صفحه 1:

صفحه 2:
ث های زا «سال اول دوره راهنمابی تحصیلی » تهیه کننده: ابراهيم ناطق كارشناس ارشد روانشناسى مشاور مدارس راهنمايى شهيد بهشتى و مفتح شهرستان جناران ۱۳۸۹

صفحه 3:
حضرت علی (ع)می فرمایند: ‎ale‏ العلم خسن العمّل نتيجه ‎woe‏ دانش .کرداز نیک است.

صفحه 4:
سرآغاز ‎٩‏ با سلام و آرزوی سلامت برای شما دانش آموزان عزیز. قصد داریم با همکاری فعال شما در سال جاری یک سفر علمی دیگر را به عنوان «مهارت های زندگی» آغاز کنیم که شامل ‎١6‏ درس مى باشد. ‎٩‏ درس اول آشنایی با مهارت های زندگی:,در این درس یاد می گیریم که برای یک زندگی شاد و سالم یه چه مهارت مایی ناذاويم: ‎٩‏ درس دوم قوانین کلاس مهارت های زندگی: ایجاد یک کلاس خوب. راحت و صمیمی و کلاسی که در آن زندکی کید اه کم ‎٩‏ درس های سوم. چهارم و پنجم آشنایی با ویژگیهای خود: خودمان را بهتر بشناسیم و به تواناييها و استعداداه اع كود فكر ككم ودر در ای ‎A‏ ‏بگیریم و برنامه ریزی کنیم. ‎

صفحه 5:
سرآغاز ‎٩‏ درس های ششم. هفتم. هشتم و نهم اهمیت ارتباط و ارتباط های خود: یاد می گیریم که چگونه ارتباط صحیح برقرار کنیم چگونه منظور همدیگر را بهتر متوجه شویم . درباره موانع و پل های ارتباطی صحبت خواهیم کرد و سعی می کنیم با رعایت نکاتی ارتباطمان را با دیگران بهتر کنیم. درس های دهم. یازدهم و دوازدهم تصمیم گیری و مراحل آن: پیامدهای تصمیم گیری را با شما در میان می گذاریم و اميدواريم که شما با تمرین هایی که در اين زمینه انجام ° خواهید داد در آینده تصمیمات بهتر و درست تری بگیرید. & درس های سیزدهم. چهاردهم و پانزدهم بدن سالم ماء اثرات یک عادت بر زندگی سالم» سلامت خود و دیگی اگما و ارگ و مدر سه 1ك زاهيم يداحتا

صفحه 6:
هدف این درس: افزايش توانایی های دانش آموزان عزیز دانستن برای بهتر زیستق

صفحه 7:

صفحه 8:
آبا می دانید مهارت داشتن به جه معناست؟ ©

صفحه 9:
مهارت داشتن: يعنى داشتن توانايى انجام يك كار به بهترين شكل

صفحه 10:
بگوبید هم اکنون در چه کارهایی مهارت دارید؟ خودتان را با یک کوک ۱ كداميك از شما مهارت بیشتری دارید؟

صفحه 11:
نکات مهم بعضی ها در حل کردن مشکلات مهارت بیشتری دارند: یعنی خونسردی خود را حفظ می کنند. خوب فکر می کنند و بهترین راه حل را برای خود و اطرافیانشان انتخاب می کنند. ‎٩‏ بعضی مهارت کمتری دارند: ممکن است عصبانی با خیلی غمگین شوند با هراسان شده و مرتب از دیگران بپرسند که باید چه کار کنند؟ و با رفتارهای نامناسب دیگری نشان دهند. دوست دارید جزو کدام گروه باشید؟

صفحه 12:
به نظر شما برای یک زندگی خوب به چه مهارت هایی نیاز دارید؟ oi

صفحه 13:
مهارت های خاصی که با ان ها اشنا می شویم: 0 مهارت شناخت خود: یعنی آگاه بودن به اتفاقات درون خود. 0 مهارت کنار آمدن با احساسات و هیجانات: یعنی بتوانیم وقتی دچار احساساتی مثل ترس. خشم يا غم می شویم آن را بشناسیم و کنترل کنیم. ‎٩‏ مهارت برقراری ارتباط: ‏یعنی بتوانیم با دیگران ارتباط خوب و دوستانه برقرار کنیم. دوستی ها را حفظ کنیم. در ارتباط نیازها و خواسته های خود را بیان کنیم . ‎٩‏ مهارت حل مسئله و تصمیم گیری: ‏یعنی وقتی مشکلی پیش می آید بتوانیم به خودمان مسلط شویم و با استفاده از نیروی فکر بهترین راه حل را انتخاب و اجرا کنیم . ‎٩‏ مهارت خوب فکر کردن و خلاق بودن: ‏یعنی بتوانیم خوب فکر کنیم و به فکرهای نو و جدید خود توجه کنیم و بها دهیم. ‎ ‎

صفحه 14:
با یکی از اعضای خانواده خود یک مصاحبه انجام دهید و از آنها سوال کنید که به نظر آنها برای یک زندگی خوب چه مهارت هلیی لازم است.

صفحه 15:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 16:

صفحه 17:
ب ا فعال جه ها دا بی ‎=J ۰‏ ويزكى 4 2 ‎a> ۰‏ ©

صفحه 18:
نکات مهم ‎٩‏ دانش آموزان در فعالیت های کلاسی باید بطور فعال شرکت ‏9 گر دانش آموزان یک کلاس, همدیگر را اذيت كنند. يشت سر هم حرف بزنند با یکدیگر را مسخره کنند. هیچ کس در چنین کلاسی احساس راحتی نخواهد کرد. ‎٩‏ ولی اگر دانش آموزان به یکدیگر احترام بگذارندو به هم اعتماد داشته باشند. همه از بودن در چنین کلاسی احساس خوبی خواهند داشت و در آن راحت خواهند بود.

صفحه 19:
به قوانین خانه خود فکر کنید.حتی به قوانینی که به زبان آورده نمی شود هم فکر کنید. سعى كنيد تعدادی از آنها را بنویسید. آبا این قوانین محیط خانه شما را بهتر می کند با 1 بد تر؟

صفحه 20:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 21:

صفحه 22:
خواهد؟ و ب شما«شناخت خود» مهارت شما«شد ‎j‏ به نظر ©

صفحه 23:
نکات مهم 0 شناخت خود. بعنی توانابی ها و نقاط ضعنه يبودا سا کلم 9 بدانیم چه چیزهایی ما را ناراحت می کنند و در چنین مواقعی چگونه با آن برخورد کنیم. © بدانیم چطور می توانیم احساس خوبی درباره خود داشته باشیم. ‎٩‏ در صورت شناخت خود می توانیم زندگی بهتری داشته باشیم و متناسب با توانا ببجها9!اتكعة ها و علایق خود فعاللت و برتامه ریزی كنيم و نقاط ‎eh Oy‏ بعضى افراد نسبت به خود زود شناخت بيدا مى كنند و خود را ‎oe ese‏ دا ‎

صفحه 24:
‎٩‏ همه ما دارای ویژگی هایی هستیم و خود را با ویژگی هایمان معرفی می کنیم. ‏6©اطرافيان در شناخت ویژگی های ما کمک زیادی می کنند ولی باید توجه داشته باشيم كه آنها هميشه درست نمى كويند. ‏© كاهى افرادى كه ما را خيلى دوست دارند بهترين ويزكى ها را به ما نسبت می دهند و گاهی عده ای ویژگی های منفی ما را بیش از حد بزرگ می کنند. ‏گر ما به خصوصیات خود توجه کنیم بتدریج می توانیم شناخت بسیار خوبی نسبت به خود بيدا كنيم.

صفحه 25:
از کدام خصوصیات خود راضی هستید و به ‎ol‏ افتخار می کنید؟ از کدام خصوصیات خود راضی نیستید و دلتان می خواهد آن راتغییر دهید؟

صفحه 26:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 27:

صفحه 28:
‎٩‏ همه ما دارای توانایی ها و استعداد هایی هستیم. ‏9 برای اينکه به توانایی ها و استعداد های خود بیشتر پی ببرید باید بیشتر به توانایی های خود توجه کنید. ‏0 همانطور که در بعضی زمینه ها توانایی هایی داریم. در بعضی زمینه ها هم توانایی خاصی نداریم. ‏0 داشتن ضعف به اين معثا ننست که ما هیچوقت از عهده آن بر نمی آییم. ‎٩‏ وقتی ما در کاری زباد قوی نیستیم از آن دوری می کنیم و دوری کردن باعث می شود که ما هميشه در آن زمینه ضعیف باقی بمانیم. ‏0 کسانی هستند در بعضی زمینه ها دارای ضعف هایی بوده اند ولی با تمرین کردن در آن زمینه ها دارای توانمندبهای برجسته ای شده اند. ‏© توانمند شدن هميشه با تمرين و كار كردن همراه است.

صفحه 29:
تواناییهای خود و ضعف های خود را در هر یک از زمینه های زیر بنویسید؟ تواناییها ضعف ها 1 ۲ ۲ 1 ۲ در زمینه انجام کارهای منزل ۱. ۳3

صفحه 30:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 31:

صفحه 32:
‎٩‏ ما از خیلی چیزها خوشمان می آید و از خیلی چیزها خوشمان نمی ند ‏امکان ندارد همه چیزهایی را که دوست داریم داشته باشیم و از همه چیزهایی که دوست نداریم دور باشیم . ‎٩‏ با تلاش و برنامه ریزی می توانیم چیزهایی را که دوست داریم بدست بیاوریم و از چیزهایی که دوست نداریم دوری کنیم و یا يادبكيريم كه چطور با آنها کنار بياييم تا ناراحتمان نکند.

صفحه 33:
جدول زير را تکمیل چیزهایی که دوست دارم ‎٩‏ چه بازیها و سرگرمی هایی دوست دارید؟ ‎9 ‏چه غذاهایی را دوست دارید؟ کدامیک از رفتارهای مادر یا پدرتان را دوست دارید؟ ‏کدامیک از رفتارهای معلمتان را دوست دارید؟ ‏کدامیک از رفتارهای دوستانتان را دوست دارید؟ ‏مهمانی رفتن به خانه چه کسانی را دوست دارید؟ ‏وقتی در جمع دوستانتان هستید چه کارهایی را دوست دارید انجام دهید؟ ‎ ‎ ‏نمایید ‏چیزهایی که دوست ندارم ‏چه بازیها و سرگرمی هایی دوست ندارید؟ ‎۰ ‏چه غذاهایی را دوست ندارید؟ کدامیک از رفتار مادر یا پدرتان را دوست ندارید؟ ‏کدامیک از رفتارهای معلمتان را دوست ندارید؟ ‏کدامیک از رفتارهای دوستانتان را دوست ندار مهمانی رفتن به خانه چه کسانی را دوست ندارید؟ ‎ ‏وقتی در جمع دوستانتان هستید جه کارهایی را دوست ندارید انجام دهید؟ ‎ ‎ ‎

صفحه 34:
همه ما دارای نظرات و عقایدی هستیم. 9 ما وقتى مى توانیم نظر خوب و درستی درباره موضوعی ارائه دهیم که درباره آن تجربه داشته و خوب فکر کرده باشیم . 9 بنابراین فراموش نکنیم که برای ارائه نظر درست باید درباره آن خوب فکر کنیم. یادتان باشد که نسبت به نظر هیچکس اعتراض نکنید و یا آنها را مسخره نکنید. 0 نظرات شما گاهی مشابه و گاهی متفاوت با نظرات دبگران می باشد.

صفحه 35:
وكليف درباره اين موضوع خوب فکر کنید و در صورت لزوم با بیگران مشورت کنید.«به نظر شما چه چیزهایی باعث می شود که ما نظرات متفاوت داشته باشیم»؟ ۱۸ 4 ,

صفحه 36:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 37:
ag ‏ارتباط برقرار عى‎ Ly

صفحه 38:
آيا كسى را مى شناسید که با دیگران ارتباط برقرار نکند؟ ©

صفحه 39:
نکات مهم 7۳۳ ‏ولین کسی که نوا بل ارتباط برقرار یک سوک‎ ٩ ‏می دهد و از او نگهداری می کند.‎ ‎٩‏ این ارتباط برای نوزاد بسیار ضروری است و اگر این ار تباط نباشد او نمی تواند زنده بماند. ‎٩‏ بتدریج هرچه بزرگتر می شویم ار تباطات ما بیشتر می شود. ‏© با بعضی افراد ارتباط نزدیک و عمیق و با بعضی افراد ارتباط سطحی تر داریم. ‏ما انسانها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنیم تا نیازهای خود و دیگران را تامین ‏© همه انسانها دارای هي هشتند و بعضی از تيازها آنقدر با اهمیت هستند که اگر برآورده نشوند. انسان نمی تواند به زندگی خود ادامه دهد مانند غذاء آب, خواب و ... ‎0 1200 ‏که اک ور‎ Sa chase a, Citas) ge cna! ۳ ‏ولى نمى إن قاد و تال زندکی ای‎ ‏= تحسین شدن, بازی کردن و بادگرفتن و .. ‎ ‎ ‎

صفحه 40:
; Qals ‏مه‎ درون دایره اسم خود را بنویسید و بعد در داپره اول نام کسانی را بنویسی ارتباط با آنها برای شما بسیار اهمیت دارد یعنی در درجه اول هستند و در دایره دوم نام کسانی را بنویسید که اهمیت ارتباط با آنها در درجه دوم قرار دارند و در دایره سوم نام کسانی را بنویسید که اهمیت ار تباط با آنها در درجه سوم قرار دارند .

صفحه 41:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 42:
Bs! uel,

صفحه 43:
نکات مهم ما از طریق ارسال و دریافت پیام ارتباط برقرار می کنیم مثلاً سلام ‎٩‏ در ارتباط هميشه یک فرستنده . گیرنده. پیام و سوال(یا با خورد) وجود دارد. ‏© فرستنده : کسی است که پیامی را ارسال می کند. ‏0 گیرنده : کسی است که پیام را دریافت می کند. ‏پیام : آن اطلاعاتی است که فرستنده به گیرنده منتقل می کند. ‏© سوال(يا بازخورد) : اطلاعاتی است که گیرنده به فرستنده می دهد تا او را متوجه کند که پیام او را دربافت کرده با به او بگوید که پیامش روشن نبوده و مفهوم آن را دریافت نکرده است.

صفحه 44:
نکات مهم ‎٩‏ پیام های ما گاهی به روش کلامی و گاهی غیر کلامی بیان می شود. ‏0 در پیام های کلامی ما از کلمات استفاده می کنیم و در پیام های غیر کلامی از حالات چهره. دست. فرم ایستادن و رفتار برای رساندن پیام خود استفاده می کنیم. ‎٩‏ گاهی اوقات ما پیام هاي خود را واضح و مستقیم نمی گوییم و فرد مقابل ممکن است دقیقا متوجه ‎lo ply‏ نشود. ‏9 در مواقع ابهام پیام . گیرنده می تواند با طرح سوالات مناسبی منظور فرستنده را بهتر بفهمد.

صفحه 45:
در ‎Job‏ هفته به پیام های اطرافیان خود توجه کنید و سعی کنید با پرسیدن سوالاتی به منظور آنها بیشتر پی ببرید. چند نمونه از آنها را جهت طرح در کلاس بنویسید.

صفحه 46:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 47:

صفحه 48:
چرا ارتباط بین بعضی افراد خیلی خوب است؟ ارتباط مثبت چه ارتباطی است؟

صفحه 49:
نکات مهم ‎٩‏ ارتباطی مثبت است که بین فرستنده و گیرنده. پیام به درستی ردوبدل شود و هر دو از آن ارتباط استفاده کنند و به هدف خود دست یابند. ‏بهترین عامل در ارتباط مثبت این است که فرستنده. پیام را به درستی ارسال و گبرنده به ليام [1 دویافت کند. ‎٩‏ عوامل دیگری نیز هستند که باعث می شود یک ارتباط خوب. قوی و خوشایند ایجاد شود. به این عوامل پل ار تباطی می گویند.

صفحه 50:
ت پل های ارتباطی فهرست ٍ ش دادن © به دقت كوش دا ار خورد دادن باز ‎oa‏ 4 ‎vee 15112‏ خاب زمان صحبت © انتخاب 7 © سعى در بى ب استه خوا 7 دن ‎ee‏ ‏خو ‎ne‏ ‏۳ ‎ee‏ ‏© لحن مناسب

صفحه 51:
a ee ee. olla ‏چند نمونه از آنها را ضمن مشخص نمودن پل های ارتباطی جهت طرح‎ در كلاس بنويسيد.

صفحه 52:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 53:

صفحه 54:
چرا بعضی اوقات ار تباط های ما ضعیف است؟ چه چیزهایی باعث می شود که ار تباط ما با دیگران خوب پیش نرود ؟ —

صفحه 55:
نکات مهم ‎٩‏ گر فرستنده, پیام را به طور روشن. دقیق و مستقیم ارسال نکند و گیرنده. پیام را به طور درست دریافت نکند و يا پیام ها محتوای خوبی نداشته باشد. آن وقت در ارتباط با دیگران مشکل پیش می آید. © به عواملی که باعث می شود ارتباط با دیگران ضعیف شود «موانع ارتباطی» می گویند.

صفحه 56:
فهرست موانع ار تباطی ‎٩‏ نام گذاشتن ‎٩‏ فرباد کشیدن ©خيره نكاه كردن © تحقير كردن ‎٩‏ ارتباط چشمی نداشتن 7 توهين كردن ‎٩‏ قطع کردن صحبت دیگران ‎٩‏ بی توجهی 0 استفاده نادرست از کلمات 9 گوش ندادن ‏9احساس خود را ضادقانه بیان نکردن

صفحه 57:
فیلم مورد علاقه خود را به دقت تماشا کنید.چه موانع ار تباطی در فیلم وجود دارد. آنها را باداشت کرده و جلسه آبنده در کلاس مطرح کنید. 2 5 5 5 5 5 555 255 25 جات ت ت تا 2 2 2 حا 3 2 2 تا تس

صفحه 58:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 59:
تصمدم گیریع

صفحه 60:
د نذا شما د

صفحه 61:
تصمیم د تصمیم یعنی انتخاب بین دو با چند چیز. تعریف مهارت تصميم گیری : فرایندی است پیچیده شامل انواع توانایی های فکری و نیز داشتن اطلاعات در مورد تصمیمی که می خواهیم بگیریم .

صفحه 62:
نکات مهم ‎٩‏ ما در طول روز تصمیم های زیادی می گیریم که خودمان هم متوجه نمی شوم که تصمیم گرفته ان 7 ‏وقتی کودک هستیم بیشتر تصمیم ها را بزرگترها برای ما می گيرند. ‎٩‏ هر چه سن ما بیشتر شود خودمان کم کم تصمیم می گیریم. ‎٩‏ تصمیمات بر زندگی ما ‎co SLs‏ گنارند. ‎٩‏ وقتی برزگتر می شویم در بعضی از تصمیم گیری ها از دیگران کمک مى گیریم. ‎٩‏ بعضی از تصمیم ها ساده و کم اهمیت بوده و تاثیر زیادی روی زندگی ما ندارند. ولی بعضی از تصمیم ها مهم هستند و اثر خیلی زبادی روی زندگی ما می گذارند.

صفحه 63:
با یکی از اعضای خانواده خود مصاحبه کنید و از او بخواهید یکی از مهم ترین تصمیم های زندگی اش را برای شما تعر یف کند و توضیح دهد که این تصمیم چه تاثیری روی زندگی اش گذاشته است.

صفحه 64:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 65:

صفحه 66:
مراحل تحمیم گیری تصمیم گیری خوب و درست دارای چهار مرحله است: * مرحله اول : آگاه باشیم که باید تصمیم بگیریم. لین ماحلهااز تضمیم گیری این اننت "که آگاه ‎AS edt‏ در این موقعیت باید تصمیم بگیریم . ۱ * گاهی ما آنقدر سریع و بدون فکر تصمیم می گیریم که اصلا متوجه نمی شویم که در یک موقعیت تصمیم گیری قرار داشته ابم و تصمیم گرفته ایم.

صفحه 67:
* مرحله دوم : پیدا کردن انتخاب های مختلفی که در یک موقعیت وجود دارد. * بايد مشخص کنیم که چند انتخاب در آن موقعیت وجود داردتا بفهمیم چه تصمیم هایی می توانیم بگیریم. # در بعضی موقعیت ها انتخاب های کمی وجود دارد. * در بعضی موقعیت ها. حق انتخاب های بیشتری وجود دارد و ما مى توانيم از بين چند چیز. یکی را انتخاب * بايد خوب فكر كنيم و تمام انتخاب هايى را كه در یک موقعيت وجود دارد. جه خوب و جه بد را در نظر بكيريم.

صفحه 68:
یک موقعیت تصمیم گیری را در مستطیل زیر بنویسید. سپس خوب فکر کنید و انتخاب های مختلفی را که در این موقعیت وجود دارد. در دایره ها بنوبسید. Cc) ۱

صفحه 69:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 70:
رصمیم گیریه

صفحه 71:
ادامه مراحل تصميم كيرى * مرحله سوم : ارزبایی انتخاب های مختلف. * باید پیامدهای هر انتخاب را پیش بینی کنیم . * پیامد بعنی «نتیجه یک چیز» و با « آن چیزی که بعداً اتفاق می افتد». 7 اگر پیامد یا نتیجه یک تصمیم. بد بود. می توانیم بفهمیم که آن تصمیم.تصمیم خوبی نبوده و اگر پیامد یا نتیجه یک تصمیم. خوب بود. می توانیم بفهمیم که آن تصمیم. تصمیم خوبی بوده است.

صفحه 72:
* مرحله چهارم : بهترین لنتخاب. 7 در مرحله آخر تصمیم گیری. باید بهترین انتخاب را برگزينيم. ” اول انتخاب هایی را که پیامدهای منفی زیادی دارد. کنار بكذاريم و بعد از بين موارد باقيمانده. انتخابى را كه بيامدهاى خوب و مثبت بيشتر و ييامدهاى منفى كمترى دارد انتخاب كنيم و تصميم خود را بكيريم.

صفحه 73:
چگونه بفهمیم پیامدهای یک انتخاب مثبت است با منفی؟ —

صفحه 74:
چهار سوال زبر را بپرسید اگر پاسخ یکی از آنها هم بله بود انتخاب منفی است: * آیا برخلاف قوانین و قواعد خانه.مدرسه و يا جامعه است؟ * آيا به سلامتی من یا دیگری صدمه می زند؟ 7 آیا برای من یا دیگران مشکل و دردسر بوجود می آورد؟ * آیا باعث نگرانی و ناراحتی من با دیگران می شود؟

صفحه 75:
در طول هفته یکی از موقعیت های تصمیم گیری خود را انتخاب و با استفاده از چهار مرحله تصمیم گیری بهترین انتخاب را تعیین کنید.

صفحه 76:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 77:

صفحه 78:
بدن خود را مى شناسید؟ برای سلامت آن. چه فکری کرده اید؟ —

صفحه 79:
فعالیت گروهی (( مهمانی بدن )) * میهمانان: ربه. قلب. مغز * سه نفر داوطلب می شوند تا نقش میهمانان را بازی کنند: کپ زدن اول: درباره اهمیت و مسئولیت هر میهمان و همکاران او در بدن گپ زدن دوم: از میهمان خود بپرسید اگر صدمه ای ببیند و کارش را نتواند انجام دهد چه اتفاقی می افتد؟ کپ زدن سوم: حداقل ۴ راه برای حفظ و بهبود سلامت بدن خود بیان کنید.

صفحه 80:
۰ وكليف 6و بصورت گروهی در یک طرح ساده دستگاه تنفس. دستگاه گردش خون و دستگاه مغز و اعصاب را رسم کنید. در كنار هر یک . عواملی را که باعث آسیب رساندن به هر کدام از آنها می شود را ترسیم کنید. ٩ 2:

صفحه 81:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 82:
Raucherlunge Nichtraucheriunge

صفحه 83:
کدامیک از رفتارهای شما که مرتب تکرا و59 عادات شمارا تشکیل می دهد . در راهنمای سلامت آمده است؟

صفحه 84:
فعالیت کل(اسی ۱ سه عادت خوب خود را بنوبسید. این عادت ها چه نتایجی برای شما داشته است؟ سه عادت بد خود را بنویسید. این عادت ها چه نتایجی برای شما داشته است؟ برای اینکه عادت های خوب شما ادامه پیدا کند. تا به حال فکر و اقدامی کرده اید؟ آيا تا به حال سعى كرده ايد عادت های بد خود را تغییر دهید؟ آیا برايتان اسان بوده است؟

صفحه 85:
در ۵ گروه تقسیم و یکی از موضوعات زير را انتخاب و درباره آن بحث کنید: ۱- بررسی ترکیبات و اثرات سیگار بر بدن ۲- بررسی اثرات سیگار بر ظاهر انسان ۳- بررسی اثرات سیگار بر رفتار انسان ۴- بررسی اثرات سیگار بر محیط زندگی( مثل خانه. تاکسی. سینما و ...) ۵- بررسی اثرات سیگار بر اطرافیان( مثل اعضای خانواده. جمع دوستان )

صفحه 86:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 87:
پلامت خود و دیگرل,

صفحه 88:
چه کسی مسوول حفظ سلامت شماست؟ چه کسانی بیشتر چه کسانی و يا انجام چه کارهایی می تواند بر سلامت شما اثر منفی بگذارد؟ ن تاثیر مثبت را بر سلامتی شما می گذارند؟

صفحه 89:
تاکنورسه دمستلنتان‌چه ک مکی ‎pears “a 9‏ 3 سا و3 3 ؟ جدلاحسا اسی

صفحه 90:
فعالیت گروهی « سلامت دیگران )) در هر کدام از موقعیت های زیر: چه احساسی به شما دست می دهد؟ دلتان می خواهد چه بگویید؟ چگونه می گوبید؟ چکار می کنید؟ موقعیت اول: یکی از نزدیک ترین دوستان شما یک ماه است که هفته ای ۲ الی ۳ بار سیگار هی کشدد. موقعیت ذدوم: یکی از دوستان شما. جلوی شما شروع به کشیدن سیگار می کند. موقعیت سوم: برادرتان که ۲ سال از شما بزرگتر است در اتاق دیگر سیگار می کشد.

صفحه 91:
اگر هزینه مصرف یک سال سیگار در کشورمان. در اختیار شما باشد ترجیح می دهید با آن چه کار دیگری انجام دهید؟

صفحه 92:
از این درس بادگرفتيم که:

صفحه 93:
کتاب: مهارت های زد سال اول راهنمایی» عاطفه غياث فخرى انتشارات هنر آبی سال چاپ: ۰9

صفحه 94:
۴0۲۵۱۱۳۴۰۱۵۲9۵ ۳ i 1 ‏د‎

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان