صفحه 1:
2
نگهداری مواد خن اس از اتمسفر
صلاح شده
۱۷۷۱/۳۵۳۲
استاد: دکتر یحیی مقصودلو
دانشجو: حسین یونسی
صفحه 2:
روش اتمسفر اصلاح شده یکی از روشهای سودمند و نوین در
بستهبندی مواد غذلیی است. این روش به معنای بستهبندی یک
محصول فسادپذیر در هوایی است که تغییر بافته و ترکیب آن با ترکیب
هوای معمهلی فرق میکند. در واقع هوای درون بسته تخلیه شده و
yt clas با مخلوطی پر میگردد که بکارگیری نوع مخلوط گازی
بستگی به نوع محصول دارد.
صفحه 3:
از لین روش به طور وسیع برای طیف
عظیمی از محصولات غذلیی از جمله
غذای تازه و نیمهپخته. ماکیان و ماهی.
میوه و سبزی, نان و فراودههای تانوالی
و فناوری. گوشت. خشکبار و... و اخیرا
قهوه و چلیی استفاده میشود وبه دلیل
ظاهر زیبلیی کهبه محصول میدهد هم
از نظر بستهبندى. هم تازه بودن
خريداران قرار كرفته است.
صفحه 4:
میزان استفاده از بسته بندی به روش اتمسفر اصلاح شده از سال ۲۰۱۶ و پیشبینی آن تا سال ۲۰۲۶
1928 426 كور
p16 2038 jis
۱ 7 5
aw 21>
oS
Poultry & Meat Products Fruits and Vegetables Processed Food
926
کنو
Others
Dairy Products Others
صفحه 5:
صفحه 6:
1 گلستا
اتمسر فظت
ِ
ae -
١ 1
5 5
3 ۱
_
۱ | 3
2 |
-
3 .
۱ | 1
۱ ۳
-
كو ۱
۲ ۱
=
بعد
۱
2
9
۲
صفحه 7:
عمدتا للك بسنهبندى پوت وا بستهبندى 5 كيوم یه
ack pews hanes
rae oe و استفاده از رویهای
نوين» استفاده از اد
1 gic. acy 2
صفحه 8:
طبق نقشه زیر ایران با وجود نزدیک بودن به مناطقی که به شدت از این روش استفاده میکنند» روند مطلوبی
نسبت به استفاده از این محصول ندارد.
Regional Growth Rates
[High
سيا
TNR on kay ae) 00 ۱ عمال
پیشبینی آن تا سال ۲۰۲۴ Source: Mordor intelligence
صفحه 9:
ذكر لين نكته ضروری است که لین روش را گاهی با بستهبندی با اتمسفر کنترل شده
(285) كه در لتمسفری است که ترکیب آن به طور پیوسته کنترل میشود. اشتباه
مى كير ند.
در بستهبندی به, روش اتمسفر اصلاح شده. سرعت تنفس کاهش میبلبد وبا توچه به
اينکه بافتهای محصولات تازه هستند و تنفس میکنند.با لین روش استفاده از اکسیژن
اتمسفری شده شرلیط تنفس برای آنها فراهم میشود و لين موجب ماندگاری بیشتر
محصول میشود. البته بلیدبه لین توجه داشت که میوهها و سبزیجات مختلف سرعت
تنفش متفامتی دایند؛ برخی سرعت تنفس بالاتری دایند که احتمال فسادپذیری در LST
بالا میرود (مانند قارجها) و برخی سرعت تنفس پایینتری دایند و کمتر در معرض فاسد
شدن قرار میگیرند (مانند پیاز و سیبزمینی).
صفحه 10:
) ۱ i ait
با اتمسفر اصلاح شده
كا يك
۰
SEI GOO ye en a ee
کردن هوا در بسته با مخلوطی از گازهای متفاوت است که۱
۳ عدولا ابن كازها شامل:
كحك ا ان »ا ل سانا
® & ®
ad
صفحه 11:
نحجوه عملکرد گازها
سير
نسبت هر يك از كازهاى سازنده
زمانی که مخلوط تهیه میشود.
تعیین میگردد؛ اما کنترل Co
plat aga Jyh gg ee
نمى كيرد و تركيب مخلوط ممكن
ل است به آرامى تغيير كند._ \
صفحه 12:
اکسیژن گازی بیبو و بیرنگ میباشد
که دارای فعالیت بالای است. اکسیژن
باعث تشدید واکنشهای تخریبی
گوناگون از جمله اکسیداسیون چربیهاء»
واکنش قهوهای و اکسیداسیون رنگدانهها
میگردد.اکثر فسادهای میکروبی به
اکسیژن نیاز دارند. بنابراین با کاهش
غظت اکسیژن عمر ماندکاری ماده
غذایی افزايش مییابد
صفحه 13:
در غلظت بالا كاز بىرنك» بو بوی
زننده مى باشد. اين كاز كمى خورنده
۶
عبارتند از: حفظ ويتامينهاى
لت 0
52001101000
كه از خشك شدن سلول جلوكيرى
مىكند و در نهايت 2 به عنوان یک
رل در ۲۳۳
سبب کاهش سرعت رشد
yee] Bi peer) |
صفحه 14:
نیتروین گازی نسبتا بیلثر» بدونبو» ینگ و مزه میباشد» نیتروژن
ee ۱
مواد فساد جلويكرى م ىكند؛ ولى از رشد باكترىهاى غيرهوازى
جلو گیری میکند
صفحه 15:
53
۳۹
صفحه 16:
یه فکد و اند ور تا ی اوم من whi
طو لاخففاكضواموا كيكلرىهطلوصول
صفحه 17:
معايب استفاده او
MAP,
صفحه 18:
روال كلى در اين روش به اين
les ReaD) ا ل
از قبل اماده شده را به جاى ان
2ه به بستهبندى نزريق نموده و
© #ايستهبندى در لفافدهاى مقاوم به
١ مورد اكسيزن بستهبندى
صفحه 19:
صفحه 20:
بستهبندی ۱1۵ در اتاقک های خلاء 0۷6 9
>>> 2
در لین دستگاهها ابتدا موداد داخل بستههای از
قبل آماده شده قرار میگیرند و سپس هوای آنها
تخلیه و اتمسفر اصلاح شده جایگزین میگردد و
درب بستهبندی پرس میشود.
Isanat an 7 ood product
لا
0
chambor ang haat |
sealing unit
صفحه 21:
بستهبندی ۵۳ توسط ۲۷06 5۳0۲۱6۱ 9
>>> @
عمدتاً برای بستهبندی مواد غذلیی فله به 9 Gastow
کار برده میشود. دستگاه ا بخان وال میب
درون بستهها گاز اطراف مواد را توسط
لولههلیی تخلیه نموده و گاز جدید را به آن
تزریق مینمایند. سپس عمل بستهبندی
انجام میشود.
صفحه 22:
بستهبندی 9020 قوسط و4460 )) يمه 1 9
ککک 9
در لين روش مواد داخل ظروف از قبل آماده شده ربخته می شهند و سپس
روکش مخصوص روی آنها قرار می گیرد . آنگاه وارد محوطه ی می شهند که
توسط لوله هلیی گاز بسته تخلیه و اتمسفر جدید جایگزین می شود و در عين
حال بسته بندی انجام می شود.
/ isanat, A
Film nu Ag 7 1
Trays loaded with food ات الس
00 tenes ص ©
صفحه 23:
5 بستهبندى 212312 قوسط ارمع 5-]]-:310112:01110.01011 ۰ 9
«
لین ماشین علاوه بر بسته بندیبه روش اتمسفر اصلاح شده قادر است . پاکت بسته بندی را از
فیلم ورودی خود بسازد. عملکرد لنبه لین شکل است که فیلم ورودی دستگاه داخل میک محفظه
فرمینگ حی شود که جلوی نیک لهله برای عملیات تزریق و تخلیه گاز وجود دارد. آنگاه لفاف به
صورت یک رول بسته تبمیل عی شود و موادبه درون ّن هدلیت حی شهند . در اين هنكام رول از
جلو برس مى شود و توسط لوله ای که تنم از ی
شود . سپس بسته از حاوی مواد از پشت بشت هو برس شده وجدا فى شود
Cutting jaws,
صفحه 24:
نمونههای مختلف MAP زور
)03 01
برای بستهبندی میتوان از موادی مانند در محصولات خوراکی و نوشیدنی در بیشتر موارد از نیتروژن
اي ل برای کاهش اکسیژن داخل بسته استفاده ميشود. جرا كد 0
یت تن اكتسيزن اباعسة افرلاض سرمت ad میشود رین لز
پلی پروپیلن استفاده کرد که کمتربه رطوبت و ee اه
po) 0 نیتروژن را به داخل محصول پمپاژ میکنندتا جای اکسیژن را
اکسیژن اجازه نفوذ میدهد. بگیرد و ماندگاری محصول را بالا يبرد
اضافه کردن دریچههای یک طرفه به بخش خارجی
بسته نمنه دیگری از روشهای 108۴ است. اين
لین بستهبندیهای کوچک کیسهای شکل اغلب
شلمل مخلوطی از پودر آهن و اسید اسکوربیک و
آگاهی کوبن فعال هستند. لین ترکیبات رطوبت و دریچههای مخصوص یکطرفه به برخی گازها اجازه
اکسیژن داخل بسته حاوی مواد فسادپذیر را خروج از بسته را میدهند بدون اينکه گازی از خارج به
جذب میکنند. داخل بيايد.
۳002
صفحه 25: