صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحيم
وضع
نكهدارى مواد غذايى بوسيله انجماد
:اسان رويك
صفحه 2:
,منجمد کردن یکی از اسان ترین و قابل قبول ترین روش های
or ne CaO nS Om BP Kn eT 1
a Re ee nee ae oe! ل ل
eer ree nara reveal oy see 1۳|
کیفیت غذا تاثیر می گذارند از خراب شدن انها جلوگیری
ءمی کند
صفحه 3:
تغییرات شیمیایی در پی انجماد
| te ee
در صورت غیر فعال شدن این انزیم ها رنگ و طعم و مواد مغذی
موجود در ميوه ها تغيير كرده يا از بين مى رود
ا ا ات ل Ce
يا بخار اب براى مدت كوتاه و سيس سريع سرد كردن ان بوسيله
اب یخ متوقف می شود. تجربه نشان داده است برای فریزر کردن
NS ene eos pee Caen Cre) 26 51
حفظ انها کاملا ضروری است
صفحه 4:
ایا می توان غداهای منجمد را در جایخی یخچال نگهداری
کرد
ا sal yout) Sal oe crema
آن فراهم باشد یعنی درجه سرما صفر درجه فارنهایت(۱۷- درجه
سانتیگراد) یا کمتر باشد نه اينکه فقط غذا را منجمد کند.
صفحه 5:
شرا زد لو
سر و دم 1
خشک شده با کم می گردد. اگر جه چنین غذاهایی برای خوردن
سالیر ستتد اما تیثیت انیا پایین سی اید. برای مج تیری از
و(
خارج نمود و در ان را محکم بست
صفحه 6:
اثر انجماد بر میکروارگانیزم ها
ee pe موجود در غذا را نمی
د ته كذ
ايمر
صفحه 7:
فرآورده های دامی
در صورتی که زمان کافی برای طبخ در اختیار دارید می توان گوشت و
ماهی را از مرحله انجماد مستقیما پخت. زمان پخت بستگی به اندازه
گوشت و تجوه برش دارد: تکههایبززرگ گوشت متجمد ۵/۱:بزایر
زمان پخت گوشت تازه زمان می برد. تکه های کوچک که به لایه
های نازک بریده شده اند نظیر استیک ها و قیمه ها زمان کمتری
می برند
صفحه 8:
گوشت های سفید و قرمز تازه ذبح شده باید در درجه برودت ۳۲
درجه فارنهایت (صفر تا یک درجه سانتیگراد) در یخچال قرار داده
شوند تا گرمای بدن حیوا
اشه by ها
صفحه 9:
استفاده از سرما
TRO Neal ا ا Gece aS
مى شود. سرماى حدود 5-0 درجه بالاى صفر مثلا در يخجال
١8 هاى خانكى وبراى نكهدارى كوتاه مدت و سرماى حدود
ا ا ا كت
تر(حدود ۶ ماه تا یک سال) بکار میرود
۱ eet ener OE UCR One IC pore OY) ANC RC ema t]|
ار casts tS
جدار سلول ها پاره نشود
صفحه 10:
رعایت چند نکته در انجماد مواد غذایی
مواد پروتئینی,چربی ها, هیدرت های کربن,وبتامین های بی و سی مواد
غدايى را در -١4 درجه سانتيكراد مى توان حفظ كرد
درجه حرارت نكهدارى مواد يخ زده نبايد كمتر از -١4 درجه سانتيكراد
Ben
مواد غذايى را در كيسه هاى نايلونى ,ظروف يلاستيكى يا الومينيومى
سریستد تریزر شید
هيج كاه قطعات ماهى فريزر شده را در اب باز نكنيد زيرا جدب اب موجب
مى شود كه طعم ان تغيير كند اما اين كار در مورد ماهى درسته اشكالى
ندارد
صفحه 11:
مدت زمان نكهدارى مواد غذاى كوشتى به صورت منجمد ۲ الی ۲
أنأة ,اشيرينى ها , ميواها و اغلب تتبرزى ها © ماه الى يك
سال است
بوادی كه هيج كاه نبايِذ منحمد كرد عبارتند از: خامه, شير , زله ,
تس سر را 2
لد انجماد باعث فاسد شدن سبزى مى شود
Eye 7 20
سل لا
صفحه 12:
ل ا كت
aoe ol ا ا CT Rm RCS) cc SRC
er ser ree ee
انجماد غذا را استریلیزه نمی کند بلکه سرمای زیاد فقط رشد میکرو ارگانیسم
ها را متوقف می کند و سرعت تغییراتی که کیفیت مواد غذایی را کاهش
.مى دهند يا موجب فساد غذا مى شوند را كند مى كند
انجماد بر روی بافت, رنگ, میزان اب و طعم غذا ها تاثیر می گزارد لذا باید از
مواد غذایی دارای کیفیت خوب برای انجماد استفاده کرد
صفحه 13:
گوشت های سفید و قرمز تازه ذبح شده باید در درجه برودت ۳۲-۳۶
درجه فارنهایت(صفر تا یک درجه سانتیگراد) در یخچال قرار داده
شوند تا گرمای بدن حیوان از لاشه کاملا خارج شود. سرد کردن
-لاشه رش باکتری هار کاهش می دهد
حرارت دادن سبزی ها در اب جوش قبلا از فریزر کردن انها, باعث
کندی با نوقف فعالت انزیم هایی می شود که باعث از دست رفن
طعم, رنگ و بافت انها می شود
بهترین دما برای نگهداری مواد غذایی در فریزر صفر درجه فارنهایت
(۱۷- درجه سانتیگراد) است
صفحه 14: