صفحه 1:
بسم > الرحمن الرحیم

صفحه 2:
مهارتهای ارتباطی کارگاه آموزشی مهارتهای زناشویی »وزارت بهداشت. درمان وآموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ايران انستیتو روانپزشکی تهران و مرکز تحقیفات بهداشت روان

صفحه 3:
ارتباط. فرآیند ارسال و دریافت پیام های کلامی و غیر کلامی است. یعنی فرآیندی که از طریق آن, ‎GIS‏ عقاید. احساسات و هیجان های خود را ابراز کرده و افکار و احساسات دیگران را دریافت می کنیم.

صفحه 4:
مهارت های ارتباطی از مهمترین مهارت های یک زندگی زناشویی موفق است. صمیمیت وقتی ایجاد می شود که افراد بتوانند افکار و عقاید. امیدها و آرزوها و ترس ها و نگرانی های خود را با هم در میان بگذارند و احساس فهمیده شدن و پذیرفته شدن کنند. فقدان این مهارت موجب بروز بسیاری از مبوء تقاهم هاة قشى هاو تغارض:های زتآشویی ی گردد.

صفحه 5:
استفاده زیاد از ضنمیر "من " افشای نادر اطلاعات شخصی مکث های مکرر قطع داوطلبانه صحبت ارتباط دادن موضوع صحبت با گوینده قبلی تجگ ها ید از مشوق های کلامی ( تماس چشمی:نکان دادن نیز كنار گذاشتن فعا های دیگر در كوش كردن منتظر ماندن براى تمام

صفحه 6:
- تو بايد بدانی من چه می خواهم و احساس می کنم. من می دانم که او چه فکر می کند و احساس می کند. - عشق و علاقه همه چیز را حل می کند. * ترس از طرد

صفحه 7:
انواع سبک های ارتباطی * سبك هاى ارتباطى غير مؤثر - سبك ارتباطى خصمانه - سبك ارتباطى اجتنابى © سبك ارتباطى همكارانه

صفحه 8:
مؤلفه های ارتباط © بسيو 3 (کلامی) * محتوی پنهان (غیر کلامی)

صفحه 9:
صحبت كردن اصول صحبت كردن ار ۴ واقعاً حرف بزنید: بجای اشاره و کنایه حرف بزنید. بجای اينکه فقط آرزو کنید یا انتظار معجزه داشته باشید. حرف بجای اینکه حدس بزنید و يا كيج شوید. سوال کنید. ‎ae‏ گفتن جملات *تو که می دانی..." اجتناب کنید. بزنید.

صفحه 10:
۲- وارد حریم دیگران نشوید * بجای صحبت کردن از طرف دیگری, از طرف خودتان حرف بزنید. * بجای صحبت کردن از طرف دیگری» از او سژال کنید. * در مورد افکار و احساس همسرتان نسبت به خود ذهن خوانی و هیجان خوانى نكنيد. * بجای صحبت کردن از طرف "ما" در مورد نظر خودتان صحبت کنید. * مراقب بایدها باشید.

صفحه 11:
۳- پیام های سمی نفرستید و فضای ارتباطی تان را آلوده نکنید. پیام های سمی ارتباط را آلوده می کند و باعث دور شدن زوح ها از یکدیگر می شود. هر وقت وسوسه من شي د كلاسان را سد أكيك از خود پپزستید جر © آیا احساس بی قدرتی می کنید و می خواهید به همسرئان صدمه بزنید تا احساس قدرت بیشتری کنید؟ * آیا همسرتان حرفی زده و یا کاری انجام داده که به شما صدمه زده و می خواهید تلافی کنید و با هم مساوی شوید؟ ‎Cady ope tl ©‏ عتلقى مقن قران ذارید و خرفها زاکارهاق نهمسرتان .را او پشت عینک ‎Pl‏ ‎iA‏ ‎۰ ‏آيا كوش هاى شماء حساسیت خود را به پیام های سمی از دست داده است؟ ‎

صفحه 12:
انواع مختلف پیام های سمی کلمات قضاوتی و با بار منفی : "خیلی بچه گانه رفتار کردی, فکر احمقانه ای است* حرف مسخره ای زدی؟* برچسب های کلی پا ترور شخصیت "احمق, تبل. خودخواه غرغرو و.." تعمیم های افراطی "نو هیچوقت به فولت عمل نمی کنی" “نو اصلاً به احساسات من اهمیت نمی دهی" تو هميشه مرا جلوی خانواده ات کوچک می کنی* 5 5 “نو مرا عصبانى مى كنى” “تو من را با اين همه تنها مى كذارى”؛ "تو با اين اخلاقت. زندگی را "گر امشب "گر باز هم نق بزنی. جمعه ها خانه نمى مانم" پیش کشیدن خاطرات قدیمی * تو هفته. ماه‌سال قبل و. بيايى, به خانه مادرم می روم"

صفحه 13:
انتقاد كردن به جای بازخورد(فیدبک) دادن تمرکز روی شخصیت به جای رفتار تعاریفی که در واقع نوعی سرزنش و تحقیر است

صفحه 14:
بیان احساسات اصل اول - احساساتتان را بیان كنيد احساسات. حاوی اطلاعات مهمی هستند که باید با همسرتان در میان بگذارید. انتظاراتی که ممکن است مانع از ابراز احساسات منقی شود. شامل این موارد است: همسرم دیگر من را دوست نخواهد داشت. با اين كار به رابطه مان صدمه می زنم. هنبه چیووا حيرات عنى كنع ممکن است کنترلم را از دست بدهم. ین موضوع ارزشش را ندارد. اگر بگویم چه چیز ناراحت يا اذیتم می کند. آدم ضعیفی بنظر می رسم.

صفحه 15:
؟احساسات خود را پشناسید و برای آن یک نام انتخاب کنید. * احساسات منفی خود را با کلام بیان كنيد و نه اعمال از جملات *تو در من احساس ... ایجاد می کنی" استفاده نکنید. * مسئولیت احساساتتان را بپذیرید و آن را با جمله "من احساس.. می کنم" بیان کنید. تو من را عصبانی می کنی من عصبانی هستم تو من را مأیوس می کنی من مأیوس هستم

صفحه 16:
* بجاى جمله "تو در من احساس ... ایجاد می کنی " از "وقتی تو ... من احساس ... می کنم " استفاده کنید. * با جمله "من فکر کردم (می کنم) ... حرف يا رفتار همسرتان را به احساس خود ارتباط دهید. # زبان تند و تیز هیجانی خود را آرام کنید. احساس منفی خود را که مربوط به همسرتان نیست. بیان کنید. ‎cals Globee ©‏ شود.را بیان كليل

صفحه 17:
اصل ۳- نیازهایتان را بیان کنید بیان نیازها و خواسته هاء یکی از حقوق اساسی هر انسانی است و هر کسی حق دارد چیزی را که می خواهده تقاضا کند. سه سبک شایع ابراز نیازها و خواسته ها عبارتند از: a) Riley Kaw = - سبک انفعالی - سبک قاطعانه

صفحه 18:
© حقایقی که احساس نیاز را در شما بوجود آورده توصیف کنید. "از وقتی ازدواج کردیم. تقریبا همه روزهای تعطیل با هم هستیم. من قبلا عادت داشتم جمعه ها با دوستانم به کوه مى رفتم”. © احساس خود را توصيف كنيد بخاطر مشغله كارى زيادم؛ واقعا احساس مى كنم تحت فشار “من از اينكه تعطيلات كنار هم هستيم لذت مى برم. ولى در عيز حال

صفحه 19:
گبیان تقاضا "من احتیاج دارم ماهی یکی دوبار جمعه ها با دوستانم به کوه بروم؛ * چیزی را که می خواهید بگویید نه چیزی را که نمی خواهید. تقاضا و درخواست ها را بیان کنیده نه شکایت ها را * مراقب از خود گذشتگی افراطی باشید. * مراقب خودخواهی افراطی باشید.

صفحه 20:
ابراز انتقادات و شکایت ها همه شما ممکن است از برخی حرف ها و رفتارهای همسرتان ناراحت شوید و این حق شماست که آن را ابراز کنید و از همسرتان بخواهید تا رفتار خود را تغییر دهند. اما شیوه ابراز آن خیلی مهم است. گ دوشن های:شوبی که تعسمولاً بزای بیان اقلگایت از آَن استفادهاتی شود عبارتست از:

صفحه 21:
* شکایت بصورت کلی و مبهم بیان می شود. "تو هیچوقت به من توجه نمی کنی " “تو به من اهميت نمى دهى” * رفتار منفى همسر به نحوى توصيف مى شود كه كويى جزئى از شخصيت اوست. ‘Ale “تو بى مسئوليتى”

صفحه 22:
* برای توصیف رفتار همسی یک سری ویژگیهای منفی و توهین آمیز به وی نسبت داده می شود. ‎a‏ عرضه ای" ‏“نو احمقى” ‏* جندين شكايت باهم توصيف مى شود تا فرد بتواند شدت ناراحتى خود را بیان کند. ‏"من از کارت» طرز لباس پوشیدنت خانواده ات و... ناراحتم. ‏© شکایت های قدیمی نیز به شکایت فعلی اضافه می شود تا آن را بزرگ کند. ‏*تو از اول آدم بی مسئولیتی بودی؛ یادت هست سر عقدمان.."

صفحه 23:
؟ از رفتارهای ریز و درشت همسر مرتب شکایت می شود. *تو امروز یادت رفت نسخه دخترمان را از داروخانه بگیری* *باز هم روزنامه هایت را وسط اتاق پخش کردی" "چقدر صدای تلویزیون را بلند می کنی" "این میوه هایی که خریدی, خرابند"

صفحه 24:
اصل ‎Jal‏ شکایت خود را بصورت سالم و سازنده يبان كنيد ۴ شکایت تان را احتصاصی کنید و آن را بصورت کلی و مبهم بیان نکنید. "تو هیچوقت به من توجه نمی کنی " “وقتى به خانه مى آیی از من نمی پرسی حالم چطور است" به رفتار همسرتان اشاره کنید و به شخصیت او حمله نکنید درهر بار فقط یک شکایت را بیان کنید.

صفحه 25:
اصل دوم - احساس و افکار خود را در مورد رفتاری که از آن شکایت دارید» بیان کنید. "وقتی به خانه می آیی از من نمی پرسی حالم چطور است و این مرا سرخورده و غمگین می کند چون فکر می کنم تو به من اهمیتی نمی دهی ".

صفحه 26:
اصل سوم - تقاضای خود را برای تغبیر رفتار همسرتان بیان کنید و شکایت ها را تبدیل به پیشنهادات مثبت براى تغيير كنيد د را در قالب پيشنهاد مثبت ارائه دهید. پعنی به جاى اينكه بگویید چه نمی خواهید بگویید چه می خواهید. "من نمی خواهم وقتی از سر کار می آیی فقط بنشینی و روزنامه بخوانی" "من می خواهم وقتی از سر کار می آبی چند دقیقه ای با هم حرف بزنیم" تقاضای خود را بصورت اختصاصی و رفتاری بیان کنید تا همسرتان دقیقا بفهمد چه می خواهید. "من می خواهم تو با من مهربان تر باشی" "من می خواهم وقتی با هم بیرون می رویم دستم را بگیری"

صفحه 27:
* رفتارى را تقاضا كنيد كه در توان او هست و فشار زیادی را به او وارد تین کند. "من می خواهم تو دیگر مأموریت نروی" "من می خواهم هفته ای یکی دو روز اضافه كارى نكنى و زودتر خانه بيايى”. هر بار فقط يك يا دو تقاضا را مطرح كنيد. * آماده باشید تا در تقاضای اولیه خود تعدیل هایی ایجاد کنید تا برای همسرتان نیز قابل پذیرش و عملی باشد. "من می خواهم صبح ها تو بچه ها را به مدرسه ببری" "من می خواهم حداقل سه روز در هفته مسئولیت بردن بچه ها به مدرسه را قبول کنی"

صفحه 28:
اصل چهارم - پاسخ همسرتان را نیز بشنوید

صفحه 29:
اصل پنجم - شکایت همسرتان را بصورت سازنده دریافت کنید ‎UES be?‏ دهید و در صورت ابهام . سژال کنید. ‎se‏ خودتان دفاع نکنید. ؟ شکایت را با شکایت جواب ندهید.

صفحه 30:
اصل ششم - اكر به توافق نرسيدء با هم مذاكره كنيد

صفحه 31:
اصل هفتم - اگر باز هم به توافق نرسیدید» به فکر یک برنامه خود - مراقبتی باشید

صفحه 32:
كوش كردن “وقتى به حرف های همسرتان گوش می دهید. در واقع به او می گویید: من به تو علاقه دارم من به تو اهمیت می دهم. من می خواهم بدانم تو چه فکر می کنیء چه احساسی داری و چه نیازی داری.

صفحه 33:
علل شایع گوش ندادن * یادگیری های ‎adsl‏ بحث و مشاجره زیاد در خانواده. 7 پرمشغله بودن اعضای خانواده و یا وجود استرس زیاد در خانواده. - خانواده های با عضو یا اعضای خود بزرگ بین. مسموم بودن فضای ارتباطی خانواده.

صفحه 34:
. مشغولیت ذهنی * ذهن خوانى وقتى به جيزى كه همسرتان مى كويد توجه و اعتماد نمى كنيد و در عوض سعی می کنید از چیزی که منظور واقعی اوست “سردربياوريد و يا أن را حدس بزنيد”.

صفحه 35:
آماده کردن پاسخ خود فيلتر كردن قضاوت كردن Camas grails ‏یکی به دو کردن‎ ۰ ۰ ۰ ؟ رژیا پردازی ۰ ۰ © اثبات خود ۰ دلجویی © پیدا کردن جایی برای صحبت

صفحه 36:
قواعد گوش کردن توجه کنید به گوینده نشان دهید که گوش می دهید تماس چشمی تکان دادن سر وضعیت بدنی متمایل به گوینده لبخند زدن پا اخم کردن متناسب با موضوع گفتن چیزی که به صحبت های گوینده ارتباط دارد مانند "آهان, این مثل وقتی است که..."

صفحه 37:
© سؤال كنيد © جيزهايى زا كه شنيده ايدء با كلمات خودتان بازكويى مى كنيد. بازكويى كفتكو را دوباره به يك مكالمه همكارانه باز مى كرداند. بازكويىبه كوينده نشان مى دهد كه به صحبت های | گوش می دهید. با زگویی سیکل بسته تکرار را خاتمه می دهد. با گویی‌مانع از ایجاد سوء تفاهم ها شده و فرض های غلط و تفسیرهای اشتباه به موقع اصلاح می کند.

صفحه 38:
© خلاصه كنيد © فيدبك بدهيد فورئ» صادقانه, محترمانه

صفحه 39:
اصل اول - کوش دهید "گوش دادن به اطلاعات جدید. حتی اگر متفی به نظر می رسد. بهتر از گوش ندادن به آنهاست" اطلاعات قدرت است. یادتان باشد: < رفتار شما مساوی با خود شما نیست. ‎aye -‏ مساوى كل تست ‏- از هيج انسانى نمى توان انتظار داشت كه هيجوقت اشتباه نکند.

صفحه 40:
‎Lol‏ دوم - برای یادگیری گوش دهید ‏*به چیزی که در حرف های همسرتان درست. مفید و قابل درک است. گوش دهيد”. ‎Lal. ©‏ اماها و ولی ها باشید: پادزهر ولی و امه "و" است. ‏* حرف های همسرتان را سم زدایی کنید.

صفحه 41:
* مثل وکیل مدافع شاکی گوش ندهید. برای پیدا کردن چیزی که در حرف های همسرتان اشتباه است گوش ندهید. برای انتقاد کردن و یا نشان دادن غلط بودن استدلال او گوش ندهید. مثل کارآگاه ها گوش ندهید “براى يبدا كردن حقايقى كه فكر مى كنيد يشت حرف های همسرتان ينهان است» كوش ندهيد”. ® ذهن خوانى نكنيد.

صفحه 42:
اصل سوم - به احساسات گوش دهید گنه تنها به چیزی که همسرتان می گوید (محتوی آشکار) بلکه به احساسات يشت حرف هاى او نيز كوش دهيد”. © كوش دادن به احساسات منفى همسرتان بهتر از گو وك تدادن يه آنهاست: * اول به احساسات توجه كنيد و بعد موقعيت را ريشه يابى كنيد يا يند و اندرز بدهيد. © همدلى كنيد و آن را ابراز كنيد. “صداى احساسات همسرتان را بشنويد و آن را بصورتى كه به او نشان وعد احساس :ورا ارك كرةه إيله ‎AGES Hal‏

صفحه 43:
اصل چهارم - دوطرفه كوش دهيد “هم به افكار . احساسات و خواسته های خود و هم به افکان احساسات و خواسته های همسرتان گوش دهید» درست مثل این که با دو بلند گو که والوم یکسانی دارند. به یک آهنگ گوش می دهید"

صفحه 44:
ارتباط غیر کلامی ارتباط ما نه تنها تحت تأثیر چیزی که گفته می شود قرار می ‎tod‏ باگداز ید که گنت مرو ‎Wh Mh‏ دا مى كيرد :زبان بدن جيامهاى غير كلام راامتتقل مى كند و:دن تمامى تعاملهاى بين فردى وجود دارد. انواع مختلف ارتباط غیرکلامی عبارتست از:

صفحه 45:
* تماس بدنى * مجاورت و نزديكى * تماس جشمى #الوالك يمره * وضعيت بدنى * نحوه لباس يوشيدن © سكوت # فرازبان (ویژگیهایی مانند بلندی, آهنگ و سرعت کلام)

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان