پزشکی و سلامت بیماری‌ها

پیشگیری و کنترل دیابت و افزایش چربی خون

Pishgiri_va_contorol_diabet_va_afzayesh_charbi_khoon

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “پیشگیری و کنترل دیابت و افزایش چربی خون”

پیشگیری و کنترل دیابت و افزایش چربی خون

اسلاید 1: به نام خالق زیبایی ها

اسلاید 2: دکتر جهان آرا ممی خانی2 مرداد 1396ویژه پرسنل صدا و سیماپیشگیری و کنترل دیابت و افزایش چربی خون

اسلاید 3: با چربی خون چه کنیم؟

اسلاید 4: ص 1چربیص2: خوبه؟ص3: از کجا ؟ص4: به کجا ؟

اسلاید 5: ص 1: چربیص2: خوبه؟1- غنی ترین منبع انرژی بدن (یک گرم چربی 9 کیلو کالری انرژی)2- باعث خوشمزه شدن غذا، برانگیختن اشتها و احساس سیری بعد از خوردن می شود.3- از هدر رفتن حرارت بدن و نفوذ سرما به بدن جلوگیری می کنند.5- ویتامین های K ,E ,D ,A محلول در چربی هستند. بنابراین چربی موجود در رژیم غذایی این ویتامین ها را به بدن می رساند.6- کلسترول برای ساخت نمک های صفراوی و برخی از هورمون ها ضروری است.7- در ساختمان غشاء سلول وجود دارد.اگر از حد طبیعی بیشتر باشد به بدن آسیب می رساند

اسلاید 6: ص2: خوبه؟ص3: از کجا؟ص 1: چربی1- بدن تولید می کند2- با مصرف غذا، وارد بدن می شود

اسلاید 7: page 01page 02page 03ص4: به کجا ؟ص2: خوبه؟ص3: از کجا؟ص 1: چربیاز روده جذب شده در بافت ها/سلول ها ذخیره می شود.چربی های در آب حل نمی شوند پس چطور در خون جابجا می شوند؟یک کامیون باربر (یک حامل) لازم است تا در ترافیک جریان خون و شاهراه های حیاتی بدن (یعنی رگ ها) چربی ها را از نقطه ای به نقطه ی دیگر حمل کند و به بافت ها برساند.لیپوپروتئین/شیلومیکرون( مجموعه چربی ها-بخش مرکزی و پروتئین-بخش محیطی) محلول در آب

اسلاید 8: ص 5: انواع چربی در غذاهاچند جور چربی داریم؟ص6: انواع در بدن؟ص7: انواع کامیون ها ؟ص8: نقش هر کامیون؟

اسلاید 9: ص 5: انواع چربی در غذاها1- چربی های اشباع شده: گوشت قرمز، سوسیس، کالباس، همبرگر، قلوه، مغز، زبان، کره، پنیر، بستنی، شکلات، نارگیل ، کلوچه، پیراشکی، شیر پرچرب و ... مستقیما چربی خون را افزایش می دهند2- چربی های اشباع نشده: روغن زیتون، روغن آفتابگردان، روغن سویا، روغن ذرت و گوشت ماهی، اردک و غاز و .... چربی های اشباع نشده موجود در ماهی = رقیق شدن خون

اسلاید 10: ص 5: انواع چربی در غذاهاص6: انواع در بدن؟در خون حل نمی‌شود و لیپوپروتئین‌ها تا سلول ها حمل می کنند یا از آن خارج می‌کنند. توی کبد تجزیه می شوند.کلسترولتری گلیسریدنرمالکمتر از 200کمتر از 150حد مرزی239-200150-159چربی بالابیش از 240499-200چربی خیلی بالابیش از 500کلسترولتری گلیسیرید

اسلاید 11: page 01page 02page 03- لیپوپروتئین های با تراکم خیلی پایین (خیلی سبک)VLDL- very low-density lipoproteins- لیپوپروتئین های با با تراکم بینابینی (میان وزن)IDL -Inter mediate-density lipoproteins- لیپوپروتئین های با تراکم پایین (سبک وزن)LDL- low-density density lipoproteins- لیپوپروتئین های با تراکم بالا (سنگین وزن) HDL- High- density lipoproteinsص7: انواع کامیون ها ؟ص 5: انواع چربی در غذاهاص6: انواع در بدن؟

اسلاید 12: - LDL یا کلسترول بد: ذرات کلسترول را در طول بدن منتقل می‌کند و با اتصال به دیواره رگ‌ها، آنها را سخت و تنگ می‌سازد.-VLDL : دارای تری‌گلیسرید بیشتری را با خود حمل می کند. ذرات تری گلیسرید بیشتری را با خود حمل می کند و منجر به تنگ و باریک شدن رگهای خونی می‌شود. - HDL یا کلسترول خوب کلسترول اضافی را برداشته و به کبد برمی‌گرداند. ص5: انواع در غذا؟ص6: انواع در بدن؟ص7: انواع کامیون؟ص8: نقش هر کامیون؟

اسلاید 13: زیاد شدن چربیص10: چه علائمی؟ص11: چه خطراتی؟ص12: چه آزمایشی داره؟ص9: چطور افزایش؟

اسلاید 14: زیاد شدن چربیص9: چطور افزایش؟الف- علل تغذیه ایب- علل روحی و روانی / چربی خون عصبی ج- ژنتیک و وراثتد- بیماری های دیگر مانند کم کاری تیرویید، ایدز، مشکلات کلیویه- عدم تحرک

اسلاید 15: زیاد شدن چربیص9: چطور افزایش؟عمده علایم بدلیل غلیظ شدن خون (کندی حرکت خون و کمبود اکسیژن در بافت‌ها) و افزایش حرارت بدن بر اثر افزایش صفرامورمور شدن و خواب‌رفتگی پا سوزش و احساس افزایش حرارت نقاط مختلف بدن خصوصا کف پا هنگام خواباحساس سنگینی، خستگی یا کوفتگی در بدن و خواب‌آلودگیدردهای نسبتاً مقاوم به درمان بخصوص در ناحیه ساق و کف پا سردرد معمولاً به‌صورت سنگینی سر ، سرگیجه و گاهی وزوز گوشخشکی و یا تلخی دهانطپش قلب و علایمی از این دستافزایش تعریق بدن و ورم و پف‌کردن صورت و ....................ص10: چه علائمی؟

اسلاید 16: page 01page 02page 03تجمع چربی در دیواره رگ‌ها، تنگی و افزایش خطر سکته مغزیاختلال جریان طبیعی خون و عدم دریافت خون غنی از اکسیژن توسط قلب و افزایش خطر حمله قلبی توجه توجه: پایین آوردن کلسترول خون به میزان دو تا پنج درصد می‌تواند خطر حمله قلبی را برای شما سی درصد کاهش دهد.ص11: چی خطراتی؟ص10: چی نخوریم؟ص9: چطور افزایش؟زیاد شدن چربی

اسلاید 17: زیاد شدن چربیص11: چی خطراتی؟ص10: چی نخوریم؟ص9: چطور افزایش؟ص12: چه آزمایشی داره؟

اسلاید 18: کم کردن چربیص14: چی نخوریم؟ص15: چه کاری انجام بدیم؟ص13: چی بخوریم؟س16: چه داروهایی؟

اسلاید 19: کم کردنچربیویتامین ها و مواد مغذی خاص مانند:ویتامین C و نیاسین و امگا-3(تخم کتان) سالمون، سویا، گردو ، روغن کانولا و روغن ماهی (کاهش فشارخون و تشکیل لخته) توجه توجه: روغن ماهی ممکن است با داروهای دیگری که شما استفاده می کنید تداخل داشته باشد و حتماً باید با پزشک یا مشاور تغذیه مشورت کنید.سبزیجات و حبوبات: انواع لوبیا، عدس، سبوس جو غنی از فیبر محلول (کاهش LDL)حداقل چهار تا پنج نوع میوه یا سبزی تازه در وعده غذایی روزانهغلات، زیتون و روغن زیتون، ماهی، مرغ بدون پوست، اردک و غاز و ...لبنیات پرچرب کالری بیشتری دارند و تا مدت بیشتری سیر نگه می دارندپنیرخامه ای، کره و خامه کلسیم کمتر و چربی اشباع شده بیشتر دارند ماست یونانی حتما!ص13: چی بخوریم؟

اسلاید 20: نوشابه‌های الکلی (ترکیب کالری و شکر و باعث افزایش تری گلیسرید)شکر و غذاهای فرآوری شده (شکر و آرد سفید باعث افزایش تری گلیسرید).چربی های اشباع: غذاهای سرخ کردنی، شیرینی ها ، کره، مارگارین و روغن نباتی جامد برنج ،نان ، شیرینی، کلوچه و غذاهای نشاسته دار باعث افزایش تری گلیسیرید شوندسیگار- خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند. با ترک سیگار فقط به‌مدت یک هفته، 7 واحد مقدار HDL افزایش می‌یابد.کم کردنچربیص14: چی نخوریم؟ص13: چی بخوریم؟

اسلاید 21: page 01page 02page 03کم کردنچربیص14: چی نخوریم؟ص13: چی بخوریم؟اصلاح سبک زندگی:- اگر اضافه وزن دارید: کاهش تدریجی- تلاش برای مصرف غذاهای کم کالری- کم کردن استرس - حداقل 30 دقیقه در روز ورزشص15: چه کاری انجام بدیم؟

اسلاید 22: کم کردنچربیص14: چی نخوریم؟ص13: چی بخوریم؟ص15: چه کاری انجام بدیم؟ص16: چه داروهایی؟

اسلاید 23: انواع داروهاص16-2داروهای گیاهیص16-1داروهای شیمیایی

اسلاید 24: وقتی که اصلاح سبک زندگی باعث پایین آوردن چربی خون نشود معمولا پزشکان دست به دامن دارو می شوند.توجه توجه : داروها را حتما با تجویز پزشک مصرف کنید=عوارض و تداخل داروییچربی خون ارثی = مصرف مادام العمر دارو (تغییر دارو هر 3 تا 6 ماه) نیاسین یا اسید نیکوتینک فنوفیبریت، جم فیبروزیل اسیدهای چرب امگا ٣ استاتین ها مانند لوواستاتین، رزوواستاتین(روپیکسون)، آتورواستاتینص16:داروهاص16-1داروهای شیمیایی

اسلاید 25: دمکرده آویشن(دفع کننده رطوبت و بلغم از بدن) روزانه یک قاشق چای خوری پودر یا نیمکوب شده سیاه دانه یا دانه تره زیره، زرشک، عناب، سیر و سویا و گشنیز و شوید چای سبز همراه با دارچین و یا زنجبیلدمنوش دارچین بصورت ناشتا(دو تا در 1 فنجان آب جوش، حرارت ملایم 5 دقیقه)دمنوش جعفری (مقدار بالای نیاسین) چای پور (Pu-erh tea) یکی از معروف‌ترین انواع چای چینی است که دارای خواص بسیار قوی کاهنده چربی و کلسترول است.دم کرده پوست نارنگی با زنجبیل مصرف سماق همراه غذا نیز ( تأثیر روی صفرا)روغن زیتون تصفیه نشدهص16:داروهاص16-1داروهای شیمیاییص16-2:داروهای گیاهی

اسلاید 26: دیابت

اسلاید 27: دیابتص1: چیه؟ص2: انواع؟ص3: علایم؟ص4: چه عوارضی؟

اسلاید 28: ص1: چیه؟دیابتگلوکز قند اصلی خون و فراهم‌کننده‌ی اصلی انرژی بدن است. گلوکز در سلول‌های کبد‌ به صورت گلیکوژن (نوعی قند پیچیده) اندوخته می‌شود تا به هنگام نیاز به گلوکز بشکند و به مصرف برسد. مقداری از گلوکز نیز در ماهیچه‌ها اندوخته می‌شود و هنگام فعالیت بدنی مصرف می‌شود.در افراد دیابتی، مقدار کمی انسولین تولید می‌شود یا سلول‌ها به انسولین پاسخ مناسب نمی‌دهند یا هر دو مورد. در نتیجه گلوکز خون بالا می‌رود که یا با ادرار دفع می‌شود و یا در خون می‌ماند و به بدن آسیب می‌رساند.یک نوع اختلال در سوخت و ساز بدنغذاگلوکز و مواد ساده دیگردر اختیار سلول هاانسولین

اسلاید 29: دیابت نوع یک یا وابسته به انسولین یا دیابت جوانان: معمولاً‌در بيماران جوان تر و لاغر ديده مي شود و مشخصه آنها ناتواني شديد لوزالمعده در توليد و ترشح ماده انسولين است.دیابت نوع دو یا غیروابسته به انسولین یا دیابت بزرگسالان: اغلب بزرگسال هستند و بدلیل کاهش تولید انسولین یا افزایش مقاومت محیطی به انسولین ایجاد می شود.دیابت بارداریدیابتص1: چیه؟ص2: انواع؟

اسلاید 30: page 01page 02page 03دیابت تشنگي زياد و پرنوشی افزايش ادرار(پر ادراری و شب ادراری) احساس خستگي/سردرد و گاهی تهوع و استفراغ (دیابت نوع 1) عفونت هاي مكرر مانند عفونت هاي پوستي و ادراري كاهش وزن غیرعادی گرسنگی شدید و اشتهاي بيش از معمول عدم بهبود زخم ها در زمان معمول، سوزن سوزن شدن پاها تاری دید بدون علامتص1: چیه؟ص2: انواع؟ص3: علایم؟

اسلاید 31: درگیری عروق خوني كوچك: عوارض چشمی ،کلیوی و عصبیدرگیری عروق خوني بزرگ: عوارض قلبی عروقیاختلال در چربي هاي خون و انسداد عروق به خصوص در پاهادیابتص1: چیه؟ص2: انواع؟ص3: علایم؟ص4: چه عوارضی؟

اسلاید 32: ص6: چی بخورن؟ص5: پیشگیری؟ص7: چی نخورن؟ص8: چه داروهایی؟بخور و نخور دیابتی

اسلاید 33: تغيير شيوه هاي نادرست زندگي و جايگزين نمودن آنها با رفتارهاي بهداشتيفعالیت بدنی منظم(حداقل 30 دقیقه ورزش در بیشتر روزهای هفته)کاهش مصرف قند و شیرینیترک سیگار و پرهیز از استرس و کنترل آن در زندگیخودداری از مصرف مواد پرچرب مانند كره، دنبه، مغز،كله پاچه، جگر، زرده تخم‌مرغ و يا به حداقل رساندن مصرف آنهااستفاده همیشگی از میوه ها و سبزی ها استفاده از روش آب پز و بخارپز به جای سرخ کردن غذاص5: پیشگیری؟بخور و نخور دیابتی ها

اسلاید 34: page 01page 02page 03ص6: چی بخوریم؟ص5: پیشگیری؟ص7: چی نخورن؟بخور و نخور دیابتی هاکنسرو میوه با شیره غلیظ و لواشک های میوهمرباهای معمولی و آب میوه های آمادهگوشت سرخ شده و پرچرب، مرغ با پوستخوراک لوبیای چرب و کنسرو شور سبزیجاتسبزیجات پخته شده با کره/پنیر/سس فراوانترشی ها، اسنک های سرخ شده مانند چیپس های سیب زمینیآرد سفید، غلات تصفیه شده، مانند برنج سفیدنان سفید، سیب زمینی سرخ شده و ماهی سرخ شدهنوشابه، آب جو معمولی، چای شیرین، قهوه با شکر، شکلات.

اسلاید 35: ص6: چی بخورن؟ص5: پیشگیری؟بخور و نخور دیابتی هامخلوطي از مواد قندي- نشاسته‌اي، چربي، پروتئين مصرف کنند ولي انرژي آن غذا محاسبه شده و متناسب با ميزان فعاليت روزانه باشد و حتما حاوي فيبر و ويتامين ها بوده و مقدار كافي آب نيز هر روز نوشيده شود6 وعده در روز لازم است : سه وعده اصلي: صبحانه- ناهار- شام سه ميان وعده: ميان وعده صبح- عصرانه- قبل از خواب

اسلاید 36: ص6: چی بخورن؟ص5: پیشگیری؟بخور و نخور دیابتی هانان های سبوس دار و سیب زمینی کباب شده و جو به جای برنجآردهای سبوس دار مانند آرد گندم و غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ایذرت، پف فیل یا محصولات تهیه شده از ذرت بدون روغنآب معدنی، آب جو سبک، چای تلخ، قهوه سیاه یا با شیر کم چرب و بدون شکر.سبزیجات تازه، خام یا بخار پز، کباب یا گریل شده: پیاز، سیر، ریحان و شنبلیله و ...میوه ساده یا کنسروی و مربای کم قند یا بدون قندآب میوه، 100درصد طبیعیگوشت خورشتی یا کباب شده و قسمت های کم چرب گوشتمرغ یا بوقلمون بدون پوست و ماهی بخار پز شده یا کبابیلوبیا، تخم مرغ، دانه کتان و گردو

اسلاید 37: در درمان ديابت نوع يك، تزريق انسولين الزامي است.اولين توصيه درماني در ديابت 2، تغيير شيوه زندگي نظير ورزش، كاهش مصرف مواد غذايي، پياده‌روي روزانه و سپس قرص هاي خوراكي و تزريق انسولين است.متفورمین (کاهش جذب گلوکز در سیستم گوارش و مهار تولید گلوکز در کبد)سولفونیل اوره ها : تحریک آزاد شدن انسولین تیازولیدین دیون ها مانند پیوگلیتازون و روزیگلیتازون:کاهش مقاومت بدن به انسولینرپاگلیناید و ناتگلینایدو ......ص6: چی بخوریم؟ص5: پیشگیری؟ص7: چی نخوریم؟ص8: چه داروهایی؟بخور و نخور دیابتی ها

اسلاید 38: ص10: پیش دیابت؟ص9:آزمایش های تشخیصیص11: کنترل پیش دیابت؟ص12: ملاحظات خاصتشخیص و کنترل دیابت

اسلاید 39: ص9:آزمایش های تشخیصیتشخیص و کنترل دیابتآزمایشطبیعیپیش دیابتیدیابتیبه‌صورت تصادفیکمتر از 200میلی‌گرم بر دسی لیتر200 یا بیشترمیلی‌گرم بر دسی لیترناشتاکمتر از 108میلی‌گرم بر دسی لیتر108 الی 125میلی‌گرم بر دسی لیتر126 یا بیشترمیلی‌گرم بر دسی لیتر2 ساعت بعد از غذاکمتر از 140میلی‌گرم بر دسی لیتر140 الی 199میلی‌گرم بر دسی لیتر200 یا بیشترمیلی‌گرم بر دسی HBA1cکمتر از 6%بین 6 تا 6.4%6.5% و بیش از آن

اسلاید 40: ص9:آزمایش های تشخیصیتشخیص و کنترل دیابتص10: پیش دیابت؟- پیش دیابت قند خون بالاست، اما نه آن قدر که بتوان آن را دیابت نوع دو نامید. - مطالعاتی نشان داد که زمانی که پیش دیابت تشخیص داده شد، دارویی مثل متفورمین کمتر از یک شیوه ی زندگی صحیح موثر خواهد بود. بنابراین راه اصلی درمان این مشکل اصلاح شیوه زندگی خواهد بود.

اسلاید 41: page 01page 02page 03ص10: پیش دیابت؟ص9:آزمایش های تشخیصیص11: کنترل پیش دیابت؟تشخیص و کنترل دیابت

اسلاید 42: ص10: پیش دیابت؟ص9:آزمایش های تشخیصیص11: کنترل پیش دیابت؟ص12: ملاحظات خاصتشخیص و کنترل دیابتمشكلاتي که در تنظيم قندخون بيماران ديابتي ممكن است پيش‌آمد کند:افت قندخون: وقتي مصرف يك وعده غذا فراموش شود.اگر ورزش شديد بدون تغذيه مناسب انجام شود.اگر انسولين بيش از نياز مصرف شده باشد.بالا رفتن بيش از حد قندخون

اسلاید 43: ص10: پیش دیابت؟ص9:آزمایش های تشخیصیص11: کنترل پیش دیابت؟ص12: ملاحظات خاصتشخیص و کنترل دیابت به سرعت يك ماده شيرين مانند 3 حبه قند دریک لیوان آب يا 1 قاشق غذاخوري عسل يا شكر يا نصف ليوان آب ميوه ميل كنيد. اگر پس از 15 دقيقه احساس بهبودي نكرديد اين كار را تكرار كنيد. بعد از احساس بهبودي يك وعده غذا يا يك ميان وعده ميل كنيد تا از افت مجدد قندخون جلوگيري شود.

اسلاید 44: ص10: پیش دیابت؟ص9:آزمایش های تشخیصیص11: کنترل پیش دیابت؟ص12: ملاحظات خاصتشخیص و کنترل دیابتاز هر 100 نفر بیمار دیابتی 15 نفر دچار زخم پا و 3 نفر نیاز به قطع اندام دارند.برای درمان زخم پوست و ورم روی قسمت استخوانی پا به پزشك مراجعه كنید.هر روز پای خود را با آب ولرم شست وشو دهید. برای کنترل درجه گرمای آب از آرنج استفاده نمایید و بعد از شست وشو، پای خود را خشك كنید، به خصوص بین انگشتان.ناخن را مرتب كوتاه كنید. برش ناخن باید صاف باشد. گوشه های ناخن را نبرید.سعی كنید پای برهنه راه نروید و در منزل از دمپایی استفاده كنید.كفش تنگ نپوشید(كفش های چرمی توصیه می شود)كفش نو را کم کم بپوشید تا كفش كاملاً نرم شود و موقع درآوردن پا را کامل معاینه كنید.برای محافظت پا از فشار كفش همیشه جوراب بپوشید. جوراب كتانی برای خشك نگه داشتن پا مناسب تر است. از جوراب پاره و یا وصله دار پرهیز كنید.قبل از پوشیدن كفش مطمئن شوید تا «ریگ» در آن نباشد.

اسلاید 45:

اسلاید 46: زندگی تان همیشه بهاری بادسپاس

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید