علوم انسانی و علوم اجتماعی

کتاب الگوهای یادگیری (ابزارهایی برای تدریس) فصل 7

تعداد اسلايدهاي پاورپوينت: 45 اسلايد کتاب الگوهای یادگیری (ابزارهایی برای تدریس)فصل 7

پریسا

صفحه 1:

صفحه 2:
بسم الله الرحمن الرحیم

صفحه 3:
کتاب الگوهای یادگیری (ابزارهایی برای تدریس) * بروس جویس امیلی کالهون دیوید هاپکین ترجمه: دکتر محمود مهرمحمدی دکتر لطفعلی عابدی

صفحه 4:
۶ فصل هفتم ‎ou.‏ ‏* یادگیری از طریق پژوهش سازمان یافته ی مبتنی بر همیاری

صفحه 5:
فرض های زیر بنایی تشکیل جوامع یادگیری مبتنی برهمیاری 1-هم افزایی ایجاد شده در محیط های یادگیری مبتنی برهمیاری ,در مقایسه با محیط های رقابتی و فردگرایانه انگیزه : بیشتری ایجاد می کند و احساس همبستگی دراین گروه نیروی مثبت را تولید می کند

صفحه 6:
2-اعضای گروه های یادگیری مبتنی ودر مقایسه با ساختار های تفکیک شده ,هر یادگیرنده آمادگی بیشتری برای کمک به دیگران دارد.

صفحه 7:
۰ 3-در مقایسه با مطالعه انفرادی تعامل با یکدیگر با ایجاد تحرک وغنای شناختی بیشتر میزان یادگیری را افزايیش ‎we‏ ‏دهد

صفحه 8:
4-همیاری موجب افزايش احساسات مثبت نسبت به یکدیگر ,کاهش انزوا طلبی واز خود بیگانگی و برقراری روابط با دیگران است وبر داشت هایی مثبت نسبت به دیگران ایجاد می کند

صفحه 9:
5-همیاری نه تنها از طریق افزایش یادگیری , ,بلکه از طريق ايجاد توجه از سوی دیگران منجر به اعتماد به نفس می شود

صفحه 10:
۰ 6- دانش آموزان از طریق افزایش توانایی خود در انجام کار مولد با کمک یکدیگر وظایفی را تجربه می کنند که نیازمند همیاری است به عبارت دیگر هر اندازه به کودکان فرصت همکاری با یکدیگر داده شود آنان به عملکرد بهتری در آن زمينه دست يافته وو از مهارت هاى اجتماعى خود بهره بيشترى خواهند برد

صفحه 11:
7-دانش آموزان وکودکان دبستانی از طریق برنامه های آموزشی چگونگی افزایش توانایی خود را به منظور همکاری با دیگران فرا می گيرند.

صفحه 12:
1-سازماندهی دانش آموزان در گروه ‎sl‏ دو يا سه نفره کاری اسان است و خیلی زود نتیجه می دهد.ترکیب حمایت اجتماعی و افزایش در غنای فعالیت های شناختی که ناشی از تعامل اجتماعی است تآثیرات ملایم و در عين حال ‎ora‏ بر يادكيرى محتوا ومهارت ها دارد

صفحه 13:
۰ 2-عضویت در گروه های یادگیری آزمایشگاه مطبوعی برای پرورش مهارت هاى اجتماعى و همدلی با دیگران را فراهم می کند .

صفحه 14:
3-جنبه ی دیگر اين الگو این است که شاگردان ضعیف تر خیلی سریع تر از آن بهره مند می شوند و عضویت در گروه افزایش مشارکت را در پی دارد و نتیجه توجه به یادگیری مبتنی برهمیاری کاهش گوشه گیری و افزایش مسئولیت برای بادگیری فردی است.

صفحه 15:
افزايش کارآمدی اعضای گروه :آموزش برای هميارى اکتر شاگردان به وضوح از نوع تکالیف مورد انتظار خود آگاهی دارند و در یادگیری مبتنی برهمیاری از توانایی بالایی برخوردار هستند و برخی از رهنمود هایی که در جهت کارآمد تر شدن و ورزیده تر شدن در کار گروهی به شاگردان کمک می کند عبارت اند

صفحه 16:
آموزش برای کارآمدی -یکی از راههای متداول این است که به شاگردان آموخته شود وقتی مربیان دستهای خود را بالا می برند هرکس متوجه شد به مربی توجه نموده و دست خود را بالا برد و شاگردان دیگر نیز توجه نموده و توجه همه افراد گروه را به موضوع درس جلب مى شود.

صفحه 17:
۰ -کاگان نیز برای آموزش شاگردان در زمينه همکاری با یکدیگر در دستیاپی به اهداف روش هاى متعددى را تدوين كرده است.يكى از اين روش ها افراد شماره دار است و اين روش براى حصول اطمينان از اين طراحى شده است كه برخى از افراد فقط .نقش يادكيرنده و نماينده در كروه خودرا برعهده نكيرند و برخى ديكر فقط از نتايج فعالیت دیگران بهره ببرند

صفحه 18:
* آموزش برای وابستگی متقابل ۰ برای کمک به دانش آموزان در کسب وابستگی متقابل واقعی ,روشهای متعددی وجود دارد.ساده ترین این روشها ,تعمق درباره فرایند گروهی و بحث درباره موثرترین شیوه ی همکاری با , یکدیگر است.پیچیده ترین رو تدارک تکالیفی است که وابستگی متقابل را ایجاب می کنند.

صفحه 19:
تکالیف:در این زوش به گونه ارائه عی شود که عفسیم کار موجب افزایش کارامدی شود و منطق زیر بنایی تقسيم كار اين است كه اين شيوه به هنكام فعاليت كروه براى يادكيرى مهارت ها يا اطلاعات موجب افزايش انسجام كروهى مى شود و اين اطمينان را در پی دارد که اعضای گروه هم مسئولیت یادگیری ‎al‏ ‏عهده گرفته اند.و هم نقشی مهم را در گروه می پذیرند.

صفحه 20:
روش جور جين به منظور تدوین زمانهاى رسمى براى تقسيم كار ابداع شده است واين روش به عنوان مقدمه فرايند هاى تقسيم نيروى كار روشى مناسب است و روش هاى تقسيم كار جرخش نقش دانش آموزان و بهبود در مهارت هاى آنان را در همه زمينه ها ايجاد مى كند .

صفحه 21:
* اهداف مبتنی بر همیای يا رقابت ‎٠‏ جانسون و جانسون(1993) ضمن تحلیل یافته های یک پژوهش ,استدلال کرده اند که شواهد موید ساختارهای هدف مبتنی بر همیاری هستند.حال آنکه اسلاوین(1983) چنین استدلال می کند که رقابت بین گروهها به سود یادگیری است.

صفحه 22:
انگیزش :بیرونی یا درونی؟ میزان تآکید بر ساختارهای هدف فردگرایانه يا مبتنی برهمیاری با چگونگی برداشت ما از انگیزش در ارتباط است .شاران چنین استدلال کرده است که بخشی از افزایش یادگیری ناشی از اجرای الگوی مبتنی بر همیاری بدان خاطر است که اين الكو جهت كيرى انكيزش فرد را از بیرون به درون منتقل می کند 3 چهارچوب نظری جامع یادگیری مبتنی برهمیاری اصولی را که بسیاری از مدارس بر اساس آنها ار آزمون ها و پاداش ها به ر پیشرفت دانش آموزان بهره گرفته اند به چالش قرا می خواند و اگر بخشی از

صفحه 23:
پژوهش گروهی:بنای تعلیم و تربیت از طریق فرایند مردم سالار تلاش برای بهبود جامعه از طریق بکارگیری روشهای تدریس ,امری طبیعی تلقی می شود.در بررسی متون تربیتی ,شاید انواع گوناگون فرایندهای مردم سالار ,متداول تر از هر روش تدریس دیگر باشد. جریان مردم سالار برای انجام یکی آز تکالیف ذیل یا همه ی آنها,در قالب الگوهای آموزشی ببه سازماندهی گروهها در کلاس درس اشاره دارد:

صفحه 24:
1- تشکیل یک نظام اجتماعی مبتنی بر روشهای مردم سالار,یا نظامهای موجود | طریق این روشها 2- اجرای پژوهش علمی درباره ماهیت زندگی و فرایندهای اجتماعی

صفحه 25:
* در اینجا اصطلاح روشهای مردم سالار مترادف با روش علمی و پژوهش علمی امده است. ° 3- درگیر شدن در حل یک معضل اجتماعی یا بين فردى * 4- تدارک یک موقعیت یادگیری مبتنی بر تجربه

صفحه 26:
* با در نظر گرفتن نار مثبت پژوهش گروهی بر یادگیری دانش آموزان در تمامی زمینه ها ,اگر در مجموعه ی روشهای مدرسهءاين روش یک روش اصلی تلقی نشود,خطایی بزرگ رخ داده ست.

صفحه 27:
8 اين الگو بسیار انعطاف پذیر بوده و بر استفاده از روشهای متنوعی مانند پژوهش فردی,پژوهش گروهی و فعالیتهای عمومی دستیابی به ابزار قدرتمندی برای تدریس تلفیق کرد. * بنابراین سبکهای تدریس با بکارگیری الگو می تواند از مداخله ای مستقیم تا سبک تدریس به اصطلاح" حضور کمرنگ" که معلم بیشتر راهنماست تا فرمانده متغیر باشد.

صفحه 28:
* در اين خصوص رویکردهای چندی مبتنی بر یادگیری مبتنی بر همیاری وجود دارد: از جمله: ‎٠‏ 1- از دوتا به چهارتایی با گلوله برفی: بچه ها در گروه خود کارکرده و به گروه دیگر می پیوندند و درباره نتیجه کارشان توضیح می دهند. و کار خود را با گروه دیگر مقایسه می کنند در فضایی دوستانه و غیررقابتی

صفحه 29:
- گروههای رنگین کمان: به هر یک از بچه ها رنگی یا شماره ای اختصاص داده شود پس از اتمام کارگروه تمام بچه هایی که رنگ با شماره مشترک داشته اند گروههای جدیدی تشکیل می دهند تا کارهایی را که انجام داده اند. مقایسه کنند.

صفحه 30:
‎٠‏ 3- سفیران: بچه ها یک نفر از گروه را نیاز به مراجعه به معلم به کمک و پشتیبانیهای لازم وسح يبدا سب أكتلد. سفیر کارگروه خود ‏به كروه ديكر توضيح مى دهد و نقدها و مشتهادات را یقت وب اعضای کرو منعکس می کند

صفحه 31:
‎٠‏ 4- مثلث رذ شنوندگان: در اين راهبرد اعضای گروه در نقش صحبت کننده , پرسش كننده و یادداشت کننده ایفای نقش می کنند و هر بار نقش ها جابجا می شود. صحبت کننده درباره یک موضوع توضیح و اظهار نظر می ‎US‏ ‏پرسش کننده به پیگیری بحث می پردازد و برای رفع ابهامات سوال می کند . یادداشت کننده , در پایان نشست گزارشی از مذاکرات بعمل آمده ارایه می کند.

صفحه 32:
. ‏دوستان منتقد: یکی از اعضای گروه‎ -5 ely Bou cee lar easly Sallie عهده می گیرد. این شیوه به بچه ها کمک می کند تا راهبردهای ارزیابانه را در خود تقویت

صفحه 33:
* مراحل الگو * پژوهش گروهی از طریق مواجهه دانش آموزان با یک مسئله مهیج آغاز می شود. معلم در پژوهش گروهی , نقش یک وکیل , مشاور و دوست منتقد را ایفا می کند. * او باید تجربه ی گروهی را در سه سطح هدایت کرده و مورد تامل قرار دهد:

صفحه 34:
. حل مسئله یا تکلیف(ماهیت مسئله چیست؟) * سطح مدیریت گروه(اکنون به چه اطلاعاتی نیازمندیم؟) ۰ و معنای شخ (در مورد این مطالب جه احساسى دارید؟) حساس است زيرا فعاليت دانش اموز جوهره ی اصلی کاوش را تث تشکیل می دهد- مسئله را نمی توان به شاگرد تحمیل کرد.در عين حال

صفحه 35:
فرایندهای گروهی را تسهیل کند برای هدایت ‎Soy‏ گروه در راستای فعالیتهای تربیتی بالقوه ,در آن مداخله کند. بر اين فعالیتهای تربیتی به گونه ای نظارت کند مداخله ی معلم باید در کمترین اندازه ی ممکن باشد ,«مگر اينکه گروه واقعا دچار مشکل شده باشد.

صفحه 36:
گامهای محوری تدریس ,با ایجاد نوعی محیط اجتماعی مبتنی بر همیاری ,مهارتهای حل تعارض و مذاكزة را كة براى مشكل كشايق مردم سالار ضروری است,به دانش اموزان می آموزد. پژوهش گروهی مستلزم استفاده از منابع اطلاعاتی چند گانه است. پژوهش گروهی مستلزم انعطاف پذیری معلم 9 دانش آموزان در کلاس درس است.

صفحه 37:
پژوهش ِ در مورد طرق کمک دانش آموزان به یکدیگر در مطالعه و یادگیری ,سه جریان پژوهشی وجود داشته است, که یکی از آنها تحت رهبری دیوید و راجر جانسون ,دیگری به سرپرستی رابرت اسلاوین و سومی بوسیله ی شلومو و يل شاران و راچل هرتز- لازاروویتز در رژیم اشفغالگر قدس هدايت شده است.

صفحه 38:
‎٠‏ از ز ميان این سه دسته ,جانسون و همکاران وی به بررسى آثار تكاليف مبتنى بر هميارى و ساختارهای ‎ae‏ بر میزان یادگیری يرداخته اند .پژوهشهای آنان درباره ‎S‏ دانش ‎sil goal‏ که به همسالان تدریس می کنند,اطلاعاتی را در مورد آثار رفتار مبتنی بر همیاری بر تکالیف سنتی یادگیری و نیز آثار آن بر ارزشها و نگرشهای میان گروهی فراهم کرده است.

صفحه 39:
* الگوهای آنان در جایی که عمل جمعی تفاوتهای فردی را نیز به رسمیت می شناسد ,بر آنچه ‎a”‏ هم پیوستگی مثبت" يا همکاری خوانده می شود تاکید دارد.

صفحه 40:
۰ در مجموع ‎no‏ توان گفت که پژوهشهای انجام شده در زمینه ی یادگیری مبتنی بر همیاری ,نتایج مثبت و فراگیری داشته است؛ تقریبا هر مطالعه ای کم يا زیاد موثر است.

صفحه 41:
* تاملات ۴ پژوهش گروهی یک الگوی یاددهی و یادگیری بسیار جامع است و می تواند در حوزه ‎s‏ موضوعات مختلف کاربرد داشته باشد.این الگو اهداف کاوش علمی "وفاق اجتماعی" و یادگیری فرایندهای اجتماعی را با هم ترکیب می کند.در صورتی که معلم بخواهد بجای تزریق اطلاعات از پیش تعیین شده,بر ابعاد تکوینی و مشکل گشایانه ی دانش تاکید ورزد.می تواند از اين الگو در همه ی موضوعها و برغای همه ی سنین استفاده کند.

صفحه 42:

صفحه 43:
احترام نسبت به شان دیگران پژوهش اجتماعی به عنوان یک شیوه ی زندگی صمیمیت و همبستگی درروابط بین فردی

صفحه 44:
مراحل اجرای الگوی یاددهی ویادگیری کاوش گروهی مرحله 1: دانش آموزان با یک وضعیت مبهم رو به رو می شوند (برنامه ریزی شده يا اتفاقی) مرحله 2: دانش آموزان واگنشهای خود را فی سنجند(کشف می گنتد) مرحله 3: دانش آموزان تكليف مورد نظر را تدوين كرده وبراى انجام بررسى به سازماندهى مى بردازند (تعريف مسئله نقش »تكاليف...)

صفحه 45:
مرحله 4:مطالعه گروهی ومستقل مرحله 5: شاگردان میزان پیشرفت و فرایند راتجزیه 59 تحلیل می کنند. مرحله 6: فعالیت را از سر می گیرند

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان