صفحه 1:
صفحه 2:
* از زمان تولد تاکنون. سلول های زیادی در بدنتان ساخته شده و رشد
كرده اند. بدن شما مواد لازم براى ساخته شدن و رشد این سلول ها
را با غذاهایی مى خوريد» به اسب Ho) we غذاء انرزى لازم را
براى انجام دادن فقالیت های متفاوت نیز تأمين مى کند.
* انواع متفاوتی از مواد مغذی وجود دارد. کربوهیدرات ها., ها
ov) >“ م "ها له یا
که در خو
صفحه 3:
کربوهیدرات ها(قندها)
* به كربوهيدرات ها , قند نیز گفته می شود.
٠ مهمترين وظیفه کربوهیدرات ها تولید و تامین انرژی مورد نیاز سلول
هأ است.
* کربوهیدرات ها ,| listen cy layed شا polic
اکسیژن دارد Glucose
۳ OH
ل 7
v1 سا
صفحه 4:
* کربوهیدرات ها به طور کل
۶ قند های ساده: قنده © , .۱ مونوساکاریدها ۲. دی ساکاریدها
ثل گلوکز, فروکتوز. گالاکتوز,
نكته: گلوکز قندی است BS غذای اصلی مغز, قلب و ماهیچه های
۱. قند های ساده ۲. قند های مرکب
* ۱. موتوساکاریدها: فقد
بدن است.
نکته: گلوکز در خون وجود دارد و به وسیله جریان خون به اندام ها و بافت ها و در نهایت سلول ها
میرسد. پس قند خون همان گلوکز است.
نکته: گلوکز در ساختارش ۶ عنصر کربن۱۲۰ عنصر هیدروژن؛ ۶عنصر اکسیژن دارد.
صفحه 5:
انواع مونوساکاریدها
* گلوکز: قند خون
* فروکتوز: فروکتوز شیرینترین قند طبیعی است. فروکتوز نیز در بسیاری از میوهها و عسل
وجود دارد
* گالاکتوز: در فرآوردهای لبنی وجود دارد Qu
HIGH BLOOD
GLUCOSE
صفحه 6:
دی ساکاریدها
۶ دی ساکاریدها: بعضی از قندها وجود دارند که حاصل پیهند دو قند ساده با یکدیگرند که به
آنها دی ساکارید یا قند دوتایی میگوییم. مثل ساکارز که از پیوند قندهای گلوکز:فروکتوز
ایجاد میشود.مالتوز از پیوندگلوکز+گلوکز حاصل میشود و در نهلیت قند لاکتوز که از پیوند
قندهای گلوکز+ گلاکتوز حاصل میشود.
* نکته: ساکارز قند شکر میباشد. قند و شکری که با چای می خورید . از قندی ساخته شده است
که از ریشه ی گیاه چغندر قند پا ساقه ی نیشکر به دست می آید .
* نکته: مالتوز قند جوانه ی جو میباشد.
* نکته: لاکتوز قند شیر میباشد.
سس
صفحه 7:
* از اتصال تعداد زیادی قند ساده خصوصا گلوکز به یکدیگر قندهای مرکب به وجود میآیند.
* به قندهای مرکب پلی ساکارید نیز میگویند. مثل نشاسته. گلیکوژن» سلولز
* نشاسته : اين کربوهیدرات خوراکی در گیاهان ساخته می شود و در خوراکی هایی مثل برنج ۰
سیب زمینی . غلات و گندم وجود دارد . نشاسته از ترکیب شدن گلوکز ها با هم به وجود می آید .
* سلولز این کربوهیدرات گیاهی است و در همه ی غذاهای گیاهی وجود درد .میوه ها و سبزی ها
قدار زیادی سلولز دارند.سلولز نیز از ترکیب شدن گلوکزها تشکیل می شود.
گلیکوژن : به کربوهیدرات های حیوانی پا قند جانوری معروف است که در سلول های ماهیچه ای
بدن مخصوصا کبد یافت میشود . گیکوژن نیز از گلوکز ساخته شده است .
صفحه 8:
نکته : نشاسته . سلولز و گلیکوژن همه از گلوکز ساخته شده اند ولی آن چه باعث تفاوت آن ها می
شود . تعداد گلوکز ها و چگونگی پیوند ب
نکته: قند ذخیره ای در گیاهان نشاسته است.
نکته: قند ذخیره ای در جانوران گلیکوژن است.
ن آن هاست .
که سا قاين ارس لا اس یو و سور
صفحه 9:
* جرا به سلولز كربوهيدرات هاى بدون انرى مى كويند ؟ بدن ما نمى تواند از انرئى سلولز
استفاده كند زيرا مواد تجزيه كننده لن در بدن وجود ندارد . اما خوردن غذاهايى كه سلولز
دارند به سلامتى ما كمك مى كند .به عنوان مثال باعث دفع آسان تر مواد از بدن مى شود .
* نکته : گرچه آنزیم لازم برای تجزیه سلولز در بدن وجود ندارد . اما باکتری های مفید دستگاه
گوارش می توانند با تجزیه سلولز باعت آزاد شدن انرجی آن و در نتیجه استفاده خودشان و
همچنین بدن ما از آن انرژی شوند
سلول گیامی
زنجیرهی مولکولهای سلولز
صفحه 10:
شناسایی نشاسته
* نكته : براى شناسايى نشاسته در مواد مى توانيم از محلول ید استفاده کنیم . در صورت اضافه
شدن محلول ید به ماده ای ۰ اگر در آن ماده نشاسته وجود داشته باشد . محلول ید به رنگ آبی
تیره در خواهد آمد .
* محلول لوگول یک محلول پتاسیم یدید به همراه ید در آب است
صفحه 11:
دیابت شیرین
دیایت: ۱-دیابت نوع یک ۲-دیابت نوع دو
علائم cubs
بطور کلی بیماری دیابت عموماً با علائم ذیل
همراه است:
شنگي بیش از حد
*گرسنگی دائم
*تکرر ادرار
*کاهش وزن ناگهانی
> گر , و کمبود انرژي دائم
صفحه 12:
۶ دیابت نوع ۱: فرد دارای انواع دیابت
گیرنده sb انسولین 1
است اما انسولین ندارد
٠ ديابت نوع ۲:فرد دارای
گيرنده های انسولین و 2
انسولين است اما اس .. ٠.
مصرفش زیاد قند موجب #0 ote
شده سلول های کید و
ماهیچه ای دیگر جای
نگهداری قند را نداشته
باشند
گیرنده انسولین ٩۸ انسولین D گلات- ۴ ما
صفحه 13:
خیلی مه و0" را در اختیار
بنده قرار دادیب انس لذت برده