تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 38 اسلاید این اسلایدها ویژه تسهیلگران تولید شده است تا آنان: – با مستندسازی بیشتر آشنا شوند. – متوجه شوند که مستندسازی در فرایند تسهیلگری اجتماع محور چگونه خواهد بود. – متوجه شوند که رویکرد تسهیلگر نسبت به مستندسازی چگونه باید باشد. – برخی از شکل های مستندسازی در این اسلایدها توضیح داده می شود.

سعید نوری نشاط

صفحه 1:
مستندسازی در تسهیلکری اجتماع محور Instagram: @nourineshat Weblog: https://ourassets.blogfa.com Videos: http://www.apparat.com/nourineshat About Saeid Nouri Neshat: https://www.linkedin.com/in/saeid-nouri-neshat-49730a10/ Email: nourineshat@gmail.com

صفحه 2:
۱

صفحه 3:
در این اسلایدها جه خواهید بافت؟ * با مستندسازی بیشتر آشنا خواهیم شد. * متوجه می شویم که مستندسازی در فرایند تسهیلگری اجتماع محور چگونه خواهد بود. متوجه می شویم که رویکرد تسهیلگر نسبت به مستندسازی چگونه باید باشد. * برخی از شکل های مستندسازی توضیح داده می شود.

صفحه 4:
مستندسازی به جه معنایی است؟ * مستندسازی بخشی از فرایند مهم مدیریت دانش است. در این صورت مستندسازی فقط به معنی مستند کردن اتفاق یا جمع آوری داده ها در باره یک اتفاق رخ داده نیست بلکه مستندسازی در خدمت افزایش دانش دست اندر کاران است. * به طور معمول مستندسازی یا مستندنگاری یعنی طراحی و اجرای یک نظام جامع و یکپارچه از کلیه مستندات یک پروژه / اقدام / برنامه که بر یکپارچه سازی داده ها و اطلاعاتی تاکید دارد که در طول چرخه حیات پروژه / اقدام / برنامه تولید, منتقل» بکارگیری» به روز رسانی» آرشیو و نگهداری و در ننهایت ممکن است امحا گردند. * تعریف فوق می تواند صحيح باشد به شرطى كه بتواند در مسير توان افزایی موثر واقع شود.

صفحه 5:
= سبر 1

صفحه 6:
دیگران همواره می‌بایست از نقطه‌ای شروع نمایند که ما تمام کردهلیم نه اين که آنان همان نقطه‌ای شروع نمایند که ما شروع کرده دهايم. رويكرد فوق اهميت و جايكاه برجسته سازی در هر زمینه‌ای رابه خوبی ضرورت مستندسازی هد. مهمترین عامل در یادگیری سازمانی انتقال دانش به دیگران آنباشت دانش فردی در خدمت منفعت جمع انباشت دانش جمعی در خدمت یادگیری فردی معیاری برای محک زدن درجه اعتبار و اصالت برنامه یا فعالیت ارائه شده

صفحه 7:
جرا مستندسازی در تسهیلگری اجتماع محور * مستندسازی از چنان اهمیتی در تسهیلگری اجتماع محور برخوردار است که اگر تسهیلگر یا تیم تسهیلگر مستنداتی نداشته باشد. هر چقدر هم که وقت گذاشته باشد یا کار و تلاش کرده باشد, به منزله این است که هیچ کاری انجام نداده است. * تمام ارزش مستندات اين است که به واسطه یا به همت یا با مشارکت گروه محلی / کار گروهی محلی یا تیم محلی یا توسط اهالی محله / روستا و ... انجام شده باشد. * مستندسازی بخش مهم فرایند مدیریت دانش است. مدیریت دانش یعنی اینکه درس ها و تجربه ها به گونه ای مستند شوند که نه تنها امکان اصلاح اقدام / برنامه های بعدی شود بلکه بتواند به سایر پروژه ها / فعالیت ها / برنامه های اجتماع محور کمک کند.

صفحه 8:
مزایای مستندسازی کاهش احتمال از بین رفتن داده ها: با مستند سازی و مستندنگاری و مدیریت مطلوب آن (چگونگی نگهداری آنان و نیز مدیریت دسترسی ‎ay‏ آنها), احتمال از دست دادن داده های ارزشمند در هر سازمان / گروه | پروژه / اقدام کاهش می یابد. مستندسازی فرایندها و تجربیات آموزشی شکل گرفته. معیاری برای محک زدن درجه اعتبار و اصالت سازمان / پروژه برنامه / فعالیت / اقدام ارائه شده محسوب می‌گردد. تضمین پایداری / ماندگاری: عدم وابستگی سازمان به یک شخص حقوقی و یا حقیقی خاص: با مستندسازی و مستندنگاری, امکان مدیریت تیم کاری/ يا مدیریت پروژه یا برنامه یا اقدام در اختیار سازمان / تیم محلی قرار می گیرد و به فرد و یا افراد خاصی وابسته نخواهد شد (تحقق اصل مهم "در خدمت سیستم بودن نه این که سیستم در خدمت ما ‎Cash‏ مشارکت در تولید مستندات یعنی یادگیری بیشتر / توان بیشتر ممانعت از هزینه‌های مجدد سخت افزاری و نرم افزاری برای دستیابی به یک تجربه و یا واقعه بخشی از فرایند بهبود مستمر / افزایشنی دسترسین 1 گسترش فرهنگ سازمان یادگیزنده

صفحه 9:
مستندسازی در همه فرایند - از انتدا تا نها ‎Ma‏ (۸) اجرای پروژه/ اقدام | برنامه ۸ , (۷) تأمین منابع | تلفیق مشارکتی پروژه‌ها ‏(0) تطبیق پروژه / برنامه / اقدام مردمی با پروژه‌های دولتی ‎ ‎ ‏(۵) برنامه ریزی محلی / برنامه محلی / پروژه محلی ‎ ‎ ‏(ع) ظرفیت‌سازی و آموزش گروه / کار گروه | تیم محلی ‎ ‏(۳)ورود و تسهیل شکل گیری: گروه محلی / کار گروه محلی/ تیم محلی / گروه تسهیلگران محلی ‎ ‏(۲) اجرای ارزیابی سریخ ‏(۱) انتخاب محدوده | روستا | محله | جامعه هدف | حوضه آبخیز | ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 10:
شکل های مرسوم مستندسازی جلسات تسهیلگری طبیعی است که وقتی از یک تسهیلگر می پرسیم که چگونه جلسات را مستند می‌کند او خواهد گفت: ۴ السا همان پوستری که حاصل تفکر گروهی جمع شرکت کنندگان است بخش مهم مستدسازی جلسه است. السا ممکن است شرکت کنندگان اجازه دهنده که صدای جلسه را ضبط کنم. لا ممکن انت یشوه چند عکسن در جریان جلسه بیاندازم که بخشی از سنتسسازی جلنبه معسوب می شود ‎ue O‏ توانم از یک جای مهم جلسه یک فیلم یک دقیقه ای با همین گوشی همراه که دارم بردارم. لا صورتجلسه انتهای جلسه که مصوبات جلسه در آن آمده است. خود شکلی از صورتجلسه است. لا گزارزش جلسه را هفته بعد خواهم نوشت.

صفحه 11:
يادمان نرود كه.... صرف مستندنكارى به معنى اين است كه متوجه شده ايم جه رخ داده است. براى همين تلاش کنیم که گزارش هاء نوشته هاء فیلم هاء عكس ها و حتى صورت جلسه ها دو كاركرد زير را داشته باشد

صفحه 12:
مشارکت در تولیدات مستند و داده ها تا جایی که مقدور است. مشارکت همه دست اند رکاران و به این رویکردها در مستندسازی در فرایند به ویژه اجتماع محلی را در تولید داده ها و مستندات تسهیلگری اجتماع محور دفت کنیم: ۱ تسیل كنيد دانش محور عمل کنیم به اشتراک گذاری دانش برای مستندسازی یک فرایند ترسیم کنید که شروع آن از سطح خرد باشد (از بايين به بالا اما به اين حد اكتفا تكنيدء همين فرايند بايد بر عكس و به صورت تأمين بازخورد و انتقال درس ها از بالا به پایین باشد. مبتنى بر توليد دانش و مديريت أن

صفحه 13:
در باره گزاره های زیر فکر کنید: * ما اين کار را انجام داده ایم (مستند آن است) و شما می توانید آن را از اين گزارش پایش کنید. * ما این کار را انجام داده ایم (مستند آن است) و شما می توانید کار را ما در یک پیوستار تعقیب کنید. * ما اين كار را اين كونه انجام داده ايم (مستند آن است) و شما می توانید کمک کنید که خطای ما گرفته شود. * اى مديريت. بدان و آكاه باشد كه ما اين كار را انجام داده ايم (مستند آن ما اين كار را انجام داده ايم و مستندات مدرك موثقى بر انجام كار است - تأي * مااين كار را انجام داده ايم و شما هم بايد اين كار را انجام بدهيد (در خدمت يادكيرى). * ما این کار را انجام داده ایم. شما اكر دوست داريد اين كار را به همين صورت كه ما انجام داده ايم انجام دهيد (در خدمت يادكيرى).

صفحه 14:
از کجا شروع کنیم؟ * توصیه جدی من به تسهیلگران محترم این است که از نوشتن شروع کنیده با نوشتن خاطرات روزمره شروع کنید. ابتدا کوتاه و مختصر. به تدریج ظرایف و فرایند را ببینیده بیشتر توضیح دهید تا جایی که یک جلسه کامل را بتوانید توصیف و تحلیل کنید. * بنویسید بنویسید بنویسید * هر اندازه مرتب تر منظم تر و در پاسخگویی به این پرسش ها (چراء چگونه» چه زمانی» کج و فرایندی و با چه نتیجه ای) آنگاه نوشتن را به تدریج آغاز کرده ایم.

صفحه 15:
جرا روش های مختلف؟ پاوربوینت مده ات و رن لاگ نوبسی پیشرفت امور در داستان موفقیت عکس اسند ببشرفة ‎es‏ ‏محله | روستا روستا 8 ورك ی 59000 كزارش هاى گزارش های صور تجلسه گزارش توصیفی ویدئوی مشارکتی ‎ae‏ ا دفترچه (خانواده. درس هاى آموخته فتواستوری هر کدام می تواند کارکرد متفاوتی در مستند سازی (آموزشی. گزارشی, اطلاع رسانی و توان افزایی) داشته باشد.

صفحه 16:
برای هر روش مستندسازی بايد بدا ‎i le tg‏ چگونه مهارت لازمه را كسب مى کنند براى تهيه آن جقدر زمان داريم يا در جه زمانى بايد تهيه شود كجا منتشر مى شود يا به كجا تحويل مى شود جه كسى بازخورد اين كزارش را خواهد داد در همان رورت 75۳ محله بوده اند ويديوى مشاركتى تسهیلگران محلی إين ويدار عن توايد حر ‎ee Se as‏ كارخلاسان برو با همكارى مردم اجتماعى منتشر شود. مى تواند اقدامى را انجام مى تسهيلكران محله در جشنواره های فیلم نیز شرکت دهد نماید.

صفحه 17:
عکس تفاوت است بین (۱) عکس گرفتن از یک جلسه که در حال تسهیل کردن مشارکت هستید, با (۲) عکس گرفتن از یک پروژه (با عکس هایی که از پروژه می گیرید)» با (۲) تسهیل کردن عکاسی توسط اجتماع محلی * در عکس از یک جلسه دقت کنید که مشارکت را نشان دهید (حرکت را نشان دهید؛ تا می توانید جریان جلسه را نشان دهید؛ طوری باشد که بیننده متوجه شود که آنان مشارکت کرده ‎(sil‏ * در عکاسی از پروژه. با توجه به ماهیت پروژه تلاش کنید که بیشتر عکس بگیریده و بعد روی عکس هایی متمرکز شودید که تصویر روشن تری از مأموریت شما را از زوایای مختلف می دهد (تصاویری از زاویه دید گسترده متوسط و نزدیک) ؟ اما تسهیل عکاسی توسط اجتماع محلی» شیرینی دیگری دارد. این مردم محلی هستند که از فرایند پروژه عکاسی می کنند. این همان روشی است که تسهیلگر بايد روى أن متمركز شود.

صفحه 18:
در عکاسی بدانیم که داریم کدامیک از موارد زیر را انجام می دهیم: یکی از موارد زیر؛ یا هر سه ! برای هر یک از موارد فوق؛ بايد بدانيم كه جه بايد انجام دهیم. چگونه باید به پیش رویم؛ و به چه می خواهیم برسیم. Elsa Medina/Courtesy of the San Francisco Museum of Modern Art.

صفحه 19:
صورت جلسه فراموش نکنیم که زبان گروه کتبی است. صورت جلسه یا گزارش جلسه را وقتی به کار می گیریم که با گروه محله | روستا | تیم محلی جلسه داریم. حتی اگر گروه مصوبه ندارد (لازم است تلاش کنیم که گروه پیوسته تصمیم گیری را تمرین کند) شایسته است این صورت جلسه ها نوشته شود. اصل صورت جلسه همواره نزد گروه محلی (دبیر گروه) باقی می ماند و لازم است که هر جلسه همراهش باشد. کافی است که شما به عنوان مشاور. تصویری از آن را داشته باشید. ممکن است فرم ساده تری از صورت جلسه را به کار گیریم یا کلمات یا واژه ها به نسبت آنچه که در صفحه بعد به کار رفته است تغییر کند (از واژه ها یا کلمات محلی استفاده کنیم). فرمی از یک صورتجلسه در اسلاید بعد آمده است.

صفحه 20:

صفحه 21:
لاگ نویسی * لاگ نویسی, گونه ای از گزارش نویسی است که در خدمت مدیریت دانش است. * این کار هر بار که تسهیلگر به اجتماع محلی می روده لازم است انجام شود. * لاگ نویسی یک گزارش غیررسمی است (در مقابل گزارش های ماهانه که یک گزارش رسمی است) * اين گزارش روزمره از زبان شخص سوم نوشته می شود. زمان و مکان دقیقا و هر بار در آن مشخص می گردد. تمام وقایع. تا جایی که ممکن است. مفصل و به ریز, توضیح داده می شود. اگر در ميان جملات. حسی به گزارش دهنده (در اینجا تسهیلگر) دست داده است آن را حتما بیان می کند. معمولا اتفاقات بر حسب رخداد آنها نوشته می شود. لازم است که از طریق واتسآپ سریعا منتقل شود. می توان با موبایل آن را تایپ کرد. می توان در کامپیوتر تایپ کرد و از طریق واتساپ به اشتراک گذاشت. * ممکن است کة طولانی نشود. ممکن اس که سبک لوشتاری آن» گفتاری باشد.

صفحه 22:
لاگ نویسی * تسهيلكر را براى يك مدت زمان از آنجه فى كند و وظايفى كه بر:دوشش دارده جدا:مى كند. در اين حالت» تسهيلكر در باره آنجه كه كرده است مى انديشد. * افرادى كه تسهيلكر نيستند. مى توانند آنجه را كه تسهيلكر در حال انجام دادن است - به روز - درك كنند و متوجه شوند كه تسهيلكر در كجاى كار است. * دراين حالت؛ اكر تسهيلكر اشتباهى را مرتكب شده است يا فرآيندى را به صورت متفاوتى طى كندء اين امکان وجود دارد که به او یادآوری شود. * از آنجا كه تسهیلگران از مناطق مختلف کشور گزارش های روزمره را به صورت لاگ ارائه می دهند. مى توان در زميته هائ مختلفه تجربه هاق تسهيلكران را در كنار هم گذاشت قطبیق دانش ورههارت تسهیلگران) * در جریان لاگ نویسی, نه تنها تسهیلگر در باره مهارت هاى خود, و اتفاقاتى كه در صحنه محلى رخ مى دهد مى نويسدء.بلكة أكر نكاتى كه به.صورت ضمنئ؛ذر فرآينذ توان افزايى محلئى مطرح مى شوةء اينها نيزيه عنوان بخشى از دانش مورد تجزيه و تحليل قرار مى كيرد.

صفحه 23:
ساختار یک لاک قدمه با بیان وضعیت اولیه: با مقدمه‌ای از وضع موجود آغاز شود مثلاً " در ساعت نه صیح محله خلوت است و تعداد سه نفر در دفتر تسهیلگری محله حضور پیدا کرده اند و منتظر حضور یافتن دیگران هستند. و.... شرح: این بخش بدنه اصلی گزارش را می سازد. بیان دقیقی از آنچه که اتفاق افتاده مرحله به مرحله شرح داده می شود. در زمان اتفاق افتادن رویدادهاء جلسات و ... شایسته است توجه کافی به ترتیب اتفاق افتادن وقایع در زمان داشته باشید. به‌توالی روی دادن اتفاق‌ها دقت کنید. ابتدا چه اتفاقی افتاد؟ به‌طور مثال معرفی شرکت کنندگان. پس ازآنچه اتفاقی افتاد؟ مثلا آموزشگر به آموزش پرداخت. هستید که درزمانی حضور دارید با یادداشت‌برداری مراحل را مشخص می‌کنید. این مراحل در نوشتن گزارش می‌تواند آن را به بخش‌های مختلف تقسیم کرده و مجموعه این مراحل فرایند را می‌سازند.شرح دقیق گفتگو ها نیز در اين بخش مطرح می د شايسته است براى حفظ شان مخاطب با ذكر نام كفتكوها شرح داده شود. پایان: به طور معمول لاگ نویسی با ارائه راه حل ها و يشنهادات يا تفسير شما از واقعيت خاتمه مى يابد. ييجيدكى هاء مشكلات: ارائه راه حل ها در بخش پایانی گزارش: مى تواند تفسير شما را در خود جاى دهد و پایان منطقی ای برای گزارش شما باشد.

صفحه 24:
نموته لاگ نویسی (مربوط به انجمن بوم پژوهان, اسامی عوض شده است) سال ۱۳۹۶ منطقه دوهزار و سه هزار - مینانوشت: در مورخ ۴ فروردین ماه ۰۱۳۹۴ مشغفول به پیاده روی در روستای گاوپشته بود. هدف او از ين كار ‎by gd LL‏ موقعیت روستا و مردم آن بود از آنجایی که حیاط خانه های این روستا به جاى ديواره برجين داردهبه خوبی می‌شود با هالی خانه وقتى در حیاط حضور نارند, باب گنتگو را بازکرد. در حباط یکی از خانه ها,تعدادی خائم مشغول گفتگو بودد. نگاهی بد داخل حباط انداخت. ان داد و سلامى بلند داد لهالى خانه نيز بد أو دست تكان دادند و جواب سلامش را دادند. کمی نزدیک تر شد و گفت: عبد شما مبارک! یکی از خانم ها که به نظر می‌رسید صاحبخانه است, يه سمت خركت کرد با او دست داد و روبوسی کرد و خود را معرفی کرد. نم این خانم خوش أرخورد. كلى خانم بود. او راجه خلنه تعارف كرد اما مینابه او گفت که می‌خواهد روستا را يبيند.به خانه يشتى اشاره كرد و كفت در اين خانه يك خانواده قمى زندكى مىكنند كه خيلى مذهبى هستند. كلى خواسته اند كه همه را براى دعا و نذرى به مسجد دعوت كند. كلى كفت كه أمشب به مسجد اييد. مينا به أو قول داد كه حتما می‌رود. از گلی خانم رد شد و خيابان رابه سعت سايت دكثر خيرانديش و مسجد ادامه داد مرد جوانى از يكى از خانه ها بيرون آمد به أو نيز سلام داد وعيد را فت

صفحه 25:
گزارش‌های ماهانه / فصلی از تسهیلگرانی که در یک پروژه / سازمان / دفتر / برنامه فعالیت می‌کننده می خواهند که گزارش‌هایی را به صورت ماهانه یا فصلی ارائه کنند. تسهیلگران از این گزارش‌ها لذت نمی‌برند. به ویژه اینکه اگر فرمت های خاصی برای این گزارش‌ها وجود دارد که ممکن است نوشتن گزارش را دشوارتر كند. 2 ما نوشتن این گزارش‌ها ضروری است به ویژهاینکه اگر با دقت نوشته شود در آن بر درس‌های آموخته مشخص كردن جالشىها و يافتن راهحل هلى | 62 \ محلی تأکید شود. / ‎Mil ff‏ اگر حتی صاحب کارتان با پروفه با سسازمان از شا گزارئن ساهانه ثمی خواهد:. شماى تسهيلكر تلاش كنيد كه اين كزارشها را تنظيم كتيد به هنكام تدوين اين كزارشهاء توان شما در ارزيابى مسائل و فرايند بيشتر خواهد شد. ار

صفحه 26:
وبدئوی نشان دهنده فر آیند * گرفتن دوربین در جلساتی که مردم حضور دارند گاه به بی اعتمادی مردم می افزاید. لازم است که برای استفاده از دوربین در جلسات از مردم اجازه بگیرید یا مطمئن باشید که آنان با دوربین مشکلی ندایند. * تسهیلگران میانی می توانند با استفاده از دوربین بخش هایی از فرآیند خود را در هر جلسه فیلمبرداری کنند و سپس پس از مدتی. این فرآیند را به صورت یک فیلم کوتاه ادیت کرده وب بدین ترتیب نشان دهند که فرآیند آنها چگو به پیش رفته است. * این ویدئو هم ارزش آموزشی دارد زیرا انتقال فرآیند به سایر تسهیلگران است و هم ارزش سابقه ای دارد زیرا نشان می دهد که شما چه کا ای را در ملد سا زمان داده اید.

صفحه 27:

صفحه 28:
از زوم به داخل یا خارج پرهیز کنید. اثرگذار است. موبایل را به صورت افقی گیرید. به هنگام تولید ویدئو با گوشی همراه به این نکات دقت کنیم تا جایی که مقدور است صداهای داخل محيط را كم كنيد يا مدیریت کنید..

صفحه 29:
ویدئوی مشارکتی * ویدئوی مشارکتی, ویدئویی است که توسط مردم (اهالی یک ‎aloe‏ یا اعضای یک گروه محلی در محله یا روستا) تهیه می گردد و در آن فرایند یک اقدام محلی به نمایش گذاشته می شود. * ویدئوی مشارکتی درست مانند یک فیلم. فرایندی دارد که باید طی شود. اما همکن امنت که ساده تر و راحت تر تهیه گردد. * ارزش یک ویدئوی مشارکتی بسیار زیاد است زیرا حاصل همکاری و تشارکت,فردق معلی انبتت:

صفحه 30:
داستان ویدئو مشخص شده است؛ مسیر کار معین شده؛ می دانیم که ویدئو در چه موضوعی باید ساخته شود ویدئوی تولید شده به اشتراک ‎ey 4‏ اهداف ويدنو تعيين شد ۳ ‎A‏ ‏استورى برد كشيده شد ۱ ست / تقسیم کار انجام شده است مراحل آماده سازی 4 زمان بندی فیلم برداری ها یک وید ن شده استا 3 ‎on‏ مشارکتی فیلم ها گرفته شد فيلم ها اديت شد 6 قیلممتاسب با رنه ها ماد هر جا كه به فيلم يا عكسى نياز بود گرفته شد بازشوردهای اویه گرفته شم و اديت نهايى انجام شد هر جا لازم بود اصلاحاتى خروجى كرفته شد صورت كرفت

صفحه 31:
پاورپوینت پیشرفت امور در هر محله / روستا * تهیه این پاورپوینت پیشرفت امور در محله پا روستایی که یک تسهپلگر مشغول به کار است. توسط خود اهالی یا اعضای گروه محلی, می تواند کمک شایانی به اعضای گروه کند. که میزان پیشرفت خودشان را مورد ارزیابی قرار دهند در عین حال که یک روش مناسب برای توان افزایی گروه محلی است. * تلاش شود از زبان محلی و اصطلاحات آن» در ایائه پاورپویت استفاده شود * اگر لازم است عکس هایی برای تأیید آنچه که گفته شده آورده شود. * ممکن است که عکس هایی از نوشته ها یا پوسترها آورده شود. * تلاش شود که اين پاورپوینت بسپار روشن و واضح و ‎LaF‏ آماده شود.

صفحه 32:
گزارش توصیفی محله / روستا / مسئله * گاهی لازم است برای محله یا روستای هدف یا یک مستله یک گزارش توصیفی آماده کنیم. در اين كزارش تلاش می کنیم که حداقل برای محله یا روستاء حتما داشته ها و سرمایه های آن را فهرست کنیم. روند تغییرات منابع معیشتی را در طی چند سال اخیر نشان دهیم. * لازم است که این کار مشارکتی یا حضور اعضای تیم محلی یا اهالی روستا | محلة صورت گیرد. * در گزارش توصیفی یک مسئله. تلاش می شود که صورت مسئله تا جایی که می شود شفاف و دقيق بيان كردد. هر جه اين توصيف دة تر و شفاف تر باشد. بعدا بهتر مى توان در جلسات راهكار بتوان براى آن راه حلى يافت. * تكنيك استخوان ماهى مى تواند در اين كزارش براى مسئله به كار رود.

صفحه 33:
داستان‌های موفقیت داستان موفقیت یعنی اینکه گروه محلی اقدامی را آغاز می کند که از ابتدا نمی داند که موفق می شود یا نه. تمام تلاش و توان خود را به کار می گیرد که بتواند در این اقدام محله محور یا اقدام روستایی موفق شود. از جمله این موفقیت ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: ‎ipa‏ ذر قاق یک شاوی فر مها روستا (گه مقل ‎ila‏ هم ‏طول می کشد و به سختی پیش می رود) ‏موفقیت در گرفتن زمینی از شهرداری برای پارک بچه ها - که البته ‏براحتی هم مقدور نبوده است زیرا موانع حقوقى مانع از در اختيار قرار ‏دادن اين زمين بوده است. ‏* موفقيت در متقاعد كردن مردم براى راه اندازى يك صندوق اعتبارا خرد در محله / روستا براى تأمين مالى فعاليت هاى كوجك محله محور يا روستايى ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 34:
6 ۳ ۰ ‏ها‎ a a ‏پرسش هایی قبل از تدوین داستان های موققیت‎ * جرا داستان موفقيت مهم است ؟ * اين داستان را جه كسى بايد بنويسد؟ * جكونه داستان موفقيت را بنويسيم؟ * اندازه يك داستان موفقيت جه اندازه مى تواند باشد؟ آيا مى توانيم داستان موفقيت را به كونه اى بنويسيم كه اهالى نيز بتوانند زير آن را امضاء كنند؟ * جكونه اين داستان را شروع كنيم؟ * چگونه تغییر را در اين داستان نشان دهیم؟ * آیا لازم است بنویسیم که چه عواملی باعث موفقیت شد؟

صفحه 35:
درس های آموخته * هر گاه تسهیلگران میانی یا تسهیلگران محلی در جریان فعالیت های خود. نکته ای را می آموزند که باعث تغییر رفتار آن می شود. به آن درس آموخته می گوییم. درس آموخته, زمانی درس تلقی می گردد که به اشتراک گذاشته شود. * لازم است که هر چند مدت یک باره تسهیلگران دور هم بنشینند. و درس های آموخته خود را مرور کنند و اين درس ها را به طور مرتب و منظم یادداشت کنند. * حتما برای هر درس, عنوانی مشخص کنید. تن درس, حتما توضیح دهید که چه شد که چنین درسی را گرفتید. * در پایان ذکر کنید که چه کسانی مى توانند از این درس استفاده کنند.

صفحه 36:
گزارش اقدام محلی * در جريان فعالیت های توان افزایی محلی. گاهی گروه توسعه محله یا گروه پیشرفت روستا با مشارکت مردم محله / روستا تصمیم می گیرد که اقدامی را در محله شکل دهد. این اقدام ممکن است یکی از موارد زیر باشد: * پاکسازی محله | روستا از زباله * برگزاری یک جشن (در یکی از مناسب های مذهبی یا ملی) * برگزاری یک جلسه کتابخوانی برای کودکان محله / روستا برگزاری جلسات آموزشی برای عموم مردم برگزاری یک بازارچه فروش صنایع دستی (که توسط مردم محله | روستا تولید شده اند) * برگزاری مسابقه آشپزی * برگزاری یک مراسم د, اری در محله / روستا گزارش این اقدام می تواند توسط خود گروه محلی آماده گردد. لازم است به اعضای گروه کمک کنید که تا این گزارش به گونه ای .تهيه شود که هم در خبررسانی و اطلاع رسانی مفید واقع گردد و هم به عنوان یک سابقه برای گروه محله / روستا باقی بماند

صفحه 37:
سند توسعه / پیشرفت محله / روستا * یکی دیگر از شکل های مستندسازی. سند توسعه محله يا سند پیشرفت روست اهمیت فوق العاده ای دارد. * لازم است که این سند به صورت مشارکتی توسط مردم محله یا روستا و به همت گروه توسعه ای محله یا روستا آماده گردد. 2 هر سازمان / پروژه / یا برنامه خود روشی برای تدوین این سند دارد. لازم است که حتما مطابق با آن فرمت ها عمل كنيم. * هر چه این سند مشارکتی تر تهیه گردد و توسط اعضای گروه محلی آماده شود. ارزشمندتر است. * چنین سندهایی حداقل سه بخش مهم دارند: (۱) وضع موجود؛ (۲) چشم انداز؛ و (۲) مسئله ها و راهکارها

صفحه 38:
جمع بندی * شکل های مستندها پایان ناپذیر است. به روش های مختلف. می تواند به فرایند مستندسازی را به پیش برد. * می توان خلاقیت را در طراحی این ‎JS‏ ها به کار گرفت. * آنچه که مهم است این است که چه اندازه تسهیلگر» نقش تسهیلگری خود را ایفا کرده و کمک می کند که محلی ها (در محله شهری یا روستا) خود درگیر فرایند مستندسازی شوند. * لازم است که مشخص کنیم که هر مستندی که تولید می شود (چه به صورت متن پادکست) چه پیامی را می خواهد برساند. 2

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
14,000 تومان