علوم انسانی و علوم اجتماعیکودک و نوجوانسایرعلوم اجتماعی و جامعه‌شناسی

درس 17 ام مطالعات اجتماعی پایه سوم دوره اول متوسطه

صفحه 1:
دوره ‎ey wie?‏ ۲ مطالعات اختماعی یسب ‎al‏ ام موم دور اول سمط ‎Wipf hele wy‏

صفحه 2:

صفحه 3:
گروهی ازافراد که در یک محدوده سرزمینی مشخص: براق مدتى طولانى ؛ اجهت ‎eS‏ نبازهایشان کنار هم زندگی می کنند. و سرانجام » خود را به عنوان یک واحد اجتماعی متمایز از گر ‎ade‏ دیگر » سازمان داده اند

صفحه 4:
شيوة مشترک زندگی یا تمام بباخته ها و اندوخته های یک ملت با یک قوم ا کی مرک اعصای یک حامته ال ار ل 2 ا 0 باورها هنرهاء قوانين. اخلاقيات. عادات و هرهه كه فرد به عنوان عضوى از جامعه از جامعه ی خویش فرامی‌گیرد(اکتساب می کنند) تعریف ۹ اسی و مهم در تعریف فرهنگ» اکتسابی بودن است "

صفحه 5:
از اين ريشه, واژه‌های "هنگ" به‌معنای قصد و آهنگ, ان" و هیختن " به‌معنای بیرون کشیدن و برآوردن» "آهنگک" به‌معنای قصد و اراده و نیز موزونی ساز و آواز "آهنجیدن" به‌معنای نوشیدن و کشیدن, "آهنگیدن". "آهیختن " به‌معنای کشیدن و برآوردن و نمونه‌های دیگری وجود دارد. از همین ریشه فرهیختن را داریم به‌معنی ترییت کردن؛ ادب آموختن, تأدیب کردن و فرهخته و فرهنجیده را به‌معنای. ادب آموخته و فرهنگ و فرهنج را. در واژه‌نامه‌ها فراهختن و فراهیختن به معنای ادب کردن آمده است

صفحه 6:
فر هنک در لغت نامه در لفت نامه های فارسی در ذیل فرهنگ معانی «علم و دانش ادب و تربیت. آثار علمی و ادبی یک قوم یا یک ملت .كتاب لغت, نیکویی پرورش و بزرگی, هنر. حکمت و عقل و نیز شاخ درختی که بخوابانند و بر آن خاک ریزند.» معادل انگلیسی فرهنگ !1 آالا0 می باشد که به معنای پرورش گیاهان. رشد و نمو, آداب و رسوم یک ملت است. در فرهنگ اکسفورد فرهنگ به معنای تهذیب نفس. سلیقه و آداب به کار رفته است.

صفحه 7:
رابطه مقابل جامعه (جسم یاببخت افزار) وفرهنگ (روح با نرم افزار) a WAIT IAEA ‏عامع يرون‎

صفحه 8:
25-5 ك1 سحت مى شود. ‎PERS re) reel)‏

صفحه 9:
me = از تولدتا آخر ‎Pattee‏ ‏كه افراد از طريق آنء نحوه 00 ‎RNS‏ 5 ل مى يابند.

صفحه 10:
ییاز بايد بتواند به 3 3 3 9 ‎ch‏ ‏صورت موثری با دیگران ارتبا ‘ یگران ارتباط برقرار کند. و توانایی خواندننوشتن و ۱ ‎aan‏ ‏۳.فردبایدبتواند نیازهای بدنی خ ضاى ته رابه ای قبول جامعه بر آورد. بدنی خود.مانندقضای حاجت. رابه شیوه های قابل ۶.فرد باید ارزشها و اعتقادات اساسی جامعه را در ذهن خود متمر کز(نها : 6 ۱ افر ارزشها و اسی متمر کز(نهادینه) کند.

صفحه 11:
عوامل اجتماعی شدن ۱-خانواده:در همه ی فرهنگ ها خانواده عامل اصلی اجتماعی شدن کودک در دوره بل طقولیت است که به دو صورت است ۱-آگاهانه. ۲- ناآگاهائه ۲- همسالان( گروه های دوستان)به ویژه در دوره ی نوجوانی ۳- مدارس : ۱- برنامه ی آموزش رسمی. ۲-برنامه ی آموزش پنهان ۴- رسانه های همگانی(ماهواره.رایانه واینترنت, گوشی, تلویزیون و...) ۵-سابر عوامل: گروه های شغلی و صنعتی انجمن های داوطلبانه, کلیس و مسجد و .

صفحه 12:
١-زبان‏ گفتاری(صوت ومعنا) ۳- زبان نوشتاری(ثبت نوشته ها) ۳-زبان جسمانی(ح کات »ایما واشاره) ۶-اشیامادی ودست ساخته ها هنجارها باید ونباید پر نی خوب وید زشت و[ زیبا و مطلوب يا نامطلوب دانستن امور . . 1- زمينة شكل گیری هنجارها 2-جهت دهندة رفتارها 3-افراد بر مبنای ارز شهابى كه به آنها معتقدندعمل میکنند. انواع ارزشها:اجتماعی - فردی gh هنجارهاء نماذها و ارز شها بر مبنای عقاید شکل میگیرد ۱ (مثلا:مسلمان وغیر مسلمان)

صفحه 13:
BO ee. DANGER! ‏هنجارها:‎ | ‏«فتارهای معینی هستند که در یک گروه یا جامعه پذیرفته شده و متداول اند‎ | ‏یاقواعدوشیوه های مجرد قبول یک جامعه اند برای انجام دادن کارهای مختلف‎ | ‏مانند؛ سلام کردن هنگام به هم رسیدن- امترام به بزرگان‎ | ‏آب و رسوم اجتماعی. مناسک‎ عامل ادامه زند گی اجتماعی سامان بخشیدن به روابط اجتماعی عامل پذیرش وعضویت افراد در جامعه.

صفحه 14:
Zo ‏ارزش دانستن و اعتقاد به آنها‎ ~, 9 ‏حفظ آبر‎ ‏هته‎ ‎a ‏ترس از مجازات‎ ‏ات جار انها‎ سرزنش خود یادیکران, پوزخند, تمسخر. طردکردن و محروم نمودن, متلک متلک گفتن با مجازاتهای رسمی و قانونی باشد.

صفحه 15:
فرهنگ عمومی یا کل یا مسلط يا عامه ويا حتى با نام ملى: فرهنك عمومى وجوه يا ابعاد يا قلمروهايى از فرهنكد است که با در ارتباط می‌باشد. یا همان شیوه ی زندگی رايع در بين مردم جامعه گروهی کوچک تر از جامعه. خرده فرهنگ منسوب به فرهنگ وسیع تر است . زیرا بسیاری از هنجارها و موازین فرهنگ بزرگ تر را می پذیرد . اما از سوی دیگر . خرده فرهنگ از فرهنگ ‎JS‏ جامعه متمایز است . زیرا برخی هنجارها و موازین خاص خود را دارد.

صفحه 16:
رسوم اخلاقی؛ عبارت از رسومی هستند که ویژگیهای معناداری ار رفتارهای درست و نادرست را در بر می گیرند. رسوم اخلاقی هر جامعه در نظام حقوقی و آموزشهای مذهبی آن ‎See‏ قوان بخشی از رسوم اخلاقی هستند که به صورت قواعد و مقررات در آمده اند . هر کس برخلاف این مقررات رفتار کند. با مجازات قانونی روبه رو می شود. مان نوجودقوانین و مقررات قاطع و دقیقی برای آدمکشی ‏ دزدی » آدم ربایی » فحشا ؛ اعتباد ارزشها , احساسات ریشه دار و عمیقی است که اعضای جامعه در آن شریک اند . ر مد نس سكت این ارزشها اعمال و رفتارجامعه راتعین می کند. ۱ | | مانند:حفظ موازین دینی » رعایت حقوق والدین حفظ ادب و احترام به بز رگترها

صفحه 17:
‎us‏ کردن در فرهنک های متفاوت ‎

صفحه 18:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان