صفحه 1:

صفحه 2:
موضوع: بو لو یر dba) ‏جناب آقای فباز‎ gus) هنا رستكار

صفحه 3:
مدمه 1 جرم پولشویی یکی از مظاهر وآثار پیشرفت های اقتصادی در جهان امروز است بنابراین پدیده ای نوین می باشد و اکثر قوانینی که در حقوق داخلی کشورهابه تصویب رسیده و مقررلتی که در صحنه جهلتی مقرر گردیده است مربوط به دوران اخیر می باشد. جرم پولشویی به عنوان مصداقی از جرایم سازمان يافثه محسوت متى شود وداتشمندان مععقدند ممانگون که نگ سرد.مشكل قرن بيستم بودء جرايم سازمان يافته نيز مشكل قرن بيست ‎aie‏ 0

صفحه 4:
7 اصطلاح "پولشویی "ابتدا در دهه هفتاد در ایالات متحده آمریکا مطرح شد زيرا تجار وفروشندگان مواد مخدر وقتی مواد رابه معتادان می فروختندپول های آنان راکه بوی بدی می داد می گرفتند در حالی که آغشته به کثافت هایی بود که نزد معتادان وجود داشت. بنابراین فروشندگان ترجیح مبی داشت ان بول ها را قبل اراتكه بان باتک شود واریر کنید با نوا شیمیایی یا بخار شستشو دهند تا بو وکئیفی پول ها از بین برود پس عنوان " پولشویی "رواج پیدا کرد.

صفحه 5:
" همچنین هنگام تفتیش منازل و اماکنی که مواد نامشروع در آنجا ‎EIS‏ ‎aa aust ce‏ شتفوى ‎ily taille ai Sa ale‏ مراد آلودم کف پاک كنند و لین اصطلاح رلیج شد ولین اصطلاح رایج شد. یک نظر دیگر در مورد رواج این اصطلاح .لّن است که عده ای با زور از مردم پول می گرفتند و در کتار ان رحت شب ‎Ay el (ase al, aia ayia a ais‏ پول در می آورند.

صفحه 6:
یی هه سود رو سل عون چرس مان تمرم جدیدی می باشد معنایش لن نیست که تطهیر درآمدهای نامشروع سابقه ای طولانی ندارد بلکه در جرلیم علیه اموال مانند سرقت. مخفی کردن اموال مسروقه یا معامله آنها از گذشته های دور مورد جرم انگاری قرار گرفته است هر جند در حقوق جزاء اين عقيده نيز وجود دارد که تصرف در اموال ناشی ‎SAS Sa pale Cece‏ ش وی ساری صفرت هی ره ی جرم بوده وجرم مستقلی به حساب نمی آید.

صفحه 7:
پس منظور از جدید بودن جرم پولشویی. قرار دادن آن دسته جرایم سازمان يافته واستفاده از روش های جدید می باشد که توجه جامعه جهلنی و قوانین داخلی را متوجه خود ساخته است .در کشور ما نیز ایین مورد در قوائین متقرقة يه نام هاى دكي بشن نينى ده بود آما در سل ۱۳۸۶و با شوت قانون مبارزه با پولشویی به صورت رسمی وارد ادبیات حقوقی ما شد.

صفحه 8:
تاربخچه پولشویی 7 ازگذشته های دور مردم جهت جلوگیری از مصادره اموال و نپرداختن مالیات اموال ودارای های ودرا از ‎LOSS Ge Ciba SLs Ie‏ * استرلینگ سیگریو در یکی از کتابهای خود تاریخچه چین را جمع آوری کرده است.اوتوضیح می دهد که چطور سوءاستفاده حکمرانان ازتاجران و دیگران باعث شده بود که دنبال راه هایی برای پنهان کردن ثروت های خود باشند. به نحوی که بتوانند بدون اینکه شناسایی شوند لبن رااز جایی به جای دیگر منتقل کنند.پس دراین صورت. تاریخچه پولشویی به ۲۰۰ سال قبل بر می گردد.

صفحه 9:
© مساله "پولشویی "بانگرش امروزی» برای نخستین بار در سال ۱۹۷۹و با کشف یک چمدان حاوی ششصد میلیون نفد در فرودگاه پالرموکه حاصل فروش مواد مخدر بود‌مطرح گردید. کشفی که به تشکیل پرونده ایتالیایی-آمریکلیی "ارتباط پیتزا منجر شد و در سال ۱۹۸۵ محاکمه آن بر گزار گردید. عولید حاصل از پالایش هروئین در سیسیل به وسیله پیتزا فروشی های مافیایی در نیویورک به کشورهای دیگر منتقل و تطهیر می شد. خصوص نخستین زمان استفاده از واژه پولشویی و رواج آین. ميان محققان اتفاق نظر وجود ندارد.

صفحه 10:
نظریه (۱) " برخی عقیده دارند که ريشه واه پولشویی به قرن بیستم و زمانی قمار در ایالات متحده آمریکاممنوع شد باز می گردد. در ده ۱۹۳۰میلادی گانگس ترهای مافیای آمریکای ی (الکایونه )مالغ عظی م نقدی حاصل از فعالیتهای مجرملنه خود نظیر فحشا؛قمار.قاچاق مشروبات الکلی واخاذی را با بهره جویی از کسب وکارهای به ظاهر مشروع مانند تملک و اداره رختشوی ‎ee oe‏ وقانینی می بخشیدند. مشکل عمده لین گانگسترها لین بود که پول آنها به صورت نقد ومعمولا سکه بود.از طرف دیگر دستگا های رختشویی نیز سکه ای بوده و بین مردم رلیج بودند. لذا ظاهر مشروعی برای وجوه مجرمانه ایجاد می کرد.

صفحه 11:
نظریه (۲) " گروهی دیگر انتخاب واه پولشویی رابه خاطر مفهوم "شست وشو وتطهیر کردن "که در این واه نهفته است.می داندد زیرا در فرآیند پولشویی نیز با مجموعه ای نقل : انتقالات و اقدامات انول های کف وغ قانونى ظاهری مشروع وقانونی به خود می گيرند. " نظریه ۲) سابقه پولشویی ومطرح شدن آنن در سطح بین المللی در پی دزذیده شدن بیش ار ده میلبارد دلاز از درآهفت کشور رئیتر توسط رئیس جمهوری وقت. موبوتو و ن دزدیده شدن حدود شش میلیارد دلار از درآمد کشور نیجریه توسط ‎nso Vee‏

صفحه 12:
انواع پولشویی به طور کلی پولشویی را می توان به چهار نوع زیر تقسیم کرد: 21 ۱-پولشویی درونی 7 ۲-پولشویی صادراتی 1 ۳-پولشویی وارداتی 1 ۴-پولشویی بیرونی

صفحه 13:
" پولشویی درونی به پولهای کثیف به دست آمده از فعالیت های مجرملنه در داخل یک کشور که در همان کشور نیز شسته می شود. اطلاق می گردد. " پولشوبی صادراتی به پولهای کثیفی گفته می شود که از فعالیت های مجرمانه در داخل یک کشور به دست می آید وبرای تطهیر به سایر کشورها انتقال می یابد.

صفحه 14:
" پولشویی وارداتی شامل پول های کثیفی است که حاصل فعالیت های غیر قانینی در دیگر نقاط جهان بوده و برای شستشو وارد کشورهای مورد نظر می گردد. " پولشویی بیرونی كامل لياق اكليف بد دست اند از اقداماتا معا مانه در دنر کسو رهام روز خارج از آن کشورها شتشو می شود.

صفحه 15:
راه های پولشویی عملیات پولشویی و شیوه مبارزه با آن از سوی دولت ها همواره را های جدیدی را برای ارتکاب لین جرم به مجرمان نشان می دهد زیرا هر دو طرف به راهکار های جدید می انديشند. بنابرلین راه های پولشویی را احصا کرد.معمولا مجرمان راهی را انتخاب می کنند و پس از مدتی َن راه توسط پلیس,کشف می شود و دوباره راه جدیدی پیدا می کنند. تلاش های زیادی برای دسته بندی راه های پولشویی صورت گرفته است وسرانجام لین راه ها رابا توجه به شخصیت هایی که با یک دیگر دارند در چهار دسته قرار داده اند.

صفحه 16:
یک دسته . پولشویی از راه عملیات بانکی است مانند لین که پول های ‎BBS‏ به حساب بانکی واریز شده وبه آن بللک» قرض داده می شود یا پول ها رابه بانک هایی منتقل کنئد که عملیات آنها سری است. * دسته دوم پولشهیی از راه موسسات مللی غیر بانکی است مانند موسساتی که این اموال را تبدیل به بلیط های بخت آزمایی پا پول نقد مى كنند. *! دسته سوم . پولشویی از راه تبدیل عین اموال به اموال دیگر است مانند لین که با پول های کثیف .اموال غیر منقول یا جواهرات خریداری می شود .

صفحه 17:
"| دسته چهارم. پولشویی از راه الکترونیک واینترنت است مانند این که پول های کثیف به یک حساب بانکی واریز می شود وصاحب حساب.کالاهای خارجی از طریق اینثرنت خریداری می کند و پول آن را از این حساب می پردازدوسپس از همین راه. آنها را به شخص دیگری می فروشد و بهای آن را به حساب دیگری یا همان حساب واریز ميکند.

صفحه 18:

صفحه 19:
اثر پولشویی بر اقتصاد کلان کشور "*_باتوجه به فعالیت های غیر قانینی و بزهکارلنه وسیع در دنیا می توان گفت که حجم بزرگی از پولهای در جریان دنیا پولهای کثیف هستند. در قطعنامه ای که در ژوئن سال ۱۹۹۸درمجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب گردد .تخمین زده شد که سالانه دست کم ۲۰میلیارد دلار تطهیر می شود.در نتیجه وجود این حجم وسیع از پول کثیف ناشی از عملیات پولشویی آثار فراوانی بر سطح اقتصاد کلان خواهد گذاشت.

صفحه 20:
تاثیر پولشویی در اقتصادهای مبتنی بر نرخ بهره > ورود چنین متليع قراولنى به بازار وخروج ناهنگام لن ترح بهره را تحت تاثير قرار مى دهد.ميدانيم در بازار ها نرخ بهره نقش اساسى و مهمى در تدوين روابط اقتصادی دارد. طبیعی است نوسانات و آشفنگی در جنين متغیری .دیگر متغیرهای اقتصادی رابا بی ثباتی رو به رو می کند.

صفحه 21:
تاثیر پولشویی در نرخ ارز ۲ در عملیات پولشویی که وجه ورود و خروج منابع مالی از یک کشور می شود نرخ ارز را تحت تاثیر منفی قرار می دهد که نتیجه آن به هم ریختگی بخش خارجی اقتصاد و به دنبال كن عدم تعادل در بخش های اقتصاد خواهد بود چند نرخ ارز یکی از متغیر های کلیدی در اقتصاد باز به شمار می رود.

صفحه 22:
پولشویی از جنبه سیاسی " تطهیر پول سبب می شود مجرمان به طور سازمان یافته در شبکه پولی وانکی نفوة بدا کرده ونان افتضاهی مولت ها را تحت کنترل وععایت خود درآورند وبه تدریج با تضعیف بنیه اقتصادی دولت. که با انجام ندادن کارهای تولیدی و تپرداختن مالیات شکل مي كيرد امنیت کشور وافتدر سیاسی - اقتصادی دلت و حاکمیت ملی را به خصوص در کشورهای در حل ‎la ee‏

صفحه 23:
بسترها و روش های مبارزه با پولشویی

صفحه 24:
> مبارزه با قاجاق مواد مخدر بیشترین بخش شستشوی پول آلوده با قاجاق مواد مخدر ارتباط مستقیم داردبه گونه ای که اگر قاچاق مواد مخدر ريشه كن شود فرایند پولشویی نيز از بين خواهد رفت و يا بسيار ناچیز خواهدشد,ولی از نظر حقوقى بايد كفت فرايند يولشويى يه يول حاصل از مواد مخدر محدود نمى شودء بلكه تمامی موازدی را که شخ پول کلهي از طریق غدر مسار وخلاف قنون به دست آورده یا برای فرار از مالیات و...شستشو می کند شامل می شود.

صفحه 25:
کنترل و نظارت بر ارزهای خارجی *سیاست کنتزل بر ارز با هذف میارزه با پزلشویی باید با دفث کافی غورد استفاده قرار گیرد.دولت ها بایستی در رلس بازارهای مالی قرار گرفته و بر نقل و انتقالات ارزهای خارجی دقت و نظارت کامل داشته باشند و در اين مورد به کارکنان بانک ها و صرافی ها آموزش های ضد پولی داده شود.

صفحه 26:
نظارت بانک ها ۲ نظارت کارمندان بانک ها در جهت آگاهی از هوبت واقعی مشتریان.ثبت اطلاعات. گزارش رفتارهای غیر قانونی و دادوستد های مشکوک آنان به مقامات مستول به منظور شناسایی پولشویان. یکی از راهکارهای مبارزه با پولشویی می باشد.

صفحه 27:
بازرسی های فردی و گمر کی کنترل مرزها وبازرسی های دقیق بر ورود وخروج کالا از گمرکات و تقویت همکاری های بین المللی در جهت کنترل مجراهای ورودی وخروجی وجوه. روش دیگری برای مبارزه با پولشویی می باشد.

صفحه 28:
همکاری های بین المللی * همکاری های بین المللی و پایبند بودن به مقررات و تعهدات امضا شده فى ما بين كشورهاى عضو يكى از مهمترين راه هاى مبارزه با يولشويى است.

صفحه 29:
بدترین ماجراهای پولشویی در تاریخ ۲ به گزارش بانکی دات ی ره قدرت بخشیدن به انسان ها یکی از بهترین راه ها برای سنجش میزان ظرفیت وکنجلیش آنهاست و تاریخ پر است از کسانی که تا توانسته اند از قدرت خود سوءاستفاده کرده اند. " دراین گزارش به بدترین ماجراهای پولشویی و اختلاس در تاريخ اشاره مى كتيق. ماجراهانى ی ييش از برخى شخصيت ها متنفرمان مى كند.

صفحه 30:
7 پابلو اسکوبار: اسکوبار را به عنوان یکی از تروتمندترین وموفق تریین جنایتکاران جهان می شناسند. 7 سال ۱۹۸۹.مجله معتبرفوریس این قاچاقچی آمریکایی رابه عنوان هفتمین فرد ثروتمند جهان معرفی کرد.طبق اعلام این مجله اسکوبار درآن زمان صاحب ٩میلیارد‏ دلار ثروت بود.میزان پولشوبی این تبهکار ثروتمند بین شتا ۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است. وی پس از اینکه فهمید قرار است از زندان خصوصی خود به زندان دیگری منتقل شود. فرار کرد. اما خیلی زود

صفحه 31:
* فردیناند مارکوس: مارکوس از سال ۱۹۶۵تنا ۹۸۶ ۱وپیش از شورش های مردمی رئیس جمهور فیلیپین بود. اویکی از فاسدترین رهبران جهان بود و در ‎Job‏ ۲۰سالی که قدرت را در دست داشت. میلیاردها دلار ثروت را از راه اختلاس بدست آورد. حدود میزلنی که او پولشویی کرده را بین هتا ۱۰میلیارد دلار براورد کرده اندذ.وی درسال ۱۹۸۹بر اثر حمله قلبی در گذشت.

صفحه 32:
مجازات جرم بولشويى ‎٩- sole”‏ قانون مبارزه با پولشویی, ضمانت اجراى كيفرى جرم يولشويى را ‎Aye eh eS en OSS etal re Sa coats‏ توس وین عادوة بن استرداد در آمد و عولید حاصل از ارتکاب جرم مشتمل بر اصل ومنافع حاصل (واگر موجود نباشد مثل یا قیمت لن) به جزای نقدی به میزان یک چهارم عولید حاصل از جرم محکوم می شوند که باید یه حساب در آمد عمومی نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز گردد. ‎

صفحه 33:
۶ تبصره۱- چنانچه عواید حال به اموال دیگری تبدیل یا تفییر یافته باشد‌همان اموال ضبط خواهد شد؛ تبصره۲- صدور و اجرای ضبط دارلیی و منافع حاصل از آن در صورتی است که متهم به لحاظ جرم منشاءمشمول این حکم قرار نگرفته باشد. > تبصره۲- مرتکبین جرم منشاءدر صورت ارتکاب جرم پولشویی علاوه بر مجازاتهای مقرر مربوط به جرم ارتکابی به مجازاتهای پیش بینی شده در این ‎ph old‏ محکوم خواهند شد: ‎

صفحه 34:
اقدامات بین المللی در مبارزه با پولشویی جرلیم سازمان یافته یکی از مهم ترین معضلات قرن حاضر است و بخش عمده ای از لین جرلیم به جرم پولشویی اختصاص دارد که نه تنها حکومت های داخلی را به خطر انداخته است بلکه مرزها را در نوردیده وبه مشکلی بسن العلل تبثيل شله اسب برش ‎anal all‏ حهلی و شارمان هایه منطقه ای ودولت های ملی به فکر مقابله جدی با این مشکل افتاده اند.

صفحه 35:
در بعد جهانی مهم توبن اقداماتی که برای مبارزه با پولشویی صورت گرفته است عبارتند از: > تصویب کنوانسیون مبارزه با تجارت نامشروع مواد مخدر ومواد روانگردان مصوب ‎ae Ae eas a Sac ANI ۸‏ اه اما مجور أن ...جره عفن ست دملت لبران قر قر حال 9105 كيه لسن کاس ملحو كرد يندز لين كنوانسيون دامنه جرليم به شروع در جرم و عمليات مقدماتى نيز توسعه يافته و مجازات هاى كيفرى همراه با اقدامات تامينى ودرملنى در نظر كرفته شده است وبه مصادره اموال ناشى از جرم توجه ويثه اى دارد.در مورد صلاحيت هاى قضايى و توسعه أن و استرداد مجرمان نيز احكامى بيش بينى شده است خا هيج مجرمی بدون تعقيب و مجازات نماند.

صفحه 36:
7 سازمان جهانی مبارزه با پولشویی(۳۸۲۳) چهل ونه توصیه به کشورهای عضو نموده است تا در قوانین داخلی خود مورد توجه قرار دهند که قانون مبرزه با پولشوبیایران نیز متثر از آن استاقدام دیگر سازمان ملل متحد. تصویب قانون نمونه برای مبارزه با پولشویی در سال ۱۹۹۵می باشد تا راهنمای کشورها برای تدوین مقررات داخلی باشد . در لین قانون .مقرراتی دریاه یی« سفف ‎sey‏ قأبل : رداخت كرارش معاملات مغامله اررى تخوه عسلكرد باتك ها و موسيسات ‎vette ib‏

صفحه 37:
۳ سازمان پلیس بین الملل(|0]6۲00)که مقر آن در لیون فرانسه می باشد در شصت وچهارمین جلسه مجمع عمومی خودءتصمیماتی در مبارزه با جرم پولشویی اتخاذ نموده وبه کشورهای عضو توصیه کرد در قوانین داخلی خود باره ای از امور را رعليت کتند از جمله ایتکه بلتک ها وموسسات مالی را ملزم به ارلئه گزارش موارد مشکوک نمایند و مجازات کیفری برای این جرم تعیین نمایند. در سطح منطقه ای نیز اقدامات زیادی صورت گرفته است که از جمله آنها می توان به کنوانسیون اروپایی راجع به پولشویی مصوب ۰ اشاره کرد که از سال ۱۹۹۳لازم الاجرا گردید.

صفحه 38:
لین کنواسیون ابتدا در پانزده کشور اروپلیی اجرا شد و سپس بقیه کشورها نیزبه لن پیوستند. لین کنوانسیون پیرامون سه محور اساسی می باشد: یکی تعیین مصادیق جرم پولشویی مانند مخفی کردن. نگهداری» استفاده .تحویل وانتقال اموال نامشروع و دوم همکاری برای عملیات تحقیق وکشف جرم ومحور سوم در مورد مصادره اموال می باشد .به دنبال تصویب واجرای این معاهده. همکاری گسترده میان کشورهای اروپایی برای مبارزه با پولشویی آغاز شد از جمله اينکه پلیس ویژه تشکیل گردید وکمیته ای با نام «کمیته!» برای هماهنگی در اجرای عدالت وفعالیت های اجتماعی به وجود آمد.

صفحه 39:
منايع ۱-زراعت»عباس,حقوق کیفری اقتصادی,چاپ اول۱۳۹۱۰ ۲-دو فصلنامه علمی-تخصصی مطالعات اقتصاد اسلامیسال چهارم شماره اول- پاییز وزمستان ۱۳۹۰ ۳-حمدی عبدالعظیم.غسیل الاوال جریمه العصر البیضاء‌ص ۴۲. ۴- هادیان.ابراهیم.پدیده پولشویی وراه های مبارزه با آن.

صفحه 40:
همنون (ز تویه جما <وسنان عزیز |

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان