کسب و کاراقتصاد و مالی

چالش های اساسی اقتصاد ایران در سال 93

صفحه 1:

صفحه 2:
سحن بزرگانا چاپلوس ها تنها , همانند دوست هستند همان طوري که گرگ ها به سگ ها شباهت دارند ۰ ۰۰ (مارک تواین) آگر مردم فقط بخاطر ترس از تنبيه شدن ويا به امید پاداش گرفتن خوب هستندحقیقتا بید خيلي متأئثف باشیم. .. (آلبرت اینشتین). فروختن آب به کسي كه در بيابان مانده, کار آشاني‌ست.هر كسي مي‌تواند اين کار را انجام دهد. بازاریاب راستین, کسي است که به صحراتشینان, ماسه مي‌فروشد.. (کریستین بوین) در جهان... تنها یک فضیلك وجود دارد و آن آگاهي ست و ننها يك گناه وآن جهل است ‎co.‏ ‏(مولانا)

صفحه 3:
(. اقتصادابران و تحریم‌های اعمال‌شده Bee) ee ee ۳ | sare >> نوسانات بازار ارز

صفحه 4:
ay ul float cd sib ‏ال‎ ‏رود‎ وضعيت تحريمها در سالهاى اخير به نحوق بوذه كه به اقتضاه کشور آسیت وارد گره است. در ماه‌های اخیر نیز امیدی به بهبود این اوضاع پیدا شده است و امید آن می‌رود که تامین مالي, تدارکات و وضعیت پروژه‌های مختلف بهتر شود لین موضوع به اين بستگی دارد که ما چقدر بتوانیم به درآمدهای ارزی که ذر کشورهای مختلف بلوکه شده‌لند. دسترسی داشته بشیم. در حال حاضر رقم این درآمدها در حدود 80 تا 100 میلیارد دلار برآورد می‌شود که اگر گشایش قابل توجهى اتفاق بيقتد, مىتواند منيع قابل توجهى براي تامين تباز مالي کشور باشد. در سال‌های گذشته بسیاری از پروژه‌های بزرگ در حوزه‌های نفت, گاز و پتروشیمی شروع به کار کرده‌اند که تاکنون به نتیجه ترسیده‌اند. در جوزه‌هایی نظیر فولاد هم پروژه‌هایی وجود دارند که با چنین وضعیتی روبه‌رو هستند. دلبلش چیست؟ چون تحریم‌ها انجام تمام تدارکات بزرگ ‎Sab cas L‏ قرار داد اسث و تنها کارهای کوچک را می‌توان در کشور انجام داد.لين سیب شده که فضای اقتصاد کلان خیلی آسیب‌پذیر شود.

صفحه 5:
‎Sule‏ مرکزی برای پاین آوردن تورم. از حول‌وخوش مهرماه سال كذشته, سياست انقياضى در بيش كرفته و در نتجه اولویت دادن به حل مشکل تورم. رکود را در همه بازرها دامن زده است. از بازار مسکن گرفته نا برس و بازرهایی نظیر فولد و مس, با رکود مواجه سس شهه‌اند. علتش هم اين است که در سطح اقتصاد کلان,پول در افتصاد به چرخش درنمی‌ید. بخش عمده لن هم تاشی از سباست‌های ‏بانک مزکزی است و وضعیت انقباخخن که زوی ترخ سد و ‎dal‏ پولی اعمال شده انست. اقتصاد کسوز در هب سال گذشته, وابسته یه" تزریق پول به آن شده بود. انفافی که در نیمه دوم سال گذشته رخ داد و تلاش شد که از اين کار جلوگیری شود. اما مساله‌ای که با آن مواجه شدیم. سرعت بین از انازه این کار بود و لين باعت ابجاد سکته‌ای در افتصاد آیران شد. یه قصوص بعد از شهریور 92 که با آغاز مذاکرات زنو می‌توان آنارزش را در کلیهبازارها مشاهده کرد تا آنجا که همکی بازارها همزمان ققل شده‌اند. ‎xe‏ دولت فیلی دولت هم از جالش‌هاي دیگری است که با آن رویهرو هستیم. کسی در اين مورد آماری اعلام نکرده است. ولي با ‏جمع‌بندی‌هایی که از صحبت مسوولان کرده‌ام. اين رقم را حدود بودجه یک سال و حتی بيشتر تخمين می‌زتم. به این معتی که آگز هماكتون دولت بودجهاش را دو برابر كند, قادر يه برداخت تعهداتش خواهد بود. اين در صورتی است که بودجه همین امسال ممکن است حتى سر به سر هم نباشد و آفزوده شدن تعهدات دولت, مشکلات بزرگی را در بی خواهد داشت. ‎ ‏ديكرى كه ابعادش از جالشهاى قبلى بزركتر به نظر مورسد اين است كه با خیلی از پروژه‌های تیمه‌تمام رویبرو هستیم که تعداد زیادی از آنها ضمن ‎Sul‏ ‏افتصادی هم نيستند. شرفت چندانی هم نداشته‌ند. تمام نها تصمیمگیری درباره آینده ان پروژه‌ها را سخت کرده است. نه م‌توان تعطیل‌سشان کرد و نه می‌توان این بروزءها را به سرانجام رسائد. از پروژه‌های فولادی گرفته نا پروژه‌های بتروشیمی: به طور متال می‌عواهیم گاز را از عشلویه به اردبیل بنریم تا در آنجا به آوزه و آموتبک تبدیل شود و سین آن زا برای صادرات به بتدرعباسس متقل کنیم. پروژههای مشابهی را هم می‌توان در استان‌های زنجان و گلستان دید ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 6:
ركو سنگینی که در بازار مسکن و سایر بازارهای کالایی مالی و قغل شدن سرمایه‌هاست. با زياد شدن تحریم‌ها از سال 90, سرمایه‌ها به سمت بازار مسکن سوق می‌یابد و اوج ساخت‌وسازها را در سال‌های 91 و 92 می‌بينيم. اين ام حجم انبوهی از مسکن را ایجاد کرد که برای اقتصاد ایران بسیار زیاد است. در اين بین سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی هم باعث تشدید ققل در بازارهای مختلف شد. 2 که دولت برای متوازن کردن بودجه‌اش افزوده است. البته این تغییر در بلندمدت درست به نظر می‌رسد؛ اما نکته اساسی آن در اين است که اين اتفاق با شيب ملايم رخ دهد. خصوصاً اينكه امسال كه مصرف كلا بابين است, افزايش ماليات در كنار سياستهاى انقباضى مالى تاثيرات بسزايى را در بازارهاى مختلف به جاى كذاشته است. ‎Se‏ بعدی, مشكل اشتغال و بهرهورى بابين نيروى انسانى در سيستم ماست كه استخدام دو تا سه برابر نيروى مورد نياز در سازمان‌های مختلف در سال‌های گذشته به اين موضوع نیز دامن زده است. مثال عینی آن وزارت نفت است که نبروی انسانی آن از 70 هزار تفر به 200 هزار نفر اقزایش یافته است. اين در حالی است که تولید نفت ما از چهار میلیون بشکه به سه میلیون بشکه گاهش یافته است. موارد مشابهی هم در سایر سازمان‌ها مي‌توان بافت. بخش خصوصی هم که در هشت سال ‏گذشته با توجه به وضعیت اقتصادی کشور اقدام به تعدیل نیرو کرده است. که عملً به رقم شاغلان کشور تعداد چندانی افزوده ‏= و افزایش هزینه‌ها با رکود توام در بخش تولید و تقاضا ‎oc‏ عدالت. خصوصی‌سازی و مشکلات شرکت‌های بزرگ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 7:
به غیر از مورد آخر, سایر موارد چالش‌هایی است که می‌توان گفت هر یک برای زمین‌گیر کردن یک کشور کافی است تا اقتصاد هر كشورى را يا مشكل رويهرو كند. حال اين سوال مطرح است که با تمامی این اوصاف, چرا اقتصاد ایران ناکنون دوام آورده است و هنوز سرپاست. افتصاد ایران. اقتصادی حدوداً 500 میلیارد دلاری است که 200 میلیارد دلار آن در انرژی تزریق می‌شود, که رقم بزرگی است. یک اقتصاد برای اينکه 200 میلیارد دلار اضافه داشته باشد, باید حدود 20 برابر آن کار کند. یعنی حدود چهار هزار میلیارد دلار. در يكى دو سال اخیر هم که فروش نفت کاهش یافت. مشکلات دوچندان شد. اما این‌گونه نیست که اقتصاد ایران مزیت‌هایی هم نداشته باشد. از آن جمله اينکه اقتصاد ایران تنها اقتصادی در دنیاست که می‌تواند رشد قابل توجهی کند. اتفاقی که تاکنون رخ نداده است. ‎pals a‏ اقتصاد ایران. این پتانسیل را دارد که تا 10 سال بدون مشکلی بتواند 10 درصد رشد را تجربه کند. البته به این شرط که 11 چالشی که پیش‌تر به لن آشاره کردیم: به اين اقتصاد تحمیل نشود.

صفحه 8:
مزیت‌های عنوان اارئق: بتروشيس ومعمولات الرثوبر رق: الوبئيوم لائيها موقعيت جغرافييى و تجارت سنشگران و تبروى عون بازار بزرگ و جمعیت در سن کار معاذن انداشتن عزيت در تامين مالى و سرهلية. ‎has‏ حملونقل. ترانزيت و نوسزى آن إسه هار واكن. مسافرى جديد و ‎"٠‏ هزار واكن بارى). كشتيرانى و ‎wally oly‏ خمات دريلين خدمات درمائي و يهداشتي در منطقة. PS Bil ay eT ge الا 0 els رقيا لطر سير كشوهاى خليج فارس, رسیم ترکیه مارا تركي ترکیه مصر, عربستان فزانستان ساير كشورهاق عاشي خليع فارس ترکیه و دوی: هشت درسد اشتفال در دثياذر جوز كردشكرى أسست. ترکیه گفورهخیج رس هاب منطقه ‎jb fi)‏ کردگری. سلامت دنيا؛ ‎٠٠١‏ ميليارد دلر).

صفحه 9:
با نگاهی به جدول شماره یک, می‌بینید که یکی, دو تا از اين مزیت‌ها کافی است که اقتصاد هر کشوری را ارتقا دهد و رشد اقتصاد را به همراه داشته بانند. این در حالی است که در حال حاضر افتصادمان از اقتصاد دنیا جامانده است . آیران دارای ‎gules‏ غنی انریی است: تعداد زیادی صنایع مرتبط با آن را هم داریم که کشورهای کمی در منطقه با ما در این زمینه رقیب هستند. وفتی که می‌توانیم لین نرژی را از طريق صنايع واسط که انرژ‌بر هستندمانندآلمینوم به خارح صادر کنیم, چرا از اينجا به ارا خط لوله يكشيم؟ لين مزیتی است که کشوری مثل فطر که رقیب‌مان در حوزه اتردٌی است, ندارد. ما معدن داریم. ما یک موقعیت خیلی خوب جفرافیای تجارت در دست‌مان است که با دارا بودن نیروی اتساتی جوانی که در اختبار داریم. می‌توان در لين زمینه به پیشرفت‌های زیادی دست یابیم. که از این نظر هم ها تركيه در متطفه لبن تعداد جوان را دارد. از نظر معاذن هم م بعد ار فزافسان دوم هسيم و تفريا در حدود فرافستان هستيم. نهار یک مورد مزیت نداریم که آن هم سرمایه است, سرمایه افقی بلندمدت دارد. بایستی 5 تا 10 سال زمان ببرد تا کشور در مسیری برود که سرمایه به آن اعتماد کند. سرمایه‌ای که در حال حاضر ناشی از منایع نفتی ماست. به لحاظ گردشگری هم که هشت درصد اشتفال دنیا را تشکیل می‌دهد. لين درصد در ايران یک است که بخش عمده‌ای از این میزان را گردشگران داعلی تشکیل می‌دهند. اين در صورتی است که ما در اين حوزه از پتانسیل بسیار بالابی برخوردار هستیم. در ترنزیت هم همین‌طور است. در خدمات دریایی‌ای که کشور می‌تواند اراه دهد. گردش سرمایه‌ای حدود 10 تا 20 میلیرد دلار را به همراه خواهد داشت. لین در حالی است که خدمات دربایی که هم‌اکنون در حال ارائه آن هستیم رقم فابل توجهی نیست و حداکثر به چند 0 ميليون دلار مي‌رسد. در خدمات درمانی و بهداشتی هم بهترین پتانسیل را در منطقه داریم و می‌تواتیم هاب منطقه باشیم. دلبل آن هم لين است که حوزه پزشکی‌مان از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است. به ویژیه اینکه کشوری مسلمان هستیم و بیماران ساير کشورهای مسلمان ترجیج می‌دهند به کشوری مسلمان پرای معالجه‌شان مراجعه کنند تا به سایر کشورها. شهرهایی متل شیراژ از پتاتسیل بسیار خوبی در این زمینه برخوردار هستند. از دندانپزشکی گرفته تا سایر حوزه‌های درمانی, هزینه درمان در ابران نسبت به کیفیتی که ارائه م ىكند, بسیار متاسب‌تر از سایر کشورهاست. به ویژه برای کشورهای منطفه خلیج فارس که می‌توآنتد با پروازی کمتر از نیم ساعت خودشان را به نزدیک‌ترین و بهترین مرکز درمانی در ايران پرسانند. در کمتر کشوری از دتیا می‌توان مزیت‌هایی این‌چنینی را که سالی تا 200 میلیارد لا سرمایه به همراه دارد. یکجا و در کنار هم یافت که رشد نکرده است. این موضوع نیز تنها تياز به تکنولوژی و روابط و لته سرمایه دارد. به این شرط که سرمایه‌گذار بتواند استفاده کند. از اين ژاوبه است که افق بلندمدت مثبتی را می‌توان در این حوزه در نظر گرفت.

صفحه 10:
متاسفانه اقتصاد ابران وابستگی بسیار شدیدی به منابع انرژٍی خود دارد. تا جایی که هر زمان به پول نفت دسترسی داشته‌ايم.افتصاد شروع به خوب کار کردن می‌کند و در غیاب لّن. از اوضاع خوبی برخوردار نیست. اگر بخواهیم دسته‌بندی‌ای از دوه‌های نفتی افتصاد ایران ارائه کنیم. سه دسته‌بندی قابل تصور است. 1 سال‌های 52 تا 56 و 83 تا 90 که دولت با نبوه درآمدهای ارزی و کاهش قیمت وافعی ارز,پولدار بود و اقدام به انجام پروژه‌های مختلفی می‌کرد. 2- سال‌های 69 تا 72 و 80 تا 82 که با درآمد نفتی نسیتاً متوازن مواجه بودیم و سال‌های خوبی برای رشد تولید بودند. 3- سال‌های 74 تا 78 و 92 و 93 که با کمبود درآمدها با توجه به انازه دولت و بدهی‌های آن مواجه شدیم. در سال‌های رونق نفتی‌مان, دولت مجبور می‌شد ارز را بفروشد. اين کار سیب رونق پیدا کردن واردات و ضعف تولید می‌شد النته این دوره دوره خونی هم برای اقتصاد کشورمان بود.به ویشه برای پیمانکاران در انجام پروژه‌های مختلف. اما براى كارهاى توليدى از جمله در بكش كشاورزى دوران خوبى تبود. اما در سال‌های 80 تا 83 تا حدودی بهبود یافت. علتش را در این می‌توان جست که در اين سال‌ه ارز كران شده بود و به اين علت واردات محصولات کشاورزي مفرون به صرفه نبود, در نتيجه بازار محصولات کشاورزی داخلی‌مان رونق یافت. ارز پرامتر بسبار مهمی در اقتصاد ماست. اگر به درآمد نقتی که در اين 20 سال كذشته داشتدايم. تكاهى بيندازيم, مىبيتيم كه سال‌هایی هم بوده‌ند که از درآمد نفت. گاز و پتروشیمی معفولی برخورداربوده‌لیم که نه کم بوده و ته ‎las‏ زیاد. اما در سال‌هایی هم با چهش وجشتناکی در فروش نفت مواجه بودیم. در اين سال‌ها درآمد ارزی‌مان به یکباره تا حدود 150 ميليارد دلار به خاطر اعمال تحريمها کاهش مي‌باید. تا جایی که الان دولتی که عادت داشته است 100 تا 150 میلیارد دلار حرج کند. به یکباره ن را باید تا یک‌سوم کاهش دهد. واقعاً کار سختی است. در اين شرایط پرداخت بودجه‌های عمرانی و جاری و پرسنل با مشکل مواجه می‌شود و دادن بدهی کار سختی برای دولت خواهد شد. در كنار لين شرایط مشکلات دولت هم با عدم پرداخت تعهدات به بخش خصوصی و ایجاد سلسله‌مراتبی ار مشکلات نظیر برگشت خوردن چک‌هاء حقوق معوق مانده کارگران, بدهی‌های تولیدکنندگان به بانک‌ها سازمان تامین اجتماعی و دارایی و تولیدکنندگان دوچندان شده است.

صفحه 11:
«ریالی‌سازی» در آمد‌های نفتی در این شرایط دولت برای تامین مصارف ریالی خود. ارز حاصل از صادرات نفت را در اختبار بانک مرکزی قرار داد و معادل ریالی آن را دریافت كرد كه اين اتفاق باعث افزايش بايه بولى در اقتصاد كشور شد. بانى مركزى هم براى كنترل تورم حاصل از اين فرآيند. به فروش مغشی از ذخایز ارزی خود در‌بازار به قیمت پایین اقدام کرد: اما اراده دولب جنید بز آن است نا ماتع هرگونه زشدپایه پولی شود تا بتواید زاين طریق به کترل تورم پردازد. مششکلی که اینجا وجوددارد لن است که این شرایط, رکود اقتصادی را به همراه خواهد آورد و عدم جرخش پول در کشور رکود اقتصادی را تشديد مىكند. بول نفتى كه در كذشته دولت از انک مرکزی می‌گرفت, ندیل به تورم با پروژههای دولتی می‌شد. حصوصا اینکهانتخاب و اجرای بسیاری از ین پروژ‌ها افتصادی نبود و ملاحظات سیاسی پیش از ملاحظات افتصادی در نها دخيل بودند. هموارم ثروت ناشی از نفت. به سه محصول تبديل مىشود: كالاهاى مصرفی خارجی,نورم داخلی و سرمایهگذاری‌های دولتی, که نه‌تنها در ایران. بلکه در تمام دنیا به عنوان ناکاراترین گوته سرمایه‌گذاری‌ها شناخته می‌شوند. این روش مصرف باعث ایجاد تورم. فشار و آسیب ‎as‏ تولید ملی, دامن زدن به تابرابری و هدر رفتن ثروت نفت می‌شود که البته ایده ایجاد صندوق توسعه ملی با هدف تجات اقتصاد ‎onl wala,’ Olt abil‏ خوبی بود. تکنه مهم هم موردی بود که دز اساسنامه لین ضندوق ‎of ay‏ اشاره شده است: «اعطاي تسهیلات فقظ؛ به صورت ارزی است و سرمایه‌گذاران استفاده‌کتنده اجازه تبدیل ارز به ریال را در بازار داخلی ندارند.» هدف از ایجاد این صندوق هم آن ‎bay‏ بخش خصوصی به دتبال سرمایه‌گذاری برود که با تشدید تحریم‌ها ذر سال‌های اخیر سرمایه‌گذاران رغبتی به سرمایه‌گذاری در اين فضا ۰ سس كه

صفحه 12:
آگر بخواهیم به کلیاتی از تحریم‌ها اشاره کنیم, الان 51 ۱ 7 0 مشکل عمده در این ارتباط آن است که مسائل آنقدر قتصاد ايران و قحريمهاى إسدن .تت شن عت سر مسائل, حل آن به لحاظ حقوفی با مشکل روبه‌روست. با تگاهی به شکل یک که لیستی از تحریم‌های کنگره آمریکا علیه ایران است. می‌بینید که به ویژه از سال حر ار کس اند لا ات منم ‎a cs aa‏ ‎ale yal is n> omit | | RRS SOL‏ به یه که | لت سل ‎Lestat acura‏ الج ۳0 ون رت ره 70720 صنایع خودروسازی و کشتی‌سازی و فولاد هم به آن ۳۳ سل هعشا شا فد مزا باه ‎lass ol‏ هرایط کین هه اب قید بازار آمریکا و دلار و تجارت با لن را بزنند یا اینکه آنقدر هزیته‌ه_ارا در معامله با ایران بالا برن د تا هزینه‌هایشان را پوشش دهد. خب طبیعی است کدام را 777 انتخاب می‌کنند؟ با اینقدر باید به ما گران بفروشتد که = برای آنها جوابگو باشد. یا شرکت کوچکی باشند که اگر ‎Lage. ۳ Tita‏ هد و حدف هو بالافره پولش برآمده بش ‎(Writtle dade‏ هم‌اکنون دیگر بحث سرمابه‌گذاری مطرح نیست. حتی يقد اگر بخواهیم پول هم بگذاریم. امکنی برای فروش جنس ‏دما يسم البند با شروح دور جدید مذاگرات ‎Sip gi go‏ تحریم برداشته هجو است, ماند صتمت خویرو: ‎Gl aS‏ ‎ig as aia,‏ + هم به گوته‌ای نیست که به طور مثال پئو بیاید و در ایران سرمایةگذاری کند. قراردادی که با شزکت پوو بسته شدد تتها یک بند اساسی دارد و لن این آنهابتوانند به ما قطعات يفروشند. بعد از پیج ماه کی مدیرعامل بو برای عقد قرارداد بایان می‌آمد, نا قرردادی میبندد که دو مدل خودرو را به شکل لا8) به ایران صادر کند ته 60. در شرايط كنونى, حتى فرارداد 60 را هم با ایران به امضا ترساندند. چون آنها هم تمی‌دانند که در 0 آبنده جه اتفاقى رح خواهد داد. در ژنو تجریم‌های حبلی ‏جدوای برداشته تشد آما نکنه مهم این متاگرات دز این بود که جلو افزوده شدن تحریم‌ها گرفته شد که اين خود از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود. ‏ای دنک نت ی ‎7 ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 13:
‎Old wal eae aa AS OE oS‏ حول ‎a Gilg SUN‏ ور روت ات ارو منرت كاد لع كير کد رات مه عقورمان وی ارات جوم ع رای شوت تا ی کعزی رها یبد را ری رود میریم کون ‎hy‏ زاین وافقلن يمام ارد ملفر ,ماين فر در اسان كه ور لكر الريك شرع ده بود لمده بود ك2 ‎ol cme‏ يعد يتوق اند وير قد ون ككره امرگ ودیلت ميا در لون زمه تلوت أبعت ويد اواك تروف فد ‎GaN Ge el‏ تاو ذل اعد د سباي مسال لطي مسد سملن وساطة وار شار شاد ان ب ‎eg‏ نتب شا د ‎Gal‏ که بیس ور مرك ركان ل ستل قل وى ل بد سر رمدي اكه حرف قد ‎as aaa gal se cage ayy‏ روک د كر ل رات روم سل بل عت ارت سورك ‎ie‏ فى 25 كشوي ا جه ‎ea Gojoe Ll sues eles tea‏ ململي ار ‎Sig)‏ متاكرات به جمراء دقر و باعنت فاوانى ناندن روند مذاكرات بشدع است. ار تعریم‌هایی که هتتای هم تنستند و مسانل دركري رز هم تلف من كريد توسط کگ ‎olay Wagar ar idan‏ اصب و مركويه تضمرمی بزای لو تجرنم های ناشیا تن رای توق ‎ag we‏ اشنا اش شور اين در خالى ‎alias as eal‏ که از موق دوقت أمريكا در مذاكرات طسو داريد. أعتها. لازم برت لين ‎ah IS‏ را كه همطل و دول ادا هت رمیات از سوق كر ‎lp GSE‏ عر مس ال کل رای قاری وی است که روندپیشرفت مداکرات را طولنی کرده است. خواست آیرن در مذاگرات.برداشته شدن کله تحری‌هاست. ولی به نظرم به لاه ‎kia cas | Quid Glia las gala‏ من ان شالت مناارات قرفت كيلك بات اماله پاک ‎Sides eases‏ ار یلا کی کر با و ی یا و کش ماه كه كر جذاكرات مکی انار أن )كلفد حى كتير لما يليد اي موسي زا هم در مظر كرفت ذا رعق كه عيلا هدن ما وداش شود من دزی ارم و ماه کات ال ‎Sa al‏ درس شراط تايدنه عتلف ب تجارت مان تدين بنش و کیلی قوش‌ن بانسی ‎Glaljuy a( soar ls cilisenls calle‏ که ‎alos mies Gl‏ شد داشته باشيم درااین رايط با <ر مطر كر فين ‏صادرات 10ماهه سال 92 (جدول شماره 2) بایستی به ین سمت برویم که توجه پیشتری به سایر حوزه‌های صادرات غیرنفتی داشته ‎

صفحه 14:
اگر بخواهیم به تصویری از میزان بدهی‌های دولت دست پیدا کنیم, باید نگاهی به بخش منایع تامین بودجه دولت بیندازیم. به طور مثال اگر کل جرایم رآنندگی را که مردم کشورمان در سال می‌پردازند هزار میلیارد تومان در نظر بگیریم. بودجه عمرانی کشور با رقمی حدود 40 هزار میلیارد تومان. حدود 40 برایر ن است. این رقم در بخش ماليات‌ها 55 هزار ميليارد تومان, در عوارض 11 هزار میلیارد تومان و در نفت 78 هزار میلیارد تومان است. از سویی, بودجء شرکت‌های دولتی هم حدود 600 هزارتاست که از وضعیت به نسبت بهتری نسبت به خود دولت برخوردار هستند. مانتد بانک‌ها با شرکت ملی گاز, چون خودشان می‌توانند درآمد- هزینه‌هایشان را مدیرست کنند. اسن در حالی است که وضعیت پروژه‌های عمرانی از وضعیت چندان مناسبی برخوردار نیستند. بودجه سال 93, 235 هزار میلیارد تومان نهايتا يسته شد كه در مجموع نسبت به سال 92 بهتر است ولى باز جندان خوب نيست. دليلش هم اين است كه درآمدهای نفتی‌مان بعد از توافقات اوليه زنو كاهش بيدا نكردند. عدم تشديد تحريمها و مختصر افزايشى كه در درآمدهای تفتی رخ داده است, مىتواتد نشانه خوبى براى وضعیت اقتصاد کشور باشد. مشکل اصلی دولت, بدهی‌هایی است که مه بخش‌های مختلف دارد.به طور نمونه می‌توان به بدهی‌هایی اشاره کرد که وزارت نبرو با آن روب‌روست (جدول شماره 3). شركت تواتبر يه تتهایی 18 هزار ميليارد تومان بدهكار است. اين در خالى است كه تنهاً هشت هزار ميليارد تومان از محل فروش برق توانسته است عايدى كسب كند كه اين درآمد بايد صرف هزينههايش شود

صفحه 15:
علاوه بر این هم بایستی میلفی را بابت هدفمندی و هم برای سرماهگذارخ بپیدازد. دولت هم برای حل این مسائل, اقدام به انجام کارهایی از جمله پایین آوردن درصد ال‌سی‌ها. مداخله در قیمت‌گذاری‌ها و غیره کرد که البته در جامعه ايران هم حساسیت زیاد نسبت به مساله قیمت‌گذاری وجود دارد. بحث دیگر, فاینانس چین است. آگر بخواهیم فاینانس را از چین انجام دهیم, خود چین هم علاوه بر کالاء پیمانکار را هم خودش می‌دهد و مبلغ کمی از آن در ایران خرج خواهد شد. به طور مثال فرض کنید. پل صدر ساخته می‌شود. خوب هم است ولی چیزی ‎sly‏ پیمانکار ایرانی نداشته است و بیشتر آن را پیمانکار چینی برده است. این نوع فاینانس‌ها هم با این شرایط به نظرم کمک چندانی نمی‌تواند به ما بکند. به ویژٍه اينکه بودجه عمرانی هم از افت قابل‌ملاحظه‌ای برخوردار است. نهایت اينکه بودجه گسترش‌یافته در سال‌های اخیر فضابی را برای امور توسعه دیگر نگذاشته ترارورندفیی .تیدا اش = ارس 27۳ نولت ششم "۷ ۱ mr ۳ inn VA ‏توك نهم‎

صفحه 16:
| ارزیابی باذاد ارز و افت اخیر دلار - یکی از برگترین متعیرهای بر این از است. ‎cles aby‏ زیاد ‎Hp a‏ ا ‎peas ne‏ ‎Se 2‏ ره یل ین سر ‎diye ناونع Cee‏ سییر بار د خواع است وحمه دست لله باشتداند مردم هم نه دولت اميدوارية ‎Se Sal‏ ده نت و أفرادي هم در حال فروش اررشان مت أبن موصوع تشب ار أن الست كه أن در می‌رود در است ‎oul‏ ارز ارزان شود. از 20 تحر قايس که اج ساره یت ‎cement espe‏ سر مايا بد | مخت کمک از و رن دیاب اک مت بر هرت تن ره شمش و ‎ga es‏ هر طر تحويم ها نا اش وهی سا : دوه سر 25 ابن موضوع هم رن ترش اس موم ‎SSSI‏ یدزی زین بدترين دوران باراد ار رأ ریت ‎Best‏ دلار قستی در حدود 4100 0 ‏ا‎ es وضعيت بارار ور در جند مال ‎ol‏ يتكريم ما ذورة هاي رأ در أبران دأشتة امم كم وريه هم مه ود ‎Cl‏ هم براق جند سال بأ وصعيت خوس که از مل اس ‎lg:‏ الآن با ين رقم به حدود بج ره مك رسيد از ارو مسنوان يبان | | ری يان ‎Lal‏ مان است با ی افت هم داشته است: سا در بازار أرزيا ‎ns ise of‏ ست كه در با ان ره روم وضع وضعيت بازارهك كلابى؛ ركود و زو و بر آروسال‌ها علت اساست. که 3 ‎call cua cal Mas cali ‏این‎ rma ‏که زونه لو منت ناشن دار پزری "رون التمادو:نوم وفعیت‎ ores ‏ی‎ ‏ماک دود اند حول وجوش سه هزار توما يفن باد ب وق اه‎ ‎is‏ باتكية بازار سزمايه ار ‏رس ار سوت وج رز راهم قیمت دلار را بر شاخص‌های سال 80 و 82 تعدیل کنیم. خواهيم دید دلار ‏وصف, الان دلا نسیت بع سيا 80 1 زان‌تر است. حتی از سال 71 هم ارزان‌تر است. ‎Sale‏ ‏که این سال‌ها در تظر گرفتم این اعد كه أن سال‌هاء تال هس ‎TEC‏ ركود ورونق صنعت سافتمانة. ‎Ub gee lad‏ توزن بو و ‎Bosh tangs to aly clase; cae‏ هه پاسال 6 که ار عقت تومان بو یل شم زر لا 3260 تیان ‏است جرا بان حاطم كه در أن ران ,ل رن تا أر انرو: بسته به زک جه سالب رابه عنوان سال مشا در بطر ‎ei‏ تاج به‌شدت متغیر خواهدبود و عملب سعتن می‌توان به قیمت واقعی دلار دست پیدا کرد" أيسنى. ابن دو سال را تا زمانی که وصعیت نفت ‎a als dors‏ عنوان سال مبنا در نظر گرفت. از سونی نيز از أنجا که تخیر ارری کشور در حدود 40 ملیارد ار مین زده می‌شود. در صورت بهیود رون کلهش ‎canes Uta la SU ees‏ د اس هد بو ‎

صفحه 17:
عوامل تاثیرگذار بر قیمت ارذ از پارمترهای زیدی می‌توان نام برد که بر روی ارز تاثيركذار هستند. ابن بارامترها ‎cae‏ نرخ آرز را سخت کرده است. یکسری از آنها عوامل روانی هستند که آثرات سریعی را به همراه دارن د و یکسری دیگ ر عواملی هستند که اترات مبادمختی را به همراخ ‎aids‏ از جمله تعزیم‌های تفس بانکی که در صورت حفدیو باعث افزایش قیمت ارز می‌شود. با تحریم فروش کالا به ما که در صورت کاهش ‎vol‏ فیمت ارز بالا خواهد رفت. در حال حاضر اگر اری هم داشته ‎publ‏ امکان خرید تداريم. بس شرایط فعلی باعث کتترل قیمت ارز خواهد بود. هدفمندی از پارامترهایی است که برای دوره‌ای شوک در بازار ار ایجادگرد.آزادسازی غایر هم گر رح دهد. باعت کاهش ترخ ارز هواهد شد به هر ترتیب: با توجه نه ‎Dull‏ ‏آمدن سرعت گردش پول, در حال حاضر همه نیز بهپول و آرز درند.آين در حالی است که به غبر از مردم عاذی که سرمانه‌فایشان را در بانک‌ها ذغیره کرده‌اند, ‎ile olay ad‏ و درگروق فخالان کست رکاز کم ات با نقامی اوصاف ‎Lal‏ ‏مسیر متفاوت را برای ارز در نسال 1393 می‌توان پیش‌بینی کرد. 2 توافتی جدی با 541 و آفرابش ضاذرات نفت و دس‌ترسن یه ماع آرزی بلوگه‌شده در کار افرایش ولزدات: دز ای ضوزت قذمت ازز تا دودسنه سال دز حدود سه هزار تا 3200 تومان خواهد ماند كه این امر می‌تواند این امکان را رای ‎Sal‏ مرکزی فراهم کند تا تاد بعد از چند سال قیمت ارز را تک‌ترخی کند 2 تداوم روتد فعلی در ماکرات با پنشرفت‌های عملی مرحله‌ای و آهسته. در این حالت قیمت ارزمنتاست با قیمت نوزم رشد دا خواهد کرد, تا وفتن هم که جامعد به دولت اعتمد داشته باشد. رشد نخواهد کرد 3- بازگشت به دوزه قبل. در این حالت اگر خدای نکرده مذاکرات دچار مشکل شود و تحزيم‌ا تشد شود:می‌تواند رشدهای بسیاز بالات را داشته با به نظر می‌رسد از میان لین سنة گزینه: گزیته‌ای که تحقق آن در سال 93 پیستر ‎“af‏ ‏واقعیت نزدیک باشد, گزینه دوم است. به هر ترتیب, فعالان بازار سرمایه چاره‌ای جز این ندارند که بر اساس تحلیل سیاسی و افتصادی خودشان از شرابط کنونی اقدام به تصمیمگیری کنند

صفحه 18:
6 افتصاد آیران را تباید با تورم متوسط تحلیل کرد. مخصوصا با توسانی که تورم در آين سال‌ها داشته است. با نگاهی به تمودار شمار- 2. ميتوان به روتد توسأنات تووم در بازار اران أز زمان أغاز أشفتعي در بازار ارز بي برد. تا بيش از أبنكه بازار ارز به هم بریزد» تورمماهانه 5/1 درضد بود که معادل سالانه رقمی در حدود 20 درصد است. در این شرایط فضای بازار کماییش آرام بوده است. آرام به اين معنا که شرایط نس رای داشت. از ماب کم هکره را ار در مهرماه سال 1300 نه هم ‎aC py ca‏ مزب شام رقم ‎Ve‏ ‎tes el wl ele‏ ی ی ريحت. بس أز إن نيز اثقافاتى جون تحريم بانك مرکزی با مذاگرانی که در استائبول و يعداد انجام دادیم هر كدام مر روف اد ماهاته ما تاثیرگذار بودند و اثرات یافی را در این بازارها از خوذ به جای گذابشتنف. با تجزیم بانک مرگزی تورم ماهانه به بنج حرصد افزاخش مسد د و1 عكرت اس كتيل ‎sas‏ بط یگ دس كافش ‎onl Sale‏ موشوع نشان م دهد فان زا اران نا 3 یزان اتب وقایتی اپ ین وش فان مس دهد وحم به اتمافات ‎Utes‏ خی با ای سزان عم نوا بم یرام 2 صورت مقطفی آترش زا بر بازار می‌کنارد و ‎Lad‏ 48 مت می‌کند: اما پس از لن دهباره ‎AALS‏ افزایش میزان قیمت ارر هستیم. ‎Ie‏ ‏اي که براي اولین باز بعد از جنگ جهانی دوم, با تورم ماهانه هفت درصد رویه‌رو هستیم. به این معني که کالایی که تا پیش از آن یک سال رمن مییره ۲ قمت لن آفرانی برد این رما يه وم ماه کاهش باق با بزدیک شین بعاتهابات عردادماه شال الف میدز شاهد آفت نوزم ماهانه تا زیر یک درضد هم بودیم. از ن پس در 12.10 ماه گذشتهتورمماهابه ما کر هزیر یک رسیده است: نادب ] که افتاد این بود که مردم لیز دست نگه داشتند و اقدام به خرید تکردند و پول‌هایشان را در پانک گذاشتند. این در ‎calle‏ بود که مسولا باتكن ما بأنسيى حول وجوش مأمهاق مرداد و شهريور 5 أقدام مه أفرايش برع سود ‎Soren ion oS‏ در أبن 10 ماه ‎at‏ ‏0 0 ينه مم انام بد م كزان ‎GLa SUL Ios‏ ناهد هستیم ‎oad Jas lg! aL‏ و تفاضاها در بازارها به کمترین حد ممکن خود زسیده لس 1 ع ص م صم ‎ol ae lee pal 3‏ راز بهمنماه سال 91 در نظر بگیریم. شاهد مستیم که 10 ماه بعد اران ذا توم قلقي مواجه هتنهم ل عدم ‎EA a Meet a Aa‏ هه کف دعل متام ی دس فرط وه ابر ری اه ها ميتوانيم بخريم. جيزى بيش فروش نكنيم و هر چه مي‌توانیم وام بگيریم. بدون اینکه پولی در بانک بگذاریم. اما بلافاصله شش ماه بعد, می‌بینیم که ] تمام اتقاقات معكوس شد و همه تجلیل‌هابرعکس از لب درآمد. در این زمانبهترینتجلیل این بود كه هر جه داريم بفروشيم. بازار مسكن هم جزو 1 دثرين بازارفاست جيزى بنش خريد تكيم. نا ‎asta cele‏ كليم. هر جه ميتوائدم وامها را نش يديم ووو ايان وا دربانك بكذاج. ! اقتصاد ايران به شكل ‎al‏ که در عرض شش ماه هر استرانژای که قبل تیش‌بنیباشد. می‌توند با نک جرخ 190 درجه مؤاجه شود يه ‏من متاشقات ناک مرگری و وزارت اقا هم ‏ اقق اوه که دورن است, درک نراد و عم ‎VS LESSENS SOS‏ "یت دامن می‌زنند. معضل کنو مار رکود تورمي بیست: 1 ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 19:
.نوبت [اسفند 97): قيعت خودرو بايد كاهش يابد. رنیس جدید شورایرقابت (اسفند ‎:)٩۲‏ ال بازار خودرو باى مدتى بخوابد. اشكالى ندارد. هم خيابانها شلوتشر می‌شوند و هم آلودگی هواکمتر مشود قيمت‌ها بالاست, اما گران‌تر نمي‌شود. مثلاً فولادالان یک سال است که قیمتش تابت مانده و رو به پایین است. در سایر بازارها نظیر ] ملک, ارز و خودرو چطور؟ تقریبا تمام کالاهای سرمابه‌ای قیمت‌شان یا ثابت است یا رو به پایین حرکت می‌کنند. دیگر تورم نداریم. اگر * داشتیم که می‌خریدند. در اين شرایظ رکود, غیرتورمی شده است. در این میان معضلی که شکل گزفته: نرخ سود 30 درضد است. کسبه‌ای که دارند با وام 30 درصد در بازار كالابى كار می‌کنند که راکد هم هست و چیزی هم گران نمی‌شود. از کجا با این ترخ سود را | به بانک‌ها پس بدهند؟! این موضوع به قفل نلندن بیشتر بازارها دامن زده است. به اين دلیل دز سال 93, تا زمالی که بالک مرکزی و وزارت افتصاد سیاست‌هایشان انقباضی است. بايستى از بازارهاى كالا فاصله گرفت. مثل بازار ملک خودرو خارجی. خودروهای سنگین؛ ‏ خب پس چه باید کرد؟ ‎ag‏ تجارتی باید راه انداخت؟ به نظر می‌رسد تجارت لیزینگی خوب باشد. در این شرایط همه نياز به يول دارند. + يس بهترين حالت لين است كه زمينهاى را در بازارهايمان فراهم كنيم كه بتوانيم به صورت ليزيتكى محصولاتمان را بفروشیم. به نظرم [ كاري كه بايد در سال 1393 انجام داد این است, با اينکه به جای آن سرمایه‌مان را در بانک نگهداری کنیم. در شرایط تورمی, مشکلی برای بانک‌ها ایجاد تمی‌شود. چون کسانی که می‌توانند وام بگیرند. می‌گيرند. اما جابی که بانک‌ها با مشکل مواجه می‌شوند. در رکود ] غیرتورمی‌ای است که نرخ سودها هم 3 درصد است. به طور مثال در روی. جازه نم‌دهند تورم به زیر یک درصد برسد. جون ترح 7 سودها در آنجا یک است. در صورتی که تورم نقطمبهنقطه ما 14 به 25 است و سود بنکی ما 30 درصد. آين موضوع می‌تواند حتي از تورم هم در اقتصاد بسیار عطرناتر باشد. این باعث ترکیدن تمام حیابهای دارادی می‌شود و بازارهایی مانتد مسکن را با مشکل [ مواجه می‌کند. یک سال گذشته ما دچار رکود توزمی بوده‌ایم و در رکود تورمی این خریدهای سرمایه‌ای هستند که جواب می‌دهند. اما * الآن ديكو جواب نمی‌دهد. آما در شزابظ گنونی, بازاری هست که با رکود مواچه تباشد؟؟ ۱

صفحه 20:
نقفینگی, رسیم در جال حاج حدود 550 هزارمیاباردتومان وجتمسط رشد سالانم 26 درد امنبح که الینم حدود 20 درصد از بقنان ۳ ‎fe‏ خارج از نظام رسمي بانکی است که در این آمار نيامده است. مشکلی که در نقدینگی داریم آن است که به‌رغم کنترل رشد ن توسط بانک | ‎fad py Mall Ge gee Sh aay ail oct parca ©‏ سكل ‎ee py Gola‏ لبن افافی اس عبر 4 سال‌های 76 و 77 و 78 در ايامی که با فروش پایین نفت مواجه بوده‌یم. رح داده است. هم دولت کم خرج کرده است و هم پانک‌ها, در | تجه,اقتصادبه کیره دچار رکود شده است. هر زمان هم كه وضعيت فروش نفتمان خوب بود, شرايط بالعكس بوده است و هم دولت حال حرکت در بین لین دو وضعیت بوده است. در این شرایط آست که بزرگ‌ترین ریسک پرای باک‌ها در سال 93, ریسک نقدینگی و افزایش مطالبات معوق خواهد بود. با نگاهی به جدول شماره 9. دسته‌بندی بازارها و عوامل اقتصادی مهم تاثیرگذار در هر یک از نها مشاهده می‌شود. به نظر می‌رسد پرریسک‌ترین آنها دولت باشد. به اين معنا که اگر طرفیمان دولت باشد. با بیشترین ریسک مواجه هستیم. شرکت‌های دولتی اندکی وضع بهتری نسبت به | خوب خرج می‌کرد و هم بانک‌ها خوب به بازار بول تزریق می‌کردند و اقتصاد از رونق زیادی برخوردار بود. اقتصاد ایران در اين سال‌ها مدام در ‎j‏ ‎Sei ue‏ سس یسب پتروهيمي, شرت ملنی تفت و باک‌های [ ‎as‏ تسا ‎ie‏ ‎oe oe) ee‏ ركم يدك لوك لكر فاینانس‌های خارجی هم با ریسک کمی مواجه 1 شركتهاى دولتى بسیار زیاد متوسط | كم زياد متوسدط ‏] هستند. اما مشكل شان امن است كه تما ‏| فاينانس جين موجود است و ساير فاينانسيها | أ كم كسد جرس حزان ‎|Site‏ توالت 1 ‎a a as oman) ey yee et‏ ‎۳۳۳۳۱ ۳۳۲۳۷ re) | oe ‏الس ام‎ ‏حل کلب ‎oa‏ این حوزه از کمتری ن ریسک ‏] برخوردار خواهد بود. در این شرایط بهترین ۱ | مادرات خدمت فتیومهندسی متوسط ‏ ۶ 23 زیاد متوسط بازار براق صدور اين خدمات كشورهاى | ‏| مس اج مرن وتا ‎Spat gone‏ 1 الا ات ات ات ای منانه هنستند. اليه به اين ليست ‏می‌توان شرکت‌های بزرگ داخلی را تز اصاف؛ ۱۱| ‎Sat Sa‏ كم بسياركم | متوسط زياد ‏| ل سو سس | ‎SY ews)‏ تروش و معاد وصى ب نیمه‌خصوصی اداره می‌شوند. پروژه‌های سرمایه‌گذاری و ‎77 ۳5۲ a a ‏رمعت موی‎ ‎

صفحه 21:
هر چه تورم با برود و بازار ارزآشفته شود تفافاً وضع این شرکت‌هاست که بهتر می‌شود. چون در بازاهای کل کار می‌کنتد و معموا مواد اوليوشان از داخل تامين می‌شود. در ارتباط با وضعیت شهرداری‌ها. سال‌های 90-91 سال خوبی برای آنها بود. از سال 92 بود که [ وضعیت آنها هم رو به وخامت گذاشت. چون از این سال بود که وضعیت بازار ساخت‌وساز شروع به ورود به دوران رکودش کرد.البته من . وضعیت در سال 93 هم ادامه خواهد یافت و بسیار بدتر خواهد شد. مثلاً تامین مالی پروژه‌های مسکن مهر از سوی بانک مرکزی با مشکل مواچه شده است. حوژه دیگر, حوژه سرمایهگذاری و مشارکت در فالب(1۵85]67 086۲06۵08 ,۱۵[نا801)8 ساخت. بهرمبرداری: واگذاری) و مانند اينهاست. مشکلی که در این بازار وجود دارد, آن است که تمام بحش‌های دولتی بدون داشتن بودجه لازم. تتها به دتبال ‏ تعریف کردن پروژه‌های جدید هستند و از سوی دیگر پمانکاران هم می‌بیند نه‌تتها پولي عایدشان نمی‌شود,بلکه بایستی سال‌ها زمان بگذارتد تا طلب‌هایشان را وصول کنند.به نظرم,تنها یکی دو حوزه هستند که 867 در نها به خوبی جواب خواهد داد یکی نبروگاه که[ امکان صادرات برق وجود دارد و دیگری پتروشیمی. به خصوص اگر بتوانیم نحوه ترانزیت آن را درست کنیم و مشکلی در این بخش نداشته ‏ باقن لین جولن هم جوارگوست. تا خایی که مق‌توان پیس‌پیتی کرد کة در فاضله تفیش ماه می‌توان بة درآفدزایی دست یقت حوزه دیگر پخش توسعه حمل‌ونقل داخلی است. البته به شرط اینکه دولت این اختبار را به بيماتكاران يدهد كه تجهيزات را خودشان بياورند و يس از ] گذر از دوران بهرهبرداری توسط بیمانکار تجهیزات به دولت انقال پید. این موضوع از یک سو هم باعث توسعه سیستم حمل‌ونقلی در کشور می‌شود و از سوی دیگر دولت با کمترین هزینه ممکن تجهیزات مورد نياز خودش را تامين مىكند. به هر ترتيب, پیشنهاد کلی این است که در سال 1393 اگر مداکرات به سمت توافق حرکت کند. بایستی از بازارهای کالا ببشتر فاصله گرفت و بیشتر به سمت بازارهای ] خدمات, بازارهای گردشگری, آی‌تی پزشکی که به مراتب سرمایه کمتری را می‌خواهد, رفت. یا حتی به سمت بازار کالاهایی رفت که از تكتولوزى كمترى برخوردار بوده با حداکترتنولوژی آن در کشور موجودباشد. ماد موادغذایی,بلیمر و بتروشیمی و مواد کانی که فابلیت * صادر كردن هم دارند.آنها حوزه‌هایی هستند که در ایران کم هستند و مردم روی آنها کمتر سرمایه‌گذاری کرده‌اند. به طور مثال حوزه‌هایی ] مثل ورزش و مسافرت را در نظر يكيريم, در سایر کشورها حتی تا 10 درصد از هزیه‌هایشان را صرف این مسائل می‌کنن. در صورنی که این رقم در ایران دو درصد است كه اين هم به آرامش فکری مردم نسبت به وضعيت تورم و بازارهاى ارز و طلا و كلا وضعیت رفاه‌شان * 5 1

صفحه 22:
در سه سال گذشته که بازار ارز كشور در سايه تحريم هاي شدیدبنكي و مجدودیت هاي مختلف از حالت تک ترخي خارج شده است, به رعم شایعات فراوان, همواره مسوولان بانک مركزي در اظهارتظرهاي خود اعلام كرده اند كه بانك مركزي دخالتي در بازار ارز آزاد تدارد و نها نرخ رسمي را به رسميت مي شتاستد. فروش أرز توسط بانى مركزي نبز تنها از طریق کانال هاي رسمي وبه نر رسمي صورت مي كيرد كه قبلا1226 تومان بوده و اكتون بة نزخ مباذله اي كه روزانة اعلام مي شودء صورت مي كيرد. مسوولان بانى مركزي تاكيد دارند كه بانک مركزي خرید و فروش در بازار ارز آزاد ندارد و افزايش يا كاهش قيمت ها در آن با مكانيزم بازار آزاد صورت مي كيرد و سود و زياني براي باتك مركزي و دولت ندارد. در اين بررسي تلاش مي شود نشان داده شود كه ابن رويكرد با توجه به ساختار فعلي بازار ارز كشور اق د متسس بنست ای کاشی توسانات بادار ار إزادج كرامق ‎clas‏ كر وارسد شين انيد ساختار بازار ارز كشور قبل از شروع تحريم ل عرو اللو كريد جاه سكا لي لاير اي نع مسج شده براي نقل و انتفال منابع قالي براي نظام بانكي کشور و یانک مركزي (يعني تا قبل از سال 90), بحش عمده اي از نبار ارزي کشور به صورت رسمي و از طريق شبكه بانكي و فروش آرز توسط ‎Spe Sie‏ به أنها به ‎Os‏ رسمي صورت مي كرفت. بازار ارز آراد عمق و حجم کم ‎UHL GAL‏ چندني امن لوح بازلر أزلد و رس برای حدود 5 سال وجود نداشت. برأورد صورت كرفته در زير نشان مي دهد که در رنال 1199 به سورت اقروس تدهم قله رسمى بلطن د#ترصد 2 لزع سرك تدر دي اراد لالد و سراف ‎sie‏ 3 وعد بن الت و بانک مركزي به عنوان بازیگر و انحصارگر کامل, عبین کننده شرایط بازار ارز شور بوده است. اعداد «جدول شماره يق ‎obi‏ من دهد كه به رغم مثبت 37میلیارد دلار بودن تراز بازرگاني کشور در سال 1389 ‎sities)‏ سیاري: از سال هاق ديكر)ء يد دليل متفن بودن عَموم اين اجزاي ارزي كشور. تغيير در ذخاير ارزي كشور منقي بك ميليارد دلار بوده المت كد با اعحاض. ‎ian pas asia sles Ha‏ اراز كل اررق کی وراه 19 مپلبازی درو در رال اس

صفحه 23:
ساختار بازار ارز کشور در شرایط کنوتي آمار و اطلاعات کامل مربوط به تراژ ارزي کشوز در سال 1392 منتشر تشده است, ولي تلاش مي شود بر اساس اطلاعات كلي صادرات و واردات و روند ساير اجزا در سال هاي كذشته. ترار ارزي كشور و ساختار بازار ارز سال 1392 تخليل شود. همان طور كه مشاهده مي شوذ شهم بازار غيررسمي افزايش زيادي يافته و تقزبيا به 50 درصد رسيدة اسنث. تفييز اين رويد ا شال 90 ودر سايه تخريم ها و معدي نا غات لباقت شزوع شدده اعد - كاهش قدرت بانك مركزي در مدیریت بازار ارز آزاد به دلیل كاهش سهم از درآمدهاي ارزي و دسترسي به متابع حاضل از آن؛ تبديل ساختار بازار ار كشور ا حالت اتحصاري به رفايت تسبي. 2- افزايش تعداد بازيكران و در نتيجه افزايش ميزان نوسانات بازار ارز در اثر شوك ها در نتيجه تصميمات هريك از بازيكران و منافع آ 3- دو بخشي شدن بازار ارز کشور؛ بخش رسمي که عرضه کننده ارز آن بانک مركزي به نرخ رسمي است و بخش عمده اي از أن ضرف عربه کالهای باس شن. دار و کااهایاولویت دار کشور مي شود, بخش یزار اراد كه متايه ار أن ضرف وارات مولع کلافاي مصرفي. صنفتي, قطعات: خدمات. مسافرت. خزوج سرمایه و منتد آن مي شود. حال با توجه بم وضعبت ‎Us lal‏ ارزی و مباحث موچود! اين سوال كليدي مطرح است که «آبا عدم مداخله و خرید و فروش ارز در زار آزاد سیاست مناسبي است؟» براي پاسخگويي به ان سوال باید واقعیات زیر را در نظر گرفت: * همان طور که اعداد و برآوردهاي فوق نشان مي دهد, حدود تصف تفاضاي ارزي کشور از محل ارز آزاد تامین مي شود. افزایش تعداد صرافي ها طي جند ال ‎pol‏ در سايه افزايش اندازه بازار صورت گرفتهاست. یه توجه داشت که ار مادله آي عموما به ‎SUE‏ ‏اساسي, دارو. قطعات و مانند آن اختصاص مي پابد و به همین دلیل بسياري دیگر از کالاها و خدمات از محل ارز آزاد تامين مي شود. در تتیجه این امر, قیمت بسياري از کلاها در بازارهاي کشور بر اساس قیمت ارز آزاد تعبین مي شود. نوشانات بازار آزا آثار مخرب روي خريداران و فروشندكان در اين بازارها بر جاي مي كذارد و امنيت و ريسك خريد و فروش را در بسياري از بازارهاي کالادر کشور بالامي برد * امکان مدبریت بازار آزاد از طریق عرضه کمتر و بیشتر ارز مبادله اي چندان ‎sil yl‏ بهدلل شرایط تیم ۵ یز در دسترس بنک مرکزی در کندسرهای محدودي قابل دسترس است و از مطلوییت کمتري نسبت به ارز آزاد حاصل از صادرات غيرنفتي برخوردار است. در حقیفت ما با يك كالابا يى قيمت به نام ارز رویه رو تيستيم. به خاطر تحزيم هاء فيمت ارز آزاد به دليل جابه جابي ساده قر در شبكه غيررسمي پیشتر از ازز حاصل از فروش نفت و گاز است که به اززهاي محلي در كشور محدودي فایل دسترس است و جابه جايي و تبدیل آن داراي هزینه و ریسک مي باشد لبته مي توان تلاش کرد تا حد ممکن برخي از تقاضاها را از بازار آزاد به ارز ميادل اي منتقل کرد, ولي محدودیت نسبي در میزان ارز مبادله اي موجود. اجراي این امر واه تن من ‎i‏

صفحه 24:
1 ‏متاسفاته تا زمان وجود تحريم هاى مربوط به نقل و انتقال بول امكان تك ترخي شدن بازار ارز وجود ندارد و بهترین استرنزي:مذیریت‎ ١ 8 :هدو بازار با بزاهاي موجود است: خوشیختاته به دلیل قیمت بالاي تفت و الهاي صادراتي کشوز (مانند محصولات پتروشیفی), به رقم گاهش حجمي صادرات در سایه ؟ تحریم هاء درآمدهاي ارزي کشور و موازنه ارزي به نحوي است که در غیاب تقاضاي سوداگرانه و خروج سرمایه, امکان مدیریت نسبي ‎LOD. Ma‏ کون وجوز دفرت 2 همین دلبل امید مي رودزیابعرتیجم رسیدن مداگزات و افش تحریم هاي بانکی. آمکان مذیریت هتسش بازار ارز کشور فراهم شود كنار هم فرار دادن موارد فوق تتان مي دهد که ‎Lal‏ نک مرکزي وظیفه دارد تسبت به حضور در یازا رز آزد به عنوان خریداز فرویشندهافدام كند و اثر هيجانات و نويزها را در اين بازار تا حدممکن کاهش دهد. اليته اين دخالت تبايد در راستاي تغيير روتد فيمتي بارا باشد و باید هدف اصلي آن گاهش نوسانات بازار ارزآزاد باشد تا آرامش در بازارهاي کالهايي کشور برفرار شودا توجه به توضحات آرائه شده. مي توان موارد یر را براي مدیریت نوسانات بازار ارز در شرایط فعلي پیشنهاد کرد ‎cular‏ رسانه اي پيگيري شده در ماه هاي اخیر در راستاي وضعیت مساعد ارزي کشور و گشایش هاي ارزي صورت گرفته ادامه یابد این آمر شیب مي شود ذر سایه اعتماد موجوة در جامعه سببت به دولت تذییر و آمنذد تقاضاي سوداگري تفت به حضور در بازار ارز ‎IT‏ ‏اقدام تکند و از فشار به موازته ارزي شکننده جلوگيري شود و حتي بخشي از تقاضاي قيلي سوداگري تسبت به فروش ارز خود اقدام به موازنهارزي موجود کمک حضور بانك مركزي در بازار ارز آزاد يه عنوان خريدار و فروشنده جهت کاهش اثر هیجانات و نویزهابدون دخالت در راستاي تغیر روند جهت قيمتي ميآن مدث بارا پذیرش بازار آزاد توسط شبکه رسمي بانكي و اجازه به آن براي خرید ؟ و فروش ارز بازار أزاد. اين امر سیب مي شود زمان توسانات, شبکه رسمي بانكي با همكاري بانک مركزي توان کاهش نوسانات بازار آزاد را داشته باشند. *به رغم تمامي مباحث صورت گرفته ميني بر نیاز به تعدیل قیمت ارز با شاخص تورم و واقعیت هاي اقتصادي, نرخ ارز مبادله اي بیش از 5/1 سال است که تقریبا ثابت مانده است. این امر سبب فاصله گرفتن ‎ow‏ ‏این نرخ و نرخ بازار آزاد در اثر واقعیت هاي اقتصادي بعد از فروکش كردن آثر هبجانات مثبت سياسي خواهد شد که در جند ماه اخبر اين * امر صورت گرفته است. به نظر مي رسد باید تعدیل آهسته این نرخ با | واقعيت. هاي اقتصادي صورت كيرد

صفحه 25:
اثر نوسان هاي اخیر بر رکود تجاري ترخ ارز سه هفته گذشته را با روند كلي کاهشي پشت سر گذاشته و دو روز انتدايي هفته جاري را نیز, نزولي طي کرده است. اين موضوع باعث شده قیمت دلار که مدتي در سطوح 3250 تا 3300 تومان داراي نوسانات مجدود بود. از حالت پیش بيني پذیر قبلي خارج شود و سطح تعادلي آینده آن, کاملادر ابهام قرار بگیرد. اين در حالي است که به گفته کارشناسان, بروز نوسان - چه افزايشي و چه كاهشي - موجب تشدید نااطميناني در بازار و سرایت این نااطميناني به رکود فعالیت ها در اقتصاد مي شود و در نتیجه, تا حد ممکن بايد از نوسان يرهيز شود. در اين زمينه مي توان به شرایط بازار در چند روز گذشته اشاره کرد که با نوساني شدن قیمت, حجم زيادي از «تقاضا»‌ي موجود در بازار به اميد كاهش بيشتر نرخ, کاسته شده است و در نتیجه, به رکود نسبي در فعالیت هاي دیگر اقتصادي منجر شده است. «دنياي اقتصاد» در این مطلب. با توجه به ساختار جدید ارزي کشور و مقایسه آن با شرایط ارزي پیش از تحریم هاء به مرور برخي از راهکارها براي مدیریت توسانات ارزي کشور پرداخته است.

صفحه 26:
لل 5 ۷-عارلوس اسنیم هلو .۰۰۰ 7-آمانیتو اورنکا 3 ه- لارى اتيسون خانواده ۷۷ میلیارددلار ۸ میلیارد دلار ۸-شلدون آدلسون ۳۸ میلیارد دلار ©1- ائيس وهتون ‎١‏ ؟1-رفيسون والتون ‎١‏ 9۵-برتارت ارنفت و ++ ميليارد دلا 41> ميليارد دلاى ۰۰" خاتوادم ۳۳۵ میلیارد دار ۶- مایتل پلومیورگ ی جق یزوس *- سرچی برین ! ۳ میلیارد دلار ۳۳ میلیاود دار ۳۴ میلیارد دلاز ۳۱/۸ میلیارد دلار

صفحه 27:
ترونمندان جهان روز به روز بيشتر مي‌شوند. در فهرست سال جاری میلیاردرهای جهان, حدود دو سوم افراد. خودشان به اين تروت ‎Maas Nail Glare has TS sila‏ و21 فرضد تيز به قري يد االشيملد افرجد ف 1 4 ,الى بق تان ذاكر اط ادر سيل خدول ت یت ی قدار در نوضري ‎ae‏ لركدتدان ‎lg‏ اركش مجدد ييل كسس ران كذار كت ملركرف افنة و4 سد خدول بود ون پس از چهار سال تواتست جای کارلوس اسلیم هلو از مکزیک را که صاحب غول مخابزانى اين كشور است. در بالاى جدول بكيرد. بل کپنس کم فروتن طی یک سال اخپر 9 میلبارتدلاز افزاینی بافته آسسبطی 1 تال ر-20سال گذشده درضدر فرار داشته است از ميان مبلياردرهاى نرمافزارى نام مارك زوكريرك بنبانكدار فيس بوک نیز به جشم می‌خورد که بیشترین رشد تروت در سال اخير را داشته است. در ین پروند به بررسی میلیاردرهای بزرگ جهان از زویای مختلف خواهیم پرداخت. طى سال گذشته مبلادي, افتصاد جهان وضعبت بهتری نسبت به سالهاى قبل به ويه سالهاى 2007 تا 2009 داشت. زیرا اقتصادهای توسعه‌یافته ازجمله اقتصاد منطقه بورو از رکود خارج شتند و بازارهای مالی رشدی قابل ملاحظه داشتد؛البه از ترخ رشد اقتصادهای در حال توسعه و نوظهور نظیر چین و هند کاسته شده است. در سال جاری مبلادی, نرخ رشد اقتصادهای باد شده در بهترین حالت در حد سال پیش یاقی خواهد ماند؛ زیرا برای مثال دز چین دولت قصد دارد توسعه اقتصادی را پایدار کند و اين به معنای کاهش سرمای‌گذاری در زیرساخت‌ها و افزایش مصرف داخلی است. همچنین قرار است با فساد مالی و بانکداری سایه مقابله شود. اين روندها بر بازارهای مالی و نیز مبزان افزایش ثروت ترونمندترین افراد جامعه موی توف بو لد موي ی بر تاه کته یل زد خی رای ای ایساطن بانک مرکزی آمریکا شاخص‌های مالی در این کنشور بارها رکورد ثبت کردند و این به جعلای رشد نروت میلیاردرهای آمریکایی بهده انحتی شباست‌های: حماینی بانک مرکزی آمریکا یکی از علل افزایش نرح رشد اقتصاد این کشور در سال گذشته و رشد شاخصهاى مالى و ثروت ثروتمضدترينها در آمریکا است. در سال جاری میلاژی نه تا از ترخ رشد افتضادهای در حال توسعه و توظهور کته اخواهد تمد ابلكم أغاز برنامة معدو كردن أسياضت فى الستاطي ,الى فرکری آمریکا سیب می‌شود عملكرد بازارهائ مالى مانند سال كذشتة يسيار مطلوب ‎“als‏

صفحه 28:
به باوز تحلیلگران, انن وضعیت بز: میزان رشد نروت میلباردرها تاثیر قتفی خواهد گذاشت. برخی از این افراد نیز ممکن: است‌یا زیان‌هایی مواجه شوند؛ لته ماند هميشه, تروتمندترینافرادراه‌هایی برای افزودن بر تروت خود و جلوگیری از زيان بيدا خواهند كرد. در فهرست امسال؛ تشریه فورس از ترونمندترین افراد جهان که شامل افراد با دارايي بااتر از یک میلبارد دار می‌شود, تقبیرات جالبی سرمایهگذاری‌های اين گروه تفر کرده و برخی از آنها در حال خروح و مهاجرت آز كشور هستند. همجنين به موضوعاتى نظير تغيير در تعداد میلیاردرهای جوان زیر 40 سال و نیز زنان تروتمند آشاره می‌شود. در فهرست امسال, نشربه فوریس نام 1645 میلیازدر با تروت کلی 6400 منلارد داز به چشم می‌خورد. از ديد تشريم فوريس رقد بازارهای عالی در تبال 2013 عامل اصلی افزایش تروت این افراد است. تعداد ثروتمندان جهان در سال 2014 میلادی به رقم بی‌سابقه 1645 نفر افزایش یافته و از اين تعداد 268 نفر جدید وارد فهرست شده‌اند. پا آنکه پراکندگی ثروتمندان در کشورهای مختلف جهان افزایش یافته است و ‎lie sly‏ برای نحستین بار در تانزانیا و لبتوانی نیز میلیاردرهابی پدید آمده‌اند. یالات متحده همچنان دارای بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان است و بیل گیتس صاحب شرکت ‎stall‏ مایکروتنافت يس ال چهار سال ضدر فهرست باركشته اتنب و مارك زوكريرى مدير فيس يوك بيشترين رطند يروت را در. تال ‎acs‏ لشت ‎oat hus’‏ لين 1645 میلیاردر 6400 میلبارد دلاز بزآورد شده اشت؛ مر اسال گذشته: این رقم 5400 میلبارد دلار بود. دی شال آخیرز ‎Mila’ 200‏ تون تیان ند منواند ‎Pas‏ ری م وار كر حر بين اما ماهتا مشود ‎ATO ashlee cheese gh egg sah Js‏ رن وجود داردکه بالاتین میزان طی شال‌های اغیر ات در فهریست شال تفیل تمداد زنان میلیاردن 130 تفربور ‏در فهرست امسال ترونمندترین افرادجهان.بیل گیتس پس از جهار سال, بار دبكر به صدر باركشت يعني جاى كارلوس اسليم هلو از ‎See‏ را كه صاحب غول مخابراتى اين كشور است كرفته است. طى جهار نال كذشته ين تروتمند مكزيكى در صدر فهرست فرار داشت: ‏بيل ‎yas‏ که نروتش طی یکسال اخیر, 9 مبليارد دلار افزايش یافته است؛ طی 15 سال 2001 شال گدسته ‎Sasa jy‏ #هراشت فراز داسه است. در جانگاه نوم ‎Seal jg‏ فوریس. آمانچیو اورتگا صاحب فروشگاه‌های زنجیره‌ای لباس اسپانیا با نام تجاری زارا فرار گرفته است. سال پیش نیز آو در همین‌جایگه فهرست فرار داشت. پس از و وارن بافت سرمایه‌گذار معروف قرار دارد و در جایگاه پنجم لری الیسون مشاهده می‌شود. جارلز کخ, دیوید کخ, شلدون آدلسون, خانواده كريستى والتون و جيم والتون ‏,در جایگاه‌های ششم تا دهم فهرست امسال ثروتمتدترین افراد کره زمین قرار دارند ‏در بين فهرست سال جارى مبلياردرهاى جهان. ثروت مارك زوكريرك بيشترين رشد را طى سال اخير داشت و از 2/15 ميليارد دلار به 5/28 ميليارد دلار رسيده است. اخيرا بش تكنولويى و به شكل خاص فیس‌بوک به افزایش تروت بسیاری از افراذ لإماجنة کف کوش ‎

صفحه 29:
برای منال, خانم شریل سندبرگ مدیر ارشد عملیاتی فیس‌بوک از مدیران اين شرکت برای نجستین بار وارد فهرست میلیاردرها شده اسست. جف راتشیلد معاون رئیس فیس‌بوک نیز امسال برای تخستین بار وارد فهرست شده است. همچنین بنبان‌گذاران شرکت. ۱۷۳۵۲5۸۵۵ یعتی جان کوم و برابان اکتون به‌دلیل قرارداد 19 مبلیارد دلازی که با فیس‌بوک منعقد کردند. برای نخستین بار وارد ابن افراد جهار نفر از 26 تازه وارد به فهرست امسال تروتمندترین افراد جهان هستند كه از فعاليت در جوزه تكنولوزى به اين ثروت دست يافتهاند. ده تفر از اين افراد أمريكابى هستند. به سبب روتق فعاليت شركثهاى فعال در اين حوزه و رشد قابل ملاحظه شاخصهاى سهام طى سال 2013, ايالات متحده بار ديكر با 412 نفرء دارای بیشترین میلیازدر جهان ده است. يس از ‎Seals gal‏ جين و روسيه به ترتيب با 152 و 111 نفر قزار دارند. اما فهرست سال جارى ميلادى نشان مىدهد كشورهاى جديدى داراى ميليازدر شده‌اند. در این فهرست برای نخستین بار میلیاردزهایی از کشورهای الجزایر, لیتوانی, تانزانیا و اوگاندا مشاهده شده است و پُرای تسین پار یی آفریقایی به تلم الیو حانگوت از بجریه در بان 25 عیلیاردر اول فهرشنت گرا گرفنه ات و 25 میلازد دار تروت: داز جاگاه آویشت ‎as‏ قپرست سال قبل 20 رنبة أريها يبدا كرد عاسب 23 ‏کو شوم افراد خی شان ند اين لروات ريده أ 23 برس اشفا واه رش زدیا ی‎ pst lays eral clay gt ‏در فير تم دازا‎ NST ‏جر رل ر تروس كعد اقادائد افزويو اند طبه اللي كك مطبارد دقر رسيدة انك رتم رس روت‎ ‏آخبر, برخی نیز سال خوبی را پشت سر گذاشته‌ند.‎ جرت کشورها ندز لقان راف عور را ز دش دلدهند رای ملالترکیه 38 سلاز ير عو زا ار لنت راد ای ام حاصل رت بت تورم, وضعیت بد بزارهای ‎lle‏ و کاهش ارزش بول اين كشور يود. همجنين اندونزى كه ارزرش بول أن در برابر دلار 20 درصد كاهش بافته ات اکنون 8 میلیازدر گفتر تست بهسال گذشته دارد. دز مجموع امسال ‎jas ao‏ از فهرست خارج شدلد و 16 تفر درگذشتند. در فهرست سال جاري فوريس از 1645 نفز ميلياردر جهان 31 نفر كمثر از 40 سال سنن انار الى لذن كيف دک تلم بادگذاران گوگل اعبی شرگلی پرفی و ‎Stay ge aS ew ofl‏ ‎se Sil ee‏ کردمانه دیده تفن‌شود در فپرست امتشال یک میلباردر كه جهاتتيين آست مشاه می‌شون باکت كه بذ تارك دن فرطت قراز گرفت ات جای داساین مسكوويتس از بنيانكذاران فيسرمبوك را بهعنوان جفان‌ترین عتلباردر گرفته است. او که یک هنگ کنگی است بر 85 ررض هام شرخت اعلای لوتان از طریق بفرکت‌های مختلق ویک ترانست خانوادگی نظارت دارد. پدر او پعتی چی‌های پنگ رئيس و متيرعامل اين شركت اپرنتی انلت که فشهاق آن دز ماه +شامی بفالراع رم 39 مارد کمن لر 40 متا فیرشت امشال مرلاردرهای جهان خر ‎ASS GU cay) Mo's VISIT keane‏ فيس بوك در كذشته, حال و آنده از جمله شان باركر و مارک زوکربرگ و جان لوم از شركت 42 ۱۸۱۵۱5۸۲۶ درصد رقم کلی ثروت این 39 نفر را ‎yb Sar‏ ارزش داریی‌های جان کوم که پس از انقادفرارداد با قب‌بوک برای خرید ۱۵15۸۵ به فهرست میلیاردها وارد شده 8/6 میلیارد دلار است. او ماه گذشته شرکت خود را به قیمت 19 میلارددلار به صورت سهام و پول نقد به فیس‌بوک فروعت. در فهرست ملیاردرهای جوان, سبزده نفر آمريكابى و بقيه به ديكر كشورهاى جهان تعلق دارند.

صفحه 30:
در دنیای میلیاردرها عده‌اي از اين گروه با فعالیت در حوزه تکنولوژی به ثروت‌های عظیم دست پیدا کرده‌اند. در بین آنها عده‌ای زن هستند و شریل سندبرگ یکی از آنها است او کاری تقریبا غیرممکن کرده و به فهرست ثروتمندترین اقراد پیوسته است. به اين معنا که او ثروتش را از تاسیس یک شرکت به‌دست نیاورده است. او حتی یک خط برنامه نرم‌افزاری هم ننوشته است. این واقعیت که شریل سندبرگ, مدير ارشد عملیات شرکت فیس‌بوک یک زن است جالب توجه است. از 268 نفری که امسال برای نخستين بار به فهرست میلیاردرهای فوریس وارد شده‌اند 42 نفر زن هستند. در مجموع 1645 مبلیاردر نیز 172 زن فروتمند اوجتود دأرد: حطير لين جداد رن در يمن عبليارد يها جالب توجه ]سات أما نه ول واقعييت ای نع کرد وان ایک ‎GMs SU lad‏ این زنان که 9/1 درصد کل میلیاردرهای امسال را در فهرست تشكيل مىدهند. نقشى بزرك در ايجاد ثروت خود داشتهاند. سندیرگ یکی از اين اقراد است که مانند ابراوینفری, توری برچ و سارا لاکلی ثروت خود را به ارث نبردهاند. شريل سنديرك و مگ ویتمن تنها زنانی هستند که با کار کردن در یک شرکت فعال در حوزه تکنولوژی به ثروت عظیمی دست پیدا کرده‌اند. به این ترتیب دیدگاه سندبرگ درباره کار و روت بسیار جذاب‌تر است. سندیرگ در مصاحبه‌ای که اخیرا با تشریه قوریس انجام داده به کتاب 299 9 ‎Sul‏ زنان شاغل بايد اترژی بیشتری به فعالیت‌هایشان اختصاص دهند اشاره کرده است. به عقیده او, شرکت‌ها به نوآوری‌ها و تتوغ. صرف‌نظر از اينكه جه كسى عامل أن باشد چه زن چه مرد. علاقه نشان می‌دهند زبرا تا از طریق همین نوآوری و تنوغ است که شرکت‌ها می‌توانند به حیات خود ادامه دهند. شریل سندیرگ 05/1 میلیارد دلار ثروت دارد. ای زنانی که مایل هستند وارد فهرست قوریس شوند داشتن میزان بالای تاره مات د ماف عدي ام باه ار ييا حر ‎iL‏ ات ماه آمریکا يافتن یک زخته و بز کردن آن کار دشوازی است. در این کشور به ویژه در حوزه تکنولوژیی شرکت‌های بسیار زیادی در حال فعالیت هستند و آنها تاکنون از حداکثر فرصت‌های نو و ایده‌های جدید بهره برده‌اند و به همين دلیل برای ارتقای شغلی و مالی ‎ub‏ تلاش بسیار زیادی صورت گیرد.

صفحه 31:
روش تدوین فهرست شت امسال رست میلیاردرها است که | رچه ما برای مدتي بيست وهشتمين فهرد ‎es‏ 2 ژوریس تدوین کرده اگرچه ما برای نس در ای حوزه مشغول قعالمت بوده‌ايم, ندوین فهرست را ان قوریس. ‎Sled ins‏ انجام می‌رهند و به کشورهاف دوراست. شفر می‌کنند. بای بعذست آوردن رقم حالص ثروت أقراد: ما دارابىهاى ‏أقراذ رأ مجاست مت كدي “سوام در شركت فاك دولئن و تصوسن” ملک و لت بای ها ری و بل فد رتش آز مهمترين اقلا ون أخراد ‎Tse‏ قرار مت كريد از رک دبكر يدهن هأ فا نز بح در أبن ميان برخى از آری می: ‏ده هی نود ‎aa gb algal ets Ast‏ ‎et eae 5000‏ ما ترس ‎i By ihe‏ و ی ا ا ل فهرست قزار نمى' 3 ‎ere‏ فوزس, أقراد و نه خانوادة ها را كم ثروت مشتركة ‏ال قمر ای مر و ی دآرند در ‏در برخت موارة ما بودليل نإمشخص بودن سهم هربك ‎oe‏ رد در ثروت رقم کلب در نظر كرفت ابي ام در ین مورد ‏قم كلى" 2 میلیارد دا در فهرست مشود روشی انتت که 3 ورد ‎Shs SB Ral oS‏ بارت 1 ‏بتانگدار است و کتترل شرکت را در اختبار درد تروت فرزندان > وا ۳ لح وى شود در فهر سم ‎Pe‏ ریت ‎les sal‏ تروت ‎Aas‏ تا 52 2 خقد را ور کال در یچ فا رشن در ‎es PS ae‏ تبن مسن نود ‎oe‏ موی ‎site‏ قوريس ‎te‏ يشترى بيدا ددم رقم تروت ‎2 ‏إن أسلك زيرا ابن تروت‎ ial allie ‏ذه أما در‎ Ser 0 eas Zs RL SLATS Mote ‏ل ‎a ca alee al ia a‏ اد ‎ha oT al aaa eign a‏ ار ‎ ‏دارایی‌ها: ‎ub‏ و ب کر وم الو ‎OES‏ ‏بازار سهام در أن ناريخ تعطيل بود قيمت سهام در رو

صفحه 32:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان