پزشکی و سلامت بیماری‌ها

وبا (التور) را بهتر بشناسیم

vaba_eltor_ra_behtar_beshenasim

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “وبا (التور) را بهتر بشناسیم”

وبا (التور) را بهتر بشناسیم

اسلاید 1: وبا (التور) را بهتر بشناسیم

اسلاید 2: مقدمهوبا : یک بیماری واگیر عفونی است.فقط درانسان ایجاد بیماری میکند.عامل بیماریزائی آن ویبریوکلرا می باشد.براثر سم تولید شده ازمیکروب که درمجرای روده کوچک تکثیر یافته ظاهر میشود.اولین بار در منطقه ای به نام التور در افریقا پیداشد.عامل بیماری مدت بیشتری درآب زنده میماند.

اسلاید 3: ویبریوکلرا

اسلاید 4: خصوصیات عامل بیماریزاویبریو کلرا درگرمای 65 درجه سانتی گراد در مدت 30 دقیقه کشته میشود.درآب جوش ظرف چندثانیه ازبین میرود.خشک شدن ونور خورشید ظرف چندساعت آنرا ازبین می برد.کلرباغلظت6/0میلیگرم درلیتر ویبریو کلرا رامی کشد.

اسلاید 5: علایم بالینیدومرحله دارد:1- مرحله تخلیه ای: بیمارناگهان دچار اسهال آبکی، پرفشاروبدون دردمیشودواندکی بعد استفراغ روی میدهد.در موارد شدیدممکن است حجم مدفوع در24ساعت زیادشود.بیمار تا40 بار در روز دفع مدفوع داشته باشد.مدفوع بیمار فاقد صفرا وخون است ودارای بوی زننده میباشد.

اسلاید 6: 2- مرحله روی هم خوابیدگی عروق (کلاپس): بزودی به علت کم آبی بیمار وارد این مرحله میشود.با ازدست دادن3تا5 درصد وزن طبیعی بدن تشنگی وباکاهش 5تا8 درصد وزن بدن،هیپوتانسیون وضعیتی، ضعف وسرگیجه،تاکیگاردی دیده میشود.

اسلاید 7: باکاهش ده درصدوزن بدن منجر به ترشح کم ادرار وگاهی قطع کامل ادرار،نبض ضعیف،چشمهای گود رفته ،پوست چروکیده وشکم فرورفته(قاشقی شکل)، هیپوترمی، گرفتگی عضلانی به علت اختلالات الکترولیتی ودرشیر خواران فرورفتگی ملاج ودر نهایت خواب آلودگی ومرگ میشود.

اسلاید 8: راههای انتقال:الف – تماس مستقیم:بندرت ازطریق دستهای آلوده،تماس بامواد دفعی واستفراغ بیماران،ملحفه ولوازم آلودهب – تماس غیر مستقیم:ازطریق آب آلوده به مدفوع انسان،منابع آب حفاظت نشده،غذای آلوده سبزیجات ومیوه جات آلوده ویا شسته شده با آب آلوده،غذای پخته شده که با دست یا مگس آلوده شده اند.شیر آلوده وبستنی تهیه شده از منابع غیر مطمئن،تغذیه کودک ونوزادان با بطری آلوده.

اسلاید 9: مخزن ومنبع بیماری: انسان تنها مخزن بیماری وبا است که به صورت بیمار یا حامل است ومنبع بیماری،اسهال واستفراغ بیماران وحاملان بیماری می باشد.دوره کمون: خیلی کوتاه بوده وبستگی به مقدارمیکروب وارد شده به بدن دارد که متوسط آن2تا3 روز(ازچند ساعت تا چند روزنیز گزارش شده است)

اسلاید 10: دوره واگیری:تا زمانیکه بیمار در مدفوع خود ویبریوکلرا دفع نماید می تواند برای محیط آلوده کننده باشد.افرادی که عفونت مزمن کیسه صفرا دارند می توانند به عنوان حاملین به ظاهر سالم در انتشار بیماری دخالت کنند.

اسلاید 11: عوامل مربوط به میزبان:الف – سن وجنس شیوع: درهردوجنس ودر همه سنین دیده میشود. درمناطق بومی کودکان نسبت به بزرگتر ها بیشتر مبتلا میشوند.(درکودکان زیر2سال بعلت ایمنی اکتسابی از شیر مادر کمتر است).ب – اسیدیته معده: بیماریها وداروهای کاهنده اسید معده،ابتلا به بیماری را افزایش می دهد.ج- ایمنی زایی: یک بار ابتلا به بیماری ایمنی طبیعی دائمی ایجاد می کند.

اسلاید 12: د- وضعیت اقتصادی واجتماعی نامناسب: شیوع را افزایش می دهد.ه- افراد باگروه خونی o: بیش ترین ابتلا به وبا را وافراد باگروه خونیAB کمترین خطر ابتلا را دارند.تشخیص بیماری: از هر مورد بیمار اسهالی نمونه سوآپ رکتال تهیه وجهت کشت مدفوع ارسال می شود.

اسلاید 13: کنترل بیمارانالف- گزاُرش بیماری به مقامات بهداشتی(جزو بیماران قرنطینه ای محسوب می شود.)گزارش اجباری وجداسازی اعمال می گرددبیمار شدیداُ بدحال بستری می شود ولی شكل خفیف آن باکپسول داکسی سایکلین وپودر ORS به صورت سرپائی درمان می شود.

اسلاید 14: ب – مراقبت از افرادی که در غذا وآب آشامیدنی بابیمار مشترک بودند تا 5روزصورت می گیرد. اگردر خانواده شواهدی دال بر انتقال ثانویه وجود دارد در آن هنگام مورد تماس را پیشگیری دارویی می نماییم.

اسلاید 15: درمان:بنا بر تجویز پزشک به بیماران مبتلا به کم آبی شدیدآنتی بیوتیک بدهید.در صورت قطع استفراغ به بیمار کمک کنید هرچه لازم دارد میل نماید.تازمان توقف اسهال،بیماررا پایش کنید ودرمان را ادامه دهید.به اندازه دوروز پودر ORS به بیمار بدهیدتااز آنها طبق دستورهایی که شما ارائه می کنید استفاده کند.WHOمصرف ترکیب مایع درمانی خوراکی ORSرا توصیه کرده است.

اسلاید 16: فعالیتهای لازم جهت کنترل بیماری توسط کادر بهداشتیآموزش بهداشت همگانیآموزش در مورد برخوردبالینی با اسهالتقویت برنامه های بهداشت محیط

اسلاید 17: آموزش بهداشت همگانی :1- رعایت بهداشت محیط2- تامین آب آشامیدنی سالم3- دفع بهداشتی فضولات انسانی وحیوانی4- احداث توالت های بهداشتی در منازل5- رعایت بهداشت فردی6- تهیه غذای سالم7- آموزش به مردم جهت استفاده از محلول کلر مادر8- ضد عفونی سبزیجات9- جمع آوری ودفع بهداشتی زباله

اسلاید 18: راههای پیشگیری:چون بیماری بیشتر ازطریق آب آلوده شیوع می یابد سعی کنید برای نوشیدن آب،شستشوی ظروف شستن سبزیجات واستحمام ازآب لوله کشی کلردار استفاده کنید.در غیر این صورت آب رابجوشانید وپس از سردشدن مصرف کنید ویا طبق دستورالعمل آن را باپودر پرکلرین ضدعفونی کنید.

اسلاید 19: سبزیجات ومیوه جات راقبل ازمصرف با محلول پرکلرین گند زدایی وپس ازشستن باآب سالم مصرف کنید.ازخوردن ماهی خام یاکم پخته که ازآب آلوده گرفته شده اجتناب کنید.در صورتی که ازآب چاه منزل برای هرگونه مصرف استفاده می کنید،چاه رااز طریق کوزه گذاری تحت نظارت کارشناسان بهداشت محیط مراکز بهداشتی در مانی ضد عفونی کنید.

اسلاید 20: برای مصرف شیر یافرآورده های شیری از شیر پاستوریزه یاشیرجوشیده استفاده کنید.زباله وآشغال رادرظروف در داریاکیسه های پلاستیکی جمع آوری ودر اسرع وقت از محیط زیست وکار خود دور کنید.با تمیز نگاه داشتن محیط زیست وکار خوداز تجمع مگس وآلوده کردن مواد غذایی وظروف غذاخوری بنحومقتضی جلوگیری کنید.

اسلاید 21: ضمن کوتاه نگهداشتن ناخنها بعد از اجابت مزاج وقبل از صرف هر گونه مواد خوراکی دستهایتان را باآب وصابون بشوئید.به فرزندانتان توصیه کنید از شنا کردن در استخرهای عمومی واز خوردن آبمیوه وساندویچ یا هر غذایی که احتمال دارد آلوده باشد جدا خودداری کنند.

اسلاید 22: درمان بيماران مبتلا به وبانوع آنتي بيوتيككودكانبرزگسالان DOXYCYLINتك دوز--300mgTETRACYCLIN4 بار در روز به مدت 3 روز12.5mg/kg500mgCIPROFLOXCIN2 بار در روز به مدت 3 روز ----250mgAMPICILIN4 بار در روز به مدت 3 روز12.5mg/kg------ERYTHROMACINبزرگسالان 4 بار در روزبه مدت 3 روزكودكان 3 بار در روز به مدت3 روز10mg/kg250mg

اسلاید 23: راههاي تهيه نمونه از بيماران نمونه را بايد از مدفوع تازه تهيه نمود ( سواب مقعدي سرپنبه اي را در مدفوع آبكي خيس كرده وسپس آن را در يك كيسه پلاستيكي استريل قرار داده وسريعا ظرف 2 ساعت با آزمايشگاه انتقال بدهيداستفاده از محيط كري بلرنگهداري محيط انتقال كري بلر در يخچال ضرورت ندارد ولي بايد دور از نور آفتاب وحرارت نگهداري شود

اسلاید 24: براي تهيه نمونه سواب ركتال1- سواپ را در محيط انتقال كري بلر استريل مرطوب كنيد2-سواپ را به اندازه 3-2 سانتي متر وارد مقعد كنيد وآنرا بچرخانيد3- سواپ را در آوريد وبررسي كنيد تا مطمئن شويد كه مواد مدفوعي قابل رويت وجود دارد4- بلا فاصصله سواپ را در محيط انتقال قرار دهيد وآن را به ته لوله فشار دهيد5- قسمت انتهايي سواپ را كه با نگشتان در تماس است بشكنيد وجدا كنيد6- نمونه ها را بسته بندي كنيد به طوري كه نمونه ها سالم به آزمايشگاه برسد.

اسلاید 25: علائم بيماري وبااسهال آبكي حجيم وجهنده با دفعات اجابت مزاج غير قابل شمارشاسهال بدون تب – بدون دل درد وبدون زور پيچ شكماستفراغ بدون تهوع قبلي اسپاسم ودرد عضلات پشت ساق پاعطش وتشنگي فراوانكم شدن يا قطع ادرار

اسلاید 26: اقدامات سه گانه براي بيماران وبا1- مداوي سريع بيمار وجبران آب والكتروليتها از دست رفته2- تهيه سواپ ركتال از بيمار وقرار دادن آن در محيط ترانسپورت كاري بلر3- گزارش فوري وتلفني مورد مشكوك به مركز بهداشت به منظور انجام اقدامات بهداشتي لازم براي بيمار واطرافيان آن

اسلاید 27: گام هاي مديريت در درمان مورد مظنون به وبا1- بيمار را براي تشخيص درجه كم آبي ارزيابي كنيد2- كم آبي بيمار را جبران كنيد ومكررا او را تحت نظر بگيري وسپس درجه كم آبي او را مجددا ارزيابي كنيد3- وضعيت اب بدن را حفظ كنيد وتا زماني كه اسها قطع شود آب از دست رفته را جبران كنيد4- به بيماري كه بطور حاد آب بدنش را از دست داده است يك آنتي بيتويك خوراكي بدهيد5- به بيمار غذا بدهيد

اسلاید 28: ارزيابي بيمار از نظر كم آبيگروه ج دهيدراتاسيون شديدگروه ب دهيدراتاسيون نسبيگروه الفبدون دهيدراتا سيونوضعيت بيمارخواب آلودگي يا بيهوش*بسيار فر ورفته وخشكوجود نداردبسيار خشكقادر به نوشيدن نيست*نا آرم وبيقرار*فرورفتهوجود نداردخشكتشنه با ولع مينوشد*خوب وهوشيارطبيعيوجود داردمرطوببطور طبيعي مي نوشدنگاه كنيد1- وضعيت عمومي2- چشم ها3- اشك4- دهان وزبان5- تشنگيبسيار آهسته بر ميگردد*به آهستگي برميگردد*سريعا برميگرددلمس كنيد1- نيشگون پوستي اگر بيمار دو يا بيشتر از دو نشانه از موارد فوق را داشته باشد وحداقل يكي از انها از نشانه هاي اصلي باشد دچار دهيدراتاسيون شديد استاگر بيمار دو يا بيشتر از دو نشانه از موارد فوق را داشته باشد وحداقل يكي از از آنها از نشانه هاي اصلي باشد دچار دهيدراتاسيون نسبي استبيمار هيچ نشانه اي از دهيدراتاسيون نداردتصميم بگيريد

اسلاید 29: مقدار تخمين ORSكه در 24 ساعت اول بايد داده شودمقدار تخمين ORSكه در 24 ساعت اول بايد داده شودمقدار تخمين ORSكه در 24 ساعت اول بايد داده شودمقدار تخمين ORSكه در 24 ساعت اول بايد داده شودمقدار تخمين ORSكه در 24 ساعت اول بايد داده شودمقدار تخمين ORSكه در 24 ساعت اول بايد داده شودمقدار تخمين ORSكه در 24 ساعت اول بايد داده شود15 سال به بالا5 اتا 14 سال2تا 4 سال12تا234 تا ماه112تا 4ماهسن30 به بالا29-1615-1111-99-6كمتر از6وزن2200تا 40001200 تا 2200800 تا 1200600 تا 800400 تا 600200 تا 400مقدار مايع

اسلاید 30: قواعد تهيه غذاي سالم1-مواد غذايي را كاملا بپزيد2- غذاي پخته شده را فورا ميل كنيد3- مواد غذايي پخته شده را بدقت نگهداري كنيد4- غذاي پخته شده را كاملا حرارت دهيد5- از تماس مواد غذايي خام وپخته جلوگيري كنيد6- مكرار دستهايتان را بشوئيد7-تمام سطح اشپزخانه را تميز نگهداريد8- از آب سالم استفاده كنيد9- مواد غذايي كنسرو شده ، خشك شده واسيدي بايد سالم باشند

اسلاید 31: روش تهيه آب سالممحلول كلر مادر تهيه كنيد( با غلظت 1 درصد ) آنرا به يك ليتر آب اضافه كنيد15 گرم هيپو كليت كلسيم ( 70 درصد)يا23 گرم پودر سفيد كننده يا محلول رقيق كلر ( 30 درصد)يا250ميلي ليتر هيپو كلريت سديم ( 5 درصد)يا110 ميلي ليتر هيپو كلريت سديم ( 10 درصد)محلول مادر را در محلي خنك ودر ظرفي درب دار كه حاجب نور باشد نگهداريد براي آنكه محلول هاي مادر موثر واقع شوند بايد ماهانه تهيه شوند.

اسلاید 32: محاسبه ملزومات مورد نياز براي درمان وبا براساس ميزان حمله 2/. درصدجمعيت را در 0/002ضرب مي كنيمحاصل ان برآوردي از تعداد افرادي است كه احتمالا بيمار خواهند شد.حاصل را بر100 تقسيم ميكنيم

اسلاید 33: ملزمات مورد نياز براي درمان 100 بيمار مبتلا به وبا1- 650 پاكت پودر ORS2- 120 عدد سرم رينگر لاكتات3-10 عدد اسكالپ وين4- 3 عدد لوله بيني معدي ( بزرگسالان )5- 3 عدد لوله بيني معدي ( كودكان )6- 60 عدد كپسول داكسي سيكلين7- 480 عدد كپسول تتراسايكلين8- 300 عدد قرص تر متوپريم – سولفا متو كسازول9- 2 عدد بشكه بزرگ شير دار10 -20 شيشه يك ليتري ORS11- 20 شيشه نيم ليتري12- 40 ليوان 13- 20 قاشق چايخوري 14- 5 كيلو پنبه 15- 3 حلقه نوار چسب

اسلاید 34: فقدان شرايط بهداشتي ، تراكم جمعيت ، فقر غذايي ، رطوبت بالا ، گرمي هوا ، آب آلوده ، وجود حشـرات بـخصوص مگس در انتشار بيماري نقش عمده اي را ايفـا مي كنند. البسه آلوده در محيط مرطـوب مي توانند چند روز تا چند هفته ويبريو را در خود نگهدارند . در مدفوع بيماران قادر است بمدت 8-2 روز زنده بماند . ويبريو در مخازن آب تا دو هفته ، در آب دريا تا 4 روز و در يخ مدت 6-4 هفته زنده مي ماند .RESISTANCE

اسلاید 35: محيــط يخ بدليل هيپر اسمولاليته بالا شرايطي را فراهم مي آورد كه عليرغم شســتشوي سطحي آن بازهم درآن باقي مانده و موجب انتقال بيماري مي گردد 90 درصد از بهبود يافتگان از وبا در مدت 14-7 روز و 99 درصد حداكثردر مدت يك ماه از ويبريو پاك خواهند شد . وجود حاملان سالم تا مدت دو ماه گزارش شده است. ويبريوكلرا براي مدت طولاني (چندين سال ) ممكن است در صفرا باقي بماند .RESISTANCE

اسلاید 36: اين باكتري نسبت به غلظت هاي كم صفرا ، املاح صفـراوي وتلوريت مقاوم مي باشد.درصورتيكه نسبت به حرارت اسيدها و محلول هاي رقيق پرمنگنات بسـيار حساس مي باشد . در مدت 10 دقيـقه در حرارت 55 درجه و بيش از چند دقيقه در معده سالم زنده نمي ماند در اثر انجماد و خشك كردن در خلاء (ليوفليزاسيون ) بمدت چند سال زنده مي ماند.RESISTANCE

اسلاید 37: پاستوريزه كردن شـيروكلره كردن آب آنها را از بين مي بـرد . در آبهاي آلوده كه محتوي مواد معدني هستند بدليل كاهش دادن PH محيط در عرض 24 ساعت از بين مي روند . بر روي ميـوه وسبزيجات تازه كه درسرما و محيـط مرطـوب نگهداري شده باشند بمدت 7-4روز زنده مي ماند RESISTANCE

اسلاید 38: اين باكـتري به خشكي ، نورخورشيد ، ‍PH اسيدي حساس است . رشدشان توسط فلور نرمال محدود مي شود . نسبت به غلظت 1% نمك مقاوم بوده و براي جداسازي آن از محيط هاي حاوي نمك و بدون نمك استفاده مي كنند .V.Cholerae درمحـيط بـدون نمك و با 1% نمك رشــد مي كند . ولي ويبريوهاي ديگر فقط در محيط حاوي نمك (بيشتر از 1%) قادر به رشد هستند .RESISTANCE

اسلاید 39: NAG (Non Agglutinating)NCV (Non cholerae vibrio)NON O1V.CHOLERAE

اسلاید 40: در اپيدمي ها از 3% موارد اسهال هاي وبايي جدا مي شود.و به تنهايي نميتواند اپيـدمي هاي بزرگ ايـجاد نمايد. اين نمونه ها ايجاد توكسين شبيه انتروتوكسين وبا ايجاد مي نمايند و درسالهاي اخير خود را بصورت نمونه هاي بيماريزا ظاهر نموده است .گاها اين گروه به تـتراسايكلين مقاومند بنــابر اين بايستي الگوي آنتي بيـوگرام باكتريهاي ويبريو كلراي يك منطقه براي پزشكان جهت طراحي پروتكل درماني مشخص شود .“NAG”NON O1 V.CHOLERAE

اسلاید 41: اين گروه درايجاد گاستروآنتريت وعفـونت هاي خارج روده اي ماننـد هپاتيت ، سـپتي سمي و زخم هاي عفوني اهميت دارند.بنابر اين استفاده از آب آلوده براي شسـتشو و استـحمام مي تواند موجب بروزعفونتهاي خارج روده اي مثل عفونت زخم ها ، گوش، چشم و مثانه در افراد مستعد شود .NON O1 V.CHOLERAE“NAG”

اسلاید 42: آلودگي با ويـبريو كلـراي Non O1 همـانند التور مي تواند خطرناك و مسـئله ساز باشد . خــانواده ويبريوها داراي جهش هاي گوناگوني هستند و حدود ده پاتوژن انساني درآنها شـناسـائي شده است كه عمدتا در گروه Non O1 قرار مي گيرند .NON O1 V.CHOLERAE“NAG”

اسلاید 43: اين گروه وارد خون مي شوند واسـهال خوني ايجاد مي كنند كه از نظر افتـراق با باكتري هايي مانند شيگلا اهميت پيدا مي كند .ويبريوهاي NAG (NCV) در شـرايطي مي توانند علائمي شبيه علائم كلرا اسهال شديد و آبكي ايجاد نمايند . و بايد مشابه وبا درمان شوند . معمولا NAG در ابتدا و انتهاي اپيدمي ها درمنطقه بدست مي آيدNON O1 V.CHOLERAE“NAG”

اسلاید 44: سويه هاي Non O1 بطورگسترده درآسـيا ، اروپا و آمريكا در محيط پراكنده اند .و از فاضلاب و آبهاي سطحي آلوده ،آب شور ، مواد غذايي دريايي و ساير حيوانات جدا شده اند تعداد اين باكتـري ها در آبهاي محيطي طي ماههاي گرم سال افزايش مي يابد يك سـرو گروپ جديد از اين باكتـري به نام O139 بنگال مسئول اپيدميهاي اخير وبا در بنگلادش بوده است . و چون ايمـني بر عليه ويبريو كلرا O1 نمي توانـد انسان را در بـرابرآن محـافظت نمايد لذا افراديكه اخيـرا به وباي كلاسيك مبتلا شده اند نيز در معرض ابتلا مي باشند .NON O1 V.CHOLERAE“NAG”

اسلاید 45: از آنجـائي كه وبا در ناحـيه بنگال به صورت اندميك وجود دارد و از اين منطقه به ساير نقاط دنيـا گسترش پيدا ميكند لذا ظهور اپيدمي سويهO139 بنگال درسال 1992 مي تواند منـادي آغاز پانـدمي هشتم در جهـان باشد . بدين جهت سويه هاي Non O1 بعنوان يكي از مشكلات اين قرن مورد توجه قرار گرفته است .امكان تبديل سـويه هاي Non O1 به O1 و بالعكس گزارش شده است لذا با توجه به دلايل فوق سـويه هاي Non O1 مورد توجه قرار گرفته است .NON O1 V.CHOLERAE“NAG”

اسلاید 46: در بررسي انجـام شده توسط Rafael montilla و همكاران درسال 1995مشاهده شد تحت شرايط مختلف محيطي و در فاز رشـد ثابت Stationary phase از هر 1010 باكتري Non O1 تعـداد 105 باكتري به O1 تغيير سروتايپ مي دهند . لذا اين احتمال مطرح شده است كه باكتري قادر به تغيير در سروتايپ بوده و همواره اين خطر كه آبهاي حاوي سـويه هاي Non O1 ايجاد وباي كلاسيك والتور بكند وجود داردNON O1 V.CHOLERAE“NAG”

اسلاید 47: . بنـابراين در كنـترل آب آشاميـدني سـويه هاي Non O1 نبايد كم اهميت تلقي شود همچنـين اين عقيده وجود دارد كه اين باكتري همان بيوتيپ التور مي باشد كه در مــراحل كشت وجداسازي تغيير ماهيت داده و به Non O1 تبديل شده است.NON O1 V.CHOLERAE“NAG”

اسلاید 48: يـخ هاي توزيعي مخصوصا درفصول گـرما درطي مراحل مختلف توزيع ممكن است آلوده گردند . بندرت آب قبل از توليد يخ ممكن است آلـوده باشد و همچنين يخي كه براي سرد كـردن آب در بشـكه ها بكار برده مي شود مي تواند آب سرد خوراكي را هم الوده نمايد .بطوركلي اقدامات زير براي جلوگيري از انتـقال عوامل مختلف از طريق آب يا يخ مخصوصا در فصل گرما توصيه مي شود .COMMENTS

اسلاید 49: 1- استفاده ازآب كاملا بهـداشتي و بـدون آلودگي جهت توليد يخ بطوريكه هيچ ارتباطي بين آب و فاضلاب وجود نداشته باشد .2- مي توان به جاي استفاده از يخ جهت سرد كـردن آب از سيستم آبسرد كن برقي استفاده كرد كه آب اين مخازن هم با محيط ارتباط ندارد .3- حمل يخ در ماشينهاي مخصوص بطوريكه در هنــگام حمل ازتماس با گرد وخاك وآسفالت وكنار جوي آب جاده مصون باشد .COMMENTS

اسلاید 50: 4- مي توان قـالبهاي يخ را در كارخانه قبل از عرضه به بازار با نايلون هاي ظريف بسته بندي نمود كه سطح يخ هيچگونه تماسي حتي با دست كارگر هم نداشته باشد و يا در ظروف مخصوص پلاستيكي قرار داد .5- عدم استـفاده از يخ درمخــازن كنارخيابان و پياده روها .6- استـفاده از دستكش هاي بهداشتي در هنگام حمل و نقل يخ هاCOMMENTS

اسلاید 51: 7- تشويق مردم بر عدم استفاده از يخ هاي غير بهداشتي كه عمدتا توسط فروشندگاه سياركنارخيابان ها عرضه مي گردد .8- نظارت دولت وشبكه هاي بهـداشتي كشور(بهداشت محيط) بر چگونگي توليـد و توزيع مراحل مختلف يخ واستفاده از ليوان هاي آبخوري يكبار مصرف مخصوصا در مناطق شلوغ و پر جمعيت .9- نظارت اصولي و همه جانبه بر فروشـندگاه ميوه و سبزي COMMENTS

اسلاید 52: 10- جـلوگيري ازقراردادن سبزيجات در كنار خيابان كه احتمال آلودگي آن با آب جوي كنار خيابان به حداقل برسد .11- كنترل و نظارت بر فروشندگان آب ميوه و بستني .12- تشـويق مـردم براي استفاده از آب ميوه و بستني هايي كه به صـورت دستگاهي و استريليزه و پاستوريزه تهيه مي شوند .COMMENTS

اسلاید 53: 13- توصيه به مردم براي ضد عفوني كردن ميوه ها و سبزيجات قبل از استفاده .14- نظارت جدي دولت و برخورد جدي با متخلفيني كه توصيه هاي بهداشتي را رعايت نمي كنند .COMMENTS

اسلاید 54: توصيه هاي مهم در هنگام وقوع طغيانهاي وبا1- آموزش شستشوي كامل سبزيجات و ميوه جات با روش استاندارد ( پركلرين)2- آموزش شستشوي كامل دستها قبل از خوردن و بعد از دستشويي رفتن3- مبارزه با ناقلين بويژه مگس از طريق توري ، حشره كش4- عدم استفاده از آب تا يكساعت بعد از قطع و وصل مجدد آب لوله كشي5- استفاده از كلر مادر براي ضد عفوني آب چشمه ، قنات و هر گونه آب مشكوك6- حفظ كلر باقيمانده آب در حد PPM 1 جهت استفاده شرب مردم7- عدم استفاده از آب ميوه و بستني غير بهداشتي ( غير پاستوريزه يا استريليزه)

اسلاید 55: 8- عدم استفاده از يخ جهت سرد نمودن آب شرب و آموزش مردم جهت سرد نمودن بطري هاي آب با يخ9- نظارت بر وضعيت استخرهاي شنا بويژه استحمام قبل از آب تني و وضعيت كلر استخرها10- تشديد نمونه گيري آب از شيرهاي برداشت در اماكن تجمع عمومي و چشمه ها و قنوات11- تشديد نمونه گيري هاي انساني ( سوآپ ركتال ) در مكانهايي كه آب ناگ شده است يا اينكه اسهالهاي حاد آبكي افزايش يافته است12- عدم استفاده از ماهيهاي نمك سود – ساندويچ و سالاد فصل و همبرگر دست ساز؟13- پخت كامل غذاهاي دريايي نظير ماهي ( چرا كه بعضاً منبع التور ، ماهيهاي آب شور هستند)

اسلاید 56: Thank you

10,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید