علوم تجربی

مواد مخلوط

تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 19 اسلاید

m.esna2000

صفحه 1:
به نام خالق علم و دانایی مرضوع flee Sable ‏و‎ bes

صفحه 2:
مقدمه: اكر به محيط اطراف خود دقت كنيم مواد كوناكون و متنوعى را مى توانيم ببينيم. برخى از لين مواد خالص هستند و فقط ازییک نوع ماده تشکیل شده لند لما برخی از آن ها از دو یا چند ماده تشکیل شده لند که این مواد بیشتر در زندگی ما مورد استفاده قرار عى كيرند كمبه اين گروه از مواد مخلوط می گویند. در زندكى روزمره و اطراف ما مواد گوناگینی با شکل ها و خواص مختلف قراردایند که در طول شبلنه روزبا آنها سروکار داریم. بعضی از آنها را بطور کامل می شناسیم مانند آب. هواء مواد خوراکی و ...اما بعضی از آنها برای ما ناشناخته هستند نظیر آلیاژها. مواد پلاستیکی و ... در این تحقیق قصد داریم به دسته بندی انواع مواد بپردازیم. Pap 6

صفحه 3:
شما می توانید با آمیختن مواد مختلف با یکدیگر انواع کوناگینی از مخلوط ها رابه صورت ملیع. جامد و گاز درست کنید. یکی از ویژگی مخلوط ها لین است که اجزای تشکیل دهنده ن خواص اولیه خود را حفظ می کنند؛به عبارت دیگر خواص مواد قبل از آمیخته شدن‌با یکدیگربابعد از آن تغییر نمی کند. برای نمونه آب و نمک مخلوطی همگن است. که از آب و نمک تشکیل شده است. هنگامی که لین مخلوط را می چشیم. مزه ّن شور است که شوری خاصیت نمک است. از طرفی دیگر وقتی مخلوط را روى زمين ميريزيم مانند آب جارى مى شود كه ابن خاصيت آب است. بليد به خاطر داشته باشيم كه بسیاری از نوشیدنی ها و خوراكى ها مخلوط هستند.

صفحه 4:
@ تقسم دندی مه‌اد همگن (محلول) مخلوط ناهمگن ماده ار عنصر تافلز تسم ‎es‏ 55

صفحه 5:
© تعریف انواع مواد |- مواد خالص: به موادی که از یک نوع ماده تشکیل شده اند. مواد خالص می گویند. مانند: آهن. مس. اکسیژن. نمک خوراکی. آب مقطر و ... ۱-- عنصر : موادی که از یک نوع اتم تشکیل شده باشند. ۱-۲- ترکیب: موادی که ذرات آن ها از دو یا چند نوع اتم مختلف ساخته شده باشند. ۲- مواد مخلوط: به موادی که از یک نوع ماده تشکیل شده اند. مواد خالص می گویند. مانند: آجیل, هوا. دوغ. آب لیمو سالاد و ... ۲-۱- همگن (محلول): مخلوطی است که ذره های تشکیل دهنده آن به طور یکنواخت در یکدیگر پخش شده اند و در همه بخش ها خواص یکسان است. ۲-۲- ناهمگن: مخلوطی است که ذره های تشکیل دهنده ن‌به طور یکنواخت در یکدیگر پخش نشده اند و در همه بخش ها خواص یکسان نیست.

صفحه 6:
انواع مخلوط ها الف) مخلوط های ناهمگن ب) مخلوط های همکن الف) ویژگی های مخلوط های ناهمکن: | 683 .اجزا قابل تشخیص هستند (©) .اجزاى مخلوط به صورت یکنواخت پراکنده نشده اند 8 خواص مخلوط نا همگن در تمام نقاط یکسان نیست.

صفحه 7:
+ انواع مخلوط های ناهمگن: مخلوط های غیر معلق: هرگاه دوبيا جند ماده جامد راباهم مخلوط کنیم یک مخلوط ناهمگن غیر معاق ساخته لیم که بی حرکت ماندن لین مخلوط ها باعث جدلیی اجزای لّن نمی شود مانند: آجیل, خاک. موزاییک.... @ مخلوط های معلق: اجزای مخلوط معلق را می توان ب ساکن قرار دادن مخلوط از هم جدا کرد. معروف ترين شکل لین مخلوط تعلیقه (سوسپانسیون) نام دارد که در نیک جزء جلمد در ملیع پخش شده است. در اين نوع مخلوط ها ذرات پخش شونده بیش از ۱۰۰۰۰ برابر ذرات پخش کننده بزرگی دارند. دوغ و شوبت خاکشیر و شیر کاکائو نمونه هایی از سوسپانسیون ها هستند. Pap?

صفحه 8:
ب) ویژگی های مخلوط های همگن(محلول): محلول های هستند که از دو جزء حلال و حل شونده تشکیل شده اند . اه .اجزا قابل تشخیص نیستند @ .اجزای مخلوط به صورت یکنواخت پراکنده شده اند © خواص مخلوط همگن در تمام نقاط یکسان است. حلال: ماده اى است كه ماده ديكرى را در خود حل مى كند. حل شونده: ماده اى است كه در حلال حل مى شود.

صفحه 9:
* انواع مخلوط ها ی همگن (محلول) : ۳ كاز در كاز هوای تنفسی - گاز آشپزخانه( بوتان و پروبان) گاز مایع در كاز عطر در هوا - مه در هوا جامد در گاز كرد و غبار در هوا - دوده در هوا كاز در مايع اکسیژن در آب - گاز دی اکسید کربن در نوشابه مایع ‎el‏ در مایع. گلاب در آب - الکل در آب جامد در مايع قند در آب - نمک در آب كاز در جامد هيدروزن در فلز نيكل جامد مايع در جامد جيوه در فلز سديم - آب در بلور كات كبود جامد در جامد فلز روی در مس - فلز مس در طلا - كربن در آهن

صفحه 10:
© انحلال پذیری: بیشترین مقدار از ماده حل شونده که در دمای معین در حجم مشخصی از حلال حل می شود را انحلال پذیری می گویند. محلول ها از نظر مقدار حل شونده: ۱- محلول غیر اشباع: محلهلی است که می توان حلِ شونده بیشتری در آن حل کرد. ۲- محلول اشباع: محلهلی است که نمی تولند حل شونده بیشتری را در خود حل کند وبا اضافه كردن حل شونده رسوب تشکیل می دهد. ۳- محلول فوق اشباع: محلهلی است که بر لثر گرما بیشتر از حد اشباع درون خود حل شونده دارد و اگر آرام آرام سرد شود تشکیل بلور می دهد.

صفحه 11:
© عوامل موثر برانحلال إن إنحلال يذيرى تعام مواد در حلال‌به دما وابسته است. افزلیش دما انحلال پذیری اكثر مواد ۴ 58 را افزایش می دهد؛ در حالی که انحلال پذیری گاز ها با افزایش دما کاهش می یابد. فشار: افزلیش فشار گاز بر روی سطحیک ملیع (حلال) موجب افزلیش انحلال پذیری گاز در مایع (حلال) می گردد. در کار خلنه نوشلبه سازی نیز از همین ویژگی برای حل کردن گاز کربن دی اکسید در حلال استفاده می شود.

صفحه 12:
تقسیم بندی مواد بر اساس پی اج (۳17): پی‌اج با ب هاش (13) کمیتی برای تعیین میزان اسیدی‌یا بازی بودن یک محلول آبی است. هرچه محلولی اسیدی تر باشد عده ۴ کوچکتر, و هر چه بازیتر باشد عدد 33 بزرگتری خواهد داشت. در دمای اتاق (۲۵ درجه سلسیوس). آب خالمنه خاصیت اسیدی ونه خاصیت بازی دارد و در نتیجه عدد ۳13 آن برابر ۷ خواهد بود یعنی آب خالص خنثی است. در دمای ۲۵ درجه سلسیوس. هر محلولی ‎PH aS‏ کمتر از ۷ داشته باشد. اسیدی و هر محلهلی که 1 بزرگتر از ۷ داشته باشد محلولی بازی خواهد بود. مقدار ۳7 خنشی بستگی‌به دمای محیط دارد. هر چه دما بیشتر باشد مقدار ۳11 خنثی از ۷ کمتر خواهد بود. مقدار 3 برای اسیدهای فوق قوی حتی می‌تواند زیر ۰. و برای محلول‌های بازی فوق‌العاده قوی بالای ۱۴ شود. سر =

صفحه 13:
اسید ها خواص عمومی اسید ها : -مزه ی ترش دارند. - شامل هیدروژن هستند که می تواند با یک فلز جایگزین شود. -با برخی فلزات مانند آهن و روی ترکیب شده گاز هیدروژن می‌دهند. با قلياها (بازها) واکنش نموده و آن ها را خنثی می کنند و املاح تشکیل می‌دهند.لبا کربنات کلسیم مثلالبه صورت سنگ مرمر به شدت واکنش دایند.به طوری که کف می‌کنند و گاز کربنیک آزاد می‌نمایند. ( مثل واکنش سرکه با جوش شیرین) - دارای 31 پایینی هستند.(بین ۰تا ۷) - رنگ برخی از مواد(شناساگر) را تغییر می دهند. (کاغذ تورنسل | سرخ رنگ می‌کنند)

صفحه 14:
© بازها خواص عمومى بازها : - بازها مزه ی تند و تیز و تلخ می دهند. - شامل ترکیبی از لتم های اکسیژن و هیدروین هستند که هیدروکسیل می نامند. - ینگ شناساگرها را تفییرمی دهند.( کاغذ تورنسل را آبی رنگ می‌کنند) با اسیدها واکنش می دهند و آن ها را ختثی می کنند و تولید نمك وگاز هیدروژن می کنند. - در تماس با پوست حالت صابونی به دست می دهند. - دارای ۳ بین ۷ تا ۱۴ هستند. Pap OP

صفحه 15:
برخی از معرف های معروف اسیدی و بازی مرف اد بان خشسی ‎AS‏ زرد نارنجی ‎Sat os‏ بی رنگ Pap 06

صفحه 16:
جدا سازی اجزا مخلوط در زندگی روزمره گاهی از مواد بصورت مخلوط استفاده می کنیم ولی در برخی موارد لازم است. مواد تشکیل دهنده مخلوط را از هم جدا کنیم. برای جداسازی مواد مخلوط را ختلذ دارد که در اینجا به چند نمونه از آنها اشاره می کنیم. ‎-١‏ صاف كردن ۲- بوجاری کردن ‏۳- سرریز كردن (دكانته کردن) ‎ ‎

صفحه 17:
روش جداسازى | اساس جدا سازى | ويزكى مخلوط و حداقل يكى از تفاوت اندازه ذرات صاف کردن وت ‎TPO‏ اجزای مخلوط جامد مخلوط جدا سازى كاه از كندم به ‎cody ۲‏ ل هر دو جزء بايد خرمن كوب(با جريان کمک دستگاه خرمن کوب که بوجارى كردن تفاوت وزن اجزاء جامد باشند شديد هوا) با جريان شديد هوا اين کار را انجام مى دهد دكانتة كردن | ‎Pierre‏ دو مايع مخلوط 0 دكانتور(قيف جدا جداسازى آب وروغن-آبو (سرريز کردن) نشدنی کننده) تتراكلريد تهیه نبات از محلول سیر شده ; 5 هاى جامد ۳ تبلور 20 تفاوت انعلال پذیری " معلول های + = شکر در آب - تهيه نمك از دك دریا مخلوط های جامد گریزانه(سانترفیوژ با جداسازی ذرات چربی معلق تفاوت چگالی درمایع یامخلوط ‏ کمک نیروی گریزاز ‏ در شیر- گلبول های قومز های مایع در مایع. مرکز ‎oF‏

صفحه 18:
جند نمونه از دستگاه های جدا سازی 4 دستگاه دکانتور

صفحه 19:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان