سایرسایر

کارسینوم کولو رکتال

صفحه 1:
کارسینوم کولو رکتال

صفحه 2:
کارسینوم کولورکتال شایع ترین بدخیمی دستگاه گوارش است. سومین سرطان کشنده در آمریکا محسوب می شود. بروز آن بین مردان و زنان مشابه است. به علت پیشرفت های تشخیصی و درمانی میزان مرگ و میر آن کاهش یافته است.

صفحه 3:
عوامل خطر ۳ عولمل خطر ارثی عوامل محیطی و غذابی بیماری التهابی روده سایر عوامل خطر

صفحه 4:
سن عامل خطر اصلی در کانسر کولورکتال است. به طوری که بعد از سن ۵۰ سالگی بروز آن به صورت ثابتی افزایش می یابد. به همین دلیل پنجاه سالگی سن شروع آزمون های غربالگری می باشد.

صفحه 5:
عوامل خطر ارثی تقریبا ۸۰ سرطان های کولورکتال به صورت اسپورادیک روی می دهند. در حالی که ۲۰/ آنها در بیمارانی با سابقه خانوادگی شناخته شده اتفاق می افتد.

صفحه 6:
عوامل محیطی و تغذیه ای کارسینوم کولورکتال در جمعیت هایی با رژیم های دارای چربی حیوانی بالا و فیبر کم شایع تر است. ريم غذایی دارای چربی اشباع زیاده خطر کانسر کولورکتال را افزلیش می دهد در حللی که رژیم های دارای اسید اولئیک (روغن زیتون» روغن نارگیل و روغن ماهی) این خطر را افزايش نمی دهند.

صفحه 7:
ارتباط بین مصرف الکل و بروز کارسینوم کولور کتال نیز مطرح شده Cau مصرف کلسیوم ۰ سلنیوم » ویتامین ۲,ن),۸ ۰ کاروتینوئید ها و فنول های گیاهی خطر ایجاد سرطان های کولورکتال را کم می کنیا چاقی و شیوه زندگی کم تحرک نیز در این بیماری موثر است.

صفحه 8:
بیماری التهابی_روده کولیت طول کشیده ناشی از ۰۱80 خطر كانسر كولوركتال را زياد هل کندا مدت و وسعت کولیت با میزان خطر مرتبط است.

صفحه 9:
سایر عوامل خطر ل خصوص بعد ار ‎٠0‏ سال شلنس ابتلا عد كانس بالا مى برد. اورترو سیگموتیدوستومی, آکرومگللی رادياسيون لكن شلنس كنسر كولوركتال را بالا مى برد.

صفحه 10:
پولیپ در حال حاضر به خوبی پذیرفته شده که بیشتر کارسینوم های کولو رکتال از پولیپ های آدنوماتوز منشا می گيرند. ی یی سرا بحتساس الب كد ‎Weal ss (eit)‏ برآمدگی منشا گرفته از سطح مخاط روده بدون توجه به ماهیت بافت شناسی آن به کار می رود.

صفحه 11:
پولیپ های کولورکتال به عنوان نثو پلاستیک (آدنوم توبولار . آدنوم ویلوس. ادنوم توبولو ویلوس). هامارتوما (پولیپ جوانان ۰ پوتز جگرز» کورونکیت کانادا» . التهابی (پولیپ کاذب. پولیپ لنفوئید خوش خیم) و یا هایپر پلاستیک تقسیم بندی می شود.

صفحه 12:
پولیپ های نئوپلاستیک در بیش از ۸۲۵ جمعیت بالای ۵۰ سال روی می دهد. بدخیمی هم به اندازه و هم به نوع پولیپ بستگی دارد. آدنوم های توبولار در ۵ موارد و آدنوم های ویلوس تا بیش از ۸۴۰ موارد با خطر بدخیمی همراه هستند.

صفحه 13:
کارسینوم های مهاجم در پولیپ های کوچکتر از اسانتی متر نادر است و میزان بروز آن با افزایش اندازه » افزایش می یابد. خطر کارسینوم در پولیپ های بزرگتر از ۲سانتی متر ۵۰-۲۵ درصد است. پولیپ ها ممکن است پایه دار يا چسبیده باشد.

صفحه 14:
در کولون شایع هستند و معمولا کوچک می باشند. مشخصه بافت شناسی آنها هایپر پلازی بدون وجود دیس پلازی است. ضایعات ‎eee‏ نز گرفته نمی شنود اما چون در حین کولونوسکوپی از پولیپ های آدنوماتوز قابل افتراق نیستند. برداشته مى شوند. یی ی یر و وروی ا 0 به سمت سرطانی, شدن دارند.

صفحه 15:
هامارتوما خون ریزی نشلنه شایع آنهاست اما انواژیناسیون و انسداد نیز روی می دهد.

صفحه 16:
پولیپ های التهابی در زمینه بیماری های التهلبی روده روی می دهد اما ممکن است بعد از کولیت آمیبی ۰ کولیت ایسکمیک و کولیت شیستوزومایی نیز ایجاد شود.

صفحه 17:
کارسینوم های کولو رکتال ارثی FAP سندروم لینچج

صفحه 18:
FAP تفال غالب نادرى است كه فقط یک درصد 4/2 آدنوكارسينوم كولوركتال تشكيل مى دهد. تاهنجاریژنتيکی ۰۴۸۵ جهش در زن ۵۳6 است. یی خیش تن :۵۳۵ در ۱۷۵ موارد مثبت است. خطر ایجاد سرطان کولورکتال در بیماران مبتلابه ۲/۱۳ تا سن ۵۰ سالگی به ۱۰۰ می رسد.

صفحه 19:
0 قلبل انعطاف به صورت سالیانه از ۱۰ تا ۵ سالک ‎el‏ ی ای ۲۴ سالگی ادامه می یابد. از آن پس تا سن ۲۴ سالگی هر ۲ سال و تا ۴۴ سالگی هر ۲ سال و يس از آن هر ۳ تا ۵ سال سیگموئیدوسکوپی قابل انعطاف انجام میم شود. بیماران مبتلا به ۳/۳ در معرض خطر ایجاد آدنوما در هر قسمت از دستگاه گوارش به خصوص دئودنوم هستند.به همین دلیل آندوسکوپی فوقانی هر یک تا سه سال از سن ۲۵ تا ۳۰ سالگی آغاز می شود.

صفحه 20:
از تشخیص ۳/۵۸۳ و ایجاد پولیپ در بیمار درمان . جراحی ۳ توتال پروکتو کولکتومی به همراه التوآنال پاچ روش جراحی در اين ی

صفحه 21:
سندروم لینچ از ‎als FAP‏ تر است و با ایجاد کارسینوم کولورکتال در سن ‎١|١١١ ١|‏ أن سالكى) مشخص مى شود. تقریبا ۰ درصد افراد درگیر دچار سرطان کولورکتال خواهد شد. سرطان های ناشی از این سندروم بیشتر قسمت پروگزیمال کولون ار ا ا به مرحله سرطان از پیش آگهی بهتری برخوردارند.

صفحه 22:
خطر کارسینوم کولورکتال همزمان ۴۰ است. سندروم لینج با بدخیمی های خارج کولونی مانند کارسینوم آندومتر (شایع ترین مورد)» تخمدان,پانکراس. معده. روده کوچک, مجاری صفراوی و مجاری ادراری همراه می باشد. معیار آمستردام برای تشخیص این سندروم عبارت است از: سه خویشاوند از نظر بافت شناسی مبتلا به آدنوکارسینوم روده بزرگ باشند(یکی از آنها باید جزو باه دز دوع موی ار 3 یک بیمار قبل از ۵۰ سالگی این تشخیص داده شود.

صفحه 23:
اتجام غریالگری به وسیله کولونوسکوپی در افراد در معرض خطر به صورت سالانه از سن ۲۰ تا ۲۵ سالگی و یا ۱۰ سال زودتر از سن تشخیص این بیماری در خانواده توصیه می شود. سونوگرافی ترنس واژینال یا بیوپسی آسپیراسیون آندومتر بعد از سن ۲۵ تا ۲۵ سالگی به صورت سالانه توصیه می شود.

صفحه 24:
ننه دلیل احتمال سرطان دوم کولون . کولکتومی توتال به همراه آناستوموز ایلئورکتال انجام می شود.(پروکتوسکوپی سالیانه برای بررسی رکتوم توصیه می شود) هيستركتومى يروفيلاكتيك به همراه سالينكواووفوركتومى دو طرفه در زنانى كه بارورى را كامل كرده اند مد نظر قرار مى كيرد.

صفحه 25:
سرطان کولورکتال خانوادگی اسان کلور کال در طول عمر در بعاری دون ایدم خانوادگی متبت تقریبا #۶درصد است اما اگر خويشاوند درجه يك به آن مبتلا شود تا ۱۲ درصد افزايش می یابد. این میزان در صورت بثلای دو نفر از خویشاوندان درجه یک به ۳۵ درصد می رسد. غربالگری به وسیله کولونوسکوپی هر سال از ۴۰ سالگی و با ۱۸ سال قبل از کمترین سنی که فرد خانواده دچار این بیماری شده؛ بايد انجام شود.

صفحه 26:
غربالگری اگرچهغریالگری سرطان کولورکتال میزان مرگ و مر ناشی از آن را کاهش می دهد اما در مورد بهترین روش غربالگری اختلاف نظر وجود دارد. دستورالعمل های غربالگری فقط برای بیماران بدون علامت است. هر بیماری با شکایاتی مانند خون ریزی یا تغییر در اجلبت مزاج به ارزیابی کامل نیاز دارد که معمولا از طریق کولونوسکوپی انجام می شود.

صفحه 27:
در دستور العمل ‎cle‏ جدید انجمن سرطان آمریکا انجام غربالگری در جمعیت هلیی با خطر متوسط (افراد بدون علامت بدون سابقه خانوادگی کارسینوم کولورکتال. بدون سابقه شخصی پولیپ يا کارسینوم کولورکتال و بدون سندروم خانوادگی) از سن ۵۰ سالگی شروع می شود. روش های توصیه شده عبارتند از ۲ ]۳ سالیانهه سیگمونیدوسکوپی انعطاف. باریوم انما با کانتراست هوا هر ۵سال و یا کولونوسکوپی هر ۱۰ سال

صفحه 28:
ارزیابی قبل از جراحی هر وقت کارسینوم کولورکتال تشخیص داده شد. کولون باید از نظر وجود تومورهای هم زمان مورد ارزیابی قرار گیرد. انجام سی تی اسکن قفسه سینه . شکم و لگن به منظور ارزیابی متاستاز هاى دور دست بايد صورت گیرد.

صفحه 29:
درمان هدف از درمان کارسینوم کولون برداشت تومور اولیه به همراه عروق و ل یی مربوط به آن است: هر ارگان پا بافت مجاور مانند امنتوم که توسط تومور درگیر شده باشد باید به صورت یکپارچه با تومور ریزکت شود. وجود سرطان یا آدنوم های همزمان و یا وجود سابقه خانوادگی نئوپلاسم های کولورکتال مطرح کننده این است که تمام کولون در معرض خطر ‎peae‏ 0

صفحه 30:
پیگیری و نظارت بيمارانى كه تحت درمان سرطان کولورکتال قرار گرفته اند در خطر عود بیماری یا بیماری غیر همزمان قرار دارد. ‎eases‏ هط ۱۲اه امد از درمان انجام شود و اگر طبیعی بود اهر تا سال تکرار شود. ‏اک ات ۷ بل ]إن سيمل وله ارو م دمدابتایرلشن بیگیری بقلم این ۲ سال باید با جدیت انجام شود. ‏3عان) هر ۶-۲ ماه تادو سالاید لنجام شود.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان