروهی باشد. سازمان هایی پیچیده برای انجام فعالیت های تحقیقاتی تأسیس شده اند و از روش های علمی برای حل مشکلات استفاده می کنند. تحقیقات معاصر، هماهنگی رشته های مختلفی را می طلبد و با هدف کمک به پیشرفت تکنولوژی صورت می گیرد.مراحل توسعه تکنولوژیتوسعه سازمان یافته تکنولوژی از یک تصاعد سلسله مراتبی تبعیت می کند:1- تحقیقات بنیادی2- تحقیقات کاربردی3- توسعه4- بسط تکنولوژی

اسلاید 145: تلفیق بهینه تکنولوژی ها و تحقیقات صنعتییکی از نگرانی های اصلی مدیران این است که شرکتشان چه نوع تحقیقاتی را باید انجام دهد و به توسعه کدام تکنولوژی ها بپردازد. جواب این سوال، مشجص و ساده نیست و به اهداف برنامه تحقیقاتی، نوع کسب و کار، زیربنای تکنولوژی، مشتریان، منابع مالی و فنی و فاکتورهای متعدد دیگری بستگی دارد. اشمیت، تحقیقات شرکت را به تحقیقات کلی در مقابل تحقیقات هدفمند و تحقیقات ناشی از کشش بازار در مقابل تحقیقات ناشی از فشار تکنولوژی تقسیم می کند.تلفیق بهینه تکنولوژی، همچون تلفیق بهینه کسب و کاراست. این استراتژی، بازتاب همان ضرب المثل معروف است که: تمام تخم مرغ ها را نباید در یک سبد گذاشت.تریاندیس و جین، نیازهای تحقیقاتی را شامل این موارد می دانند:1- نیازهای هنجاری2- نیازهای مقایسه ای3- نیازهای پیش بینیانجام تحقیقات در شرکت ها، اساسا با هدف راهبری از نوآوری صورت می گیرد. حوزه های مرتبط، عبارتند از: نوآوری محصول، نوآوری مواد، نوآوری فرایند، نوآوری بازار برای کسب و کار جدید و نوآوری خدماتفعالیت های تحقیقاتی شرکت ها باید معطوف بهترین فرصت ها شود، فرصت هایی که کسب و کارجدیدی خلق کنند، یا کل کسب و کار شرکت را متحول نمایند.

اسلاید 146: توجیه مخارج تحقیقاتیانجام تحقیقات، به منابع مالی و انسانی نیاز دارد. مسئولان تحقیقات، باید برنامه های تحقیقاتی آزمایشگاه های خود را توجیه کنند. اینگونه برنامه ها، هزینه بر بوده و برگشت سودآور سرمایه را تضمین نمی کنند.روش های فعلی تأمین مالی تحقیقات شرکت ها، معمولا بر پایه موارد زیر است:تحقیقات به عنوان هزینه سربارتحقیقات به عنوان نوعی سرمایه گذاریملاحظات کلی در تحقیقات صنعتیبخش عمده ای از کل تحقیقات صنعتی، توسط شرکت های بزرگ صورت می گیرد.هرچه شرکت بزرگ تر باشد، امکان انجام فعالیت های تحقیقاتی در آن بیشتر است.هرچند بخش عمده ای از فعالیت های تحقیقاتی در شرکت های بزرگ صورت می گیرد، لیکن اختراعات مهمی هم در شرکت های کوچک و به صورت فردی رخ می نماید.تنها درصد اندکی از پروژه های تحقیقاتی، از لحاظ تجاری، موفق از آب در می آیند.شرکت های کوچک را عامل اصلی افزایش اشتغال ملی می دانند.تحقیقات را می توان به دو فعالیت تفکیک کرد: تحقیق و توسعهدر مراحل اولیه چرخه عمر محصول، اهمیت خود تکنولوژی از توسعه و بازاریابی آن بیشتر است.

اسلاید 147: خلق تکنولوژی از طریق تحقیقاتخلق تکنولوژی می تواند نتیجه تلاش های فردی یا گروهی باشد. سازمان هایی پیچیده برای انجام فعالیت های تحقیقاتی تأسیس شده اند و از روش های علمی برای حل مشکلات استفاده می کنند. تحقیقات معاصر، هماهنگی رشته های مختلفی را می طلبد و با هدف کمک به پیشرفت تکنولوژی صورت می گیرد.مراحل توسعه تکنولوژیتوسعه سازمان یافته تکنولوژی از یک تصاعد سلسله مراتبی تبعیت می کند:1- تحقیقات بنیادی2- تحقیقات کاربردی3- توسعه4- بسط تکنولوژی

اسلاید 148: مدیریت جهانی تحقیقاتتیپینگ و پرینو، در بررسی روند عملکرد تحقیقاتی شرکت ها به نکات زیر پی برده اند:در حالی که بازارها جهانی اند، توسعه تکنولوژی همچنان به صورت محلی و در قالب بسته های نوآوری خواهد بود.برخورداری از حداقل های لازم، عاملی کلیدی در موفقیت فرایند توسعه تکنولوژی است. نیاز به تشکیلتیم های متشکل از رشته های مختلف، باعث افزایش هزینه ها شده است.روابط خارجی اهمیتی مضاعف یافته است.شرکت ها برای کسب منافع بیشتر از تحقیقاتشان، باید بکوشند تا تحقیقات را به نیازهای بازار و مشتریان ارتباط دهند.موج آینده، مدل شبکه جهانی است.

اسلاید 149: دو مشکل در مدیریت تکنولوژیمشکل اول، ناتوانی در برقراری ارتباط مناسب بین برنامه ریزی استراتژیک و برنامه ریزی تکنولوژی است.مشکل دوم، در مواردی است که اثرات بالقوه تکنولوژی جدید شناسایی می شود، ولی تأکید بیش از حد شرکت های امریکایی برسنجش ها و توجیهات کوتاه مدت، باعث جبهه گیری بر علیه پیاده سازی برنامه های فنی استراتژیک می شود.نقش استراتژیک تکنولوژی در صنعتنقش مناسب متصدیان تکنولوژی در صنعت، عمدتا اداره و اجرای برنامه هایی است که برای پیاده سازی استراتژی تجاری لازم است. برنامه هایی که به عنوان بخشی از سرمایه گذاری تجاری توجیه می شوند.اهمیت استراتژیک نوآوری تکنولوژی، از این روست که می تواند به مزیت رقابتی پایدار، منجر شود.

اسلاید 150: واکنش های لازم و محدودیت هاواقعیت های جدید، واکنش های جدیدی را می طلبد. روشزیر برای مدیران ارشد تحقیقاتی پیشنهاد می شود:چارچوب های ذهنی را تغییر دهید و نقش ها را دوباره تعریف کنید.عرصه فعالیت جدید را جهانی بدانید.فرایندها، سیستم ها و ابزارهای جدیدی را ایجاد کرده و از آنها استفاده کنید.ارزش افزوده ایجاد کنید و بر ارزش افزایی پافشاری کنید.

اسلاید 151: چارچوب های ذهنی را تغییر دهید و نقش ها را دوباری تعریف کنیدچارچوب ذهنی متکی برالگوی کلاسیک را باید با چارچوب ذهنی دیگری جایگزین نمود که بینش، اهداف و ارزش های شرکت را بر فرهنگ وفاداری به علم و تکنولوژی بنیان نهد.یکی از اولین گام های مدیر فنی، تعریف مجدد و دقیق نقش خود در بین اطرافیان داخلی مدیرعامل است.در اغلب موارد، مدیر فنی باید نقش دوگانه فردی کلی نگر و فردی متخصص را با هم بازی کند.در اینجا به کلمه تکنولوژی اشاره شد نه تحقیقات. تکنولوژی واژه ای گسترده تر از تحقیقات است و تمام قابلیت های فنی ای که شرکت می تواند داشته باشد و از آنها در جهت کسب مزیت رقابتی استفاده کند را در بر می گیرد.

اسلاید 152: عرصه فعالیت جدید را جهانی کنیدبرخورد دوگانگی های شرکتی در برابر بخشی،جهانی در برابرمحلی، داخلی در برابر خارجی، مستلزم رویکردی منسجم و جهانی در مواجهه با مسائل، اولویت ها و منابع است.فرایندها، سیستم ها و ابزارهای جدیدی ایجاد کرده و از آنها استفاده کنیدبسیاری از سیستم ها و ابزارهای مدیریتی، برای پاسخگویی به واقعیتهای امروز، نیاز به بازنگری و تعدیل دارند. احتمالا حوزه های زیر، نیازمند بیشترین تغییرات باشند:ایجاد فرایند مدیریت مشتریتدوین خط مشی جدیدی برای برنامه ریزی تحقیقاتشفاف تر کردن تصمیم گیری ها و عملکردهای تحقیقاتیایجاد سیستمی برایتشویق بهبود مداوماصلاح سیستم مدیریت منابع انسانی

اسلاید 153: ارزش افزوده ایجاد کنید و بر ارزش افزایی پافشاری کنیدامروزه مدیران تحقیقات باید همواره از خود بپرسند، من خودم چه ارزش افزوده ای برای فرایند مدیریت شرکت دارم؟ ارزش افزوده بخش زیرنظر من در کل چیست؟محدودیت های مدیران تحقیقاتمدیر فنی و تیم مدیریتی تحقیقاتی او، در عین پذیرش یک سریمحدودیت ها، باید عملکرد مناسبی داشته باشند. مشهورترین آنها محدودیت منابع است.از دیگر محدودیت ها، عدم مهارت در تکلم به زبان های خارجی و تعامل با فرهنگ ها و سیستم های ارزشی خارجی است.در نهایت، قوانین دولتی هم مسبب اعمال محدودیت های بیشماری شده است.

اسلاید 154: رهبری و افزایش اعتبار تحقیقاتسه مورد از نقش های رهبری ، عبارتند از:رهبری وظیفه ایرهبری استراتژیکرهبری فوق وظیفه ای

اسلاید 155: کاهش زمان چرخه ایده تا بازاریکی از مسئولیت های اصلی مدیر فنی و تیم مدیریت تحقیقات وی، کمک به کسب و کار فعلی است. بنابراین کاهش زمان چرخه توسعه محصول، با استفاده از کار تیمی و چند وظیفه ای، برای مدیریت تحقیقات الزامی است. روش stage-gate که توسط کوپر برای مدیریت پروژه ارائه شده، در توسعه محصولات جدید موفق بوده ودر جامعه تحقیقات صنعتی، طرفداران زیادی پیدا کرده است.ایدهدروازه1مرحله1دروازه2مرحله2دروازه 5دروازه 4دروازه3مرحله5مرحله 4 مرحله 3PIRبازنگریپس از اجراتحلیل کسب و کارقبل از تجاری شدنتولید کاملو ارسال بهبازارتست و تصدیقبازنگریپس از توسعهتوسعهتصمیم گیری در مورد کار مورد نظربررسی موشکافانه(طرح گزینه ای برای کار)پرده دومبررسی اولیهپزده اولاندیشه پردازیروش stage- gate در توسعه محصولات جدید

اسلاید 156: فصل دهمانتقال تکنولوژی

اسلاید 157: تعریف و طبقه بندیانتقال تکنولوژی، فرایندی است که باعث شکل گیری جریان تکنولوژی از منبع به دریافت کننده می شود. منظور از منبع، همان مالک یا دارنده دانش است و به بهره گیرنده چنین دانشی نیز دریافت کننده اطلاق می شود.می توان انتقال تکنولوژی را در قالب دسته بندی زیر ارائه نمود:انتقال بین المللی تکنولوژیانتقال منطقه ای تکنولوژیانتقال میان- صنعتی تکنولوژیانتقال میان- شرکتی تکنولوژیانتقال درون- شرکتی تکنولوژی

اسلاید 158: کانال های جریان تکنولوژیسه نوع کانال برای جریان تکنولوژی وجود دارد:کانال های عمومیکانال های مهندسی معکوسکانال های برنامه ریزی شدهانتقال برنامه ریزی شده از طریق توافق نامه های مختلفی امکان پذیر است.که این توافقات، مجوزی برای دستیابی و بهره برداری از دانش فنی تکنولوژیک محسوب می شوند:خرید حق امتیاز(licensing) فرانشیز(franchise)سرمایه گذاری مشترکپروژه های کلید در دستسرمایه گذاری مستقیم خارجیکنسرسیوم فنی و پروژه تحقیقاتی مشترک

اسلاید 159: انتقال بین المللی تکنولوژیزیربنای تولیدات تکنولوژیک که سابقا به کشورهای صنعتی غرب و شمال منحصر می شد، اخیرا به بسیاری از کشورها راه یافته است. کشورهای در حال توسعه به خوبی در یافته اند که تنها راه رسیدن به سطح کشورهای اروپایی و امریکا، از طریق صنعتی شدن است.امروزه بسیاری از کشورهای تازه صنعتی شده به زیربنای صنعتی و تکنولوژیکی مناسبی مجهز شده و در بازارجهانی به توان رقابت بالایی دست یافته اند.جابجایی تکنولوژی در اغلب موارد، به واسطه انتقال بین المللی تکنولوژی، موافقت نامه های همکاری دوجانبه و یا از طریق خرید مستقیم از امریکاف آلمان، ژاپن و دیگر کشورهای صنعتی صورت می گیرد. گاهی این جابجایی از طریق تأسیسکارخانجات تولیدی توسط شرکت های چندملیتی کشورهای دیگر انجام می شود.اکثر کشورها برای توسعه زیربنای تکنولوژیک و تبدیل دانش خود به محصولات با ارزش، به شدت نلاش می کنند. کشورهای تازه صنعتی شده و کشورهای در حال توسعه نیز کماکان به تلاش خود برای انتقال تکنولوژی ادامه می دهند. برای افزایش موفقیت فرایند انتقال، مدل های زیادی ارائه شده است.

اسلاید 160: مدل سنگاپورمی توان از موفقیت های سنگاپور در مسیر توسعه اقتصادی، در س های زیادی آموخت.عوامل موفقیت را می توان از سخنرانی نخست وزیر سنگاپور، استخراج کرد. نخست وزیر سنگاپور در سخنانش، مبانی توسعه را بر میشمرد. بعضی از نکات مورد نظر وی به شرح زیر است:ایجاد و حفظ دولتی سالم و کارآمد که مورد قبول مردم باشد.پرهیز از جدل ها و جنجال های داخلی در جهت وحدت ملی حرکت در جهت نقاط قوت موجودتشویق به صرفه جویی در جهت افزایش سرمایه گذاری و پرهیز از گرفتن وام های خارجی تشویق پروژه های خانوادگی و صنایع محلی برای خلق فرصت های اقتصادی و جلوگیری از مهاجرت مردم به شهر های بزرگهدر ندادن سرمایه ها در پروژه های بزرگتشویق سرمایه گذاری، توسط سرمایه گذاران کوچک و سرمایه گذاران چندملیتیارتقاء سطح تحصیلاتتدوین استراتژی های کارآمد انتقال تکنولوژیسنگاپور استراتژی خود را حول محورتبدیل شدن به مرکز منطقه ای خدمات تجاری بنا نهاد.

اسلاید 161: انتقال تکنولوژی در تایوانروش تایوان در مسیر انتقال تکنولوژی و توسعه تکنولوژیک کشور، نیز یکی از موارد موفق است. در تایوان، تحقق و توسعه تکنولوژی صنعتی توسط شرکتی غیرانتفاعی بنام موسسه تحقیقات تکنولوژی صنعتی، گسترش یافته است.تایوان، موسسهITRI را در مکانی مجاور دو دانشگاه معتبر علم و تکنولوژی خود (دانشگاه ملیtsinghua و دانشگاه ملیchiao- tung) قرار داده است.پروژه های مورد نظر ITRI به کارخانجات بخش خصوصی فعال در پارک صنعتی ، محول می شوند. همکاری ادارات دولتی،شرکت های غیرانتفاعی و صنایع خصوصی تایوان در امر انتقال تکنولوژی های صنعتی، بسیار موفق بوده است.

اسلاید 162: انتقال ملی تکنولوژی در امریکاامریکا بزرگترین تولید کننده تکنولوژی در جهان است. پیشتازی امریکا در عرصه علم را می توان از ارقام چشمگیر برندگان جایزه نوبل علمی مشاهده کرد.امریکا از نظر خلق تکنولوژی نیز برتر است.یکی از عوامل اصلی ایجاد توان رقابتی و خلق ثروت، نحوه راهیابی تکنولوژی به بنگاه های خدماتی و تجاری است.انتقال تکنولوژی در قلب این موضوع قرار دارد. با علم به این حقیقت، دولت مرکزی، انتقال تکنولوژی را فعالیتی بسیار با اهمیت تلقی کرده است.دولت نیز با حرکت به سمت مشارکت موثر و سرمایه گذاری مشترک تکنولوژیک با بخش خصوصی، سیاست تکنولوژی خود را تقویت کرده است.دوره بعد از جنگ سرد، انگیزه های فراوانی برای انتقال تکنولوژی از آزمایشگاه های ملی و دفاعی به بخش خصوصی فراهم آورده است.یکی از استراتژی ها برای باقی ماندن، دست یابی به خوداتکایی بیشتر از طریق فروش و انتقال تکنولوژی به بخش خصوصی است.

اسلاید 163: پرین برای انتقال تکنولوژی های وزارت دفاع در جهت حل مشکلات غیرنظامی، روشی آینده نگرانه را تشریح می کند. این روش مبتنی بر استفاده از مأموران انتقال بوده و در عمل موفق تر بوده است. پرین مزایای فرایند غیرانفعالی انتقال را چنین برمی شمرد:حاوی اطلاعات بموقعی از برنامه های فعلی و آتی سازنده ها و استفاده کنندگان است.در مورد هر تکنولوژی خاص، بازخورد و انتقاد فوری ارائه می کند.امکان انتقال و جابجایی دانش فنی و دانش فرعی تکنولوژی را فراهم می آورد.دانشی که در گزارشات و مباحث علمی و رسمی منعکس نمی شود.مأموران انتقال، امکان اعمال مدیریت و کنترل را فراهم می آورند.به نسبت نتایج بدست آمده، مستلزم صرف تلاش و هزینه کمتری است.موانعی در مسیر انتقال موفق تکنولوژی وجود دارد. مواردی همچون شکاف فرهنگی آزمایشگاه های دولتی و صنعت، مسایل قانونی و نیاز به تدوین ساختار نوآور در جهت تسهیل امر انتقال

اسلاید 164: انتقال درون- شرکتی تکنولوژی برای انجام موفقیت آمیز انتقال، باید زیرساختارهای آن نیز فراهم شود. به علاوه برای ایجاد هماهنگی های لازم، ممکن است به یک تیم انتقال نیاز باشد.آرتوراسکویرز، این تیم ها را اساتید تکنولوژی می نامد. در حقیقت، شاید پروژه های پیچیده انتقال، وجود دو تیم را بطلبد. یکی مستقر در منبع و دیگری در بخش دریافت کننده تکنولوژی. هر تیم توسط یک مدافع، رهبری می شود و شامل تعدادی متخصص است که ترکیب این تیم به پیچیدگی و اندازه تکنولوژی بستگی دارد.در این مدل، پروژه زمانی آغاز می شود که شرکت تصمیم می گیرد تا تکنولوژی جدید را از شرکت کوچکتری در فاصله مکانی هزاران کیلومتری، دریافت کند.این کار، فرایند سازمان یافته ای برای انتقال درون- شرکتی تکنولوژی، می طلبد. برای انجام این انتقال، باید زیرساخت مناسب فراهم شده و تیمی کاردان و متبحر گرد هم آیند تا فرایند انتقال عملی گردد.

اسلاید 165: تصمیم گیری برای تنوعتمرکز فعالیت ها بر تحقیقاتآیا فرصت های تجاریموازی وجود داردآیا یک اکتساب جدید به بهسازیکسب و کار می انجامدآیا هنوز به انتقال تکنولوژیدیگری نیاز استتصمیم مدیریت برای انتقال تکنولوژیتیم انتقالایجاد ساختار سازمانی موازی و خط ارتباطی آنهاانتخاب هماهنگ کنندهبودجهطرح انتقالبازنگری طرح انتقالانتخاب اعضای تیمتجهیزات فیزیکیمواد لازموسایل و امکانات لازممسائل ایمنیبهداشتو زیست محیطیبدنبال نوآوری تکنولوژیکیدر فرایندقبل از تولیدمنحنی یادگیریمناسب بودن سایتفرایند تولیدQAتصاحب شرکت جدیدایجاد زیرساختفز لجستیک مهندسیآموزشتولید موازی در اولینتکمیل انتقال فیزیکیتولید کاملنظارت تولیدانتهای کار تیم انتقالانتظاربلیبلیخیربلیخیرخیرمدل انتقال درون- شرکتی تکنولوژی

15,900 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید