پاورپوینت قزوین پایتخت خوشنویسی کشور
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 2: قزوين: پايتخت خوشنويسي كشور
اسلاید 3: اگر بهدرستي و با نگاهي تيز بينانه به اوراق و متون تاريخي توجه شود آثار ارزشمندي از دانشمندان و انديشمندان بزرگ و بهنام كشور برجاي مانده كه نه تنها از نظر منبع علمي براي جويندگان راهعلم و دانش داراي ارزش است بلكه در كنار اين ماندگاري علوم ميتوان بهدست نوشتههايي از استادان برجسته و هنرمندان قرنهاي مختلف دست يافت كه با هنرنمايي در اين كتب نقشي زيبا از خطوط مختلف را براي مردم به يادگار گذاشتهاند.مقدمه
اسلاید 4: خوشنويسي از دوران پيش از اسلام با ظهور خطوط گوناگوني از جمله خط ميخي، پهلوي و اوستايي در ايران متداول بوده است. با پيدايش و ظهور دين مبين اسلام و گسترش آن در ايران، نياكان ما با پذيرش شريعت محمدي، الفبا و خطوط اسلامي را نيز پذيرا شدند. خط متداول آن زمان كه نزديك دو قرن پيش از اسلام شكل گرفته بود. خط كوفي، نسخ قديم بود كه از دو خط قبطي و سرياني اخذ شده بود.
اسلاید 5: پس از ظهور اسلام تا دو قرن بعد نيز اين خطوط بههمان سادگي آغازين بهكار ميرفت. سپس توسط ايرانيان تحولي در نگارش ايجاد شد و كم كم هنر خوشنويسي چهره خود را نشان داد. بهطوريكه در اوايل قرن چهارم بهسال(310 هجري قمري) ابن مقله بيضاوي شيرازي (متوفي 328 هـ.ق) وزير المقتدربالله با استفاده از خطوط موجود و نبوع ذاتي خود خطوطي بهوجود آورد كه به اقلامسته يا خطوط اصول معرف شد كه عبارتند از: محقق، ريحان، ثلث، نسخ، رقاع و توفيع و وجه تمايز آنها اختلاف در شكل حروف و كلمات و نسبت سطح و دور در هر كدام است.
اسلاید 6: حدود يك قرون پس از او علي بن هلال مشهور به ابنبواب (423هـ.ق) براي خط نسخ قواعد جديدي را بهوجود آورد و آنرا كاملتر كرد و بعد از او در قرن هفتم جمالالدين ياقوت مستعصمي (698 هـ.ق) هنرنمايي آغاز كرد و گويند 364 قرآن نوشت و علاوه بر تربيت شش شاگرد معروف به خطوط ششگانه يادشده غنا و تكامل بخشيد. مقارن پيشرفت خطوط فوق حسن فارسي كاتب، خط تعليق را از خطوط نسخ و رقاع بهوجود آورد خطي كه اغلب حروف و كلمات آن بههم پيوسته بود و براي نوشتن احكام، فرمانها و مراسلات رايج شد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.