علوم تجربیعلوم پایه

پاور پوینت درس 12 علوم تجربی یا در واقع سفره سلامت پایه هفتم

صفحه 1:

صفحه 2:
* از زمان تولد تاکنون. سلول های زیادی در بدنتان ساخته شده و رشد كرده اند. بدن شما مواد لازم براى ساخته شدن و رشد این سلول ها را با غذاهایی مى خوريد» به اسب ‎Ho) we‏ غذاء انرزى لازم را براى انجام دادن فقالیت های متفاوت نیز تأمين مى کند. * انواع متفاوتی از مواد مغذی وجود دارد. کربوهیدرات ها., ها ‎ov)‏ >“ م "ها له یا که در خو

صفحه 3:
کربوهیدرات ها(قندها) * به كربوهيدرات ها , قند نیز گفته می شود. ‎٠‏ مهمترين وظیفه کربوهیدرات ها تولید و تامین انرژی مورد نیاز سلول هأ است. * کربوهیدرات ها ,| ‎listen cy layed‏ شا ‎polic‏ ‏اکسیژن دارد ‎Glucose‏ ۳ OH ل 7 ‎v1‏ سا

صفحه 4:
* کربوهیدرات ها به طور کل ۶ قند های ساده: قنده © , .۱ مونوساکاریدها ۲. دی ساکاریدها ثل گلوکز, فروکتوز. گالاکتوز, نكته: گلوکز قندی است ‎BS‏ غذای اصلی مغز, قلب و ماهیچه های ۱. قند های ساده ۲. قند های مرکب * ۱. موتوساکاریدها: فقد بدن است. نکته: گلوکز در خون وجود دارد و به وسیله جریان خون به اندام ها و بافت ها و در نهایت سلول ها می‌رسد. پس قند خون همان گلوکز است. نکته: گلوکز در ساختارش ۶ عنصر کربن۱۲۰ عنصر هیدروژن؛ ۶عنصر اکسیژن دارد.

صفحه 5:
انواع مونوساکاریدها * گلوکز: قند خون * فروکتوز: فروکتوز شیرین‌ترین قند طبیعی است. فروکتوز نیز در بسیاری از میوه‌ها و عسل وجود دارد * گالاکتوز: در فرآوردهای لبنی وجود دارد ‎Qu‏ HIGH BLOOD GLUCOSE

صفحه 6:
دی ساکاریدها ۶ دی ساکاریدها: بعضی از قندها وجود دارند که حاصل پیهند دو قند ساده با یکدیگرند که به آنها دی ساکارید یا قند دوتایی می‌گوییم. مثل ساکارز که از پیوند قندهای گلوکز:فروکتوز ایجاد می‌شود.مالتوز از پیوندگلوکز+گلوکز حاصل می‌شود و در نهلیت قند لاکتوز که از پیوند قندهای گلوکز+ گلاکتوز حاصل می‌شود. * نکته: ساکارز قند شکر می‌باشد. قند و شکری که با چای می خورید . از قندی ساخته شده است که از ریشه ی گیاه چغندر قند پا ساقه ی نیشکر به دست می آید . * نکته: مالتوز قند جوانه ی جو می‌باشد. * نکته: لاکتوز قند شیر می‌باشد. سس

صفحه 7:
* از اتصال تعداد زیادی قند ساده خصوصا گلوکز به یکدیگر قندهای مرکب به وجود می‌آیند. * به قندهای مرکب پلی ساکارید نیز می‌گویند. مثل نشاسته. گلیکوژن» سلولز * نشاسته : اين کربوهیدرات خوراکی در گیاهان ساخته می شود و در خوراکی هایی مثل برنج ۰ سیب زمینی . غلات و گندم وجود دارد . نشاسته از ترکیب شدن گلوکز ها با هم به وجود می آید . * سلولز این کربوهیدرات گیاهی است و در همه ی غذاهای گیاهی وجود درد .میوه ها و سبزی ها قدار زیادی سلولز دارند.سلولز نیز از ترکیب شدن گلوکزها تشکیل می شود. گلیکوژن : به کربوهیدرات های حیوانی پا قند جانوری معروف است که در سلول های ماهیچه ای بدن مخصوصا کبد یافت می‌شود . گیکوژن نیز از گلوکز ساخته شده است .

صفحه 8:
نکته : نشاسته . سلولز و گلیکوژن همه از گلوکز ساخته شده اند ولی آن چه باعث تفاوت آن ها می شود . تعداد گلوکز ها و چگونگی پیوند ب نکته: قند ذخیره ای در گیاهان نشاسته است. نکته: قند ذخیره ای در جانوران گلیکوژن است. ن آن هاست . که سا قاين ارس لا اس یو و سور

صفحه 9:
* جرا به سلولز كربوهيدرات هاى بدون انرى مى كويند ؟ بدن ما نمى تواند از انرئى سلولز استفاده كند زيرا مواد تجزيه كننده لن در بدن وجود ندارد . اما خوردن غذاهايى كه سلولز دارند به سلامتى ما كمك مى كند .به عنوان مثال باعث دفع آسان تر مواد از بدن مى شود . * نکته : گرچه آنزیم لازم برای تجزیه سلولز در بدن وجود ندارد . اما باکتری های مفید دستگاه گوارش می توانند با تجزیه سلولز باعت آزاد شدن انرجی آن و در نتیجه استفاده خودشان و همچنین بدن ما از آن انرژی شوند سلول گیامی زنجیرهی مولکول‌های سلولز

صفحه 10:
شناسایی نشاسته * نكته : براى شناسايى نشاسته در مواد مى توانيم از محلول ید استفاده کنیم . در صورت اضافه شدن محلول ید به ماده ای ۰ اگر در آن ماده نشاسته وجود داشته باشد . محلول ید به رنگ آبی تیره در خواهد آمد . * محلول لوگول یک محلول پتاسیم یدید به همراه ید در آب است

صفحه 11:
دیابت شیرین دیایت: ۱-دیابت نوع یک ۲-دیابت نوع دو علائم ‎cubs‏ ‏بطور کلی بیماری دیابت عموماً با علائم ذیل همراه است: شنگي بیش از حد *گرسنگی دائم *تکرر ادرار *کاهش وزن ناگهانی > گر , و کمبود انرژي دائم

صفحه 12:
۶ دیابت نوع ۱: فرد دارای انواع دیابت گیرنده ‎sb‏ انسولین 1 است اما انسولین ندارد ‎٠‏ ديابت نوع ۲:فرد دارای ‏گيرنده های انسولین و 2 انسولين است اما اس .. ‎٠.‏ ‏مصرفش زیاد قند موجب #0 ‎ote‏ ‏شده سلول های کید و ماهیچه ای دیگر جای نگهداری قند را نداشته باشند ‎ ‏گیرنده انسولین ‎٩۸‏ انسولین ‎D‏ گلات- ۴ ما ‎

صفحه 13:
خیلی مه و0" را در اختیار بنده قرار دادیب انس لذت برده

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
18,000 تومان