تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 167 اسلاید معرفی کامل ادیان ومذاهب جهان

salmankadkhodaei1998

صفحه 1:
بسمه تعالی توضیحات: * کتاب آفتاب و سایه ها با موضوع شناخت جریان های نو معنوی و عرفانهای بدون شریعت و نوظهور توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر فعالی (جاباز» در سال ۱۳۸۹ به چاپ دوم رسیده است. * این کتاب که توسط انتشارات نجم الهدی در قم منتشر شده است عرفان های نوظهور هندی. آمریکایی. بهودی. مسیحی و ... را مورد پررسی و نقد و تحلیل قرار داده است. * این کتاب در ‎۶۱٩‏ صفحه به چاپ رسیده که خلاصه آن برای استفاده عموم در ۱۷۸ تصویر در اين پاور پوینت تنظیم شده است.

صفحه 2:

صفحه 3:

صفحه 4:

صفحه 5:
آبين ودایی در اين آیین قوای طبیعی مقدس بوده و مورد تقدیس قرار می گیرد جند كانه پرستی و خدایان متعدد رواج دارد. شراب خواری و آتش به عنوان یک يديده مقدس مورد احترام است ودا در لغت به معنای دانش است و دارای چهار بخش می باشد: ۱ - ریگ ودا: قطعات حمد و ستایش است. ۲ -سامه ودا: مروده هایی است که به هنگام نوشیدن شراب میخورند. ۳- ریجور ودا: ادعیه مخصوص قربانی و ذیح است. ۶ - آتهروه ودا: قصد سحر جادو و نفرین کردن است.

صفحه 6:

صفحه 7:
آیین هندونیسم اواخر قرن ۷ ق از م مسیح برهمنان صاحب قدرت شدند. آنها معتقد بودند روحانیون مرتبه بالایی در اجتماع دارند. به تدریج چندگانه پرستی را رها کردند و به وحدت روی آوردند. بنابراین اندیشه.وحدت و اعتقاد به روح مطلق ازلی وابدی را «ایندرا» یا «میترا» یا «آگنی» می نامند. قائل به مسئله تناسخ یا قانون سمساره بوده و جهان را سه مرحله می دانند : زایش. زیست. نابودی قانون سمساره قانونی است بالاتر از حاکم که آنرا قانون عمل و عکس العمل می دانند.

صفحه 8:
نام کاست * طبقات مختلف در این نظام: - طبقه برهمنان یا روحانیون طبقه کشتریه ها یا اشراف و امرا. - طبقه ويسيه ها يا کشاورزان و صنعتگران. - طبقه شودره ها يا طبقه جاكران و خدمتكزاران. * هر کس در ۶ طبقه فوق نبود جزء نجس ها يا ياريا محسوب مى شد. * يكى از نتايج مهم كه نظام طبقاتى كاست در هند داشت اين بود كه: - هركونه سعى و تلاش بشر برای ایجاد برابری یا عدالت اجتماعی بی فایده است. تلاش برای عدالت. امر ضداخلاقی است. * این طبقات را آریایبها در قرن هفتم قبل از میلاد در هند تشکیل دادند. <

صفحه 9:
کاب ها * كتاب ها: كتاب وداها. كتاب اينيشادها (حضور در مجلس معلم) * مهمترين اصول عرفانى: so ee) Ose! - وجود اصالت وحدت يا مرنیسم - ريشه هاچه مادی و چه غیرمادی. در دریای حقیقت و وحدت مستغرقند. عالم وحدت فوق عالم محسوسات است و در منتهای عالم ماده قرار دارد و ذاتا قائم به نفس است و از آن معمولا به برهمن تعبیر می شود. - غير از آن هر جه هست وهم و خيالى بيش نيست كه به آن «مايا» كفته می شود.

صفحه 10:
سه راه نجات " عرفان برهمنان سه طريقم (راه نجات) برای انسانی معرفی می کند: * الف) طریقه عمل: سالک باید سعی کند به وسیله عمل و عبادت به منزل نجات دست يابد. اين روش در کتابی به نام مانو جمع آوری شده است. * ب) طريقه علم: سبب اصلى تمام دردها و شرور انسان؛ جهل و خطاى فكرى است. مراحلی که سالک باید طی کند به شرح زیر است: - مرحله طلب و تحصیل: طالب باید بر طق دستور شریعت عمل کند. کمربندی به کمر ببندد. در خانه معلمی اقامت کند تا به ۲۵ سالگی برسد. که باید همسر برای خود اختیار نماید و فرزندی تربیت کند که وارث او باشد. بافیت: باید از دنیا به کلی اعراض نماید و به جنگلی پناه برد. سرنوشت عوامل خود را به فرزندش واگذار نماید. - مرحله ترک دنیا: مراقبه و تفکر عمیق و استغراق * ج) طریقه اخلاص: روش اخلاص يا بهکتی عبارت است از علاقه خالصانه و ایمان خاص به یکی از خدایان هندو.

صفحه 11:

صفحه 12:
* موسس آیین جینیسم کسی است به نام مهاویره (مرد بزرگ یا پهلوان بزرگ). * در سال ۵۲۷ ق از م در ایالت بهار متولد شده ودر سال ‎۵۹٩‏ ‏ق از م در همان ایالت بهار چشم از جهان فروبست. وی در هیچ قریه ای بیش از یک روز و در هیچ شهری بیش از ينج بت * دو ایین مقابل برهمنیسم با شعار نجات انسان قیام کرد. یکی جینیسم و دیگری بودیسم. <

صفحه 13:
اعمال روحانی آیین جين * پرهیز از قتل و آزار موجودات زنده. * پرهیز از دروغ و هر قول و فعلی که موجب غضب يا حرص شود. * اجتناب از هر چیزی که به انسان اعطاء نشده باشد. * اجتناب از شهوت جنسی. * خودداری از هرگونه علاقه به هر چیز. ( عمل فوق مخصوص مرتاضان این فرقه می باشد ضمن اینکه اعتقاد به تناسخ و قانون کرمه نیز از اصول آنها بشمار می رفت و برای مردم نیز ۱۲ دستور ساده تر صادر کرده بودند) <

صفحه 14:
اعتقادات آبين جين * نجات روح از تمام آلام بدون تحمل رنج ورياضت شديد به دست نمی اید.ریاضت و کشتن نفس به صورت افراطی. اولین و مهمترین اصل در مکتب جین است. * پیروی از قاعده اهیمساء بدین معنی که هیچ جانداری مورد تعرض قرار نگیرد * کشاورزی ازدیدگاه آنها حرام است. ؟استمناد از شر با کتاب نشری بی اثر است. * روحانیون هیچ تاثیری در زندگی ندارند.وداها مقدس نیستند و هر فرد باید از درون خود استمداد و کمک جوید و تنها وسیله برای نحات. ریاضت است.

صفحه 15:

صفحه 16:
معرفی بودا * بودا حدود ۵0۰ ق از م در شمال هند نزدیک شهر بنارس در خانواده ای ازطایفه کشتریه متولد شد. نامش در کودکی سیدارته گوتمه بود که یمدها به بودا مشهور شا بر اساس غیبگویی پیشگویان. پدرش تا ۲۳ سالگی در قصری او را از ‎Ate aie ets) Alp asses ee Se‏ حقیقت نایل آمد و پس از آن در شهر بنارس (شهر عرفانی) به ترویج اندیشه های خود پرداخت. اع ی و ی ‎ae‏ شرت یش انیت همان مکان در گذشت. تون کیت کته ی ی ی معتقد بود. ر شد و در

صفحه 17:
اخلاقیات از نظر بودا زندگی رنج است.تولد. ازدواج بیماری پیری و مرگ همه رنج است. اما تناسخ رنجی بالاتر که باید از ان رهایی جست. منشاءرنج. آرزوی انسان یا تشنگی است و يا خوشی هایی که ناپایدار است. میل به شهوت. شوق به خوشگذرانی و مال. همه از علل رنج است. از رنج بایدخلاص شدوتنها راه آن ترک امیال وهواهای نفسانی و رهایی از آرزوهاست. انسان باید از چهار میل: آرزی شهوت. خظا و تادانی كدر ا فروانه ناب آید. راههای ترک رنج همان برنامه سیر و سلوک است و ۸ طریق دارد.

صفحه 18:
آموزه های بودا ‎Slo‏ اشتن اعتقاد به قانون تناسخ و کرمه. ‏رد کردن هرگونه تفکرغامض و پیچیده فلسفی که آن را مایه نجات بشر تمی دانست. ‏استفاده ازروش روانشناسی درهدایت انسانها به جای روش فلسفی اعتقاد به اينکه عالم مملو است از خدایان مذ کر و مونث. شیاطین. ارواح و اشباح.ولی همه آنها محدود وفانی اند ومحکوم به تناسخ. و روح انسان بايد به مقام نفی و فنا برسد. ‏اعتقاد به اينكه هرجه دراين عالم وجود دارد چه در آفاق و چه در انفس و چه در ظاهر و باطن در حال سیر و حرکت است. همواره در حال تغییر و تحول است.

صفحه 19:
مر احل سیر و سلوک از منظر ‎aga‏ ۴ گام بودا برای ترک رنج: شناخت درست - انديشه درست - گفتار درست - کردار درست وایست درست - سعى درست - آكاهى درست - یکدلی درست " بودا اساس مکتب خود را بر مهربانی و محبت به دیگران بنا کرده است (محبت آری. تعلق هرگز) لذا ۱۰ قاعده در این رابطه وضع کرده است. 4

صفحه 20:
Poe ‏عد‎ sm ie fee قو اعد ده گانه بودا اجتناب از بيجان كردن جانوان. احتراز تصرف در مالى كه به شخص عطا نشده است. يرهيز از بى عصمتى و ناياكدامنى. احتراز از مكر و فريب. خوددارى از مستى و شراب خوارى. خوددارى از برخورى و شكم يرورى خاصه به هنكام بعد از ظهر. جشم يوشيدن از تماشاى رقص و آواز طربناك و تماشاى لهو و لعب. اجتناب از استعمال زیور و عطریات و آرایشها. نخفتن در پسترهای نرم. احتراز از پذیرش زر و سیم (رشوه).

صفحه 21:
کتاب و فرق بودا * قدیمی ترین کتاب مقدس بودا به زبان پالی نوشته شده که تی بیتکه با میدهای مه گانه است. فرق منشعب از بودا: - «مهایانه» که در چین. کره. ژاپن. تبت و مغولستان (لامائیسم) توسعه یافت. - «هینیانه» که در برمه. تایلند و کامبوج رونق یافت. - توسعه فرهنگ بودیسم در کشور آمریکا.

صفحه 22:
ne ‏نقد بودا‎ *عدم وجود فلسفه به طور عام در مکتب بودا * بودا اعتقادی به خدا ندارد و به تعبیری بودسیم یک نظام سکولار است و عرفان اين تفکر عرفان انزوا می باشد. *بودا با تصور اينکه آزاد است و می تواند آینده خود را هرگونه که می خواهد بسازد تقدیر جهان را منتفی می داند. * بودا مدافع اصل تناسخ است. (توضیح اینکه اصل تناسخ منشعب ازعرفان بهود درکتاب زوهر می باشد.)

صفحه 23:

صفحه 24:
محر فی ننتره * تنتره از شاخه های مکاتب عرفانی و رازآلود هندی است که آدمی را به بهره گیری از همة جنبه های وجودی خویش فرا می خواند. * انسان از تمام توان مادی و معنوی به ویژه امکانات جسمی و مادی برای کمال وتعالی استفاده میکند.از نفی دنیا خبری نیست. بلکه باید از تمام مواهب الهی استفاده کند و گوشه گیری و انزوا در این مکتب معنا ندارد. * کتاب مقدس تننزه. کامه سوتره است.

صفحه 25:
اعتقادات تنتره 3 جهان از قطب های متضاد تشکیل شده است: مانند سرد و گرم نرم و سخت 5 دو قطب مهم از نظر انرژی كيهانى را «شيوا» و «شكتى» مى نامند. نيروى شيوا در مرد و نيروى شكتى در زن ظهور مى كند. * عالم كيهانى بر اساس جنسيت اداره مى شود. در متون «هاتايوكا» دو نيروى بزرك كه جنبه جنسیتی دارد مطرح شده است. یکی بنام «ایدا» که نیروی فکری یا هوشیاری یا منفی یا نیروی مونث است و دیگری نیروی «پینگالا» یا نیروی حیات ‎SL‏ ‏مثبت یا نیروی مذ کراست.اتحادی که بین این دونیرو است انسان رابه حقیقت میرساند. مقام زن را از مرد بالاتر می داند. مقصود آنها برتری اجتماعی نیست. بلکه تنها حالت روحانی و سطح آگاهی بالاتری برای زن قائل است. مفهوم زن در مکتب تنتره ‎Ga oe‏ نمی کاس در لت بل زود بارس ود وقتی که مرد به عمیق ترین لایه های ذهنی می رود و بر می گردد قادر نیست تمامی تجارب خود را به یادآورد ولی زن اینطور نیست. حالات و تجارب بیرونی زن مانند علاقه به زیبایی و همدردی بیشتر از مرد است. * زن هميشه انتقال دهنده اصلی انرژی است اما مرد تنها یک رابط است. مفهوم کندالینی به معنای حوض انرژی است که به آن قدرت مار هم مى كوي صورت مار در کنار ستون فقرات به صورت حلقوی قرار دارد و معمولا خفته است. وی جسمی. cole <

صفحه 26:
احکام تنتره * اعمال دسته جمعی که پیروان تنتره انجام می دهند تا به مقام عالی برسند: انجام تمرین های یوگا. - خواندن اذ کار مقدس. - خوردن گوشت. - تشریفات نوشیدن شراب. استفاده از برخی مواد نیروزا. - برگزاری مراسم آمیزش جنسی به صورت دسته جمعی.

صفحه 27:
wee نقد لنتر ۵ جسم. بزرگترین مانع برای صعود معنوی است آئین تانتریک جسم را تا حد پرستش بالا برده و آن را به معبد مبدل ساخته است. قائل به تناسخ می باشند که برگرفته از اوپنیشادها است. بنابراین توبه اناب شفاعت. عفو و غفران نه تأثیر گذارند و نه معنا و مفهومی خواهند داشت. (تناسخ نخستین مبنا و مهمترین اصل آئین های عرفانی هند است). در نوشته ها.اوپنیشادها به سمت اصالت وحدت می روند و در بیشتر کلمات آنها: حقیقت. مظهر. هستی. اعمال و افکار بشری مطرح است و انسان را به سوی امر واحد سوق می دهند که آن امر قطعاً خدا نیست. تمام کتاب هایی که در عرفانهای هندی مقدس شمرده می شود حاصل تجربیات درونی انسان است. ریاضت در عرف هندیان زجر دادن یا میراندن نفس است که اعتقاد آثين جين می باشد.

صفحه 28:

صفحه 29:

صفحه 30:
بيشينه تار يخى یوگا به معنای پیوستن. مهار کردن و جفت کردن بوده و معادل فارسی آن یوغ است. نیابه - ويشيشيكه cas - پوریه میمانسا - سانکهیه - ویدانته الف) شنکره ب) رامانوجه ج) مدوه

صفحه 31:

صفحه 32:
منتره بوکا "اين ‎ce‏ به راهبه هایی است که در ‎eee‏ تبتى به خواندن اوراد مى يردازند. * منتره بوكا برآن است که بصیرت وآگاهی درونی تنها از طریق به زبان آوردن اصوات و کلمات و جملات مرسوم به منتره به دست مى ايد. * آنها معتقدند که اذ کار منتره به تمرکز فرد برای کرک

صفحه 33:
کر مه وکا * این شاخه یوگا بر اساس این تفکر شکل گرفته است که از طریق سکوت و آرامش می توان به تعهدات زندگی دست یافت. فقدان نظم و برنامه ریزی از ویژگیهای کرمه یوگاست. آنها میگویند در زمان حال غوطه ور شدن و فراموش کردن گذشته وآینده به انسان استقرار وآرامش میدهد.

صفحه 34:
ba dora * این یوگا بعنوان یوگای عبادت برای افراد مذهبی مطرح است. در واقع در این روش عبادت نقشی ندارد. بلکه تمرکز بر مفهوم خدا (مفهوم ذهنی) در مراقبه مد نظر است و انسان از اين طریق (مثلا) به دانش و معرفت دست می یابد.

صفحه 35:
کندالینی بوگا * این شاخه از یوگا براساس تحریک مرکز انرژی برای باز کردن و فعال ساختن چاکراهای انسان.

صفحه 36:
راجا يوقا که ب صورت سلسله مرا انجام می شود.

صفحه 37:
en ‏ع‎ ‎creel by bi Ga * پاتانجلی حکیمی است که در قرن دوم میلادی می زیسته و رساله ای بنام یوگا سوتره دارد که ۸ مرحله دارد: ‎١‏ مرحله يمه (يرهيزكاريها): اهیمسا (بی آزاری) - ستیه ( بى) - آستيه ‏(دزدی نکردن) - براهمه چاریا (پرهیز از ارتباط جنسی) - آپاری گراها (عدم ‏حرص). ‏۲ - نیاما (واجبات): سوچا (نظافت و پاکی) - سانتوشا (قناعت) - تپس (ریاضت) ‏- سوادایا (تعمق) - پرانیدانا توجه محض). ‏۳- آسانا (نشستن) ‏۶ - پرانایاما (علم تنفس) ‏۵ - پراتیهارا (کنترل ارگان های حسی) ‏- دهارانا (تمرکز نیروی معنوی) ‏۷- دیانا (مراقبه - مدیتیشن) ‏۸- سمادهای (پیوستن و اتصال) ‎

صفحه 38:

صفحه 39:
بدنهای لطیف با بدنهای انرژی * در یوگا اعتقاد بر این است که انسان دارای هفت بدن است که هر یک دارای ارتعاشات مخصوصی می باشد. انواع بدنها به شرح زیر می باشد: - بدن مادى يا فيزيكى - بدن آثیری یا اتری بدن ستاره ای یا احساسی يا اختری بدن ذهنى بدن روحانی بدن کیهانی رای می گویند: هر کدام از اين بدن ها دارای ارتعاشات و فرکانس های خاص هستند. <

صفحه 40:
نادیها با کانالهای آنرژی نادیها به منزله شبکه ظریفی از شریانها است. اصطلاح نادی در زبان سنسکریت به معنای نی.رگ یاسیاهرگ است. عملکرد آن حمل انرژی حیات يا پرانه به تمام سیستم انرژی انسان است.انرژی بدن از قسمت انتهایی ستون فقرات سرچشمه گرفته و از طریق نادیها به کل بدن و بیرون هدایت می شود. در بدن سه نادی اصلی وجود دارد یکی نادی مستقیم که از کندالینی شروع و به سمت بالا كشيده مى شود كه نام ان سوشومنا می باشد. ‎JES»‏ اين نادى دوكانال انرژی دیگر به صورت مارپیچ از کندالینی تا مغز سر ادامه دارد: یکی به نام آیدا و دیگری به نام پینگالا. آیدا به سوراخ چپ بینی و پینگالا به سوراخ راست بینی منتهی می شود.

صفحه 41:
چاکراها با مراکز انرژی * جایی که دو نادی اصلی یعنی آیدا وپینگالا به هم میرسندچاکرا نامیده می شود. * چاکراها مراکزانرژی بدن هستند که به هفت مرکز تقسیم میشوند: اكراى اول كه به آن جاكراى پایه گفته می شود. در انتهای ستون فقرات - مربوط به حس بویایی با رنگ ۳ ِ oer - چاکرای دوم که به آن چاکوای خاجی گفته می شود. در نزدیکی ناف است - مربوط به غدد جنسی با رنگ نارنجی. ‎ine ase Olay pee =‏ و سس ی یی ‏- جاکرای چهارم که به آن چاکوای قلمی گفته می شود. وسط سینه است. -مربیط به حس لامسه به رنگ سبز ‏و یا صورتی. ۱ 1 ‏- _جاکرای پنجم که به آن مرکز ارقباطات گفته می شود پین گردن و حنجره است - مربوط به حس شنوایی با ‏رنگ آبی. ‏- چاکرای ششم که به آ ‏وغراحتن را ‏هفتم که به آن لوقوس هزار گلبرگ گفته می شود. در قله سر است - مربوط به کمال انسانی با رنگ ‎ ‎ ‏گفته می شود. در پیشانی است - مربوط به همه احساس ها ‎ ‎ ‎ ‏ازدواج درمانی. خانواده درمائی و ... اصرار دارند.

صفحه 42:

صفحه 43:
فواید کالبد مادی برای یوگا فوائد ومنافعی تعریف شده است که ضمن اثرداشتن انسان را به طریقت های عرفانی شرقی رهنمون می سازد. برخی از پیامد های مثبت تکنیک های یوگ به جنبه مادی و کالبد فیزیکی باز می گردد. آثاری از قبیل: کاهش سردردهای شدید. پاک شدن سینوس ها . داشتن اندامی مناسب . درمان تنگی نفس . کاهش فشارخون . پیشگیری از ضایعات استخوانی و بروز پوکی استخوان . انعطاف مفاصل بدن. صاف شدن شکم. تسکین کمر دردهای مزمن. جریان مناسب خون و استحکام ستون فقرات. باید از کسانی که به یوگا روی آورده اند سوال کرد چقدر در درمان های فوق موفق بوده اند؟

صفحه 44:
فواید کالبدهای انرژی * بخش دیگری ازآثارمشت وپیامدهای موزون یوگابه کالبد غیر فیزیکی ولطیف باز میگردد.آثار مثبتی از قبیل: کاهش اختلالات روحی - روانی . مهار طغیان های عاطفی. آرامش فکر. زندگی صلح آمین عملکرد بهتر احساسات وعواطف و فرار از آشفتگی ها و پراکندگی ها. (البته از نظر علمی ثابت نشده که اتفاقات فوق در رابطه با یوگا به عنوان پیامدهای مثبت تلقی می شود.بلکه عده ای نیز دراثرممارست دچاراختلالات روانی شده اند).

صفحه 45:
یوگا در زندگی روزمره * تکنیکهای یوگامیتواندخردمندانه درزندگی روزمره انسانی نقش آفرین باشد و در سطحی ترین لایه های حیات به کارانسان ‎ely‏ اموری از کاهش بی حوصلگی درکار.از کوره درترفتن هنگام جیغ های متمادی بچه. کنترل خشم هنگام راتداكي»'غليه بر سرما و گرمل رهایی ازخشمهای سکوب شدی کامش فرسودگی ماو درازمدت در کار افزایش انطباق بامحیط برای معلولان و آسیب دیدگان؛ کاهش دردهای زایمان برای زنان باردار. تقویت قدرت تجسم برای کودکان, ایجاد نشاط برای سالمندان و پیشگیری از افزایش بیماریهای صعب العلاج. (البته از نظر علمی ثابت نشده که اتفاقات فوق در رابطه با یوگا به عنوان پیامدهای مثبت تلقی می شود.بلکه عده ای نیز دراثرممارست دجاراختلالات روحی و روانی شده که منجر به متلاشی شدن نهادهای اجتماعی نیز شده است).

صفحه 46:
آرامش و تعادل بیشتر مردم کشورهای صنعتی امروزه بر اثر زندگی ماشینی به سختی افسرده شده اندودارای زندگی پر از تنش و استرس زا هستند و به همین لحاظ احساس می کنند: - حرکات یوگا باعث کاهش استرس بوده و به حالت خلسه و بی ارادگی فرو ‎te‏ گا باعث آرامش دهی و هماهنگی میان ذهن و بدن می شود به همین علت استقبال زیادی از آن شده است. - یوگا باعث می شود انسان بر مشکلات درونی خود فایق آمده و مصرف داروهای اعصاب و روان را کاهش می دهد. - معلمان بزرگ یوگا به شاگردان خود قدرت فراوانی برای رویارویی با مشکلات روزمره می بخشند.

صفحه 47:

صفحه 48:
2 ale ‏کاهشمار زندگی اشو‎ در۱۱ دسامبر ۱۹۳۱ در روستای کوچوادا دراستان مادیاپرادش هند دیده به جهان گشود. او والدینش را زوجی عاشق و یکدل می داند. در سال ۱۹۳۸ پدر بزرگ خود را از دست داد . گفته میشود در سال ۱۹۵۲ در ۲۱ سالگی نورالهی و حالت روشن بینی و اشراق برای او حاصل شد. درسال ۱۹۵۳از دانشگاه سانوگردر رشته فلسفه دانش آموخته و٩‏ سال دردانشگاه جبال پور به تدریس فلسفه مشغول بود. در اواخر دهه ‎٩۰‏ به ابداع تکنیکهای منحصر به فرد مراقبه پرداخت. درسال ۱۹۷6درپونای هندکمونی تأسیس کرد.(کمون بین المللی اوشو) بزرگترین مرکز مراقبه در هند است . در سال ۱۹۸۱ به آمریکا رفت و در آمریکا.مرکزی را خریداری کردند و نام آن را(راجنيش يورام) كذاشتند. 0 در سال ۱۹۸۵ به خاطر فساد اخلاقى از آمريكا اخراج شد و در سال ۱۹۹۰ از دنیا رفت.

صفحه 49:
استادان اوشو ماگابابا؛ یعنی فنجان بزرگ. او عادت داشت هميشه فنجانش همراهش باشد. پاگال بابا: او یکی از مردان برجسته هند می باشد که نقشی موف بر اوشی داشته است. ماستا بابا: از او بعنوان انسان درجه یک و در برابر او هميشه اظهار ادب و تسلیم می کرده است. بوداناشو از بودا وشیخ کبیو(رام ا...)بیش از همه تأثيريذيرفته و از آندو بعنوان راهنما و الگو یاد می کند. <

صفحه 50:
آثار اشو * اشو كتاب مدون ندارد ولى ‎7٠٠١‏ سخترانى و ‎17١‏ نوار ويدئوكاست از وی برجای مانده است. * آثار اوشو دارای ویژگی های زیر است: - از زبان بسیار ساده و روزمره بهره می گیرد تا برای همگان قابل فهم باشد. - از قصه و حکایت زیاد استفاده کرده است. - از آثار و رنجه و تعالیم رهایی بخش سخن گفته است. * طبقه بندی آثار اوشودر کتابهای دیگران - سخنرانی: در موضوعات بلوغ. راز بزرگ. راز شهامت و خلاقیت. - پرسش و پاسخ: مزه ای از ملکوت. یک زندگی یک ترانه یک رقص. کودک نوین. - کلمات قصار: اشاره به کتابهای آفتاب در سایه. یک فنجان چای. شورشی. پیوند. بشنو از این خموش. عشق رقص زندگی.الماسهای اوشو. <

صفحه 51:
نام و شخصبت اشو * نام کامل او باگوان شری راجنیش است. راجنیش نام پدری اشو است. لقب باگوان به معنای آقا و سرور است و شری, لقبی احترام آمیز به معناى مقرب و مقدس است. ‎sects‏ مد ورس ای آمریکایی نام اشو را بر او نهاد. * در کودکی عصیانگر و متمرد و روح استقلال طلبی داشته است. بسیار متکبر و غرور و حتی خود را بالاتر از مارکس. لنین- مائو و حتی مسیح می داند.

صفحه 52:
تعاليم اشو * بخشی از آن برگرفته از آئين بوداست. بخشی برگرفته از افکار و تعلیمات تانتریک است. بخشی برگرفته از حرکات یوگا می باشد. * اوشو از عرفان اسلامی هم تأثیراتی را گرفته است. * اشو پیرو آئینهای عرفانی هند است.

صفحه 53:
اصول عرنانی مکتب اشو یکی ازمهمترین اصولی است که اوشو به شدت بر آن تأکید دارداصل ىق و عشق ورزی است. کتابهایی که پیمهای اوشو را نقل کرده است: یک فنجان چای. عشق و رقص است.اوشو اثل است که عشق باید زمینی باشد. عشق ندارد بلکه خود عشق. خداست. * نفس» سم است: اوشو بشدت به نفس می تازد و صراحتاً می گوید نفس برای انسان و برای رشد همانند سم است. ی 2 ذهن هركز توانابى ديدن كل را ندارد. اين محدوديت بزرك ذ ما عل ان عر جز نه كل ‎Nol‏ اوشو متقد علم و تكنو لوزى .و فقلسفه امنث و ينايز نظر اوشو ان تنها با eee " درون؛ ار ی ی * مراقبه: یعنی تهی شدن ذهن از تمام محتویات. افکاره تصورات. خاطرات. اميال و آرزوها. مراقیه هدیه ای آلهی است. تمام هنر مراقبه. ایجاد آرامش, سکوت و سروی جاودانه در وجود تو است که معجزه وار درونت را سرشار می سازد. <

صفحه 54:
تحلیل و بررسی متشكل از سه آئين نیازی قضاوتی انجا گرد اوشو معتقد است خدا را فراموش کنید. ت را موش ند من به تما می گويم تها به دبال هقی بشید چهره اصیل هر کودک چهره خدا تنتره؛ یوگا و بودا است. زهد و دوب زیارت نفی الگوهای ارزشی: هیچ راهی وجود ندارد مگر اينکه خود شما یک بودا باشید. تقى تقداير نفى مذهب: اوشو خود را يك مذهب و خودش را مدرس ديانت نو مى شمارد. علم و فن آوری نفی می شود . فلسفه نفی می شود. زيارت . دعا ‎٠‏ نيايش . اعتقادات : توسل به واسطه توبه و زهد نفی می شود. مذهب هم سرانجام نفی می شود. به شهوت و سکس تنها چیزی که اثبات مي شود عشق است.آن هم زمینی و خاکی که در نها می انجامد. تنها چیزی که مقدس است و پل آسمان است و باعث اتحاد با نیروانه است رابطه جنسی طولانی مذت است و این است عرفان مدرن اوشو. <

صفحه 55:

صفحه 56:
معرفی سای بابا * سای بابا اول.سای باباشییدی در۲۸دسامیر ۱۸۳۵ در حیدرآباد بدنیا آمد و در خانواده ای برهمن بزرگ شد و درسال ۱۹۱۸ از دنیارفت. * او تعالیمش را از کتابهای مقدس هندوها و اسلام گرفت و تم تناسخ و قانون کرمه است.او درهندچندان طرفدارندارد. دومین سای ‎LL‏ سوامی ساتیا سای بابا است که یکی از فرق فعال وجذاب در هند است که متأثر از عرفان بودا است. سوامی در نوامبر ۱۹۲7 در هند متولد شد. این فرقه در ایران هم طرفدارانی دارد. <

صفحه 57:
آموزه های ساتبا سای بابا * سای بابا همانند عارفان هندی به اصول اعتقادی هندی کاملاً معتقد و پایبند است. وی اصل یوگا را پذیرفته است. یکی از اصول خیلی مهم در انديشه سای بابا ذکو خداست. توجه به عالم درون واعتقاد به ثروت اندوزی نیز از اصول اين فرقه می باشد. * عوامل تأثیر گذار در سیر و سلوک: - خدا - پرهیز از خوردن گوشت

صفحه 58:
نقد سای بابا سای بابا دربارة خدا تعاپیر خاصی دارد که تصویر روشنی از خدا ندارد. گاهی قائل به حلول همه خدایی یا پانتلیسم و گاه خدا را از سنخ روح کیهانی و انرژی می داند. . _ در عرفان سای بابا مهمترین پدیده که ازاسیبهاوبیماریهای روحی - روانی. انسان مدرن را التيام می دهد. عشق و محبت است که متأثر از تعالیم پوداست. تمامی ادیان و مذاهب در این عرفان برابرند و هیچ دینی برتری انديشه های مسیحیت در افکار سای بابا موج می زند. او می گوید ذکر مراتبی دارد. ظاهری. خفی و حقیقی که انسان را به ارامش می رساند ولی با روزه مخالف است.

صفحه 59:
رام الله راماننده در قرن ۱۳ میلادی به عنوان یکی از مصلحان و پیشوایان بزرگ هندی ظهور کرد.او در یکی ازمذاهب معروف هند به نام مکتب ویشنو اصلاحاتی پدید آورد و مکتبی موسوم به نوویشنوییسم بنا کرد. شیخ کبیر نیز در سال ۱26۰ میلادی به دنیا آمد و درسال ۱۵۱۸ از دنیا رفت. شغلش بافندگی و به شعر و شاعری نیز علاقه وافری داشت. در مکتب اوخوردن گوشت حیوانات حلال شد. او ملقب به پانتیس بود و مادرش تابع آیین سیک و پدرش مسلمان بود. اعتقاد به تناسخ و چرخش گوناگون ارواح بود و از سوی دیگر اعتقاد به خدای یگانه داشت. بابانانک: یکی از شاگردان شیخ کبیر است درسال ۱۶0۹ میلادی بدنیا آمد و در سال ۱۵۳۸میلادی فوت کرد. بابانانک آئین سیک را پایه گذاری کرد و حمایت کننده این فرقه به طور مستقیم بریتانیا بود كه اين مكتب مخلوطی از افکار اسلام و تفکر هندو است. وی ترکیبی میان خدای اسلام و خدای وشینو فراهم آورده است. خداى اسلام «الله» و خداى ويشنو «رام» است و از اینجا فرقه ای بنام «رام ‎cal‏ يديد آمد. <

صفحه 60:

صفحه 61:
معرفى كر يشنا * کرشینا مورتی: متولد ۱۸۹ میلادی در جنوب هند است که پس از عمرى تلاش به سال ۱۹۸7 در سن ‎٩۱‏ سالگی دیده از جهان فرو بست. اودرخانواده ای برهمن متولد شد.تحصیلات وی دراروپا در رشته روان شناسی بود. * چکیده اعتفادات اوبه خودشناسی وآزادشناسی درونی است: * او اعتقاد به سفی روحی و درونی داشت واطی سافرت های متمددی که به سراسر اروپا و آمریکا انجام داد. بر آن بود که یکایک آدمیان در درون خود به رستاخیزی بزرگ همراه با صلح و آرامش برسند.

صفحه 62:
اعتقادات كر يشنا * در مجموع اعتقادات كريشنا به دو دسته تقسيم مى شود: - دعوت به خودشناسی که نتیجه آن کم شدن آلام و رنج های روحی انسان است. - رو آوردن به درون كه تنها راه بصیرت و بینش است و این بصیرت وبینش است که انسان را از تنهایی بیمارگونه می رهاند.

صفحه 63:
آثار کر بشنا * تعالیم کرشینا مورتی حضور در هستی حقیقت و واقعیت پرواز عقاب برای جوانان قدرت تغییر * نگاه در سکوت خشونت و خلاقیت عرفان حودشناسی (بنیادی در هند مسئول ترویج افکار و اندیشه های کرشینا مورتی است).

صفحه 64:
کریشنا در ایر آن رهبر گروه شخصی بنام«وارناکریشنا» است و مریدان عمدتاً از قشر حوال هستد. داشتن محافل هفتگی.در محافل ابتداسازهای هندی نواخته مى شود و بعد چراغ ها را خاموش میکنند و به یک رقص خاصی می پردازند و البته گاهی از ذکرهای هندی و «الّه اکبر» نیز استفاده می شود. در محفل کریشنا مخلوطی از اندیشه های بودا؛ سای بابا. یوگاآموزش داده میشود.به جزاین موارد.پاره ای انحمافات در اين جماعت نيز قابل تامل است.

صفحه 65:
نقد كر ْنا * اساس تفكركريشنا مورتى تركيبى از عناصرآئینهای هندی یعنی تناسخ. قانون کرمه و یوگا از یک سو و اندیشه روان شناختی که امروز مطرح است آز سوی > * دوارنا کریشنازیکی از بزرگترین کتاب هندوها که درعالم ادبیات هند شهرت زیادی دارد. خدا را مظهر و نماینده کریشنا می نامند. یکی از آنها میرزا غلام احمد قادیانی (۱۲۵۵-۱۳۲۳ق) است که پیروانش او را مظهر جدید از کریشنا معرفی می کنند که جماعت احمدیه يا قادیانیه پدید آمد. * کریشنادر ابتدا هندو بود.ولی بعد مسیحی.سپس بودایی و پس از آن مسلمان شد و در نهایت به آئین هندو بازگشت. * او معتقد بود خداگاهی بنام کریشاگاهی عیسی. گاهی بوداءگاهی رام گاهی محمد(ص) جلوه می کند.جوهره اصلی پیام راما کریشنا مدارا و مصالحه است تمام ادیان و مذاهب برابرند و انسان را به سرمنزل مقصود می رسانند. <

صفحه 66:

صفحه 67:
معرفی بو گاناندا * موکوندالعل گوش. که مشهوربه یوگاناندا است.در پنجم ژانویه ۱۸۹۳ در گوراکپور بدنیا آمد تا ۲۷سالگی در هند بود.درسال ۱۹۲۰ به آمریکا رفت. پس از ۲ سال زندگی در امریکا از دنیا رفت. استادش شخصی به نام سوآی شری بوکتشوار است. یوگاناندا معبدی در سرامپور داشت که نزدیک کلکته بود. یوگاناندا در لغت به معنای سرور و بهجت از طریق اتصال الهی است. * در سال۱۹۳۵به هند با زگشت و لقّب«پاراهانسا» به معنای قوی و را كرفت وى لقب «كريايوكا» را از استادش, یعنی لاهیری ماهاسا نيز از آواتاربزرك باباجى دريافت كرده بود. * وى در سال 1470 در كنكره بين المللى ليبرالهاى مذهبى در بوستون آمريكا شركت كرد و در سال ۱۹۲۵م انجمن خودشکوفایی را تأسیس نمود. يرتر ياو <

صفحه 68:
شاگردان مکتب بوگاناندا شاگردان برجسته ای که به لحاظ مراتب عرفانی این مکتب را یاری کردند به شرح زیر هستند: - راجارسی جاکاناندا (۱۹۵0- ۱۸۹۲) - شری دایاماتارئیس انجمن خودشکوفایی(9080۴)) است. - سوآمی کریاناندا از بهترین شاگردان یوگاناندا است که در تفسیر کتاب گیتا وی (یوگاناندا) را کمک کرد. شخصیتهای مشهوری که با یو گاناندا دیدار داشته اند: - راپیند رانات تاگور - ماهاتا گاندی -رئیس جمهور آمریکا بنام کالوین لولیج

صفحه 69:
اعتقادات یوگاناندا کشف عالم درون و بیرون و همانند کردن آنها دانش عینی و تجربیات درونی را گسترش دادن تا انسان به یرای محدودیتهای دانش تجربی برده شود. کسی که بر خود مسلط است از کسی که بر طبیعت تسلط دارد برتر است. خدا دارای جلوه های گوناگون است.برای مثال: ایشوارا جلوه حکمران بودن. کالی یا مادر الهی قائل بودن به تثلیث (همچون مسیحیت) علت خدابرستى و نظم در جهان و قانون علت و معلول. اعتقاد به اين جمله كه خداوند. فراسوى عقل و خرد است. انرژی کیهانی جرقه هایی ازهوش است که لطیف تر از انرژی اتمی وتشکیل دهنده زندگی است. ماياء قدرت اغفال کننده موجود در ساختار خلقت است که بوسیله آن وحدت به صورت کثرت ظاهر می شود مایا اصل نسبیت.تعکیس. تضاد. دوگانگی مراتب مخالف مضدشیطان و اهریمنی است او معتقد است. خلقت رویای خدا است. کل کیهان و کائنات. بازتاب انديشه آفریدگار است. ثیر ستارگان در عالم و زندگی انسانی قطعی است. قائل به سنگ درمانی است. اعتقاد به تناسخ و نوزایی دارد.

صفحه 70:
آثار تر جمه شده به فارسی سرگذشت یک یوگی انسان در جستجوی جاودانگی سخنانی از پاراماهاسنا یوگاناندا او کجاست؟ خوشه هایی از باغ عشق تقویم معنوی (اندیشه های الهام بخش برای هر روز) پیروزمندی در زندگی شور عشق الهی زندگی بدون هراس خروش خمها (نقدی بر رباعیات خیام) گرد معبد عشق

صفحه 71:

صفحه 72:
معرفى دالا بی #امای چهار دهم * تنزین گیاتسو در ششم جولای ۱۹۳۵ در روستایی بنام تاكتسر. در تبت و در خانواده ای کشاورز و پر جمعیت بدنیا آمد. بودائیان ‎cme‏ مقام دالايى لاما اهمیت بسیاری قائل هستند وآنهاراتناسخهای بودای مهرمی دانند که برای خدمت رسانی به مردم تجسمی دوباره می يابد. * لاماییسم شاخه ای از دو مذهب اصلی بودیسم و ماهیانه است. در هشتم اکتبر ۹ واره لهاسا شذ و در ۲۳ فوریه ی تاجگذاری کرد و در سن ۲۶ سالگی یعنی سال ۱۹۵۹ در امتحانات دکترا در لهاسا به مقام گش لارامپا رسید. در سال ۱۹۵۱ در شهر دارمو اقامت داشت و در سال ۱۹۵۶ از مفام رین پوچه پس از ۱۲ سال به مقام گلونگ رسید و نخستین آئین مصروف به کالاچاکرا را در کاخ ثوربوینگ بدأجا أورد, * در سال ۱۹۵1 با مائو زدونگ و دیگر رهبران چین ازجمله چوان لای. چوت. دنگ زیائوینگ دیدار کرد و در سال ۱۹۵۷ به هند رفت. در سال ۱۹۵۹ دولت تبت را تشکیل داد و در سال ۱۹۹۳ مجلس نمایندگان مردم تبت تبت را پایه گذاری کرد و تاکنون ۵۲ کشور جهان را دیده است. در ۱۰ دسامبر ۱۹۸۹ جایزه نوبل به او اعطا شد. درسال ۱۹۹۲ قوه قضائیه تبت را تشکیل داد و درسال ۲۰۰۲ عنوان افتخاری و استادی در دانشگاه موری آمریکا را پذیرفت.

صفحه 73:
فكار دالايى لاما مهمترين هدف زندكى رسيدن به شادى است. اساس و طبیعت اولیه انسان متانت. مهربانى و خوبى است نه تهاجم و تجاوز. همدردي واقعی نزد او نوعی احساس احترام برای دیگران و درک حق شاد زیستن آنهاست . نه تاسف خوردن برای دیگران یا رابطه دوستی داشتن با نزدیکان قائل به قانون تناسخ و کرمه است. انتخاب دین امری است مرتبط با حقوق فردی انسان . بنابراین همانگونه که افراد مختلف حق دارند غذای متناوب انتخاب کنند این به ذائقه آنها بستگی دارد كزينش دين هم با شرایط روحی افراد فرق دارد. بر اساس تعالیم بودا نادانی و جهل سرمنشاء ارزشهای منفی اخلاقی است. جهانی پایدار در پرتو آرامش باطن رخ می دهد و تنها امری که ثابت است. جمال باطنی است بر اين اساس ائین بودا . بهترین آئین برای صلح چهانی است.

صفحه 74:
we فکار دالا یی ما او از یک سو معتقد به آئین عرفانی هندو است و از سوی دیگر تحت تأثیر عرفان مسیحیت و اصول و قواعد روان شناسی است. محور اصلی افکار دالایی لاما شاد زیستن و زندگی شادمانه است. دنیا به لحاظ ساختار و ماهیت محل آرامش و شادی کامل نمی باشد. لاما در زمینه معرفت و دینداری . قائل به تنوع و تکثر و به اصطلاح پلورالیسم است. دالایی لاما معتقد به هراگماتیسم آمریکایی است یعنی آنکه هر آنچه مفید است حقیقت است. <

صفحه 75:
نت ‎yt?‏ 0"

صفحه 76:

صفحه 77:

صفحه 78:
تولتکها خردمندانی از مردان و زنان بودند که درخطه جنوبی مکزیک زندگی می کردند که هزاران سال پیش برای رهایی از رنج و هدایت واقعی انسان و حفظ معرفت معنوی پدید آمده اند. تولتکها به صورت گروهی که متشکل از نادال (استاد) و شاگردان در تئوتی هواکان(شهرقدیمی اهرام درخارج ازمکزیکوسیتی ودرصحرای مکزیک) گرد هم می آمدند تا در آنجا به خدا تبدیل شوند. شخصیت حکیمی بنام «دون میگوثل روئیز» به عنوان یک ‎SIE‏ اما ناوال جدید از سلسله تولتکها و عقابان سلحشور به میان آمده است تا آموزه های پرقدرت آنان را به بشریت عرضه کند. گفتنی است: کارلوس کاستاندا و پائولوکوئیلو هم از میراث خواران خردمندی تولتکها به شمار می آیند.

صفحه 79:
آموزه های عرفان تولتک * هر آنچه می بینیم يا می شنویم چیزی جز یک رژیا نیست. موجودات بشر پیش از تولد. در حال دیدن رژیا هستند. نظام باورها و هنجارها. یک کتاب قانون است که انسان را مقید به انجام آن می کند. چیزی درون هو انسانی وجود دارد که درباره آن قضاوت می کند که قاضی درون است. شکستن مقررات کتاب قانون. زخم های عاطفی شدیدی بر انسان وارد می سازد و اينها سم عاطفی نام دارد.

صفحه 80:
روش های اهلی شدن * نکته اساسی که تولتک ها پر آن تأکید دارند. این است که روند ی ج بشر است. الف) تسلط بر آگاهی: اگر انسان نداند که از کجا آمده است یا در جستجوی چیست نمی تواند ازاد باشد. ب) تسلط بر دگرگوفی: چگونه رویایی. تغیبر زندگی و چهار میثاق بعنوان خلاصه ای از تسلط بر دگرگونی است. 0 (گفتار نیک) يج جيز را به خودتان ربط ندهيد. (كردار نيك) ‎peu ele‏ (يندار نيك) - هميشه بیشترین تلاش خود را انجام دهید. ‏ج) تسلط بر عشق: مشق همان قصد نیت ابیت که ‎pits‏ از زندگی ‏است.

صفحه 81:
نقد عرفان تولتک * بیشتر گزاره های آنها اخلاقی و سطحی است در صورتیکه درعرفان و اخلاق اسلامی به لایه های عمیق تر پرداخته می شود. * اصول و عناصر عرفان تولتک . بیشتر از آن که یک عرفان باشد.یک سلسله گزاره های اخلاقی

صفحه 82:

صفحه 83:
معرفی عرفان سو * قوم داکوتا درقرن ٩۱شناخته‏ شدندو به عنوان قویترین قوم دشت ی مکزیک به دلها هراس انداختند. * شاخه اوگ لا لاسر. دارای آئين کهنی است که امروزه بیشتر به عنوان خرد معنوی سو مطرح است. * رئیس دسته بنام كوزن سياه در سال ‎JAW‏ متولد و در سال ۱۹۵۰ فوت کرده است.

صفحه 84:
آموزه های عرفان سو * گاومیش نماد کل جهان است که همه چیز را در خود دارد و نماد نوع انسان است. * گوشت (سردست) گاومیش است که مقدس می باشد. ° كل آفرینش مقدس است. * تمام خویشی ‎GE‏ روی زمین. رمز خویشی بزرگ و حقیقی است که انسان را به آسمان وصل می کند. * نماد اتصال انسان به آسمانن حبق مقدس است.

صفحه 85:
آثار عرفان سو كوزن سياه سخن میگوید:نوشته جان.ج.نیهارت چپق مقدس؛ نوشته جوزف براون

صفحه 86:
آنين جبق * تطهير با دود به وسيله كياه هاى مقدس. * كسترش جيق براى اينكه تمامى عالم را در بركيرد. * قربانى كردن كل عالم در آتش جيق. (زبان عرفان سو همراه با رمز و ابهام بسیار است و پیچیدگی زيادى دارد)

صفحه 87:

صفحه 88:
معرفی کاستاندا * نماینده عرفان ساحری: کارلوس کاستاندا مهمترین نماینده نوعی عرفان سرخ پوستی است که بنام عرفان عقاب معروف است. * در سال ۱۹۳۵ در نزدیکی سائوپائولو, در کشور برزیل متولد شد و در 7 سالگی به پوینس آیرس سفر کرد. وی در *۱سالگی به لس آنجلس امد و در طى سفری به میلان رفت ومجسمه سازی را آموخت.در سال 4 شهروند آمریکا شد و در سال ۱۹۷۳ در رشته مردم شناسی دکترا گرفت. در سال ۱۹۹۸ از دنیا رفت و موسسه ای در آمریکا آثارش را توزیع می کند و در سال ۱۹۹۸ فیلم گذر جادویی کاستاندا تولید شد. * گفتنی است هانری کربن یکی از طرفداران و علاقه مندان کاستاندا به شمار می آید.

صفحه 89:
مبر اث مکتوب کاستاند! از او به طور کلی ۱۲ کتاب و یک دوره ماهنامه چهار شماره ای است که از سال ۱۹7۸ تاکنون چاپ شده است. کتابهای وی جهت پرده برداری از سیمای فرهنگ و عرفان سرخ پوستان آمریکا دارد. کتابهای کاستاندا: - آموزشها دون خوان: رساله فوق لیسانس وی است. - واقعیت جاودانه: در مورد جادو و جادوگری صحبت می کند. - سفر به ایکستلان که در فارسی بنام سفر به دیگر سو ترجمه شده است. - داستانهای اقتدار - دومین حلقه اقتدار ارمفان عقاب - آتش درون -قدرت يعوت - هتر رژیابینی - حرکات جادویی: حکمتهای علمی شمنهای مکزیکی باستان - چرخ زمان: انديشه شمنهای مکزیکی درباره زندگی به فعال بی نهایت - آئین جنگاوران

صفحه 90:
آموزه های کاستاندا با عرفان جادو رویابینی: دنیایی که می بینی توهمی بیش نیست. راه ما راه دل است نه عقل. دنیای هر کسی تصویر او از دنیا است. آموزه های رویابینی: الف - خاموش ساختن ذهن. ب - متوقف کردن فتگوی درونی * چهار دشمن: در طریق معرفت باید جنگید و انسان برای رسیدن به مقصود بايد با اين جهار دشمن الف) ترس: ترس از ناشناخته ها و تازكيها. ترس دشمن انسان. ب) وضوح: هميشه اين توهم را ايجاد مى كند كه در آستانه هدف رسيده ايم و ت قطعى است. ولى راه رسيدن به قله دور است. در نهايت بايد بر وضوح چیر

صفحه 91:
فنون راهكشا * فنون راهگشا شامل چهار تکنیک می باشد: - تکنیک اول: شکارچی بودن - تکنیک دوم: نفی وابستگی - تکنیک سوم: قواعد و وظایف طریقت معرفت - تکنیک چهارم: فنون راهگشا که شامل چهار قسم می باشد: الف) عمل کردن بدون چشم داشت. ب) درست راه رفتن ج) خیره شدن: افزایش قدرت ذهن د) از بین بردن گذشته شخصی

صفحه 92:
نقد عرفان ساحری سحر به هر شکلی حرام است و به هیچ وجه قابل تائید شریعت اسلامی نیست. رژیابینی درعرفان سرخپوستی به معنای تفسیروبرداشت از دنیاست. ايده آلیسم شکلی از شکاکیت است. استفاده از مواد توهم زاى كياهى . نه تنها انسان را به واقعيت نمى رساند بلكه از واقعيت دور مى كند. در افكار عرفان ساحرى نوعى بحران هويت موج مى زند. مرك براى بهينه سازى زندكانى مادى نيست. بيشتر كزاره هاى كاستاندا اخلاقى ناقص است نه عرفانى.

صفحه 93:

صفحه 94:
معرفی عرفان اکنکار یکی از مکاتب عرفانی کاملاً و است که در آمریکا پدید آمده است و درایران پیروان زیادی دارد.مسس این گروه پال توئیچل می باشد. وی در اواخر قرن حاضر در کنتاکی آمریکا بدنیا آمد. در خلال جنگ جهانی دوم عضو نیروی دریایی آمریکا شد و در سال ۱۹۷۱ از دنیا رفت. اسرد دريل ۵ کارگاه آموزشی سفر روح را در ايالت كاليفرنيا یر ساخت و موسسه اکنکار درسال ۱۹۷۰ تأسیس شد. از سال ۱۹۷۱ - ۱۹۸۱ سری داروین گرایس. به عنوان استاد حق در طریقت اکنکار کلاس هابی را برای آموزش دایر نمود.

صفحه 95:
آثار تر جمه شده به فارسی * شریعت کی سوگماد * دندان ببر *نسیم تحول * سرزمین های دور *اکنکار کلید جهان های اسرار * کتیبه رشیدیه خداوند * امثال الحکم * کلام زنده * نامه هایی به گیل برخی از کتاب های فوق توسط آقای اهرپور در ایران ترجمه شده است. اهرپور که استاد اين فرقه بود مدت ها بيش فوت کرده است. <

صفحه 96:
آموزه های اکنکار سفر روح يا انعكاس روح و يا جدايى روح از بدن با داشتن دانش اصیل اسار مؤلفه هاى اساسى اكتكار: ‎eee‏ - تفکر: ور و صوت. -رکن موثر در بدن و بازگشت روح است. روش ها رات انان طبقات عالم استادان حق اکنکار در زندگی

صفحه 97:
سنر روج *روح (اتماساروب) ‎gab alls‏ انسان است که اکثریت تسل متفکر طی آعصار متمادی استفاده از آن را فراموش کرده اند. هدف اکنکار ‎afin ate)‏ براى سفر ورج قادر ساختن روح براى ترك ‎IIE‏ ‏فیزیکی و سفر آن به سمت دا هاى معنوى ماوراء و در نهايت وصول به سرژمین بهشت حقیقی (آنامی لوک) جایی که سوگماد درآن به سر می برد. * نام های سفر روح: اس - جدایی روح از بدن - تجربه بیرون از کالبد - سفر معنوی - سفير روح dia ob = - نماینده خدا -ست گودو

صفحه 98:
نفسانيات از دیدگاه اکنکار ‎ed oe ee ee ee ee‏ و ‎I gt‏ رت ‏" ریسمان نقره ای: ریسمان کالبد ذهنی می گذرد و به روح اتصال می یابد. ‏* حالت استفراق يا خلسه عمیق:حالتی است که درآن بطورکلی ارتباط جهانهای ‎beh Sachi a‏ جهاهای دلوت را فرار می دار مر زه هاي ‏اکتکار شبیه آموزه های هندی خصوصا بوداست. * جهان بینی در اکنکار طیف بسیار گسترده ای دارد که شامل علوم و جهان بینی هاى مذاهب مى شود.دانش اكنكار به دور از جهان مادی کت خلقت و نظام هسنى با كشف شخصى طى طريق مى کنند

صفحه 99:
اصول سه گانه تونیجل تتوری ذهنی تتوری آگاهی کیهانی * سفر روح - تئورى ذهنى: اصل ذهن است و مبدا مقدس ذهن خداست. همه جيز از اين نقطه آغاز و به همين نقطه مى انجامد. اين مكتب متاثراست از انديشه هاى: لاك. کانت. بر کلی. کنفوسیوس. - تثوری آگاهی کیهانی: که ازمکتب های هندی سرچشمه گرفته است. - سفر روح انشعابی از ۳ منبع است: الف) آناهادیوگا: که شاخه ای از یوگاست در هند باستان تکوین یافته است. ب) صوفی گری: جریان معنویت گرایی در هند. ج) لامائیسم: صورتی از بودا که در تبت ظهور کرد.

صفحه 100:
روش های اکنکار * روش تخيلى: ازقانونى پیروی می کند که «صورتی در زیر دارد آنچه در بالاست»برای انعکاس روح کافی است خود رادر مکان معین و زمان * روش صوقی: اين همان روشی است که عارفان در کوههای هیمالیا از آن بهره می برند. * روش هیپتوفیزم:شما ازمرحله آگاهی جسمانی خارج شده وبا تمرکز بر روی شیئی براق مانند: سکه. وارد نوع دیگر از آگاهی خواهید شد. * روش سوگماد: بر روی زمین نشسته پاها را به طرف جلو دراز كرده و چشم را بسته نفس عمیقی بکشیم و با دست پاهارا لمس کرده و کلمه سوگماد را تکرار کنیم. 4

صفحه 101:
0 re ‏مر اتب انسان‎ ‏انسان, هر خدایی راکه می خواهد می تواند پپرستد. اما اولین وظیفه‎ * ‏کشف خود است. یکی از مسائل مهم اکنکار اين است که انسان دارای‎ ‏کالبدهای مختلف است. (شبیه بحث ۷ بدن در یوگا)‎ ‏شناخت بدن فیزیکی یا حیوانی خود که با چشم دیده می شود.‎ - ‏کالبدنورانی که بنام سوخشام ساروپ که اين همان بدن اثیری است.‎ - ‏کالبد تجلی که به آن. کاران ساروپ می گویند که درون کالبد اثیری قرار‎ ‏دارد.‎ ‏كالبد ذهنی که بنام نیج ماناس ساروپ است که معمولاً به صورت تخم‎ - ‏مرغ وجود دارد. (قانون تناسخ یا کرمه)‎ ‏طبقه روح است که بعد ازگذشتن از کالید فوق انسان خود را به صورت‎ - ‏روح خالص نظاره می کند.‎

صفحه 102:
طبتات عالم ‎ *‏ توئیچل طبقات عالم را در ۳ قسمت خلاصه می کند: - طبقه سو گماد: دارای سه خصوصیت تئلیثی: هست ‎oy‏ اینجا بودن قادر متعال به تمامی جهان ها. - فرشتگان سکوت - سفیران روح

صفحه 103:
نقد اکنکار سفر روح که مهمترین اصل عرفان اکنکار است. همان خلع بدن یا موت اختیاری است. (در عرفان اسلامی این پایین ترین مرحله سالک است). نور وصوت محور اساسی عرفان اکنکار است و اين چیزجدیدی نیست. عرفان اکنکار آميخته با عرفان هندی است. تاکید بر قانون کرمه که همان عمل و عكس العمل است. در اين آئین جایی برای خدا نیست. فقط سخن از بهشت است که ارتباطی با خدا ندارد و معتقد است جهنم توسط کلیسا اختراع شد » تا بشر را از قتل و خونریزی نجات دهد و بشر را به سوی تمدن سوق دهد

صفحه 104:

صفحه 105:
۲ ۲ معرفى بانولو كو نيلو * پائولودر اوت ۱۹2۷ در شهر ریودوژانبروپایتخت سابق برزیل در یک خانواده متوسط به ‎cg oe uf Gis‏ اور اه دار رده ای زو واه در یسوعیان ذاشتند که محیط و مقررات آن مطلوب پائولو نبود. از نوجوانی عاشق شعر و شاعری و نویسندگی بود و در ‎ee sles‏ و روزنامه نگاری روى آورد اش خيلى راضى نبودند. او در سال ‎193١‏ به جنبش هيبى كرى روي أورد و متأثر از مارکس انگلس. وچگوارا بود و در نهایت متاثر از فرقه رام (036060) شد. * پائولو که دچار بحران معنوی شده بود به بی ایمانی مواد مخدر, مواد توهم زاء سحر و جادو و استفاده فراوان از مشروبات الکلی پناه برد. * پائولو در سال ۱۹۷۳ با هدف دفاع از آزادیهای فردی. عضو سازمانی شد که مخالف سرمایه داری بود و یک سلسله داستانهای مصور طنز بنام کرینگها منتشر کرد. * در سال ۱۹۷۷ پس از ازدواجش به لندن رفت. وی در زندگی فردی شکست خورده محسوب می شود زیرا تا سال ۱۹۷۹ ۳ مرتبه ازدواج کرد. * پائولو ملاقاتی را با شیمون پرز داشت و از او هدیه ای دریافت کرد. در خرداد ۱۳۷۹ به ايران سفر کرد و نخستین نویسنده غیرمسلمان که پس از انقلاب به ایران سفر کرده ات است.

صفحه 106:
آثار بانولو کونیلو * بیشتر آثار پائولو را . آرش حجازی بر اساس اجازه کتبی او به فارسی برگردانده که توسط نشر کاروان منتشر شده است. تاکنون بیش از ۵۲ میلیون نسخه از کتابهای او به فروش رفته وبنا به گزارش نشریه فرانسوی لیردرسال ۱1۹۹۹پائولو کوئیلو دومین نویسنده پرفروش جهان در سال ۱۹۹۸ است.

صفحه 107:
كتب ترجمه شده به فارسی خاطرات یک مغ راهنمای دلاور نور کیمیاگر دومین مکتوب پریدا نامه های عاشقانه یک پیامبر ‏ -موضوعات زیر در کتاب های پاتولو موج می زند عطیه برتر الف) عشق در قالب داستان های متفاوت ورونیکا تصمیم عی گیرد بمیرد ب) عرفان و اشراق از نیع ساحری والکریها ج) سیاست با گرایش همبستگی جهانی و ضدیت با ظلم شیطان و دوشیزه پریم مکتوب کمیاگر ۲ (یازده دقیقه) کوه پنجم زهیر قصه مایی برای بدران, فرزندان نوه ها کنار رود پیدرا نشستیم و گریستیم چون رود جاری باش

صفحه 108:
نقد عرفان پانولو کونیلو * متأثر از عهد عتيق. عهد جدید و عرفان هندی است. * از شخصیت شیمون پرز و داستانهای بهودی الهام گرفته است. * از پلورالیسم مذهبی و فرقه ای حمایت می کند. * او بر این باور است که قلب ما بهترین راهنمای ماست. چه در سفر زمینی و درونی و چه در سفر بیرونی و ره توشه همان عشق است که لزوما بايد زمینی و جنسی باشد. * تمام آثارش در قالب رمان و قصه است. * عرفان جدیدی را معرفی می کند که همان عرفان مردمی است. * متأثر از عقاید مارکس و اعتقاد به جهان بدون طبقه است. * اندیشه های اومتاثرازعرفان ساحری. عرفان مسیحیت. عرفان بهود و افکارش مار کسیستی است.

صفحه 109:
تعریف عرفان عارفان مسیحی اندیشه عرفان پولس قدیس قرون اولیه قرون وسطی فرقه فرانسسیان اعارفان انگلیسی عرفان آلمان اسبانيا فرانسوی شاهدان بهوه

صفحه 110:
عرفان از منظر مسیحیبت * عرفان:شهودهستقيم و تجربه بی واسطه خداست.بنابراین عرفان را میتوان نوعی تجربه دانست و در این باره از تجربه عرفانی سخن گفت. بنابر نظر نویسندگان مسیحی معرفت ما به خدا از ۳ منبع است: تجربه.بی واسطه و رژیت مستقیم خداست که به آن الهیات عرفانی گفته می شود. <

صفحه 111:
عارفان مسیحی * عارفان مسیحی را می توان به دو بخش تقسیم کرد: خدا محور: عرفان خدا محور از طریق آگوستین قدیس به جهان مسیحیت راه یافت. ‎cue‏ سورع ‏بر اساس تعالیم پولس مقدس در سده نخستین میلادی شکل گرفته است.

صفحه 112:
8 roe ‏انديشه عار فان مسيحى‎ * انديشه عارفان مسيح محور بر ۳ اصل تاکید دارند: قزکیه: تهذیب نفس و کناره گیری از علایق دنیوی است که تا اندازه ای به واسطه ندامت و تلاش خود سالک از هنگامی که با جدیت؛ حیات معنوی را آغازمی کندکه عبارت طریق تزکیه کننده آزسوی قدیس یوحنای صلیبی مطرح شده استد “قراو قرا ررس نالك يلعا درك ري ل تور اوکه باداش ازاده تسلم شده ,است: همانگونه كه انجلا فو لوبي كفتك که تمام عا آکنده از خداست. تمام هنرمندانی که در وجودشان. عشق به زیبایی از عشق به خود قوی تر است بهره اى از اين اشراق دارند. اقحاد؛ به معنای هماهنگی کامل و عاری از خود بینی و اراده تولد يافته با خداست که نسبت عارف کامل به خیرازلی را همچون نسبت دست انسان به خود او قرار می دهد. معنای حقیقی نکاح روحانى نفس . یعنی اتحاد با خدا که در اعمال فرقه فریسیان می باشد . نظیر قدسیه ترزا . قدسیان فرقه ‎ig‏

صفحه 113:
پولس قد یس * معروف به یهودی طرسوس؛ یکی از بزرگترین رسولان؛ مبلفان و متألهان مسیحی است. وی از یک خانواده بهودی و به عنوان یک شهروند ریمی متولد شد. او به ساخت خیمه سازی مشغول بود. يولس در مدرسه يهودى غمالائيل به تحصيل برداخت و متون مقدس و ادبیات قدیم بهود و روم را أموخت و سرانجام در ميان فرقه فريسيان به مقام استادى رسيد. هى هركز در دوران حيات حضرت عیسی با او ملاقاتی نداشت. هر چند هنگام تصلیب در اورشلیم بود. يس أن عروج مسج وى يكى از بی رحم ترین شکنجه گران مسیحیان بود و در تعقیب و نابودی مسیحیان از آقدامی فرو گذار نمی کرد سه سال در عربستان عزلت گزید و پس از آن به اورشلیم بازگشت و جانشین بهودای «اسخریو طی» شد. * اختلافی مان ,پولس و پطرون امست: پطروس معتفد بود مسبحیت شعبه ای از آئین بهود است و: باید قوانین موسأیی را با دقت و بدون مسامحه اجراء کرد و ظهور مسیح صرفا برای نجات بهود بوده یهود قوم برگزیده خدا و وارث سرزمین موعود است. پو ‎oe eae‏ | نجات و رستكارى نوع بشر به صليب كشيده شده بنابراين بايد أن على سنح راد رت ادر شان كس اند و اوسفرهاى زيادى انجام داد ودر عهد جديد جهارده رساله به پولس نسبت داده شده است كه جهار زساله آن به اذهان ماس حلمای مسیح به دست بولس توشته نشده است. اساس حامعه مسیحبت نخستین درحوزه معنویت عرفان؛حیات عبادی خود را مرهون عهد عتیق ادببات یهود وحتی شعر یهود است .بسیاری از راهبان مسیحی همچون بندیکت؛ برنارد؛ لویولایی از پولس متاثر بود.

صفحه 114:

صفحه 115:
كاسين * يكى از عارفان مسيحى در دوره هاى اوليه مسيحيت مى باشد که نمادی از فرهنگ معنوی مسیحیت است. * کتاب کاسین «گفتگوها» می باشد که پس از آنکه سالیانی در صحراها و دیرهای مصر به ریاضت پرداخت ارتباط با خدا را امری امکان پذیر دانست و ‎GLE‏ داد که با تزکیه نفس می توان به حالتی از پرستش و ستایش خالصانه رسید.

صفحه 116:
قد بس آکوستین * آگوستین یکی از عارفان مسیحی قرن چهارم است که کتاب اعترافات او متأثر از نامه های پولس می باشد. * آگوستین در کتاب «عظمت روح» مرحله آخر صعود معنوی راتوصیف کرده ووصول به حیات روحانی همراه با ارامش را به تجلی می نشیند. * آگوستین بااشتیاق به احسان ومیل به رها شدن. محبت خدا را به موجی خروشان در درون خود تبدیل کرده و واحد تجربه بی واسطه مواجهه با خدا می شود. <

صفحه 117:

صفحه 118:
هیلدکارد * نخستین زن عارفی است که به رغم وضع حسمانی نامناسب و نامساعد تأثیر حیرت آوری برحیات عرفانی مسیحیت از خود برجای گذارد. * از نظر هيلدكارد خدا نور است. هرجا درانديشه های عرفانى عالم مسيحيت انديشه نور مطرح است . از او تأثر است

صفحه 119:
* ساکن صومعه سنت ویکتور است.او عرفان عاطفی و رمانتیک را مطرح و در واقع عقل و عشق را در هم آمیخت. * وی معتقد بود با کمک عقل می تواند در حریم الهی تأملات فکری کند و به وسیله فهم عرفانی می تواند سه مرحله انبساط ذهن. صعود ذهن و بیگان ذهن را تحقق بخشد. * کتابهای ریچارد: - بنيامین صفیر یا آمادگی روح بنيامین کبیر یا تامل عرفانی - رساله مراتب چهارگانه محبت سوزان

صفحه 120:
برناره * قدیس برنارد در اوان جوانی به فرقه سیسترسیان پیوست. این فرقه مسیحی که نخستین بار در اوایل قرن ۱ابه دست روبر در فرانسه ایجاد شد. معتقد به ریاضت همراه با عشق به خدا بود. * کتاب های برنارد: - سرودهای روحانی - درباره محبت خدا

صفحه 121:
فرقه فر انسیسیان * فرانسیس قدیس بنیانگذار فرقه است. در این فرقه فقر جایگاه ویژه دارد. * عرفان فرانسیس یک عرفانی است که از ندامت آغاز پیش می رود.

صفحه 122:

صفحه 123:
ريجاره رول 1 ريجاردرول درقرن جهاردهم م ظهوركرد.رول معتقدبودكه براى سلوک معنوى ۳ مرحله را سالک باید طى كند: - حرارت حلاوت - ترنم * رول قدیس همیشه خودرا در میان انضباطی سخت و نشاطی روح افزا میدید و از اين طریق عرفان آفرینشگروآزادی عقیده رابه جهان مسیحیت در انگلیس هدیه کرد.

صفحه 124:
والتر هیلتون * ادبیات او مسیحی محور نوشته های آميخته با کتاب مقدس و نگاهش پیشتر کشیش مابانه و تابع آگوستین بود. او به اورشلیم هم سفر کرد و معتقد است به دست آوردن محبت و به قله رسیدن در اورشلیم ممکن است. ‎OLS *‏ ها: - میزان کمال - آواز ملائک * وی در این دو کتاب درصدد ساختن دوباره شخصیت آدمی است. * هیلتون وظایف اجتماعی رامحکوم کرده و انسانها را به سمت معنویت فرا می خواند. 1

صفحه 125:
جولیان نوروی چی * وی متولد ۱۳۶۳ میلادی است و همواره از ضعف بدن رنج می برد تا در سن ۷۰ سالگی با دنیا وداع کرد. * جولیان عارفی درون گراست و تا حدی ‎fal‏ فلسفه است. او خود را به عنوان زنی ادیپ که دارای عمق و اندیشه . احساسات عرفانی . تواضعی دلنشین و استعدادی فلسفی است معرفی می کند. * کتاب های وی: - تجلیات عشق الهی الهامات وی در این دو کتاب گزارش یی از الهامات معنوی و مکاشفات خود را ارائه کرده است.

صفحه 126:
عرفان آلمان * عرفان مسیحیت درآلمان به جززوزو (۱۲۹۵- ۱۳۱۵م) و رد سیر وک (۱۲۹۳ - ۱۳۸۱ اکهارت را دارد. * اکهارت متولد ۱۲۲۰ م و پدر عرفان آلمان است و از برجستگی های خاصی برخوردار می باشد. * اکهارت در آلمان موسس فرقه دوستان خداست. * اکهارت سعی کرد وحدت وجود را با اندیشه های مسیحیت سازگار کند و مفاهیم ذهنی را ساده نماید. او می گفت برای رویت خدا نباید آنی به چیز دیگری توجه شود.

صفحه 127:
عرفان اسپانیا * قديس لویولایی.قدیس پیترالکانتارایی وقدیس یوحنای صلیبی از عارفان بزرگ اسپانیا بوده که همگی درقرنازندگی میکردند. * اما قدسیه ترزا جایگاه والایی دارد.او دختری بود ازطبقه اشراف با روحیه رمانتیک؛ پرشور و با معاشرت های اجتماعی و در سن ۰ سالگی نوآموز فرقه کرملیها شد. * ترزا بعد از بیماری و زمینگیی شدن تسلیم عرفان شد و مدارج عبادت را در سکون و اتحاد طی کرد و به اوج عرفان و خلسه رسید.

صفحه 128:
عرفان فر انسوی مادام آکاری. قدسیه شانتال. پاسکال و فنلون نقش مهمی در عرفان فرانسوی در قرن ۱۷ داشتند که توانستند فرقه جماعت اهل توکل را تاسیس کنند. عارفان جدید مسیحیت: روان توی (۱۸۷۸- ۰6۱۹۰۵ ماری اسلسر (۱۸۶۷- ۱۹۱۵) شارل دوفو کاله (۱۹۱۱۰-۱۸۵۸) و در نهایت شخصی که هنوز در قید حیات است. مبلغ تغییر کیش داده هندی به نام سادهو و سادرسینگ است. عرفان مسیحیت همراه با تأملات و تجارب عرفانی با تاکید بر دو عنصر توان معنوی و تجربة عرفانی توانست حیات بخش کلیسای مقدس تاکنون باشد.

صفحه 129:
گروه شاهدان یهوه *مدتی است گروهی به نام شاهدان بهوه در ایران در ‎ob‏ حوانان مشغول فعالیت اند آنها از راهه های زن فراوان استفاده می کنند و یکی از ابزارهای مهم آنها تشکیل کلیسای خانگی است. اقدامات انها ارائه حاذبه های صلح ودوستی از مسیحیت و عرضه صورتی خشن و ضد صلح از اسلام است.

صفحه 130:
نقد عرفان مسیحبت متفکران و الهیون مسیحی پذیرفته اند که . اعتقادات مسیحیت و مسئله تثلیت قابل دفاع عقلانی نیست. از اين رو لازم دانستند كه دين را از عقل به دل منتقل طرح تجربه دينى بنا بر مكتب يراكماتيسم شكل كرفته است. دين مسيحيت امروز از جامعه و نيز از سياست كنار رفته و اين همان شعار دين از سياست جداست.

صفحه 131:
‎+L >‏ + تحلسل عر فان مسيحيت مهمترين محور اساسى عرفان مسيحيت تجربه عرفانى است. يعنى تجربه دينى (آكاهى بى واسطه از مقام الوهیت) است. تجربه دینی در ۷ قسم تقسیم می شود: - تجربه تفسیری - تجربه شبه حسی - تجربه وحیانی - تجربه احیاگر تجربه مينوى - تجربه عرفانى تجربه اى است كه در ارتباط با خدا باشد و انسان را از قيد زمان و مكان رها كند.

صفحه 132:

صفحه 133:
معرفی عرفان بهود * عرفان بهود در فارسی به نام : آئین قباله . قبالا . کابالا می گویند. * آئین قبالادر واقع عرفان و اشراقی است که در برگیرنده دو مفهوم اشراق و یزدان شناسی است. قبالا دارای ویژگی های مشترکی با آئین رازوار نو افلاطونی است و هم با عرفان مسیحی. * آئين پارسی - زرتشتی بر ساختارائین قبالایی بی تأثیرنبوده است. * بعد از طرح این آئین در اروپا. شيادان به دعوى مسيحيت كاذب برخواستند و موجب زحمت اهل ایمان شدند.

صفحه 134:
نقد عرفان بهود * يهود اساسا عرفان ندارد و اگر چیزی به نام قبالا مطرح است در واقع ترکیب و اختلاطی از کیشهای عرفانی دیگراست. کیش هایی مثل عرفان مسیحیت. یوگا و آئین های هندی و تفکر نو افلاطونى. آئين زرتشتی و تصوف.

صفحه 135:

صفحه 136:
‎gull‏ يسم برگرفته از چین باستان است و این نظریه برای کیفیت تبدل هر موجودی از موجودات و نیز برای چگونگی تناسب و انتظامی که در عالم طبیعت وجود دارد رضیه ای به وجود می آید و آن اینکه حسن تناسب و كمال انتظام که درسراسرطبیعت از آسمان و زمین نمودار است.نتیجه قوه کیهانی تائو استد تائو قائل به خیر و شراست.دیانت چینیان با پرستش زمین و طبیعت آمیخته است. چینی ها معتقدند که سراسر عالم طبیعت. با وجود ارواح گوناگون زنده است. بنابراین انها به پرستش ارواح هم معتقدند مبدع تائوثي ع م ‎Ba‏ ‏به دنیا آمده است و رساله تائو که به کنفوسیوس داد از او است. ‎ ‎ ‎٩

صفحه 137:
عرفان تانو * تائو فلسفه ای است دارای ۳ صورت: صورت فلسفی که مشتمل بر تعالیم عرفانی است و در قرن ۶ و ۵ میلاد شکل گرفته است. جنبه سحری و جادویی که مربوط به قرن دوم قبل از میلاد است. جنبه رسمی که از سال ۱1۵میلادی به عنوان يك دين در جين رسمیت یافت. * در عرفان تائو برای نیل به وحدت وتناسب باید عقل را رها کرد و به مشاهده روی اورد.

صفحه 138:
۰ اصول ذن ذن واژه ای ژاپنی است ولی منشاء چینی داردکه این مکتب گرفته شده از مکتب بودایی است درقرن ششم م . یک راهب سیلانی مذهب بودایی را به چین برد که نام اين راهب بودیدارما است و موسس معبد شالولین در سال ۶41 میلأدی است که ‎ss‏ از افکار تانوئيسم را با هم مخلوط کرد و ذن بودیسم را پایه گذاری نموده است. ذن به معنای مراقبه, مدیتیشن یا تفکر است. (به مراقبه نشستن) هوشیاری و آگاهی برطرف ساختن پریشانی های درونی انسان است که از دوگانه انگاری ذهن حاصل می شود. اشتن متون مقدس و اخذ تعالیم از مکتب یوگا کاراء ‎cae‏ تران تیف كرد زرا ‎FLAG) sal‏ تر از مفاهیم و خارج از حیطه زمان. در ‏حالتی از بیگا 0 قبل از تولد یک و دی قرار دارد. ‏ساتوری شهودی قدرتی است که در هر ذهنی وجود دارد. ‏ساتوری در طول زندگی روزانه تجربه می شود. ‏هیچ استاد ذنی چیزیرا تدریس نمی کند. چیزی برای تدریس وجود ندارد. ‏راه نجات را فقط در مراقبه و مدیتشین می دانند و آموختن فلسفه, علم و تاربخ هیچ تأثیری ‎Sia‏ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 139:
افسام ذن ذن بون پو: افزايش سلامتی جسمی ذن گدو: تمرینهایی برای شکوفایی نیروهای فوق طبیعی. ذن شوجو:حالتی است که همه ادراکات حسی قطع شده و انسان تنها به آرامش درونی می رسد. ذن دای جو: یک نوع حالت پیوستگی و وحدت با همه موجودات. ذن سای جوجو: یافتن بودای درود.

صفحه 140:
نقد آبین ذن در مکتب ذن. متون مقدس جایگاهی ندارد.مناسک و علم و ساختن معبد نفی شده است. انزوا طلبی مطلق. حاکم است هر گونه عقلائیت و فلسفه مطرود است. علم هم در نظر اين مکتب جایی ندارد. در آیین ذن. خدا نیست. معاد نیست.وحی و نبوت نیست و اساسا دینی وجود ندارد.آنچه دراین آیین به چشم می خورد نیروی تائو و عوامل طبیعی است که هیچ ارتباطی به عرفان ندارد. اساس مکتب ذن . بوداست و این آیین سرشار از ایده های فرهنگ هندوست.

صفحه 141:
فنگ شویی مديتيشن تأثير ستاركان رنگ درمانی مغناطیس درمانی| ریکی تحسم حلاف تأثير حيوانات موسيقى درمانى| خنده درمانی پیشگویی معنا درمانی هاله بینی ان. ال. بى جهره شناسى ee db بازی درمانی سنگ درمانی کف شناسی روانشناسی هنر درمانی ازدواج

صفحه 142:
فنک شو یی * ترجمه لغوی باد و آب است و مفهوم آن این است که هرچه در پیرامون ماست از انرژی فعال به وجود آمده است. حتی اشیاء بی جان. * فنگ شویی هنر و علم. زندگی متعادل و هماهنگ بین انسان و طبیعت پیرامون و مبداء آن در تعاليم تائو است. * بزرگترین هدف فنگ شویی . یافتن مکانی است که سلامت روحی و جسمی و به طور کلی ۰ زندگی ما در آن از انرژی <

صفحه 143:
ر یکی واژه ای است ژاپنی و به معنای انرژی نیروی حیاتی است «ری) به معنای روح متعالی. جهان و قدرت پنهان و «کی» به معنای انرژی نیروی حیاتی است. همه ما انرژی ریکی را از دوران کودکی دارند. همه می توانند دستشان را روی بدن دیگری بگذارندو با انتقال انرژی مغناطیسی فرایند شفا را سرعت ببخشند. ریکی هرگز فرستاده نمیشود بلکه از طریق کانال گرفته می شود. در میان قرن ‎۱٩‏ شیوه ریکی يا شفا با دست. به همت دکتر میکائوئو سویی تجدید حیات شدوپس ازاودکترچی جیروها یا شی ء جایگزین او شد و دومین استاد اعظم ریکی در این سنت بود. 1

صفحه 144:
تار وت * محموعه ای از کارت ها است که به گونه مختلف در کنار هم قرار می گيرند. کارتها تلفیقی از ۲ دسته کارت است که بیشترشبیه رمل واسطرلاب است و از روی اين کارت ها شخصیت و اینده بینی را انجام می دهند. * تعداد.نام کارتها. نوع استفاده وتفسیر آنها در کشورهای مختلف فرق دارد.

صفحه 145:
wt dl of مخفف ‎Dean bicnnisio Progenmeieg‏ با برنامه ریز عصبی - زبانی است. انسانها معمولا اطلاعات خود را از طریق دنیای پیرامون از کاثال های دیداری و شنیداری به دست می آورند. اگر ما از بین کانال های ارتباطی از کانال های ترجیحی و برتر خود استفاده كنيم مى توانیم با دیگران ارتباط برتری برقرار کنیم. ‎a‏ ریچاردبندلر و جان گریندر است. (۱۹۷۰ میلادی) ين علم بطورطبیعی از علم زبان شناسی,عصب شناسی.روانشناسی و عم ارتاطات مایه می گیرد. گفته می شود با تلفیق دین . علوم قدرت تأثیر گذاری انسان ارتقاء می یابد. <

صفحه 146:
* در لغت به معنی خواب است. البته هیپنوتیسم خواب نیست. نوعی حالت خواب گونه ای است که در واقع حالتی از روان ادمی است. * خواب مصنوعی که از زمان دکتر آنتوان مسمر در سال ۱۷۷۶ ارزش درمانی پیدا کرد. * در اين خواب عمیق تمرکز فکری به میزان صددرصد میرسد و توجه به کلی از همه چیز سلب می شود و لذا گفته می شود میتوان فرد خواب رفته را تا اندازه ای درمان کرد.

صفحه 147:
۰ intial ‏مد‎ هدف مدیتیشن آن است که بخشی از وجود را که محو و ناشناخته مانده است. شناخته شود. مدیتشین.افزایش کارایی در زندگی روزمره است. بر اساس ساختمان شخصیت انسان به ماکمک می کند تا مشکلات را در زندگی روزمره بهتر. راحت تر و اسان تر حل کنیم. مدیتیشن بازگشت به خانه است و به معنای تفکر و مراقبه و تمرکز است. * برخی از گروندگان به اين تعلیم متأسفانه مدیتیشن را بجای نماز قرار می دهند. (گاه مدیتیشن آثار سوبی بر فکر. جسم و روح می گذارد و گاه توأم با بی غذایی و یا مصرف داروهای توهم زا می شود) <

صفحه 148:
تجسم ها ی * خلاقیت محموعه ای از توانائیها و ویژگی هایی است که موجب تفکر خلاق می شود. * خلاقیت شکل دادن به عناصرمختلف ‎Gly‏ پدیدآوردن صورتی جدید است. * امروزه خلاقیت را ویژگی ذاتی نمی دانند . بلکه علم ‎ALS‏ تلقی می شود * در این حرکت مباحث معنوی و ... جای ندارد و فقط به عنوان یک پدیده علمی مورد توجه است. 4

صفحه 149:
مو نت ‎cm‏ 6 * مؤفقيت تكنيكهايى است كه درحوزه هاى كسترده اى به كار مى رود و مورد نياز انسان است. * تكنيك هاى مقابله با اضطراب. افسردگی,تنهایی. کم رویی. شکست. دلسردی. ترس. درد. خشم. پیری و تکنیک های ارتباط موثر؛ تصمیم گیری. اعتماد به نفس. خوشبختی. شاد زیستن. پولدار شدن. کلمات شفابخش. ذهن برت مهارت های زندگی. مدیریت و ... از آن جمله می باشد. در تکنیک های موفقیت کمتر مباحث دینی مطرح است و سعی شده از کتاب های ترجمه شده استفاده شود. (کسانی که در این مسائل به بیراهه رفته اند پیشتر خود را دچار آسیب کرده اند تا مزفقیت!) <

صفحه 150:
چضره شنااسی (تیانه شناسی) درساختمان وخطوط صورت می توان سرگذشت.طرز فکر.ویژگیهای اخلاقی. میزان نیاز به صمیمیت. اخلاق کاری سلایق شخصی را پیدا کرد. صورت را می توان همچون نقشه ای تلقی کرد که راه را برای درک عمیق تر خود و دیگران به ما نشان می دهد و مانند یک نقشه این اطلاعات را در اختبار اشخاص قرار دهد. صورت به ۳ منطقه تقسیم شده است: پیشانی مرز رویش مو تا شقیقه ها است. از شقبقه تا نوک بینی است: از نوک بیتی تا اتتهای جانه. در ان روش با تشخیص مرف و طول پیشانی. صورت. بینی. چانه شته و آینده افراد خوانده می شود. (اين روش بیشتر شبیه روش های خرافی می باشد). <

صفحه 151:
كف شناسی (کف بینی) به طور متوسط تعداد سی خط در کف دست وجود دارد که " خط آن به عنوان اساس کف بینی است: خط زندگی ‎pokes‏ ‏خط قلب - خط شغل - خط مؤفقيت خط ازدواج * خطوط دست ترکیب هایی را به وجود می آورند که کف بین ها از ان برای بش نی رای فراد استفاده می کنند. (اين دوش بشتر خرافی تلقی می شود).

صفحه 152:
تاثير ستاركان بر سرنوشت انسان * ثالیر ستارکان بر سرئوشت انسان ها * همان برج های ۲ گانه است که در طول سال وضعیت متولدان در آن ماه را مشخص می کند. ۰ بر مبنای اين ماه ها هوش.فعالیت.خودمحوری. تحمل . عمل گرایی . احسلسات و . .. در افراد تشخیص داده می شوند.مثلاً می گویند متولدین فروردین (برج حمل) افرادی فعال می باشند.

صفحه 153:
تأثیر حیوانات بر انسان برخی افراد معتقدند که حیوانات بر زندگی آنها تأثیر گذاشته و در خلق و خوی آنها تأثیر می گذارد. حیوانات به دسته های مختلف تقسیم می شوند مانندپرندگان خزندگان و... که هر یک تأثیراتی بروضعیت ظاهری و باطنی انسان دارند. در اين روش مژفقیت هاءآرامش. سلائق و ... با حضور انواع حیوانات سنجبده می شود.مثلا می گویند: مار ماهی ها به ما مى اموزند كه كنار بايستيم و منتظر فرصت ها بمانيم. (در گروه ایلیا رام ... اعتقاد فوق بسیار قوى مطرح شده است). 5

صفحه 154:
إمشكب بى آدمى از زمانى كه خودش را شناخت . توان پیشگویی پیدا كرد. جون درون خود نييويى را يافت كه مى توانست با آن آينده را ببيند. انسان مى تواند نيروى روحى خود را جنان تقويت كند تا بتواند با وسايلى كه در خانه در اختیار دارد. مثل شمع. سيب. آب . يخ . تفاله چایی و امثال آن دست به پیش بینی بزند. مهم اين است كه انسان ذهن خود را آماده كند تا نيروهاى فوق طبيعى را بيذيرد. (برخى شيادان از اين روش براى تاثي ركذارى بر ديكران استفاده ميكنند). <

صفحه 155:
طالح بینی * گسترش انواع طالع بینی . مانندچینی. هندی . آریایی. ایرانی.مصری.خورشیدی.فیثاغور نی شمسی ‎eo‏ امروزه بسیار زیاد شده است بخصوص ترجمه کتابهای خارجی به اين مساله دامن زده است. * دراين روش از طريق اعداد وجداول خاص سرنوشت تن را بيش 055 می اکنند. *می گویند در اين روش بازشناسی انرژی های زندگی. تعادل. ثبات. و انضباط و ... به زندگی باز می گردد.

صفحه 156:
رو انشناسی کار بردی بخش مهمی از روانشناسی امروزه به روانشناسی کاربردی یا به تعبیری به کاربرد روانشناسی در امور مختلف می پردازد. اهم مباحث روانشناسی کاربردی عبارت اند از: روانشناسی در عمق. روانشناسی روابط انسان. روانشناسی زن. روانشناسی پول. روانشناسی رنگها. روانشناسی افراد موفق. روانشناسی شرم وگناه.روانشناسی عشق.روانشناسی خلاقیت روانشناسی اضطرات روانشنامی قضای ‏ روانشناشی اهمال کاری روانتا درس روتسا کال ‎Slay‏ يليه روانشناسی خشم. روانشناسی پییوزی. روانشناسی معنوی و روانشناسی بازی.

صفحه 157:
رنگ درمانی رنگ زمانی ظاهر میگردد که فررکانس نوری درمحیطی متناسب شدت گرفته و متظاهر گردد. رنگ به رغم داشتن ویژگی های ایجاد انگیزه. هوس.شادمانی.ساختاری وحتی تهییجی. دارای خصوصیات سوزاننده و براننده نیز هست. هر رنگ دارای ویژگی های منحصر به فرد درمانی و تعادل برانگیزی است که می توانند تا اعماق نیروی ادراک و شعور ما نفوذ کنند. * در این روش هر رنگ مفهومی دارد.مثلارنگ سفید احساسات را بیان می کند. رنگ سرخ روح افزایی و ...

صفحه 158:
موسیتی در مانی * یک سلسله اصول به ما می گوید که جوهر بشر انرژی است و اگر حالت های انرژی بدن و ارگان انسانی از تعادل خارج گردد. نقاط ضعف و بیماریها به انسان روی می آورد. بهبهودی در گرو تعادل انرژی بدن است. * در این روش یکی از شیوه های موثردر تعادل انرژی بدن.موسیقی درمانی است که چهار اصل دارد: اصل اول: ارتعاش. اصل دوم: ریتم. ال سوه ال تن بت اصل چهارم: صدا حالتی از انرژی است. از این طریق می توان روی الگوهای مختلف انرژی بدن تاثیرگذار بود.

صفحه 159:
معنا در مانی * مفهوم درمان به وسیله «معنا»تقریباعکس روان درمانی سنتی است. زیرادر روان درمانی سنتی با بیمارمانند یک انسان رفتار نشده است. * زندگی میتواند داراى معنا باشد يا از معنا وارزش تهی شده باشد. اگر یک زندگی خالی از معنا شود. بیماریهای فراوانی آغاز خواهند شد.یتابراین یکی ازشیوه های درمانی آتسانی.استفاده از معنا درماتی ست؛بدین معنا که باید به زندگی معناوهدف بخشيد و از اين طریق امید و شادی را به ارمغان آورد. ® این شیوه تحت تاثیر مکتب اگزیستانسیالیسم است .

صفحه 160:
بازی در مانی ِ مانمیتوانیم به شیوه مشاوره با بزرگسالان به مشاوره باکودکان پردازیم به گونه ای كه عدم پیروی ازاین موضوع درکسانی که هرگز مشاوره ای با کودکان نداشته اند . به چشم می خورد. مشاوره با بزرگسالان از راه نشستن در کنار آنها و دعوت آنها برای صحبت کردن با ماست. * اگر به عنوان مشاوره با كودكان كار مى كنيم بايد بكذاريم كودكان به طور آزاد و راحت درباره موضوعاتى كه آزارشان ميدهد. صحبت کنند يس لازم است از مهارت هاى مشاوره اى كلامى همراه با روشهاى ديكر استفاده كنيم. * هدف اين روش توانا ساختن كودكان براى ايجاد رابطه و ... است,

صفحه 161:
هنر درمانی * با هنر انسان قادر است به عواطف عمیق دست یابد. هنرها می توانند نحوه احساس انسان را نسبت به جهان و خودمان تغییر دهند. * هنر درمانی نیازمند برخورد عاطفی با اثر است. نیازمند تعاملی دوگانه پا نمادهاست. * هنر درمانی مانند سایر درمانها تقویت کننده امید رهایی از دردهای روانی است. انسان احساسات بهتری پیدا می کند و شانس بهبهودی او لالش ی تا * شکلهای هنری. عواطف قدرتمندی رابرای انسان به ارمغان می آورد. مانتد تیاتس شعر و ..

صفحه 162:
مشناطیس در مانی * انسان می تواند با کمک درمان مغناطیسی. پزشک خود باشد. بر اساس این روش. درمان با استفاده از مغناطیس طبیعی صورت می گیرد. * زمین یک مغناطیس عظیم و دارای میدان مغناطیسی بزرگ است. همه اجرام سماوی دارای میدان مغناطیسی هستند. * دراين روش انسان به طور مداوم در دریایی از امواج مغناطیسی غوطه ور است. ‎pl als‏ می تواند با استفاده از میدان مغناطسی کسرل شده با مغناطیس مصنوعی سلامتی رابازگرداند وآرامش ازدست رفته راباز یابد. ( در مورد اجرای این روش . بدون استفاده از متخصصان کار به اشکالات عدیده بر میخورد). <

صفحه 163:
خنده درمانی * دنیا از آن کسانی است که از آن استفاده میکنند و تنها انسان های مسرور و شاد مالکان حقیقی دنیا به شمار می ایند. * انسان باید عقل و هوش خود را با نشاط و شادی دمساز کند تاهزاران اسیب از او دور شود. کسی که شاد و خندان است هميشه وسیله شاد وخندان راخواهد یافت.انسان باید همواره شادمان و خشنود باشد و نعمت های خود را بشناسد و نه محرومیت ها را. (در اين روش اسلام دستورات خاصی دارد و الا صرف خندیدن به هر جيز تمسخر و تحقیر دیگران را در پی دارد). <

صفحه 164:
هاله بینی و انرژی درمانی هاله حوزه انرژی اطراف بدن است که تمام موجودات زنده آن را دارند. هاله ها رنگها و طرحهای مختلفی دارند. * کسانی که توان هاله بینی دارند.از مشاهده طرحها و رنگ ها وفرمهای هاله اطراف بدن یک انسان میتوانندتمامی اطلاعات درون او را به دست آورند که از آن جمله بیماری های تک تک اعضاء بدن است. در این روش از شیوه عکاسی کولیان نیز استفاده می شود. (در اين روش كاه مسائل خرافی نیز مطرح می باشد).

صفحه 165:
‎vend‏ ۵ار 0آی (جوهر درمانی با کریستال درمانی) ‏* می توان ازشفابخشی با کریستال به عنوان درمانگری استفاده کرد. حواص نفا بحتی کریستال ها از هراران سال بش تساه شده بود. کریستال ها فواید بی شماری دارند؛از حمله:دور شدن از تنشها و فشارها.سرشار کردن محیط کار و زندگی از آرامش. محافظت در مقابل انرژی های منفی و مخرب. افزايش قدرت تمرکز و مدیتیشن. تقویت قدرت ذهن و خلاقیت و افزايش نیروی ذهن و حيات. ‏١ل‏ درمانی با هفت جاکرای برگاارتاط نردیک دارد زیر برای هر چاکرا یک نوع سنگ توصیه کرده اند. ‎<

صفحه 166:
ازدواج در مانی * ازدواج درمانی یا خانواده درمانی نوعی روان درمانی مربوط به زن و شوهر است که معطوف به بهبهود روابط زناشویی و از اين طريق نيل به ارامش است. * ازدواجى كه دران زن و شوهرفقط در پی تأمین نیازهای خود باشند تعارضاتی لاینحل باقی می گذارد. اما هدف کلی ازدواج در مانی افزایش تقابلات و تعاملات دو جانبه مثبت ميان زن و شوهر است. ( نگاه های متفاوت به اين روش. باعث شده که گاه ازدواج ها به تعالی ترسد ). <

صفحه 167:
نقد فراعلم و فراروانشناسی بعضى از اين دستاوردها واقعیت علمی ندارد و بیشترایجاد هیجانات آنی و کاذب است. بعضی از اين پدیده ها از نظر علم تأييد نشده اند و بعضی دیگر پژوهش های علمی در باره آنها هنوز ناقص است. از سوی دیگر باید گفت اگر هم نسبت به بعضی از موارد مطالعات فراعلم تاثیری و تاییدی دیده شد. اینها هیچ ارتباطی به عرفان ندارند. زیرا چنان که بارها گفته شد: عرفان » فقط معرفت و تقرب به خداست

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان