نظامی و امنیتیسایر

ارزیابی و طبقه بندی از نظر پدافند غیرعامل

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
به عنوان مقدمه سم ود و و و و و ۱ ‎mS a‏ 660006 ماموریت و وظیفه انسان در مدت حضورش در زمین » ماموییت های چندکلنه ای است که هرسیکسمی تولند در طول دیگری قرار گیرد و مکملیک دیگر باشد. از لین روست‌که خدایند در آبات قرقن برای بشر» ماموریت و اهدلفی چند بیان هی کند کمبه عنوان فلسفه آفرینش انسان نیز از آن باد می شود. از جمله ماموییت های انسان کمبه شکل اهداف تعبیر شده است ‎ome‏ توان‌به عبودیت » خالفت و عمران اشاره کرد. هریک از لین ماموریت ها صی تواند در طول دیگری قرار گیرد و به عنوان مکمل هدف اصلی و نهایی یعنی متاله و خدایی شدن انسان قرار كيرد كه بازتاب ّن‌به شکل خالفت الهی بر هستی تجلی هی يابد .

صفحه 4:
و و و و و ۱ ۳۲۲ ۳۳۲۲ ۳۳| فى ۵ ۵ ف۵ ف عمران‌به معنای سازه و ساختمان سازی(المصباح المنیر الفییمی »ج او ۲ ءص ۴۲۹) در معنای آبادی و آبادلنی-به کار رفته است.(فرهنگ فارسی » ج ۲ص ۲۳۵۱) ؛ زیرابا سازه های بشری است که آنادلنی تحقق هی یابد و زندگی در آن رنگ و رویی تازه و دیگری پیدا می کند. از لین روست که خدایند در آیه ۴ ۷ سوره اعراف و نیز آبات ۱۵ و ۸سوره سبا» عمران و آبادلنی را از نعمت های ارزشمند الهی‌به بشر معرفی‌هی کند و از لین که محل سکونت انسان ؛ آباد و عمران باشد, به عنوان نشانه ای از نشانه های ربوبست خود یاد کرده و بخشش و غفران خود را در آن نمودار و متجلی می داند.

صفحه 5:
فى ف ف ف ف در ارزش و اهمست آبادانی همین بس که خداوند در هنگام بر شماری نعمست های الهسی بسه بر بسه تواذم‌ندی وی بر عمران و آبادسازی زمین توجه‌حی دهد و سپس از وظیفه آبادسازی و عمران كردن زمين به عنوان ماموریت اصلی سخن می آورد. به اين معنا كه می فرماید: هو انشاكم من الارض و استعمركم فيها؛ آن خدایی است که شما را اززمیی ایجاد وانشا کرده و توانایی آبادسازی آن را به شما بخشيده و ازشما خواسته درآن به استعماروآبادانه بيردازيد. (سوره هود آيه 21 - مجمع ‎١‏ لبيان »طبرسى » ج 0 و #ءص 0188

صفحه 6:
999909 > 2 ‎PSE‏ ‏فا ف ف ف فا عمران و آبادانی خود به عنوان یک نعمت ارزشمند تلقی می شوه و آبادسازی و عمران زمین نیز به عنوان یک ماموریت و بلکه از اهداف خلقت و آفرینش بشر معرفی می گردد و در بیان منشای عمران و آبادانی زمین به ربوبیت و رحمت (بقره آیات ۲۱ و ۲۲ و روم آیه ۵۰) و علم و عزت و قدرت خود اشاره و توجه می دهد. (همان آیات و زخرف آیات ‎٩‏ و ۱۰)

صفحه 7:
‎a 29000‏ ۳۲۲ ۳۳۲۲ ۳۳| فى فى ف فى فى ‏قمدن سازى و ايجاد شهرها و آبادى هايى با همه امكانات رفاهىءجه عنوان.يك وظيفه و مسئوليت دينى و شرعى در همین راستا معنا و مفهوم عى يابد. به سخن دیگر از آتن جايى كه بيشرفت و تمدن» عمران و آبادلنى» شاخه اى از كمالات استء لازم استيقا انسان ها كن را تحقق بخشند وبه دست آورند. ‏شكى نیست‌که عمران و آبادلنی» تمدن و پیشر فتیکه عدللت همه سویه راجه دنبال دارد» نیازمند کار و تلاش همه انسان هاست.

صفحه 8:
علامه طباطبایی درباره این ماموریت انسان در زمین می نویسد : کلمه «عمارت » به معنای آباد کردن چیزی است تا اثر مطلوب را دارا شود. خداونه وقتی از ماموریت انسان در زمين سخن مى كويد به اين معناست که علم و قدرت و اسباب آن کار را در اختیار انسان قرار داده و او بطور طبیعی و فطری از این دانایی و توانابی برخوردار است که با اسباب موجود در زمين هر گونه تغییرات را ایجاد کند که می تواند مثبت یا منفی باشد. به اين معنا كه مى تواند موجب کمال و اصلاح چیزی شود یا آن که موجبات تباهی و نقص چیزی را فراهم آورد. لذا اگر جامعه بخواهد مسیر آبادانی » رشد » تولید و شکوفایی را بپیماید ودارای شهرهایی ایمن و مقاوم در برابر هر گونه تهدیدی باشد می بایست به آفات آن نیز توجه کند .

صفحه 9:
برای لین که شهرها » محلی ایمن و مطلوب برای زیستن و آسایش باشد ها راهی جز لین در پیش نداریم کمبه توسعه پایدار شهرها اهتمام تلوری و عملی بورزیم و در نملیت آسن را براي جامعه یک ضرورت بدانیم خا برای خلاقیت؛ فرهنگ» مشارکت تأمین نیازهای بنیادین انسان و همه نیازهای جامعه انسانی زمینه سازی کند و فیز قوانین و مقررات و فرهنگ توسعه پایدار شهرها را در جامعه نهادینه سازیم. در مسير دستیابیبه شرلیط پایداری» وظلیف گسترده ای بر عهده ما گذاشته شده است؛ حا موظفیمتا مؤلفه هاى توسعه بايدار را در تمامی سطوح برنامه ها و سياست كذارى ها رعايت كنيم.

صفحه 10:
اینک‌ها در جهلنی زندگی‌حی کنیم‌که در تن همه چیزنبا شتاب در حال تغیبرات است و لین تغییر شتابان » بسیاری از مسائل پذیرفته شده وجه ظاهر قطعی رانیز دستخوش تغیبر نموده و در مسیری‌با سرنوشت نامعین هدایت می کند . امروز لین جهان ثلبت جای خود رلبه جهلنی سیال داده است که در تن پابداری و ثبات که این همه به آسن نیاز داریم دیگر داده ای معیین نیست .بلکه باید با خواست و اراده بدست آید. توسعه پایداردرشهرها به عنوان یک فر آیند »لازصه بهبود و پیشرفت شهراست . فرایندی که اساس بهبود وضعیت و از میان برنده کاستی های جوامع شهری است. به عبأوقى شهر سالم بليد ازشرليط بقا وحيات در هر وضعيتى برخوردار اشد .

صفحه 11:
شرط بقا وحیات و برقراری شهر ایمن نیازمند پایداری است و شرط پایداری توسعه وجود امنیت است ۰ امنیت رفیع ترین ارزش یک جامعه است که بر پایه روابط و مناسبات سازگار برای بوجود آمدن جامعه امن طراحی می شود . با مرورى بر تاريخ در می یاییم که امنیت هميشه یکی از دغدغه های اساسی و حیاتی جوامع بوده است که همواره با دو تهدید عمده روبرو بوده است : «تهدید بیرونی مثل جنگ و اشغال کشوری توسط کشور دیگر *تهدید درونی ( که این امر هم عمدتا ريشه برون مرزی دارد )۰

صفحه 12:
دشمنان خارجی و هرج ومرج طلبان همیشه تهدید های بالقوه بوده اند که آرامش و ثبات جوامع را درمعرض خطر قرارداده اند . بدیهی است این خطر های بالقوه و همیشگی حکومتها و دولتها را مجبور نموده تا برای استقرار نظم » ثبات » آرامش و ایمنی بيش از هر جيز به مسأله ايمنى و امنیت و راه های استقرار آن درجامعه و سطوح مختلف آن (خانه - محله س شهر - ملی )

صفحه 13:
و و و و و 32۱ ‎me‏ ‏قن نف ف ۵ ۵ دفاع كه در مقابل تهديد وتهاجم صورت مى كيرد بر دو نوع دفاع عامل و دفاع غیرعامل است . دفاع بهینه ترکیب تلفیقی از دفاع عامل و غير عامل مى باشد . تکیه به هریک از دو نوع دفاع و در هر مقیاس ( ملی » منطقه ای » ناحيه ای و ... ) بستگی به شرایط و امکانات موجود از نظر نیروی انسانی » شرایط اقتصادی» شرایط طبیعی » شرایط اجتماعی» شرایط فرهنگی ؛ویژگی های کالبدی و عملکردی و ... دارد و براین اساس میزان استفاده از هریک از انواع دفاع در کشورهای مختلف » مناطق و طرحهای مختلف متفاوت است . در هر صورت هرچه بهره گیری از دفاع غیرعامل ضعیف شود بايد از دفاع عامل استفاده نمود و بلعکس ۰

صفحه 14:
99999 > ۳۲۲ ۳۳۲۲ ۳۳| فق فى ف ف ف دفاع عامل » با برنامه ريزى مديريت بحران و با تکیه بر نیروی انسانی منخسمن وفعال و ازا ‎i he‏ يرد. دفاع غیرعامل » مجموعه تدابيرى است كه بكار كيرى آنها در طراحى و ساخت تأسيسات زيربنايى ويا مجتمع هاى زيستى توان دفاعى مجموعه را درزمان بحران حتى المقدور بدون نياز به نيروى انسانى و بصورت خودبخود افزايش داده » بيامدهاى بحران را كاهش و امكان بازسازى مناطق آسيب ديده را باهزينه كمتر و در زمان كوتاهتر فراهم مى نمايد در حقيقت طرحهای پدافند غیرعامل به نوعی مقابله با بحران قبل از رسيدن زمان آن مى باشد.

صفحه 15:
۵ ۵ ۵ ۵ ۵ هدف و مأموریت دفاع غیرعامل در مراکز حساس و زیرساخت ها و طرح های زیربنایی و شهری که درجه اول اهمیت بوده در سطح کلان ملی مطرح میباشد را می توان بصورت موارد ذیل برشمرد * جلوگیری از خسار تهای حیاتی به خدمات واحدها و تسهیلات یا محدودكردن اين خسارتها. **حفظ جان افرادو كاهش زيان ناشى از آسيب ديدكى مردم. * تسهیل تسريع و بازسازى محل هاى آسيب ديده و احياى خدمات. **انجام اقدامات پیشکیرانه و مداخله گرانه در مواقع مصائب.

صفحه 16:
اموال و جان مردم آم < تهديدات وبلاياى غير طبيعى بدافند غير عامل ودفاع غير حفاظت از 42 U ادر برايو تهديدات وبلاياى طبيعى |

صفحه 17:
شامل تعامى طرح ريزيها واقدامات دفاعی است که مستلزم ‏ ] بكاركيرى سلاح و تجهیزات جنگی می‌باشد. رده ورين فیر ‎QV Cow ena gence fan dan cote of‏ رد »رل اي علي و ‎aii af hee det‏ یروش ر امیش ‎a § Pag‏

صفحه 18:
يدافند غير عامل و طرح ها انس ‎es‏ ‎ffs Os‏ ‎oe a‏ به کارگیری پدافند غیرعامل در جهت مقابله با تهدیدات و تقلیل خسارات ناشی از حملات هوایی موشکی, زمینی و ... کشور مهاجم. موضوعی بنیادی و اساسی اننت که وسعت و گستره آن تقریباً تمامی تاسیسات و مراکز حیاتی .حساس ومهم کشور را در برمی گیرد . هر گاه تمهیدات دفاع عامل همراه با الزامات دفاع غیرعامل به حدی از کار آمدی لازم برسد و یا بالاتر باشد. خود به‌خود باعث از بين رفتن طمع دشمن و ناامیدی در تهاجم خواهد شد و يا در صورت حادث شدن تهاجم. دشمن را در دستیابی به اهدافش با مشکل جدی روبرو خواهد نمود.

صفحه 19:
دفاع از سرزمین چه در مقیاس ملی . منطقه ای . ناحیه‌ای وهمچنین طرح های عمرانی درتمامی سطوح علاوه بر محتوای سیاسی و جغرافیایی آن. دفاع از موجودیت های تثبيت يافته فضا نيز هست. اكر امنيت انسان و فعا اودر وضعیت و برنامه دفاعی کشور مدنظر قرار نگیرد. نايايدارى و بى ثباتى اصلی‌ترین خطر تهدید فیزیکی و عملکردی فضا خواهد بود. به همین دلیل تعریف شرایط دفاعی برای تامین امنیت و مشخص کردن ساز و کارها . کالبد و ساخت و سازها و مکانهای مناسب برای استقرار و ساماندهی دفاعی و امنیتی. بخش از وظایف اینگونه طرح ها به شمار می رود. لذا در این خحصوص مقام معظم رضبری (۳۰/۸/۱۳۸۵ ) می فرمایند : "... طرح های عمرافی در کنارش پدافند غیرعامل را بینید ".

صفحه 20:
4 تاکید بر اصل دائمی وثابت بودن پدافند غیر عامل 4 عدم توجه به کم یا زیاد شدن تهدیدات 4 تاکید بر همیشکی بودن پدافند فیر عامل 4 انجام کارها به بهترین وجه بنابراين» بداثند خير حادرل یک اصل خواهد بود برای هميشه» نه برای یک مقطع خاصی که حالا چهار تا آدم دارای انگیزه هاى کوناکون انتخاباتى يا غير انتخاباتى یا از روی ضعف با تحليل غلط بر زبان جارى مى كنند مسئله این نیست» مسئله یک مسئله ی مستمر همیشکی است» أن شاء الله خداوند شما ها را كمك كند و توفيق بدهد كه كارها به بهترين وجهى انجام بكيرد. "

صفحه 21:
سیاست‌های کلی نظام در آمور پد اه 99999 سس لني يسم صم ف 8 ف ۵ فق راهنمای دستگاه‌های اجرابی: و نظارتى. خط مشى و جهت كيرى نظام در بخش پدافند غیرعامل 1. تأکید بر پدافند غیرعامل که عبارت است از مجموعه اقدامات غیرمسلحانه که موجب افزلیش بازدارندگی. کاهش آسیب پذیری. تداوم فعالیت‌های ضروری. ار تقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقلبل تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن می‌گردد . ۲ رعایت اصول و ضوابط پدافند غیرعاسل از قبیسل انتخاب عرصه ایسن. پراکنده‌سازییا تجمیع حسب مورد. حساسیت‌زدایی. اختفاء استتار. فریب دشمن و ایمن‌سازی نسبت به مراکز جمعیتی و حانز اهمیت بویه در طرحهای آمایش سرزمینی و طرح های توسعه آینده کشور . . طبقه‌بندی مراکز. اماکن و تأسیسات حلئز اهمیت به حیاتی. حساس و مهم و روزآمدکردن آن در صورت لزوم .

صفحه 22:
| ۴ تهیه و اجرای طرح‌های پدافند غیرعامل (با رعایت اصل هزینه فایده) در مورد | مراکز. اماکن و تاسیسات حلئز اهمیت (نظامی و غیرنظامی) موجود و در دست اجراء بر اساس اولویت‌بندی و امکانات حداکفر تا پایان برنامه ششم و تأمین اعتبار مورد نز ۵ نهیه طرح جامع پدافند غیرعامل در برابر سلاحهای غیرمتعارف نظیر هسته‌ای. ميكروبى و شيميايى . 1 *. دويا جندمنظوره كردن مستحدثات. تأسيسات و شبكدهاى ارتباطى و مواصلاتى در جهت بهرهكيرى يدافندى از طرحهاى عمرلنى و بويقه در مناطق مرزى و حساس کشور . 2 ۷ فرهنگ سازی و آموزش عمومی در زمینه به کارگیری اصول و ضوابط پدافند غیرعامل در بخش دولتی و غیردولتی, پیش بینی مواد درسی در سطوح مختلف آموزشی و توسعه تحقیقات در زمینه پدافند غیرعامل . ۸ رعایت طبقه‌بندی اطلاعات طرحهای پدافند غیرعامل .

صفحه 23:
۰ حمایت لازم از توسعه فناورى و صنايع مرتبط مور نیاز کشور در ‎Cee stig‏ تأکید بر طراحی و تولید داخلی . ۱ به کارگیری اصول و ضوابط پدافند غیرعامل در مقابله با تهدیدات نرم افزاری و الکترونیکی و سایر تهدیدات جدید دشمن‌به منظور حفظ و صیانت شبکه های اطلاع‌رسانی. مخابراتی و رایانه‌ای . ۲ پیش بینی سازوکار لازم برای تهیه طرحهای مشترک ایمنسازی و ایجاد هماهنگی در سایر طرحها و برنامه‌ها و مدیریت نهادهای مسئول, در دو حوزه پدافند غیرعامل و حوادث غیرمترقبه در جهت هم‌افزایی و کاهش هزینه‌ها. ۳- ایجاد مرکزی برای تدویین طراحی, برنامه‌ریزی و تصویب اصول و ضولبط. استانداردهاء معیارهاء مقررات و آیین نامه های فنی پدافند غیرعامل و پیگیری و نظارت بر اعمال آنها .

صفحه 24:
سطوج یدافخه غیر عامل

صفحه 25:
‎eh‏ | جر ‎ ‏بنري براففر فيروامل ‎ -‏ ‏باثردي

صفحه 26:

صفحه 27:
7 الس س3

صفحه 28:
:+ مراکز حیاتی ‎(Vita Centers)‏ مراکزی هستند که در صورت انهدام کل یا قسمتی از آنها؛ موجب بروز بحران. آسیب و صدمات قابل توجه به نظام سیاسی. هدایت. کنترل و فرماندهی. تولیدی و اقتصادی, انی. ار تباطی و مواصلاتی, اجتماعی, دفاعی با سطح تاثیر گذاری در سراسر کشور گردد. (Critical Centers) gulemay SI yo: ‏مراکزی هستند که در صورت انهدام کل یا قسمتی از آنها. موجب بروز بحران. آسیب و صدمات‎ ‏قابل توجهی در نظام سیاسی. هدایت. کنترل و فرماندهی تولیدی و اقتصادی. پشتیبانی. ار تباطی‎ ‏و مواصلاتی. اجتماعی. دفاعی با سطح تاثیر گذاری منطقه‌ای در کشور گردد‎ (Important ‏مراكبز مهم (داع ]0ع‎ مراكزى هستند كه در صورت انهدام كل يا قسمتى از آنهاء موجب بروز آسيب و صدمات محدود در نظام سیاسی, اجتماعی, دفاعی با سطح تاثیر گذاری محلی در کشور گردد.

صفحه 29:
‎Oped‏ | زير مولفه ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 30:
a ‏ارزش تاثير مملكرد و فعاليت‎ -١ ا

صفحه 31:
۳- ارزش گستره نفود مامور بت 9 2999 1 = 6 لق ف فق

صفحه 32:
۰ 1 ۶ 2 REP CAE KEM) | ‎SO) 0‏ ووم لمكم مم ‎ery |)‏ جوم 60م 0م ‎ ‎ ‏موقو ‎ ‏۱ و و ‎4s‏ و نو کت ‎ ‎ ‏ت | امکانات ۵ ‏9 و نو کنو ‎ ‎0 > ‎ce ‎ ‎ ‎AAD +9 oF +4 ‎4 ‎i ‎۶ ‎ ‏دنو ‎ ‎ ‎ ‎oy‏ یم ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 33:
پانصد میلیون ريال ۴- ارزش اقتصادی پنج هزار میلیارد ريال

صفحه 34:
و و 9 لب سا ۵- آثر تهدید خارجی ۶- اثر تهدید شناسایی

صفحه 35:
فق ف ف فق ف ۲۵-۰

صفحه 36:
نیست چقدر امکانات ‎GBS ja‏ ذارئ اکر ندونی چطور ازشون استفاده کنی هیچ وقت کافی نیستند

صفحه 37:
شناسایی و اولویت بندی دارایی های —_——- = شناسایی و اولویت بندی دارلیی های مهم ساختمان گام حیلتی در فرایند افزلیش درجه محافظت در ریدات است. در نظر داشته باشید که انسانها مهمترین دارایی های یک ساختمان می باشند. كاما:ارزيلى ارؤش دارابيها کلم ‎abil‏ پذیری کم ۵ملاحظات گزینه‌های کاهش‌خطر شکل -۱ گام‌ها و وظایف

صفحه 38:
آارزش دارایی ها مرو لق ف ف ف ارزش دارايى مى توان بصورت درجه تضعيف ناشى از خرابى آن دارابى تعريف كرد. دارايى به منابع با ارزشی گفته می شود که نیازىبه محافظت دارد. لین منبع‌با ارزش می تولند ملموس (مانند ساختمان. امکانات. تجهیزات کاری و عملیلتی. اطلاعاتی) یا غیر ملموس(مانند فرایندهاءاطلاعات و اعتبار سازمان ویا مجموعه ) باشد. فرایند ارزیابی ارزش دارایی ها شامل مراحل زیر است: **شناسایی لایه های دفاعی * شناسایی دارایی های مهم **شناسایی وظایف اصلی ساختمان و زیرساختها **محاسبه درچه بندی ارزش دارایی ها

صفحه 39:
و و و و و 32۱ سو يي ام ‎Re]‏ ‏قن نف ف ۵ ۵ در اين راهنما شناسایی داراییبا در کنار مفيبومى به نام لايه هاى دفاع انجام شده است. هدف لایه های دفاعی ساخت تعدادی لایه هاى امنيتى مناسب براى سخت تر نمودن نفوذ. محافظت در مقابل حملات ثانوى و افزايش زمان عكس العمل و تسهيل قرار كرفتن كاركنان مجموعه در محيط هاى امنتر يا محيط هاى طراحى شده مخصوص ایمنی و حفاظت . می باشد.

صفحه 40:
سس سس

صفحه 41:
سس سس

صفحه 42:
امید است با عنایت الهی گامهایمان بلندتر از گذشته در جهت سازندگی؛ پیشرفت و امنیت کشور برداشته شود تا بنوانیم با ارائه ایده‌های نوین در عرصه امور مهندسی سطح پروژه‌های عمرانی را به لحاظ کیفی و کمی ارتقاء داده و هر روز شاهد پیشرفت , آبادانی و شکوفائی بیشتر در عرصه‌های مختلف ایران اسلامی باشیم و از این رهگذر با دستاوردهای بزرگ عمرانی , برگی زرین به اوراق رشد و توسعه پایدار کشور بیافزاییم . 0 89 9h) ‏فروذىي ديكر‎ G 99۰

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان